De mest populære bøger i Danmarks 10 største byer 

Udgivet i Bøger, E-bøger, Lydbøger, Nyheder | Skrevet af magnus d. 23. november 2021
1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner

Hvert eneste år udkommer der mere end 10.000 bøger i Danmark. Derfor er det ikke overraskende, at man på tværs af danske byer vælger at læse forskellige forfattere. Men hvilke forfattere er faktisk populære i hvilke byer? Det har Tales.dk besluttet sig for at finde ud af.  

Ved hjælp af den data vi har fra vores Tales Premium-kunder, så har vi lavet et Danmarkskort over de mest populære forfattere og bøger i Danmarks ti største byer. Og ja, der er et par overraskelser på vej.

KØBENHAVN

København dækker selvfølgelig over et noget større område end de andre byer i Danmark. Den mest streamede bog siden Tales Premium åbnede den 1. september i år er Anne Lise Marstrand-Jørgensens Margrethe I.  

Selvom der netop i København er et tæt felt af populære forfattere, så løber Anne Lise Marstrand-Jørgensen med titlen som Københavns mest populære forfatter. Bogen har i løbet af året optrådt på utallige bestsellerlister, men det er alligevel overraskende, at Margrethe I hos os placerer sig foran de mange populære krimier, som efteråret har budt på.
 

Du kan læse mere om Anne Lise og hendes bøger her.

AARHUS

I Jyllands største by er det en helt anden bog, der ligger nummer ét. Her er det Delia Owens med Hvor flodkrebsene synger. Delia Owens voldsomt populære bog har talt lige til hjerterne i smilets by.  

Bogen væltede anmelderne af stolen i 2019, da den udkom, men det er tilsyneladende en titel, som stadig kan finde læsere. I hvert fald har man i Aarhus taget titlen til sig, og den figurerer lige nu som dette års mest streamede titel hos Tales Premium. 


Klik dig ind på bogen her og læs mere om Hvor flodkrebsene synger.

ODENSE

I Odense er læsningen ikke helt som andre steder i landet. De mest populære bøger ligger meget tæt, men en lidt ældre titel løber til sidst med sejren. Her er det en selvudviklingsbog af Louise L. Hay, der kniber sig op på førstepladsen. Bogen ’Få et fantastisk liv’ er blevet læst mange gange i Odense, hvilket ikke skal ses som et tegn på, at man ikke lever et godt liv i Odense. Måske tværtimod.  

Det er listens eneste selvudviklingsbog.
 

Du kan læse mere om bogen her.

AALBORG

I Aalborg interesserer man sig for True Crime, og det placerer ’Seriemorder – Mennesket bag monsteret’ på førstepladsen. Bogen er skrevet af Florence McLean og handler om, hvordan mennesker bliver forvandlet til seriemordere.  

Bogen gennemgår forfatterens interview med 34 seriemordere, og på en eller anden facon har læsere i Aalborg en særlig interesse for det. Selvom de populære krimier følger lige efter Florence McLeans bog, så ender denne True Crime-fortælling med at tage førstepladsen i Nordjylland.
 

Du kan her læse mere om Seriemorder – Mennesket bag monsteret.

ESBJERG

I Esbjerg kan man godt lide en god krimi. Og dem har de læst mange af. På førstepladsen ligger en af årets bedst sælgende krimier, nemlig Kim Faber og Janni Pedersens ’Kvæler’. Den ligger et godt stykke foran andre gode krimier, som har floreret på de danske bestsellerlister i løbet af året.  

Bogen gik også direkte ind på bestsellerlisternes førstepladser langt de fleste steder, og i Esbjerg har man fundet bogen så interessant, at den hos os er årets mest læste og lyttede bog på Premium.
 

Du kan læse mere om Kvæler her.

RANDERS

Man kan have mange fordomme om Randers, og de bliver kun forstærket, når man ser, hvad de læser i Kronjyllands hovedstad. E. L. James med 50 Shades of Gray bliver rålyttet og -læst i Randers. Det kommer måske ikke som den store overraskelse, at husmorpornoens gennembrud stadig lever i bedste velgående. Og det er måske en endnu mindre overraskelse, at den storhitter i byen, der primært er kendt for reb, handsker og hestene. 

Hvis du er fra Randers, så undskyld. Men vi har på kontoret grinet lidt over vores egne fordomme, og vi havde måske allerede set den komme.
 

Læs mere om bogen her.

KOLDING

Når vi siger Kolding, så siger du Leonora Christine Skov. Eller det gør du nok ikke. Det gør vi til gengæld, idet Leonora er den mest streamede forfatter i Kolding. Det er selvfølgelig ’Hvis vi ikke taler om det’, som trækker læsset, men også ’Den der lever stille’ fra 2018 bliver flittigt streamet.  

Hvordan sammenhængen mellem Kolding og Leonora kan strikkes sammen, har vi ingen idé om. Hvis du kommer fra Kolding, har du måske et svar til os.
 

Læs mere om Leonora Christina Skov her.

HORSENS

I Horsens er de vilde med den tyske forfatter Romy Hausmann, der udgav sin debutroman i 2021. Den dystre krimi, Kære barn, er blevet et hit i fængselsbyen. Romanen ramte de danske bestsellerlister i sommers og er i år blevet den mest streamede titel hos Tales Premium i Horsens. 

Hausmanns nye roman, Marta Sover, er også blevet streamet, men slet ikke i samme omfang som den lidt ældre bestseller. Romy Hausmann besøgte Horsens i forbindelse med Krimimessen, så måske har det betydet noget for de lokales lyst til at læse den tyske forfatter.
 

Klik dig ind her og læs meget mere om Kære barn.

VEJLE

Man skulle tro, at Jens Henrik Jensen ville ligge nummer ét i Horsens, der praktisk talt er hans hjemby, men man skal altså 30 kilometer sydpå for at finde den by på Tales Premium, der er mest vild med Oxen og Jens Henrik Jensen.  

Hele OXEN-serien har været flittigt streamet, og det giver Jens Henrik Jensen en flot placering som vejlensernes favorit. Jens Henrik Jensens Gladiator trækker læsset, idet det er den nyeste i serien, men forfatteren, der også tidligere er valgt som publikumsfavorit på Krimimessen, har flere bøger, der bliver streamet ganske ofte.
 

Du kan læse mere om Oxen og Jens Henrik Jensen her.
 

ROSKILDE

Hvad læser man så i Roskilde? Det er såmænd en anden af dette års helt store udenlandske krimiforfattere. Elly Griffiths Ruth Galloway-serie hitter stort på streaming og også i mange andre byer end i Roskilde. Men netop i kongernes by, er Elly Griffiths meget populær.  

Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med Ruth Galloway, så er der ingen undskyldninger for ikke at komme i gang. Du kan jo få 14 dage gratis hos os, og hvis du bor i Roskilde, så er det lige i øjet.
 

Du kan læse mere om Elly Griffiths her.


Uanset hvor i landet, du kommer fra, så er der 14 dages gratis streaming hos Tales Premium. Udover gratis lyd- og e-bøger kan du købe bøger langt billigere og få gratis fragt. Så her i juletiden er det praktisk talt en julegave til dig selv.