Sense for hele familien

Udgivet i Nyheder | Skrevet af Maria Johansen d. 28. maj 2018
1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner

 

Måske har du allerede hørt om det? – Sense!

 

Sense er vejen til et varigt vægttab, god energi og vigtigst af alt – et sundt sind!

Sidste år tog sense-metoden Danmark med storm, og blev hurtigt midtpunktet i samtlige kost- og livsstilsmagasiner. Det var tydeligt, at danskerne var trætte af kalorietællende slankekure, vejning af mad og uendelige lister med forbudte madvarer.

 

Sense-metoden kan derimod tilbyde overskuelige principper for, hvordan kosten sammensættes, så du både bliver mæt og har vedvarende stabilitet i dit blodsukker i løbet af dagen. Det er vigtigt for alle sense-eksperter at fastslå, at sense ikke er en slankekur, men derimod en livsstil, og netop derfor kan man med fordel inddrage hele familien – både børn og voksne.

 

Vi ved fra forskningen, at livsstilsændringer og gode vaner er langt lettere at bevare, når det sker som et fælles projekt, som hele husholdningen tager del i, og derfor er “Sense for hele familien” et oplagt sted at starte, når hele familien skal finde balance i sind og krop.

 

Suzy Wengel er forfatteren bag bogen, “Sense for hele familien”, som netop gør det let for familien i fællesskab at ændre på ubevidste og usunde hverdagsrutiner, så alle familiemedlemmer kan blive den sundeste og gladeste version af sig selv. Uden hygge-kompromiser og løftede pegefingre bliver sense til et sjovt og motiverende projekt, som hele familien samarbejder om.

 

Suzy Wengel er kostvejleder, foredragsholder og meget mere. Hun har beskæftiget sig med sense siden sin egen livsstilsændring i 2011, hvor hun havde nået en vægt på 100 kg. Hun tabte sig 40 kilo og har siden kunne holde sin vægt uden problemer ved at følge sense-principperne, som hun har delt med hundredvis af glade klienter, der også har haft succes med at opnå varige vægttab.

 

I “Sense for hele familien” præsenterer Suzy Wengel sin læser for sit unikke ’spisevanetræ’, som skal motivere familien ved hjælp af små skridt med overkommelige hverdagsændringer. Vanetræet skal udfyldes i fællesskab, og ved at tale om de mange vaner familien har, bliver både børn og voksne pludselig bevidste om – og kan måske endda få sjov ud af at opdage – hvordan det indre vanedyr kan tæmmes.

 

Bogen præsenterer eksempler fra familier, der selv har afprøvet sense-metoden, og de fortæller om deres erfaringer og oplevelser med livsstilsændringen. Derudover er der 75 nemme opskrifter, som let kan indgå i en travl hverdag uden at gå på kompromis med den gode smag.

 

Suzy Wengel har allieret sig med en erfaren psykolog, så bogen også kan give gode råd til, hvordan man kan tale om krop og vægt med sine børn uden at gøre skade på deres selvtillid eller forårsage spiseforstyrrelser.

 

“Sense for hele familien” er altså ikke bare en livsstilsændring, det er også et fælles familieprojekt, som skaber sammenhold og sunde sjæle.