5 stilfulde bøger om mode

Udgivet i Bøger, Nyheder | Skrevet af Tales d. 6. august 2017
1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner

Sommeren byder ikke kun på sol og strand. Hver sommer afholdes der nemlig også modeuger, hvor nye tendenser bliver fremvist på catwalks rundt omkring i verden. I anden uge af august er det Danmarks tur, når Copenhagen Fashion Week løber af stablen. Du kan varme op til modeugen med spændende modebøger, der både inspirerer til god stil og giver indsigt i en berømt og berygtet verden.

Vi har samlet fem bøger, der alle giver adgang til forskellige dele af modeverdenen. Hvis du har fået lyst til at læse endnu flere bøger om modens forunderlige univers, kan du tjekke denne liste med anbefalinger af 25 must-read modebøger. Du kan også udforske kategorien Mode, som indeholder mere end 5000 titler.

Nedenfor gennemgår vi fem bøger om mode fra det store udvalg, som du med fordel kan starte din litterære moderejse med.

 

 

Vogue: The Covers

Vogue: The Covers

Vogue er uden tvivl et af de mest prestigefyldte og indflydelsesrige modemagasiner i verden. Siden magasinets første udgivelse i 1892 har bladets redaktører skabt uimodståelige forsider, der har bidraget til enorme oplægstal. I denne bog af Vogues egen Hamish Bowles bliver mere end 300 ikoniske forsider præsenteret i kronologisk rækkefølge. Bogen indeholder derfor både illustrerede forsider fra den spæde start såvel som modefotografier taget af prominente navne som Helmut Newton og Annie Leibovitz.

 

Vogue: The Covers (Hardback): 330,00 kr.


bog om chanel

Chanel

 

Det franske modehus Chanel er synonymt med stil og elegance. Siden Coco Chanel grundlagde det i 1909 har det kun vokset sig større og regnes i dag for at være et af verdens fineste modehuse. I denne smukke bog gennemgår Daniele Bott fem temaer, der alle har været medvirkende til den status, Chanel har i dag. Det er blandt andet kamelia-blomsten, den lille sorte kjole og den berømte duft Chanel no. 5. Foruden de forskellige temaer byder bogen også på flotte billeder og designs fra blandt andre Karl Lagerfeld.

 

Nu (Indbundet): 167,00 kr.
Nu (E-bog): 132,00 kr.


nu af marie jedig

Nu

 

Tidligere var det kun magasiner, der satte modeagendaen og var at finde på første række til alverdens haute couture shows. Med tilkomsten af de populære modebloggere har det dog ændret sig markant. Internettets muligheder for digitale medier som blogs har revolutioneret modehierarkiet og givet en stemme til ’almindelige’ modeinteresserede kvinder. Det er den danske blogger Marie Jedig, der står bag denne bog, et godt eksempel på. I bogen giver hun gode råd og stylingtips ud fra sin sikre stilfornemmelse.

 

Nu (Indbundet): 167,00 kr.
Nu (E-bog): 132,00 kr.


bog om advanced style

Advanced Style

 

Ofte forbindes mode med flygtige tendenser, som kun unge kvinder kan slippe afsted med. Det er dog langt fra rigtigt! I denne bog understreger Ari Seth Cohen, der er forfatter og street style fotograf, den velkendte talemåde ”Style is ageless”. Det gør han ved at portrættere en række karismatiske ældre kvinder, som ikke er bange for at iklæde sig outfits, der på én og samme tid er både flamboyante og elegante. I bogen deler de velklædte kvinder desuden sjove anekdoter og gode stilråd, som kvinder i alle aldre kan nyde godt af.

 

Advanced Style (Hardback): 287,00 kr.


bog om kate moss

Kate Moss by Mario Testino

 

Den spinkle britiske model var med sin lave højde og girl next door look med til at introducere et helt nyt skønhedsbillede, da hun i starten af 1990’erne fik sit gennembrud i en undertøjskampagne for Calvin Klein. Siden da har hun tryllebundet modeverdenen med smukke billeder og ikke mindst kulørte skandaler. Igennem alle årene har hun fungeret som fotografen Mario Testinos muse, og dét forhold har resulteret i et hav af billeder, som Testino fremviser i denne bog, der også indeholder et essay skrevet af Kate selv.

 

Kate Moss (Paperback): 271,00 kr.