Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Sysysy er en fængslende bog skrevet af den talentfulde forfatter Johanne Kohlmetz. Denne bog, der først blev udgivet i 2022 af forlaget Grønningen 1, inviterer læserne ind i en verden af spænding og intriger. Genren er svær at placere i en traditionel kasse, da Kohlmetz's unikke skrivestil og dygtige fortælling strækker sig over flere genrer. Fra første side vil du blive fanget af den dygtige fortælling og de levende karakterer. Sysysy er en bog, der vil holde dig fanget fra start til slut. Udgivet af Grønningen 1, er denne bog et must-read for enhver bogelsker.
Det smukke og slidstærke strik fra KlompeLOMPE bliver man aldrig træt af! Her får du over 60 nye opskrifter til hele familien: Børnestørrelserne går fra spædbarn og helt op til 12 år, og der er flere opskrifter til mødre og endda også fædre – alt sammen i et enkelt og rustikt design. Bogen indeholder såvel lette opskrifter til nybegynderen som større projekter til den mere erfarne. Alle opskrifter er markeret med sværhedsgrad 1-3. Her er bluser, sweatre, bukser, kjoler, nederdele, huer, vanter, sokker og tæpper – ensfarvede, med flotte og flerfarvede mønstre eller i strukturstrik med snoninger, blade og hulmønstre. Lad dig inspirere til at prøve de spændende nye teknikker – det er ikke så svært, som det ser ud, og resultatet bliver imponerende. Bogen er skrevet af den norske designduo Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland, der står bag bloggen og webshoppen KlompeLOMPE. De designer alt strik og udvikler opskrifterne sammen, og Hanne tager alle billederne. Den første bog, der hurtigt blev en bestseller, er også udkommet på dansk med titlen KLOMPELOMPE – Strik til baby, barn og voksen.
"Hjem" er titlen på tredje nummer af HÅNDVÆRK bookazine. I bookazinet har Rigetta Klint fordybet sig i fænomenet hjemme, som kan have så mange betydninger og individuelle kendetegn. Det handler om at føle sig hjemme, hvad enten det drejer sig om et hjem i bogstavelig forstand eller om i overført betydning at have hjemme i et håndværk, et materiale eller et landskab. HÅNDVÆRK bookazine no. 3 byder dig velkommen hjem!
Fjerde nummer af HÅNDVÆRK bookazine bærer titlen ”Plantebaseret”. HÅNDVÆRK bookazine har et stærkt rodnet, og dette nummer går helt bogstaveligt tilbage til rødderne; til naturen og dens materialer, til planterne som inspirationskilde, som udgangspunkt for produktion af materialer og som kilde til liv – et liv som er afhængig af biernes overlevelse og i det hele taget af naturens kredsløb. Alt dette rummer HÅNDVÆRK bookazine no. 4 – som altid med et fokus på materialer og processer som en forudsætning for en bæredygtig praksis inden for områderne håndværk, kunsthåndværk og design.
I denne bog præsenteres de første kristnes billedverden, hvor dekorationer på hverdagsting og grave udgør et overset billedmaterialefra kristendommens afgørende, formative periode. Frem af Mid- delhavskulturernes antikke arv i det multikulturelle Romerrige ud- sprang et rigt billedsprog, som bo- gen henter frem fra det vidtstrakte geograske område, der rækker fraEufratoden i øst til det romerske Britannien i vest, men med fokus på Italien i 200–400-tallet. Bogen er den første samlede fremstilling af emnet på dansk, hvor billedstoffet sammenstilles kalejdoskopisk med et mangfoldigt tekstunivers, der inddrager samtidens kirkefædre, teologer og apokryfe traditioner ud over de bibelske tekster i en dialog, der gør bogen til et nybrud.Den kan læses som en guide tilde ældste kristne seværdigheder, såsom gravpladser og kirker i Rom. Eller som øjenåbner for den, der vilnde oprindelsen til århundreders kirkekunst.
Bogen er den fjerde i rækken om tekstilkunst i Danmark. Historien om serien går tilbage til midten af 1980’erne, hvor en stærk faggruppe i BKF – Billedkunstnernes Forbund tog initiativ til en kortlægning af området fra 1960 og frem. Bogen indeholder 131 kunstnerbiografier, udvalgt efter jurering, 12 tekstiler profiler, der prægede udviklingen i det aktuelle tiår samt seks fyldige artikler, der pejler tidens tendenser. Udtryksmæssigt er der eksempler på klassisk billedvævning, fiber art, street art og eksperimenter indenfor broderi og rumlige tekstiler.
Guldkniplinger, zobelfoer og silkestoffer. Christian 4., Frederik 3. og Christian 5. havde sans for at klæde sig elegant og moderigtigt. I Ti konges tøj åbner forfatter og tekstilkonservator Katia Johansen døren til Rosenborg Slots enestående dragtsamling og deres store katalog over kongedragter – fra Christian 4. til og med Frederik 7., fra ca. 1600 til 1863. Bogen giver ikke alene et indblik i kongernes smukke klædekamre, men også i deres dagligdag, både offentligt og privat. Igennem klædedragterne hører læseren om personen, der bar tøj-et, og får detaljer om hoffets liv – om skræddere, perlestikkere, kammertjenere, slotsforvaltere og vaskekoner. Datidens udenlandske ambassadører supplerer med beretninger om, hvordan det danske hof klædte sig anderledes end ved deres hjemlige hof, ligesom bogen beskriver, hvordan de kongelige klædte sig på deres rejser. Ti konges tøj er en oversigt over klædedragters historie og en historisk beretning om ære, værdighed og selvforståelse i en privilegeret familie gennem århundreder.Med forord af H.M. Dronning Margrethe. Udgivet i samarbejde med Kongernes Samling.
Løbbinding er en gammel teknik, der kendes under forskellige former rundt om på kloden. Forfatteren har gennem omfattende studier af teknikken, der i Danmark også kendes som halmbinding, afdækket tre hovedformer. Det gælder lukket løb, åbent løb og Tybrind-bindingen. I denne bog fortælles historien og de enkelte teknikker gennemgås, så alle kan lære at løbbinde deres egne projekter. Bogens modeller omfatter bl.a. kurve, net, skåle og krukker.
Bayeux-tapetet i sin fuldstændighed og i nye reproduktioner efter de seneste optagelser fra Museet i Bayeux. Hver scene i den dramatisk handling, der afsluttes med Slaget ved Hastings i 1066, gengives på et opslag i bogen med den tilhørende originale tekst – netop som kunstneren i sin tid kunne have ønsket det. De smukke og handlingsmættede billeder præsenteres af arkæologen Mogens Rud.
In the exhibition "Oltre Terra. Why Wool Matters" the multidisciplinary design studio Formafantasma investigates the history, ecology and global dynamics of the extraction and production of wool. A wide range of artworks, agricultural and cultural objects, photographs, videos, and other materials shows how wool is more than simply a raw material for the design and textile industries. The domestic sheep as we know them today evolved over the course of hundreds of years. Humans gave sheep food and protection from predators and got wool in return - a material with magical properties that profoundly altered the course of both human and animal history. The wider installation of Oltre Terra is a critical take on the display mode of the diorama. Commonly used in natural history museums to represent a static scene from nature, here the diorama is exploded into an installation that contains six life-size reproductions of different sheep breeds, a carpet made from discarded wool fibers, as well as documents, films, by-products of manufacturing processes and various types of organic matter. All the elements are presented side by side to counteract persisting categorizations that separate human from animal and product from biological matter. Ed.: Kristian Wikborg Wiese, Marianne Yvenes.
Vævning er det nye store hit blandt kreative personer i Danmark. I 'Båndvævning- Kom godt i gang' får læseren en udførlig, men enkel introduktion til, hvordan man let kan komme i gang med at væve. Teknikkerne i bogen bliver suppleret med flotte billeder og letforståelige illustrationer. Når man tænker på vævning, forestiller man sig ofte store tungevævemaskiner, der fylder en halv stue. Men sådan behøver det ikke at være. I Kerstin Neumüllers nye bog om båndvævning åbner en ny væveverden sig. Hun viser, hvordan man væver med redskaber, der er nemme at lave selv, og som ofte ikke er større, end de passer i en bukselomme. Her er inspiration både til dem, der aldrig har vævet, men er ivrige efter at prøve, og til erfarne vævere, der gerne vil arbejde med fleksible værktøjer til at lave bånd, vægpynt, grydelapper og andre praktiske og fine ting.Kerstin fortæller også om sin rejse fra tekstil til træhåndværk og viser, hvordan man laver sit eget væveværktøj i lommestørrelse af træ eller sågar af en mælkekarton. Først vandt broderiet frem i Danmark. Nu vokser også interessen for vævning blandt danskerne. Kerstin Neumüllers bog er derfor en kærkommenintroduktion til en vævemetode, hvor man ikke behøver den store investering i en væv.
The fourth issue of HÅNDVÆRK bookazine bears the title "Plant-based". HÅNDVÆRK bookazine has a strong root system, and this issue quite literally goes back to the roots; to nature and its materials, to the plants as a source of inspiration, as a starting point to produce materials and as a source of life – a life which depends on the survival of the bees and in general on the cycle of nature. HÅNDVÆRK bookazine no. 4 contains all of this – as always with a focus on materials and processes as a prerequisite for a sustainable practice in crafts, craftsmanship, art, and design.
Birgitte Busk åbner syv døre i bogen: ”Er det syet?! - trådmaleri for åbne døre” og inviterer læseren indenfor til en personlig og humoristisk rejse gennem næsten halvtreds år med kreativitet og følsomhed. En beretning fra barndommens abstrakte vægmalerier til nutidens store trådmalede portrætter.Birgitte afslører i sin bog, hvordan hun arbejder med inspiration, farver og former og omsætter det hele til udtryksfulde værker syet med masser af tråd. Læseren får mulighed for selv at prøve teknikken, som kan laves på en helt almindelig symaskine uden programmering.”Bogen er også for dem, der er ligeglade med, om det er ét sting frem eller to tilbage, men som gerne vil se og forstå mit billedarbejde som helhed”.
Textile artist Alice Fox shows how to work with found, foraged, gathered and grown materials to create fabulous textile pieces that are inspired by, and made from, nature. She encourages crafters to be open minded and experimental, using local (and sometimes) unconventional materials, working with the seasons and learning what materials are available at different times of year to ground artists in natural cycles and integrate creative activity with a strong sense of place and character.
Engelsk udgave af Mogens Ruds bog om Bayeux Tapetet.The Bayeux Tapestry has been called 'the oldest strip cartoon in the world*. It tells the story of dramatic events that took place 900 years ago.The Tapestry is reproduced here in full and accompanied by a lively description of its own history, contents and principal characters.Bayeux-tapetet i sin fuldstændighed.Hver scene i den dramatisk handling, der afsluttes med Slaget ved Hastings i 1066, gengives på et opslag i bogen med den tilhørende originale tekst – netop som kunstneren i sin tid kunne have ønsket det. De smukke og handlingsmættede billeder præsenteres af arkæologen Mogens Rud.
An examination of the fabrics, garments and cloth of the Iberian Middle Ages, bringing out in particular the international context.
Karen Abell - et kunstnerliv tegner et kalejdoskopisk billede af et liv med kunst og kollegiale fællesskaber. I mange år var Karen Abell primært billedvæver og udførte i perioden fra 1972-1998 store vævede værker til offentlige institutioner og private firmaer. Gennem de senere år har hendes fokus været rettet mod grafik og grafiske udtryksformer. Bogen er rigt illustreret og forsynet med et omfattende cv.
A leading authority on the Bayeux Tapestry examines the work "frame by frame" in this profusely illustrated and annotated volume.
The work of Friedl Dicker-Brandeis (1898-1944) occupies a key position in the broader history of the Austrian avant-garde while also deepening our understanding of modernism. Her work covers an impressive range of media and genres in the visual and applied arts. Influenced by her studies at Vienna's Kunstgewerbeschule (which later became the University of Applied Arts Vienna), the Itten Private School, and the Bauhaus in Weimar, she worked as a painter, stage designer, architect, designer in Vienna and Berlin, in exile, and as a deportee. This book explores the heterogeneity of Dicker's work, reconstructs her artistic strategies and references to aesthetic and political discourses from the 1920s to the 1940s, and documents for the first time her works in the collection of the University of Applied Arts Vienna.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.