Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Malerkunst og oliemalerier

Her finder du spændende bøger om Malerkunst og oliemalerier. Nedenfor er et flot udvalg af over 133 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Tom Jørgensen
  247,95 kr.

  Dette er 11. udgave af kunstårbogen – 101 kunstnere – der præsenterer værker af danske kunstnere på et højt kvalitetsniveau og dermed illustrerer, hvor udbredt billedkunsten er i dagens Danmark.Et af bogens formål er at vise den vibrerende danske kunstscene, som er andet og mere end det, vi kan opleve på storbyernes kunstmuseer og fancy gallerier. Kunsten lever over hele landet, og 101 kunstnere er et vidne herom.Som det hedder i bogens forord, er vi ikke hele mennesker uden noget æstetisk, noget åndeligt og kulturelt. Vi har brug for kultur til at vise os en anden måde at tænke og sanse på. Til at demonstrere den fantasi uden hvilken vi ikke kan klare dagligdagens hårde virkelighed.Denne årlige udgivelse gør det muligt for læseren, hvad enten hun er galleri­ejer, bestyrelsesmedlem i en kunstforening eller blot en almindelig kunst­­interesseret borger, at lære kunsttalenter i alle aldre og fra alle dele af landet at kende og se, om der er et eller andet, der fanger. Bogens redaktør, Tom Jørgensen, er kunsthistoriker, anmelder ved Jyllands-Posten og redaktør af Kunstavisen samt kunstformidler, forfatter og foredragsholder.

 • af Tom Jørgensen
  227,95 kr.

  Den danske kunstscene er mangfoldig, og kvaliteten er som altid høj. Det vidner årbogen 101 kunstnere om, når den på tværs af landet præsenterer os for det, der rør sig i kunst-Danmark anno 2021-2022.Kunstanmelder og -redaktør Tom Jørgensen har igen rejst land og rige rundt for at finde de danske kunstnere, der skal med i den populære årbog. Som altid har det været vigtigt at præsentere kunst fra hele landet, så læserne får et udsyn, der rækker ud over storbyernes lukkede kunstmiljøer. For som Tom Jørgensen skriver i bogens forord:»En af hensigterne med 101 kunstnere er at give glimrende kunstnere en platform over for læserne til at vise, hvad de dur til, for et publikum, der er ligeglade med cv’et, men som bare vil se noget god kunst. 101 kunstnere 2021/22 er som de andre årgange skabt med præcis dette formål.«I årbogen møder du alt fra malerier og akvareller over fotografier og keramik til installationer og skulpturer. De medvirkende kunstnere kommer fra alle dele af Danmark, er unge, midaldrende og ældre, og de er ofte etablerede som markante kunstnere i deres lokalmiljø. Nu bliver de præsenteret for et større publikum – hele Danmark – i folkets kunstbog: 101 kunstnere 2021/22.

 • - Thorvaldsens kunst i Danmark
  af Margrethe Floryan
  287,95 kr.

  Billedhuggeren Bertel Thorvaldsen (1770-1844) er en af Danmarks mest hædrede og hyldede kunstnere gennem tiden. Som barn viste Bertel naturtalent for at tegne, og allerede tidligt fik han bestillinger på store prestigefyldte værker fra hele Europa. Hanboede det meste af sin karriere i Rom, hvor kunstnere og mæcener flokkedes i slutningen af 1700-tallet og op igennem 1800-tallet. Men Thorvaldsen bevarede gennem hele sit virke tilknytningen til hjemlandet Danmark, hvor han blandt andet stod for udsmykningsprojekter til konge, adel. borgerskab – og ikke mindst kirker. En af grundene til Bertels vedvarende succes var, at han havde mange facetter som menneske og kunstner. Han lod sig aldrig binde eller fastholde i statiske roller – hverken privat eller professionelt. Kunsthistoriker og overinspektør ved Thorvaldsens Museum Margrethe Floryan kortlægger i bogen "BERTEL. Thorvaldsens kunst i Danmark" for første gang samlet billedkunstnerens værker i Danmark og deres store kunstneriske betydning. Blandt de mest kendte er Kristusstatuen og apostelstatuerne i Vor Frue Kirke i København, men forfatteren behandler også kunstnerens bidrag til Christiansborg og Amalienborg samt mindre kendte værker på herregårde rundtomkring i landet og relieffer på husfacader i storbyer. Flere af Thorvaldsens statuer var så populære, at små kopier senere blev udbredt i det pæne borgerskabs stuer. Som kunstner og menneske forstod Thorvaldsen som få at gebærde sig i den politisk og samfundsmæssigt urolige periode mellem Enevælde og indførelsen af demokrati. Tiden var også præget af store visioner om forandringer og reformer. Visioner, som Thorvaldsen med sin kunst bidrog til at udbrede og udødeliggøre for eftertiden.

 • af Tom Jørgensen
  247,95 kr.

  Dette er 13. udgave af kunstårbogen – 101 kunstnere – der præsenterer værker af danske kunstnere på et højt kvalitetsniveau og dermed illustrerer, hvor udbredt billedkunsten er i dagens Danmark.Bogens vigtigste formål er at vise den mangfoldighed, der eksisterer i dansk kunst. Man kan finde god kunst overalt, bogstaveligt talt fra Gedser til Skagen og i alle mulige afskygninger. God kunst skabt af mennesker, der brænder for sagen, og som konstantarbejder målrettet på at blive bedre. Det er disse kunstnere, denne bog gerne vil hylde.Bogen er til alle – galleriejeren, bestyrelsesmedlemmet i en kunstforening og den almindelig kunstinteresserede borger – der vil lære kunsttalenter i alle aldre og fra alle dele af landet at kende og for at se, om der er noget, der fanger.Bogens redaktør, Tom Jørgensen, er kunsthistoriker og anmelder ved Kunstavisen og Jyllands-Posten samt kunstformidler, forfatter og foredragsholder.

 • af Camilla Jalving, Casper Tybjerg, Peter Nørgaard Larsen, mfl.
  347,95 kr.

  Få kunstnere har oplevet samme bratte fald fra superstjerne til kunsthistorisk prygelknabe som Carl Bloch (1834-1890). Efter sin død blev han skrevet ud af kunsthistorien og hans billeder sat på magasin. Men uden for museerne vandt Blochs virtuose teknik og forførende fortællinger fortsat nye tilhængere.I Carl Bloch – Forført gives en række bud på, hvordan Bloch har formået at fastholde et bredt publikum ved at tale direkte til de store menneskelige følelser, kropsligt og psykologisk. Hvad formede fænomenet Carl Bloch, og hvordan forstår vi ham i dag? I denne bog revurderer både forskere og et nutidigt, kritisk publikum Carl Blochs komplekse livsværk: fra de religiøse billeder, komiske genremotiver og opbyggelige skæbnefortællinger til de Rembrandt-inspirerede raderinger og de suveræne portrætter af det moderne livs kvinder.

 • af Rose Eken
  357,95 kr.

  Mørke og død spiller en central rolle i Rose Ekens nye kunstmonografi Shrine, der samler hendes arbejde fra de seneste fem år. En smadret lysekrone, glaserede urner, dildoer, tarotkort og visne blomster. De seneste fem år har kunstner Rose Ekens motiver ændret karakter. De farverige, keramiske installationer er erstattet af sorte elementer og en stemning af forfald. En udvikling der er tæt forbundet med de globale kriser og begivenheder i Ekens eget liv.“Vi bærer alle sammen på et mørke, hvad enten det er personligt funderet eller en konsekvens at ydre omstændigheder. Men de mørke tanker er et tabu, der bliver gemt væk og undertrykt. På et tidspunkt bliver vi nødt til at vælge mellem at fare vild i smerten eller få styrke fra såret,” siger Rose Eken.Heavy metal og heksekunstRose Ekens arbejde med de mørke hjørner af kulturen - fra smukke, giftige planter til buster med heavy metal-hoveder, heksekunst og sort magi - tager afsæt i Ekens egen forbindelse til musik som goth og black metal.”I en tid med internetdrevet monokultur er det vigtigt at åbne op for mørket – ar, traumer, sorg, frygt, død og endda ondskab. Temaer der er vigtige, hvis vi vil erkende os selv. Jeg har forsøgt at skabe et rum for mørket og døden,” siger Rose Eken.Kunstnermonografien Shrine er en gennemgang af Rose Ekens værker fra 2018 til 2022 suppleret af essays af kunstkritiker og kunsthistoriker Maria Kjær Themsen samt den britiske kunstkritiker og forfatter Jonathan Griffin og PhD i filosofi Heine Hansen.Om Rose EkenKunstner Rose Eken (f. 1976) har udstillet flere steder i USA, Europa og Danmark. Hun er uddannet fra Royal College of Art i London i 2003, og er i dag repræsenteret af V1 Gallery i København og Charlotte Fogh Gallery i Aarhus. Fere af Rose Ekens hovedværker indgår i samlinger på bl.a. Vejen Kunstmuseum, Horsens Kunstmuseum, Museum CLAY og ARoS Kunstmuseum.Papir: 170 gr. Galerie Art Gloss, 120 g. Munken Polar Rough

 • af Klaus Albrecht Schröder & Angela Stief
  346,95 kr.

  Die deutsche Malerin Ruth Baumgarte (1923-2013) zählt zu den herausragenden Künstlerinnenpositionen des 20. Jahrhunderts. Im Mittelpunkt des Katalogs steht der umfassende Werkkorpus, dem Reisen der Künstlerin in afrikanische Länder wie Ägypten, Südafrika, Kenia, Tansania, Uganda, Äthiopien, Sudan und Simbabwe zugrunde liegen.Ruth Baumgarte interessierte sich für die fremden Kulturen eines damals für europäische Kunstschaffende noch weitgehend unerschlossenen Kontinents. Ihre Gemälde, Aquarelle und Zeichnungen entfalten bei ihrer Betrachtung eine nahezu magische Qualität. Zentral für das Verständnis von Ruth Baumgartes Werk ist das Verhältnis von Mensch und Natur, die Verschmelzung von Figur und Landschaft, sowie von Licht und Farbe.

 • af Aimee Erickson
  187,95 kr.

  From award-winning artist Aimee Erickson, Plein Air Techniques for Artistspresents the step-by-step process for plein air for landscape, still life, and the figure, along with exercises to strengthen skills.

 • af Marcel Proust
  87,95 kr.

  Bestiarium er en bogserie med kærlighed til litterære kortformer, skitser, poetikker og laboratorier af enhver art. Tekster, hvor den største forestillingskraft og tænkning rummes på nogle få sider. Marcel Proust (1871-1922), fransk romanforfatter, kritiker og essayist.

 • af Vincent Van Gogh
  227,95 kr.

  "Men ved du, hvordan det, der foregår i en, viser sig udadtil? Det er som et sort ildsted i ens sjæl, og ingen kommer nogen sinde for at varme sig derved, og de, der går forbi, ser kun lidt røg fra skorstenen, og så går de videre."Vincent van Gogh var ikke bare en uforlignelig kunstner. Også i sine breve formåede han at give udtryk for sine inderste tanker og følelser i farver og billeder, så ordene giver genklang i læserens hjerte. Den danske forfatter og musik- og kunstkritiker Kai Flor har udvalgt og oversat et væld af de smukkeste og mest sigende af den lidenskabelige kunstners mest personlige breve, som til sammen tegner et spændende portræt af en af kunsthistoriens største talenter.Den hollandske maler Vincent van Gogh (1853-1890) er en af de største kunstnere i den europæiske kunsthistorie, og hans bidrag til postimpressionismen og ekspressionismen kan ikke overdrives. Foruden hundredvis af maleriske mesterværker efterlod van Gogh sig et væld af breve, som tegner et spændende billede af en lidenskabelig kunstner, der hele livet igennem sloges med psykisk sygdom.

 • - 1600-tallets kunst i SMK’s samlinger
  af Mikkel Bogh, Eva de la Fuente Pedersen, Troels Filtenborg & mfl.
  222,95 - 287,95 kr.

  Barok inviterer os med tilbage til 1600-tallets Europa og denkunsthistoriske periode, vi under ét kalder for barokken.På Statens Museum for Kunst findes rige samlinger af kunstfra denne tid. Særligt hollandsk og flamsk maleri, tegnekunst og grafik erfyldigt repræsenteret, men der findes også væsentlige italienske, franske ogspanske værker. Mange af værkerne var engang del af Det kgl. danskeKunstkammer, som blev dannet midt i 1600-tallet med indførelsen af enevælden.Kunstkammeret var grundlaget for de senere nationale museer i Danmark, herunderSMK. Kunstmuseets egne eksperter præsenterer os her for både kendte og ukendtebarokværker fra museets samlinger og giver deres bud på, hvordan de er blevettil og hvordan vi kan forstå dem i dag.

 • af Eric Maurice Fonsenius
  257,95 kr.

  Denne bog hører til en serie af små informative bøger om udvalgte danske kunstmalere, især med vægt lagt på udøvere af genren realisme.Hver enkelt bog i serien kommer med en kort biografi og en fyldig præsentation af kunstnerens værker, så vidt muligt med titel og årstal.

 • af Camilla Jalving, Casper Tybjerg, Peter Nørgaard Larsen, mfl.
  347,95 kr.

  Few artists have had such a rapid fall from superstar status to whipping boy as Carl Bloch (1834–90). After his death, he was written out of art history and his pictures placed in storage. But outside the museums, Bloch’s virtuoso technique and seductive narratives continued to win new followers.Carl Bloch – Seduced offers new perspectives on how Bloch has continued to attract a wide audience by speaking directly to the great human emotions. What shaped the phenomenon that is Carl Bloch and how do we perceive him today? In this book, scholars and contemporary audiences reassess Carl Bloch’s complex life’s work, right from his religious images, comic genre scenes and edifying fateful tales to his Rembrandt-inspired etchings and superb portraits of the women of modern life.

 • af Michael Blum, Timo Feldhaus, Madeleine Bernstorff, mfl.
  267,95 - 307,95 kr.

 • af Dorthe Aagesen & Ann Temkin
  347,95 kr.

  Edited by Ann Temkin and Dorthe Aagesen Created in 1911, Henri Matisse’s The Red Studio would go on to become one of the most influential works in the history of modern art. The painting, which has hung in MoMA’s galleries since 1949, depicts the artist’s studio in the Parisian suburb of Issy-les-Moulineaux, filled with his artworks, furniture, and decorative objects. Matisse’s radical decision to blanket most of the work’s surface in red has fascinated generations of scholars and artists, yet much remained to be discovered about the painting’s genesis and history. Published in conjunction with an exhibition that reunites the artworks shown in The Red Studio for the first time since they left Matisse’s workspace, this copiously illustrated volume examines the paintings and sculptures depicted in it, from familiar works such as Le Luxe (II) (1907–08)—one of the three works seen in The Red Studio now in the collection of SMK – National Gallery of Denmark—to lesser-known pieces whose locations have only recently been discovered. A narrative essay by Ann Temkin, The Marie-Josée and Henry Kravis Chief Curator of Painting and Sculpture at The Museum of Modern Art, New York, and Dorthe Aagesen, Chief Curator and Senior Researcher at SMK in Copenhagen, traces the life of The Red Studio, from the initial commissioning of the work through its early history of exhibition and ownership to its arrival at MoMA. With its groundbreaking research and close reading of the work, Matisse: The Red Studio transforms our understanding of this landmark of twentieth-century art.

 • af Nicole Hackert
  272,95 kr.

  Cecily Browns unheimliche KunstDaniel Kehlmann mit dem Roman »Die Vermessung der Welt« (2006) der international erfolgreichste deutsche Autor der 2000er Jahre, schreibt in diesem eleganten Büchlein über Cecily Browns neueste Bilder: »Man kann es auch nüchterner sagen: Cecily Browns Kunst zeigt, wie oberflächlich und uninteressant der scheinbare Gegensatz zwischen Gegenstand und Abstraktion ist. Denn in einem hat der Konstruktivismus ja recht: Wir selbst fügen nach unseren eigenen nicht eben zuverlässigen Regeln aus einem Wirrwarr der Eindrücke ein bewegliches, brüchiges Modell zusammen. Wir betrachten ja unsere Umgebung nicht einfach, wir bewegen uns durch sie, somit zerfällt unsere Außenwelt dauernd, ordnet sich neu und immer anders, und nur die ständige Arbeit unseres Bewusstseins erhält uns den Anschein von Konstanz. Cecily Brown verfremdet die Welt nicht, sie malt sie so wie sie eigentlich ist, ein Spiel von Farbe und Schatten.«Ausstellung:CFA Contemporary Fine Arts Berlin: 17/9 - 29/10/2022

 • af Wayne Franits
  694,95 kr.

 • af Eric Maurice Fonsenius
  257,95 kr.

 • af Herta Müller, Thomas Lange, Helmut Metzner, mfl.
  967,95 kr.

  Das Bestandsverzeichnis Kunstsammlung der Berliner Volksbank gibt erstmals umfassend Einblick in eine der interessantesten Unternehmenssammlungen Deutschlands. Die umfangreiche Publikation unterstreicht dabei die kunsthistorische und kulturpolitische Relevanz der Kollektion. Das ursprüngliche Leitmotiv "Bilder vom Menschen - Bilder für Menschen" bildet bis heute die konzeptionelle Grundlage für die 1985 gegründete Kunstsammlung, die inzwischen über 1.500 Werke von 160 Künstler:innen zählt. Die Auswahl konzentriert sich auf figürliche Kunst nach 1950: Dabei liegt der Fokus auf Gemälden, Skulpturen, Arbeiten auf Papier und Druckgrafiken von Künstler:innen aus Berlin, Brandenburg und Ostdeutschland. Mittlerweile sind gleichermaßen ost- wie westdeutsche Positionen vertreten, wobei der heutige Sammlungsschwerpunkt auf figürlichen Positionen der 1980er- und 1990er-Jahre basiert.Auf über 300 Seiten versammelt das Bestandsverzeichnis neben einer ausführlichen Werkliste auch Biografien der Künstler:innen, eine chronologische Darstellung der Sammlungsgeschichte sowie eine Anzahl von begleitenden Essays und einem Interview. Mit Arbeiten u. a. von: Horst Antes, Elvira Bach, Norbert Bisky, Rainer Fetting, Bernhard Heisig, Markus Lüpertz, Wolfgang Mattheuer, Herta Müller, A. R. Penck, Salomé, Cornelia Schleime, Bernard Schultze, Willi Sitte, Werner Tübke, Max Uhlig, Hans Uhlmann, Wolf Vostell, Fritz Winter

 • af Folmer Arnklit, Hanne Kolind Poulsen & Eva de la Fuente Pedersen
  217,95 kr.

  Udgivet i forbindelse med udstilling af blomstermalerier fra 1600- og 1700-tallet i Statens Museum for Kunst og Gottorfer Codex, 1649-1659, og Det Grønne Florilegium, midten af 1600-tallet, i Kobberstiksamlingen med tekster af botanikere, konservatorer og kunsthistorikere

 • - Gijsbrechts - royal master of deception
  af Olaf Koester
  267,95 kr.

 • af Dorthe Aagesen & Ann Temkin
  347,95 kr.

  Det røde atelier, malet af den franske kunstner Henri Matisse i 1911, skulle vise sig at blive et af de mest indflydelsesrige værker i den moderne kunsts historie. Maleriet, som har tilhørt MoMA siden 1949, forestiller kunstnerens atelier i den parisiske forstad Issy-les-Moulineaux, fyldt med hans egne kunstværker, møbler og brugsgenstande. Matisses radikale beslutning om at male det meste af værkets flade over med rødt har fascineret generationer af forskere og kunstnere, men vi har stadig meget at lære om maleriets tilblivelse og historie. Denne rigt illustrerede bog er udgivet i forbindelse med udstillingen Matisse: Det røde atelier, der samler de malerier og skulpturer, man ser afbildet på maleriet, for første gang siden de forlod Matisses arbejdsrum. Bogen præsenterer os både for velkendte værker som Le Luxe (II) ( 1907-08) – et af de tre malerier fra SMK’s samling, der ses i Det røde atelier – og mindre kendte værker, hvis placering først for nylig er blevet opklaret. I et fortællende essay af Ann Temkin, The Marie-Josée and Henry Kravis Chief Curator of Painting and Sculpture ved The Museum of Modern Art, New York, og Dorthe Aagesen, Overinspektør og Seniorforsker ved SMK – Statens Museum for Kunst i København, spores Det røde ateliers historie, lige fra værket blev bestilt i 1910 over dets første udstillinger og ejere og frem til maleriets ankomst til MoMA. Gennem banebrydende forskning og nærlæsning af værket, ændrer Matisse: Det røde atelier vores forståelse af denne milepæl i det 20. århundredes kunst. Derudover rummer publikationen en artikel om konservatorernes opdagelser i forbindelse med tekniske undersøgelser af Det røde atelier og en detaljeret portfolio over de udstillede værkers historie og proveniens. Publikationen er udgivet i forbindelse med udstillingen Matisse: Det røde atelier, organiseret af The Museum of Modern Art, New York (1. maj –10. Sep., 2022), og SMK Statens Museum for Kunst, København (13. okt., 2022– 26. feb., 2023). Udstillingen er arrangeret af Ann Temkin og Dorthe Aagesen.

 • af Walter P. Arteno
  461,95 kr.

 • af André Harke
  567,95 kr.

  This is the catalog of the + Daimonion + Exhibition. It presents 4 large-scale paintings (acrylic and oil on canvas) and 44 drawings (indian-ink on paper) by visual artist André Harke.The exhibition took place in April and May 2022 at Danera Gallery in central Berlin, Germany.The concept of Daimonion was first developed by Socrates who perceived the Daimonion as an inward mentor conceived as partaking of the nature of a demon or inspired by one. Socrates engaged in inner dialogs with the Daimonion and realized that the suggestions of the Daimonion were always protecting and meaningful to him in his personal experience.In my own personal experience, the Daimonion does not emerge as a being from beyond the border of the Self or as a separate being that would come into one's awareness. The Daimonion for me emerges as an impression of a higher awareness of the Self as well as the Self's surrounding universe. It is to me the very installation of reflective thinking to expand the individual awareness beyond its borders and to change the Self in accordance with individuality and aim.The Daimonion for me is an individual perception of the Black Flame -- a substance whose recognition enables the Initiate to Xeper and which can evolve within the Initiate to higher awareness. If perceived within the Self, this can be called the Daimonion. In other words, the individual perception of the Black Flame within the Self is a realization of the Daimonion as mentioned for the first time in this way by Sokrates.The large-scale paintings that are shown in this exhibition are materialized and visualized core principles as I understand, perceive and experience them along the path of Initiation.

 •  
  157,95 kr.

  danske kunstnere markerer Kunstakademiets 250 års jubilæum på Statens Museum for Kunst

 • af Henrik Plenge Jakobsen
  97,95 kr.

 •  
  97,95 kr.

 • af Chris Fischer
  297,95 kr.

 •  
  177,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.