Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard er blandt de sidste af de store folkekære skuespillere. Og selv om de to, i en menneskealder, har arbejdet sammen i Cirkusrevyen og i flere andre sammenhænge, har de aldrig set sig selv og hinanden som værende de bedste venner.Men i takt med, at Dirch, Rysse og mange af de andre er faldet bort, har Lisbet og Ulf indset, at de nok er blevet noget vigtigere for hinanden. De er blevet hinandens livsvidner.I bogen dykker de igennem samtaler ned i den samhørighed, som Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard selv kalder for "et ægteskab … bare uden sex". Undervejs fortæller de to skuespillere både sjove og tankevækkende historier og anekdoter fra deres mangeårige karrierer, og om alle lige fra Dirch Passer til dronning Margrethe. Alt sammen med den lune, vid og sans for den skarpe bemærkning, der kendetegner dem begge.
Med en karriere, der strakte sig over 24 film, er Jan Priskorn Schmidt til dato dansk films mest benyttede barneskuespiller. I sin tolv år lange karriere spillede han sammen med filmbranchens største danske stjerner, som Dirch Passer, Ove Sprogøe og Ghita Nørby, og medvirkede i film som Sommer i Tyrol, Min søsters børn og Flådens friske fyre. I en alder af bare 21 år trak Jan Priskorn Schmidt sig tilbage fra offentligheden. Gennem 45 år har han undgået enhver kontakt med pressen og medierne, og forsøgt at lægge tiden som skuespiller bag sig. Indtil nu. 'Barnestjernen fra Bryggen' er Jans personlige fortælling om en turbulent barndom som landskendt skuespiller og en ungdom præget af angst, virkelighedsflugt og bevidsthedsudvidende stoffer. Jan Priskorn Schmidt fortæller ærligt og åbenhjertigt om sin barndom i dansk film og i arbejderkvarteret på Islands Brygge, om livets op- og nedture, om tidens store ikoner og om de indre dæmoner. Det er en fortælling om en ung mand, der fik en filmkarriere forærende, og som valgte at vende den ryggen, at gå sine egne veje og tage kampen op med sig selv og omverdenens konstante opmærksomhed … 'Barnestjernen fra Bryggen' er blevet til i samarbejde mellem Jan Priiskorn Schmidt og journalist Klaus Thodsen, igennem en lang række interviews. Bogen er illustreret med en lang række private fotos, filmbilleder, fotos fra lokalhistoriske arkiver og avisartikler.
En farverig og underholdende roman om Abelone, der kommer i huset på godset Bangsbo i Nordjylland. Godsejeren, Johan Knudsen, er en gæstfri og yderst liberal levemand, og Bangsbo er tilflugtssted for en lang række af 1890'ernes kunstnere, blandt andet Herman Bang, Gustav Wied, Betty Nansen, Thorvald Bindesbøll og L.A. Ring. Alt kan ske på Bangsbo: affærer, intriger, dueller, selvmord og spøgeri. Abelone suger til sig af det hele og mærker for første gang suset fra den store, nye verden. Især bliver hun meget betaget af Herman Bang. Romanen er baseret på faktiske begivenheder og overleverede erindringer fra Bent Hallers oldemor.
Nyskrevet biografi om David Bowie er helt anderledes end de bøger, der tidligere er udgivet om den berømte rockstjerne. Biografien er researchet og skrevet efter Bowies død, og den berømte engelske journalist Dylan Jones har interviewet over 180 kilder tæt på legenden. Venner og rivaler, elskere, fans og samarbejdspartnere, og nogle af dem har aldrig tidligere talt om deres forhold til Bowie. Biografien udfolder fortællingen om forstadsdrengens vej til stjernerne, hans kunstneriske og personlige udvikling, formet af forholdet til sin skizofrene halvbror. Vi følger en arbejdsom Bowie, der kunne skabe revolutionerende musik, men også var en beregnende personlighed, der koldt kunne forlade sine kammerater, når han ikke længere havde brug for dem. Et socialt dyr, der bevægede sig rundt i alle miljøer. Feste med John Lennon, spise middag med Frank Sinatra og danse med Susan Sarandon. Bowie kunne det hele. Kilderne tager læseren med ind i de filmstudier, musikscener, stuer og soveværelser, de delte med Bowie. En stærk fortælling om en mand, der gennem 40 år bevægede millioner af fans over hele verden.
50 inspirerende historier fra Pelle Hvenegaards liv, der har sat sig fast i hans erindring, og som har inspireret, påvirket og formet ham som menneske. Forfatteren deler oplevelser fra Afrika med blod, HIV, tisvåde penge og maskinpistoler, men også stille stunder med tanker og følelser omkring død, kærlighed og ordentlighed opstået efter at have gennemlevet sin Alzheimer-ramte morfars langsomme forsvinden. Tåkrummende anekdoter har også sneget sig ind, som da Pelle vågnede nøgen i en foyer på et hotel i Las Vegas … og et arsenal af historier om dårlige chefer og andre idioter, der ikke kunne finde ud af at opføre sig ordentligt og gik langt over grænsen. Desværre også et par stykker, hvor pilen peger på forfatteren selv. Her får du dem alle sammen. Rørende, tankevækkende, sjove og overraskende fortællinger, der bringer læseren vidt omkring, fra Kina over Hollywood og til Nordjylland, på et ridt, hvor de største overraskelser nogle gange viser sig at ligge lige rundt om hjørnet.
MATADOR – mennesker, myter & minder samler 30 år efter seriens sidste afsnit blev optaget hele det store tv-univers i én og samme bog. Journalisten Per Kuskner har interviewet et væld af folk foran og bag kameraet for at få den komplette og samlede historie om dette stykke unik danmarkshistorie, der stadig fascinerer og flittigt bliver set i mange danske hjem – bl.a. takket være over 3 mio. solgte dvd’er. I bogen deltager bl.a.:Lise Nørgaard, Bent Fabricius-Bjerre (musik), Jan Balling (søn af Erik Balling), Henning Sprogøe (produktionsassistent på serien og Ove Sprogøes søn), Magnus Magnusson (chefregissør), Elin Reimer (Laura)Kirsten Olesen (Agnes), Morten Grundwald (Ernst Nyborg), Malene Schwartz (Maude Varnæs), Karen Lise Mynster (Ulla Jakobsen)Ulla Henningsen (Iben Skjern), Susse Wold (Gitte Graae)Jesper Langberg (Kristen Skjern), Holger Juul Hansen (Hans Christian Varnæs), Per Pallesen (Tjener Boldt), Sonja Oppenhagen (Vicki Arnesen), Paul Hüttel (Herbert Schmidt), Vera Gebuhr (frøken Jørgensen), John Martinus (Holger Jørgensen), Finn Nielsen (cykelhandler)”Man kommer ud for sand dramatik i Matador.” Doktor Louis Hansen
Niels Olsen har levet sit skuespillerliv i humorens verden. Det er her, han trives. Fuldt og helt – med stærke musikalske og sanglige strejf. Og for de fleste danskere rager han på alle tænkelige måder op i det danske humorlandskab. Biografien handler om liv og karriere, om familie og skuespil, om at vælge det, som nogle kalder den lettere del af kunsten – humoren og underholdningen – men som fuldt og helt har Niels Olsens hjerte. Han kan sit komikerkram – og har aldrig fortrudt. Vi kender ham blandt andet som Niller i Susanne Biers kæmpesucces ”Den eneste ene”, adskillige år i Cirkusrevyen og som Far i seks ”Far til Fire”-film. For ikke at tale om logens mester Khamel Ull-Zuut i Ørkenens sønner. Og fra meget mere – i et skuespillerliv, der foldes ud i biografien, hvor også flere end 30 familiemedlemmer, kolleger og venner er med til at tegne et nuanceret portræt.
Jørgen Ryg (1927-1981) regnes for en af landets mest elskede og folkekære komikere gennem tiderne, og ord som ”monologens mester” og ”geni” klæber til hans navn. Men Jørgen Ryg var meget mere end det. Han var også en fremragende tegner og en af Europas førende jazztrompetister, der i en årrække nød international anerkendelse.Med en usædvanlig evne til at balancere det komiske og det melankolske var Jørgen Ryg altid i øjenhøjde med den almindelige dansker, der elskede ham, hvad enten han optrådte på film, i tv, på teater eller i en af landets mange populære revyer. Jørgen Ryg var en sjælden sammensat kunstner, der ville prøve det hele. Og som endte med at fare vild i sit utrolige talent.I bogen sætter Ulf Pilgaard, Torben Ulrich, Bent Fabricius-Bjerre, Daimi, Per Pallesen, Jytte Abildstrøm og et væld af andre stemmer ord på, hvordan det var at arbejde sammen med en af de mest særegne skikkelser i nyere dansk kulturhistorie.
Kirsten Lehfeldt er en af landets store skuespillere. Vi kender hende fra en lang og bred kunstnerisk karriere, der spænder fra teater, revy, film, reklamefilm og tv-serier til at sætte en helt ny dagsorden for humor og satire. Hendes univers af skæve figurer er elsket af de fleste danskere, og de har underholdt høj som lav, rørt os, fået os til at grine, men også fået os til at tænke over, at der var en mening med grinet. I biografien fortæller Kirsten Lehfeldt generøst om sit arbejde og sit privatliv, og mere end 50 personer blandt familie, venner og kolleger bidrager, når Jacob Wendt Jensen tegner et portræt af en af landets dygtigste og morsomste skuespillere.
Denne bog om stumfilmstjernen, performeren, billedkunstneren, skribenten og mytologen Asta Nielsen (1881-1972) kaster nye blikke på Danmarks store verdensstjerne og den tid hun var del af – 1910’ ernes førkrigstid i Østrig-Ungarn, anarkistmiljøer knyttet til den tidlige ekspressionisme i Berlin, Weimarrepublikkens avantgarde kultur med die neue Frau, tiden efter 1933 i Tyskland, hvor hun sammen med venner skabte sig et eksil på øen Hiddensee, foruden efterkrigstiden og 1950’erne i Danmark.Asta Nielsen har betydning og indskriver sig alle disse steder– flere steder endda som dagsordensætter. Hun vender tilbage til Danmark i 1937 efter at have kritiseret Hitler offentligt. I Danmark håber hun at kunne fortsætte karrieren som skuespiller og instruktør, men forgæves. Hun får hverken roller, opgaver eller biografbevillinger. Betegnelsen ”tyskertøs” klæber til hende, godt hjulpet af smædekampagner orkestreret af tegneren Hans Bendix m.fl. Asta Nielsen dør først i 1972, og selvom hun selv fremstiller de sidste 35 år af hendes liv i Danmark som en tid i total glemsel, er det en sandhed med mange modifikationer; hun både skrev (memoirer, noveller, artikler),blandede sig og gav interview, udstillede sin kunst, og giftede sig som 89-årig under stor pressebevågenhed. Mytologiseringen af hende fortsatte faktisk i Danmark, omend med mindre overskrifter end i Tyskland, og hun var selv med til at vedligeholde den, bl.a. med sine meget selektive erindringsbøger, men også ved sin fremtræden i offentligheden fra allerførste færd, hvor det for eksempel lykkedes for hende livet igennem at hemmeligholde detaljer i den tidlige karriere, herunder hvem der var far til datteren Jesta. Relationerne til de fire mænd, hun enten var gift med eller levede i længevarende forhold med, er også tidligere kun beskrevet i begrænset omfang.
Arbejdet som skuespiller er mere end at spille på en scene og modtage publikums bifald. Bogen fortæller om skuespillerens hele arbejde: om prøver inden forestillingen, de tanker man gør sig om sin rolle, ideer til iscenesættelsen og samarbejdet med instruktører, scenografer, dramaturger samt selvfølgelig de andre skuespillere i produktionen. Bogen gennemgår de opgaver, en skuespiller står over for, fra han har sagt ja til opgaven og til han står på scenen. Via interviews med en lang række danske skuespillere og gennemgangen af forskellige teknikker kobles praksis og teori – og skuespillerne fortæller, hvordan de har brugt forskellige teknikker i specifikke forestillinger. Bogen indeholder 180 fotos fra både klassiske og moderne forestillinger, film og tv-programmer og der er interview med bl.a. Nicolas Bro, Maibritt Saerens, Lars Mikkelsen, Karen-Lise Mynster, Jens Jørn Spottag og Sonja Richter. Lene Kobbernagel er cand.mag. i teatervidenskab og arbejder bl.a. som dramaturg.
Birgit Pouplier har skrevet en episk biografi om den polskfødte billedkunstner Elisabeth Jerichau Baumann, som kom til at spille en stor rolle i Danmarks kulturhistorie. Lisinka, som hun også kaldtes, var gennem hele sit eventyrlige liv splittet mellem sine pligter som kone og mor og sin store lidenskab for at skabe kunst. Vi følger hendes rejse fra hendes fødeby, Warszawa, til Düsseldorf og Rom, hvor hun blev en del af den tyske kunstnerkoloni. Her mødte hun den geniale men depressive billedhugger Jens Adolf Jerichau, og efter de var blevet gift, flyttede hun med ham til København, hvor hun forgæves kæmpede for anerkendelse som kunstner.Bogen er ikke blot historien om en spændende og mageløs kvinde. Vi føres også ind i den danske guldalders kunstverden og bliver præsenteret for medlemmer af kongehuset såvel som sultanernes harem. Pouplier giver derved et enestående glimt ind i en af de vigtigste perioder i den danske kulturhistorie."Hvilken blændende og spændende fortælling, så flot skrevet, så vel disponeret og så smukt underbygget."-Lise Nørgaard"Birgit Pouplier tegner ypperlige billeder af forgangne tider, gribende øjebliksbilleder af kunstnere i dyb koncentration og brede billeder af ydre rammer og tidens begivenheder."-Annelise Verstergaard, Jyllandsposten"Romanen har alle de kvaliteter, en historisk roman skal have: en stærk og fascinerende hovedperson, en indlevelse ikke kun i mennesket, men i den tid, der er tale om."- Maj-Britt Hestehave, Aalborg StiftstidendeBirgit Pouplier (1925 - 2014) var en dansk forfatter og skuespiller. Hun blev uddannet skuespiller fra Det kongelige teaters elevskole og fortsatte herefter på Odense teater og Det ny teater. Hun rejste vidt omkring, bl.a. til England, Uganda og Californien. Birgit Pouplier udgav adskillige bøger både børnebøger, novellesamlinger, voksenbøger og opsamlinger af hendes mange kroniker, som hun skrev til blandt andet Berlingske.
ÅRETS quiz- og citatbog med alle de sjove og pinlige udtalelser fra programmet alle elsker "Det vi taler om" og med al sladderen fra sidst. Om folk, der begår fejl, siger noget forkert, taler over sig eller endda kommer til at røre ved nogen.Ditte Okman lytter til sine gæsters groteske og platte udtalelser to timer hver fredag - og hun elsker det. Og når du nu sidder og læser, så inviter lige et par veninder eller venner over og læs højt. Og quiz sammen. Ditte foreslår en drukquiz ... men det bestemmer man selv.
Ihan var ti år, da hun kom til Danmark og blev forenet med sin far, som var flygtet fra Irak tre år tidligere. Dengang lå det på ingen måde i kortene, at den lille pige skulle blive en dygtig og eftertragtet trommeslager. Forældrene ville have, at hun læste jura, men fra Ihan fik et sæt trommestikker i hånden første gang, vidste hun, at hun ville noget andet. Hun ville musikken.I denne bog fortæller hun, hvordan hun tog kampen op mod forældrenes mellemøstlige normer og fordomme for at forfølge sine drømme, skabe sig en karriere og et liv sammen med den mand, hun elsker. Men hun giver også et indblik i musikbranchens veje og vildveje, hvor successen kræver både held og hårdt arbejde, og hvor man indimellem må træffe svære beslutninger.Ihans fortælling er en bog om viljestyrke, vedholdenhed og evnen til at finde en udvej, men det er også en bog om stor kærlighed, sammenhold og accept.
Finn Nørbygaards erindringer om et turbulent liv. Fra opvæksten i Esbjerg, over det hårde slid på de små scener og det feterede og veltjenende liv som komiker, til mødet med Stein Bagger, den store konkurs og ægteskabelige udfordringer. Finn Nørbygaard har taget sit liv op til revision og fortæller personligt om 12 gode veje til et bedre liv.
I LY AF LATTER er en varm, vittig og vis erindringsbog skrevet af og om FLEMMING JENSEN. “Jeg har aldrig været særlig glad for grinet. Latteren derimod – den kan bære os igennem meget, og jeg håber, at den aldrig forlader mig, før jeg forlader den. Når den tid kommer, nærer jeg intet ønske om engang at blive begravet under 72 kilometerstenen i Tappernøje. Så spred mig! Det har jeg altid selv gjort.” FLEMMING JENSEN er forfatter, skuespiller, dramatiker, instruktør, foredragsholder og farfar. Han har haft fingre i en hel del: 18 bogudgivelser, 15 skuespil, tv-julekalendere og stribevis af tv-programmer, revyerne fra Tivoli til Hjørring. Han har spillet hovedroller på landets største scener fra Det Kongelige Teater til forsamlingshuset på Avernakø – og så har han boet i Grønland, i en Barnaby’sk landsby i Sydengland og været cirkusdirektør i Tyskland. Med andre ord: han har spredt sig.
Som Master Fatman var Morten Lindberg kendt fra tv-underholdning, reklamer, klummer og alt det andet, der skabte hans krøllede karriere. I virkeligheden anede kun ganske få, at der bag den muntre maske gemte sig et storsindet, filosofisk menneske, der som få havde taget konsekvenserne af verdens uretfærdighed. Morten Lindberg levede hver dag efter sin filosofi om, at varme, menneskelige relationer er det eneste, der betyder noget. Han havde venner overalt på kloden, fra fattige indere til amerikanske millionærer, og hans evne til at åbne sit hjerte for andre var svimlende.De seneste år brugte Morten Lindberg halvdelen af sin tid og det meste af sin formue på at hjælpe fattige, brasilianske børn i et sydamerikansk slumkvarter. Dér var han kendt af børn og voksne som “Gordo” - Tykke. Første gang han så kvarteret, var han gæst hos en brasiliansk pige. Men Morten Lindberg kunne ikke lukke øjnene for dem, der kunne bruge hans hjælp. I bogen fortæller Master Fatman om sin unikke karriere - fra det venstreaggressive punkmiljø i Odense til primetime-underholdning på tv. Som ingen andre favnede Master Fatman det brogede kulturliv i Danmark de sidste 20 år.
Mød Hendes Majestæt Dronning Margrethe i den nye spændende bog ‘Med dronningen i Det Kongelige Teater’. En ny og spændende biografi om hendes forhold til kunsten på de skrå brædder, som er spækket med flotte illustrationer af blandt andet fotos og kostumetegninger fra Det Kongelige Teater. Dronningen er en eksemplarisk tilskuer til Det Kongelige Teaters forestillinger, som altid har vakt stor interesse hos hende. Hun er vidende og åben til teaterstykkerne, og har samtidig været vidende til utallige opførelser gennem årenene. I bogen bliver du introduceret til en række samtaler mellem dronningen og operadramaturg Nila Parly om 12 forskellige oplevelser om opera, skuespil og ballet på Nationalscenen. Igennem bogen deler dronningen sine oplevelser og erfaringer og inddrager et engageret og sansemættet sprog, for at give stof til eftertanke hos læseren. Nila Parly holder ofte møder med dronningen, og forud for disse foretager hun interviews med en af de mange kunstnere, som på en eller anden måde har været en del af eller gjort en indsats til den udvalgte forestilling. De interviewede er f. eks balletmester Nikolaj Húbbe, operasanger Johan Reuter og skuespiller Ghita Nørby. De vigtigste pointer fra kunstnersamtalerne indgår i samtalen med Dronningen, der på tilsvarende vis også forholder sig til kunstnernes erfaringer fra prøveforløbet og under forestillingerne. Dette medfører at læseren også bliver klogere på mange af de vanskelige og uventede, store personlige oplevelse, kan kan opstå på et levende teater. Bogen er blevet lavet i samarbejde med Det Kongelige Teater som indeholder sande oplysninger om handlingen, rolleindehaverne og den historiske baggrund.
Iben Hjejle er en af sin generations mest markante skuespillere.Skuespilleren Iben Hjejle var en del af det store nybrud i dansk film i 1990’erne, hun indspillede Hollywood-film og var en hjørnesten i det populære Klovn-univers. Privat udgjorde hun halvdelen af ”Danmarks celebritypar nummer to” – efter kronprinsparret.De senere år har hun skabt en af landets mest lyttede podcasts, den hudløst ærlige Sitter, hvor hun er vært sammen med veninden Signe Lindkvist. Men undervejs har livet taget nogle dyk, og hun er flydt væk fra det, hun er rundet af. Både privat og professionelt. I En gylden korkprop fortæller hun om at finde vej til overfladen og træde i karakter i sit livs vigtigste rolle: Rollen som sig selv. Det har krævet nogle markante valg – og fravalg – i bestræbelsen på at blive tro mod sig selv og genfi nde sine grundværdier.Fortællingen tager sit udspring en dag, Iben smider en kasse med gamle manuskripter i en container. Det bliver første skridt i en længere selvransagning, som fører hende hele vejen tilbage til barndomshjemmet i 1970’ernes Søborg. Hun følger sit spor gennem skiftende familieformer, nedslående tab, tætte venskaber og svære brud frem til i dag, hvor hun har fundet tilbage til fordybelsen og åbnet et nyt kapitel.Bogens tone har den balance, der også kendetegner Iben som menneske og skuespiller – der er lige dele humor og eftertanke. Som en kollega har sagt: "Hos Iben ligger Dostojevski og pruttepuden lige ved siden af hinanden."
Ove Verner Hansen var en mand med store armbevægelser. Han elskede mad og drikke, fest og farver og omfavnede tilværelsen til festligt fulde.»Ja tak« var hans mantra – ja tak til nye oplevelser, ja tak til det gode humør, ja tak til livet. Det hele begyndte og endte i hjembyen Helsingør, men med utallige forunderlige stop undervejs. Ove Verner Hansen var kontoruddannet på byens værft, en uddannelse til en stille tilværelse bag et skrivebord, der med hans egne ord var en eklatant fejltagelse. I stedet blev sangen hans skæbne – eller i hvert fald en del af den. For Ove Verner Hansen nåede at være alt fra skovhugger i Sverige til kongelig operasanger, revyskuespiller i Holstebro, restauratør, de danske smedes hussanger, kong Christian IV og ikke mindst Bøffen. Det var som den tavse skurk i Olsen-banden-filmene, han blev kendt og elsket i enhver afkrog af kongeriget. Ove Verner Hansen – Ja tak til livet er en letlæst mindebiografi for alle dem, der havde en svaghed for Danmarks vel nok største og mest folkekære filmskurk – og alle andre, der nyder en fortælling om en livsnyder, der var en hel del ud over det sædvanlige. Bogen er fuld af muntre anekdoter og fantastiske beretninger, der vil både forbløffe og fornøje. Det er et personligt portræt af et helt igennem forrygende menneske – krydret med masser af unikke billeder. Bogen er blevet til gennem samtaler med dem, der kendte ham bedst – og ikke mindst via de erindringer, som Ove Verner Hansen nedskrev og samlede sammen gennem årene, men efterlod upublicerede, da han døde 20. februar 2016.
Liva Weel var fra 1920’erne stjerne på den danske revyscene i mere end 30 år, og hun vil for altid være forbundet med elskede revyviser som PH’s “Man binder os på mund og hånd” og “Ta og kys det hele fra mig”. Hun havde et vulkansk temperament, et fandenivoldsk humør og tog på alle måder for sig af livets retter.Liva havde sit helt eget greb om publikum, når hun stod på spring til at aflevere en vise. Med sine grønne talende øjne og de lange fingre, der behændigt spandt med, når linjerne skulle tolkes og fortælles. Ingen kunstner i Norden kunne måle sig med det, hun havde i sig. Hun ejede dyb følelse, lys livsglæde og stor intelligens, og så havde hun det, der gjorde hende til publikums yndling – hun havde lune og humør. Temperamentet gav op- og nedture, men det ændrede aldrig på det sikre greb, hun havde om sit publikum, når hun sang sine viser med klokkeklar diktion og stor musikalitet.
»You gotta fight for your right to party.« Sie sind eine der erfolg- und einflussreichsten Bands der Achtziger- und Neunzigerjahre, ein Vorreiter im Überwinden von Genregrenzen und -klischees: Die Beastie Boys. 32 Jahre nach ihrem meisterhaften Debutalbum »Licensed to Ill« und sechs Jahre nach dem Tod von Gründungsmitglied Adam »MCA« Yauch erzählen die beiden verbliebenen Bandmitglieder Michael »Mike D« Diamond und Adam »Ad-Rock« Horovitz ihre einzigartige Geschichte: Von den Anfängen in der New Yorker Hardcoreszene über die Hinwendung zum Hip Hop bis hin zur von allen Musikstilen und Strömungen gefeierten Kultband. Das Beastie Boys Buch ist die Autobiografie einer der bedeutendsten Bands der Popgeschichte, ein Sammelsurium an Anekdoten und Momentaufnahmen, das neben zwei der drei Protagonisten so schillernde Persönlichkeiten wie Wes Anderson, Amy Poehler, Colson Whitehead, Spike Jonze und Luc Sante zu Wort kommen lässt.
Hele Danmark fulgte Jes Holtsø blive voksen - fra lille bebrillede Børge til stor, knallertkørende teenageknægt. Arbejderklassens barnestjerne endte imidlertid som en tragedie. Allerede i Olsen-Banden-årene begyndte han at ryge hash og tage stoffer.Jes Holtsø endte på gaden, og i bogen fortæller han råt og ærligt om samfundets og Københavns underside, som det blev oplevet af ham selv, en poetisk og musikalsk sjæl, der blot ikke kunne holde sig fra heroinen. Nedturen varede over 15 år. Med årene endte Jes som hjemløs allernederst i de fattige misbrugeres hierarki. I bogen beretter Jes dels om turen derned, dels om hverdagen og overlevelseskampen på samfundets bund. Om vold og modbydeligheder - men også om venskaber og om, hvordan han mod alle odds bevarede en kerne af menneskelighed i sit afpillede skrog. Jes Holtsøs skyggevandring ender først, da tilfældige hændelser og en livsfarlig gæld tvinger ham væk fra Vesterbro og til et behandlingssted på Lolland. I dag arbejder han på Det Kongelige Teater og er efter eget udsagn i gang med at leve et almindelige liv med arbejde, børn og andre fornøjelser - blot med 20 års forsinkelse.
From the Teen Wolf and Arrow actor and social media superstar, a brutally honest and graceful memoir of lust, loneliness, abuse and longing that will leave readers breathless.
Das Lexikon enthalt samtliche fur die Sprechwissenschaft relevanten Begriffe - insgesamt etwa 1000 Lemmata, ausgewahlt auf Basis der sprechwissenschaftlichen Fachliteratur der letzten vierzig Jahre. Die Terminologie der Disziplin speist sich neben den facheigenen Teilgebieten aus Nachbarwissenschaften wie der Psychologie, der Sprachwissenschaft, der Phonetik, der Poetik sowie der Logopadie und Phoniatrie. Das Nachschlagewerk bildet diese interdisziplinare Vielfalt ab und bietet damit erstmals passgenaues lexikalisches Wissen fur das Fachgebiet.
"Sinatra mit Schnupfen ist wie Picasso ohne Farbe, Ferrari ohne Sprit - nur schlimmer. Weil ihn eine Erkältung seines unbezahlbaren Juwels, seiner Stimme, beraubt; sie bohrt sich nicht nur tief in sein Selbstbewusstsein und verändert seine Psyche, sondern ruft obendrein noch eine Art psychosomatischen Schnupfen bei Dutzenden von Menschen hervor, die für ihn arbeiten, mit ihm trinken, ihn verehren, auf Gedeih und Verderb von ihm abhängig sind." -Gay Talese Im Winter 1965 brach der Journalist Gay Talese im Auftrag der Zeitschrift Esquire nach Los Angeles auf, um ein umfangreiches Porträt von Frank Sinatra anzufertigen. Als er ankam, verhielten sich der Sänger und seine wachsame Entourage leider eher frostig: Sinatra war verschnupft und wollte nicht interviewt werden. Doch Talese blieb am Ball. Er nutzte die Zeit, um den Star aus der Distanz zu beobachten und seine Freunde, Kollegen, Produzenten, Studiobosse, Angehörigen, Putzerfische und Satelliten zu interviewen. Sinatra gewährte ihm nie das erhoffte Einzelinterview, doch Taleses Beharrlichkeit zahlte sich dennoch aus: Sein detailversessenes Porträt Frank Sinatra Has a Cold ging als Glanzstück des New Journalism in die Geschichte ein. Das dichte Porträt offenbart ebenso viel über den ausnahmsweise mal maulfaulen Entertainer wie über die ganze Hollywoodmaschinerie. Diese Ausgabe präsentiert Frank Sinatra Has a Cold ergänzt um ein Vorwort von Gay Talese, Faksimiledrucke von Manuskriptseiten, Briefwechsel und Originalstoryboards und eine Vielzahl von Fotos, darunter zahlreiche Aufnahmen des legendären Phil Stern - des einzigen Fotografen, der Sinatras Karriere über vier Jahrzehnte begleitete - und anderer prominenter Bildjournalisten der Sechzigerjahre, wie John Bryson, John Dominis und Terry O'Neill. Die Fotos dokumentieren die vielen Gesichter des nicht gerade pflegeleichten Stars: den Showmenschen, den notorischen Großkotz, den liebevollen Vater, den cleveren Geschäftsmann und Hollywoodkassenmagneten, den Boss des Rat Packs, den Freund führender Mafiosi und den gnadenlosen Womanizer, zu dessen Hofstaat, wie wir dank Talese wissen, auch eine unscheinbare kleine Dame zählte, die ihm stets in einem Köfferchen seine 60 Toupets hinterhertrug. Bislang als signierte Collector's Edition erschienen, nun auch zum Preis eines gepflegten Whiskeys erhältlich.
From Shaun Micallef, beloved host of ABC TV's news satire Mad as Hell, comes Tripping Over Myself an insightful and funny memoir about comedy and life that takes us through uncharted waters to unexpected places.Comedy has been Shaun's escape, his guiding light, his refuge, his passport, his lifebuoy, his drug, his mask, his means, his end, his lingua franca, his Self. But it's not everything.From his early years as a gangly, bespectacled nerd in suburban Adelaide to the giddy heights of national TV stardom, Shaun regales us with his experiences and his continuous reinvention through humour with well,humour. He writes with candour about his successes and failures, loves and losses, along with tales of wine, women, song, and eccentric dancing. Behind the persona of one of Australia's best-loved comedians lurks, as you will discover, an idiot.Despite Shaun's best efforts, Tripping Over Myself is sprinkled with thoughtful insights and observations and shows us how to persist in the face of adversity or even good fortune. You will laugh, you will dog-ear pages, you will wonder, you will Google ';Jerry Lewis', you may book a trip to India, and you will come away from this book reflecting on your own life in new and remarkable ways.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.