Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger i Medicinsk forskning serien

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • - Grundbog for de sundhedsvidenskabelige uddannelser
    af Simon Francis Thomsen, Jesper Krog, Carsten Hjortshøj & mfl.
    497,95 kr.

    BIOSTATISTIK & EPIDEMIOLOGIBag sundhedsvidenskabelige undersøgelser er indsamlet en lang række data. Det er en videnskabelig disciplin at gøre data overskuelige, håndtér- og analysérbare på korrekt vis, så sammenhænge mellem f.eks. adfærd og sundhed er til at forstå i et udsagn som: ”Mandlige rygere har 50 % større risiko for blodpropper”. Hvordan når man frem til det resultat? Og holder det?BIOSTATISTIK & EPIDEMIOLOGI yder læseren en forståelse af statistikken og epidemiologiens grundbegreber samt mulighed for at mestre basale værktøjer til beskrivelse af egne observationer. Første del af bogen er tilegnet statistiske begreber og analyser, f.eks. kategorisering af data og typer af tests, mens anden del af bogen beskæftiger sig med principperne bag forskning og studiedesigns. Undervejs kan læseren afprøve egne beregninger, teste sin viden, og bogens overskuelige struktur og grundige indeksikalisering gør den velegnet som opslagsværk og til støtte, når begreber fra videnskabelige artikler skal læses og forstås.Bogen henvender sig primært til medicinstuderende ved landets fire fakulteter i København, Odense, Aarhus og Aalborg, men andre faggrupper, såsom odontologi, farmaci, humanbiologi og folkesundhedsvidenskab, vil også finde de beskrevne principper anvendelige som introduktion til basal statistik og epidemiologi.

  • af Torben Falck Ørntoft
    217,95 - 247,95 kr.

    HÅNDBOG I FORSKNINGSLEDELSE sigter efter at bidrage med konkrete råd og levet erfaring til alle ledere af forskningsprojekter. Bogen berører de vigtigste trin i forskningsprocessen og kommer blandt andet ind på idéudvikling, generering af hypoteser, fondsansøgningsprocessen, ansættelse af medarbejdere, organisering af små og store forskergrupper, ledelsesstil og publicering af artikler.Forfatter og forsker Torben F. Ørntoft har i denne bog interviewet 18 succesfulde professorer og forskningsledere både fra Danmark, England, Sverige og Finland, som er kommet med deres indspark til opbygningen og ledelsen af den ideelle forskergruppe. Ørntoft har ligeledes trukket på sin egen erfaring som leder af en stor forskergruppe.Torben F. Ørntoft (f. 1953) er læge og dr.med. Han er speciallæge i klinisk biokemi og var i årene 1996-2017 ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital, først for Klinisk Biokemisk Afdeling og senere for Molekylær Medicinsk Afdeling. I 1999 blev han professor ved Aarhus Universitet i molekylær medicin.

  • af Susanne Reventlow, Kirsti Malterud & Ann Dorrit Guassora
    297,95 kr.

    En introduktion til teoretiske perspektiver i kvalitativ forskning22 TEMATEORIER TIL KVALITATIV FORSKNING sigter efter at bidrage til en stærkere teoretisk orientering blandt almenmedicinske forskere, som bruger kvalitative metoder. Andre sundhedsprofessionelle forskere, som er nysgerrige på dynamikkerne i mødet med patienter og de systemer, de arbejder i, kan også have glæde af bogen.I bogen præsenteres 22 temateorier, der har et specifikt match til konkrete spørgsmål og analyser i udvalgte forskningsprojekter inden for det almenmedicinske område. Hver temateori rammesættes af en case fra almen praksis for at illustrere koblingen mellem den medicinske problemstilling og den teori, som er i fokus. Læseren får også en grundlæggende indføring i, hvilken rolle teori spiller i den kvalitative forskning, og hvordan man kan bruge den.Forfatterne er almenmedicinske forskere medlang erfaring fra udvikling, undervisning og anvendelse af forskellige kvalitative metoder og frainterdisciplinært samarbejde.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.