Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Aarhusianske godnathistorier - Boris Boll-Johansen - Bog

Bag om Aarhusianske godnathistorier

Muntre historier om Aarhus. Velegnet til oplæsning. Fra ca. 6 år. Man kan blandt andet læse om: statuen af Dalgas, vandtårnet på Randersvej, en af byens berømte runesten, Hasle kirke, Vejlby kirke, et kalkmaleri i domkirken, et særpræget fodaftryk i muren på Bispetorv, Aarhus' byvåben og meget andet. Bogen indeholder både sande forklaringer OG løgnagtige historier om Aarhus. (Hvilke historier, der er fri fantasi, og hvilke, der er historisk korrekte, er tydeligt markeret.) Bogen består af 20 historier, talrige illustrationer (alle i farver) samt både gamle og nye fotografier fra den jyske hovedstad. Bogen er god at blive klog på, hvis man gerne vil vide mere om Aarhus på en afslappet måde - og via en ny metode! Aarhus Stiftstidende skrev om bogen, at den var "perfekt oplæsning for børn, der kender byen godt. Boris Boll-Johansen skriver enormt underholdende, og bogen er rigt og farverigt illustreret med fotografier og tegninger lavet af forfatteren selv." ***** (fem stjerner) Politiken skrev om bogen: "(...) Boris Boll-Johansen har den lavmælte, underfundige, småplatte, hjertensgode, naivistiske forfatterstemme, som intet folk kan undvære. Heller ikke det jyske." **** (fire stjerner)

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788799368235
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 164
 • Udgivet:
 • 29. November 2013
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 154x211x12 mm.
 • Vægt:
 • 359 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 31. Marts 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Anmeldelser af Aarhusianske godnathistorier

  Beskrivelse af Aarhusianske godnathistorier

  Muntre historier om Aarhus. Velegnet til oplæsning. Fra ca. 6 år.
  Man kan blandt andet læse om: statuen af Dalgas, vandtårnet på Randersvej, en af byens berømte runesten, Hasle kirke, Vejlby kirke, et kalkmaleri i domkirken, et særpræget fodaftryk i muren på Bispetorv, Aarhus' byvåben og meget andet.
  Bogen indeholder både sande forklaringer OG løgnagtige historier om Aarhus. (Hvilke historier, der er fri fantasi, og hvilke, der er historisk korrekte, er tydeligt markeret.)
  Bogen består af 20 historier, talrige illustrationer (alle i farver) samt både gamle og nye fotografier fra den jyske hovedstad.
  Bogen er god at blive klog på, hvis man gerne vil vide mere om Aarhus på en afslappet måde - og via en ny metode!
  Aarhus Stiftstidende skrev om bogen, at den var "perfekt oplæsning for børn, der kender byen godt. Boris Boll-Johansen skriver enormt underholdende, og bogen er rigt og farverigt illustreret med fotografier og tegninger lavet af forfatteren selv." ***** (fem stjerner)
  Politiken skrev om bogen: "(...) Boris Boll-Johansen har den lavmælte, underfundige, småplatte, hjertensgode, naivistiske forfatterstemme, som intet folk kan undvære. Heller ikke det jyske." **** (fire stjerner)

  Forlagets beskrivelse af Aarhusianske godnathistorier

  Aarhusianske godnathistorier er en underholdende og humoristisk bog om Aarhus. I farver. Gennemillustreret. Fra 6 år. Velegnet til oplæsning.

  5 stjerner i Aarhus Stiftstidende.
  4 hjerter i Politiken.

  Bogen består af to halvdele, der hver på deres måde beskæftiger sig med bygninger, skulpturer, gader og dramatiske begivenheder i Aarhus.

  I den første halvdel af bogen beretter (den ret løgnagtige!) Gøgler Gregers om, hvorfor det ene eller det andet i Aarhus ser ud, som det gør.

  Vender man nu bogen om – ganske konkret – får dr.phil. Gregers Faktum ordet. Og så går det helt anderledes korrekt til!

  I bogen kan man blandt andet læse mere om:
  Vandtårnet på Randersvej Aarhus' mest berømte runestenHjelmensgade Symbolerne i Aarhus' byvåben Statuen af Dalgas Montanagade Dinosaurusfodsporet i muren på Bispetorv Den sammenstyrtede Skt. Olufs kirke

  Dette er forfatterens 10. bog.

  ANMELDELSER:
  Aarhus Stiftstidende ***** (fem stjerner) : "Aarhusianske godnathistorier er perfekt oplæsning for børn, der kender byen godt. Boris Boll-Johansen skriver enormt underholdende, og bogen er rigt og farverigt illustreret med fotografier og tegninger lavet af forfatteren selv."
  Politiken, ♥♥♥♥ (4 hjerter): "(...) Boris Boll-Johansen har den lavmælte, underfundige, småplatte, hjertensgode, naivistiske forfatterstemme, som intet folk kan undvære. Heller ikke det jyske."
  Lektørudtalelsen: "Finurlig formidling af lokalhistorik om Aarhus (...) Herligt skævt og humoristisk. (...) Ideen med at vende tingene dygtigt på hovedet, får mig til at tænke på [Rune T.] Kidde."

  SUPPLEMENT:
  Man kan høre et par lydhistorier om Aarhus – i samme stil som bogens historier men uafhængigt af denne – på Klørkonges hjemmeside: www.klørkonge.dk. De er gratis.

  Aarhusianske godnathistorier bog fås også som ebog (pdf).

  Brugerbedømmelser af Aarhusianske godnathistorier  Find lignende bøger
  Bogen Aarhusianske godnathistorier findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.