Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Ædle metaller, ædelsten og smykker: kunsthåndværk og design

Her finder du spændende bøger om Ædle metaller, ædelsten og smykker: kunsthåndværk og design. Nedenfor er et flot udvalg af over 33 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Guldsmedearbejde og sølvsmedearbejde, Fabergé osv.
Show more
Filter
Filter
Bogtype
 • (19)
 • (15)
 • (1)
Format
 • (19)
 • (6)
 • (5)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Sprog
 • (14)
 • (19)
Pris
DKK
Bedømmelse
 • (1)
 • (1)
 • (4)
 • (4)
 • (4)
Serie
 • (2)
 • (1)
 • (1)
Tag
 • (4)
 • (2)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
 • af Jim Lyngvild
  298,95 kr.

  Jim Lyngvild, Kongernes Samling og Koustrup & Co. lancerer hermed en ny bog i storformat om kronjuvelerne og de fornemmeste skatte i Kongernes Samling. Aldrig før i historien er det sket, at en kunstner har fået lov til at gå på opdagelse i Danmarks fornemmeste skatkammer - og med frie tøjler har valgt de genstande ud, som hjertet begærer. Selv kronjuvelerne, som ved festlige lejligheder bæres af rigets dronning, har Jim Lyngvild som den eneste fået tilladelse til at få ud af montrerne ved tilblivelsen af denne bog. Jim Lyngvild har med sin sans for skønhed og dramatik iscenesat de mest betagende fotografier med blomster, frugter, strandskaller og naturligvis kunstskattene, inspireret af datidens svulmende, detaljerige malerier. Hertil garneret med Jim Lyngvilds personlige anekdoter og ægte kærlighedserklæringer til genstandene og uddybende tekster fra museets hånd. Vildt, blodigt, erotisk og eksotisk - sådan ønsker Jim Lyngvild at vise og hylde de nærmest mytiske genstande på en helt ny måde, men med respekt for objekternes ophøjede karakter og den poesi, der omgiver mange af dem. Her er tale om genstande skabt til magt, pragt og beundring, og det er i sandhed lykkedes at skabe et historisk billedpragtværk ud over det sædvanlige. Kongernes Samling på Rosenborg Slot rummer en helt enestående samling af genstande med tilknytning til danske konger og dronninger, og bogen giver appetit på at se og fordybe sig meget mere i samlingen, selv om bogen Kongelige Skatte og Kronjuveler efterlader læseren både mæt, beriget og nysgerrig. Fotografier, styling, idé samt citater – Jim Lyngvild Historisk tekst af Kongernes Samling – Jesper Munk Andersen Forlag og grafisk tilrettelæggelse – Koustrup & Co. "Resultatet er enestående. De enkelte fotografier formår med deres iscenesættelse at pirre vores nysgerrighed og slippe vores fantasi løs," skriver museumsdirektør for Kongernes Samling, Thomas C. Thulstrup. Et værk, der henvender sig til alle, der interesserer sig for fornemt design, smykker, håndværk, er historieinteresserede - eller bare elsker smukke genstande. Format: 24,5 x 34,0 cm

 • - den ultimative guide til krystaller
  af Hall & JUDY
  249,95 kr.

  Den Store bog om Krystallerer er blevet verdens populæreste opslagsbog om krystaller og er solgt på engelsk i mere end en million eksemplarer. Leksikonformatet gør dig straks i stand til at finde en kendt krystal eller identificere en krystal du ikke kender.Den dækker de praktiske og eksotiske egenskaber i hver krystal, herunder de mentale, psykologiske og fysiske effekter samt dens brug ved krystalhealing. Bogen indeholder traditionel og nutidig viden og trækker på Judy Halls 35 årige erfaringer på dette område. Det er en uundværlig opslagsbog for krystalelskere overalt.

 • - Dansk smykkekunst 1900 - 2000
  af Jens Ingvordsen
  268,95 kr.

  De tyske samlere Marion og Jörg Schwandt har gennem 40 år opbygget en unik samling på næsten 1000 danske smykker fra det 20. århundrede gennem opkøb i Danmark og udlandet. Samlingen, som nu kan opleves i bogen Smykkeskrinet, er dermed en sammenfatning af det 20. århundredes rige danske smykketraditioner. I 2013 købte Den Gamle By samlingen, og fra den 8. februar danner den nu grundlaget for den permanente samling Smykkeskrinet. Bogen udkommer samtidig med åbningen af udstillingen.

 • - 50 år som regent fortalt i smykker
  af Heidi Laura
  188,95 - 341,95 kr.

  I anledning af Hendes Majestæt Dronningens regeringsjubilæum i 2022 får danskerne mulighed for at se nogle af de fantastiske smykker i Dronningens egen smykkesamling.Da H.M. Dronning Margrethe i 1972 blev udråbt til regent, var hun iført lang sort kjole, sort sørgeslør og omhyggeligt udvalgte smykker. Mest iøjnefaldende var Elefantordenen med dens blå silkeskærf og ordensstjernen. På skærfet bar Dronningen et miniatureportræt i oval ramme med brillanter, i ørerne hvide perleørenringe og forrest på blusen en lille hesteskobroche med rubiner. Alle Dronningens smykker den dag bar på en historie. Danmarks regent er altid ordensherre for Elefantordenen, et hverv, som Dronningen netop havde overtaget. Miniatureportrættet forestillede Dronningens far, Frederik 9., som hun efterfulgte. Hesteskobrochen var en gave netop fra ham. En gave, som hun fik den dag i 1953, da hun blev tronfølger. Og endelig var ørenringene Dronningens brudegave fra Prins Henrik, der skulle være hendes ”støtte, rådgiver og forbundsfælle”, som han selv har formuleret det.I bogen fortæller Dronning Margrethe om sit forhold til smykkerne i sin private smykkesamling, der rummer arvestykker, gaver og også smykker, som Dronningen selv har ladet fremstille, eller som hun har valgt. Bogens forfatter, Heidi Laura, dykker ned i smykkernes historie og de mange fortællinger, som de bærer på om kongefamilien og om Danmark.Som dronning er man også et symbol. Ikke bare ens handlinger, men selve den måde man fremtræder på, bliver der lagt mærke til. Alle kongelige repræsenterer til enhver tid Kongehuset, de er så at sige altid mere end bare sig selv, også når de ikke direkte udfører Kongehusets opgaver. Det gælder i ganske særlig grad Dronningen.Bogen er rigt illustreret med helt nye fotos af smykkerne samt billeder af Dronningen, hvor Majestæten bærer dem ved forskellige lejligheder.

 • - Kongelige og prægtige smykker fortæller magtens historie igennem 750 år
  af Thomas C. Thulstrup, Anni Nørskov Mørch m. fl. & Elisabeth von Buchwald
  338,95 kr.

  Bogen bag den anmelderroste udstilling ”Magtens Smykker”, der fik seks stjerner fra Politiken, Jyllands-Posten, Berlingske Tidende, Børsen, Kristeligt Dagblad, Jydske Vestkysten.Magtens Smykker er et 448 sider rigt illustreret bogværk, der udfolder, hvordan smykker, medaljer og ordner har udtrykt og udfordret magten gennem 750 år. Bogen indledes med et interview med H.M. Dronningen og et programskrift om smykkers intime sammenhæng med magten ved udstillingens kurator Anni Nørskov Mørch og gør derefter nedslag i 750 års magthistorie gennem 10 artikler af førende forskere og formidlere. Iblandet artiklerne vises i kronologisk orden næsten 200 sjældne og unikke smykker, medaljer og ordner i nyoptagede fotos og hver enkelt periode og hver enkelt smykkes særlige historie sættes ind i magt-konteksten med korte tekster af udstillingens kurator.

 • - Fra blå blomster til grove glasurer
  af Lars Hedebo Olsen
  277,95 kr.

  Stel er både personlige fortællinger og nationale historier. I Danmark er vi stolte af vores musselmalede stel, og uanset om man er opvokset med et stel fra Den Kongelige Porcelainsfabrik eller har spist af IKEAs tallerkener, så er der et væld af følelser, minder og historier forbundet med de tallerkener og kopper, vi sætter på bordet. I ‘Danske stel – fra blå blomster til grove glasurer’ præsenterer journalist og forfatter Lars Hedebo Olsen 20 ikoniske stel, der sammen viser den danske tradition for at skabe stel i forskellige typer keramik: porcelæn, fajance og stentøj. Læs blandt andet om det overdådige Flora Danica, de gamle klassikere som Mågestellet og Blå blomst, de nyere bestsellere som Blå Mega Riflet og Elements samt Gurli Elbækgaards rustikke Brugsting. Stel er en integreret del af vores kulturhistorie. En historie, der går mere end 250 år tilbage til dengang, hvor elegante porcelænsstel var forbeholdt kongehuset og adelen, der havde råd til at investere i håndmalede tallerkener, fade, skåle og kopper. Med tiden har stellene fundet vej til hele befolkningen, og historien er stadig levende. Både fordi der fortsat produceres nye typer af stel, fordi vi genopfinder brugen af stel, og fordi vi stadig samler på stel, blot på nye måder. I dag blandes stel på kryds og tværs, og Musselmalet, Ursula og Tranquebar står side om side med lokal, hånddrejet keramik og loppefund.Bogens rigt illustrerede indledning giver et indblik i danskernes forhold til stel i lyset af tidernes skiftende tendenser, når det kommer til både dekorationer, design, opdækninger og levevis.Lars Hedebo Olsen er journalist og cand.mag. i historie og litteraturvidenskab. Han har siden 2007 været ansat på Politiken, hvor han skriver om design, kunsthåndværk og kulturhistorie. Lars Hedebo Olsen er desuden forfatter til en række bøger om dansk design, bl.a. ‘Danske designere – Børge Mogensen‘ og ‘Bjørn Wiinblad – en livskunstner‘. Bogens billeder af optaget af fotograf Brian Buchard.

 • af Rigetta Klint
  152,95 kr.

  HÅNDVÆRK bookazine no. 6 interesserer sig for ressourcer Naturen er en ressource; de råvarer, vi henter i naturen, er ressourcer; den energi, vi forbruger, når vi omformer naturressourcerne til materialer og efterfølgende til objekter og produkter, er en ressource. Uddannelse er en ressource, ligesom erfaring og netværk er det. Baggrund, personligt energiniveau og talent er også ressourcer. I dette nummer vil du blive introduceret til vævning og møbelpolstring, mølleri, brødbagning, fårehold og produktion af uldgarn, foruden en lang række andre tekstile fibre. Vi ser også på fremstilling af designobjekter i blandt andet træ, keramik, glas, søgræs og pap og på kunsten at kreere dufte.Indhold: interview, reportage, inspirationFormat: bookazineSprog: dansk Sideantal: 160 Format: 215 x 280 mm (softback) Papir: 150g HÅNDVÆRK tror på, at nærmeste genvej til en bæredygtig og langtidsholdbar praksis går gennem kendskab til, og respekt for, materialer og håndværksfærdigheder. HÅNDVÆRK bookazine formidler en levende foranderlig håndværks-, kunsthåndværks- og designpraksis. HÅNDVÆRK handler om mad, mode og interiør, men mest af alt om mennesker.

 • - 1600 - 2000
  af Lise Funder
  223,95 kr.

  Kataloget er inddelt i to afsnit. I første del er arbejder fra slutningen af 1500-tallet til og med 1800-tallet behandlet, mens anden del er helliget moderne sølv - korpusarbejder fra 1900-tallet.

 • - En dansk privatsamling
  af Annette Hoff, Jørgen Hein, Ulla Houkjær & mfl.
  579,95 kr.

  Bogen indeholder 5 videnskabelige artikler om dansk sølv på dansk og engelsk.

 • - Dansk håndvævning i det 20. århunderede
  af Charlotte Paludan
  223,95 kr.

  Dette katalogs omfang af næsten 300 numre viser en gennemsnitlig erhvervelse på tre værker årligt, listen over tekstiludstillinger i museet taler for sig.

 • - Spanien - Italien - Frankrig
  af Ulla Houkjær
  223,95 kr.

  Kunstindustrimuseets samling af tidlige europæiske fajaner fra Spanien, Italien og Frankrig har aldrig før været publiceret bort set fra enkelte hovedstykker. Takket været kataloget vil samlingerne nu indgå i den store fælles fond af materiale, som fremtidens internationale forskning vil arbejde videre ned og keramikere få inspiration fra.

 • - 15. - 20. århundrede
  af Vibeke Woldbye
  223,95 kr.

  Et bestandskatalog over samlingen af 'Europæisk gobelinkunst 15. - 20. århundrede´ i alt 29 gobelinvævede billedtæpper, som repræsenterer mange af de vigtigste værksteder og vævecentre i Europa gennem 500 år og med mange eksempler på store billedkunstneres interesse for at skabe forlæg for vævninger.

 • - Verdensudstillingen i Paris 1900
  af Charlotte Christensen
  223,95 kr.

  Verdensudstillingen i Paris i år 1900 var en virkelig verdensbegivenhed, som i løbet af et halvt års tid tiltrak omkring 50 millioner besøgende fra hele verden og her fik "den nye stil", l'art nouveau, sit gennembrud. Alverdens lande konkurrerede på udstillingen om at vise det nyeste inden for alle sider af samfundslivet fra industri og landbrug til kunst og kunsthåndværk, og her flokkedes repræsentanter for de unge kunstindustrimuseer, som var fulgt i kølvandet på Verdensudstillingen i London i 1851 og den efterfølgende etablering af det store modermuseum Victoria & Albert i 1852.

 • - hvilke historier gemmer det på?
  af Elsemarie Døssing
  168,95 kr.

  Bestik fortæller historier – særligt socialhistorie. Holder du af kulturarv, historiefortælling og hverdagslivet flettes det i denne bog sammen med forfatterens bestiksamlinger. Historierne fortælles igennem 4 generationer, startende mednutidens teenagers syn på bestik, og slutter af med hvad der gemte sig i skufferne hos oldemor.Bogen er rigt illustreret med de beskrevne bestik, og indeholder bestikkataloget fra den tidligere sølvvarefabrik Horsens Sølv. Du finder tips og tricks til at holde sølv, pletsølv og rustfrit stål pænt de næste 100 år. Bogen dækker perioden fra da bestik bliver allemandseje for 100 år siden, til sølv bliver håbløst umoderne og frem til nutidens nostalgiske og bæredygtige tanker

 • af Rigetta Klint
  152,95 kr.

  HÅNDVÆRK bookazine no. 6 is focused on resources Nature is a resource, the raw materials we find in nature are resources, and the energy we consume when we transform natural resources into materials and, subsequently, into objects and products is a resource. Education is a resource, and so are experience and networks as well as personal background, drive and talent. In this iyssue you will be introduced to weaving and furniture upholstery, flour milling, bread baking, sheep farming and the production of wool yarn and many other textile fibres. We take a look at the production of design objects in wood, ceramic, glass, gold, seagrass and cardboard, among other materials, and the creation of aromatic scents. HÅNDVÆRK takes you behind the scenes of crafts, artisanal production, architecture and design in respectful and in-depth interviews accompanied by beautiful photographs and complemented by top-quality printing and paper. Topics: crafts and design Contents: interviews, feature articles, inspiration Format: bookazine Languages: English Size: 215 x 280 mm (softback) 160 pages Paper: 150 g HÅNDVÆRK bookazine is an independent, publication with an associated digital platform. HÅNDVÆRK believes that the nearest shortcut to a sustainable and durable practice goes through knowledge of and respect for materials and craftsmanship. HÅNDVÆRK bookazine promotes the living, changing practice of arts and crafts. HÅNDVÆRK is about food, fashion and interiors – but most of all, it is about people.

 • af Sara Naumann
  62,95 kr.

 • af James Graham-Campbell
  333,95 kr.

  In this book contributions by archaeologists and numismatists from six countries address different aspects of how silver was used in both Scandinavia and the wider Viking world during the 8th to 11th centuries AD. The volume brings together a combination of recent summaries and new work on silver and gold coinage, rings and bullion, which allow a better appreciation of the broader socioeconomic conditions of the Viking world. This is an indispensable source for all archaeologists, historians and numismatists involved in Viking Studies.

 • - Let's Start Beading
  af Carolyn Schulz
  50,95 kr.

  Now anyone can begin making attractive, wearable jewellery straight away, with very little specialist equipment. Expert designer, Carolyn Schulz, has based this book on her hugely popular absolute beginner's course, and there is a pictorial glossary of equipment, twelve step-by-step projects to build skills and design tips to inspire creativity.

 • af Donna McKean-Smith
  56,95 kr.

 • af Carolyn Schulz
  50,95 kr.

 • - Functions and Meanings of Silver Plate in the Fourth to Seventh Centuries
  af Ruth E. Leader-Newby
  352,95 kr.

  The spectacular hoards of late antique silver - Mildenhall, Thetford, Sevso - discovered since the middle of the last century have aroused much interest in this luxury art form. But what did these pieces mean to their owners, and why was silverware so important in late antiquity? Silver and Society in Late Antiquity examines such questions through an integrated, synthetic analysis of the history of silver in the Roman empire between 300 and 650 AD, focusing upon the cultural significance of this luxury art form in all its different manifestations--sacred, imperial and domestic. Ruth Leader-Newby looks at a wide range of objects from both the eastern and western halves of the Roman empire - including Britain - in order to determine silver's role in the wider sphere of late antique visual culture, asking questions about the relative significance of individual forms of artistic production, and their relationship with each other. In doing so, key issues for the artistic and cultural history of late antiquity are raised - the use of the imperial image, the visual construction of the sacred in Christianity, the cohesive social role of elite intellectual culture, and the Christianization of the domestic sphere. As this book demonstrates, when studied in its historical context, silver can substantially enrich our understanding of late Roman art and culture.

 • af Natalia Colman
  92,95 kr.

  Written by jewellery designer and author Natalia Colman, this gorgeous guide shows you how to create 20 animal-themed pieces of jewellery from silver, copper and bronze clays, covering every technique required in detail. It features rings, pendants, earrings and bracelets and is divided into five animal-themed chapters.

 • af Carolyn Schulz
  50,95 kr.

  ';Projects include eleven necklaces and a bracelet... detailed, step-by-step instructions.' Booklist Highly creative, easy to master, and requiring very little by way of tools or materials, beaded jewelry is popular among crafters.Bead Stringingis part of the popularJewelry Schoolseries by Carolyn Schulz,which shows how attractive, wearable items of beaded jewelry can be made quickly and easily. Following Let's Start Beading, this book focuses on a variety of bead stringing techniques, revealing how even the most elaborate beaded necklaces, bracelets, and earrings are actually very easy to achieve. There are twelve stunning projects, each with clear, step-by-step instructions and beautiful photographs, helpful tips, and inspiration for designing jewelry pieces of your own. A handy picture glossary and guide to the tools you need is provided at the back of the bookso even those new to jewelry making will have all the information they need to start their creative journey.

 • af Roy Luo
  80,95 kr.

 • - Leather Jewellery
  af Natalia Colman
  32,95 kr.

  Leather is a versatile and easy-to-use material, and leather jewellery is very much on trend. This is one of the few books devoted entirely to leather jewellery.

 • - From Monogrammed Pendants to Embossed Bracelets--30 Easy Jewelry Pieces from HappyHourProjects.com!
  af Adrianne Surian
  126,31 kr.

  Create beautiful, wearable works of art! With step-by-step instructions and photographs for thirty one-of-a-kind pieces, DIY Stamped Metal Jewelry shows you how easily you can make your own beautiful and creative stamped-metal accessories. All you need are some easy-to-find basic tools, various metals, and a few simple techniques. Adrianne Surian, creator of HappyHourProjects.com, presents illustrated instructions for easy, stunning designs, from customizable friendship bracelets to layered necklaces to rings for every mood. Stamped jewelry fits every wardrobe and every style, because its an expression of you!

 • af Michelle Bungay
  32,95 kr.

 • af Stephanie Burnham
  32,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.