Derfor er bøger bedre end film.

Udgivet i Bøger | Skrevet af Zahra Ghauri d. 17. maj 2022
1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner

Bøger vs film. 

Jeg er sikker på, at du har hørt den her sætning før “bogen var meget bedre end filmen”. Efter at have set en film baseret på en bog. Men er dette bare nogle menneskers måde at virke intellektuelt overlegen på ? Eller er der noget om det? 

Lad os tale om argumentet for bøger vs film. Bøger har eksisteret i tusind år, og har hjulpet os med at lære, slappe af og har holdt os underholdt i generationer. Film på den anden side har på trods af, at de er meget mere moderne, vundet enorm popularitet i de sidste par årtier. Mens både bøger og film har forskellige fordele, og begge er attraktiv på hver deres måde, fortsætter kampen stadig mellem bøger og film.  
Men vi mener dog, at bøger er 99% af tiden altid er bedre end den film, de er baseret på og det er der tre årsager til.

 

Bøgerne giver læseren en mere kompleks læseoplevelse.

Lad os tænke over det: Hvor lang tid tager det at læse en bog, og hvor lang tid tager det at se en film? Det er klart, at bøger vil holde dig underholdt i meget længere tid. Mens de fleste film er slut om to timer eller mindre, kan du nyde en bog i flere dage afhængigt af, hvor meget tid du bruger på at læse. Dette giver dig mere tid til at absorbere historien, forelske dig i karaktererne, skabe historien, involvere dig mere. Og det giver dig mulighed for at værdsætte den bedre. For ikke at nævne, at forfatterens skrivestil og beskrivelserne som krydrer hele din læseoplevelse.

 

Bøgerne opfordrer læserne til at lade deres fantasi udfylde hullerne. 

Det giver dig, læseren, mulighed for at forestille dig, hvordan karaktererne ser ud, hvordan de lyder, og  hvor handlingen finder sted i bøgerne. Visualisering er en stor del af læseoplevelsen og spiller en kæmpe rolle for vores mentale udvikling.

At være i stand til at skabe sit eget billede af hver karakter og forestille sig, hvordan de lyder, gør det at læse en bog til en meget mere personlig oplevelse end at se en film. Vores egen fortolkning bliver vores mentale ejendom og er unik for hver og en af os. Film er bare ikke det samme.

 

Bøger vil altid indeholde flere detaljer, end en film vil. 

Standarden for filmens varighed er altid mellem 80 og 120 minutter. Uanset hvor præcist forfatterne, instruktøren og producenterne ønsker at omsætte bogen til en film, er det praktisk talt umuligt at presse hundredvis af sider med detaljer ind i 80-120 minutter. Det er derfor at det at læse en bog i stedet for at se en film, vil give læseren en meget mere komplet ide om handlingen, karaktererne og historien.

 

Den primære grund om hvorfor bøger er bedre end film, er din helt egen fantasi.

Vores fantasi er kraftfuld. Livet kan være fyldt med besværligheder , så det er rart at tage et skridt tilbage fra virkeligheden og fare vild i vores eget sinds fantasier. Når en filminstruktør laver en film, gør de det med deres ide om, hvordan den skal se ud, og hvordan den skal lyde. I sidste ende betyder det at 99% af tiden vil en film aldrig være så god som bogen, fordi bogen er din verden, mens filmen er en andens.

 

Fordelene ved at læse bøgerne fremfor at se filmene.

Læsning har nogle fordel for vores mentale udvikling, det kan gøre os til bedre mennesker. Mere mere empatiske og meget klogere personer.
Enhver, der læser en bog i stedet for at se en film har mere at hente ud af oplevelsen. Selvom både bogen og filmen fortæller den samme historie.
Så en ting, der er tydeligt i diskussionen om at “læse bogen vs at se filmen” er, at læsning er meget bedre for os. Vi opfordrer dig kraftigt at læse disse filmatiserede bøger.

Hvis du har svært ved at blive motiveret til at læse bogen, velvidende at du kun er et par klik eller tryk væk fra at se filmatiseringen, er den gode nyhed, at der er nogle løsninger til at øge din læselyst.

 

Øg din læselyst! Find masser af inspiration på vores hjemmeside.

Vi har samlet vores egen side her med filmatiserede bøger. Så uanset om du læser bogen før eller efter filmen, bør disse filmatiserede bøger bestemt tilføjes til din læseliste.

Siden Bridgerton havde premiere i december 2020, er serien blevet en af de mest sete serier på Netflix. Når alt kommer til alt, hvad kan man ikke elske ved dette overbærende, romantiske periodedrama? Hvis du med det samme blev forelsket i karaktererne, spekulerer du måske på, om bogserien er værd at dykke ned i, mens du venter på sæson tre OG DET ER DET!

 

Ringenes Herre har haft stor indflydelse ikke kun i den episke fantasygenre, men i litteraturen generelt. Ringens Herre har solgt over 150 millioner eksemplarer, hvilket betyder det er en af de bedst sælgende romaner nogensinde . J.R.R Tolkien skrev et mesterværk som sjovt nok blev skabt, fordi hans udgivere bad ham om en efterfølger til hans tidligere Hobbitten.

 

Vi kender alle sammen filmen Crazy Rich Asians , hvad du måske ikke ved er, at denne film er baseret på bogen Crazy Rich Asians. Den har både drama og romantik. Den handler om en kinesisk-amerikansk kvinde, der rejser til Singapore for at møde sin kærestes familie. Og her viser det sig så, at hans familie er en af de rigeste og mest kendte familier i verden.

 

Til alle de drenge, jeg har elsket før af Jenny Han. Denne film vil nok gå som en af denne generations mest populære kærlighedshistorier på Netflix.

 

Du kan finde alt fra filmatiserede ungdomsbøger, filmatiserede serier, danske filmatiserede bøger og romantiske filmatiserede bøger.
Vi har filmatiserede bøger i alle kategorier.
God læselyst!