Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I 1850’erne blev kurvemøbler fast interiør på det velhavende borgerskabs kursteder og badehoteller. I løbet af 1900-tallet fandt møblerne vej til danske hjem som arkitekttegnede møbler og indskrev sig i historien om ’Danish Modern’. Og for mange danskere rimer kurvemøbler på de klassiske danske sommerhuse, siden møblerne i 1950’erne blev fast interiør i sommerlandets sorte træhuse. I 1970’erne blev kurvemøbler fortrængt af nye måder at indrette sig på. Stål og plastik fandt vej til danske hjem, og kurvemøblerne rykkede igen ud i havestuen og i de sommerhuse, som i mellemtiden var blevet populære i takt med, at danskerne fik bil og mere fritid. Som denne bog viser, har kurvemøbler i dag fået en renæssance som vintagemøbler og som nyproducerede møbler fra Østen.Birgit Lyngbye Pedersen, født 1961, er designhistoriker, billedredaktør og medforfatter til flere bøger, bl.a. om møbelarkitekten Finn Juhl.
Et storværk, der samler nutidens hovedværker i dansk arkitektur. Gennem det seneste årti har de danske arkitekter igen slået deres navn fast på den internationale arkitekturhimmel – med blandt andre Bjarke Ingels, Dorte Mandrup og Lene Tranberg i spidsen. Med udgangspunkt i ti bygningsværker af ti tegnestuer er 'Ny Dansk Arkitektur' en milepæl, der stiller skarpt på hvad det er, der gør dansk arkitektur til noget særligt i disse år. Gennem interviews, essays, nyoptagelser og et rigt tegningsmateriale giver bogen et solidt indblik det, der ligger til grund for dansk arkitekturs nye guldalder. Bogen er en samlet udgave af bogserien 'Ny Dansk Arkitektur 1-10', der er udkommet gennem de seneste fem år. Med sine 992 sider er værket den største samlede dokumentation af en nyeste danske arkitektur i anledning af København som UNESCO Arkitekturhovedstad 2023.
En smuk, rigt illustreret bog om væver og kunsthåndværker Puk Lippmanns liv og arbejde, der tager læseren med på en taktil rejse i vævningens univers.Puk Lippmann (f. 1945) er lige dele orden og kaos. Kaos som en indvendig uro og kraft, der får struktur og orden ved væven. En kreativ ild, der har givet hende en lang og markant karriere med stedsspecifikke udsmykninger, værker og udstillinger i nogle af landets mest ikoniske og historiske bygninger som Glyptoteket, Thorvaldsens Museum og Ribe Domkirke.ORDEN OG KAOS portrætterer Puk Lippmann som væver og menneske. Som sammensat, stålsat og sfærisk i sin måde at fortolke tekstilers lethed og tyngde. Ved at gå klassisk til værks, men ukonventionelt i tråd, tykkelse og farvesætning har Lippmann formået at give det vævede tekstil tredimensionelle perspektiver. Puk Lippmanns største styrke er hendes evne til at tænke rummets formål, farver og muligheder sammen med tekstilets, så helheden overgår hver enkelt del og smelter sammen til en fuldendt oplevelse.ORDEN OG KAOS består af både personlige og faglige tekster, der sammen med en detaljerig billedside og nedslag i Lippmanns mange stedsspecifikke værker- og udsmykninger, tager læseren med ind i et fag og et håndværk med uanede fortolkningsmuligheder. Et fag, der både er tekstilt håndværk, hårdt arbejde og en naturlig del af de flestes hverdag.Bogen består af bidrag fra kurator, redaktør og skribent Charlotte Jul (f. 1971), kunsthistoriker og fhv. direktør for Kunstindustrimuseet Bodil Busk-Laursen (f. 1941), arkitekt, ph.d. og lektor ved Kunstakademiets Arkitektskole Merete Ahnfeldt-Mollerup (f. 1963) samt Puk Lippmann selv.
Bispebjerg Hospital i København har et helt enestående haveanlæg, der siden indvielsen i 1913 har givet patienter, ansatte og besøgende mulighed for at finde ro.Den smukke have, der hver dag giver patienter og pårørende et pusterum, har siden 2019 været under kærlig behandling af landskabsarkitekt Charlotte Skibsted og arkitekt Erik Brandt Dam, som har samarbejdet om at bevare havens særlige ånd. Sammen har de med støtte fra A.P. Møller Fonden givet Martin Nyrop og Edvard Glæsels mesterlige haveanlæg nyt liv.‘Helende haver’ giver et indblik i havernes historie og frednings-værdier, og i hvordan arkitekterne har arbejdet. Den er samtidig en dokumentation af de konkrete ændringer, der er blevet udført med nænsom hånd.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.