Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Revideret udgave. Rolex er et ikon og selve symbolet på et klassisk armbåndsur fra Schweiz med en historie, som strækker sig over mere end et århundrede. Det var et Rolex, som sad på håndleddet af sir Edmund Hillary, da han besteg Mount Everest. Og det var et Rolex Deep Sea Special, som fulgte Jacques Piccard ned i dybet, da han dykkede de knap 11.000 meter ned i Marianergraven. For den moderne mand er et Rolex et fascinerende stykke mekanik og et symbol på, at du er der, hvor du gerne vil være i livet. Her indvies du i historien og anekdoterne bag alle Rolex-modeller som Submariner, Explorer og Daytona. Vi viser, hvordan du investerer i et Rolex, og ikke mindst, så hjælper vi dig med at undgå de mange forfalskninger samt forklarer, hvad de såkaldte ’Frankenstein’-ure er for noget. DEN STORE BOG OM ROLEX er lige dele blær og romantik, men også stil og klassiske dyder, og naturligvis rendyrket begejstring over den fascinerende mekanik. Derudover giver vi den moderne mand den perfekte undskyldning for at købe et Rolex, som ingen kvinde kan argumentere imod … Jens Høy er mode- og livsstilsjournalist, kendt fra bl.a. Berlingske, Erhvervsbladet og TV 2, og inkarneret Rolex-kender. Christian Frost er journalist og forfatter og har tidligere lavet Den store bog om ure sammen med Kristian Haagen.
Hvad tænkte PH, da han designede sine ikoniske lamper? Hvorfor er Margretheskålen godt design? Og hvad er design egentlig?'Den lille bog om dansk design' formidler designernes arbejde med problem, proces og produkt i øjenhøjde med børn. Den handler om æstetik og skønhed, men mest om glæden ved det gode håndværk, kærligheden til materialet og med PH's ord "at turde og at lege".Bogen fortæller historien bag det gode design, som vi alle kender og omgiver os med. Vi støder både på klassikere som den ikoniske PH-lampe, Royal Copenhagen stel og Kay Bojesen aben. Bogen er skrevet i et sprog, så både unge og gamle kan være med.Marie Hugsted er uddannet tekstildesigner og lærer, og har i mange år formidlet dansk design i indland og udland, samt skrevet undervisningsmateriale om design for Designmuseum Danmark og Trapholt.
Dansk design nu er den første samlede fremstilling af dansk design i det 21. århundrede. Gennem 40 rigt illustrerede temaartikler og 20 interviews kaster bogen lys over den komplekse udvikling inden for de seneste 15 års design i Danmark. Fra opbruddet i 1980’erne og 1990’erne til nutidens mangfoldighed, retrotendenser og det vide spektrum af nye designere og arkitekter.Bogen kommer bredt rundt om begrebet design med ikoniske eksempler fra beklædning, legetøj, møbler, køkkendesign, grafisk design, lyddesign, kunsthåndværk, industrielt design og arkitektur, ligesom den også forholder sig til designpolitik, bæredygtighed og velfærdsdesign.Dansk design nu er redigeret af forskningschef på Designmuseum Danmark Lars Dybdahl og indeholder bidrag af en række af landets førende designeksperter.
Klassisk værk i ny, smuk indpakning.I 1987 udkom mammutværket Dansk Møbelkunst gennem 40 år i fire bind. Værket, som?betragtes som en bibel for enhver med interesse for dansk møbeldesigns guldalder, er et?4-bindsværk på i alt 1372 sider med 1780 s/h fotos og illustrationer.Værket viser samtlige møbler, der blev præsenteret på Københavns Snedkerlaugs årlige udstillinger 1927-1966. Det er det vigtigste referenceværk for alle, der er beskæftiger sig seriøst med danske møbler fra denne periode.?Københavns Snedkerlaugs årlige udstillinger var stedet, hvor nye?tanker og ideer blev præsenteret for siden at blive spredt og sætte spor både i Danmark og i udlandet. Udstillingerne bidrog væsentligt til dansk møbeldesigns store internationale succes.Grete Jalks bog er et kildeskrift af uvurderlig betydning, og det har gennem årene fået kultstatus og har været uhyre svært og kostbart at opdrive.Den nye udgave af Dansk Møbelkunst gennem 40 år har fået et smukt udstyr med omslag og kassette designet af Harvey Macaulay, professor Per Mollerup har skrevet et nyt forord, mens indholdet er et uændret optryk af den oprindelige udgave. Al tekst er på både dansk og engelsk.Med denne genudgivelse er det igen muligt for alle at eje dette unikke referenceværk.
Finn Juhls akvarellerFindes i en engelsk udgave: Watercolors by Finn Juhl (9788792949394)De fleste ved, at han designede nogle af de største danske møbelklassikere og sit legendariske hus i Ordrup, der nu tilhører Ordrupgaard. Eller Rådssalen i FN-bygningen i New York. Men de færreste ved, at han havde en eminent evne til at tegne akvareller – af huse, møbler, interiører. Disse akvareller er netop blevet restaureret med Støtte fra Kulturarvstyrelsen og udgives nu i bogform med tekst af Designmuseum Danmarks nye direktør, Anne-Louise Sommer I begyndelsen af 90’erne modtog Designmuseum Danmark Arkiv for Dansk Design som testamentarisk gave ca. 3500 tegninger og akvareller af arkitekten Finn Juhl. Samlingen dokumenterer hovedsageligt Finn Juhls store møbelproduktion, men indeholder også tegninger til private huse (heriblandt Finn Juhls eget hus, nu en del af Ordrupgaard) og sommerhuse og industriel design samt arkitektens arbejder til FN bygningen i New York. Finn Juhls tegninger fremvises ofte på forespørgsler fra bl.a. studerende og designere, både nationalt og internationalt. Nu udgives Finn Juhls akvareller i en bog med tekst af museets direktør Anne-Louise Sommer. Bogen vil blive i smukt udstyr i stil med ATLAS. Arne Jacobsens akvareller (2002) af Louisianas direktør Poul Erik Tøjner, som udgivelsen lægger sig i forlængelse af.
Piet Hein kaldte Jens Harald Quistgaard for ”den ukendte verdensberømte”, og selv om han var internationalt anerkendt, kender mange danskere ikke hans navn. Til gengæld kender de fleste hans stel, gryder og bestik, for de har været en fast bestanddel på danske borde i mange årtier. Selv i hjem, hvor design ikke har fyldt meget, havde man Raadvad-dåseåbneren. Og en del forbrydere er nok stødt på det danske politiskilt.Kig i skuffer og skabe derhjemme. Der finder du mindst én ting, som Jens Harald Quistgaard har designet. En emaljekande, en klassisk dansk dåseåbner, en rød gryde eller et af de karakteristiske spise- og testel, som man kunne finde i de fleste danske hjem, fra de kom på markedet i 1958.Efter at Quistgaards design i en årrække har været noget, man kunne huske hjemme fra mor og mormor, er det igen varer, som antikvitetshandlere og retrobutikker langer over disken i store mængder til designinteresserede – og endda til teenagere, der har fået øjnene op for kvaliteten i de gamle stel.Mange af vores store danske designere koncentrerede deres virke om møbler eller bestik, men Quistgaard satte ikke grænser for sig selv. Hans design fordeler sig over alle typer af brugsgenstande, og hans nysgerrighed førte ham forbi alle materialer fra metal, emalje og træ til stentøj – i alle tænkelige kombinationer. Og det er typisk for ham, at han også altid tænkte i nye måder at bruge materialerne på.I bogen gennemgås hele Quistgaards professionelle arbejde fra de tidlige værker over hans omfangsrige, skabende og nære personlige relation til den danske trævare- og stentøjsproducent Richard Nissen til hans forhold til forretningspartneren Ted Nierenberg fra det amerikanske firma Dansk Designs, som har gjort Quistgaard berømt i hele verden – ikke mindst i USA og Japan, hvor hans ting fortsat er i høj kurs.Bogen er også spækket med eksempler på tidstypiske reklamer, som viser, at Quistgaards designs internationalt blev markedsført i en stil, som man ikke kendte til i Danmark på det tidspunkt.
The Art of Home: A Designer Guide to Creating an Elevated Yet Approachable Home is an inspiring masterpiece by the renowned author, Shea McGee. Published by HARPER HORIZON in 2023, this book delves into the world of interior design like never before. Shea McGee, a celebrated figure in the genre, provides a comprehensive guide on how to transform your living space into an elevated yet approachable home. This book is a testament to her expertise and unique design philosophy. It's a must-read for anyone looking to infuse a sense of sophistication and warmth into their living spaces. Don't miss out on this chance to learn from one of the best in the industry. Published by HARPER HORIZON, this book is a testament to their commitment to delivering quality content that enlightens and inspires.
Verner Panton er internationalt kanoniseret på linje med Wegner, Mogensen og Kjærholm. Samtidig er han uegal og ekspressiv i forhold til den danske designkanon og dens klassiske nøgterne funktionalisme. Bogen tager udgangspunkt i Panton som pioner for vigtige nybrud i efterkrigstidens designhistorie, ligesom hans værk placeres i forhold til en nutidig kontekst.Panton spillede en central rolle som en af samtidens mest innovative nytænkere af produktionsteknologi, materialer og af de oplevelsesmæssige og æstetiske sider af design. Både i et designhistorisk og samtidigt lys er Verner Panton en af de store internationale design-figurer, men på trods af hans enorme betydning både designhistorisk og i forhold til nutiden, findes der endnu ikke en udfoldet bog om hans værk.Lektor og Ph.d. ved Kunstakademiets Designskole, Ida Engholm, og lektor og Ph.d. ved Københavns Universitet, Anders Michelsen, har skabt et tankevækkende og mangfoldigt portræt af én af Danmarks mest toneangivende designere.
Introducing 'Trash, Trolls and Treasure Hunts', a captivating book authored by the creative genius, Thomas Dambo. This book, published in 2023, takes you on an exciting journey through the imaginative world of Dambo, blending fantasy and reality in a unique way. The genre is hard to pin down, as it cleverly intertwines elements of adventure, mystery, and art, making it a must-read for anyone with a penchant for the extraordinary. Thomas Dambo Art ApS, the publisher, is proud to present this masterpiece that showcases Dambo's innovative approach to storytelling. The book is written in English, making it accessible to a wide range of readers. Dive into 'Trash, Trolls and Treasure Hunts' and experience the magic of Dambo's world.
Nu tilgængelig i en kompakt og prisvenlig ny udgave.Den første samlede fortælling om dansk lampedesign.Lampedesign fejres nu med rette som den hjørnesten i Danish Design, som den er. Gamle lamper købes til høje priser, ældre modeller relanceres som designikoner – og rigtig mange læsere savner en god introduktion til lampernes særlige designhistorie.Denne bog er den første udgivelse, der udelukkende fokuserer på dansk lampedesign. Med afsæt i Poul Henningsens ikoniske ’PH-lampe’ udfolder bogen 100 fortællinger om dansk lampedesign, der gennem tekst og billeder udbreder historierne bag de enkelte designs. Bogen introducerer læseren for de opfindelser, der skabte grundlaget for de første revolutionerende lyskilder: fra udviklingen af olie- og gaslamper frem til kulminationen sidst i 1800-tallet, de elektriske glødepærer, der kom med funktionalismens indtog i Skandinavien, for til sidst at præsentere sin læser for LED lys- og lampedesign i dag.Det enestående for dansk belysningskultur er, at belysning og hygge er tæt forbundet. Dansk lampedesign handler ikke kun om form. Dermed er formålet for den moderne danske lampe ikke blot at give lys, men fortsat skabte smukke designobjekter, at både pryde og give et hyggeligt lys i de danske hjem.
Hvad tænkte PH da han designede sine ikoniske lamper? Hvorfor er Margretheskålen godt design? Og hvad er design egentlig? Den lille og om dansk design formidler designernes arbejde med problem, proces og produkt i øjenhøjde med børn. Den handler om æstetik og skønhed, men mest om glæden ved det gode håndværk. kærligheden til materialet og med PH’s ord ”at turde at lege”. Bogen fortæller historien bag det gode design, som vi alle kender og omgi- ver os med. Vi støder både på klassikere som den ikoniske PH-lampe, Royal Copenhagens stel og Kay Bojesens abe. Bogen er skrevet i et sprog, så både unge og gamle kan være med. Marie Hugsted er uddannet tekstildesigner og lærer, og har i mange år formidlet dansk design indland og udland, samt skrevet undervisningsmateriale om design for Designmuseum Danmark og Trapholt.
"Hjem" er titlen på tredje nummer af HÅNDVÆRK bookazine. I bookazinet har Rigetta Klint fordybet sig i fænomenet hjemme, som kan have så mange betydninger og individuelle kendetegn. Det handler om at føle sig hjemme, hvad enten det drejer sig om et hjem i bogstavelig forstand eller om i overført betydning at have hjemme i et håndværk, et materiale eller et landskab. HÅNDVÆRK bookazine no. 3 byder dig velkommen hjem!
Den ultimative Rolex-guide er bogen, der hjælper dig til at investere i de rigtige Rolex-sportsmodeller i stål fra perioden 1960-2020. Bogen giver et detaljeret indblik i markedets tendenser, så du ikke blot får valgt et ur, som tiltaler dig, men også et, der kan udgøre en fornuftig langsigtet investering.Forfatter Mads Urup Gjødesen deler ud af sin viden og erfaring som passioneret samler, investor og professionel forhandler, og med guiden i hånden sparer han dig for fejlkøb og hjælper dig med at spotte de bedste ure til prisen.
I årene 1945-1975 oplever dansk møbeldesign et veritabelt boom. Efter 2. verdenskrigs afslutning er der fremgang i både økonomi, produktionsapparat og efterspørgsel fra forbrugerne, og de danske møbeldesignere og -producenter er klar til at levere. I 10 omfattende kapitler kommer bogen rundt om alle de store danske designpersonligheder – Wegner, Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Kjærholm, Panton og mange ere – og beskriver alle de nye tendenser og fremstillings- mæssige muligheder inden for møbeldesign: laminering, formbøjning og støbning, etværk og sammenklappelige ”nomade”- møbler, byggemøbler og opbevaringssystemer, cool stålmøbler og farvestrålende hippie- ydemøbler, børnemøbler og funktionelle kontormøbler. Introduktionen opridser de historiske forudsætninger – især den engelske Windsorstol, shakermøblerne, den kinesiske stol og den hjemlige Klint-skole – og i epilogen trækkes tråde op til i dag: De danske møbelklassi- keres genkomst som vintage-objekter og deres status inden for retrobølgen og designtendensen New Nordic beskrives, ligesom møbelklassikernes betydning, identitet og gyldighed ifht. den globaliserede verden vurderes.
Fjerde nummer af HÅNDVÆRK bookazine bærer titlen ”Plantebaseret”. HÅNDVÆRK bookazine har et stærkt rodnet, og dette nummer går helt bogstaveligt tilbage til rødderne; til naturen og dens materialer, til planterne som inspirationskilde, som udgangspunkt for produktion af materialer og som kilde til liv – et liv som er afhængig af biernes overlevelse og i det hele taget af naturens kredsløb. Alt dette rummer HÅNDVÆRK bookazine no. 4 – som altid med et fokus på materialer og processer som en forudsætning for en bæredygtig praksis inden for områderne håndværk, kunsthåndværk og design.
Nina Larsen er en af Danmarks mest profilerede hår- og makeupartister og har blandt andet arbejdet på både X Factor og Vild med Dans, hvor hun uge efter uge kreerer overraskende, kreative og farverige looks.I Ikonmakeup lærer hun dig at lægge professionel makeup og sætte kunstfærdige frisurer, teksten er akkompagneret af smukke billeder med bogens modeller: Sofie Linde, Aura, Sarah Grünewald, Nabiha, Oh Land og Mette Lindberg.
Nanna Ditzel er nok den mest betydningsfulde kvindelige danske møbel- og tekstildesigner i det 20. århundrede. De fleste danskere kender hendes Trinidad-stol, Trisse-skamlen og møbelstoffet Hallingdal, men smykkedesign spillede også en betydningsfuld rolle i hendes liv.Nanna Ditzel stod bag mere end 150 smykkedesigns for bl.a. hofjuveler A. Michelsen og Georg Jensen. Denne bog fortæller hele historien om designprocessen, inspirationskilderne og samarbejdspartnerne og indeholder en fuld oversigt over smykkerne, der i dag findes i Designmuseum Danmarks samling og hos Georg Jensen, som har lånt dem ud til fotografering. Bogen er desuden rigt illustreret med reklamer fra samtiden, fotos af Nanna Ditzel samt originalskitser og tegninger fra Nanna Ditzel Designs omfattende arkiv.I 1950 vandt Nanna Ditzel og hendes mand Jørgen Ditzel Guldsmedefagets Fællesråds førstepræmie for deres allerførste smykker: en halskæde, en asymmetrisk ring, to brocher og et armbånd. Fingerringen var lavet til venstre hånds ringfinger, og det blev siden et særkende for Nanna Ditzel, at hendes ringe var designet til at sidde på den ene eller den anden hånd, så de hverken generede eller stak ud de forkerte steder. Når Nanna Ditzel begyndte arbejdet med et nyt smykke, var det ikke tegninger og skitser, der var hendes udgangspunkt, men modellervoks, som kunne bearbejdes til alle tænkelige former. Små kurve med modellervoks og værktøj stod fast på tegnestuen, i hjemmet og i sommerhuset. For arbejdet med smykkerne var altid i gang, uanset hvilke andre designprojekter hun arbejdede på.
“Hvis ikke du designer din serviceoplevelse, så designer den sig selv!” Sagt med andre ord: Hvis du ikke tager ansvar og sørger for at planlægge, udvikle og styre virksomhedens serviceydelse, så udnytter du ikke dens fulde potentiale – og du mister kontrollen. I værste fald taber virksomheden omsætning, og kunderne får ikke den optimale serviceoplevelse og den fulde tilfredsstillelse. Tag for eksempel en tur i en forlystelsespark! Hvis ikke kunderne får at vide, hvor de kan købe mad og slik, er der risiko for, at de ikke køber noget. Måske har de det med hjemmefra. Måske går de sultne hjem... Og hvis de ikke bliver informeret om, at de kan opgradere deres billet til et årskort, kommer de først igen til næste år... Grundbog i Servicedesign gennemgår begrebet servicedesign fra bunden. Bogen gennemgår, hvad det vil sige at udvikle en serviceydelse med kunden i centrum, udefra-ind, samt betydningen af oplevelse og forventning. Bogen beskæftiger sig med forskellige tilgange til servicedesign (for eksempel NABC, AT-ONE og The Golden Circle), og den indeholder en række metoder og værktøjer til indsigt og idéudvikling. Her kan nævnes touchpoints, kunderejser, blueprints, serviceøkologi, personas, nudging, metaforer, kundeløfter, servicebevis, mystery shopping, NPS, rollespil og service recovery. Endelig er bogen fyldt med eksempler, og der er opgaver til hvert kapitel.
Børge Mogensen – möbel mit format er den tysksprogede udgave af Børge Mogensen – møbler med holdning, der udkom sidste år på Strandberg Publishing. Bogen placerer den danske møbelarkitekt som formgiver og kritiker i sin samtid. Børge Mogensen var en af Danmarks mest betydningsfulde møbelarkitekter, og i mere end 30 år skabte han møbler, der siden kom til at gå under betegnelsen klassikere. Bogen gennemgår Mogensens spændende arbejdsmetoder, ligesom den præsenterer hans kendte og populære møbler.Værket er rigt illustreret med arbejdstegninger, skitser, fotos af Børge Mogensens møbler og huse samt fotografier fra privatlivet.
'Vibeke Klints verden' handler om den store danske vævers arbejdsliv gennem 50 år. Bogen giver et indblik i et håndværk og værkstedsliv, som næsten ikke findes mere i Danmark, og præsenterer for første gang en række af Vibeke Klints skitser, akvareller og væveprøver, som giver et indtryk af hendes arbejdsmetode.Vibeke Klint udviklede sine tekstiler i tæt dialog mellem akvarellen, materialerne og vævehåndværket. I en tid, hvor håndværket er udfordret, kan vi lære og blive inspirerede af fortællingen om en kunstner, som havde håndværket som omdrejningspunkt. Bogen er skabt af Gitte-Annette Knudsen, kunsthåndværker og væver for Vibeke Klint 2003-2008.
Nykredit Fonds Arkitekturpris er Skandinaviens største arkitekturpris. Hvert år uddeles den, sammen med en bæredygtighedspris og en motivationspris, til en arkitekt eller tegnestue, hvis arbejde bidrager væsentligt til at højne kvaliteten i vores byggede omgivelser. Priserne er på 1 million kroner. Bogen Positioner i ny dansk arkitektur præsenterer de seneste 13 års prismodtagere og tegner et unikt, opdateret portræt af den allernyeste arkitektur, som den former sig netop nu. De 13 prisvindende tegnestuer er interviewet af skribent og redaktør Michael Juul Holm i et levende og lettilgængeligt sprog. Bogen rummer desuden et nyt essay af forlagsdirektør på Arkitektens Forlag Kristoffer Lindhardt Weiss. Bogen er rigt illustreret med mere end 130 fotografier af ny arkitektur fra Danmarks vigtigste tegnestuer, såsom BIG, COBE, SLA og Dorte Mandrup. Derudover præsenterer den også 2019’s spritnye prismodtagere.
The first authoritative monograph on the life and work of the celebrated Danish-American designer Jens Quistgaard - an unsung hero of Danish Modern and Mid-century Modern design Jens Quistgaard (1919-2008), considered one of the founders of Scandinavian Modern style, spent 30 years as chief designer at the American company Dansk Designs, resulting in more than 4,000 products. His design philosophy - that utilitarian, everyday items should function harmoniously - influenced his approach to everything from spoons and pans to crockery and pepper mills, and is as relevant today as it was half a century ago. Quistgaard's work is represented at major museums in Europe and the USA, including Design Museum Denmark, MoMA, New York, and the British Museum, London, with many of his designs still in production to this day. With never-before-seen sketches, archival photography, case studies, ephemera, and an illustrated inventory of his designs, this book delves deep into Quistgaard's life and work to reveal his critical contribution to design history.
The architect and furniture designer Finn Juhl (1912-89) belongs to the core of Danish designers, who combined form “the golden age of Danish design”. His furniture, decorations and exhibition designs were early on internationally acknowledged. Though a number of years, especially in the 1950s, Juhl was the most central figure in creating the term ’Danish Design’. This term marked the export success as well as the unique version of modernism in the field of architecture, design and art, which became trademarks of Scandinavian welfare societies.Today the furniture of Finn Juhl are considered to be classics and they are to be found in museums all over the world. The “Høvdingestol” (the Chieftain Armchair) and the sofa “Poeten” (the Poet Sofa) are famous as a symbol of the union between the useful, the beautiful and concise simplicity. Today, his own private home in Ordrup, north of Copenhagen, is a museum that displays his significant sense of unity between function, space and object, colour, light and atmosphere
Designfaget gennemgår en transformation i disse år. Før gik designeres arbejde hovedsagligt ud på at formgive objekter og håndtere specifikke designopgaver. Nu er designere ikke kun formgivere, men også projektledere, og de skal kunne indgå i alle dele af en designproces fra første idé til endeligt resultat. Designfaget er blevet mere interdisciplinært, og nutidens designere konfronterer anderledes krav end deres forgængere. Design What ?#%! dokumenterer og præsenterer den historiske udvikling, som har fundet sted indenfor designfaget fra de tidlige forsøg på at dokumentere designprocedurer ved Bauhaus-skolen i 1920’erne til nyere trends og forskning i designprocesser. Design What ?#%! er den første faglitterære tegneserie, der ndes om dette emne. Lektorer ved Danmarks Designskole, Ida Engholm og Nanna Norup, vil både fortælle og vise læseren, hvad der rører sig i designfeltet. De formidler designhistorie i overensstemmelse med tidens tværdisciplinære tendenser.
In the exhibition "Oltre Terra. Why Wool Matters" the multidisciplinary design studio Formafantasma investigates the history, ecology and global dynamics of the extraction and production of wool. A wide range of artworks, agricultural and cultural objects, photographs, videos, and other materials shows how wool is more than simply a raw material for the design and textile industries. The domestic sheep as we know them today evolved over the course of hundreds of years. Humans gave sheep food and protection from predators and got wool in return - a material with magical properties that profoundly altered the course of both human and animal history. The wider installation of Oltre Terra is a critical take on the display mode of the diorama. Commonly used in natural history museums to represent a static scene from nature, here the diorama is exploded into an installation that contains six life-size reproductions of different sheep breeds, a carpet made from discarded wool fibers, as well as documents, films, by-products of manufacturing processes and various types of organic matter. All the elements are presented side by side to counteract persisting categorizations that separate human from animal and product from biological matter. Ed.: Kristian Wikborg Wiese, Marianne Yvenes.
Containing the stories of four legendary fashion houses, this collectable box holds a beautiful set of covetable style guides.
Bogen om arkitekten Grethe Meyer er en levende og personlig fortælling om et komplekst og arbejdsomt kvindeliv i en tid, hvor den moderne tilværelse skulle indrettes ude i de mange små lejligheder og nybyggede parcelhuse. Grethe Meyer kæmpede for at forene sine kompromisløse ambitioner med familieliv og kompliceret kærlighed, og biografien er en kilde til forståelse for hendes designs og deres væsentlighed i den tid, de skriver sig ind i.Grethe Meyer var en af de få kvinder, som insisterede på sit talent og sine ideer, og hun gav os bl.a. Boligens Byggeskabe og servicerne ‘Blåkant’ og ’Ildpot’, der stod på rekordmange danske spiseborde gennem flere årtier. Hun var enlig mor i en tid, hvor det var tabuiseret at træde uden for de traditionelle familiemønstre, og hendes mangeårige forhold til kollegaen Børge Mogensen bidrager til billedet af en kvinde med ukonventionelle livsvalg.Der mangler et værk om en af de få kvinder, som gjorde sig gældende på scenen for dansk arkitektur og design på netop denne tid, hvor der blev banet vej for den danske funktionalismes enkle æstetik. En bog, hvor Grethe Meyers liv og værk kan fungere som en prisme til at se på de kvindelige arkitekter og designeres rolle og arbejde i skyggen af de store mandlige møbelmestre, der i høj grad har sat sig på fortællingen om det danske designboom.
HÅNDVÆRK bookazine no. 7 inviterer dig med på besøg hos arkitekten, designvirksomheden, smeden, gørtleren, mureren, snedkeren og tækkemanden blandt andre og viser dig, hvordan man fremstiller badeværelsesfliser med et højt indhold af nedknuste gamle mursten. Du stifter bekendtskab med at male med æggeolie-tempera, og i tilgift får du løst og fast om tekstiler, glas, keramik og mad og drikke.Fra Editors letter af Rigetta Klint:"Måske kunne du tænke dig at gå op i skala i et kommende nummer af HÅNDVÆRK"?, spurgte en tilhører, som er arkitekt, for nogle måneder siden, da jeg forelæste om mit arbejde med HÅNDVÆRK bookazine. Hun fortsatte: "for du ved vel, at der fra 2023 skal føres klimaregnskab i byggebranchen. Først indføres krav til den maksimale CO2-udledning pr. kvadratmeter pr. år for nybyggeri over 1000 m2. Fra 2025 gør kravene sig gældende for alt nybyggeri". Det havde jeg hørt om, og jo, jeg ville gerne gå op i skala for at beskæftige mig med byggeri og bygningshåndværk, jeg var faktisk allerede godt i gang. Så godt i gang at jeg for længst havde forstået, at der er mange interesser på spil, når der bygges og restaureres, og jeg havde forstået, at det at beskæftige sig med arkitektur og bygningshåndværk handler om meget mere end at gå op i skala. Frem for alt er byggebranchen ‘big business’ og – i forhold til føromtalte og allestedsnærværende klimaregnskab – en af de store haner at skrue på. Hvor der er vilje, er der vej. Ikke kun i forhold til at begrænse CO2-belastningen. I mine interviews har vi talt om materialer i bred forstand, om æstetik, om arbejdsprocesser og arbejdslivserfaring og livserfaring og om uddannelse. Indhold: interview, reportage, inspirationFormat: bookazineSprog: dansk Sideantal: 160 Format: 215 x 280 mm (softback) Papir: 150g HÅNDVÆRK tror på, at nærmeste genvej til en bæredygtig og langtidsholdbar praksis går gennem kendskab til, og respekt for, materialer og håndværksfærdigheder. HÅNDVÆRK bookazine formidler en levende foranderlig håndværks-, kunsthåndværks- og designpraksis. HÅNDVÆRK handler om mad, mode og interiør, men mest af alt om mennesker.
HÅNDVÆRK bookazine no. 6 interesserer sig for ressourcer Naturen er en ressource; de råvarer, vi henter i naturen, er ressourcer; den energi, vi forbruger, når vi omformer naturressourcerne til materialer og efterfølgende til objekter og produkter, er en ressource. Uddannelse er en ressource, ligesom erfaring og netværk er det. Baggrund, personligt energiniveau og talent er også ressourcer. I dette nummer vil du blive introduceret til vævning og møbelpolstring, mølleri, brødbagning, fårehold og produktion af uldgarn, foruden en lang række andre tekstile fibre. Vi ser også på fremstilling af designobjekter i blandt andet træ, keramik, glas, søgræs og pap og på kunsten at kreere dufte.Indhold: interview, reportage, inspirationFormat: bookazineSprog: dansk Sideantal: 160 Format: 215 x 280 mm (softback) Papir: 150g HÅNDVÆRK tror på, at nærmeste genvej til en bæredygtig og langtidsholdbar praksis går gennem kendskab til, og respekt for, materialer og håndværksfærdigheder. HÅNDVÆRK bookazine formidler en levende foranderlig håndværks-, kunsthåndværks- og designpraksis. HÅNDVÆRK handler om mad, mode og interiør, men mest af alt om mennesker.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.