Udvidet returret til d. 31. januar 2024

Ringenes Herre bøgerne i rækkefølge

Ringenes Herre er en af verdens mest populæreste serier, hvilket der naturligvis er en god grund til. Ringenes Herre er vældig kendt hos både unge og ældre, som fra langt de fleste også kendes ved den oprindelige engelske titel ‘The Lord of the Rings’. Her på siden har vi samlet en stor oversigt over alle de spændende fortællinger og meget andet spændende stof fra den forhistoriske verden, som absolut er værd at få et indblik i. Ringenes Herre udkom for godt og vel 60 år tilbage og er siden blevet læst af mere end 100 millioner mennesker, og derfor tilbyder vi naturligvis alle de oprindelige Ringenes Herre bøger i en kategoriseret rækkefølge på både dansk og engelsk. Dyk ned i en verden fyldt med dværge, hobbitter, elverfolk, enter, trolde og orker nedenfor og lær blandt andet Ringenes Herre bedre at kende. Find din næste læseoplevelse fra de fantastiske fortællinger eller lyt til de fantastiske historier via Ringes Herre lydbøgerne.
Vis mere

Bag om Ringenes Herre

Ringenes Herre er en forrygende fantasyserie skrevet af den berømte forfatter John Ronald Reuel Tolkien. Serien har for alvor været med til at definere fantasy-genren og er mere end 60 år gammel, men formår stadig at være elsket hos rigtig mange læsere verden over. Ringenes Herre er blevet læst af mere end 100 millioner mennesker, og siden filmatiseringen af den newzealandske instruktør Peter Jacksons er populariteten bare steget markant. Seriens oprindelige titel er ‘The Lord of the Rings’, som efterfølgende fik den danske titel ‘Ringenes Herre’. Forfatteren bag den utrolige Ringenes Herre ønskede selv at udgive de 3 bøger som én bog, men hvor der var for mange sider til, at det praktisk kunne lade sig gøre. Forlaget tog derfor den beslutning at splitte fortællingen op i tre bøger, så det således kom til at være følgende, Ringenes Herre 1: ‘Eventyret om Ringen’, Ringenes Herre 2: ‘De to Tårne’, og Ringenes Herre 3: ‘Kongen vender tilbage’.
De første 2 bøger blev udgivet i 1954, som året efter blev fuldendt med den 3. og sidste bog i serien.
Du bliver i bøgerne introduceret til en forhistorisk verden fyldt med mennesker, dværge, hobbitter, elverfolk, enter, orker og trolde, som foregår i Middle Earth (i den danske oversættelse kaldet Midgård). Hvis du i forvejen har læst ‘Hobbitten’, som udkom i 1937, får du i øvrigt også et flot gensyn med flere af Tolkiens figurer fra romanen her. Her møder du blandt andre hobbitten Bilbo Sækker, troldmanden Gandalf og elvers Elrond fra Kløvedal, som optræder i bøgerne. Hos tales.dk anbefaler vi at påbegynde med Ringenes Herre 1 og derefter læse Ringenes Herre i rækkefølge. Alle 3 bøger i serien handler om én sammenhængende historie, hvor du gennem hele historien følger hobbitten Frodo Sækker, der sammen med sine venner må ud på en vanskelig opgave i kampen mod den onde Sauron. Historiens omdrejningspunkt er den magtfulde magiske ring, som Frodo har fået fra sin onkel Bilbo, som han tilfældigt er kommet i besiddelse af, hvilket der fortælles om i bogen ‘Hobbitten’. Det besluttes at Frodo må opsøge det sted i Mordor, hvor ringen for mange år tilbage blev smedet og udslette den, inden Sauron igen får fingrene i den og genvinder sin magt. En yderst spændende fortælling som har haft en betydelig litterær indflydelse på unge såvel som voksnes læseglæde, og en fantastisk serie som hos mange aldrig bliver glemt. Glæden af Ringenes Herre har efterfølgende ramt en helt ny succesbølge efter Peter Jacksons filmatiseringer af Ringenes Herre bøgerne’. Den første del ‘Eventyret om Ringen’ havde premiere i december tilbage i 2001, ‘De to Tårne’ i december 2002 og sidste del af den succesfulde filmatisering ‘Kongen vender tilbage’ i december 2003. Den 3. og sidste film som i øvrigt vandt hele 11 Oscars, for blandt andet den bedste film, bedste instruktør og bedste kostumer. Ringenes Herre filmene havde desuden en samlet indtjening på mere end 14 milliarder kroner, som er et godt bevis på, hvad serien har bidraget til de danske og udenlandske læsere såvel som seere. Vidste du at det er desuden den danske skuespiller Viggo Mortensen, som har fået æren at spille den store rolle som Aragorn i alle seriens 3 film? Det var du måske ikke klar over, men måske vidste du i stedet at ‘Hobbitten’ ligeledes er blevet filmatiseret i 3 dele, som naturligvis også er blevet taget begejstret imod verden over. Se udvalget længere oppe. 
 

Ringenes Herre bøger

Den originale Ringenes Herre serie består som tidligere nævnt af 3 bøger. Hos tales.dk har vi gjort det lettere og mere overskueligt for dig, da du ovenover finder en oversigt over alle Ringenes Herre bøgerne på dansk og engelsk i den korrekte rækkefølge. Det kan være du er helt ny i universet og ønsker at starte med Ringenes Herre 1 ‘Eventyret om Ringen’, eller du i stedet er færdig med den originale serie og er helt ivrig efter at læse andre bøger relateret til Ringenes Herre, ligemeget hvad, så er du kommet til det rette sted. Det kan f. eks være at du føler det interessant at vide om tiden før Ringenes Herre bryder ud? eller på engelsk, The Lord of the Rings. Det kan vi godt forstå, og du finder naturligvis derfor enten ‘The Hobbit: There and back again’ eller på dansk ‘ Hobbitten: eller Ud og hjem igen’, så du kan finde frem til Ringenes Herre fortid og hvordan den magiske ring pludselig er kommet i hænderne på Frodo.
Vores udvalg af Ringenes Herre bøger består også af den populære bog ‘Silmarillion’, som J.R.R. Tolkien aldrig fik skrevet færdigt. Værket blev dog senere udgivet i 1977 efter J.R.R. Tolkiens død, da sønnen Christopher Tolkien færdiggjorde bogen, så den langt om længe kunne deles med omverden og de mest fanatiske Ringenes Herre fans. En historie som foregår i det samme forhistoriske univers, og indeholder blandt andet verdenens skabelsesberetning, heltesagn, myter og slægtskaber fra Ringenes Herre serien. 


Ringenes Herre lydbøger

Er du også vild med lydbøger og elsker Ringes Herre historien? Så er det helt oplagt at slå disse 2 ting sammen. Øverst på siden finder du Ringenes Herre lydbøgerne i den rigtige rækkefølge. Så uanset om du er mest til de fysiske bøger eller lydbøger, så har vi sørget for, at du kommer rigtigt igennem historien. Det giver en meget anderledes oplevelse, når man får historien fortalt fremfor selv at læse den. Hvis du allerede har set filmene og måske også læst bøgerne, så kan vi stadig varmt anbefale at lytte til historien også. Vores Ringenes Herre lydbøger kan både købes hver for sig, men kan også findes i vores app, som du kan lytte gratis til med Tales Premium


Ringenes Herre tilbehør

Her på siden har vi også samlet meget andet en blot bøgerne fra Ringenes Herre rækkefølgen. Hvis dit hjerte banker mere for Ringenes Herre end det gør hos de fleste andre, kan du med fordel finde inspiration til dit første eller næste Ringenes Herre tilbehør fra vores udvalg ovenover. Gå f. eks på opdagelse efter en komplet kunstbog fyldt med farver, tegninger og kort, eller overrask dit barn med vores sjove Funko Pops, som består af Ringenes Herre figurer fra de mest populære karakterer fra serien. Du bliver aldrig hverken for ung eller gammel til Ringenes Herre, så der burde helt sikkert være noget som falder i lige din smag! Se vores udvalg ovenover og find alt muligt spændende indenfor den forhistoriske verden. Rigtig god fornøjelse! Uanset om du finder en Ringenes Herre bog på dansk eller engelsk, én eller flere figurer eller noget helt tredje.


FAQ - oftest stillede spørgsmål til Ringenes Herre serien

Hvor mange Ringenes Herre bøger er der?

Der findes 3 Ringenes Herre bøger i den oprindelige serie. Derudover findes der bøger, som relaterer sig til serien, som f. eks 'Hobbitten'.

Hvad hedder den onde i Ringenes Herre?

Ringenes Herre er en fiction historie, baseret på en ring, som er magisk og magtfuld. Ringen er smedet af en ond fyrst ved navn Sauron, der også regerer i landet Mordor som ligger i det sydlige Midgård. Ringen blev mistet for flere århundrede siden, og det sender ham ud på en blodtørstig søgen efter ringen.  

Hvad er Gollums rigtige navn i Ringenes Herre?

Inden Gollum blev korrupt af ringen og dens magiske kræfter, var hans hobbit navn Smeagól. 

Hvad hedder dværgene i Ringenes Herre?

Ringenes herre byder på et par forskellige dværge! Historien indebærer Durin, Bombur, Nori, Thorin og Egeskjold. Forfatteren, Tolkien, har gjort meget ud af at nævne disse dværge, når de introduceret i Hobitten og Ringenes Herre.

Hvad hedder Aragons sværd?

Aragon bærer et sværd gennem historien, det ikoniske sværd hedder, Narsil og er sværdet som smedes til Aragon, hen imod slutningen hvor den store krig bryder ud.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.