Månedens e-bog: Haruki Murakami ‘1Q84’ bog 1

Udgivet i Månedens bog | Skrevet af Cecilie d. 15. marts 2013
1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner

Første bog af Haruki Murakamis ‘1Q84’ er en del af en triologi, hvor man følger forskellige mennesker i forskellige perioder af 1984. Romanen foregår i Tokyo og i den første bog møder vi Aomame og Tengo, hvis historier skiftevis bliver fortalt.

 

Aomame er en 30-årig kvinde som arbejder som kampsportsinstruktør og lejemorder. Man følger i bogen hendes anderledes liv hvor både dagligdags hændelser, hendes anderledes jobs, og hendes personlighed og seksualitet, med Haruki Murakamis utrolige beskrivelser bliver gjort til live, med den altid helt specielle skrivestil.

 

Tengo er den anden hovedperson i bogen. Tengo er en ung matematiklærer med forfatterdrømme. Han har tæt kontakt med en forlægger som han sender manuskripter til, til gennemlæsning og sparring. En dag bliver han tilbudt at omskrive en novelle skrevet af en ung kvinde, og det er igennem dette forhold og den specielle situation at Tengos historie bliver fortalt.

Læseren bliver igennem de to hovedpersoner introduceret for et forvrænget og fiktionsbaseret syn på Japan i 1984, klart inspireret af George Orwells ‘1984’.

 

Bog 1 i triologien 1Q84 er skrevet på den helt specielle måde, som kendetegner Haruki Murakamis bøger. Dagligdags hændelser bliver med fantasi og humor skrevet så præcist og spændende, at man ikke kan lægge bogen fra sig, når man først er startet. Små bider af beskrivelser af klassisk musik bliver med nænsom hånd flettet ind i historierne og bringer dem op på et kreativt niveau så man som læser føler at man kan sætte sig ind i hovedpersonernes færden, selvom den til tider er langt fra virkeligheden. Bog 1 i triologien 1Q84 er rigtig god læsning, og lever bestemt op til de høje forventninger der har været til bøgerne siden succesromanen af samme forfatter, ‘Kafka på stranden’.

 

Køb Haruki Murakamis første del af triologien 1Q84 som e-bog for kun DKK 195.