Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Installationskunst

Her finder du spændende bøger om Installationskunst. Nedenfor er et flot udvalg af over 38 bøger om emnet.
Show more
Filter
Filter
Bogtype
 • (34)
 • (6)
Format
 • (13)
 • (11)
 • (6)
 • (5)
 • (4)
 • (1)
 • (1)
Sprog
 • (19)
 • (16)
 • (2)
 • (1)
Pris
DKK
Bedømmelse
 • (0)
 • (1)
 • (6)
 • (7)
 • (7)
Serie
 • (2)
Tag
 • (13)
 • (3)
 • (3)
 • (3)
 • (3)
 • (2)
 • (2)
 • (2)
 • (2)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
 • af Marie Nipper, Oliver Basciano & Max Andrews
  304,95 kr.

  Den danske billedkunstner John Kørner (f. 1967) forener det klassiske landskabsmaleri med motiver fra en til tider brutal virkelighed i sin billedverden, hvor sociale og politiske emner materialiseres som problemer af både lokal og global karakter. I monografien fremhæves Kørner som multikunstner, der dog har fastholdt maleriet som den billedform, han viser en uforbeholden tillid til. Kørners farverige malerier, skulpturer, grafik og installationer bringer læseren helt ind i kunstnerens mangeårige oevre. I samtale med Marie Nipper, der kuraterede Kørners store retrospektive udstilling Altid mange problemer på Kunsthal Charlottenborg i 2017, fortæller Kørner om sin lyst til at formulere sig i rumlige installationer, der rækker ud over lærredets traditionelle grænser, og om de dramatiske højdepunkter og begivenheder, der til stadighed påvirker ham. Kurator Max Andrews (frieze) og kunstkritiker Oliver Basciano (ArtReview) reflekterer i de to essays “Kørner-problemet” og “Det gode med det onde” over Kørners mangeårige arbejde med `problemet´ som gennemgående figur. På både godt og ondt hører problemer med til det at være i verden. Problemer er vigtige, for både mennesket og kunsten. Monografien JOHN KØRNER er den mest omfattende udgivelse om kunstneren til dato. JOHN KØRNER Hardcover 280 sider Gennemillustreret Tekst parallelt på dansk og engelsk Udgivet på Roulette Russe

 • af Desmond Morris
  240,95 kr.

  I den gennemillustrerede Surrealisternes liv, med portrætter af kunstnerne og deres kendte kunstværker, giver Desmond Morris et personligt, rørende, humoristisk og først og fremmest vidende portræt af de 32 mest fremtrædende kunstnere i den surrealistiske kreds omkring André Breton i 20’erne, 30’erneog 40’erne. Wilhelm Freddie, Dalí, Man Ray, Max Ernst, Marcel Duchamp og Magritte er bare nogen af de kunstnere, som bliver portrætteret i bogen – en helt forrygende samling kunstnere, som var forenet om det samme projekt … at gøre hverdagen og kunsten lidt mere surrealistisk.Surrealismens kunst bliver mere og mere populær i disse år, og tusindvis af museumsgæster flokkes til udstillinger om Dalí, Magritte, Francis Bacon og Picasso. De syrede og smukke værker, som ofte har drømmeagtige landskaber, mærkelige væsener og bizarre sammensætninger, sælges for rekordbeløb verden over, og surrealismen indeholder formodentligt den mest intense samling kunstnere nogensinde i én isme.Kunstnere, der laver så syret kunst, har ofte en syret personlighed, og en stor del af bogen beskriver også surrealisternes outrerede seksuelle tilbøjeligheder, mærkelige happenings og generelt pudsige indfald. Surrealisternes liv – en meget, meget underholdende bog.

 • - Møder i mørket
  af Mikael Wivel, Birgitte Anderberg & Caroline N. Zachariassen m.fl.
  228,95 kr.

  Den danske kunstner Kurt Trampedach (1943-2013) skildrede i 60’erne og 70’erne livet og den moderne tilværelse i et mørkt univers. Resultatet er mørke malerier og livagtige menneskefigurer, som lukker os ind i en verden med rodløse og ensomme figurer. Værkerne spejler hverdagens stille øjeblikke og daglige rutiner, der ifølge Trampedach repræsenterer det at være menneske på både godt og ondt. Bogen ”Kurt Trampedach – Møder i mørket” kaster et nyt blik på Kurt Trampedachs kunstneriske storhedstid i 60'erne og 70'erne med bidrag af b.la. Birgitte Anderberg fra SMK og kunsthistorikeren Mikael Wivel, der undersøger og udfolder den betydning, Trampedach havde som kunstner i tiden. Bogen er rigt illustreret med et bredt udvalg af Trampedachs vigtigste værker fra perioden, ligesom den præsenterer sjældent sete arkivfotos, der giver et unikt indblik i kunstnerens tidligere udstillinger og specielle installationer fra 70'erne.

 • af Mai Misfeldt
  351,95 kr.

  AKA HØEGH har sit helt særegne udtryk inden for grønlandsk og nordisk kunst – dybt forankret i Grønlands vældige natur og dramatiske sagnverden. Hun fastholder sit fokus på almenmenneskelige følelser og naturens ukrænkelighed i en tid med store samfundsmæssige omvæltninger. Hun skildrer mytiske landskaber, drømme og fremtidsvisioner i lyset af global opvarmning. Hun arbejder med vidt forskellige udtryk og materialer – fra pensel og akvarelblok til skulpturer i granit, fra stålnålens rids i zinken til malerier og store udsmykningsarbejder. Hun har udsmykket Folketingets Grønlandsværelse, udhugget en skulpturgruppe ved Rigshospitalet og illustreret Prins Henriks digtsamling Blå mærker i sjælen … blandt meget andet. AKA HØEGH indfanger Grønlands sjæl og deler den gavmildt med beskueren. Bogen om AKA HØEGH er gennemillustreret med et bredt udvalg af kunstnerens værker. Med sit store format, smukke og luftige grafiske design, lækre papir og høje kvalitet i tryk og bogbind er det en unik gavebog for alle, der interesserer sig for kunst og Grønland! Mai Misfeldt, cand.mag. i litteratur og kunsthistorie, er forfatter og billedredaktør.

 • af Marie Nipper, Oliver Basciano & Max Andrews
  304,95 kr.

  Den danske billedkunstner John Kørner (f. 1967) forener det klassiske landskabsmaleri med motiver fra en til tider brutal virkelighed i sin billedverden, hvor sociale og politiske emner materialiseres som problemer af både lokal og global karakter. I monografien fremhæves Kørner som multikunstner, der dog har fastholdt maleriet som den billedform, han viser en uforbeholden tillid til. Kørners farverige malerier, skulpturer, grafik og installationer bringer læseren helt ind i kunstnerens mangeårige oevre. I samtale med Marie Nipper, der kuraterede Kørners store retrospektive udstilling Altid mange problemer på Kunsthal Charlottenborg i 2017, fortæller Kørner om sin lyst til at formulere sig i rumlige installationer, der rækker ud over lærredets traditionelle grænser, og om de dramatiske højdepunkter og begivenheder, der til stadighed påvirker ham. Kurator Max Andrews (frieze) og kunstkritiker Oliver Basciano (ArtReview) reflekterer i de to essays “Kørner-problemet” og “Det gode med det onde” over Kørners mangeårige arbejde med `problemet´ som gennemgående figur. På både godt og ondt hører problemer med til det at være i verden. Problemer er vigtige, for både mennesket og kunsten. Monografien JOHN KØRNER er den mest omfattende udgivelse om kunstneren til dato. JOHN KØRNER Hardcover 256 sider Gennemillustreret Tekst på engelsk Udgivet på Roulette Russe

 • - Between Image and Stage
  af Anne Ring Petersen
  315,95 kr.

  Despite its large and growing popularity — to say nothing of its near-ubiquity in the world’s art scenes and international exhibitions of contemporary art — installation art remains a form whose artistic vocabulary and conceptual basis have rarely been subjected to thorough critical examination. In Installation Art: Between Image and Stage, Anne Ring Petersen aims to change that. She begins by exploring how installation art developed into an interdisciplinary genre in the 1960s, and how its intertwining of the visual and the performative has acted as a catalyst for the generation of new artistic phenomena. She investigates how it became one of today's most widely used art forms, increasingly expanding into consumer, popular and urban cultures, where installation's often spectacular appearance ensures that it meets contemporary demands for sense-provoking and immersive cultural experiences. The main trajectory of the book is directed by a movement aimed at addressing a series of basic questions that get at the heart of what installation art is and how it is defined: How does installation structure time, space and representation? How does it address and engage its viewers? And how does it draw in the surrounding world to become part of the work? Featuring the work of such well-known artists as Bruce Nauman, Pipilotti Rist, Ilya Kabakov and many others, this book breaks crucial new ground in understanding the conceptual underpinnings of this multifacious art form. Anne Ring Petersen is associate professor in the Department of Arts and Cultural Studies at the University of Copenhagen and the editor of Contemporary Painting in Context.

 • af Chris Kraus
  160,95 kr.

  I essaysamlingen Hvor kunst hører til besøger den amerikanske forfatter og filminstruktør Chris Kraus en række udstillinger, kunstnere, værker, fester, kyster og byer i en afsøgning af, hvad og hvor kunst kan være. Hvor kunst hører til er en invitation til snakke med hinanden om kunsten, tænke over den og spørge til den. Det er en bog, der betragter kunstverdenen som den pengemaskine, den (også) er, uden at afskrive den og som samtidig insisterer på håbet om, at kunsten stadigvæk spiller en rolle for vores fællesskaber. Ikke for de få, men for os alle sammen.Bogen er oversat af Nanna Friis og Emma Holten.”Det er muligt at være vildt intelligent og samtidig ikke have nogen viden. Denne tilstand – der som regel hænger sammen med ungdom eller forlænget pubertet – resulterer tit i kedsomhed, den eksistensielle stamfader til stort set alle væsentlige kunst- og kulturbevægelser.”

 • af Jens-Peter Brask
  418,95 kr.

  Til oktober 2019 bliver femte bog i serien 'Brask Studio Visits' udgivet. Bøgerne dokumenterer Jens-Peter Brasks besøg i adskillige og forskellige kunstners studier og værksteder i Danmark og verden over. Brask Studio Visits V er stærkere og giver læseren et unikt indblik bag nutidens kunstscenes lukkede døre. Bevæbnet med sit Leica kamera begiver Jens-Peter Brask sig ud i skjulte bydele i bl.a. København, Amsterdam, New York samt Berlin og fotografere kunstnerne i deres kreative proces. Nogle af studierne er små, fyldte op med lærreder, der skaber en labyrint som kun kunsteren selv kender vejen igennem. Andre værksteder er store med assistenter, yderst velorganiseret og har endda udsigt til vandet.Tanken bag 'Brask Studio Visits V' er at åbne kunstverdenen op og gøre den mere tilgængelig for både den gængse som den garvet kunstelsker. I bogen indgår der 37 kunstner af høj kvalitet, hvor der er en blanding på tværs af geografi, køn, medie og kunstnerisk udtryk. På den måde giver bogen én et bredt kendskab til mange forskellige kunstner og kunstarter samt muligheden for at finde sin egen personlige favorit. Kunstnerne i bogen er blandt nogle: Anselm Reyle, Vincent Dermody, Randi & Katrine, Jane Corrigan, Coline Marotta, Dabs Myla, Becky Kolsrud, Andi Fischer, Ethan Cook og Shirin Neshat.

 • af Minik Rosing, Marie Nipper & Arja Miller
  304,95 kr.

  Den Berlin-baserede kunstner Alicja Kwade (f. 1979, Katowice, Polen) har aldrig været bange for at gruble over gådefulde videnskabelige og matematiske spørgsmål i sine skulpturer og installationer såsom parallelle virkeligheder, det uendelige univers, sandsynlighedsregning og astronomiske ormehuller. Disse komplekse videnskabelige teorier er drivkraften bag hendes kunstneriske praksis. In Aporie er den første monografi om Alicja Kwade og dækker et bredt udvalg af kunstnerens indtagende værker. At være ‘In Aporie’ vil sige at befinde sig i en tilstand, hvor et uløseligt matematisk problem lader én erfare det paradoksale i ens egen uvidenhed.Over monografiens 368 sider udfoldes Alicja Kwades oeuvre og seneste udstillinger visuelt gennem fulde opslag med værkillustrationer. De smukke billeder akkompagneres af artikler af kurator og direktør for Copenhagen Contemporary Marie Nipper, chefkurator på EMMA – Espoo Museum of Modern Art Arja Miller og professor i geologi ved Københavns Universitet Minik Rosing.

 •  
  340,95 kr.

  BOGEN om kunstneren Anne-Birthe Hove (1951-2012). Hun var en af Grønlands mest originale og anerkendte billedkunstnere i både ind- og udland. Anne-Birthe Hove arbejdede med mange medier og materialer – men først og sidst står hun tilbage som grafiker. Hun var en kunstner, der hele tiden udfordrede sig selv. Og dermed sit publikum. Denne bog er et tilbageblik på et kunstnerliv og en stor kunstnerisk produktivitet. Med bidrag fra mennesker, der stod Anne-Birthe Hove nær, professionelt og personligt – og ikke mindst gengivelser af en lang række af hendes værker. Tekst på dansk og grønlandsk. En smuk og gedigen bog med foliepræg på forside og ryg og ilagt kassette.

 • af Merete Pryds Helle
  149,95 kr.

  En rodløs almanak er din poetiske havebog og notesbog til et haveliv i forandring, med mulighed for at grave dig helt ned i jorden og opleve alting spire dernedefra.Tekst af Merete Pryds Helle, billeder af Vibe Bredahl.

 • af Anna-Kaya Frello & Henrik Leach
  234,95 kr.

  For snart 100 år siden rullede den første pølsevogn ud på gaden, og Danmarks nationale gadekøkken var født. Siden har pølsemænd serveret en ristet med det hele, når danskerne skulle stille den lille sult. Denne bog er en hyldest til pølsevognens plads i danskernes kulinariske hjerter – med et omfangsrigt billedmateriale og interviews med forfattere, kokke, billedkunstnere, forskere og ikke mindst pølsemænd og -damer. Hvordan har madkultur, industriel udvikling og arkitektur påvirket pølsevognen – fra 1920’ernes kogte pølse med rundstykke til 2010’ernes økologiske ristede med rodfrugtmos? Der er sket lidt af hvert, men er der alligevel sket for lidt nyt til at redde vores allesammens pølsevogn? Pølsevognen, som vi kender den, er døende, og endnu har ingen beskrevet dette unikke klenodie så gennemført som denne bog. Du står nu med en del af Danmarkshistorien i hånden.

 • - En håndbog
  af Birgitte Anderberg, Cecilie Høgsbro Østergaard, Henrik Holm, mfl.
  82,95 kr.

  Håndbog til smeltende bogstaver og en svævende flyvemaskine Med udstillingen 'Efter stilheden – kunstens kvinder tager ordet' kaster SMK nyt lys over en række kvindelige kunstnere, der går i kødet på både fortidens og nutidens store politiske temaer. Glæd dig til alt fra smeltende bogstaver og monumentale vægtæpper til videoværker, installationer, malerier, grafik, lertavler og ikke mindst en svævende flyvemaskine, af kunstnerne Käthe Kollwitz, Hannah Höch, Hannah Ryggen, Nancy Spero, Paula Rego, Dea Trier Mørch, Kirsten Christensen, Ursula Reuter Christiansen, Kirsten Justesen, Lene Adler Petersen, Jenny Holzer, Mona Hatoum, Shirin Neshat, Pia Arke, Simone Aaberg Kærn, Jeannette Ehlers, La Vaughn Belle, og Tabita Rezaire. 50-året for RødstrømpebevægelsenUdgangspunktet for udstillingen er 50-året for Rødstrømpebevægelsen og 1970’ernes kampe for en mere fredelig, mere lige og mere fri verden. Herfra ser vi 50 år tilbage i tiden og 50 år frem for at vise, hvordan udvalgte kvindelige kunstnere både tidligere og i dag bruger kunsten til at udtrykke modstand og kritik.Denne håndbog guider dig gennem udstillingen. Undervejs ser vi på udvalgte værker, sådan som kunsthistorien forstår dem og som nutidige aktivister læser dem. Du kan selv tage del i samtalen bagerst i bogen.♥♥♥♥♥♥ “Fuldstændig forrygende udstilling på SMK” Politiken★★★★★ “En stærk og vedkommende udstilling”Jyllands-Posten

 • - A Handbook
  af Birgitte Anderberg, Cecilie Høgsbro Østergaard, Henrik Holm, mfl.
  82,95 kr.

  A Handbook for Melting letters and a hovering airplaneWith the exhibition After the Silence – women of art speak out, SMK sheds new light on a range of women artists who delve unflinchingly into major political themes of the past and present.Here you will find melting letters and monumental tapestries, video works, installations, paintings, prints, clay tablets – and not least a hovering airplane. A total of 130 artworks by 18 acclaimed Danish and international artists are on display. The works span the period from the 1920s to the present day and the featured artists artists are Käthe Kollwitz, Hannah Höch, Hannah Ryggen, Nancy Spero, Paula Rego, Dea Trier Mørch, Kirsten Christensen, Ursula Reuter Christiansen, Kirsten Justesen, Lene Adler Petersen, Jenny Holzer, Mona Hatoum, Shirin Neshat, Pia Arke, Simone Aaberg Kærn, Jeannette Ehlers, La Vaughn Belle, and Tabita Rezaire.Above: a microglobal performance #1 (detail), Concept: © Simone Aaberg Kærn. Photo: Magnus Bejmar. 50th anniversary of the Redstocking movementThe exhibition takes its starting point in the 50th anniversary of the Redstocking movement and the 1970s struggles to bring about a more peaceful, more equal and freer world. From here, we go back another fifty years in time and fifty years ahead, showing how women artists then and now have used art to express resistance and criticism.All in all, visitors can explore more than 130 works by eighteen women artists from Denmark and abroad, all of them moving, shaking, provoking and confronting their viewers.This handbook guides you through the exhibition. Along the way, we will look at selected works as art history sees them and as contemporary activists read them. At the back of the book you get to join the conversation.

 • - Tina Maria Nielsen
  af Tina Maria Nielsen & Christiane M Finsen
  94,95 kr.

 • - At vandre med sin arv
  af Mai Misfeldt & Vibe Bredahl
  117,95 kr.

 •  
  407,95 kr.

 • af Mathieu Copeland
  500,95 kr.

 •  
  442,95 kr.

  In 2020, Juliette Blightman invited Dorothy Iannone to work on a collaborative exhibition for the Kölnischer Kunstverein. The work (Ta)Rot Pack (1968-69) by Iannone is the seed for this three-part project: "Love is the inspiration of my work. I made (Ta)Rot Pack, a series of 27 cards depicting the life of Dieter Roth, my beloved and my muse, in the early period of our relationship." Dorothy Iannone's (Ta)Rot Pack led Juliette Blightman to the idea of another version of the Tarot cards, her series Stages of Seed Development (2020). "I replicate the original Tarot cards, titling each work after one of the major arcana, using different motifs that reoccur in my work."The publication can be seen as the everlasting manifestation on this exhibition project in the juxtaposition of the tarot cards of both artists.Text: Nikola Dietrich, Michael Glasmeier, Roos Gortzak, Amelia Stein.

 • af Nanna Friis, Mathias Kryger, Pernille Albrethsen, mfl.
  317,95 kr.

  Monograph on Danish visual artist Esben Weile Kjær (b.1992). 336 pages, richly illustrated. Texts in English by: Anna Weile Kjær, Pernille Albrethsen, Nanna Friis, Magnus Kaslov, Jeppe Ugelvig, Anne Kielgast, Irene Campolmi, Yael Salomonowitz & Lily Matras.Designed by: Studio Claus DuePrinted in Denmark.Supported by The New Carlsberg Foundation and the Danish Arts Foundation.

 • af Doreen Massey, Donna Haraway, Alexis Shotwell, mfl.
  144,95 kr.

  HABITAT + BODYSCAPING Jorddepotet er helt nyt land, dersvarer til 1% af Københavns samlede areal. Før det blev til Jorddepotet var det hav,men så blev et spunshegn banket ned i havbunden, og man begyndte at fylde jordpå i to afdelinger: Én for ren jord og én for forurenet jord. Efter 8-9 årsopfyldning ligger det nu dér, på den yderste spids af KøbenhavnsNordhavn. Gennem det seneste år harperformance- og billedkunstner Nana FranciscaSchottländer udforsket og arbejdet med Jorddepotet – et landskab i konstantforandring i en levende koreografi mellem jord, mennesker, maskiner og alt detandet liv, der indfinder sig her. Undervejs er andre kunstnere blevetinviteret ind i dialogen med det hyper-antropocæne landskab, og det er udmundeti tre forbundne delprojekter: udstillingen HABITAT +, performancen BODYSCAPINGpå selve Jorddepotet (del af Metropolis festival 2021) samt publikationenHABITAT + BODYSCAPINGMedudgangspunkt i aktuelle tematikker om by/menneske/natur/materialitet samlerpublikationen en række tekster, der fra forskellige vinkler diskutererJorddepotet i poetiske, intellektuelle og fabulerende formater, sat overforbilleder fra det sidste års arbejde i landskabet. HABITAT + BODYSCAPING forholder signysgerrigt og kritisk til de dynamikker, der driver udformningen af et landskabsom Jorddepotet, og giver gennem de forskellige vinkler ‘huller’ i hegnet indtil et møde med Jorddepotets landskaber og de konflikter, potentialer, fortider,nutider og fremtider, der dirrer i dem.@font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;}@font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536859905 -1073732485 9 0 511 0;}@font-face {font-family:Times; panose-1:0 0 5 0 0 0 0 2 0 0; mso-font-alt:Times; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1342185562 0 0 415 0;}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}p {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman",serif; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";}span.il {mso-style-name:il; mso-style-unhide:no;}.MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}div.WordSection1 {page:WordSection1;}

 • af Carsten Thau, Henrik Oxvig, Robin Clark, mfl.
  314,95 kr.

  Aslak Vibæk and Peter Døssing (both born 1974) merged their initials and formed the duo AVPD in 1997. MONO is the first-ever published monograph on their work. MONO is really a DUO, or even a TRIO, consisting of three parts: a hardcover book WORKS, a softcover book ESSAYS, and a cardboard object framing the two book formats in the packaging. WORKS is an encyclopaedia of the artworks done by AVPD during the period from 1997 to 2020. It serves as an index over their complete works and unfolds a generous selection of their most significant works. ESSAYS brings selected texts cover a wide range of subjects including a sci-fi short story, scientific articles, and thorough and concise examinations of the duo’s work. Text by: Gitte Ørskou, Robert A. Heinlein, Aaron Moulton, Michael Bond, Marie Nipper, Robin Clark, Carsten Thau, Henrik Oxvig, Kristine Kern, Helene Gamst and AVPD.Graphic design: Studio Claus DuePublished by: Roulette Russe

 • - Syv tekster | Tokyo | Februar-maj 2019
  af Anders Abildgaard
  144,95 kr.

  Atami indeholder seks klummelignende tekster og én reportagelignende tekst. Teksterne skriver om og fra Japan, primært Tokyo.Atami er optaget af komposition som ødelæggende og udsigelse som inhuman. Tanker om de ting gør teksterne sig med udgangspunkt i mødet med Japan, installationskunst og land art.Første bog i en uformel bogserie af digteren Ander Abildgaard (f. 1977). Atami-serien vil arbejde diskursivt med essays, reportage, samtale, mm.

 • af Mai Misfeldt
  351,95 kr.

  AKA HØEGH has her very own style of expression within Greenlandic and Nordic art – deeply rooted in the vast landscape and dramatic world of myths and legends that is Greenland. She focuses on everyday feelings and the sanctity of nature in a time of major societal changes. She depicts mythical landscapes, dreams and futuristic visions in the light of global warming. She thinks big while staying humble: We only get to borrow the Earth, we’re all just guests in this life. Aka Høegh works with a wide range of styles and media – from brushwork and watercolours to granite sculptures, from etching a steel needle into zinc to paintings and the decoration of entire buildings. She has influenced and inspired Greenland’s art scene more than any other artist, and her art has travelled far and wide beyond the country’s borders. MAI MISFELDT is a press officer at Nordatlantens Brygge in Copenhagen. She has a joint degree in Danish and History of Art and is a former art and literature critic for Kristeligt Dagblad and Berlingske Tidende. She was a member of the Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur from 2018-21 (the Danish Art Council’s Literature funding body). Mai Misfeldt spent part of her childhood in Greenland, and Greenlandic art and literature hold a special interest for her.

 • af Mai Misfeldt
  351,95 kr.

  NB! Grønlandsk udgave af kunstbog om Aka Høegh Assortuussutigineqarsinnaanngilaq Aka Høegh nunatsinni eqqumiitsuliortunut pingaarnerpaanut ilaammat – nunatta killeqarfii pitarlugit ilisimaneqarlunilu nuannarineqaqaluni. Ukiuni qulikkaani periutsit assigiinngitsorpassuit atorlugit suliaminik alutornarluinnartunik pisuunnguutissittuarsimavaatigut – misileraajuarluni namminivillu periutsiminik ilisarnaateqarluni, nunatta pinngortitaanut oqaluttuatoqaatitsinnullu atassutilinnik. Inuttut misigissutsit nalinginnaasut pinngortitallu innarligassaanngitsuunera qitiutillugit sammisarisimavai, nunarsuatta kissatsikkiartornera tusartalinngikkallaratsiguli.

 • af Sara Baume
  224,95 - 272,95 kr.

  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥Politiken "Ekstraordinær" Politiken "Fascinerende" Guardian Irske Sara Baume tog læserne med storm i sin umådeligt smukke debutroman vælde vokse vakle visne, og i hendes anden roman lever hun op til forventningerne, med en stadig sart og seismografisk, men denne gang også nærmest humoristisk-sarkastisk skrivestil. Linje trådt af trin er en roman om kreativitet og depression; en ganske ung kunsthistoriker opholder sig i sin afdøde mormors hus og prøver at finde ro til at finde ud af, hvad der er op og ned i tilværelsen.Hele tiden tester hun sin hukommelse ved at remse kunstværker af op, ligesom hun holder sig beskæftiget med bl.a. at fotografere døde dyr, alt imens hun undviger fra at se sig selv i spejlet, især i den mentale betydning.

 • af Kirstine Reffstrup
  45,95 - 178,95 kr.

  Året er 1957, og kunstnerparret Unica og Hans har trukket sig tilbage fra livet i Paris og Berlin til et hus i den franske landsby Ermenonville. Da Hans en dag modtager et brev fra en kunsthandler, der vil købe et nyt værk, går han og Unica i gang med at skabe værket: en dukke i menneskestørrelse. Mens Unica tråder nålen og syr dukkens frakke, trækkes trådene tilbage til hendes tilværelse i Berlin før og efter krigen. Jeg, Unica er en litterær fantasi om historiske personer, om tegneren og forfatteren Unica Zürn (1916-1970) og hendes partner, billedkunstneren Hans Bellmer (1902-1975). En roman om nye ritualer og hvirvlende tid, om et Berlin bombet i stykker efter Anden Verdenskrig, om kærlighed og en lysende, stillestående ensomhed. En roman om en kvinde, der vil forsvinde og blive til.

 • af August Strindberg, Mikkel Thykier, Claus Handberg, mfl.
  144,95 kr.

  Thomas Bo Østergaard, August Bovin Boberg, Ekstatiske Feminister, Carsten Juhl, Boris Savinkov, August Strindberg, James Day, Mikkel Thykier, Claus Handberg, Charles Crumb, Jeppe Wedel-Brandt, Wietske Maas & Matteo Pasquinelli, Paul Lafargue, Jørgen Michaelsen & Jørn Erslev Andersen, Mary Oppen, Anders Remmer, L’art sociologique, Diane di Prima, Gustaf Sobin, Nikanor Teratologen, Anna Greenspan & Nick Land, Solmaz Sharif, Val Plumwood, Veronica Forrest-Thomson, Mads Freund, Institut for emancipationsvidenskab, Amy Ireland, Maja Lindberg Schwaner, Claire Fontaine, Joen Vedel, Mikkel Bolt, HOLY B, Mathias Kokholm

 • - Kunst i tvivlens tid
  af Henrik Christoffersen
  278,95 kr.

  Sammen med velfærdsstatens indtog i løbet af 1950’erne bevæger Danmark sig tankevækkende nok ind i en tvivlens tid. Menneskers eksistens og mening kan i stadig mindre omfang indskrives i store og altfavnende fortællinger. Det være sig i første omgang kristendommen og efter ungdomsoprørets efterdønninger også den socialistiske utopi, som mister forklaringskraft. Tvivl tager over. Albert Mertz’ store billede fra 1958, Det store sorte dyr indvarsler dette. Frigørelsen fra de store tilværelsesforklaringer viser sig at kunne fremkalde tomhed, men historien – også kunstens historie – fortæller om, at mennesker ikke kan leve deres liv med sådan en tomhed. En ny søgen sætter ind. Bogen her er en insisteren på, at billedkunsten måske er den stærkeste seismograf til at opfange historien.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.