Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Beowulf - Keld Zeruneith - E-bog

- The Tragedy of a Hero A Reading

Bag om Beowulf

"Selv om Beowulf er det betydeligste digt i den angelsaksiske poesi, foregår det i Danmark og Sydsverige. Og det udgives for første gang i Danmark, hvor også den tidligste kritik af værket ser dagens lys. Beowulf er en germansk heltetype, men frelses af den kristne digter til et liv i Guds verden, til trods for at han kræver at blive gravsat i en hedensk høj. Den tragiske dimension i Beowulfs livshistorie fremgår dels af, at den guldskat, han med livet som indsats vinder i dragekampen, ikke bliver til glæde for nogen, dels af at han ikke har en dronning og en arving, men ved sin død lægger sit land åbent for fjender. Derfor udgiver U Press bogen her: Fordi Keld Zeruneith, der bor tæt på Lejre, hvor digtet udspiller sig, forsøger at give et samlet svar på Beowulf’s mange paradokser. Om forfatteren Keld Zeruneith er litteraturforsker og har i mere end tredive år undervist ved Københavns Universitet. Han er medlem af Det Kgl. Videnskabernes Selskab. Keld Zeruneith har modtaget adskillige priser for sin forskning, bl.a. Holberg-Medaillen og Søren Gyldendal Prisen, og han har for nylig oversat Beowulf til dansk."

Vis mere
  • Sprog:
  • Engelsk
  • ISBN:
  • 9788793890503
  • Udgivet:
  • 1. Marts 2023
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Beowulf

"Selv om Beowulf er det betydeligste digt i den angelsaksiske poesi, foregår det i Danmark og Sydsverige. Og det udgives for første gang i Danmark, hvor også den tidligste kritik af værket ser dagens lys. Beowulf er en germansk heltetype, men frelses af den kristne digter til et liv i Guds verden, til trods for at han kræver at blive gravsat i en hedensk høj. Den tragiske dimension i Beowulfs livshistorie fremgår dels af, at den guldskat, han med livet som indsats vinder i dragekampen, ikke bliver til glæde for nogen, dels af at han ikke har en dronning og en arving, men ved sin død lægger sit land åbent for fjender.

Derfor udgiver U Press bogen her:
Fordi Keld Zeruneith, der bor tæt på Lejre, hvor digtet udspiller sig, forsøger at give et samlet svar på Beowulf’s mange paradokser.

Om forfatteren
Keld Zeruneith er litteraturforsker og har i mere end tredive år undervist ved Københavns Universitet. Han er medlem af Det Kgl. Videnskabernes Selskab. Keld Zeruneith har modtaget adskillige priser for sin forskning, bl.a. Holberg-Medaillen og Søren Gyldendal Prisen, og han har for nylig oversat Beowulf til dansk."

Brugerbedømmelser af BeowulfFind lignende bøger
Bogen Beowulf findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.