Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Basisbog i ergoterapi - aktivitet og deltagelse i hverdagslivet giver en samlet dansk fremstilling af de temaer, der tegner ergoterapifaget og dets udvikling i dag. Her i 3. udgaven er der ud over en kraftig revision af bogens indhold med sammenlægning af kapitler, udgåede og nytilkomne kapitler, lagt vægt på, at stoffet skal være mere konkret og i højere grad afspejle aktuelle emner som aktivitetsvidenskab og evidensbaseret ergoterapi. De centrale begreber trækkes frem i bogen og defineres i faktabokse med vægt på danske begreber, så vidt det er muligt. Bogen er inddelt i fire dele. Del I: Aktivitet og deltagelse i hverdagslivet. Del II: Grundlæggende forståelsesrammer og tilgange i ergoterapi. Del III: Ergoterapeutisk intervention - at muliggøre aktivitet og deltagelse i hverdagslivet og del IV: Innovation, udvikling og forskning i ergoterapi. Basisbog i ergoterapi henvender sig primært til ergoterapeutstuderende, men også ergoterapeuter i praksis kan have stor gavn af bogen.
Denne bog giver en introduktion til Struktureret Tekst (ST)der benyttes i Programmerbare Logiske Controllere (PLC)Denne 4. udgave er blevet fejlrettet og opdateret med mange af de forslag og forbedringer, som læsere og studerende har bidraget med. Derudover er der blevet plads til flere eksempler, og enkelte afsnit er væsentligt forbedret. Antallet af sider og kapitler er det samme som i 3. udgave der udkom i 2020.INDHOLD- Baggrund, fordele og udfordringer ved ST-programmering- Syntaks, datatyper, bedst praksis og grundlæggende ST-programmering- IF-THEN-ELSE, CASE, FOR, CTU, TON, STRUCT, ENUM, ARRAY, STRING- Guide og tips til navngivning, fejlfinding, opgaver, test og programstruktur- Sekvensprogrammering og opdeling i funktioner og funktionsblokke- FIFO, RND, sortering, skalering, simuleringssignaler og digitalt filter- Tankstyring, instrument puls tæller, puls-pause, adaptiv pumpe algoritme- PLC-kode til pumpestationer, 3D parkeringshus, vaskehal og robotstyring- Eksempler: Kom fra LADDER over til ST-programmeringBogen indeholder mere end 150 PLC kodeeksempler og der er fokus påat læseren lærer at skrive robust, læsbar, og struktureret kode.Der er mange steder uddybende forklaringer til PLC-koden og der er fokus på at læseren lærer at skrive robust, læsbar, struktureret og overskuelig PLC-kode. Desuden fokuseres på at kunne skrive PLC-kode, som ikke kræver en bestemt PLC-type og PLC-kode der kan genbruges, samt PLC-løsninger, der kan benyttes internationalt.Grundlaget for bogen er et materiale, som er udarbejdet løbende med feedback fra undervisere og studerende på automationsteknolog-uddannelsen hos Erhvervs-akademi Dania i Randers. Materialet er således løbende opdateret, så det giver svar på de spørgsmål og udfordringer, de studerende typisk har gennem deres studie.ST-programmering til PLC-styringer er i de senere år blevet mere udbredt, og mange virksomheder i Danmark er begyndt udelukkende at levere PLC-styringer, hvor ST anvendes som det foretrukne programmeringssprog. Desuden er IL (Instruction List) ikke længere en del af DS 61131-3. Dette øger behovet for, at flere medarbejdere behersker ST, hvilket er en af begrundelserne for at udgive denne bog.Bogen er primært udarbejdet til brug på den videregående fuldtidsuddannelse Automationsteknolog og deltidsuddannelsen Automation og Drift. Men bogen kan også bruges på andre uddannelser inden for Automation.
Vi lever i en tid, hvor markedsstyrede tankemønstre har opfyldt os i en sådan grad, at vi har glemt, at vi er mennesker endnu før, at vi er arbejdskraft. Vi har glemt, hvor meget vi er i stand til at skabe sammen, hvis vi bruger vores fantasi. Kunsten og undervisningen er så fuld af livskraft, at den vil gro frem over alt, hvis vi giver den lov. Hvordan kan vi skabe de bedste forudsætninger for undervisning og kunst overalt i vores samfund? Jens Skou Olsen viser, at der er brug for at af-indsnævre kunstbegrebet, så det igen kan rumme os alle. Vi skal tage ånden i hånden og lægge an til et opgør med vores vanetænkning, tankemønstre og sindstilstande.Bogen peger på, hvordan vi kan sætte både undervisningen og kunsten fri og gøre os alle til undervisende kunstnere. Med afsæt i konkrete værktøjer og tilgange forklarer Jens Skou Olsen, hvordan vi kan skabe en skole, et kunstliv og en kultur, hvor vi ikke blot forsøger at overleve, men ligefrem lever et levende liv sammen. Verdens mange udfordringer kræver, at vi alle skruer op for kreativiteten og skaberkraften, så vi kan finde nye måder at leve, lære og være sammen på dér, hvor vi er.Bogen henvender sig til undervisere, kunstnere, forskere, kulturinstitutioner og kulturelle beslutningstagere; men bogen kan også med udbytte læses af andre, der ønsker at få sat ord og begreber på betydningen af kunst, undervisning og åndelighed for vores samfund, kultur og hele liv sammen."Det er en sprænglærd bog, som Jens Skou Olsen har skrevet. Den får mig til at indse, hvor vigtig fantasien og øjeblikkets magi er, hvis livets skønhed skal materialisere sig i det menneskelige samvær, trods verdens rystende og umenneskelige magtudfoldelse. Og så bestyrker bogen mig i troen på, at hvert menneske og hvert øjeblik kan ændre verden til det bedre!" (Poul Nesgaard)
Denne 2. udgave af Immunologi er grundigt revideret og opdateret med den nyeste viden, ligesom adskillige nye illustrationer er kommet til. Første halvdel af bogen gennemgår den basale immunologi, mens anden halvdel beskriver klinisk immunologiske forhold såsom infektionsimmunologi, allergi, autoimmune sygdomme, transplantation, transfusion, tumorimmunologi, blodtypeserologi og medfødte immundeficiente tilstande. Immunologi er skrevet i et let forståeligt sprog, som tager læseren i hånden. Udviklingen inden for bl.a. immunologiske metoder går hurtigt, og denne grundbog giver dig en rigt illustreret gennemgang af immunologiens vigtigste emner. Bogen er særligt velegnet til medicinstuderende, som kan bruge bogen på uddannelsens bachelordel, hvor den er pensumdækkende. Derudover kan tand- og dyrlægestuderende, biokemikere og biologer også bruge bogen.
Grammatiske grundbegreber er en teoretisk og pædagogisk gennemgang af nogle af de centrale begreber inden for grammatisk analyse. Bogen giver en formel beskrivelse af det danske sprogs grammatik vha. et teoretisk apparat med universelt perspektiv, der muliggør sammenligning med andre sprogs grammatikker. Udgangspunktet er, at en sproglig størrelse indgår i en afhængighedsrelation med andre sproglige størrelser, og at denne afhængighed findes på alle niveauer i den sproglige analyse; fra det højeste niveau mellem konstituenterne i en sætning til det laveste mellem morfemerne i et ord. Mange andre grammatikker tager udgangspunkt i ordet og dets form, men på grund af afhængighedsrelationerne mellem de sproglige størrelser tager Grammatiske grundbegreber udgangspunkt i konstituenterne og deres syntaktiske funktion i sætningen. Fra dette højeste sproglige niveau bevæger analysen sig ned i stadig lavere niveauer, indtil ordet og dets formmæssige bestanddele beskrives. Hvis man skal finde noget, er det nemmest, hvis man ved, hvad man leder efter. Grammatiske grundbegreber gør det klart, hvad man leder efter i en grammatisk analyse, og hvordan man finder det. Bogen henvender sig primært til sprogstuderende ved de højere læreanstalter, men andre interesserede kan også få et godt sprogligt udbytte af at læse den.
Etnografien - læren om kultur og mennesker - interesserer sig for sociale processer og menneskelige handlinger i de kontekster, hvori disse udspiller sig. Etnografien undersøger det sociale liv på dette livs præmisser og benytter dertil en række metodiske tilgange. Nærværende bog viser, hvordan sådanne metoder kan bringes i anvendelse i undersøgelser inden for social- og sundhedsvidenskaberne. Bogen præsenterer nogle centrale etnografiske tilgange, herunder feltarbejdet og deltagerobservationen, og den behandler endvidere - med udgangspunkt i en stribe eksempler fra forfatterens egne feltarbejder - den konkrete udarbejdelse af feltnoter, analysen af den etnografiske empiri samt formningen af den etnografiske tekst. Introduktion til etnografisk metode giver således læseren et grundigt indblik i, hvordan etnografiske metoder praktiseres, og hvordan etnografiske projekter tager form. Processen følges fra formuleringen af de indledende spørgsmål om et genstandsfelt og frem til formidlingen af den producerede etnografiske viden. Herunder berøres også spørgsmålet om, hvordan en etisk bevidst praksis kiler sig ind i den samlede etnografiske undersøgelsesproces.
Teksten i grammatikken handler om dansk og præsenterer en systemisk-funktionel beskrivelse af det danske sprogs former og betydninger. Bogen tilbyder et rigt og mangefacetteret begrebsapparat til analyse af en tekst fra dens mindste grammatiske elementer til dens mest omfangsrige tekstmønstre – og herudover til analyse af den situation, hvori teksten har en funktion.Fundamentalt i bogens sprogbeskrivelse, og dermed i den metode til tekstanalyse, som bogen tilbyder, er sætningen. Sætningen som grammatisk helhed er altså udgangspunktet for en beskrivelse af, hvordan og hvorfor en tekst betyder det, den gør. Bogen betragter og beskriver således ’teksten i grammatikken’.Teksten i grammatikken henvender sig primært til studerende og undervisere på universiteter, seminarier o. lign., der arbejder med analyse af danske tekster, men alle med interesse for dansk sprog vil kunne få glæde af bogen.
Bogen henvender sig til studerende, der læser idræt på universiteter og university colleges samt trænere inden for teamboldspil, der er under uddannelse. Bogen henvender sig også til dig, der vil vide og kunne mere om teamudvikling og præstationsoptimering.Bogen er en sammenhængende fremstilling, der er baseret på 20 års forskning og uddannelse på Institut for Idræt og Biomekanik. Ambitionen med bogen er at forstyrre eliteboldspilsverdenen ved at tilbyde et anderledes mindset og konkrete værktøjer, der kan bidrage til refleksionen over hvorfor, hvad og hvordan man arbejder med teamudvikling.“I bogen er der flere bidrag til læserens refleksioner over konkrete situationer i arbejdet med team og heldigvis ingen entydige svar. Det er bogens styrke og ambition at fastholde dette perspektiv og ikke forfalde til at komme med hurtige svar på, hvad praktikerne skal gøre.” – Anders Halling, Lektor i VIA University College.“Aahh – en bog for nysgerrige indenfor holdsport, der faktisk stimulerer nysgerrigheden. Spændende cases – stor viden – ingen shortcuts. Still confused – but at a higher level!” – Troels Bech, Sportsdirektør i Brøndby IF.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.