Tidligere bogreolen.dk  |  Markedets laveste priser
Dag-til-dag levering

Bøger i Atlas Magasin serien

Filter
Filter
Genre
 • (3)
 • (1)
 • (3)
Bogtype
 • (3)
Format
 • (3)
Sprog
 • (3)
Pris
DKK
Sorter efterSorter Populære
 • af Atlas Magasin
  38,95 kr.

  Det er de færreste danskere, der ved, hvad man må igennem, hvis man som transkønnet ønsker at skifte biologisk køn. Yael Michelle Elbaum Bassans artikel fortæller om den årelange, grænseoverskridende og ydmygende udredning, man som transkønnet skal igennem på Sexologisk Klinik på Rigshospitalet for at få lov til at få den nødvendige behandling, så man kan få den krop, der passer til ens kønslige identitet. Hun taler også med Daniel Holm, der selv har været igennem den opslidende proces blot for at blive afvist af grunde, han ikke selv er herre over.Yael Michelle Elbaum Bassans artikel er et vigtigt indspark i en debat, der relevant for alle, der ønsker et samfund og et sundhedssystem med retfærdig og respektfuld behandling af alle befolkningsgrupper.Foruden Yael Michelle Elbaum Bassans artikel indeholder nummeret Alexander Rich Henningsens artikel "Feminismen handler om mere end køn", Siri Ranva Hjelm Jacobsens artikel "Den seksuelle revolutions egentlige kernestof", "Dengang Einar blev til Lili" af Merle Baeré, "Smilende vrede" af Kristoffer Granov samt "Klippe-klistre-feminister" af Lea Tolstrup.Det journalistiske samtidsmagasin ATLAS udkom for første gang i 2010 med målsætningen at skrive dybdegående artikler om politik, kultur og samfund. ATLAS’ mantra er, at en histories aktualitet afhænger af dens relevans, og ikke om den er den nyeste i den endeløse nyhedsstrøm.

 • af Atlas Magasin
  38,95 kr.

  Magasinet ATLAS gør status over efterkrigstiden, der på mange måder slet ikke er forbi. Kristoffer Granov har mødt den tyske forfatter Niklas Frank, hvis bøger på mange måder er ét langt hadebrev til faren, der blev dømt til døden ved Nürnberg-processerne efter at have siddet som dukkediktator i Polen under Anden Verdenskrig. I Granovs artikel "Verdensborger nummer 1" møder han Garry Davis, som efter krigen forsøgte at statuere et eksempel på en verden baseret på andre principper end nationalstaten.Tobias Havmands artikel "De kæmpede som vilde" fortæller om de danskere, der rent faktisk kæmpede mod tyskerne den 9. april 1940, da nazisterne besatte Danmark.I "Nazistiske skeletter i arkivskabene" fortæller Kåre Holm Thomsen om debatten i Tyskland, om hvorvidt det var i orden, at embedsmænd fra det nazistiske regime blev genansat i det tyske embedsværk efter krigen.I "Krigens orange arv" sætter Tobias Nicolai fokus på de grusomme eftervirkninger, som vietnameserne endnu lever med, efter amerikanerne brugte det frygtede kemikalie agent orange under Vietnamkrigen, og i "Flugt uden krig" fortæller Amalie Hyllested og Ina Marie Ernø Jacobsen om de mange kosovarer, der er flygtet mod håbet om et bedre liv i EU.Det journalistiske samtidsmagasin ATLAS udkom for første gang i 2010 med målsætningen at skrive dybdegående artikler om politik, kultur og samfund. ATLAS’ mantra er, at en histories aktualitet afhænger af dens relevans, og ikke om den er den nyeste i den endeløse nyhedsstrøm.

 • af Atlas Magasin
  38,95 kr.

  Magasinet ATLAS går bag om USA og sætter landet under et kritisk lys. "USA kan ikke løbe fra O.J. Simpson" slår Johan Wizan fast i sin artikel om O.J. Simpsom-sagen og dens enorme symbolværdi i opfattelsen af det amerikanske retssystem. Anders Dalls to artikler "Projektet Pruitt-Igoe Del 1 og 2" fortæller om et boligbyggeri, der skulle løse kæmpe problemer med kriminalitet, men som endte som en ghetto, hvor politiet ikke turde rykke ind. Kristian Malling Granovs artikel "Forfatningen er blevet slagmarken" undersøger den amerikanske forfatning, som stadig danner grund for al den lovgivning, der bliver vedtaget i USA, skønt den er skrevet i 1787. I "Dommedag dengang" fortæller Anders Thorkildsen om den menneskeskabte økologiske katastrofe, der udslettede Boise City i Oklahoma og en stor del af dens indbyggere i 1930’erne. Kathrine Tschemerinsky fortæller i sin artikel "Da vi voksede op ville vi bare væk herfra" om den generation af unge, der er vokset op i krisetider, og den desillusion og utilfredshed, det har ført med.Det journalistiske samtidsmagasin ATLAS udkom for første gang i 2010 med målsætningen at skrive dybdegående artikler om politik, kultur og samfund. ATLAS’ mantra er, at en histories aktualitet afhænger af dens relevans, og ikke om den er den nyeste i den endeløse nyhedsstrøm.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.