Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Vejledninger i skrivning og redigering

Her finder du spændende bøger om Vejledninger i skrivning og redigering. Nedenfor er et flot udvalg af over 421 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Vejledninger i almindeligt skriftligt arbejde, journalistisk skrivning og teknisk skrivning, osv.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Jan Kjær
  186,95 kr.

  Bogen er for alle forfattere, der gerne vil have en dybere forståelse for mekanikken bag den gode historie, og som ønsker at arbejde struktureret med deres manuskripter. Bogen består af to dele:DEL 1. Jan Kjær viser, hvordan man strukturerer sin historie efter en plotmodel, og gennemgår punkt for punkt den model, som han selv bruger. Han inddrager eksempler fra bestsellere som ”The Hunger Games” og ”Harry Potter”. DEL 2. Om hvordan man skaber en fængende, dynamisk historie baseret på sin helt egen plotstruktur. Og hvordan man griber det an, når man skal opbygge en historie, der strækker sig over flere bind.Rigtig god fornøjelse med dit næste bogprojekt og opbygningen af DET GODE PLOT.Jan Kjær er en prisbelønnet dansk forfatter. Han har skrevet over 50 bøger og er udkommet i 15 lande.Hans historier er lavet til teater, TV-film, legetøj og spil.I bogen ”Det gode plot” viser han for første gang, hvordan han arbejder med plotstrukturer i sine populære børne- og ungdomsbøger.

 • - Sådan skriver du i praksis
  af Amalie Lyhne
  175,95 kr.

  De fleste DJØF’ere bruger en stor del af deres arbejdsdag på at skrive. Notater, rapporter, webtekster og meget andet strømmer ud fra ministerier,styrelser, virksomheder, organisationer og konsulenthuse – og det er DJØF’ere, der står bag de mange tekster. Men skriftlig formidling er ikke en integreret del af DJØF-uddannelserne, og mange DJØF’ere har derfor brug for at blive bedre til at skrive. Bogen er meget let at gå til og kræver ingen forudgående viden om skriftlig formidling. Trin for trin bliver de forskellige genrer gennemgået, og der er mange praktiske øvelser og konkrete eksempler fra DJØF’ernes verden.

 • - Greb der griber
  af Christina Pontoppidan & Andreas Immanuel Graae
  206,95 - 247,95 kr.

  Giv teksten liv præsenterer en enkel opskrift på, hvordan man skaber tekster, som er medrivende både at læse og skrive. Gennem tre centrale akter viser de to forfattere, hvordan man skridt for skridt, greb for greb, vækker sine tekster til live: Først får tekstens fokus liv, så tekstens form og til sidst formuleringerne.Hver akt præsenterer tre enkle greb. Skribenten lærer blandt andet at sætte ansigt på stoffet og søge efter sigende og afvigende fragmenter, at blande genrer, vække læserens begær og bruge metaforer, rim og rytme. Med de ni greb er skribenten rustet til at gribe sin læser. Bogen er rig på eksempler, der viser, hvordan vidt forskellige skribenter bruger grebene. Efter hvert af de ni greb bliver læseren selv sat på prøve. Giv teksten liv er skrevet til alle, der vil give deres læsere en stimulerende læseoplevelse: Akademikeren, der vil formidle sin forskning; journalisten, der vil skrive en god historie; pressemedarbejderen, der vil forny sit sprog; den studerende, der vil have skriveglæden tilbage; bloggeren, der vil skrive med puls og potens.

 • af Jonas Langvad Nilsson
  103,95 kr.

  I løbet af 1960’erne tog journalistikken en drejning i USA. Yngre, progressive journalister blev stjerner, skrev artikler og bøger med et helt nyt personligt præg og begyndte at tilføre deres behandling af aktuelle emner en skæv og delvist kunstnerisk vinkel. Alt i alt skabte det bølgen af New Journalism.I dag skriver en ny generation af journalister videre i denne tradition og har bl.a. gjort det journalistiske portræt til en stærk, selvstændig genre, som bevæger sig ud over den almindelige medietekst og ind i et mere litterært landskab. Med nye fortællestrategier og virkemidler fra ikke mindst film og skønlitteratur skaber forfatterne tekster, der fængsler læseren, og tegner portrætter af en sjælden dybde og rigdom.I Amerikanske portrætter har den danske journalist Jonas Langvad Nilsson samlet tekster af otte af de bedste forfattere, fra veteranen Gay Talese til den i Danmark bogaktuelle Susan Orlean (Rin Tin Tin – en hunds liv og legende). Portrætterne spænder vidt: en verdenskendt crooner, en almindelig ameri­kansk 10-årig, en cheerleadergruppe, en excentrisk filmpro­ducer og meget andet. Artiklerne, der har været trykt i store magasiner som Esquire og The New Yorker, er cremen af genren: De er underholdende, medrivende og oplysende, og de er – i overraskende grad – tidløse.Hver tekst ledsages af et interview med forfatteren, som belyser teksten og indkredser portrætjournalistens arbejdsmetoder.Jonas Langvad Nilsson (f. 1974) er journalist på maga­sinet Euroman og har skrevet portrætter af en lang række kendte og ukendte danskere. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole, Berlingske Tidende og University of Tennessee i Knoxville. Desuden BA i dansk og medie­videnskab fra Københavns Universitet.

 • af Trygve Kvithyld, Trude Kringstad & Guri Melby
  147,95 kr.

  Gode skrivefærdigheder er helt central del af elevernes literacykompetence. Det at kunne udtrykke sig på skrift er nødvendigt for en vellykket skolegang og uddannelse, for at kunne deltage i arbejdslivet og for at blive en aktiv deltager i samfundet.Bogens forfattere forklarer, hvad skrivestrategier er, hvilke strategier der er nyttige på forskellige tidspunkter i skriveprocessen, og hvordan man kan arbejde med skrivestrategierne i undervisningen. Udgangspunktet er, at skrivning er et håndværk som alle kan lære, og at undervisning i skrivestrategier er noget af det mest effektive, skolen kan beskæftige sig med for at udvikle eleverne skrivekompetence og læring.Bogen henvender sig til lærerstuderende og lærere i skolen i alle fag. Bogens eksempler er primært fra undervisning på mellemtrin og overbygning, men temaet om skrivestrategier er relevant for hele uddannelsesforløbet.

 • af Kaare Thomsen
  123,95 - 176,95 kr.

  Vil du være god til at formulere dig skriftligt? Med denne bog kan du lære det selv! Bogens mange opskrifter og eksempler er lige til at bruge. Til alle emnerne hører øvelser med løsningsforslag så du kan træne i dit eget tempo.Resultatet vil være at dine budskaber fremstår klare, professionelle og overbevisende.Emner:- Mails og breve- Letlæseligt (fag)sprog- Afsnit der hænger sammen- Effektfuldt og levende sprog- Skriv som en nyhedsjournalist- Få modtageren til at gøre hvad du ønsker- Fra idé til færdig tekst

 • af Roy Schwartz
  147,95 kr.

  Smart Brevity, a masterpiece crafted by the renowned author Mike Allen, is a book that truly lives up to its name. Published recently on January 12, 2023, by Hodder And Stoughton Ltd., this work of art is a must-read for all literature enthusiasts. The genre of this book is not confined to a single category, as it gracefully intertwines various themes, making it a captivating read from start to end. Allen's unique writing style and the smart brevity of his narration keep the readers hooked, as he transports them into a world crafted by his imagination. The book is a testament to Allen's literary prowess and is a significant addition to the collection of Hodder And Stoughton Ltd. Don't miss out on this literary gem!

 • af Bo Skjoldborg
  94,95 - 247,95 kr.

  Vil du skrive mere og bedre?’Skriv! Hurtigt og frit’ giver dig konkrete tips og tricks til at udvikle din skriveproces, så du kommer til at skrive mere effektivt og med større glæde. Det gælder alle dine tekster – rapporter, mødeagendaer, referater, artikler, e-mails, salgstekster, præsentationer, fagbøger, romaner, invitationer, tekster til nettet, studiet mv. Bo Skjoldborg er forfatter, cand.phil. i dansk og indehaver af kommunikationsvirksomheden Powerwriting.dk. Han står bl.a. bag skrivebogsklassikeren ’Flowskrivning – vejen til flydende skriveprocesser’ og ’Skriv så de reagerer – på jobbet og i det hele taget’.Derudover har han skrevet digtsamlinger, romaner, børnebøger og langt over 10.000 sider som tekstforfatter. Anmelderne skriver om de andre skrivebøger: "Den er velskrevet og anvendelig og bør stå på hylden i håndbogsbiblioteket, i reolen, i studerekammeret eller på kontoret." (Birthe Christiansen, Læsepædagogen) "Flowskrivning er en glimrende og letlæst bog om skriveprocesser og kreativitet i skriveriet. Bogen har mange punktopstillinger og opsummeringer i direkte sprog. Kan anvendes af alle, der skriver tekster af både fag- og skønlitterær karakter." (Sanne Caft, DBC) "En kortfattet og lettilgængelig værktøjsbog skrevet til dig, som skal skrive tekster som en del af dit job." (Berit Ellehammer-Ronthov, Danske Kommuner) "Bogens force er dens mange gode huskeregler. Huskereglerne bliver fulgt op af eksempler, som på fin vis illustrerer deres pointer, og det er gjort til UG med kryds og slange." (Søren Kreilgaard, Børsen)

 • af Ulla Bendix & Jette Helland
  81,95 - 126,95 kr.

 • - Din guide til skriftlige opgaver
  af Julie Louring
  177,95 kr.

  Afleveringer. Årsprøver. SRP.  De skriftlige opgaver på gymnasiet gør krav på mange timers arbejde i løbet af tre år. Alle lærere har deres egen idé om, hvordan de skal laves, og nettet flyder over med uforståelige vejledninger, tips til snyd og firmaer, der tilbyder at skrive opgaven for dig.  Denne bog gør ingen af delene. I stedet er den en hjælpende hånd til at opnå bedre skriftlige karakterer. Du lærer, hvordan man skriver gode opgaver, uanset niveau, på et sprog, der rent faktisk er til at forstå. Bogen kan læses fra start til slut eller bruges som et opslagsværk. Uddrag af bogen ”Efter din diskussion virker det oplagt at få rundet af og skabt en form for afklaring. Der er mange, der synes, at det er nemt og meget professionelt at slutte af på en lidt vag måde – sådan “Man kan derfor både argumentere for og imod”, eller “Der er både positive og negative ting ved det”. Det er ikke professionelt, det er faktisk bare ret slapt. Det svarer lidt til, at du er ved at gennemføre en ironman, men så lige 200 meter før målstregen beslutter du dig for at give op og så i stedet traske hjemad.”Om forfatteren Julie Louring (f. 1997) dimitterede i 2017 fra Næstved Gymnasium & HF med et snit på 11,9 og rene 12-taller i alle skriftlige karakterer. Når Julie ikke skriver tekster eller bander over kommaer, læser hun en bachelor i European Politics og russisk på topuniversitetet King’s College London.

 • af Ros Atkins
  147,95 kr.

 • - Elon Musk, Peter Thiel and the Company that Made the Modern Internet
  af Jimmy Soni
  107,95 - 187,95 kr.

  The gripping inside story of Paypal, the company that created the digital age as we know it.

 • af Brittany Snow
  195,95 kr.

 • af William Strunk
  197,95 kr.

 • af Karsten Pers
  164,95 kr.

  Karsten Pers er skriverådgiver og forfatter til flere bestsellere. Han har her samlet sine mange års erfaring med skriverådgivning i denne inspirerende, lille guide, som hjælper dig med at skrive en rigtig god og nyttig fagbog - og gøre det med glæde - på basis af din egen ekspertise. Kapitler: Dit mod / Din plan / Din arbejdsro / Din skrivning / Din bogKarsten Pers er også kendt som stifter af newpub.dk - det åbne forfatterfællesskab.

 • - Grammatik, stavning og kommatering
  af Inger-Lise Heinze & Ida Lyndby Jensen
  497,95 kr.

  Stav UNG er et stavemateriale, der systematisk gennemgår alle ordklasser med de latinske betegnelser, staveregler og kommatering. Desuden er der bagerst i bogen oversigter over grammatik, sætningsled, kommaregler og ordliste med de enkelte ords ordklasse og bøjning.I Stav UNG - Lærerens bog findes facit og uddybende kommentarer til de enkelte emner. 2. udgave er opdateret med oversigt over STAV ung set i forhold til kravene i forenklede Fælles Mål.

 • af Poul Erik Jensen & Inger-Lise Jørgensen
  307,95 kr.

  Knytter sig til STAV 8 - Elevens bog, 5. udgave.Indeholder generelle kommentarer om staveundervisning, facit til alle opgaver samt danskfaglige og metodiske kommentarer opgave for opgave. Man får en beskrivelse af, hvilke faglige områder der gennemgås og en oversigt over, hvordan der arbejdes med de enkelte trinmål fra nye forenklede Fælles Mål med detaljerede henvisninger side for side.

 • af Patricia Goodson
  482,95 - 574,95 kr.

  With its friendly, step-by-step format, the Third Edition of Becoming an Academic Writer by Patricia Goodson helps readers improve their writing by engaging in deep, deliberate, and daily practice. Featuring 50 exercises, this guide is organized so readers can either work through exercises in order, or focus on specific areas.

 • af Thomas B. Ksiazek
  226,95 - 549,95 kr.

 • af Jingfeng (Independent researcher) Xia
  226,95 - 596,95 kr.

 • af Janet M. Cramer, Carlnita P. Greene & Lynn M. Walters
  411,95 kr.

 • af Vic (Elon University Costello
  842,95 - 1.589,95 kr.

  Whether you are working using text, graphics, photography, sound, motion, or video, Multimedia Foundations covers the skills necessary to be an effective modern storyteller.

 • - ChatGPT’s guide til sig selv og råd til det gode liv
  af Nick Allentoft & Chatgpt
  119,95 - 127,95 kr.

  Få et kig ind i en fremtid, der udspiller sig lige nu og her. Denne bog demonstrerer hvor stor en revolution, der er ved at ske med kunstig intelligens. Hvordan stiller man spørgsmål? Hvad kan vi bruge den til? Hvordan forholder en kunstig intelligens sig til forskellen på den selv og os mennesker? Svarene fra robotten er nogle gange mindblowing, og andre gange afslører den sine svagheder. Lige nu. Udviklingen er kun lige begyndt, og det går hurtigt. Rigtig hurtigt. Maskinen lærer mens du bruger den, og mens du sover. Chatbottens Revolution er en samling af samtaler mellem bogens forfatter og ChatGPT - en avanceret AI, der kan besvare spørgsmål og generere tekst hurtigere end de fleste kan skrive på computer. Den bliver klogere for hver gang du bruger den. Bogen præsenterer læserne for ChatGPT's mangfoldige evner og giver en klar forståelse af, hvordan man kan bruge denne teknologi til at optimere sit arbejde, lære nyt og løse problemer i hverdagen. Fra at forklare komplekse emner til at generere kreative idéer, viser ChatGPT sit enorme potentiale inden for en bred vifte af felter, herunder forskning, uddannelse, karriere og privatliv. Chatbottens Revolution er en spændende mulighed for at opdage og udforske, hvad den kunstige intelligens kan tilbyde, hvorfor vi skal tænke grundigt over den og hvordan den kan forbedre vores hverdag.

 • af Karen Roush
  463,95 kr.

  This is a book about writing your dissertation or scholarly project. It is intentionally small because the last thing a doctoral student needs is another doorstop-sized book to buy, read, and lug around. This is a step-by-step guide to help you write your dissertation or scholarly project. It will not help you design or conduct research or quality improvement initiatives, but it will help you plan, document, organize, and write your dissertation or scholarly project.This book takes you step by step through writing your dissertation or scholarly project, with chapters that correspond exactly with the chapters of a dissertation or scholarly project. There's no fluff here-no attempt to make the book look bigger to attract attention. All this book intends to do is to help you successfully write your dissertation or scholarly project, and does so in a succinct and logical way, with only the occasional interruption for important tips gleaned the hard way.

 • af S. C. Scott
  172,95 - 312,95 kr.

 • af S. C. Scott
  182,95 kr.

 • af S. C. Scott
  172,95 - 312,95 kr.

 • af Ashan R. Hampton
  374,95 kr.

 • af Washington Irving & Arthur Rackham
  317,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.