Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Knud Rasmussen var en dansk-grønlandsk polarforsker, der er særligt kendt for sine Thule-ekspeditioner. Han voksede op på Grønland, men selvom han som 12-årig flyttede til Danmark, så slap hans hjerte aldrig Kalaallit Nunaat, menneskenes land, som det hedder på grønlandsk.Han blev ved med at vende tilbage og gennemfører opdagelsesekspeditioner i sne og kulde.
Bjørn er tredje og sidste bind i den anmelderroste og storsælgende serie om Vittu og Tabita.Tabita er på vej til Upernavik for at blive genforenet med sin mor, Abelone, i den tro, at Abelone er den eneste familie, hun har tilbage i landet. Hun ved ikke, at hendes lillebror, Vittu, som hun i 15 år har troet var død, faktisk er i live og også befinder sig i Grønland.I Humlebæk er Berthel, Tabitas adoptivfar, ved at gøre regnskabet op i sit ægteskab med Eva. Berthel og Evas samliv har været defineret af den skæbnesvangre beslutning, de tog om at medbringe de to grønlandske børn til Danmark, og de lever nu i en glædesløs hverdag præget af skyld og skam, indtil Berthel tager beslutningen om at rejse tilbage til Grønland for at finde sine voksne børn.Bjørn er en roman om at leve med de valg, man træffer, og overleve de valg, som andre træffer på ens vegne. Om at kunne finde sin vej i livet og om tilgivelse – kan man blive sig selv uden den?
"Jeg vil fortælle om et land, der slet, slet ikke findes længere, og en tid, som de fleste er tilbøjelige til at tro, aldrig har eksisteret. Det særeste ved netop den tid var, at det var en af de lykkeligste i Grønlands historie. Der var i Grønland i 1950?erne en kort stund mellem fortidens isolerede stilstand og fremtidens forbitrede modvilje mod det danske styre. Denne mærkelige tid faldt tilfældigvis sammen med min barndom." Da Anne Knudsen var seks år, fik hendes far arbejde ved Grønlands Tekniske Organisation (GTO). Familien forlod derfor Frederikssund og bosatte sig først i Qaqortoq og et par år senere i et rødmalet træhus på en bjergskrænt i Tasiilaq i Østgrønland. Oplevelserne i Grønland i 1950?erne skulle komme til at præge resten af hendes liv. I bogen fortæller Anne Knudsen om et land, der ikke findes længere, og en tid, som de fleste er tilbøjelige til at tro, aldrig har eksisteret. Efter hendes opfattelse var det en af de lykkeligste perioder i Grønlands historie. Med stor kærlighed til landet og dets befolkning - og med en imponerende hukommelse og sans for de sigende detaljer - fortæller Anne Knudsen om hverdagslivet med familie, naboer og kammerater, om skolegang og leg i naturen eller derhjemme, og om at opfostre isbjørneunger i et bur ude i gården. Smuk illustreret udgave med private farvefotos taget af Anne Knudsens far. Anne Knudsen (f.1948) antropolog, dr.phil., skribent og tidligere chefredaktør på Weekendavisen. Forfatter til bl.a. bestselleren Her går det godt, send flere penge.
Vandring i Grønland går gennem storslåede landskaber med alt fra isbjerge og dybe fjorde til grønne heder og smukke blomsterenge.At bevæge sig gennem den arktiske vildmark med udsigt til knejsende fjelde, enorme gletsjere og isbjerge i det krystalklare vand er en magisk oplevelse. I denne bog får man en guide til både de skjulte perler og de velkendte ruter, der gør Grønland til en unik vandredestination for naturelskere.Landets nye lufthavne og et udbygget net af rutebåde giver endnu bedre muligheder for at opleve den helt unikke natur i Grønland.Vestgrønland byder på nogle af verdens mest spektakulære vandreruter – fra Nuuks byfjelde, Store Malene og Lille Malene, til den imponerende isfjord ved Ilulissat og ture i nordboernes fodspor i det grønne og frodige Sydgrønland.Vandreturene er grundigt beskrevet og illustreret med kort og fotos, og hver enkelt rutes sværhedsgrad er angivet. Desuden er der nyttig information om vejrforhold, påklædning, udstyr, transportmuligheder m.m., så man som vandrer er klædt godt på til at tage ud i Grønlands vilde natur og opleve den helt særlige ro i det storslåede, uberørte landskab. Endelig indeholder bogen oplysninger om Grønlands natur, kultur, historie og geologi – både i rutebeskrivelserne og i de indledende afsnit om landet.
Every island thrives on its clichés. The name Madeira stands for a heavy drop of wine which might have had its time a long time ago, yet is still praised by many a connoisseur. The islands all-year-round mild climate helped Madeira be awarded the decorative suffix »floating floral island in the Atlantic«. Bird of paradise and torch lilies, daisies and hydrangea leave no doubt: Madeira is rich in flowers like no other island.The first Portuguese word which hikers learn on Madeira is bound to be »levada«. Levada hiking is surely unique on the whole world. A sophisticated network of narrow irrigation canals runs across the entire island. The maintenance paths installed next to canal trenches allow the convenient discovery of Madeira without great altitude all the way to the most remote corners. Around half of the tours introduced in this guide are Levada excursions. They lead through fertile land cultivating sugar cane, bananas, vine and exotic fruit, past artistic terraces modelled into the islands rugged topography, which awaken associations of Bali or the Philippines. Rushing cascades and impressive ravines are found equally by the wayside as are rough, declining cliffs and marshy high-moor bogs. The still natural valley to the north of the island offers a sumptuous evergreen subtropical vegetation comprising fern meadows, lauraceae forests and heather shrubs that convey the feeling of walking through an emerald green tunnel.The nearly 1900m high central massive holds routes for all demands. Very alpine is the triple summit tour from the Arieiro over the Torres to the Pico Ruivo. The stretch, which has been spectacularly chiselled into the rock, can justifiably be considered the tour of kings. Next to various shepherd paths and and adventurous coastal ascents there are so-called »veredas«, i.e. old paths linking villages, which used to be the sole access to remote locations until a few decades ago only, crossing valleys deep and mountains high.
Få lande i Europa rummer så store forskelle sprogligt, kulinarisk og landskabsmæssigt som Spanien. Den stærke lokale forankring, glæden ved håndværk og hævdelsen af traditioner og ritualer gør desuden Spanien til et land, som i en moderne tid står frem med en vis stædig ufornuft, en vis mystik og en vis langsommelighed. Noget som kan føles tiltrængt i den moderne verdens hvivlende hast, mener forfatteren Bastian Emil Goldschmidt.Med fascinationen som drivkraft er han rejst på kryds og tværs af den spanske geografi, fra Asturiens sneklædte bjergtinder til Andalusiens solbeskinnede olivenlunde og hen til alt det, der befinder sig indimellem. I sin søgen efter gyldne steder bliver han bragt vidt omkring. Vi dykker med ham ned i mysteriet om digteren Garcia Lorcas tragiske død og tumulten om diktatoren Francos grav, og vi oplever med ham, hvordan tiden går i stå i de yderste regioner, hvor kamptyre opdrættes, særlige oste dyrkes og paella serveres med ål og kanin.Over bjerge, langs floder er et anderledes portræt af det Spanien, der altid har stået stærkt i den danske bevidsthed.
Tag med de fire søde bamser på en uforglemmelig rejse til Grønland! Forældre og bedsteforældre, lad jer inspirere af bamsebillederne, og skab jeres helt egen eventyrlige fortælling sammen med barnet. Hver gang I læser bogen, kan historien blive til noget helt nyt. Når barnet bliver større, kan det selv forsætte historien og udforske dets egen fantasi. Uden et eneste ord inviterer denne billedbog barnet og dig på en eventyrlig og farverig rejse til Grønland! En perfekt måde at stimulere barnets fantasi, opfindsomhed, nysgerrighed og sprogudvikling. Inde i bogen er der tips og inspiration til at komme godt i gang. En billedbog fyldt med inspiration! Mens I bladrer igennem bogen, kan I tale om bamserne, farver, former, venskaber, kærlighed, mod, retfærdighed, drømme, dyr og naturen. (Bogen er velegnet for forældre og bedsteforældre, der finder læsning lidt vanskelig).Om forfatterenHelle Bonne Stylow er opfinder, kunstner og uddannet bygningsmaler og fitnessinstruktør. Hun har tidligere udgivet bogen Opfindermanualen (2024).
På en feltstation i Vestgrønland har Peter Holm – chefgeolog i Nobel Oil – netop analyseret de sidste prøveboringer til det, der ser ud til at blive verdenshistoriens største olieeventyr. Alle er begejstrede, ikke mindst den kinesiske udviklingsbank, som er med til at finansiere projektet.Men dagen efter hjemkomsten til København og mødet med Nobel Oils magtfulde bestyrelsesformand findes Peter Holm brutalt dræbt. Alle spor peger i retning af en rabiat miljøorganisation, men den formodede gerningsmand er som sunket i jorden. Væk er også en usb-nøgle med de dybt fortrolige analyser af prøveboringerne.Mens vicepolitiinspektør Lene Jensen efterforsker drabet, hyrer Nobel Oil den eksklusive privatdetektiv Michael Sander til at finde usbnøglen. De to enspændere er gamle bekendte og kommer til at gå i vejen for hinanden i en sag, hvor enorme økonomiske og politiske interesser er på spil, ingen fortæller dem hele sandheden, og de kloge narrer de mindre kloge.Steffen Jacobsen fik sit store gennembrud Trofæ i 2013, der er den første bog i krimiserien om makkerparret Michael Sander og Lene Jensen. Siden har han skrevet en række af populære spændingsromaner. I 2017 udkom Da blev jeg Døden, en historisk roman om Niels Bohr og atombomben. Hans bøger er solgt til filmatisering og udgivelse i det meste af Europa, USA, Japan, Kina og Taiwan, og han bliver af udenlandske anmeldere sammenlignet med John le Carré, Frederich Forsyth og Jan Guillou.
Anders Kjærgaard er militærpsykolog og tidligere patruljefører og leder ved Slædepatruljen SIRIUS i Nordøstgrønland. Han har gennem mere end tre år kørt over 10.000 kilometer med hundeslæde under sine udstationeringer i et af verdens mest øde og ekstreme områder. I denne bog fortæller Anders om, hvordan man kommer igennem den fysisk krævende rejse gennem polarnætter, snestorme og 45 minusgrader. Her er den største fare ikke nødvendigvis at blive overfaldet af en isbjørn eller at gå gennem isen, men måske snarere at miste modet eller rage uklar med den makker, man lever næsten klaustrofobisk tæt sammen med. Bogen er et sjældent indblik i specialenheden SIRIUS. Vi hører om psykologien før, under og efter. Om udvælgelsen, om psykologisk profilering og om den hårde fysiske og mentale forberedelse. Anders fortæller om korpsånden og om rejserne over isen. Om isolation og mørketid, monotoni og trykkogereffekten, der kan få små ting til at vokse sig kæmpestore, og om at vende tilbage til hverdagen igen. Sirius tur-retur er en fascinerende og personlig beretning om livet i vildmarken fra en soldat og psykolog, der kender SIRIUS indefra og elsker Nordøstgrønland. Den er fuld af konkrete psykologiske værktøjer til inspiration for den eventyrlystne læser og fortæller om den forskning, der ser på individers og gruppers præstationsevne og udfordringer i isolerede, ekstreme miljøer. Fra slæderejser med Sirius til rejser i rummet. Bogen er skrevet i samarbejde med videnskabsjournalist Mette Bender.
Dansk-grønlandske Pipaluk mærker uroen, og hun begynder at overveje noget, som tidligere var utænkeligt. Hun begynder at overveje at vende tilbage. Tilbage til Grønland. Det Grønland, hun som ung pige akkurat slap fra i live, men som aldrig har sluppet taget i hende. Hun er siden blevet elitesoldat og har været udsendt på skarpe missioner for den danske hær. Nu får hun brug for alle sine færdigheder, ligesom hun kommer til at trække på enhver soldats stærkeste våben: Loyalitet. Pipaluk konfronterer sin fortid og møder et Grønland, som næsten ikke er til at kende. Stormagterne lægger arm om den militære sikkerhed, og kapitalinteresser slås om undergrunden. Samtidig smelter isen, og gamle hemmeligheder dukker frem i lyset.
When the first edition of SOUL, BEAUTIFY THYSELF appeared, the renowned Danish Keeper of National Antiquities P. V. Glob stated in the Danish newspaper Politiken:We call the hunters, who have lived along the southern coasts of the Arctic Sea for thousands of years, Eskimos - but the name is new. It does not appear until 1611 in a Jesuit priest's account of the people to the north of the Indians. The name he used is 'eskimautsik': those who eat raw meat. To themselves they are INUIT: human beings. This outstanding book deals with those Inuit who live in the coastal areas of Alaska, Canada and Greenland
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.