Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Alliancen og tavshedspligten - Steen B.J. - Bog

Bag om Alliancen og tavshedspligten

Prior Adamstan fra Vornæs Kloster er stadig forarget og vred over, at priorinde Stella fra Visfod Kloster vidste så meget om forholdene på hans kloster på den anden side af Gudenåen. Da det viser sig, at priorinde Stella fortsætter med at kunne fortælle i detaljer om forholdene bag murene på Vornæs Kloster, griber prior Adamstan til yderligheder, for at munkene kan blive klar over vigtigheden af, at tavshedspligten overholdes i alle hjørner. Trud og Sølva mødes sammen med nogle af nonnerne på Visfod Kloster. Priorinde Stella har givet carte blanche til, at enkelte af hendes nonner må udspionere om forholdene på Vornæs Kloster. Det går langsomt op for Trud, hvordan tingene hænger sammen, og han havner i et for ham ubehageligt dilemma, hvor han oplever sig selv som en faktor, der er med til at presse på yderlighederne på Vornæs Kloster Priorinde Stella søger proselytter på nabononneklosteret, Viskum Kloster, til at yde yderligere modstand mod det magtvælde, som hun er oppe imod, og som indskrænker såvel hendes overskud som hendes udfoldelsesmuligheder. Alliancen og tavshedspligten er tredje bind i serien Klosterrelationer. Uddrag af bogen “Ham Trud, talte han så noget om, hvad der var sket med de to munke, som var herovre?” spurgte priorinde Stella pågående og kiggede med gennemborende øjne på Sølva. “Marietta ville vide det samme, men Trud fortalte, at Nikolaus og Petrus, som munkene hedder, de har dækket deres gang til med kampesten, men efterfølgende er de blevet ført væk af prior Adamstan, nådige priorinde Stella,” svarede Sølva pligtopfyldende. “Hvorhen?” spurgte priorinde Stella kort og memorerede navnene Nikolaus og Petrus. “Trud mente, at det var nede i kælderen under deres klosterkirke, nådige priorinde Stella,” svarede Sølva alvorligt. “Hvad er der så nede i den kælder?” vedblev priorinde Stella med at spørge. “Trud siger, at det var den kælder, hvor Japekuk også var blevet ført ned i, lige inden han døde,” svarede Sølva og gøs lidt, mens hun svarede. Om forfatteren Steen B. J. (f. 1965) er forfatter til over tyve værker inden for genrerne krimi og historisk roman. Hans mest kendte er Danmarks vel nok længste krimiserie: En udfordring for Team Milton. Senest har han udgivet den fascinerende skildring af den danske modstandskamp under besættelsen: Modstandsbevægelserne 1-2.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772379043
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 234
 • Udgivet:
 • 22. November 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 150x219x18 mm.
 • Vægt:
 • 373 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 26. September 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Alliancen og tavshedspligten

Prior Adamstan fra Vornæs Kloster er stadig forarget og vred over, at priorinde Stella fra Visfod Kloster vidste så meget om forholdene på hans kloster på den anden side af Gudenåen. Da det viser sig, at priorinde Stella fortsætter med at kunne fortælle i detaljer om forholdene bag murene på Vornæs Kloster, griber prior Adamstan til yderligheder, for at munkene kan blive klar over vigtigheden af, at tavshedspligten overholdes i alle hjørner. Trud og Sølva mødes sammen med nogle af nonnerne på Visfod Kloster. Priorinde Stella har givet carte blanche til, at enkelte af hendes nonner må udspionere om forholdene på Vornæs Kloster. Det går langsomt op for Trud, hvordan tingene hænger sammen, og han havner i et for ham ubehageligt dilemma, hvor han oplever sig selv som en faktor, der er med til at presse på yderlighederne på Vornæs Kloster Priorinde Stella søger proselytter på nabononneklosteret, Viskum Kloster, til at yde yderligere modstand mod det magtvælde, som hun er oppe imod, og som indskrænker såvel hendes overskud som hendes udfoldelsesmuligheder.
Alliancen og tavshedspligten er tredje bind i serien Klosterrelationer.

Uddrag af bogen
“Ham Trud, talte han så noget om, hvad der var sket med de to munke, som var herovre?” spurgte priorinde Stella pågående og kiggede med gennemborende øjne på Sølva.
“Marietta ville vide det samme, men Trud fortalte, at Nikolaus og Petrus, som munkene hedder, de har dækket deres gang til med kampesten, men efterfølgende er de blevet ført væk af prior Adamstan, nådige priorinde Stella,” svarede Sølva pligtopfyldende. “Hvorhen?” spurgte priorinde Stella kort og memorerede navnene Nikolaus og Petrus.
“Trud mente, at det var nede i kælderen under deres klosterkirke, nådige priorinde Stella,” svarede Sølva alvorligt.
“Hvad er der så nede i den kælder?” vedblev priorinde Stella med at spørge.
“Trud siger, at det var den kælder, hvor Japekuk også var blevet ført ned i, lige inden han døde,” svarede Sølva og gøs lidt, mens hun svarede.

Om forfatteren
Steen B. J. (f. 1965) er forfatter til over tyve værker inden for genrerne krimi og historisk roman. Hans mest kendte er Danmarks vel nok længste krimiserie: En udfordring for Team Milton. Senest har han udgivet den fascinerende skildring af den danske modstandskamp under besættelsen: Modstandsbevægelserne 1-2.

Brugerbedømmelser af Alliancen og tavshedspligtenFind lignende bøger
Bogen Alliancen og tavshedspligten findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.