Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Rane Willerslev var kun 20 år, da hans nysgerrighed første gang drev ham langt ud i den sibirske ødemark. Senere fulgte en lang række andre dramatiske ekspeditioner. I Kamtjatka stod han ansigt til ansigt med en aggressiv bjørn. I 65 graders sibirsk kulde var han ved at fryse ihjel. Da den russiske skindmafia var i hælene på ham, måtte han flygte ud i tajgaen og gemme sig i månedsvis. Senere rejste han til Uganda for at møde stammen, der var kendt som ”verdens mest modbydelige folk”.Rane Willerslev vil se, hvordan verden hænger sammen, og han bevæger sig gerne helt ud til kanten for at finde ud af det. Sådan har han haft det, fra han var en ung og uprøvet antropolog, til i dag hvor han er direktør for Nationalmuseet.
AT VENDE SIG MOD HAVET er en bog der hylder fællesskabet, eventyret og familielivet, men også et opråb om, at man skal huske at stoppe op, kalibrere kompasset, og stille sig selv spørgsmålet; Lever jeg det liv jeg drømmer om?For 10 år siden stævnede Emil og hans lillebror Theis ud på en tre år lang jordomsejling. En rejse der også blev til TV2-serien ”Kurs mod fjerne kyster”.AT VENDE SIG MOD HAVET er Emils personlige og ærlige historie om de 10 år der gik, fra den dag han som helt ung, uden kæreste og forpligtigelser, drog ud i verden, og til i dag, hvor han er blevet gift, har fået to børn - og stadig insisterer på at tage på eventyr.TV2-ekspeditionen ”Den Sidste Breddegrad”, over ø-gruppen Svalbard til polarisens kant, satte tankerne i gang. Det er nu blevet til denne bog, som ikke er en klassisk rejsefortælling eller selvbiografi, men en fortælling om at udleve eventyret og samtidig prøve at leve op til det ansvar, voksenlivet bringer. At være en god nærværende far, en sød og kærlig kæreste, navigere i arbejde og karriereræs og samtidig huske at drømme, kræver ifølge Emil selv, at man holder tungen lige i munden. Men også at man indimellem tør at give slip, og vende sig mod havet med alt den usikkerhed, uforudsigelighed og ikke mindst de oplevelser, som det ubrudte hav symboliserer for ham.
Den Yderste Grænse handler om de mest fascinerende danske og udenlandske opdagelsesrejsende og eventyrere. Bogen samler historien om en række mænd og kvinder, som gik til den yderste grænse og nogle gange ud over den. Nogle drog ud for fædrelandet eller videnskaben, andre for berømmelsen og eller for at udfordre sig selv, men de ligner også hinanden: De brød med, hvad folk troede var muligt. De gjorde det på deres egne måder og tegnede selv stregerne på kortet. I bogen følger vi de første, som krydsede Indlandsisen på ski, vi er på hest fra Mongoliet til Danmark og ulovligt i luftballon over Moskva. Vi er med tømmerflåde over Stillehavet, med inuit-kvinden Arnarulunnquaq på verdens længste slæderejse og meget, meget mere.
Hvad ville du gøre, hvis din hundeslæde gik gennem isen? Hvordan ville du slippe væk fra en hidsig skovelefant? Hvad ville du sige, hvis din vært tilbød dig en røget abehjerne? I denne bog får du svaret på, hvad tre af medlemmerne af Kvindelige Eventyreres Klub valgte at gøre samt yderligere 45 levende beretninger fra eventyr i hele verden. Kvindelige Eventyreres Klub blev stiftet i 1954 – og har lige siden været samlingssted for kvinder, der deler en passion for at turde følge en egen og anderledes vej i livet, langt fra fladtrådte stier, og møde verden med nysgerrighed og vovemod. Klubben har i dag 64 medlemmer, heriblandt huledykkere, bjergbestigere, astronomer, polarforskere, geologer, biologer, kunstnere, journalister, læger, forfattere, musikere, piloter og fotografer, som har det til fælles, at de kaster sig ud i eventyr på vidt forskellige måder. Men en evig rejselyst og forståelse for eventyrets styrke binder dem sammen. Det er håbet, at denne bog kan inspirere andre til at give los og drage ud på eventyr – hvor end det måtte være … Bogens eventyr er skrevet af: Ahlam Chemlali, Anja C. Andersen, Anne-Cathrine Riebnitzsky, Anne-Mette Nørregaard, Benedicte Lange, Benedicte Riis, Bettina Aller, Cecilia Vanman, Charlotte Haslund-Christensen, Christina Gundgaard Pedersen, Christina Hauschildt, Christine Fentz, Danna Corke, Doris Vingaard, Dorte Stilling, Elsebeth Finnick, Helle Løvevild Golman, Ida Tin, Inge Breitenstein, Irene Greve, Judith Forbert Petersen, Jytte Engstrøm, Kamma Skaarup, Karen Hammer, Katarina Ammitzbøll, Kirsten Skaarup, Lene Frøslev, Lene Kohlhoff Rasmussen, Lene Rishede, Lene Topp, Line Friis Frederiksen, Lise Ladegaard, Liselotte Reimers, Lotte Reiter, Lucía Stacey, Maria Petri, Mette Forum, Minna Grooss, Naja Mikkelsen, Nina Rasmussen, Pernille Kløvedal Helweg, Rikke Nöhrlind, Ruth Hagerup Andersen, Sidse Simonsen, Simone Aaberg Kærn, Sisse Brimberg, Susan Moser, Vibeke Spangsberg.
I maj 2018 kastede bjergbestigeren Jakob Urth sig ud i et vovestykke af en anden verden, da han med livet som indsats begav sig mod toppen af Mount Everest uden brug af ekstra ilt. I denne enestående og hudløst ærlige beretning guider Jakob Urth læserne 8.848 meter op mod den iskolde tinde, der alene i år har kostet syv mennesker livet – dramaet blev i øvrigt fulgt af TV 2’s kamerahold til en spændende dokumentarserie. I bogen kommer Danmarks dygtigste bjergbestiger desuden ind på andre togter til legendariske bjerge i godt otte kilometers højde, ligesom han humoristisk fortæller om sit eventyrlige liv som guide i nogle af klodens fjerneste afkroge. Glæd dig til en åndeløst spændende fortælling af en eliteidrætsudøver, der ikke er som andre.
Farlig tomandsfærd handler om et af den grønlandske histories mest eventyrlige afsnit. Bogen fortæller om en lille håndfuld mænds uforfærdede kamp for i årene 1909–12 at løfte resten af det slør, der endnu hvilede over Mylius-Erichsens, Høeg-Hagens og Jørgen Brønlunds sidste tragiske rejse under »Danmarks-ekspeditionen« 1906–08. Bogen udkom første gang i 1955.
- Der er et dyr i Tibet, som jeg har forfulgt i seks år, sagde Munier. Det lever på højsletterne. Man må gå langt for at se det. Jeg skal tilbage dertil til vinter, tag med mig. - Hvad er det for et dyr? - En sneleopard, sagde han. - Jeg troede, den var forsvundet, sagde jeg. Det er det, den vil have os til at tro. Sylvain Tesson er en berejst fransk forfatter. Uddannet geograf. I 1991 begiver han sig ud på sin første ekspedition i Island, efterfulgt af en jordomrejse på cykel med Alexandre Poussin i 1993. Det er her hans liv som eventyrer begynder. Han rider på hest tværs over de centralasiatiske stepper med udforskeren Priscilla Telmon - en rejse på mere end 3000 km, der strækker sig fra Kasakhstan til Usbekistan. Fra 2003 til 2004, følger han Gulagflygtningenes rute, som den bliver beskrevet i bogen “The Long Walk” (1955) af Slavomir Rawicz. Denne rejse tager ham hele vejen fra Siberien til Indien til fods. I 2010 beslutter han sig for at leve som eneboer i seks måneder i en hytte i Siberien lige ud til Bajkalsøen. Med en passion for bjergbestigning forsøger Tesson i august 2014 at kravle op ad facaden på et hus i Chamonix og falder ved et uheld ned, hvorefter han bliver lagt i kunstig koma. Han kom sig efter ulykken. Tesson fik i 2019 den prestigiøse Prix Renaudot for “Sneleoparden".
Grin, gråd og gaffatape er 818 kilometer i øjenhøjde. Det er spænding, alvor og sjov. Fortællinger med glimt i øjet om herberger og vabler, stive stænger og borrelia-knæ. Om familiefejder og menneskemøder. Og det er hverken en rejseguide eller en åndelig sjælefærd. Gråd, grin og gaffatape handler om Lene Theills vandring på den franske Camino fra Saint-Jean-Pied-de-Port til Santiago de Compostella. Vi følger hende i sne, regn, mudder og ubarmhjertig sol. Op og ned ad bjerge, ad grusveje og på toppede brosten. Hun går og går. Mærker, hvordan hun bliver svækket - så stærkere og mærker stoltheden over at have overvundet fire års uopdaget Borrelia. Undervejs møder hun mennesker fra hele verden, og hun deler egne og andres livshistorier med os ledsaget af humor, holdninger og moden indsigt. Vi møder knudemanden og snakkehovedet, udstyrsfreaken, den brasilianske prins og mange andre. Men vi møder især Lene. Og hun møder sig selv. Glemte tanker, oplevelser og følelser dukker op i vandringens monotoni. Alle følelserne vil ud, og det kommer de, og Lene Theill deler det hele med os, ærligt og usentimentalt. ”Tænk, at det er mindre end et år siden, at jeg var mest syg. Lige før påske blev det så slemt med min krop, at jeg fik gigtfeber. Dengang ville det have været nemmere at blive liggende i sengen. Jeg græder igen. Jeg får tanken, at jeg måske først nu lukker op for den oplevelse, det var, at være så skide bange.” At Lene Theills personlige livsrejse skulle ende med en bog, var oprindeligt ikke en del af planen. Men det blev det undervejs, da interessen for hendes facebookupdates greb om sig.”Mens jeg gik der, slog det mig, at med 900 daglige følgere måtte der være mange flere, der kunne have lyst til at følge Caminoen fra sidelinjen og sofahjørnet. Og måske har jeg i virkeligheden skrevet den bog, jeg gerne selv ville ha’ læst, inden jeg gik Caminoen.” Lene Theill er 54 år, forfatter, journalist og grafiker. Hun har skrevet flere bøger. Senest udgav hun ”Ugeskema-revolutionen” til folkeskolelærere. Den er optaget som grundbog på seminarier landet over og er gået hen og blevet en bestseller med mere end otte tusinde solgte eksemplarer.
A guide to some of the worlds most fascinating places, as seen and experienced by writer, television host, and relentlessly curious traveler Anthony BourdainAnthony Bourdain saw more of the world than nearly anyone. His travels took him from the hidden pockets of his hometown of New York to a tribal longhouse in Borneo, from cosmopolitan Buenos Aires, Paris, and Shanghai to Tanzanias utter beauty and the stunning desert solitude of Omans Empty Quarterand many places beyond.InWorld Travel, a life of experience is collected into an entertaining, practical, fun and frank travel guide that gives readers an introduction to some of his favorite placesin his own words. Featuring essential advice on how to get there, what to eat, where to stay and, in some cases, what to avoid,World Travelprovides essential context that will help readers further appreciate the reasons why Bourdain found a place enchanting and memorable.Supplementing Bourdains words are a handful of essays by friends, colleagues, and family that tell even deeper stories about a place, including sardonic accounts of traveling with Bourdain by his brother, Chris; a guide to Chicagos best cheap eats by legendary music producer Steve Albini, and more. Additionally, each chapter includes illustrations byWesley Allsbrook.For veteran travelers, armchair enthusiasts, and those in between,World Traveloffers a chance to experience the world like Anthony Bourdain.
Forfatteren af "Steve Jobs" og andre storsælgende biografier går tæt på en af vor tids mest fascinerende og kontroversielle opfindere – Elon Musk, en grænseoverskridende visionær, som har bragt verden ind i en æra af elbiler, privat rumforskning og kunstig intelligens.Walter Isaacson har fulgt Musk og menneskerne omkring ham gennem to år. Resultatet er blevet en fyldestgørende biografi om en excentrisk personlighed, der deler vandene med sin radikale risikovillighed og i sidste ende rejser spørgsmålet: Er Musks dæmoner også en forudsætning for nytænkning og fremskridt?Om forfatteren:Walter Isaacson (f. 1952) er professor i historie, journalist samt forfatter og er især kendt for at være en af vor tids største biografister med fokus på at portrættere visionære og innovative personligheder, der har sat deres præg på verden.
En bog om passion, kvalitetstid og rollen som far. Og om at skabe store oplevelser med sine børn. Alt sammen pakket ind i eksotiske rejseberetninger. Eventyrernes Klub er en forsamling af Danmarks mest legendariske globetrottere. Deres baggrunde er vidt forskellige, men fælles for dem er, at de er draget af udlængsel og en eventyrtrang til at opleve verden. Fra de vilde storbyer til de øde sletter. Fra dybe jungler til golde ørkener. Fra den solfyldte savanne til det iskolde Antarktis. En anden ting, de har til fælles, er, at de er familefædre. Igennem 20 fortællinger kommer vi med, når eventyr skabes i samarbejde mellem far og barn. Historierne er så levende fortalt, at det er lige før, man føler, at man selv er med i teltet i junglen, i kanoen på den fossende elv eller i firehjulstrækkeren, når den pløjer sig igennem det afrikanske vildnis i jagten på nye oplevelser hos fjerntboende stammefolk. Bogen er fyldt med vilde anekdoter om både sjove og til tider farlige situationer med far og barn sm fælles hovedpersoner. Der er sjove betragtninger, kærlige oplevelser samt refleksioner om livet, set med såvel den voksnes som barnets øjne. Alt sammen fortalt med masser af livsglæde og ledsaget af smukke fotos. Mød bl.a. direktør for Nationalmuseet Rane Willerslev, astronaut Andreas Mogensen, skipper og tv-vært Mikkel Beha, foredragsholder Daniel Rye, polarforsker John Andersen, forsker Eske Willerslev og tryllekunstner Jesper Grønkjær - og mange flere. Om forfatteren Jesper Grønkjær er en af Danmarks mest benyttede tryllekunstnere og foredragsholdere. Han drager på ekspeditioner til klodens afkroge for at vise, at smilet er det sprog, vi alle taler – på tværs af landegrænser, hudfarve, økonomi og religion. Han har besøgt vagter i Nordkorea, stammefolk i Afrika, munke i Himalaya, indianere i Amazonas, kannibaler på Ny Guinea og massemordere i Sydamerika. Han er kendt for sine bøger, hvor han interviewer bl.a. præster, kræftpatienter, toppolitikere, gangstere, prostituerede og børn på lossepladser. Sideløbende er han skuespiller, klummeskribent for aviser og samfundsdebattør på TV2-Østjylland.
Albert Dyrlund er en fascinerende bog skrevet af den talentfulde forfatter Kenneth Dyrlund. Bogen, der blev udgivet af Wadskjær Forlag i 2023, tager læserne med på en uforglemmelig rejse gennem forskellige genrer. Kenneth Dyrlund har med stor dygtighed formået at skabe en bog, der er både spændende og tankevækkende. Gennem sin unikke skrivestil formår han at holde læserne fanget fra første til sidste side. Albert Dyrlund er en bog, der vil appellere til alle læsere, uanset alder eller genre præference. Den er fyldt med spændende plot twists og uforglemmelige karakterer, der vil holde dig på kanten af din stol fra start til slut. Hvis du er på udkig efter en bog, der vil underholde dig og samtidig udfordre dine tanker, så er Albert Dyrlund det perfekte valg for dig. Udgivet af Wadskjær Forlag, denne bog er et must-read for enhver bogelsker.
Dette er den utrolige og sandfærdige beretning om postdrengen fra Nordjylland, der blev en af Danmarks mest succesrige udvandrere i Amerika. Anders Christian Frost blev som iværksætter og meningsdanner et forbillede for tusinder af skandinaviske udvandrere.Trods perioder med stor modgang, ulykker og personlige tragedier grundlagde Anders Christian Frost flere bysamfund, og sideløbende åbnede den utrættelige og rastløse dansker en række hoteller, banker, kirker og skoler.I en høj alder formåede han at skabe verdens største boom indenfor tomatproduktion, hvilket gav ham status som en af fædrene bag det moderne Florida. Fortællingen strækker sig over en periode fra 1856 til1924, og den veldokumenterede beretning afspejler datidens rivende udvikling i Amerika, hvortil over 350.000 danske ud-vandrere søgte lykken og en fri tilværelse – i håbet om at bryde deres sociale arv.
I 2021 siger Heidi Manøe sin gode stilling i finanssektoren op, sælger alt, hvad hun ejer, og stiger ombord på en 53 fods sejlbåd for at sejle den halve jord rundt. Da rejsen slutter i Fransk Polynesien, afmønstrer Heidi for at skrive. Kaptajn giver et fantastisk og unikt indblik i Heidis eventyr til søs, og du får lov til at komme med helt ind under huden på en ung kvinde, der pludselig befinder sig i sit livs hovedrolle – som kaptajn på de store verdenshave. Tag med på dyk med hajer, skildpadder og hvaler, og kom med på besøg hos de mange kulturer, som Heidi og hendes besætninger stifter bekendtskab med undervejs. Det er en hudløst ærlig skildring af livet ombord, af at være kvindelig kaptajn og af alle de udfordringer, der følger i kølvandet på at have kommandoen over skiftende og uerfarne besætninger. Bogen handler om at tage kommandoen over sit eget liv og om at turde tro på, at man kan virkeliggøre sine drømme.
INTERNATIONAL BESTSELLER NU OVERSAT TIL DANSK! Den internationalt anerkendte underviser, forfatter og aktivist Radhanath Swami har været munk indenfor bhakti yoga-traditionen i snart 50 år. Han har dedikeret sit liv til at hjælpe mennesker alt imens han leder sociale initiativer, der brødføder og huser millioner i nød. Som gæstetaler på universiteter som Oxford, Cambridge, Princeton, Harvard, Columbia og Stanford, samt i virksomheder som HSBC, Microsoft, Facebook, Starbucks HQ, Google og Intel er han en vigtig moderne brobygger i et verdenssamfund præget af splittelse, ulighed og ængstelighed. Men rejsen startede mange år tilbage – og det har Radhanath Swami skrevet om i sin selvbiografi, ”Rejsen Hjem”. Eventyret, som beskrives i ”Rejsen Hjem”, dokumenterer hans rejse fra vandreture på tværs af Europa og Mellemøsten, gennem Tyrkiet, Iran, Afghanistan, Pakistan, og endelig til Indien. Dér levede han som vandrende asket, først i Himalayas skove blandt yogier og senere blandt en bred vifte af guruer og mystikere i hele Indien og Nepal. I sidste ende nåede han sin endelige destination i den hellige indiske by Vrindavan, hvor han fandt sin åndelige mester og sin livsvej blandt bhakti-yogierne. ”Rejsen Hjem” er en fortræffelig historie, der beskriver rejsen fra det ydre til det indre. Radhanath Swamis søgen efter Indiens spirituelle kongerige er et utroligt kapitel i bogen. Hans beslutsomhed som rødglødende søgende efter sandheden står helt klart og måden hvorpå han overkommer modstand er tankevækkende. Der er frygtløse beskrivelser af episoder med hvad der synes at være uoverkommelige forhindringer, som viser hvor langt mennesket kan nå ved engagement, overbevisning og dedikation.Om forfatteren: FRA UNG AMERIKANSK MAND TIL ÉN AF INDIENS STØRSTE ÅNDELIGE LEDERE Radhanath Swami (født Richard Slavin) blev født ind i en arbejder-familie i Chicago og var en aktiv deltager i borgerrettigheds-bevægelsen i slutningen af 1960’erne / start 1970’erne. Han fandt dog hurtigt ud af, at social transformation begynder med personlig forandring, så i en alder af blot 19 år begyndte han på en bemærkelsesværdig søgen efter en dybere mening med livet.
When Paul Rosolie, a restless eighteen-year-old hungry for adventure, embarked on a journey to the western Amazon in 2006, he didn't know that it would transform his life. In the Madre de Dios ("Mother of God") region of Peru, where the Amazon River begins, the cloud forests of the Andes converge with the lowland Amazon rain forest to create the most biodiverse wilderness on the planet.In a true story of adventure and discovery that spans more than nine years, Rosolie takes us into the most inaccessible reaches of the Amazon. Along the way, he encounters massive snakes, isolated tribes, prowling jaguars, giant anteaters, and much more in the Wild West of the natural world. It is a journey into the last great wilderness that ultimately asks the question of our time: How much longer will these places exist? The primordial depths of the Madre de Dios are in grave danger.Mother of God is the story of an amazing odyssey into the heart of the wildest place on earth. But as Rosolie delves deeper into the heart of the jungle, he finds things he never imagined could exist. And as the legendary explorer Percy Fawcett warned, "The few remaining unknown places of the world exact a price for their secrets."
"An epic account of the most momentous voyage of the Age of Exploration, which culminated in Captain James Cook's death in Hawaii, and left a complex and controversial legacy still debated to this day ... On July 12th, 1776, Captain James Cook, already lionized as the greatest explorer in British history, set off on his third voyage in his ship the HMS Resolution. Two-and-a-half years later, on a beach on the island of Hawaii, Cook was killed in a conflict with native Hawaiians. How did Cook, who was unique among captains for his respect for Indigenous peoples and cultures, come to that fatal moment? Hampton Sides' bravura account of Cook's last journey both wrestles with Cook's legacy and provides a thrilling narrative of the titanic efforts and continual danger that characterized exploration in the 1700s. Cook was renowned for his peerless seamanship, his humane leadership, and his dedication to science--the famed naturalist Joseph Banks accompanied him on his first voyage, and Cook has been called one of the most important figures of the Age of Enlightenment. He was also deeply interested in the native people he encountered. In fact, his stated mission was to return a Tahitian man, Mai, who had become the toast of London, to his home islands. On previous expeditions, Cook mapped huge swaths of the Pacific, including the east coast of Australia, and initiated first European contact with numerous peoples. He treated his crew well, and endeavored to learn about the societies he encountered with curiosity and without judgment. Yet something was different on this last voyage. Cook became mercurial, resorting to the lash to enforce discipline, and led his two vessels into danger time and again. Uncharacteristically, he ordered violent retaliation for perceived theft on the part of native peoples. This may have had something to do with his secret orders, which were to chart and claim lands before Britain's imperial rivals could, and to discover the fabled Northwest Passage. Whatever Cook's intentions, his scientific efforts were the sharp edge of the colonial sword, and the ultimate effects of first contact were catastrophic for Indigenous people around the world. The tensions between Cook's overt and covert missions came to a head on the shores of Hawaii. His first landing there was harmonious, but when Cook returned after mapping the coast of the Pacific Northwest and Alaska, his exploitative treatment of the Hawaiians led to the fatal encounter"--
"A radical vision for setting impossible goals and being brave enough to see them through-no matter the risk or the challenge-from the creator of hit YouTube channel Ghost Town Living"--
Da der brød krig ud i Europa, stod det klart for Caroline Schack, at den udsendelse, hendes mand skulle på i seks en halv måned, var af en helt anden karakter, end de først havde troet. Ugen efter var Caroline alene i deres fælles hjem i Holstebro. Hun var bange, og det var ensomt, men så besluttede hun sig for at handle på en livslang drøm.I otte uger rejser Caroline rundt i de norske fjelde med sin legesyge hund Sako og sin datter på syv måneder, Nora. I et kaos af storslået natur, mange lange timer og helt utrolige øjeblikke bliver denne dagbog til. Undervejs triller tårerne ned ad kinderne, nogle gange af træthed og ensomhed, andre gange af eufori over den forløsning, det er at hele sit hjerte med fjeldet som eneste vidne. Caroline rejser til Norge med en forventning om at opleve Norges dramatiske klippeformationer og buldrende vandfald, men det står hurtigt klart, at den største rejse er den, hun oplever inde i sig selv på toppen af fjeldet.I denne inspirerende og hudløst ærlige dagbogsfortælling deler Caroline ud af både alle de gode minder og de allersværeste øjeblikke fra sin rejse foruden fantastiske vandreruter og de bedste turtips. Så du også kan komme med ud.Caroline Schack er 30 år, mor, friluftsekspert, og ambulanceredder. Hun bor i et lille hus i Holstebro sammen med sin familie, og de tager tit på tur med hinanden – og med de mere end 47.000, som også følger med, når Caroline på Instagram deler ud af sin passion for friluftsliv, aktive rejser og vilde eventyr. @caroline_schack.
Havisen blev hans motorvej, tidevandet hans almanak og eventyret hans ledestjerneEn mand behøver ikke at eje mere, end der kan være på en hundeslæde. Men den 82-årige Ivars Silis rykker gerne, så der også bliver plads til dig på læsset, når han ser tilbage over skulderen på sit livs slædespor. Et forrygende zigzag, der ringler af istappe og glimter af lune og lykke. Silis' meget velskrevne erindringer tager afsæt i en flygtningelejr på Amager og en række muntre københavnerier, inden den unge mand med en ingeniøreksamen i lommen i 1964 flyver til Grønland. Efter tre år som geofysiker opgiver han klima-tabellerne, laster sin slæde med riffel og kamera og slår følge med inuit-bjørnejægerne. Det blev starten på en lang karriere som fanger, fotograf og ekspeditionsmand i arktiske egne, men også med afstik til varmere kontinenter og til Letland, hvor han har sine rødder. I denne bog møder vi kærligheden og nogle af hans venner: storfangere, passionerede biologer, dristige piloter, kyniske redaktører, crazy milliardærer og prustende hvalrosser.Grønland har været Silis’ hjemland gennem et halvt århundrede, og han har mærket hele den svimlende udvikling på egen krop. Hvilken vej vil Grønland vælge nu, da den globale opvarmning smelter isen under isbjørnens labber, og verdens største ø for alvor er kommet i stormagternes søgelys?
Siden tidernes morgen er der folk, der er rejst ud for at se, hvad der lå bag nærmeste bjerg – eller opdage hele verden. I dag ses nogle af de store europæiske opdagelsesrejsende som helte, andre som skurke. Men det er næppe så enkelt, og set med samtidens øjne var der vægtige grunde til at rejse ud. De store ekspeditioner handlede om erobringer af fjerne riger, som måske rummede uudtømmelige værdier af guld, krydderier og silke. Og om at sprede det kristne budskab til alverdens hedninger. Men vigtigst af alt var, om der kunne drives handel med disse ukendte egne. I bogen fortæller Kåre Bluitgen levende om ni af de vigtigste europæiske opdagelsesrejsende, om hvad der drev dem, om deres ufattelige strabadser og om resultaterne og konsekvenserne af deres rejser – dengang som i dag. Han begynder med Marco Polo, der som stor dreng i 1271 drog ud på en over 20 år lang rejse til det fjerne Østen. Og slutter med Roald Amundsen, der i 1911 deltog i et ekstremt kapløb med englænderen Robert Scott om at nå først frem til den sidste hvide plet på verdenskortet: Sydpolen. De ni opdagelsesrejsende er: Marco Polo, Christoffer Colombus, Ferdinand Magellan, Hernán Cortés, Vitus Bering, Mungo Park, Henry Morton Stanley, Fridtjof Nansen, Roald Amundsen.Bogens forord er skrevet af direktør for Nationalmuseet, Rane Willerslev.KÅRE BLUITGEN (f. 1959) har selv rejst verden tynd og skrevet en lang række romaner, fagbøger, filmmanuskripter, børnebøger etc., heriblandt den skønlitterære danmarkshistorie Odins hvisken i fire bind samt Koranen gendigtet.
Christoffer Columbus var den største opdagelsesrejsende nogensinde, og alligevel fandt han aldrig nogensinde ud af, hvor han havde været henne. Med udgangspunkt i Columbus egne logbøger og dagbøger fra rejserne til Amerika, fortæller Sten Wijkman Kjærsgaard om de epokegørende rejser og mødet med det nye kontinents beboere. Det er ikke kedeligt! Her er lidt fakta: Christoffer Columbus, 1451-1506, opdagelsesrejsende. Columbus var født og opvokset i den internationalt betydningsfulde handels- og søfartsby Genova. Fra 1479 slog han sig ned i Lissabon. Det lader sig ikke afgøre med sikkerhed, hvornår Columbus fik den tanke, at en lettere vej til Asien lod sig finde ved at sejle mod vest over det ocean, der formodedes at omskylle de tre kendte kontinenter, Europa, Asien og Afrika. Men i 1487 forelagde han sin plan for det spanske regentpar, Isabella 1. den Katolske og Ferdinand 2. af Aragonien. De knyttede ham til sig som købmand, men støttede foreløbig ikke hans plan, idet deres sagkyndige med rette påpegede, at Columbus' beregninger byggede på overdrevne forestillinger om den euroasiatiske landmasses udstrækning og en undervurdering af Jordens omkreds. Ingen benægtede, at Jorden var rund, men afstanden til Asien mod vest var så stor, at rejsen var praktisk uigennemførlig. Ikke desto mindre besluttede dronningen og kongen i 1492 at gennemføre rejsen som et eksperiment og endda på de meget ekstravagante betingelser, som Columbus havde stillet med hensyn til sin egen belønning, hvis rejsen lykkedes. Den 3. august 1492 kunne han forlade den sydspanske havn Palos de la Frontera med sin lille flåde på tre skibe, Niña, Pinta og Santa María. Den 6. september forlod han De Kanariske Øer, hvor han havde taget frisk vand og proviant om bord, og 12. oktober ved daggry sigtede han land ved Bahamaøerne. I de følgende måneder besejlede han kysten af bl.a. Hispaniola og Cuba, hvor han trådte i kontakt med befolkningen. Han var overbevist om, at han havde nået Asien, men fandt til sin skuffelse ikke de rige byer, han havde ventet i storkhanens rige. Columbus' tilbagekomst i 1493 og hans beretning om opdagelserne vakte vældig opsigt i Spanien og i hele Europa. Allerede samme år ledede han sin anden rejse over Atlanten med en flåde på ikke mindre end 17 skibe med soldater, købmænd, gejstlige, bønder og håndværkere, der skulle tage opdagelserne i besiddelse for den spanske krone og grundlægge en koloni på Hispaniola. På sin tredje rejse 1498-1500 udforskede Columbus Venezuelas kyst og fandt der floder, hvis vandmængde viste, at de måtte komme fra et stort kontinent, men koloniseringen af Hispaniola voldte nu så store vanskeligheder, at Columbus blev frataget den øverste ledelse, blev sendt hjem under arrest, og de politiske og økonomiske rettigheder, han havde forhandlet sig frem til før den første rejse, reduceredes til trods for hans protester. Han gennemførte endnu en fjerde rejse 1502-04, hvorunder han udforskede store dele af den mellemamerikanske kyst, men hans sidste år plagedes af sygdom og til trods for de store rigdomme, han havde samlet sig, af bitterhed over, hvad han fandt var en tilsidesættelse af hans rettigheder. Denne bog er en udvidet og revideret udgave af forfatterens bog fra 2006.
Den danske læge og passionerede samler Agner Møller (1892-1976) havnede i 1920’erne på den lille indonesiske ø Nias ud for Sumatras kyst. Agner Møller var langt mere interesseret i kulturen og etnografien end i at passe sit arbejde som læge – og en af Møllers bedrifter for eftertiden er, at han opkøbte et stort antal kulturgenstande og et helt høvdingehus, som han fik bugseret til København og Nationalmuseet.Den egensindige Møller giftede sig desuden med en purung høvdingedatter fra Nias, som han tog med hjem til Dan-mark trods stor modstand fra myndighederne og hustruen.Museumsinspektør på Nationalmuseet og forfatter Jesper Kurt-Nielsen har skrevet et biografisk portræt af en stor, kantet personlighed, hvis liv rummede mange konflikter og dramaer.Bogen er rigt illustreret.
”To uger på Caminoen” er endnu en bog, hvor Dortea lukker os helt ind i sin verden, og gør det, som mange andre bare drømmer om. I denne bog er vi med på El Camino Francés fra León til Santiago de Compostela. Tanker, udfordringer og oplevelser beskrives, så det føles som at være med på turen. * Bliver man virkelig en bedre udgave af sig selv af at vandre? * Er vandring blevet det nye sort, og en nymodens dille? * Hvorfor går mere end 200.000 pilgrimme om året på Santiago de Compostela? Er der noget om, at fordi man angiveligt går på ruten under Mælkevejens stjernebillede, og derfor meget spirituel? Bliver man gladere af at gå? JA!Caminoen blev i den grad en udfordring og en øjenåbner for Dortea, og en af de største rejseoplevelser, og den vildeste personlige rejse, hun nogensinde har været på.”To uger på Caminoen” er ikke en rejseguide om, hvad du skal se undervejs, men en rejsebeskrivelse med inspiration til din vandring uanset, hvor du går hen.
Denne bog tager læseren med på rejse i kajak mellem isbjerge og grønlandske bygder. Vi får indblik i, hvordan grønlænderne lever i dag i de små, truede bygdesamfund, og hvordan deres fremtid ser ud.Denne bogs forfatter har i perioden fra 1974 til 2022 roet i kajak og har på sine rejser besøgt samtlige bygder i Vestgrønland fra syd til nord. Her har han mødt hundreder af venlige mennesker, som har hjulpet ham med gode råd på de ofte meget krævende rejser. I dette møde mellem to forskellige kulturer har den store, fascinerende Grønlandske natur været bindeleddet og vejen til gensidig respekt og forståelse.Udviklingen i Grønland går i rasende fart og har primært fokus på en udbygning af de ”store” kystbyer til en nutidig livsform, som er meget anderledes end den, man levede med tidligere. De seneste år har Grønland haft både Kinas, Ruslands og USA’s interesse på grund af sjældne jordarter, olieforekomster og ikke mindst andelen af Nordpolen.Det er kendt af de fleste, at denne udvikling har haft store fysiske og sociale omkostninger. Det gælder især de små bygdesamfund. Her finder man resterne af den oprindelige inuitkultur – evnen til at overleve fysisk og psykisk med meget små ressourcer – som i dag er under store forandringer blandt andet på grund af ændret klima. Denne påvirkning af kultur og klima er en væsentlig årsag til, at de små samfund forsvinder.Om forfatterJohn AndersenPolarforskeren og eventyreren John Andersen er kendt for sine kajakrejser rundt om hele Grønland og igennem Nordvestpassagen. Han har skrevet flere bøger, blandt andet om Grønland og Arktis. I 2005 udkom et stort, smukt værk om Grønlands østkyst fra nord til syd, en blandingaf historie og til tider farligt eventyr. John Andersen har ud over at ro kajak, kørt jorden rundt på motorcykel og blandt andet skrevet bøgerne Carsten Niebuhr, Vitus Bering, Silkevejen og Che Guevara.E-bogen er lavet i fixed format
"Just Go offers readers the adventure of a lifetime, presenting not only the tricks Drew himself used in his trips, but also the best-kept secrets from every corner of the world. Just Go is equally a practical handbook for globetrotters and aspiring travelers as it is an intimate and heartwarming celebration of people and cultures all over"--
Med en passion for bjergbestigning forsøger Sylvain Tesson i august 2014 at kravle op ad facaden på et hus i Chamonix og falder ved et uheld ned, hvorefter han bliver lagt i kunstig koma. Han kommer sig efter ulykken, men lægerne fraråder ham al fremtidig klatring og vandring. I 2016 trodser han deres råd og begiver sig ud på en 3 måneders vandretur gennem det Frankrig hans mange rejser jorden rundt aldrig har givet ham tid til at besøge. Ad ukendte stier fortæller han fra de gemte og glemte dele af landet."Globetrotterforfatteren Sylvain Tesson har trawlet kloden tynd, men aldrig rigtig oplevet Frankrig. Det råder han bod på med en overdådigt velskrevet fortælling om sin vandring gennem fædrelandet.En forrygende og fortættede rejseberetning, der hurtigt transformeres til et vanvittigt velskrevet og nostalgisk portræt af et Frankrig, som er blevet knust af den kværnende blanding af globalisering og den evindelige galliske hang til administrativ orden og ensretning."Aske Munck, Weekendavisen"Sylvain Tesson iscenesætter sin egen bedagede rejsemaskulinitet med en naturlighed, der er både uironisk, på lange stræk latterlig, og dog samtidig mærkeligt læseværdig."Matthias Dressler-Bredsdorff, Information"Douchebag på afveje. Hvem har ikke – og måske især ved juletid – drømt om som rejsebogsforfatteren Tesson at skride fra det hele: arbejdet, telefonen, de sociale bånd og forpligtelser og forsvinde ud i verden?"Julie Gufler, Frihedsbrevet Tesson fik i 2019 den prestigiøse Prix Renaudot for “Sneleoparden", der udkom på dansk i 2020.
#1 NATIONAL BESTSELLERSHORTLISTED FOR THE 2024 SPEAKER'S BOOK AWARDFrom Canada’s most accomplished adventurer and storyteller comes a gripping journey into the vastness of Canada’s landscape and history.Looking out his porch window one spring morning, Adam Shoalts spotted a majestic peregrine falcon flying across the neighbouring fields near Lake Erie. Each spring, falcons migrate from southernmost Canada to remote arctic mountains. Grabbing his backpack and canoe, Shoalts resolved to follow the falcon’s route north on an astonishing 3,400-kilometre journey to the Arctic.Along the way, he faces a huge variety of challenges and obstacles, including storms on the Great Lakes, finding campsites in the urban wilderness of Toronto and Montreal, avoiding busy commercial freighter traffic, gale force winds, massive hydroelectric dams, bushwhacking without trails, dealing with hunger, multiple bear encounters, and navigating white-water rapids on icy northern rivers far from any help.In his signature style, Shoalts roams as much across space as he does time, winding his way through a stunning diversity of landscapes ranging from lush Carolinian forests to lonely windswept mountains, salty seas to trackless swamps, pristine lakes to glittering mega-cities, as well as the sites of long ago battles, shipwrecks, forgotten forts, and abandoned trading posts. Through his travels, he reveals how interconnected wild places are, from the loneliest depths of the northern wilderness to busy urban parks, and the vital importance of these connections.Where the Falcon Flies invites readers on an extraordinary armchair adventure that spans five ecoregions and centuries of fascinating history, and is a masterwork by one of Canada’s most successful and audacious authors.
"From New York Times bestselling author Susan Casey, an awe-inspiring portrait of the mysterious world beneath the waves, and the men and women who seek to uncover its secrets For all of human history, the deep ocean has been a source of wonder and terror, an unknown realm that evoked a singular, compelling question: What's down there? Unable to answer this for centuries, people believed the deep was a sinister realm of fiendish creatures and deadly peril. But now, cutting-edge technologies allow scientists and explorers to dive miles beneath the surface, and we are beginning to understand this strange and exotic underworld: A place of soaring mountains, smoldering volcanoes, and valleys 7,000 feet deeper than Everest is high, where tectonic plates collide and separate, and extraordinary life forms operate under different rules. Far from a dark void, the deep is a vibrant realm that's home to pink gelatinous predators and shimmering creatures a hundred feet long and ancient animals with glass skeletons and sharks that live for half a millennium-among countless other marvels. Susan Casey is our premiere chronicler of the aquatic world. For The Underworld she traversed the globe, joining scientists and explorers on dives to the deepest places on the planet, interviewing the marine geologists, marine biologists, and oceanographers who are searching for knowledge in this vast unseen realm. She takes us on a fascinating journey through the history of deep-sea exploration, from the myths and legends of the ancient world to storied shipwrecks we can now reach on the bottom, to the first intrepid bathysphere pilots, to the scientists who are just beginning to understand the mind-blowing complexity and ecological importance of the quadrillions of creatures who live in realms long thought to be devoid of life. Throughout this journey, she learned how vital the deep is to the future of the planet, and how urgent it is that we understand it in a time of increasing threats from climate change, industrial fishing, pollution, and the mining companies that are also exploring its depths. The Underworld is Susan Casey's most beautiful and thrilling book yet, a gorgeous evocation of the natural world and a powerful call to arms"--
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.