Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Dekorativ kunst

Her finder du spændende bøger om Dekorativ kunst. Nedenfor er et flot udvalg af over 79 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Dekorativ kunst som tema i kunstbøger.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - En biografi om L. A. Ring
  af Henrik Wivel
  309,95 kr.

  Som avantgardekunstner skabte L. A. Ring (1854-1933) en ny billedkunstnerisk æstetik og opnåede bred anerkendelse og popularitet. Der er i dag international interesse for hans værker, både i Norden, Europa og USA. Bogens komposition er både kronologisk og tematisk med en række kapitler, der bryder den horisontalt fremadskridende fremstilling og fokuserer på kunstnerens kernemotiver: vejen, tærsklen, døden, kærligheden og årstiderne.Desuden præsenteres et nyt kildemateriale, som udfordrer det etablerede billede af kunstneren og fremhæver helt andre sider af hans væsen og virke.Dr.phil. Henrik Wivel er forfatter til flere publikationer om L.A. Ring og skaber et nuanceret og levende billede af den kanoniserede danske maler som både menneske og kunstner. Det er en livslang interesse, der krystalliserer sig i denne store biografi.Dr.phil. Henrik Wivel er kritiker, forfatter og tidligere kulturredaktør ved Weekendavisen, Berlingske Tidende og Kristeligt Dagblad. Han er blevet tildelt Selma Lagerlöfs Medalj, Dansk Svensk Kulturpris og Georg Brandes prisen samt Dansk Forfatterforenings Faglitterære pris.

 • af Jenny Crisp
  199,95 kr.

  Pileflet er en smuk og æstetisk bog med over 20 projekter – blandt andet brødkurve, bakker, hegn, kurve og forskellige pyntegenstande. Naturlige materialer bliver den dag i dag stadig brugt til at skabe smukke brugsting i hjemmet, og pileflet er ingen undtagelse. Pilefletter Jenny Crisp fortæller dig her nogle af de vigtigste ting, man bør vide, hvis man ønsker at prøve pileflet, og viser mange smukke projekter, der passer til både nybegynderen og den øvede pilefletter.Pileflet er nemt at gå til og kræver ikke avancerede redskaber. Teknikkerne er nemme at følge med de enkle trin for trin-instruktioner, og man får tilmed viden om, hvordan man selv dyrker pil.

 • - From Creator to Collector No.1
  af Katrine Martensen-Larsen
  395,95 kr.

  I denne bog besøger vi ti danske samtidskunstnere på deres værksteder og vi kigger med over skulderen når der skabes. Vi ser både igangværende og færdigt arbejde, de materialer der arbejdes med og de værktøjer der anvendes. Kunstnernes vej til det sted, hvor de er i dag fortælles og igennem samtaler får vi svar på spørgsmål som hvorfor og hvordan de er blevet kunstnere? Hvad der optager og driver dem? Hvad der inspirerer dem og hvordan deres idéer opstår? Efter hvert kunstnerportræt inviterer vi indenfor hos en samler. Nogle af hjemmene er vilde og farverige. Andre er monokrome og afdæmpede. Enkelte er feminine mens andre oser af maskulinitet. Fællesnævneren er, at de er fyldt med kunst og at der er taget stilling til alt. Og så har de naturligvis et værk eller to af den kunstner vi netop har besøgt. Vi taler med ejerne om hvad kunsten betyder for dem og viser hvordan de indretter sig med deres værker.Den danske kunstscene er helt særegen. Friheden til altid at stille kritiske spørgsmål gør kunsten til et felt, hvorfra diskussioner begynder, og holdninger brydes. Dét kan skærpe vores fælles dannelse, og udviklingen på kunstscenen afspejler i høj grad de store begivenheder og strømninger i en verden præget – og forbundet – af klimakrise, migration, politisk polarisering og en altoverskyggende pandemi. Alt dét påvirker kunsten lige nu, og det har vi talt med både kunstnere og samlere om.Herudover har vi inviteret en række personer med kunstfaglig viden til at bidrage til bogen med deres reflektioner over samspillet mellem skaber og samler og det at leve med kunst.Medvirkende kunstnere: John Kørner, Evren Tekinoktay, Josefine Winding, Sophie Klerk, Jacob Egeberg, Sara Martinsen, Cathrine Raben Davidsen, Mie Olise Kjærgaard, Ask Emil Skovgaard og Naja Utzon Popov. Medvirkende samlere: Nadia Olive og Adam Schnack, Bo Bech, The Darling, Anne Aarsland og Christian Dubois, Peter Amby og Caroline af Rosenborg, Louise og Bjarke Vind Normann, Sara Lysgaard, Ann-Birgitte og Ole Gregersen, Thomas Schlosser Svendsen samt Katrine Martensen-Larsen. Medvirkende bidragsydere: Todd Bishop, Frederikke Aagaard, Natalia Gutman og Jannik Martensen-Larsen.

 • af Gabriella Lawner Hansen
  130,95 - 134,95 kr.

  KREATID er en gør-det-selv-bog til dig, der godt kan lide at være kreativ og gerne vil sætte dit personlige aftryk på de ting, du omgiver dig med i dit hjem. Her finder du opgaver med ler og læder, ting fra naturen og dit lokale byggemarked, perler og papir. Du får gode råd til, hvordan du kickstarter din kreativitet, illustrationer til at farvelægge, som giver dig roen til at få de originale idéer og plads til dine egne noter om fremtidige DIY-projekter. KREATID er den inspirerende brugsbog, som skal blive nusset og have æselører og bruges igen og igen. Hver opgave indeholder nemlig tips til, hvordan du med få midler og redskaber kan udskifte eller tilføje et materiale og dermed få et nyt produkt.

 • - På papir
  af Lars Dybdahl
  272,95 kr.

  Axel Salto – på papir er den første bog nogensinde om billedkunstneren og kunsthåndværkeren Axel Saltos vidtspændende arbejde med papiret som medium.Den danske kunstner Axel Salto (1889-1961) er verdensberømt for sin keramik i den riflede, knoppede stil. Hans værk oplever netop nu en velfortjent revival med store udstillinger rundt om i landet, senest den retrospektive Stentøjsmesteren, som lige nu vises på Øregaard Museum.Bogen rummer både gengivelser af Saltos mange ’færdige’ papirværker, såsom litografier til bøger og kunstnertidsskriftet Klingen og en stor mængde helt unikke Salto-skitser til keramiske værker og dekorationsopgaver – hvoraf kun en meget begrænset del er kendt og har været publiceret tidligere.Axel Salto – på papir skrives af Danmarks førende designhistoriker Lars Dybdahl, som står bag utallige publikationer om design og kunsthåndværk, senest Det danske møbelboom 1945-1975 og Dansk design nu.

 • - 12 julehjerter med skabeloner
  af Karsten Blem
  162,95 kr.

  "Katte Hjerter" indeholder skabeloner til 12 julehjerter med kattemotiver. Bogen indeholder komplet forklaring, så det er let at gå i gang med hjerterne.”Katte Hjerter” har også lidt fakta om katte og desuden en del gamle ordsprog, citater og talemåder om katte. "Katte Hjerter" indbyder til nemt mersalg: fx glanspapir, skæreplade, limstift og skalpel.

 • - Antikreception og demokratibevægelse i en nationalliberal opbrudstid
  af Kirsten Nørregaard Pedersen
  353,95 kr.

  Bogens tre bind gennemgår omfanget af pompejansk udsmykkede interiører i private boliger og offentlige bygninger i Danmark i perioden fra 1830 til ca. 1890. De tre bind indeholder sammenlagt mere end 900 illustrationer, heraf langt de fleste i farver. Her præsenteres kunstnernes farvelagte dekorationsudkast, fremragende eksempler på periodens billedkunst, ældre fotografier af nu forsvundne ejendomme og dekorationer, samt fotografen Ole Akhøjs mange pragtfulde nyoptagelser af de bevarede udsmykninger fra perioden.Denne dekorationshistoriens storhedstid udfolder sig på baggrund af danske kunstneres og arkitekters studierejser til Italien, hvor de hentede ny inspiration ved udgravningsstederne i Napolibugtens forsvundne antikke byer og det kejserlige paladsbyggeri. Samtidigt vågnede de liberale og senere de nationalliberale frihedsbevægelser i Danmark, som afsluttede det enevældige kongedømme og skabte et konstitutionelt kongedømme, et folkeligt demokrati og en frihedsforsvarende grundlov. Disse to væsentlige hovedstrømninger i perioden – populært kaldet den danske guldalder – forenes i en kunstart, som beriger privatboligen med dekorationer og kunst, og opløfter de offentlige institutioner rundt om i landet med den "antikke" ånd. Alle tre bind introducerer hvert årti med en Danmarkshistorisk ramme, hvori også kunstnernes egen rolle beskrives, ligesom deres kamp for liberale reformer på Kunstakademiet og for oprettelsen af en skole for dekorationskunsten.Læs mere på forlagets hjemmeside www.rhodos.dk

 • af Anne Rolsted
  331,95 kr.

  Keramiker Anne Rolsted har givet sig selv den udfordring at følge årets gang ved at lave en vase til hver uge i året. En vase der matcher lige det der vokser derude i grøftekanten, i markskellet, i mosen, i skovbrynet eller på brakmarken og som er særligt smukt og inspirerende i den pågældende uge.I denne bog føres du gennem årstiderne i billeder af træer, buske, planter, knopper, blomster, frugter, bær, kogler, lav, mos, landskaber, vaser og buketter. Du kommer helt ind i plantestrukturer, vasemønstre og glasuroverflader og får indblik i hvordan naturen påvirker keramikerens liv og virke.Bogen er en hyldest til den danske natur og al den helse og livskvalitet den har at byde på. Til årstidernes skiften og alle de smukke syns- og sanseindtryk der findes derude.

 • - Jais Nielsens udsmykning til Sankt Elisabeth Søstrenes Hospital
  af Synne Garff & Dorthe Aagesen
  199,95 kr.

  Elisabeth-freskerne – Jais Nielsens udsmykning til Sankt Elisabeth Søstrenes Hospital portrætterer Jais Nielsen (f. 1885 -1961) maleren, keramikeren og en af Danmarks første kubister, der blev tildelt opgaven at udsmykke Sankt Elisabeths Hospitals hall på Amager med scener fra den hellige Elisabeths liv. Bogen beskriver indgående kunstværket på Sankt Elisabeth og Jais Nielsens forhold til kunsten og teologien, men er også en fortælling om den selvopofrende kongedatter af Ungarn, Elisabeth af Thüringen (f. 1207); en skildring om en af sin tids største humanitære aktivister, der har inspireret eftertiden og opnået status som skytshelgen inden for den katolske trosretning. Det er dette, Jais Nielsen portrætterede i sin frise, og som bogen gennem farverige og rørende illustrationer giver indblik i.

 • - Thorvaldsens kunst i Danmark
  af Margrethe Floryan
  272,95 kr.

  Billedhuggeren Bertel Thorvaldsen (1770-1844) er en af Danmarks mest hædrede og hyldede kunstnere gennem tiden. Som barn viste Bertel naturtalent for at tegne, og allerede tidligt fik han bestillinger på store prestigefyldte værker fra hele Europa. Hanboede det meste af sin karriere i Rom, hvor kunstnere og mæcener flokkedes i slutningen af 1700-tallet og op igennem 1800-tallet. Men Thorvaldsen bevarede gennem hele sit virke tilknytningen til hjemlandet Danmark, hvor han blandt andet stod for udsmykningsprojekter til konge, adel. borgerskab – og ikke mindst kirker. En af grundene til Bertels vedvarende succes var, at han havde mange facetter som menneske og kunstner. Han lod sig aldrig binde eller fastholde i statiske roller – hverken privat eller professionelt. Kunsthistoriker og overinspektør ved Thorvaldsens Museum Margrethe Floryan kortlægger i bogen "BERTEL. Thorvaldsens kunst i Danmark" for første gang samlet billedkunstnerens værker i Danmark og deres store kunstneriske betydning. Blandt de mest kendte er Kristusstatuen og apostelstatuerne i Vor Frue Kirke i København, men forfatteren behandler også kunstnerens bidrag til Christiansborg og Amalienborg samt mindre kendte værker på herregårde rundtomkring i landet og relieffer på husfacader i storbyer. Flere af Thorvaldsens statuer var så populære, at små kopier senere blev udbredt i det pæne borgerskabs stuer. Som kunstner og menneske forstod Thorvaldsen som få at gebærde sig i den politisk og samfundsmæssigt urolige periode mellem Enevælde og indførelsen af demokrati. Tiden var også præget af store visioner om forandringer og reformer. Visioner, som Thorvaldsen med sin kunst bidrog til at udbrede og udødeliggøre for eftertiden.

 • af Lannoo, Laila Rietbergen & Marlous Snijder
  365,95 kr.

  Japandi LivingJapanese tradition. Scandinavian design.? More than 200 images of interior design in which Japanese aesthetics and Scandinavian design go hand in handScandinavian and Japanese design styles 'highlight' the philosophy of 'less is more', each in its own way. When put together, a unique new concept called 'Japandi' arises. Influenced by the ancient Japanese philosophy of wabi-sabi and the Scandinavian's practice of hygge, Japandi celebrates refined quality, subtlety and craftsmanship. It takes the minimalistic home to another level of luxury and elegance.With more than two hundred inspiring images of the most beautiful Japandi interiors and designs, this book inspires its readers to transform their own homes into elegant, comfortable and decluttered places - to establish harmony with their environment, away from the hectic world outside.'For me Japandi is also about making conscious choices and appreciating what you already have. In this book I share practical tips and tricks and lots of inspiration to help you create your Japandi-inspired home.' - Laila Rietbergen

 • af Linda Schädler, Stefanie Kitzberger & Cosima Rainer
  485,95 kr.

  The work of Friedl Dicker-Brandeis (1898-1944) occupies a key position in the broader history of the Austrian avant-garde while also deepening our understanding of modernism. Her work covers an impressive range of media and genres in the visual and applied arts. Influenced by her studies at Vienna's Kunstgewerbeschule (which later became the University of Applied Arts Vienna), the Itten Private School, and the Bauhaus in Weimar, she worked as a painter, stage designer, architect, designer in Vienna and Berlin, in exile, and as a deportee. This book explores the heterogeneity of Dicker's work, reconstructs her artistic strategies and references to aesthetic and political discourses from the 1920s to the 1940s, and documents for the first time her works in the collection of the University of Applied Arts Vienna.

 • af Michael Blum, Timo Feldhaus, Madeleine Bernstorff, mfl.
  209,95 - 267,95 kr.

 • af Jerry Kelly
  395,95 kr.

 • af George Watt
  417,95 kr.

 • af Doris Behrens-Abouseif
  346,95 - 495,95 kr.

 • af Helen Churchill Candee
  312,95 kr.

 • af Celine Gaillard & Stephan Kunz
  307,95 kr.

 • af Alexander Nym
  207,95 kr.

  1992 aus dem Kunstkollektiv NSK (Neue Slowenische Kunst) der Gründungsgruppen Laibach - jener berühmten slowenischen Industrialband -, dem Künstlerkollektiv Irwin und der Theatertruppe Scipion Nasice (später Noordung/Postgravity Art) hervorgegangen, wirkt der NSK-Staat in der Zeit seit drei Jahrzehnten an den Schnittstellen von Kunst, Ideologie und Geschichte. Mit seinem künstlerischen Werkzeugkasten imaginieren weltweit über 15.000 Bürgerinnen und Bürger utopische Alternativen zu den dominanten Erzählungen von Macht, Moneten und Demokratie - oder warnen vor deren dystopischen Effekten.Vorliegendes, vom Kulturwissenschaftler Alexander Nym herausgegebenes Buch mit zahlreichen Texten, Fotografien und Grafiken lädt Sie ein zu einer Safari durch das unbekannte Land des Geistes. Erforschen Sie das allumfassende Gesamtkunstwerk: Willkommen im Staat in der Zeit, dem Staat von NSK!

 • af Margaret Iversen
  272,95 kr.

  Das Prinzip der Dualität steht in physischer ebenso wie in metaphorischer Hinsicht seit jeher im Mittelpunkt von Stezakers Arbeit. In seiner jüngsten Collagenwerkreihe "Double Shadow" bedient sich der Künstler Prozessen des Teilens und Verdoppelns, um über das Unheimliche duplizitärer Figuren zu reflektieren: etwa jener des Doppelgängers, des Janus und des Hermaphroditen. Durch eine Aneinandersetzung silhouettenhafter Konturen wird den aus trivialen Quellen übernommenen archetypischen Bildern neues Leben eingegeben. Die in Hollywood-Bildgestaltungen der 1950er-Jahre so scharf umrissenen Profile von Männlichkeit und Weiblichkeit lösen sich in eigentümliche, bisweilen monströse Hybride auf; es entstehen beunruhigende Nebeneinanderstellungen an der Überlagerung von Schattenbereichen, die sich zwischen den Welten aufzutun scheinen. Von der Verwendung von Schattenrissen in Märchenillustrationen des Fin de Siècle wie auch dem frühen expressionistischen Film ließ sich Stezaker nach eigener Aussage dazu anregen, in diesen Werken "die Freude am Zeichnen" ebenso wiederzuentdecken wie "die Kraft des Konturs, eine Trennlinie zwischen An- und Abwesenheit sowie dem Imaginären und dem Realen abzustecken".

 • af Katharina Weiler & Matthias Wagner K
  577,95 kr.

  This publication is the first to devote itself in detail to the biography of the Frankfurt banker and philanthropist Maximilian von Goldschmidt-Rothschild (1843-1940). It traces the history of his famous art collection, and examines the loss of the collection due to the persecution of its owner and its appropriation by the City of Frankfurt during the National Socialist regime. It undertakes a critical assessment of the institutional history of the Museum für Kunsthandwerk (today the Museum Angewandte Kunst) and its involvement in these processes, as well as reviewing the behavior of the directors of Frankfurt's museums concerning the restitution of the collection in the postwar years. The publication not only provides the latest research findings on the provenance of 129 objects from the original collection, but it is also the first to contain a comprehensive selection of the large number of contemporary photographs depicting most of the 1,500 items in the collection.

 • af Stefan Lüddemann, Tunn Susanne, Alf Lechner Stiftung & mfl.
  382,95 kr.

  Movement and rest, time and eternity, material and traces are united in the sculptures of Susanne Tunn. The artist's sculptural work is all about detecting the essence of the stone and laying it bare. When working on the stone, she follows the natural structures of the material instead of violently forcing it into a specific form.The book brings together works from the past 30 years. Some of them are presented for the first time ever. Tunn's cycle of works "Die Große Melancholie" (The Great Melancholy) is also showcased in its entirety for the very first time. This cycle is composed of a series of complex, geometrically shaped sculptures made of Andalusian Macael marble, inspired by Albrecht Dürer's famous copperplate engraving "Melencolia I".Aside from working with stone, Susanne Tunn uses liquid tin that can be formed and casts it in grids and various structures of order in her expansive works. In addition, Tunn's exquisite and delicate works on paper, showing objects that seem to dance in a state of zero gravity, are presented in this volume.

 •  
  142,95 kr.

  Opslagsbog hvor der sættes fokus på kunst og kunsthåndværk. Vi har samlet etablerede kunstnere, gallerier og museer fra København i ét værk. Målet er at skabe overblik og gennemsigtighed. Vi ønsker at gøre afstanden mellem kunsten og den kunstinteresserede mindre. Formålet er at gøre det lettere at finde og opsøge kunsten i Danmark. Vi sætter med andre ord kunstperlerne på snor og samler dem i én smuk perlekæde.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.