Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
The Woman in Me is a brave and astonishingly moving story about freedom, fame, motherhood, survival, faith, and hope.
At blive voksen i medgang og modgang – det er noget, journalist og forfatter Dolly Alderton kender til. Igennem sine klummer i Sunday Times, Daily Telegraph og Marie Claire, og hitpodcastet The High Low, har hun kastet sig hovedkulds ud i datingkulturen i en digital tidsalder, venskaber som de ser ud i starten af voksenlivet, kampen for at få sig en karriere og en plads i verden. I denne bog fortæller hun levende og sjovt om at blive forelsket, om ikke at være forelsket nok i sig selv, om katastrofale fester med Rod Steward-tema, om at blive droppet og om at opdage, hvor vigtige venskaber er, når man skal finde vej i tilværelsen. Alt hvad jeg ved om kærlighed er en underholdende og indsigtsfuld, feministisk og hjertevarm debut fra en britisk stemme, der ifølge flere anmeldere er Englands nye Caitlin Moran, en Norah Ephron for det 21. århundrede. Hun væver personlige fortællinger, skarpe observationer, lister, opskrifter og vignetter sammen til en historie, der vækker genklang hos kvinder i alle aldre om en tid i livet, hvor alt stadig er udefineret og åbent. Dolly Alderton er en britisk prisvindende journalist og skriver for flere af landets største dagblade, heriblandt Sunday Times og Daily Telegraph. Hun er derudover vært for The High Low, en podcast som ugentligt dækker nyheder og popkultur, og som igen og igen topper de europæiske hitlister.
“Skal åbnes ved min død” er Patricia Asbæks eventyrlige erindringer. En fortælling om et liv i bevægelse. Om fransk overklasse og danske 68’ere. Om kunstnere og kongelige. Om eventyr og overlevelse. Om skønhed og sandhed. Og om sent i livet at modtage et brev, der forandrer alt.Patricia Asbæk blev født i Casablanca i 1945. Hendes mor var korsikansk, hendes far dansk. Hun voksede op i Marokko, Frankrig, England og Danmark, hvor hun mødte sit livs kærlighed, Jacob Asbæk, uddannede sig, blev galleriejer, fik tre sønner og i godt fem årtier har været et kraftfuldt samlingspunkt - i sin familie og i kunstverdenen.
Den globale superstjerne Harry Styles er en levende legende. Megastjernen fra det enormt succesfulde boyband One Direction har opnået en solokarriere, som de fleste kun kan drømme om. Udover at være en prisvindende og kritikerrost musiker og performer er han også både skuespiller, fashionista og støtter mange velgørende formål.Hans tre hitalbums – Harry Styles, Fine Line og det grammy-vindende Harry’s House fra 2022 – har ligget øverst på hitlister over hele verdenen med masser af singlehits. Sign of the Times blev hans første #1-single tilbage i april 2017, Watermelon Sugar var det helt store sommerhit i 2020 og hans første #1 i USA. Og i 2022 slog As It Was alle hitliste-, salgs- og streaming-rekorder i Storbritannien og gav ham hans anden #1 i USA. Harry blev også den bedst sælgende kunstner i Storbritannien i 2022, idet Harry’s House og As It Was sluttede året af med at ligge øverst på både album- og single-salgslisterne.Harry fascinerer både fans, anmeldere og musikeksperter, og han er fast inventar i overskrifter på de sociale medier og på internettet. Hvis folk ikke lige taler om hans musik, har de travlt med at analysere hans regnbuefarvede, kønsinkluderende mode, gætte på, hvem der mon bliver hans næste kæreste, eller anmelde hans forskellige filmroller.Han er en gudsbenådet showmand, har en superfræk charme, men han har også begge ben plantet solidt på jorden og lader sig ikke rive med af det vanvid, der følger med berømmelsen og præger livet på de sociale medier døgnet rundt. As it is beretter om Harrys rejse fra skoledreng til global berømmelse med omtaler af hans musik, film, mode, kvinder og velgørenhed.Find ud af, hvorfor Harry er et globalt fænomen, og hvad der gør ham så enestående …
Den Danske Sang har i de senere år oplevet en sand renæssance, og coronakrisen har for alvor fået danskerne til at synge med - selv på landsdækkende tv. Sangene har en helt særlig evne til at samle os og skabe glæde i en ellers trist og udfordrende tid. De bygger på en fælles kulturarv samtidig med, at de er konstant forandring. En af dem, der for alvor har fået Danmark til at synge med, er komponist og chefdirigent for DR Pigekoret Phillip Faber. Phillip Faber har en enorm viden om, indsigt i og ikke mindst kærlighed til den danske sangskat, som han i bogen deler ud af. Han ved alt om sanghistorie, tekster, melodier, og hvad hemmeligheden er bag en velskrevet sang. Hans talent for at komponere har senest udmøntet sig i sangen “Og Gud Sang”, der har fået den ære, at være blandt de udvalgte sange i den nyeste udgave af Højskolesangbogen. Når man læser bogen kan man virkelig mærke, at det er et emne, der ligger Phillip Fabers hjerte nær, og glæden ved den danske sangskat smitter af på læseren. I bogen søger han også at undersøge, hvad det er, der gør netop den danske sang så særlig, og hvorfor den betyder så meget for os. Hvis du får lyst til at bryde ud i sang, når du læser bogen, indeholder bogen tekst og melodi på nogle af de mest elskede sange, så du nemt kan synge med. Rigtig god fornøjelse med at synge Den Danske Sang.
Om det har været skæbnebestemt er ikke til at sige, men det sidste halve år af sit liv, arbejdede Kim Larsen på en erindringsbog i samarbejde med forfatteren Jens Andersen. Heldigvis for os alle nåede de to at gennemføre en række interviews, hvor Kim Larsen åbnede op for historien sin barndom og sine rødder og ikke mindst for vejen til det store gennembrud med Gasolin. Deres mange samtaler danner basis for denne unikke og indsigtsfulde bog, som udkommer med familiens støtte og opbakning. Jens Andersen fortæller, at når de to skulle mødes, sad Kim Larsen altid klar i sit lille køkken i Odense med guitar, smøger og kaffe. Han fortæller også, at hvert møde blev afsluttet med en lille dramatisk cliffhanger, så der altid var noget at glæde sig til til næste gang. Gennem årene har mange bedt om lov til at skrive Kim Larsens erindringer, men den folkekære musiker har takket nej hver gang. Jens Andersen kunne han dog ikke sige nej til, fordi han nærede meget stor respekt for hans forfatterskab og fordi, de havde en god kemi. Selvom de to ikke får lov at afslutte bogen sammen, så udkommer den nu i den ånd, der prægede deres unikke samarbejde og mange samtaler.
En fantastisk selvbiografi om en af landets største influencers Stephanie Karma, bedst kendt som Geggo. Geggo som er datter til Linse kessler og niece til Mikkel Kessler, er nærmest vokset op for rullende kameraer som yngste medlem af Familien fra Bryggen. Udadtil ser det ud til at Stephanie har levet det perfekte liv, men det har ikke altid været uden problemer. I bogen fortæller hun ærligt ud om den hårde barndom med en mor i fængsel, om de vilde og udfordrende teenageår, hvad det har betydet at være mor for første gang, og hvorfor Cengiz er den rette mand for hende. I bogen beretter Stephanie også om, hvordan det har været at blive et så kendt ansigt i så tidlig en alder, og hvilke udfordringer det har medført, ved at have arbejdet så tæt sammen med hendes familie på åbent tv hele livet. Hvordan hun har skulle finde sig selv og skabe sin egen karriere som influencer, hvordan hun har skulle forholde sig til pressen, haters og fans og hvordan hun har måtte arbejde ekstra hårdt for at bevise sit værd. De kampe og udfordringer Stephanie har stået over for som teenager er blevet vendt til noget positivt, og har i dag udviklet sig til en inspirationskilde for mange unge kvinder, er underholdende og utrolig spændende for Bryggen-fans, har over en halv million følgere på Instagram og er mor med stort M.
TÆL TIL TINA Tina Dickow er en af Danmarks største og mest folkekære sangerinder, der med sin musik og sine tekster har tryllebundet sit publikum igennem næsten 20 år. 'Tæl til Tina' er en personlig fortælling om Tina Dickows liv med og midt i musikken indtil nu; fra den spæde start ved klaveret i Åbyhøj til de store internationale scener. Fra kunstnerlivet i London til familielivet på Island. Det er historien om "Pigen fra Åbyhøj" med et søgende og rastløst sind, på jagt efter lykken ude i den store verden med en akustisk guitar på ryggen.Med sine sange som rød tråd fortæller hun om sangskrivning, turnéliv og rampelys, tvivl og svære stunder i studiet og på scenen, om angst og fristelser og om hendes higen efter række ud efter og røre sit publikum. Og ikke mindst om den store kærlighed ... 'Tæl til Tina' er en fortælling i to spor: et nutidsspor, hvor Tina er alene på turné i Tyskland og beskriver turnélivet i alle dets facetter, og et retrospektivt spor, der fortæller om hendes karriere med ekstra fokus på tiden omkring hendes gennembrudsalbum 'Count To Ten', der har 10-års jubilæum i år.
Puk Elgård fortæller i denne rørende selvbiografi og hyldest til livet, historien omkring det at komme til verden som erstatningsbarn, om at kæmpe med en overskyggende angst, og ikke mindst om at bryde tabu og tavsheden omkring en udfordrende barndom og opvækst. Men også hvor livsvigtig en beslutning at om vælge sin egen vej og bryde et dårlige mønster er. Samtidig er Se mor, jeg danser også en hyldest til livet. Den fortæller netop om den tro Puk havde og har på, at man KAN bryde ud og finde sin egen vej på trods af en udfordrende barndom.,Da Puk Elgårds forældre mistede deres syvårige datter Pia, var lægernes eneste råd til det ulykkelige forældrepar: "Få et andet barn med det samme." Ramt af stor sorg, ser forældrene lægens råd som en mulighed ud af den store skygge som lå over dem, og ganske kort efter begravelsen, blev Puks mor gravid, og Puk om til verden som det hun selv omtaler som et erstatningsbarn. Da Puk er kun 6 år gammel, opdager hun sandheden om sin afdøde søster, og påtager sig i en alt for tidlig alder opgaven med at holde familien på fode, i den store sorg som stadig overskygger familien. Men sorgen havde slået dybe revner i det fundament som skulle være for en lykkelig og velfungerende familie. Derfor er Puk og hendes bror Claus' opvækst dybt præget af begge forældres store forbrug og af alkohol og piller, samt farens voksende ludomani, samtidig med en mor hvis psyke var skrøbelig.. Puk Elgård har gennem hele sit liv været fast besluttet på at være en mønsterbryder, og ikke følge familiens misbrug og ustabile fundament. På en rejse til New Mexico får hun muligheden for at gennemgå nogle ældgamle og hemmelighedsfulde indianerritualer. Under trommedans og fuldmåne kommer minderne fra en alt andet end lykkelig barndom krybende frem, og pludselig er hun tættere på tragedien end nogensinde før. Vil det være for svært, eller måske umuligt at bryde mønsteret uanset hvor meget man ønsker det?
Biografien om den verdenskendte og populære fodboldspiller, Cristiano Ronaldo, er skrevet af den spanske journalist og forfatter, Guillem Balague, der blandt andet er kendt for de roste værker om fodboldspillere som Messi og Pep Guardiola. Biografien ”Ronaldo” tager læseren med på en spændende, alsidig og overraskende rejse. Læseren kommer ind under huden på den succesfulde fodboldspiller, og får således et indblik i Cristiano Ronaldos hårde opvækst, der var præget af både svigt, skilsmisse og en elsket far, der var både alkoholiker og depressiv. Udover at læse om Ronaldos barndom samt forholdet til de forskellige familiemedlemmer, kommer biografien ”Ronaldo” også ind på de personer der præger, og har præget, Ronaldos fodboldkarriere. Vi hører således både om fodboldagenten Jorge Mendes og den skotske fodboldspiller og manager Sir Alex Ferguson, der begge har haft stor indflydelse på Cristiano Ronaldos karriere. Guillem Balague er en prisbelønnet og succesfuld forfatter, der er kendt for sit levende og fantastiske sprog. Han er en af verdens førende fodboldskribenter, hvilket biografien ”Ronaldo” er et tydeligt eksempel på. Læseren bliver således præsenteret for at broget og nuanceret billede af fodboldspilleren Ronaldo, et billede som man ofte ikke bliver præsenteret for i medierne. Guillem Balague går bag alt succesen og glamouren, for derved at kunne vise menneske Cristiano Ronaldo. Biografien blev kåret som årets fodboldbog i England i 2016, hvilket er aldeles velfortjent. ”Ronaldo” er et must for alle læsere, der elsker en velskrevet bog og gerne vil ind under huden på en af verdens største fodboldspillere.
Ærlig og åbenhjertig fortælling om de begivenheder, der har vendt op og ned på Brygge-dronningens liv de seneste år. ”Det sker stadig, når jeg kommer til at tænke på Mopper, at jeg må holde ind til siden i min bil. Så sidder jeg og tudbrøler. Andre gange har jeg sladder, jeg skal fortælle hende, og sender sms’er op i himlen.” Det er to år siden, Linse mistede sin mor, og hun savner hende fortsat forfærdeligt. Men Linse er også trådt ind i en ny fase af livet. Hun er blevet ældre, mere moden – familiens høvding – og den nye alder giver flere muligheder og oplevelser. I 2018 gjorde hun alvor af sin livslange drøm om at flytte til Spanien og starte en Bed & Breakfast. Hun knoklede og levede eventyret fuldt ud. Nu fortæller hun om modet til at realisere sine drømme og gøre det, man skal, så man ikke om mange år sidder som en sur cigar og fortryder, man ikke turde kaste sig ud fra klippen. Linse fortæller også om den største kærlighed i sit liv – barnebarnet Alba. Om at være mormor og om nu at se på sit eget liv og på sin datter, Geggo, med nye øjne. Den stærke Brygge-kvinde brænder også mere passioneret end nogensinde for de udsatte hunde – i Danmark, i Spanien, i Kina, overalt – og fortæller om sin kamp for de værgeløse dyr. Hun kaster sig stadig med stor fornøjelse under kniven for at snyde alderen, og efter års seksuel tørke dater hun åbent og leder efter en lækker duskegut, der dog ikke behøver at flytte ind. Linse har med alderen opnået mere ro og indsigt, men hun er stadig konstant i bevægelse – fremad. Passion, mod og kærlighed er nøgleord for hende – og i denne bog inspirerer hun til midtvejs i livet at leve det fuldt ud.
Michael Falch spoler ved hjælp af gamle dagbøger og hundredevis af gemte breve tilbage til sin ungdomstid i grænsebyen Tønder. Han inviterer åbenhjertigt inden for i teenageværelsets kombination af lyst- og tugthus, vi hører om kæresterne og den første erotik, om venskabet med den uvorne præstesøn, om forældrenes misbrug og hjerteskærende kriser, og vi hører ikke mindst om den svære relation til faren. I samme bevægelse skildrer han Tønder som et mentalt landskab og illustrerer, hvordan 70’ernes oprørske ungdomsdrømme prægede tilværelsen i en fjern provins.
I MICHAEL KVIUM – den nådesløse fortæller en af Danmarks største nulevende kunstnere for første gang om hele sit liv og virke.Det er fortællingen om en opvækst i Horsens i et strengt katolsk hjem, om tidligt at skabe sig et kreativt rum og tilflugtssted som del af en søskendeflok på otte og med en mor, der hele tiden vaklede på randen af psykisk sammenbrud. Det er fortællingen om ungdommen i motorcykelmiljøet, de intense, smertefulde og formative år på Kunstakademiet, om gennembruddet som kunstner, om årene alene i værkstedet frem til i dag, hvor han står stærkt på kunstscenen som en af landets mest anerkendte malere, med en unik streg og en insisteren på en personlig og nådesløs fremstilling af mennesket og kroppen. Det har, som den eneste danske kunstner, givet ham et eget tillægsord: kviumsk.Ved siden af biografiens portrætfortælling løber et centralt og nutidigt spor, hvor forfatteren har fulgt Michael Kviums arbejde med udstillingen Cirkus Europa. Her løftes sløret for Kviums skitseringsfase, planlægning, kreative metode, produktion, tvivl og fremdrift, og læseren får indblik i, hvordan en udstilling tager form på det indre og ydre plan for Kvium.Bogen er skrevet af journalist og forfatter Birgitte Ellemann Höegh og indeholder et væld af flotte Kvium-malerier. Den er baseret på mange timers samtaler med Michael Kvium i hans værksteder og boliger i Asserbo, København og Spanien samt med de mennesker, der kender ham bedst: kolleger, familiemedlemmer og venner.
Skuespilleren Henning Jensen beskriver i Gennem glasvæggen et regulært psykisk sammenbrud, han oplevede i maj 1978, forårsaget af alt for meget arbejde, jag og stress i alt for lang tid. Det tog ham et helt år at komme på ret køl igen, og det skyldtes ikke mindst, at han stod helt uforstående over for det, han havde oplevet: Han havde ingen erfaringer med psykisk sygdom, og lige så lidt vidste han, hvor han skulle søge professionel hjælp. Det betød, at han ikke fik den i tide, og at sygdommen fik lov til at udvikle sig til en regulær depression, der var ved at tage livet af ham.
Peter Ingemann var kun fire-fem år, da han begyndte at komme på de brune værtshuse. Først med sin far og siden som teenager og voksen. Han elsker stadig at komme på de brune værtshuse. Og han elsker at hade dem. Den Gyldne Hest er historier fra en brun bodega. Det er en humoristisk bog, hvor det alvorlige forplanter sig efterfølgende – måske undervejs. Bogen er skrevet med en varm og dyb kærlighed til miljøet og typerne, der kom og kommer på de brune bodegaer. Men fortællingen er ikke blåøjet eller på nogen måde romantiserende. Det er en både sjofel og usentimental bog.Omdrejningspunktet for fortællingerne i Den Gyldne Hest er undfangelsen af journalist, tv-vært og forfatter Peter Ingemanns dybt ukorrekte fætter Pete Donny Ingemann – i dag barejer og alfons i Pattaya (og Peter Ingemanns alter ego). I denne bog møder læseren en Peter Ingemann, som man aldrig har set før. De enkelte historier i bogen er et sammenkog af fantasi og virkelighed, fortolkninger og oplevelser, som Peter Ingemann selv har opsamlet på værtshuse og fået fortalt.
En skarp og klog brevveksling mellem to af vores generations stærkeste stemmer. Om mænd og børn, sex og politik, længsel og håb. Om at leve og skulle dø. Om at være kvinde midt i livet. Ditte Giese & Anne Sofie Allarp har markeret sig som to af deres generations stærkeste og modigste stemmer i debatten om køn og kultur, og det afspejles i brevene mellem dem, som er en bramfri og ærlig status på at være kvinde midt i livet i 2020. Ditte Giese er kulturjournalist og har i årevis fungeret som kritiker, kommentator og analytiker af sin samtid og generation. Hun er især kendt som feministisk debattør og var i et årti en af Dagbladet Politikens mest markante stemmer, inden hun for nylig skiftede spor til det digitale, start-up-medie Heartbeats, hvor hun laver podcast og er journalistisk chef. Ditte Giese er født og opvokset i København. Hun er mor til Alfred og bor i en sammenbragt familie på Amager og har tidligere udgivet bogen '90-er bogen – fortællinger fra det sjove årti. Anne Sofie Allarp er jurist og forfatter og har i en årrække arbejdet som skribent og journalist, blandt andet som vært og international redaktør på Radio2syv. Hun er fast kommentator på Berlingske og jævnligt på TV2News, og mener i det hele taget ofte noget om politik og internationale forhold i danske medier. Anne Sofie Allarp har boet 1/3 af sit voksenliv uden for Danmark på fire forskellige kontinenter, og bor i dag sammen med sine to børn i København. Hun skrev i starten af 2010erne de to anmelderroste spændingsromaner Falske Stemmer og Hændelsen.
For nogle år siden bragede Petra Nagel igennem på tv-skærmen med programserien "Petra dater hele verden",?"Petra elsker sig selv" og "Petra får en baby." Det var ærlige, udleverende og humoristiske programmer med et meget personligt udgangspunkt.Den stil tager Petra Nagel nu med over i TING, JEG HAR LÆRT, DA DET VAR FOR SENT. Bogen er en åbenhjertig, inspirerende, tåkrummende og lattervækkende fortælling om alt det, Petra gerne ville have vidst, da hun var 20 år gammel og stod på tærsklen til voksenlivet. Derfor er bogen fyldt med historier om ungdomsliv, venskab, kærester, mærkelige tatoveringer, akavet sex, grimt tøj og lavt selvværd.TING, JEG HAR LÆRT, DA DET VAR FOR SENT er en indsigtsfuld beretning om at blive voksen og mor til to - og først der erkende og sande ting, der ville have været gode at vide 20 år tidligere.
Mads Timm var 15 år, da talentspejderen fra Manchester United ringede til ham hjemme i Kerteminde.Han var 17, da han fik sin debut i Champions League. Han blev millionær som teenager, trænede med David Beckham og Wayne Rooney, snakkede om smykker med Cristiano Ronaldo, og Manchester Uniteds legendariske manager, Alex Ferguson, kaldte ham det største talent, han nogensinde havde set.Men Mads Timm var mere ulykkelig end nogensinde. Han passede ikke ind blandt de professionelle. Han blev træt af at spille fodbold, og han blev træt af livet. ’Rød djævel’ er en uortodoks sportsbiografi om den største fodboldstjerne, Danmark aldrig fik. Om Manchester United og klubbens stjerner oplevet indefra. Om en rødhåret dreng fra Fyn, der pludselig befandt sig midt i verdens mægtigste fodboldklub og fik så meget, at han mistede sig selv undervejs. Om det ekstravagante, selvdestruktive liv som professionel fodboldspiller, hvor letlevende damer, risikable investeringer og gangstere blev en del af hverdagen. Om en bilulykke og tre måneder i et engelsk fængsel. Og om vejen tilbage til livet, Danmark, til superligaen, OB og landsholdslejren, hvor Mads Timm en gang for alle fik bekræftet, at der er noget råddent på fodboldverdenens førsteklasse.
Freddie Mercury var sangeren i ‘Queen’, og vi glemmer ham aldrig. Men selvom han blev superstar, og alle kan synge med på We are the Champions, så fik ikke ret mange bare et glimt af manden bag glitterfacaden. Han var den første store rockstjerne, der døde af aids, og Lesley-Ann Jones forsøger ikke at skjule hans vilde eksesser. En meget omfattende biografi, ikke blot om, hvordan verden så Freddie, men også om, hvordan han så på sig selv. Et indtagende og bevægende portræt af en af rockmusikkens mest komplekse og elskede personer. Bogen her er baseret på over 100 interviews med Freddies nærmeste, og Lesley-Ann Jones rejste rundt fra London, over Zanzibar og Indien for at lære hans liv at kende. * “Overbevisende definitiv, helt igennem Freddie, en energisk, underholdende og væsentlig biografi.” Sir Tim Rice “Ingen har bedre end Ann-Lesley Jones fanget Freddie Mercurys magiske, fortryllende dualisme.” The Times
Gennem sit møde med Anna Ancher viser litteraten Lilian Munk Rösing hvordan mødet med kunsten kan åbne dine øjne, ikke bare for malerkunsten, men også for dit eget liv. Det handler om at få sit eget rum. Og om at ”lære at se”. Det handler om, hvordan Anna Ancher formår at indfange lyset stofligt, med tyk farve og grove penselstrøg. Hvordan hun maler tætte vægge gennemskinnelige og gennemskinnelige gardiner tætte. Hvordan hendes håndarbejdende skikkelser også er portrætter af kunstneren. Hvordan hun som person og kunstner formår at bevare sit eget rum, mens hun krydser gennem sine forskellige livsrum og mange andres. Bogen betragter Anna Ancher som den bærende akse i kolonien af skagensmalere, og den som i højeste grad koncentrerede dens vilde energi til moderne, banebrydende malerkunst.
Skal man kunne lide at være gravid?Det ser sådan ud, når man konsulterer de fleste bøger, blogs og foredrag om den søde ventetid. Men hvad gør man så, når man virkelig hader det? Det skriver en af Danmarks mest populære tv-værter Sofie Linde åbent og ikke mindst humoristisk om i FÅRKING GRAVID - en fremmed flytter ind.FÅRKING GRAVID giver med humor og indsigt en anderledes fortælling til gravide kvinder og de folk, der omgiver den. Det er ikke en graviditetsbog i gængs forstand, men snarere en fortælling om de livsforandringer, der følger med, når man som kvinde bliver gravid, stifter familie og skifter bane i livet. Omdrejningspunktet er Sofie Lindes ærlige, lattervækkende og nogle gange tåkrummende pinlige dagbogsnotater fra et liv med stor mave.FÅRKING GRAVID er en sjov fortælling om glæde sig til at blive mor, men at hade den graviditet, der følger med - og at turde sige det højt. Bogen er gennemillustreret med Sofie Lindes egne, sjove billeder fra Instagram fra sin graviditet.
Martin Bigums "Min personlige kunsthistorie" er en lystvandring gennem det at være billedkunstner, og byder på et kig ind bag scenetæppet; om bag malerierne. Han fortæller om ideérne og processerne undervejs. Hvordan opstår et kunstværk hos ham? Hvordan griber han det an? Hvor lang tid tager det, og hvilke materialer eller udtryksformer er de rigtige for ham? Rigt illustreret med egne og andre kunstværker.
Per Arnoldi er en ener i dansk kunst. Han har aldrig været bange for at gå sine egne veje eller give sine meninger om kunst, arkitektur og kultur til kende.Med SOLO har Per Arnoldi skrevet sin egen krønike over de seneste cirka 60 års danske og internationale kunst- og kulturhistorie. Per Arnoldis erindringer er en farverig tour de force gennem de seneste årtiers kulturliv, og i bogen beretter han med mange sjove anekdoter om sit liv og sin samtid i sin karakteristiske veloplagte, indsigtsfulde og skarpe stil.Bogen er illustreret med en lang række billeder – fra privatfotos og egne værker over pressebilleder og avisudklip fra tiden til danske og internationale kunstneres værker. Alle nøje udvalgt af forfatteren.
For Karen Blixen var gastronomi en kunst på lige fod med litteratur, musik og maleri.?Derfor gik hun til gastronomien med dannelse, selvbevidsthed, passion, ufravigelige kvalitetskrav og høje forventninger. Med en ukuelig vilje lykkedes det Blixen at stable et køkken op på farmen i Afrika. Hendes madlavning gik fra et absolut nulpunkt hvad angik håndelag, udstyr og råvarer og endte med at blive kaldt det afrikanske kontinents svar på Ritz.?Da hun blev forfatter, lagde hun kogekunsten på hylden - i hvert fald den udførende del. For Karen Blixen forblev en stor gourmet hele livet og brugte hyppigt sin gastronomiske viden i sine fortællinger.I KØKKENET MED KAREN BLIXEN tager læseren med på kulinarisk vandring gennem Karen Blixens liv og forfatterskab. Den følger i forfatterindens fodspor fra barndomshjemmet til Britisk Østafrika og videre til Paris, New York og tilbage til Rungstedlund - med afstikkere i form af farverige beretninger fra gastronomiens kulturhistorie.Bogen gengiver også - for første gang - over 40 af Karen Blixens egne yndlingsopskrifter fra hendes læretid som kokkeelev i København. Og så kommer den med et nyt bud på den rigtige menu fra Babettes gæstebud. med tilhørende opskrifter.
Den danske udgave af bogen bag Barack Obama og Bruce Springsteens populære podcast med mere end 350 fotos og masser af eksklusivt bonusmateriale, der aldrig før har været offentliggjort.I et pladestudie fyldt med guitarer har to mangeårige venner en åbenhjertig samtale om liv, musik, race, maskulinitet og en stor fælles kærlighed til fædrelandet USA med alle dets udfordringer og modsætninger. Renegades er en ærlig, afslørende og underholdende samtale mellem præsident Barack Obama og den legendariske musiker Bruce Springsteen, som udforsker temaer fra deres private forhistorier og karriere-definerende øjeblikke til USA?s polariserede politiske liv og den voksende afstand mellem den amerikanske drøm og virkeligheden. Det er et smukt illustreret portræt af to rebeller med forskellige baggrunde, som leder efter en måde, hvorpå de kan knytte deres egen ukonventionelle søgen efter mening, identitet og fællesskab sammen med amerikansk historie.
Den udødelige forbrydertrio med Egon, Benny og Kjeld har underholdt danskerne i et halvt århundrede. Gennem 14 suveræne film tog de tre småforbrydere temperaturen på folkesjælen med en underfundig charme, der har holdt siden 1968. I denne bog kan man genopleve legendariske øjeblikke med Olsen-banden i ord og billeder. Læse om muntre og mærkelige hændelser bag kameraerne. Og blive klogere på tilblivelsen af Danmarks bedste filmserie. Journalist og Olsen Banden-kender John Lindskog beretter om de mest fremtrædende personer i serien, både dem foran og dem bag kameraet. Bogen er fuld af herlige anekdoter og rigt 4-farve-illustreret med originale stills fra filmene og unikke billeder fra optagelserne.
I'm Glad My Mom Died is a deeply moving and poignant book written by Jennette McCurdy. Published by Simon + Schuster Inc. in 2022, this book belongs to a genre that beautifully blends raw emotions with captivating storytelling. The author, Jennette McCurdy, is known for her ability to weave words into a narrative that touches the heart and provokes thought. In 'I'm Glad My Mom Died', she explores themes of loss, love, and acceptance in a way that is both riveting and relatable. This book not only showcases McCurdy's prowess as a writer but also offers readers a glimpse into her personal journey. A must-read for those who appreciate honest and heartfelt storytelling. Published by the renowned Simon + Schuster Inc., this book is a testament to McCurdy's literary talent and her courage to share her story with the world.
Taler til ungdommen er en dybt rørende bog, der blev udgivet i 2017. Denne bog, som ikke har nogen angivet forfatter, er en ægte skat for enhver læser. Den tilbyder en unik blanding af genre, der gør det til en interessant læsning for alle aldre. Udgivet af Kristeligt Dagblads Forlag, denne bog er et must-have for enhver bogelsker. Den dygtige blanding af forskellige genrer og den dygtige fortælling gør det til et uundværligt tilføjelse til enhver bogsamling. Så hvis du er på udkig efter en bog, der kan udfordre din tankegang og udvide dit perspektiv, er Taler til ungdommen bogen for dig.
Ghita Nørby og Ulla Terkelsen er institutioner i dansk kulturliv. De har på hver deres felt i mere end en menneskealder været blandt de ypperste i deres fag.I denne bog er de for første gang sat i stævne for at tale sammen om deres liv, deres erfaringer, deres afsavn og deres drivkraft.Det er Ghita Nørby, som undervejs konstaterer, at hun som kunstner har lært, at der ikke er en gyldig grund til ikke at møde op - udover døden. Kompromisløsheden og temperamentet har de to kvinder tilfælles.Verden er en scene, og de har aldrig været i tvivl om, hvilke roller de skulle prioritere højest, heller ikke selvom det har haft store omkostninger for dem begge.Det taler de også om, og de taler om kærlighed, kunst, døden, kald, mænd, børn og det at blive ældre.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.