Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
An in-depth biography of Harry Styles, member of one of the world's biggest boybands, One Direction, and huge solo star.
Mød Hendes Majestæt Dronning Margrethe i den nye spændende bog ‘Med dronningen i Det Kongelige Teater’. En ny og spændende biografi om hendes forhold til kunsten på de skrå brædder, som er spækket med flotte illustrationer af blandt andet fotos og kostumetegninger fra Det Kongelige Teater. Dronningen er en eksemplarisk tilskuer til Det Kongelige Teaters forestillinger, som altid har vakt stor interesse hos hende. Hun er vidende og åben til teaterstykkerne, og har samtidig været vidende til utallige opførelser gennem årenene. I bogen bliver du introduceret til en række samtaler mellem dronningen og operadramaturg Nila Parly om 12 forskellige oplevelser om opera, skuespil og ballet på Nationalscenen. Igennem bogen deler dronningen sine oplevelser og erfaringer og inddrager et engageret og sansemættet sprog, for at give stof til eftertanke hos læseren. Nila Parly holder ofte møder med dronningen, og forud for disse foretager hun interviews med en af de mange kunstnere, som på en eller anden måde har været en del af eller gjort en indsats til den udvalgte forestilling. De interviewede er f. eks balletmester Nikolaj Húbbe, operasanger Johan Reuter og skuespiller Ghita Nørby. De vigtigste pointer fra kunstnersamtalerne indgår i samtalen med Dronningen, der på tilsvarende vis også forholder sig til kunstnernes erfaringer fra prøveforløbet og under forestillingerne. Dette medfører at læseren også bliver klogere på mange af de vanskelige og uventede, store personlige oplevelse, kan kan opstå på et levende teater. Bogen er blevet lavet i samarbejde med Det Kongelige Teater som indeholder sande oplysninger om handlingen, rolleindehaverne og den historiske baggrund.
Ballet er en bog om dans og dansere, der vil appellere til både balletfans og et mere bredt publikum. En balletfører, dvs. en introduktion til klassisk ballet – fra hofballettens idealiserende formalisering af den akademiske dans i 1600-tallet til vor tids ekstreme og ekspressive afsøgning af nye udtryk for menneskelig erfaring i fysisk sprog.Ballet - skrevet af balletanmelder og forfatter Alexander Meinertz - er et formidlings- og oplevelsesværk, der vil vække og øge læserens nysgerrighed, interesse og kendskab til ballet. Foruden gennemgang og analyser af kendte balletter gennem tiden og portrætter af koreografer og dansere, indeholder bogen rige billedstudier af balletstjerner og værker samt henvisninger til filmoptagelser, der er tilgængelige på internettet.Med sin analyserende tekst, værkgennemgange og portrætter i kombination med et unikt billedmateriale er Ballet et grundværk om ballet fra hele verden.Langt de fleste balletter er dokumenteret i videoer, der kan købes online og i mange tilfælde ses på YouTube. Bogen indeholder i videst muligt omfang henvisninger til og anbefalinger af disse balletfilm, så læseren kan søge videre og opleve værkerne og kunstnerne på internettet, selv hvis de ikke opføres på Det kgl. Teater i København.Bogens 10 essays beskriver de kunstneriske, kulturelle og sociale kontekster, der har formet kunstartens udvikling. Det gælder også de 100 opslagsemner, hvor kunstartens udtryk fortolkes bredt og mangesidet i interviews med andre danske og internationale anmeldere, kulturskribenter, koreografer og kunstnere.
Fortællende viser med rødder i middelalderen har siden midten af 1800-tallet været emnet for adskillige banebrydende tekststudier. Men hvordan kommer det fortællende aspekt af disse ballader til udtryk i selve sangen, og hvordan kan vi forstå den mundtlige sangtraditions syngemåde og de personlige sangudtryk? For første gang i dansk viseforskning søges disse spørgsmål systematisk besvaret. Med fem sangere som hovedpersoner, enestående lydoptagelser og et omfattende skriftligt kildemateriale som baggrund introducerer Lene Halskov Hansen begrebet "det fortællende sangudtryk", ligesom begreberne visualisering, overlevering og tilegnelse og betydningen af viserne nuanceres. Ballader knyttes ofte til kædedans når talen falder på middelalderen, men manglen på direkte kilder i denne periode fastholder os i sikker uvished. Hvad ved vi faktisk om kædedans i Danmark? Lene Halskov Hansen giver en fornyende kildekritisk gennemgang af både velkendte og hidtil uudnyttede kilder - såvel kilder der direkte omhandler kædedans, og kilder der lader tolkningen om kædedans stå åben. Resultatet er et nyttigt overblik over kædedansens position i Danmark og ikke mindst et indblik i et rigt folkeliv i og omkring (kæde)dans til sang eller musik i forskellige perioder. Der findes 19 lydoptagelser på den tilhørende cd. Lene Halskov Hansen, mag.art. i Folkloristik fra Københavns Universitet. Siden 2007 tilknyttet Dansk Folkemindesamling, Det Kongelige Bibliotek, som arkivar og med forskningsprojekter om sang, kædedans og humor.
Et pragtværk om de tætte danserelationer mellem USA og Danmark. På 300 sider med over 200 illustrationer fortæller Erik Aschengreen historien om den Kongelige Ballets store amerikanske dansere og koreografer –og om danske dansere, der blev stjerner i USA. Forord af Nikolaj Hübbe om bevægelsesinspiration og dansestrømninger på tværs af Atlanten.
Alt er, lige som det skal være. Måske har du en rationel tilgang til livet, hvor du prøver at forstå alting med dit hoved. Måske føler du dig utilstrækkelig. Måske savner du at kunne mærke dig selv tydeligere, blive mere sikker på, hvor dine grænser går, og hvad du egentlig gerne vil. Måske sidder du fast i gamle tanke- og adfærdsmønstre og gør kun det, du plejer. Måske har du glemt, du har en krop. Det fantastiske og kraftfulde ved kroppen er, at du fysisk kan opleve, at du er god nok, som du er. Dine tanker kan forsøge at forstå det, men kroppen kan mærke det. I BEVÆG DIT LIV guider Mie Martha Moltke dig til, med teori og konkrete øvelser, at komme fra hovedet ned i kroppen. Hun lærer dig, hvordan en større fornemmelse for og bevægelse af din egen krop kan hjælpe dig til selvudvikling og til at være mere autentisk, fri, modig og selvkærlig.
Dans fylder i dag mere i idrætsundervisningen end nogensinde før, men hvordan skal man gribe dansen an? DANS 22 samler baggrundsviden om og instruktioner til 22 forskellige danse- og bevægelsesgenrer og gør det let og overskueligt at udføre og lære om dans – både som kropsligt og som kulturelt fænomen.Dans giver ikke kun øget kropsbevidsthed og indsigt i andre kulturers udtryksformer, den er også et frirum, hvor eleverne kan udtrykke sig kreativt og samtidig lære om vigtigheden af samarbejde.DANS 22 gør det let og inspirerende at lære fra sig og at lære om dans. Bogen indeholder 22 forskellige danse- og bevægelsesgenrer; fra folkedans, ballet og vals til hiphop, yoga, salsa og swingdans. Hvert kapitel rummer:en kort introduktioninstruktioner i basistrin, bevægelser og positionersjove træningsøvelserforslag til variationer eller avancerede øvelseropgaver og koreografisk arbejdespørgsmål til refleksion, diskussion og analyseet eksempel på et undervisningsforløbvigtige begreber og navne.Alle kapitler er desuden illustreret med fotos og bokse med tips og tricks, så alle kan være med. Bogen slutter af med en teoridel, der tilbyder forskellige forskningsperspektiver, analyseskemaer til dans og idræt samt lister med supplerende materiale til hvert kapitel.DANS 22 henvender sig til elever og lærere, der arbejder med dans og bevægelse på ungdomsuddannelserne. Den opfylder kravene til de praktiske eksamener i fagene dans og idræt på C- og B-niveau.Praksiskapitlerne er skrevet af: Andrea Charter Lund, Anne Gry Madsen, Dorte Bjerre Jensen, Dorthe Vinsten Madsen, Karen Kristine Wellendorf, Lotte Inger Nielsen, Mie Lotte Ajspur, Mie Lykke Nielsen, Miriam Fajnburg Hovman Elley og Solveig Løvendahl Gustafsson.Forskningsperspektiverne er skrevet af: Helle Winther, Inger V. Damsholt, Lis Engel og Susanne Ravn.
Knudåge Riisager (1897–1974) var en af sin samtids mest fremtrædende danske komponister og kulturpersonligheder. Efter som ung at have komponeret en række kammer-musikværker og sange rejste han i 1923 på studieophold i Paris. Her stiftede han bekendtskab med tidens nye musik af bl.a. Satie, Stravinsky, Varèse, Prokofiev, Milhaud og Poulenc, og impulser herfra satte sig stærke spor i hans værker. I 1930’erne mødte han koreografen Harald Lander og skabte med ham en lang række balletværker, af hvilke Etudes, bygget over Carl Czernys klaveretuder, har gået sin sejrsgang over store dele af verden.Et generelt træk ved Riisager var hans åbenhed over for tidens nye strømninger. Den gav sig udslag i nogle originale balletter, som han udarbejdede sammen med Birgit Cullberg: Månerenen og Fruen fra havet. I sine sidste 10 år komponerede Riisager flere værker med modernistiske træk. Det gælder korværket Sangen om det Uendelige og Til Apollon for orkester. Han skrev også populære sange som »Nord og syd og øst og vest«, »Mor Danmark« og »Danmarks Frihedssang«.Riisager var cand.polit. og i en årrække kontorchef i Finansministeriet. I 25 år var han formand for Dansk Komponistforening og fra 1956 til 1967 direktør for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.Livet igennem var Riisager en markant skribent og debattør. Hovedparten af hans kronikker, artikler og debatindlæg drejer sig om musikalske emner som fx diskussionen om Musikradioen i 1963. Det stærke engagement kombineret med en nøgtern og saglig udtryksform gav ham gennemslagskraft og gjorde ham til en kendt og respekteret skikkelse også i offentligheden. Riisager optrådte således flere gange i tegneserien »Radiserne« og Politikens »At tænke sig«.Claus Røllum-Larsen er mag.art. og ph.d. i musikvidenskab fra Københavns Universitet og siden 1997 forskningsbibliotekar og seniorforsker ved Det Kongelige Bibliotek. I 1990 udgav han Kong Frederik IX og musikken. Musikhistoriske studier i det danske kongehus og i 2002 Impulser i Københavns koncertrepertoire 1900-1935. Studier i præsentationen af ny, især udenlandsk instrumentalmusik.
Balletdanser, skoleleder, førstedame, underviser, koreograf og instruktør. Anne Marie Vessel Schlüter er dedikeret til balletten. Hun har været tilknyttet Det Kongelige Teater i 66 år, og hun arbejder stadig.Anne Marie Vessel Schlüter fortæller i erindringsbogen På skrå brædder og bonede gulve til journalist Trine Munk-Petersen om sin opvækst i en teaterfamilie, om skiftende balletmestre, verdenskendte dansere, turneer, det daglige arbejde bag kulisserne og ikke mindst om Danmarks store koreograf, som hun gør alt for at holde levende: Auguste Bournonville. Hun fortæller om sit private liv, ikke mindst om statsminister Poul Schlüter, som hun efter en kort og hektisk forelskelse giftede sig med i 1989, et ægteskab, der varede til hans død i 2021.
Alex er 16 år og går i 1.g. Han føler ikke, at han hører til i gymnasiet og har isoleret sig fra sine jævnaldrende. I skolen kæmper han med koncentrationsbesvær og mobning samt en meget kontrollerende mor. Det eneste Alex drømmer om er at blive professionel danser. Han bruger derfor al sin fritid på at danse hiphop og underviser også på det lokale dansestudie. Da Nana fra klassen begynder at vise interesse for ham, finder Alex langsomt modet til at åbne op og betro sine problemer til hende.Alt det jeg aldrig fik sagt er en historie om at finde sig selv og turde være den, man er.
This book draws on theories of aesthetics, post-colonialism, multiculturalism and transnationalism to explore salient aspects of perpetuating traditional dance customs in diaspora. It is the first book to present a broad-ranging analysis of cultural dance in Australia. Topics include adaptation of dance customs within a post-migration context, multicultural festivals, prominent performers, historiographies and archives, and the relative positionings of cultural and Western theatrical dance genres. The book offers a decolonized appraisal of dance in Australia, critiquing past and present praxes and offering suggestions for the future. Overall, it underscores the highly variegated nature of the Australian dance landscape and advocates for greater recognition of amateur community dance practices. Cultural Dance in Australia makes a substantial contribution to the catalogue of work about immigrants and cultural dance styles that continue to be preserved in Australia. This book will be of interest to scholars of dance, performance studies, migration studies and transnationalism.
This book explores the relationship between the body, ecology, place, and site-specific performance. The book is situated within arts-based research, particularly within embodied inquiry and poetic inquiry. It explores a theoretical foundation for integration of these areas, primarily to share the lived experiences, poetry and dance which have come out of decades of sharing site-specific performances.
Dance and Ethics: Moving Towards a More Humane Culture is an introductory study of ethical issues as applied to the history and field of Western theatrical dance. It is the first sustained work of its kind, inspired by the belief that there are serious issues to be illuminated by examining dance in relation to ethics and to the changing values in the dance world itself, especially as faced by young dancers entering the profession.Since the 1960s and gathering momentum with the #metoo movement, scholars and practitioners, especially from the fields of dance education, somatics and the realms of postmodern dance and ballet, have increasingly believed that attitudes and practices involving psychological, physical and sexual mistreatment of students and dancers must be challenged. Dance and Ethics examines key ethical issues related to the dance field, primarily within the United States, and how those directly impact different aspects of the lives of dance artists over the span of their careers. The issues discussed include the basic ethical choices facing a dance artist in terms of whether to care about ethics or separate art from morality; ethical issues involved in student-teacher and dancer-choreographer relationships; how ethical concerns relate to the creation and reception of choreographic work; ethical aspects of the critical assessment of dance and dancers; and ethical issues related to presenting systems and institutional infrastructures within the dance field.While there is a clear bias towards greater humanism within the dance field, Naomi Jackson is sensitive to the variety of moral stances available in any given situation. Readers are invited to consider that ethical options exist other than those that are usually promoted, that while sometimes there are no clear right and wrong answers, there are better and worse positions to be explored and defended and that it is important for the dance field and broader culture to consciously address ethical issues in relation to dance in a sustained, thoughtful and creative manner.The book focuses on theatrical dance forms of ballet, modern/postmodern dance and theatrical jazz, but also extends to commercial dance, dance for the camera/internet and social/vernacular/folk dance when relevant to the main argument.Dance and Ethics will appeal primarily to educators and students as well as young professional dancers. It is designed for undergraduate and graduate students in dance studies, American studies, performance studies and cultural studies. It will be useful for undergraduate and graduate dance courses focused on pedagogy, choreography, criticism, community engagement, politics and aesthetics.
';Surely you would like to be immortalised in art, fixed forever in perfection?' Sadler's Wells, 1933. I would kill to dance like her. Disciplined and dedicated, Olivia is the perfect ballerina. But no matter how hard she works, she can never match identical twin Clara's charm. I would kill to be with her. As rehearsals intensify for the ballet Copplia, the girls feel increasingly like they are being watched. And, as infatuation turns to obsession, everything begins to unravel.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.