Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger i sprog, udvikling og læring serien

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • - hvornår skal vi være bekymrede for et barns sproglige udvikling?
    af Helle Iben Bylander & Trine Kjær Krogh
    436,95 kr.

    Sprogets milepæle - Hvornår skal vi være bekymrede for et barns sproglige udvikling? (inkl. hjemmeside)Mange dagplejere, sundhedsplejersker, pædagoger og børnehaveklasseledere er i tvivl om, hvad et barn sprogligt forventes at kunne på et givent alderstrin.I denne bog præsenteres derfor en række forskningsbaserede, sproglige milepæle, der kan anvendes som målestok for at vurdere, om et barn har behov for støtte til den sproglige udvikling. Bogen tilbyder blandt andet et redskab, der er hurtigt og præcist at anvende, når pædagoger skal tage stilling til, om der er grund til at screene et barns sprog med henblik på en egentlig sprogvurdering.På bogens hjemmeside www.dafolo.dk/sprogetsmilepæle kan man blandt andet downloade prævurderingsredskabet og et samtaleark til forældresamtaler.Se indholdsfortegnelse, forord og indledning til bogen'Bogen bidrager til signifikant viden om sprogtilegnelsesvanskeligheder, og her-ved får sprogpædagogen et betydeligt redskab i forhold til at kunne vurdere, hvilke børn der er i risikogruppe for at udvikle sproglige vanskeligheder. Bogen er en gave - et must for alle sprogpædagoger (og alle sprogansvarlige) i dagtilbud. En øget bevidsthed om sprogets milepæle i kombination med målrettede sprogindsatser bør resultere i, at langt færre børn med sproglige vanskeligheder overses! En win-win-situation.' - Susanne Stoltenborg, sprogvejleder/sprogpædagog.'Bogens forfattere giver gavmildt læseren både teori og konkrete praksisredskaber, og disse formidles på en kompetent og læsevenlig måde. (…) Bogens tema er af forfatterne formidlet på en så grundlæggende og nuanceret måde, at det virkelig giver inspiration til både det generelle og det specifikke sprogarbejde med børn fra 0 til 7 år.' - Helle B. Brandt, master i specialpædagogik.'Præsentationen af de forskningsbaserede sproglige milepæle er velskrevet og overskuelig, og bogen er især stærk på de efterfølgende beskrivelser af indsatser til hvert sprogligt område. Dette gør bogen meget velegnet til pædagogisk praksis.' - Malene Slott Nielsen, ph.d., adjunktSerien Sprog, udvikling og læring sætter fokus på nogle vigtige problemstillinger i det spændende arbejde med børns sproglige læring og giver de voksne et godt fundament at arbejde ud fra. Serien ser på sprog ud fra flere forskellige perspektiver og indeholder såvel teoretiske som praktiske udgivelser.

  • - Hele vejen rundt om høj kvalitet i dagtilbuddets sproglige miljøer
    af Helle Iben Bylander & Trine Kjær Krogh
    617,95 kr.

    Tænk på barnets sprogudvikling som en kurv, der skal fyldes op med sprogbolde hver eneste dag. Lydlege er én bold, dialogisk læsning er en anden bold. Kurven er stor og skal fyldes helt - og de bolde, der skal være flest af, er samtalebolde. Husker du at smide bolde i alle børns kurv - hver dag? Denne bog handler netop om, hvordan man som pædagogisk personale i vuggestue eller børnehave dagligt kan have fokus på at fylde barnets sprogkurv op gennem et stærkt sprogarbejde, der fører til kvalitet i sprogmiljøet. Den er ment som en hjælpende hånd til ledere, pædagoger, pædagogiske konsulenter og kommunale ledere, der med udgangspunkt i bogen kan overveje, om sprogarbejdet i deres lokale virkelighed er stærkt nok, eller om der skal justeringer til.

  • - antologi om børns sprogudvikling
    af Helle Grangaard m.fl.
    298,95 kr.

    I denne antologi giver ni forfattere - eksperter på hver sit område - inspiration, viden og idéer fra sig til alle, der ønsker at hjælpe børnene bedst muligt på vej til et levende og stærkt sprog. Med et veludviklet sprog - mundtligt, skriftligt og kropsligt - vil barnet stå stærkt i mange af livets vigtigste forhold, både uddannelsesmæssigt, menneskeligt og socialt. Bogens kapitler sætter fokus på eksempelvis indretning af sprogstimulerende rum, fællesskabets betydning for sprogudviklingen, anerkendelse og motivation som sprogligt brændstof, støtte til børn med særlige behov og tidlig introduktion af skriftsproget i børnenes liv. Lotte Salling er uddannet bevægelsespædagog og er forfatter til bøgerne Leg sproget frem og Aktive fortællinger, rim og remser samt en lang række børnebøger. Herudover arbejder hun som foredragsholder for pædagoger og andre om sprogstimulering af børn.

  • - En forskningsforankret guidebog
    af Justin Markussen-Brown, Sofie Neergaard, Sanne Schou Olesen & mfl.
    337,95 kr.

    Tale- og skriftsprogsfærdigheder er uundværlige kompetencer i det 21. århundrede: Kommunikationen med omverden, sociale relationer, uddannelse og arbejde er alle aspekter af det moderne liv, som kræver avancerede sproglige kompetencer. Derfor giver det kun god mening, at vi gør vores bedste for at sikre os, at alle børn i Danmark får mulighed for at udvikle stærke tale- og skriftsprogsfærdigheder.Men hvordan skaber man fysiske sprogmiljøer af høj kvalitet? Hvilket teoretisk grundlag skal man arbejde ud fra for at forbedre det fysiske sprogmiljø omkring barnet? Hvad siger forskning om effekten af et beriget fysisk sprogmiljø på barnets sprogfærdigheder? Og hvilke praktiske tiltag kan en pædagogisk medarbejder foretage for at skabe et understøttende fysisk sprogmiljø i et børnehus? Det er spørgsmål som disse, der vil blive behandlet i denne bog.Bogen er en guide til, hvordan du som voksen, f.eks. som pædagogisk medarbejder i et dagtilbud, forælder eller dagplejer, kan optimere barnets fysiske sprog- og literacy-miljø. Det fysiske sprogmiljø er et vigtigt element inden for den såkaldte (sprog)pædagogiske kvalitet – altså samlingen af de forskellige tiltag og rutiner hos voksne, som har en direkte og positiv indflydelse på barnets (sproglige) udvikling.I kapitel 1 defineres nogle basale begreber såsom skriftsprog, talesprog og literacy. I kapitel 2 præsenteres teorier og undersøgelser, som belyser, hvordan fysiske sprogmiljøer af høj kvalitet kan føre til øgede sprog- og literacy-færdigheder hos små børn. I kapitel 3 sættes begreberne ind i en dansk kontekst. I kapitel 4 kan du læse om lyttemiljøerne i dagtilbud – altså om sammenhængen mellem fysiske omgivelser og akustik, støj og sproglæring - som jo også er et vigtigt aspekt af et godt fysisk sprogmiljø. Og i kapitel 5 vil du endelig blive præsenteret for et idékatalog - altså en samling af tips til, hvordan du allerede i dag kan gå i gang med at berige dit fysiske sprogmiljø.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.