Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den Store bog om Krystallerer er blevet verdens populæreste opslagsbog om krystaller og er solgt på engelsk i mere end en million eksemplarer. Leksikonformatet gør dig straks i stand til at finde en kendt krystal eller identificere en krystal du ikke kender.Den dækker de praktiske og eksotiske egenskaber i hver krystal, herunder de mentale, psykologiske og fysiske effekter samt dens brug ved krystalhealing. Bogen indeholder traditionel og nutidig viden og trækker på Judy Halls 35 årige erfaringer på dette område. Det er en uundværlig opslagsbog for krystalelskere overalt.
Jim Lyngvild, Kongernes Samling og Koustrup & Co. lancerer hermed en ny bog i storformat om kronjuvelerne og de fornemmeste skatte i Kongernes Samling. Aldrig før i historien er det sket, at en kunstner har fået lov til at gå på opdagelse i Danmarks fornemmeste skatkammer - og med frie tøjler har valgt de genstande ud, som hjertet begærer. Selv kronjuvelerne, som ved festlige lejligheder bæres af rigets dronning, har Jim Lyngvild som den eneste fået tilladelse til at få ud af montrerne ved tilblivelsen af denne bog. Jim Lyngvild har med sin sans for skønhed og dramatik iscenesat de mest betagende fotografier med blomster, frugter, strandskaller og naturligvis kunstskattene, inspireret af datidens svulmende, detaljerige malerier. Hertil garneret med Jim Lyngvilds personlige anekdoter og ægte kærlighedserklæringer til genstandene og uddybende tekster fra museets hånd. Vildt, blodigt, erotisk og eksotisk - sådan ønsker Jim Lyngvild at vise og hylde de nærmest mytiske genstande på en helt ny måde, men med respekt for objekternes ophøjede karakter og den poesi, der omgiver mange af dem. Her er tale om genstande skabt til magt, pragt og beundring, og det er i sandhed lykkedes at skabe et historisk billedpragtværk ud over det sædvanlige. Kongernes Samling på Rosenborg Slot rummer en helt enestående samling af genstande med tilknytning til danske konger og dronninger, og bogen giver appetit på at se og fordybe sig meget mere i samlingen, selv om bogen Kongelige Skatte og Kronjuveler efterlader læseren både mæt, beriget og nysgerrig. Fotografier, styling, idé samt citater – Jim Lyngvild Historisk tekst af Kongernes Samling – Jesper Munk Andersen Forlag og grafisk tilrettelæggelse – Koustrup & Co. "Resultatet er enestående. De enkelte fotografier formår med deres iscenesættelse at pirre vores nysgerrighed og slippe vores fantasi løs," skriver museumsdirektør for Kongernes Samling, Thomas C. Thulstrup. Et værk, der henvender sig til alle, der interesserer sig for fornemt design, smykker, håndværk, er historieinteresserede - eller bare elsker smukke genstande. Format: 24,5 x 34,0 cm
I anledning af Hendes Majestæt Dronningens regeringsjubilæum i 2022 får danskerne mulighed for at se nogle af de fantastiske smykker i Dronningens egen smykkesamling.Da H.M. Dronning Margrethe i 1972 blev udråbt til regent, var hun iført lang sort kjole, sort sørgeslør og omhyggeligt udvalgte smykker. Mest iøjnefaldende var Elefantordenen med dens blå silkeskærf og ordensstjernen. På skærfet bar Dronningen et miniatureportræt i oval ramme med brillanter, i ørerne hvide perleørenringe og forrest på blusen en lille hesteskobroche med rubiner. Alle Dronningens smykker den dag bar på en historie. Danmarks regent er altid ordensherre for Elefantordenen, et hverv, som Dronningen netop havde overtaget. Miniatureportrættet forestillede Dronningens far, Frederik 9., som hun efterfulgte. Hesteskobrochen var en gave netop fra ham. En gave, som hun fik den dag i 1953, da hun blev tronfølger. Og endelig var ørenringene Dronningens brudegave fra Prins Henrik, der skulle være hendes ”støtte, rådgiver og forbundsfælle”, som han selv har formuleret det.I bogen fortæller Dronning Margrethe om sit forhold til smykkerne i sin private smykkesamling, der rummer arvestykker, gaver og også smykker, som Dronningen selv har ladet fremstille, eller som hun har valgt. Bogens forfatter, Heidi Laura, dykker ned i smykkernes historie og de mange fortællinger, som de bærer på om kongefamilien og om Danmark.Som dronning er man også et symbol. Ikke bare ens handlinger, men selve den måde man fremtræder på, bliver der lagt mærke til. Alle kongelige repræsenterer til enhver tid Kongehuset, de er så at sige altid mere end bare sig selv, også når de ikke direkte udfører Kongehusets opgaver. Det gælder i ganske særlig grad Dronningen.Bogen er rigt illustreret med helt nye fotos af smykkerne samt billeder af Dronningen, hvor Majestæten bærer dem ved forskellige lejligheder.
Stel er både personlige fortællinger og nationale historier. I Danmark er vi stolte af vores musselmalede stel, og uanset om man er opvokset med et stel fra Den Kongelige Porcelainsfabrik eller har spist af IKEAs tallerkener, så er der et væld af følelser, minder og historier forbundet med de tallerkener og kopper, vi sætter på bordet. I ‘Danske stel – fra blå blomster til grove glasurer’ præsenterer journalist og forfatter Lars Hedebo Olsen 20 ikoniske stel, der sammen viser den danske tradition for at skabe stel i forskellige typer keramik: porcelæn, fajance og stentøj. Læs blandt andet om det overdådige Flora Danica, de gamle klassikere som Mågestellet og Blå blomst, de nyere bestsellere som Blå Mega Riflet og Elements samt Gurli Elbækgaards rustikke Brugsting. Stel er en integreret del af vores kulturhistorie. En historie, der går mere end 250 år tilbage til dengang, hvor elegante porcelænsstel var forbeholdt kongehuset og adelen, der havde råd til at investere i håndmalede tallerkener, fade, skåle og kopper. Med tiden har stellene fundet vej til hele befolkningen, og historien er stadig levende. Både fordi der fortsat produceres nye typer af stel, fordi vi genopfinder brugen af stel, og fordi vi stadig samler på stel, blot på nye måder. I dag blandes stel på kryds og tværs, og Musselmalet, Ursula og Tranquebar står side om side med lokal, hånddrejet keramik og loppefund.Bogens rigt illustrerede indledning giver et indblik i danskernes forhold til stel i lyset af tidernes skiftende tendenser, når det kommer til både dekorationer, design, opdækninger og levevis.Lars Hedebo Olsen er journalist og cand.mag. i historie og litteraturvidenskab. Han har siden 2007 været ansat på Politiken, hvor han skriver om design, kunsthåndværk og kulturhistorie. Lars Hedebo Olsen er desuden forfatter til en række bøger om dansk design, bl.a. ‘Danske designere – Børge Mogensen‘ og ‘Bjørn Wiinblad – en livskunstner‘. Bogens billeder af optaget af fotograf Brian Buchard.
Nanna Ditzel er nok den mest betydningsfulde kvindelige danske møbel- og tekstildesigner i det 20. århundrede. De fleste danskere kender hendes Trinidad-stol, Trisse-skamlen og møbelstoffet Hallingdal, men smykkedesign spillede også en betydningsfuld rolle i hendes liv.Nanna Ditzel stod bag mere end 150 smykkedesigns for bl.a. hofjuveler A. Michelsen og Georg Jensen. Denne bog fortæller hele historien om designprocessen, inspirationskilderne og samarbejdspartnerne og indeholder en fuld oversigt over smykkerne, der i dag findes i Designmuseum Danmarks samling og hos Georg Jensen, som har lånt dem ud til fotografering. Bogen er desuden rigt illustreret med reklamer fra samtiden, fotos af Nanna Ditzel samt originalskitser og tegninger fra Nanna Ditzel Designs omfattende arkiv.I 1950 vandt Nanna Ditzel og hendes mand Jørgen Ditzel Guldsmedefagets Fællesråds førstepræmie for deres allerførste smykker: en halskæde, en asymmetrisk ring, to brocher og et armbånd. Fingerringen var lavet til venstre hånds ringfinger, og det blev siden et særkende for Nanna Ditzel, at hendes ringe var designet til at sidde på den ene eller den anden hånd, så de hverken generede eller stak ud de forkerte steder. Når Nanna Ditzel begyndte arbejdet med et nyt smykke, var det ikke tegninger og skitser, der var hendes udgangspunkt, men modellervoks, som kunne bearbejdes til alle tænkelige former. Små kurve med modellervoks og værktøj stod fast på tegnestuen, i hjemmet og i sommerhuset. For arbejdet med smykkerne var altid i gang, uanset hvilke andre designprojekter hun arbejdede på.
HÅNDVÆRK bookazine no. 6 interesserer sig for ressourcer Naturen er en ressource; de råvarer, vi henter i naturen, er ressourcer; den energi, vi forbruger, når vi omformer naturressourcerne til materialer og efterfølgende til objekter og produkter, er en ressource. Uddannelse er en ressource, ligesom erfaring og netværk er det. Baggrund, personligt energiniveau og talent er også ressourcer. I dette nummer vil du blive introduceret til vævning og møbelpolstring, mølleri, brødbagning, fårehold og produktion af uldgarn, foruden en lang række andre tekstile fibre. Vi ser også på fremstilling af designobjekter i blandt andet træ, keramik, glas, søgræs og pap og på kunsten at kreere dufte.Indhold: interview, reportage, inspirationFormat: bookazineSprog: dansk Sideantal: 160 Format: 215 x 280 mm (softback) Papir: 150g HÅNDVÆRK tror på, at nærmeste genvej til en bæredygtig og langtidsholdbar praksis går gennem kendskab til, og respekt for, materialer og håndværksfærdigheder. HÅNDVÆRK bookazine formidler en levende foranderlig håndværks-, kunsthåndværks- og designpraksis. HÅNDVÆRK handler om mad, mode og interiør, men mest af alt om mennesker.
Kataloget er inddelt i to afsnit. I første del er arbejder fra slutningen af 1500-tallet til og med 1800-tallet behandlet, mens anden del er helliget moderne sølv - korpusarbejder fra 1900-tallet.
Format: 24,5 x 31,4 cm, 256 Seiten Ein weiterer Band der erfolgreichen Watch-Book-Reihe von Bestseller-Autor Gisbert L. Brunner Der erste Bildband, der sich der Schweizer Manufaktur Oris widmet, die seit fast 120 Jahren innovative mechanische Uhren produziert Erstaunliche Einblicke in die Schweizer Uhrenindustrie und -geschichte, die von Gegensätzen geprägt ist Dieses hochwertige Coffee-Table Book präsentiert in eindrucksvollen Bildern die mechanischen Zeitmesser der in der Schweiz ansässigen Manufaktur Oris. Liebhaber von Uhren und Armbanduhren können sich auf 200 detaillierten Fotografien über die schönsten und wertigsten Modelle sowie die Geschichte der Schweizer Uhrenindustrie informieren. Ein tolles Geschenk, nicht nur für Sammler!
Containing the stories of four legendary fashion houses, this collectable box holds a beautiful set of covetable style guides.
This book is dedicated to the history of the Royal Oak from 1972 to 2020 from the perspective of collectors and enthusiasts around the globe.The Royal Oak by Audemars Piguet is one of the watch models most coveted and sought-after by collectors all over the world. Characterized by a steel case, an octagonal bezel, the “Tapisserie” dial, and a steel face, it subverted aesthetic codes when it appeared in 1972. Even though its success wasn’t immediate, it became an icon over the course of several seasons. The Royal Oak came about when the popularity of quartz watches seemed to be heralding the end of the mechanical watch. Audemars Piguet decided to gamble on something completely new, a sporty, elegant watch that would mark a turning point in the market and reconfirm Swiss supremacy in watchmaking.This monumental tribute features Paolo Gobbi, among others, the most important Italian watch expert and one of the most knowledgeable in the world, and Andrea Mattioli, an antiques dealer and great connoisseur of this model. Royal Oak 39 The Book explores the timeless timepiece, illustrating every facet of over a hundred rare and legendary specimens belonging to prestigious collections, photographed in detail exclusively for this exquisite monograph. It is a must-have for watch enthusiasts and, in particular, lovers of this model, characterized by its 39-millimeter dial.
Bogen indeholder 5 videnskabelige artikler om dansk sølv på dansk og engelsk.
A comprehensive volume celebrating jewellery, featuring a broad range of artistic and intellectual perspectives. This volume offers unique and previously unpublished insight on the world of jewellery. Calling upon specialists from every creative and intellectual discipline—artist or composer, botanist or perfumer, novelist or philosopher—this reference volume examines jewellery in all of its different facets, from anthropology to philosophy to art. Alongside its sensitive and cultural insight into the art of jewellery making, this volume is richly illustrated with drawings and archives from Maison Chaumet and photographs by Simone Cavadini and Julia Hetta that offer new perspectives on the jewel. This tome has been published in collaboration with Maison Chaumet.
Velkommen til en verden af hunde. Søde hunde. Bløde hunde. Frække hunde. Sjove hunde. Men først og fremmest: meganuttede hunde i alle afskygninger, som du helt selv kan lave.Perlestunder med søde hunde er bogen til dig, der bare ikke kan få nok af cute og legesyge hunde. Lav fine perleplader til værelset, til skoletasken og ikke mindst – lav fine smykker og søde 3D-perlesæt med de bløde dyr. Bogen er beregnet fra ca. 5 år+.Bogen er lavet af Thea Rytter i samarbejde med hendes datter Kajsa på syv år. Sammen har de udvalgt, hvilke mønstre der skulle med i bogen – for kun de sødeste hunde er søde nok. THEA RYTTER står bag den populære instagram-profil @thea.rytter med mere end 30.000 følgere. Hun har udgivet flere bøger og arbejder til dagligt hos Aller. Tidligere udgivelser: Strikket legemad (Turbine 2022), SY til børn (Turbine 2022), SY (Turbine 2021), Strikket halloween (Turbine 2021), Strikket påskepynt (Turbine 2021), Strikket julepynt (Turbine 2020), Ingen Strikkedarer (People’s press 2018) og LUN (i samarbejde med Jeanette Bøgelund Bentzen, Forlaget Bøgelund 2018).
Theo Fennell's picaresque journey from the depths of financial despair to the glittering celebrity world of the rich and famous is a comic classic comparable to Three Men in a Boat or Bill Bryson's The Thunderbolt Kid. Despite the occasional success disasters and failures dominate his business life. Nonetheless his jewellery has brought pleasure to thousands and this book will bring pleasure to millions. "I ripped through this book like a train, snorting with laughter and delight..I cannot recommend the ride highly enough." Stephen Fry".but the end result is that Fennell has produced one of the funniest books I have ever read. Utterly beguiling and superbly well-written, it will become a classic of the genre, I predict." William Boyd
En dag bliver diamanthandleren Sidsel Dalby Glerup kontaktet af en ukendt portugiser. Han vil have hende til at finde en sjælden lyserød diamant og har 20 millioner kroner at gøre godt med. Selv om der er noget lusket ved manden, begiver Sidsel sig ud på en hæsblæsende jagt efter den sjældne diamant. Hun ender på skipisterne i Schweiz, i hemmelige lokaler i Holland og på diamantbørsen i Israel, og først sent finder hun ud af, at manden spiller med skjulte kort.Undervejs i denne virkelige fortælling, tager Sidsel Dalby Glerup os med gennem diamanternes historie og videnskaben bag. Hvad er en diamant? Og hvorfor har vi mennesker gennem tusindvis af år været så fascineret af de høje karater, at de dyreste sten bliver solgt for flere hundrede millioner?Diamanten der kostede millioner er en beretning om eventyr og hemmeligheder. Om de spor af både glæde og blod, de værdifulde sten trækker efter sig i historiens løb. Det er en underholdende og autentisk bog, der gør læseren klogere på de mineraler, der skabes dybt inde i jorden over millioner af år.
HÅNDVÆRK bookazine no. 7 inviterer dig med på besøg hos arkitekten, designvirksomheden, smeden, gørtleren, mureren, snedkeren og tækkemanden blandt andre og viser dig, hvordan man fremstiller badeværelsesfliser med et højt indhold af nedknuste gamle mursten. Du stifter bekendtskab med at male med æggeolie-tempera, og i tilgift får du løst og fast om tekstiler, glas, keramik og mad og drikke.Fra Editors letter af Rigetta Klint:"Måske kunne du tænke dig at gå op i skala i et kommende nummer af HÅNDVÆRK"?, spurgte en tilhører, som er arkitekt, for nogle måneder siden, da jeg forelæste om mit arbejde med HÅNDVÆRK bookazine. Hun fortsatte: "for du ved vel, at der fra 2023 skal føres klimaregnskab i byggebranchen. Først indføres krav til den maksimale CO2-udledning pr. kvadratmeter pr. år for nybyggeri over 1000 m2. Fra 2025 gør kravene sig gældende for alt nybyggeri". Det havde jeg hørt om, og jo, jeg ville gerne gå op i skala for at beskæftige mig med byggeri og bygningshåndværk, jeg var faktisk allerede godt i gang. Så godt i gang at jeg for længst havde forstået, at der er mange interesser på spil, når der bygges og restaureres, og jeg havde forstået, at det at beskæftige sig med arkitektur og bygningshåndværk handler om meget mere end at gå op i skala. Frem for alt er byggebranchen ‘big business’ og – i forhold til føromtalte og allestedsnærværende klimaregnskab – en af de store haner at skrue på. Hvor der er vilje, er der vej. Ikke kun i forhold til at begrænse CO2-belastningen. I mine interviews har vi talt om materialer i bred forstand, om æstetik, om arbejdsprocesser og arbejdslivserfaring og livserfaring og om uddannelse. Indhold: interview, reportage, inspirationFormat: bookazineSprog: dansk Sideantal: 160 Format: 215 x 280 mm (softback) Papir: 150g HÅNDVÆRK tror på, at nærmeste genvej til en bæredygtig og langtidsholdbar praksis går gennem kendskab til, og respekt for, materialer og håndværksfærdigheder. HÅNDVÆRK bookazine formidler en levende foranderlig håndværks-, kunsthåndværks- og designpraksis. HÅNDVÆRK handler om mad, mode og interiør, men mest af alt om mennesker.
Dette katalogs omfang af næsten 300 numre viser en gennemsnitlig erhvervelse på tre værker årligt, listen over tekstiludstillinger i museet taler for sig.
Kunstindustrimuseets samling af tidlige europæiske fajaner fra Spanien, Italien og Frankrig har aldrig før været publiceret bort set fra enkelte hovedstykker. Takket været kataloget vil samlingerne nu indgå i den store fælles fond af materiale, som fremtidens internationale forskning vil arbejde videre ned og keramikere få inspiration fra.
Et bestandskatalog over samlingen af 'Europæisk gobelinkunst 15. - 20. århundrede´ i alt 29 gobelinvævede billedtæpper, som repræsenterer mange af de vigtigste værksteder og vævecentre i Europa gennem 500 år og med mange eksempler på store billedkunstneres interesse for at skabe forlæg for vævninger.
Verdensudstillingen i Paris i år 1900 var en virkelig verdensbegivenhed, som i løbet af et halvt års tid tiltrak omkring 50 millioner besøgende fra hele verden og her fik "den nye stil", l'art nouveau, sit gennembrud. Alverdens lande konkurrerede på udstillingen om at vise det nyeste inden for alle sider af samfundslivet fra industri og landbrug til kunst og kunsthåndværk, og her flokkedes repræsentanter for de unge kunstindustrimuseer, som var fulgt i kølvandet på Verdensudstillingen i London i 1851 og den efterfølgende etablering af det store modermuseum Victoria & Albert i 1852.
At samle på STEL – Hvilke historier gemmer det på? af Elsemarie Døssing er den anden bog i en bogserie med fortællinger om hverdagens brugsgenstande. Er du passioneret samler eller har dine forældre og bedsteforældre samlet på stel er denne bog et must!Stel fortæller historier – særligt socialhistorie. Holder du af kulturarv, historiefortælling og hverdagslivet flettes det i denne bog sammen med forfatterens stel-samlinger. Historierne fortælles igennem 4 generationer, startende med nutidens teenagers syn på stel, og slutter af med hvad der gemte sig i skufferne hos oldemor.Bogen er rigt illustreret med de beskrevne stel, og indeholder et unikt stelkatalog med stel fra Humlemagasinet. Du finder tips og tricks til at holde stel pænt de næste 100 år.Denne bog fortæller historien om hvilke tanker man har gjort sig om valg af mønsteret på stellet? Hvad har givet stellet værdi for samleren og har det betydning at stellet går i arv til den næste generation?Et væld af fagpersoner har bidraget til bogen, At samle på stel, bl.a. fra: Royal Copenhagen, Clay Museum, Kulturhuset på Sejerø, Humlemagasinet, Porselensmuseet i Norge, Bindeballe Købmandsgård, Svane Keramik, Middelfart Museum, Museerne i Fredericia og Skovs Antik.Bæredygtig borddækning, bevar stellet!
Angela Hiß ist in verschiedenen Medien tätig, wobei ihr Weg sie chronologisch von der Zeichnung und Malerei zur Bildhauerkunst geführt hat. Das Material, das Hiß für ihre Arbeiten wählt, ist stets Holz, das von ihr mit Band-, Ketten- und Stichsäge sowie mit Schleifmaschine und Schleifpapier bearbeitet wird.Für den Betrachter liegt der Reiz oft im Geheimnisvollen ihrer Werke. Das wird durch die Verbindung von rätselhaftem Bild und nicht minder rätselhaftem Titel noch potenziert, der oft poetische oder lyrische Bezüge aufweist.Das Buch präsentiert Skulpturen und Zeichnungen der letzten fünfzehn Jahre und liefert so einen umfassenden Einblick in das Schaffen der Künstlerin.
Temaet er indretning, du inviteres derfor indenfor på studios og værksteder hvor det vi indretter os i og med, tager form. Du introduceres til glaspuster Alexander Kirkeby, som få år efter han har afsluttet sin uddannelse er etableret på den internationale designscene, til den ligeledes nyuddannede keramiker Heidi Lillevang, som eksperimenterer med stuk og til stukkatør Peter Funder, som har 35 års erfaring i branchen. Arkitekt Desislava Lynge udtaler i artiklen ”I fællesskab”, ”det kan være magisk både at bo minimalistisk og kaotisk eller med bøger og kunst fra gulv til loft, bare indretningen spejler beboerne” hun tilføjer, at hvis hun skal pege på noget, så er lysindfaldet det vigtigste bortset fra livet i husene. Lys er også omdrejningspunktet for belysningsdesigner Fie Paarup, som har stor succes med sine unikke gardiner syet af vintage- og overskudstekstiler. Med hende har jeg talt om både gardiner og livet i huset. Tekstil er også det naturlige materialevalg for Sia Hurtigkarl og Tanja Kirst, på hver sin måde, fra hvert sit udgangspunkt og i helt forskellige udtryk, er de begge optaget af det vævede tæppe som medie. Bookazinet har, samtidig med at det handler om rum, møbler, gardiner og tæpper, stuk, keramik og glas, insisteret på et eget parallelt spor som handler om hvordan vi dannes, omgås og taler om os selv og hinanden og det vi beskæftiger os med.Du inviteres med til Öland til en helt særlig skole. Skolen blev etableret af Carl Malmsten og dennes hustru Siv Malmsten i 1957. På skolen undervises nu, som den gang i keramik, tekstil, træ og havekunst, og for at blive ved Malmsten, har jeg haft inspirerende samtaler med professor Andreas Nobel. Han er er møbelsnedker og formgiver og underviser på Sveriges fineste møbelsnedkeruddannelse på Malmstens i Stockholm (en campus under Linköping Universitet). Andreas Nobel argumenterer: ”Man undervurderer et hvert fagområde, når man tilgår alle felter på samme måde frem for at anerkende, at det kræver mange års træning at kunne sit fag.For eksempel kræver det en livslang gerning at opnå et højt niveau i filosofi.På samme måde kræves års arbejde for at opnå et højt niveau i håndværk, design eller kunst”.Han stiller sig tvivlende overfor om man i samme liv kan opnå så tilstrækkeligt højt niveau på begge felter, til at filosoffen kan tilføre noget til kunst og design og vice versa. Ikke desto mindre ser man mange akademiske faggrupper udtale sig med vægt om både kunst, design og håndværk.”Hører og læser man den slags skal man vide at det ikke er det faglige forfatteren forholder sig til men filosofien”, argumenterer han. For filosoffen er kunsten et filosofisk problem, for kunstneren er kunsten en mulighed. Designeren og håndværkeren søger løsninger”. Foruden ovenstående mødes du i bookazinet blandt andre af keramiker Louise Gaarmann, guldsmed Sarah Hurtigkarl og arkitekt Erik Brandt Dam
This HÅNDVÆRK bookazine no. 9 has interiors as its theme and invites you inside the studios and workshops where the things in our homes take shape. In the bookazine, you will meet glassblower Alexander Kirkeby, who graduated just a few years ago and has already made a name for himself in the international design scene. You will also meet another recent graduate, ceramic artist Heidi Lillevang, who experiments with stucco, and stucco worker Peter Funder, who has 35 years’ experience. In the bookazine, in the article titled ‘In collaboration’, architect Desislava Lynge says, ‘An interior can be magical, whether it is minimalist or chaotic or has books and art from floor to ceiling, as long as it reflects the people who live there.’ She adds that if she were to point to a single key feature, apart from the life inside a house, it would be the influx of daylight. Light is also a key topic for lighting designer Fie Paarup, who has launched a successful production of unique curtains sewn from vintage and surplus textiles. I met with her to talk about curtains and the life inside a house. Textile is also the natural choice of material for Sia Hurtigkarl and Tanja Kirst. Each in their way, from their respective points of view and with very different expressions, they both work with woven rugs as their medium. In addition to rooms, furniture, curtains and rugs, stucco, ceramics and glass, the upcoming issue of the bookazine maintains a parallel focus on how we become who we are and how we engage with and speak about ourselves, each other and our practices. You are invited to join me on a trip to Öland to visit a very special school founded in 1957 by Carl Malmsten and his wife, Siv Malmsten. Now, as then, the school teaches ceramics, textile, wood and landscape architecture. I had some inspiring talks with Professor Andreas Nobel about Carl Malmsten. Nobel, who is a cabinetmaker and designer, teaches in Sweden’s finest cabinetmaker’s programme at Malmstens in Stockholm (a campus at Linköping University). Andreas Nobel says, ‘You will underestimate any subject area if you approach every field in the same way and if you fail to acknowledge that mastering a given field takes many years of training. For example, it takes lifelong practice to attain a high-level mastery of philosophy. Similarly, it takes many years of practice to attain a high-level mastery of craft, design or art.’He questions whether it is possible in a single lifetime to attain a sufficient grasp of both areas to have philosophy inform art or design, and vice versa. And yet, it is common to see scholars from a wide range of academic fields speak with great authority about art, design and crafts.‘When you hear and read these comments, you need to bear in mind that what they are addressing is not the subject matter itself but the philosophy of it,’ he argues. ‘To a philosopher, art is a philosophical problem; to the artist, art is a possibility, while designers and craftspersons look for solutions.’ In the bookazine, you will also meet ceramicist Louise Gaarmann, golds applied artist Sarah Hurtigkarl and architect Erik Brandt Dam, among others.
The discovery of the Oberstein company Jakob Bengel as a prominent jewelry manufacturer has liberated Oberstein fromthe stigma of being the "underdog" of the German jewelry industry. Wilhelm Lindemann and Christianne Weber-Stöber document in this current study its independent contribution to the evolution of early German jewelry design between 1910 and 1933 using Bengel as an example. Highlights from the collection of Drs. Margarete and Heribert Händel, hitherto unpublished pieces of Bengel jewelry, and contemporary designs attest to the exceptional level of production as part of the reformist ideas of the Deutscher Werkbund, the German Schools of Art and Crafts, and the Bauhaus. With this book, the industrial monument Historische Uhrketten und Bijouteriewarenfabrik Jakob Bengel, Idar-Oberstein together with the Jakob Bengal Foundation marks the factory's 150-year anniversary.
This is a journey through Cartier’s history and its iconic jewelry.This catalog is not a nostalgic journey through the past; rather, it seeks to highlight the way in which Cartier’s heritage serves as an inspiration to new generations of designers across the world, and how those repertoires take on a new spirit upon being reinvented by a new generation responsible for continuing, developing, renewing, and keeping alive the fashion house’s great legacy.Five thematic units—The Early Days and the Birth of a Style, Universal Curiosity, Jeanne Toussaint’s Taste, Wearing Beauty and Measuring Time, and María Félix and Icons of Elegance—present close to 180 pieces from the Cartier Collection as well as institutional and private collections. In this way, the exhibition catalog allows us to understand the house’s history, and the development of its unique language and style, its savoir faire, and the evolution thereof.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.