dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

At bo i Provence - Jørgen Løvgret - Bog

- Erfaringer efter 10 år i Sydfrankrig

Bag om At bo i Provence

To mennesker havde en drøm. De ville bo i Provence. De fandt et nedslidt hus på en bakke i det sydfranske bagland og gik i gang med at indrette stedet. På et tidspunkt fik de bygget en swimmingpool. Det blev det store trækplaster, når familie og venner kom på besøg. Senere byggede de et gæstehus forklædt som garage for at kunne huse de besøgende. I ti år forsøgte de at falde til i det sydfranske. Denne bog fortæller om de mange glæder og vanskeligheder, der dukkede op gennem de ti år, de nåede at få dernede. Blandt andet i forbindelse med etablering af sygeforsikring, sprogkontakt og andre generelle vanskeligheder. Det blev dog en herlig tid med mange oplevelser. Er du selv interesseret i at slå dig ned i Provence for at bo der fast, er der her mange gode tips. Uddrag af bogen Jeg var taget til Brignoles for at besøge skattevæsenet. Hvert departement havde sit eget skattekontor, som tog sig af de to typer skatter, som folk betalte, nemlig Tax Foncieres for indkomsten og Tax Habitation for bolig og grund. Jeg havde forberedt flere spørgsmål, som jeg bagefter også følte, jeg havde fået besvaret godt nok, selv om det hele naturligvis var foregået på fransk. Vores flotte bourgainvilleaplante stod stadig i fuldt flor. Roserne ved siden af stod som gardere med flotte blomster som tophuer. Flere af vores rosenbuske var efterhånden nået et par meter. De enkelte roser omkring poolen strakte sig mod himlen med det blågrønne skær i vandet i poolen som en komplimentær baggrund, det rigtige motiv for en maler. Skovjordbærplanterne havde længe båret røde bær. Om forfatteren Allerede som 50-årig besluttede forfatteren at slå sig ned i Provence, når det blev muligt. Som 60-årig og nygift tog han derfor af sted med sin hustru i en godt pakket varevogn. De havde allerede fundet huset og stedet. Forfatteren har senere skrevet fem romaner med inspiration fra Provence, hvor handlingerne foregår i en lille sydfransk by.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788776083588
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 284
 • Udgivet:
 • 17. November 2023
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 147x210x23 mm.
 • Vægt:
 • 411 g.
 • dk-flag   FØDSELSDAGSUDSALG   dk-flag
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 16. April 2024

Beskrivelse af At bo i Provence

To mennesker havde en drøm. De ville bo i Provence. De fandt et nedslidt hus på en bakke i det sydfranske bagland og gik i gang med at indrette stedet. På et tidspunkt fik de bygget en swimmingpool. Det blev det store trækplaster, når familie og venner kom på besøg. Senere byggede de et gæstehus forklædt som garage for at kunne huse de besøgende. I ti år forsøgte de at falde til i det sydfranske. Denne bog fortæller om de mange glæder og vanskeligheder, der dukkede op gennem de ti år, de nåede at få dernede. Blandt andet i forbindelse med etablering af sygeforsikring, sprogkontakt og andre generelle vanskeligheder. Det blev dog en herlig tid med mange oplevelser. Er du selv interesseret i at slå dig ned i Provence for at bo der fast, er der her mange gode tips.

Uddrag af bogen
Jeg var taget til Brignoles for at besøge skattevæsenet. Hvert departement havde sit eget skattekontor, som tog sig af de to typer skatter, som folk betalte, nemlig Tax Foncieres for indkomsten og Tax Habitation for bolig og grund. Jeg havde forberedt flere spørgsmål, som jeg bagefter også følte, jeg havde fået besvaret godt nok, selv om det hele naturligvis var foregået på fransk. Vores flotte bourgainvilleaplante stod stadig i fuldt flor. Roserne ved siden af stod som gardere med flotte blomster som tophuer. Flere af vores rosenbuske var efterhånden nået et par meter. De enkelte roser omkring poolen strakte sig mod himlen med det blågrønne skær i vandet i poolen som en komplimentær baggrund, det rigtige motiv for en maler. Skovjordbærplanterne havde længe båret røde bær.

Om forfatteren
Allerede som 50-årig besluttede forfatteren at slå sig ned i Provence, når det blev muligt. Som 60-årig og nygift tog han derfor af sted med sin hustru i en godt pakket varevogn. De havde allerede fundet huset og stedet. Forfatteren har senere skrevet fem romaner med inspiration fra Provence, hvor handlingerne foregår i en lille sydfransk by.

Brugerbedømmelser af At bo i ProvenceGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.