Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Lise Nørgaard fik ideen. Erik Balling forløste den. Danmarks Radio udsendte den til de danske tv-seere i årene 1978-1981 – og har gjort det adskillige gange siden. Matador er ikke alene en fantastisk tv-serie. Den er også blevet en uomgængelig del af den kollektive fortælling om Danmark i tiden før og under Anden Verdenskrig. På baggrund af mere end 40 nye interview med menneskene foran og bag kameraet, avisartikler, arkivmateriale og brevvekslinger fortæller Christian Monggaard og Jacob Wendt Jensen nu den definitive historie om skabelsen af ’verdens bedste tv-serie’. Rigt illustreret med velkendte stillfotografier fra serien og sjældent sete billeder fra optagelserne, fotografier af rekvisitter, produktionstegninger og kostumeskitser.
Monumental monografi over Herzogs oeuvre og poetik, rigt illustreret med over 100 farvefotos Instruktøren Werner Herzogs visuelle vovemod har dannet præcedens og han er blevet kultfigur og forbillede for en helt ny generation af filmskabere, internationalt såvel som i Danmark. Bredest kendt blev han for sine film med den gale Klaus Kinski, men er i dag dokumentargenrens store navn, der forbinder de europæiske nybølger med succesfuld amerikansk mainstream. Bogen fører læseren ind i et værk der bl.a. beskriver gangsterpræster, bjørnehviskere, skospisning, revolutionære filmkunstnere … og en enkelt pingvin. Samt ikke mindst vigtige perspektiver på en tid med fake news. Skrevet af Kristoffer Hegnsvad, dokumentarist, samt Film&TV-redaktør og kritiker ved Dagbladet Politiken. Han har læst på Københavns Universitet og Sorbonne og har instrueret filmene Laamb og Looking for Exits – Conversations with a Wingsuit Artist. I 2016 deltog han på Werner Herzogs provisoriske filmskole for instruktørtalenter, The Rogue Film School.
I denne unikke blanding af biografi og selvbiografi lukker filminstruktøren og kunstneren David Lynch os for første gang ind i sit liv. Vi hører om hans bestræbelser på at realisere sin kunstneriske vision og om de mange hjertekvaler og kampe, han har måttet igennem for at virkeliggøre sit uortodokse projekt. David Lynchs poetiske, fortrolige og ufiltrerede personlige overvejelser veksler som musikalske riff med de biografiske afsnit, skrevet af hans nære samarbejdspartner Kristine McKenna. Hun har skrevet på grundlag af flere end hundrede nye interview med overraskende åbenhjertlige ekshustruer, familiemedlemmer,skuespillere, agenter, musikere og kolleger på forskellige områder, som alle har deres egen opfattelse af Lynch som menneske og kunstner. Drømmerum er en skelsættende bog, der giver adgang til enenestående rundtur i en af de mest gådefulde og originale nulevende kunstneres liv og tanker.
Dette er historien om Saga Studio. Det legendariske filmselskab, der stod bag en lang række af de nu klassiske film fra den folkelige danske films guldalder. Primus motor bag selskabet var John Olsen, der stiftede selskabet og helt usædvanligt drev det som et enkeltmandsfirma frem til sin død i slutningen af 1959. Hans sidste film blev en opsummering af hele hans produktion og et højdepunkt i den danske folkekomedietradition: Baronessen fra benzintanken. Den driftige John Olsen skrev selv det grundlæggende manuskript til denne og de fleste af den tids andre Saga-film. Han drev sideløbende filmudlejningsselskabet Teatrenes Films-Kontor samt den enorme københavnske premierebiograf Saga Teatret. Denne bog er et kig ind bag kameraet, hvor vi følger selskabets forhistorie, dets opbygning og optagelserne af de enkelte film fra John Olsens periode. Via interviews og udtalelser givet gennem tiderne er det langt hen ad vejen de implicerede Saga-folk og deres efterkommere, der selv fortæller historien. Uddrag af bogen Ikke alene havde han mistet udlejningen af de populære ASA-film, som Henning Karmark og Lau Lauritzen producerede – han fik heller ikke længere ASA-filmenes premierer på Saga Teatret. Hvis John Olsen for alvor skulle holde gryden i kog, måtte han etablere et nyt filmselskab, som kunne producere en række populære danske film pr. år til udlejning igennem hans udlejningsselskab og til premiere på Saga Teatret. Nordisk Film, Palladium og nu også ASA disponerede til anden side, så der var ikke anden mulighed end at starte helt forfra for sig selv, hvis han ville fortsætte på samme niveau som hidtil. John Olsens nye filmselskab måtte have sit eget atelier … Om forfatteren Paw Kåre Pedersen (f. 1972) har tidligere skrevet bøgerne om Lau Lauritzen og ASA Film (2010-2012) samt linernotes til diverse cd-udgivelser. Senest De allerbedste med John Mogensen: Hvad er der så mer’? (Universal, 2014). Uddannet inden for forsikring og har arbejdet på kontor i den branche i 20 år. Niels Jørgen Clement (f. 1945) er uddannet civiløkonom (HD/Organisation) og selvstændig virksomhedskonsulent og underviser på videregående erhvervsuddannelser i ledelsesfag. Har i en lang årrække lavet research på de gamle danske filmselskabers organisation, ledelsesforhold og nøglepersoner. Desuden har han skrevet artikler til Det Danske Filminstituts Filmdatabase (2007) og til Filmleksikon (Gyldendal, 2010).
Michael Wikke og Steen Rasmussen har siden begyndelsen af 1980’erne underholdt flere generationer af danske tv-seere og biografgængere med deres morsomme, anarkistiske, musikalske, poetiske, godhjertede og unikke tv-serier, radioføljetoner og film: Pas på varerne, Arne!, Tonny Toupé Show, Sonny Soufflé Chok Show, Russian Pizza Blues, Hannibal & Jerry, Flyvende farmor, Der var engang en dreng – som fik en lillesøster med vinger, Julestjerner og senest Gooseboy – for nu blot at nævne nogle få af deres mange projekter.Wikke & Rasmussen har deres helt egen kærlige, lunt satiriske tone og kulørt poetiske visuelle stil, og man er aldrig i tvivl om, hvornår man ser en af deres film eller tv-serier. De fortæller opbyggelige, positive historier om verden – ikke som den er, men som de gerne vil have, at den skal være – og om sjove, skæve figurer, der alligevel ikke er så forskellige fra alle os andre.Christian Monggaard har kendt det produktive makkerpar siden slutningen af 1990’erne, og han dykker i Brug dit hjerte som telefon – Wikke & Rasmussens forunderlige rejse dybt ned i de to herrers baggrund, deres mangeårige samarbejde og det smukke, omfattende værk, som har vist sig at have en sjælden tidløshed og dermed også holdbarhed og universalitet. Det er både et hyldestportræt og en undersøgelse af, hvad der har formet Wikke & Rasmussen - og hvordan de har formet os.
I sine stærkt underholdende erindringer fortæller Woody Allen om et liv som instruktør, standupkomiker, forfatter, musiker og skuespiller – og som familiefar og ægtemand. Et ofte tumultarisk liv, der tager sin begyndelse i Brooklyn, New York. Allen giver et levende indblik i sin 60 år lange filmkarriere, fra klassikerne Annie Hall, Manhattan og Hannah og hendes søstre og frem til nyere film som Midnight in Paris og A Rainy Day in New York.Det er en historie om fejltagelser og succeser – og om de mange kunstnere og skuespillere, Woody Allen har mødt på sin vej. Om hans venskaber, ægteskaber og romantiske forhold. Ligesom han i bogen giver sin version af forholdet til skuespilleren Mia Farrow.
Lars von Triers film- og tv-produktioner har siden hans biografdebut med The Element of Crime i 1984 udløst stærke reaktioner hos publikum, og desuden har han vakt opsigt i hele filmverdenen med Dogme 95-manifestet. I dag regner mange Trier blandt de største nulevende filminstruktører, og med hver ny film forventes han at sætte nye standarder for, hvad filmmediet kan. I denne bog undersøges Lars von Triers affektskabende og etisk involverende stil med udgangspunkt i hans værker over en 30-årig periode, helt op til hans seneste film, Nymphomaniac. Centralt i Bodil Marie Stavning Thomsens læsninger står væsentlige analytiske begreber som det haptiske, det affektive, det diagrammatiske og det signaletiske materiale, der med Gilles Deleuze anvendes til at betegne det, der i filmene undslipper en repræsentationel analyse. Lars von Triers fornyelse af filmen 1984-2014 giver en omfattende læsning af Lars von Triers værker i lyset af Deleuzes (film)filosofi og udfolder en ny affektdiagrammatisk filmteori. Løbende inddrages Gilles Deleuzes og Félix Guattaris filosofiske arbejder, samt bl.a. Brian Massumis fortolkning af Baruch de Spinozas affektbegreb og C.S. Peirces diagrammatiske tegn. Bogen giver således en nytænkende analyse og diskussion af samtlige hovedværker af en af vor tids mest anerkendte filminstruktører. Bodil Marie Stavning Thomsen, ph.d., professor mso ved Nordiske studier, Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet.
Fra 1970 til 1978 trak sengekant- og stjernetegnserierne fulde huse i biograferne, både herhjemme og i udlandet. De i alt 14 film parrede folkekomedie og sex i et blandingsforhold, man hverken har set før eller siden. Mange kendte navne arbejdede på de erotiske lystspil, og nye stjerner som Ole Søltoft og Birte Tove opnåede idolstatus. Men succesen havde sin pris, for danskernes frisind kendte sine grænser. Danmark på sengekanten dykker ned i den unikke filmgenre, der opstod i kølvandet på pornoens frigivelse i 1969. Gennem nye interviews, hidtil uset arkivmateriale og mere end 100 udvalgte illlustrationer går bogen tæt på tiden og de medvirkende: Hvem var de, hvad motiverede dem, og hvilke følger fik filmene for deres liv og karriere?
Der var næppe nogen, der havde forudset, at lærlingen Søren Kragh-Jacobsen skulle blive en af sin tids store, danske kulturpersonligheder. Han har imidlertid sat nye standarder for dansk børne- og ungdomsfjernsyn, og han er blevet en af sin generations vigtigste filmskabere. De fleste kender Søren Kragh-Jacobsens film og sange. Fra succeser som Vil du se min smukke navle og Gummitarzan til modne mesterværker som Drengene fra Sct. Petri og Mifunes sidste sang. Og uforglemmelige TV-produktioner som Omsen & Momsen. De fleste kan nynne med på ”Kender du det?” (den med Mona) fra debutpladen, men også andre af sangene fra hans tre albums står distancen i dag.Gennem efterhånden fem årtier har Søren Kragh-Jacobsen leveret lyd og billeder til den fortløbende hverdagsdanmarkshistorie. Her er bogen om hans liv og karriere.
Stjernejournalisten Ronan Farrows nye bog er en af de seneste måneders mest omtalte bøger i USA.Harvey Weinstein var manden at være gode venner med i Hollywoods enorme filmindustri, hvis man skulle gøre sig håb om en karriere. Han udnyttede også denne magt til at misbruge en lang række kvinder. Afsløringen af hans overgreb fik #metoolavinen til at rulle, og Farrow modtog Pulitzerprisen for sin dækning af de rystende historier.Farrow er søn af filmmanden Woody Allen og skuespilleren Mia Farrow. Hans samtaler med sin søster, der har fortalt, at hun er blevet misbrugt at Allen, har givet ham en respekt for ofrene og en forståelse af, hvordan han skulle få deres tillid og tilladelse til at fortælle deres historier.5 hjerter Politiken5 stjerner Jyllands-Posten“Bragende godt skrevet” Bogblogger.dk
Lars von Trier er dansk films kontroversielle hovedskikkelse – med status både som nyskabende geni og som skandaløs provokatør. Med talentets uforudsigelighed som det faste holdepunkt er han gået gennem stjernestunder og infernokriser. LARS VON TRIER – DET GODE MED DET ONDE, der ledsager udstillingen af samme navn på Brandts, giver en bred introduktion til Trier og hans rigt facetterede filmkunst. Bogen er redigeret af Peter Schepelern og rummer en lang række artikler, skrevet af Trier-forskere og af internationale berømtheder som nobelpristageren Elfriede Jelinek og filosoffen Slavoj Žižek. Der er en stor kronologisk oversigt over Triers liv og værk, vidnesbyrd fra nære medarbejdere som Peter Aalbæk Jensen, Jørgen Leth og Stellan Skarsgård, udsagn fra Trier-stjerner som Nicole Kidman, Björk og Uma Thurman. Desuden en sektion med alle Triers manifester og tekster om film samt filmliste og bibliografi, det hele rigt illustreret.
Sandberg-dynastiet er historien om en familie, der i tre generationer gjorde sig gældende i den danske filmbranche – hver på sin måde. A. W. Sandberg var oprindelig pressefotograf, men kom til filmen i 1913. Han arbejdede sig op til at blive kunstnerisk leder og den førende instruktør hos Nordisk Film. Han lavede nogle af de mest berømte danske stumfilm, blandt andet Klovnen med den navnkundige Valdemar Psilander i titelrollen og en række storslåede Charles Dickens-filmatiseringer. I mange år betragtet som noget af det ypperste Nordisk Film havde frembragt. I 1926 lavede han en genindspilning af Klovnen med Gösta Ekman og Karina Bell i hovedrollerne. En stor succes, som markerede et klimaks for dansk stumfilm. A. W. Sandberg blev gift med Else Frölich, der var en af tidens store stjerner på Nordisk Film og senere blev en fremtrædende biografdirektør på Amager. Deres søn, Henrik Sandberg, var den legendariske filmproducent bag Soldaterkammerater-filmene og en lang række Dirch Passer-film, som hans selskab Merry Film oftest producerede i samarbejde med Dirch Passer selv – nu klassiske danske folkelige film som Pigen og pressefotografen, Pigen og millionæren og Piger i trøjen. Film som folk bliver ved med at holde af at gense. Tredje generation, Anders Sandberg, producerede stjernetegnsfilmene i 1970’erne, og drev – sammen med sin far – store dele af de københavnske biografer. Anders Sandberg spillede også en vigtig rolle hos Nordisk Film i 1980’erne og i begyndelsen af 1990’erne. Det er over 100 års dansk filmhistorie set igennem Sandberg-familiens øjne – blandt andet via familiens private arkiver og interviews med Anders Sandberg og søsteren Birgit Sandberg, der har arbejdet i filmbranchen som scriptgirl, produktionsassistent og filmklipper. Uddrag af bogen Nordisk Film lavede efterhånden nærmest film på samlebånd og kunne altid bruge en mand, der forstod sig på at fotografere. A. W. Sandberg blev som udgangspunkt sat til at lave farcer. Det var et godt sted at starte og lære sig teknikken. Den første film skal have været Skorstensfejeren kommer i Morgen, der fik premiere på Metropol Teatret i 1914. A. W. Sandberg fortæller selv om filmen i interviewet i Politiken den 20.5.1937: ”Vi er nu naaet til 1914, og Nordisk Filmskompagni var paa det Tidspunkt i stærk Udvikling og skulde bruge mange Fotografer. De vilde ogsaa gerne have mig som Fotograf, men da jeg var saa ublu at forlange 400 Kr. om Maaneden, betingede man sig, at jeg for saa eventyrligt et Honorar ogsaa skulde sætte i Scene. - Deres Debut som Instruktør? - En komisk Film med Titlen ’Skorstensfejeren kommer i Morgen’ med Gissemand i Hovedrollen. - Hvem havde skrevet Filmen? - Skrevet den? Det var der virkelig ikke nogen, der havde. Saadan noget kendte man ikke til dengang. Men for Resten var det en anstrengende Film. Den tog mig hele tre Dage at optage. I Løbet af en Maaned havde jeg iscenesat mine første fem Film, men saa var jeg rigtignok ogsaa træt i Armen. - I Armen? - Ja, jeg drejede jo selv. Men fra den Tid var Firmaet ogsaa storladent nok til at give mig en Fotograf, saa jeg skulde nøjes med at arbejde med Hovedet. Bid Mærke i Udtrykket.” Om forfatteren Paw Kåre Pedersen (f. 1972) har tidligere skrevet bøgerne om Lau Lauritzen og ASA Film (2010 – 2012) og bøgerne om Saga Studio (2016 – 2018 i samarbejde med Niels Jørgen Clement) samt bogen om den store aviskonflikt på Fyns Amts Avis (2019).
I 2022 fejrer vi, at danske dramatikere i 300 år har lagt et utal af ord i munden på et utal af skuespillere på et utal af scener - og med tiden også på biograflærredet, i radioen, på TV-skærmen med videre. I 116 af de trehundrede år har dramatikerne været organiseret i Danske Dramatikere, stiftet af Emma Gad i 1906. Forfatter Jacob Wendt Jensen har skrevet historien om et forbund af drevne historiefortællere, sceneforfattere, TV-digtere i med-, mod- og søgang. Danske Dramatikeres historier er på 536 sider og indeholder blandt meget andet interviews med Svend Åge Madsen, Leif Petersen, Charlotte Strandgaard, Kirsten Thorup, Kaj Nissen, Sten Kaalø, Niels Brunse, Jørgen Ljungdalh, Nina Malinovski, Astrid Saalbach, Stig Thorsboe, Kim Fupz Aakeson, Bo Hr. Hansen, Line Knutzon, Nikolaj Scherfig, Madame Nielsen, Søren Sveistrup, Jokum Rohde, Jacob Tingleff, Jakob Weis, Anders Thomas Jensen, Mette Heeno, Christian Lollike, Maya Ilsøe, Jeppe Gjervig Gram, Julie Maj Jakobsen, Anna Emma Haudal og Amalie Olesen.
Thesis (M.A.) from the year 2020 in the subject Film Science, grade: 5/5, Eötvös Loránd University (Faculty of Humanities), course: Thesis, language: English, abstract: This research opens up a critical discussion regarding the representation of violence through spiritualism and realism in Kim Ki-duk¿s movies. It will project the similarities as well as the dissimilarities between Kim Ki-duk and Martin Scorsese based on spirituality in correspondence to the use of realism in a cinematic style. This sheds a light on the significances of portraying their cultural and political ideologies. Kim Ki-duk¿s effort is to portray spiritualism and realism; Kim Ki-duk does this by depicting Christianity along with Confucianism, Buddhism, and the practice of silence, in addition to his adaptation of minimalistic style to portray violence. As a result, this research will conclude that Kim Ki- duk is a unique consequential illustrator of South Korea by translating realism in a symbolic manner, which will prove him an auteur.
Over the course of his career, legendary director Werner Herzog (b. 1942) has made almost sixty films and given more than eight hundred interviews. This collection features the best of these, focusing on all the major films, from Signs of Life and Aguirre, the Wrath of God to Grizzly Man and Cave of Forgotten Dreams. When did Herzog decide to become a filmmaker? Who are his key influences? Where does he find his peculiar themes and characters? What role does music play in his films? How does he see himself in relation to the German past and in relation to film history? And how did he ever survive the wrath of Klaus Kinski? Herzog answers these and many other questions in twenty-five interviews ranging from the 1960s to the present. Critics and fans recognized Herzog's importance as a young German filmmaker early on, but his films have attained international significance over the decades. Most of the interviews collected in this volume-some of them from Herzog's production archive and previously unpublished-appear in English for the very first time. Together, they offer an unprecedented look at Herzog's work, his career, and his public persona as it has developed and changed over time.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.