Udvidet returret til d. 31. januar 2024

Biografi: eventyrere og opdagelsesrejsende

Her finder du spændende bøger om Biografi: eventyrere og opdagelsesrejsende. Nedenfor er et flot udvalg af over 283 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Tommy Heisz & Rane Willerslev
  269,95 kr.

  Rane Willerslev var kun 20 år, da hans nysgerrighed første gang drev ham langt ud i den sibirske ødemark. Senere fulgte en lang række andre dramatiske ekspeditioner. I Kamtjatka stod han ansigt til ansigt med en aggressiv bjørn. I 65 graders sibirsk kulde var han ved at fryse ihjel. Da den russiske skindmafia var i hælene på ham, måtte han flygte ud i tajgaen og gemme sig i månedsvis. Senere rejste han til Uganda for at møde stammen, der var kendt som ”verdens mest modbydelige folk”.Rane Willerslev vil se, hvordan verden hænger sammen, og han bevæger sig gerne helt ud til kanten for at finde ud af det. Sådan har han haft det, fra han var en ung og uprøvet antropolog, til i dag hvor han er direktør for Nationalmuseet.

 • - Vilde pionerer, opdagelsesrejsende og ekspeditioner
  af Bjørn Harvig
  207,95 - 230,95 kr.

  Den Yderste Grænse handler om de mest fascinerende danske og udenlandske opdagelsesrejsende og eventyrere. Bogen samler historien om en række mænd og kvinder, som gik til den yderste grænse og nogle gange ud over den. Nogle drog ud for fædrelandet eller videnskaben, andre for berømmelsen og eller for at udfordre sig selv, men de ligner også hinanden: De brød med, hvad folk troede var muligt. De gjorde det på deres egne måder og tegnede selv stregerne på kortet. I bogen følger vi de første, som krydsede Indlandsisen på ski, vi er på hest fra Mongoliet til Danmark og ulovligt i luftballon over Moskva. Vi er med tømmerflåde over Stillehavet, med inuit-kvinden Arnarulunnquaq på verdens længste slæderejse og meget, meget mere.

 • - De højeste bjerge og de største eventyr
  af Nils Finderup & Jakob Urth
  103,95 - 247,95 kr.

  I maj 2018 kastede bjergbestigeren Jakob Urth sig ud i et vovestykke af en anden verden, da han med livet som indsats begav sig mod toppen af Mount Everest uden brug af ekstra ilt. I denne enestående og hudløst ærlige beretning guider Jakob Urth læserne 8.848 meter op mod den iskolde tinde, der alene i år har kostet syv mennesker livet – dramaet blev i øvrigt fulgt af TV 2’s kamerahold til en spændende dokumentarserie. I bogen kommer Danmarks dygtigste bjergbestiger desuden ind på andre togter til legendariske bjerge i godt otte kilometers højde, ligesom han humoristisk fortæller om sit eventyrlige liv som guide i nogle af klodens fjerneste afkroge. Glæd dig til en åndeløst spændende fortælling af en eliteidrætsudøver, der ikke er som andre.

 • af Ejnar Mikkelsen
  43,94 - 237,95 kr.

  Farlig tomandsfærd handler om et af den grønlandske histories mest eventyrlige afsnit. Bogen fortæller om en lille håndfuld mænds uforfærdede kamp for i årene 1909–12 at løfte resten af det slør, der endnu hvilede over Mylius-Erichsens, Høeg-Hagens og Jørgen Brønlunds sidste tragiske rejse under »Danmarks-ekspeditionen« 1906–08. Bogen udkom første gang i 1955.

 • - 818 kilometer på Caminoen
  af Lene Theill
  156,95 kr.

  Grin, gråd og gaffatape er 818 kilometer i øjenhøjde. Det er spænding, alvor og sjov. Fortællinger med glimt i øjet om herberger og vabler, stive stænger og borrelia-knæ. Om familiefejder og menneskemøder. Og det er hverken en rejseguide eller en åndelig sjælefærd. Gråd, grin og gaffatape handler om Lene Theills vandring på den franske Camino fra Saint-Jean-Pied-de-Port til Santiago de Compostella. Vi følger hende i sne, regn, mudder og ubarmhjertig sol. Op og ned ad bjerge, ad grusveje og på toppede brosten. Hun går og går. Mærker, hvordan hun bliver svækket - så stærkere og mærker stoltheden over at have overvundet fire års uopdaget Borrelia. Undervejs møder hun mennesker fra hele verden, og hun deler egne og andres livshistorier med os ledsaget af humor, holdninger og moden indsigt. Vi møder knudemanden og snakkehovedet, udstyrsfreaken, den brasilianske prins og mange andre. Men vi møder især Lene. Og hun møder sig selv. Glemte tanker, oplevelser og følelser dukker op i vandringens monotoni. Alle følelserne vil ud, og det kommer de, og Lene Theill deler det hele med os, ærligt og usentimentalt. ”Tænk, at det er mindre end et år siden, at jeg var mest syg. Lige før påske blev det så slemt med min krop, at jeg fik gigtfeber. Dengang ville det have været nemmere at blive liggende i sengen. Jeg græder igen. Jeg får tanken, at jeg måske først nu lukker op for den oplevelse, det var, at være så skide bange.” At Lene Theills personlige livsrejse skulle ende med en bog, var oprindeligt ikke en del af planen. Men det blev det undervejs, da interessen for hendes facebookupdates greb om sig.”Mens jeg gik der, slog det mig, at med 900 daglige følgere måtte der være mange flere, der kunne have lyst til at følge Caminoen fra sidelinjen og sofahjørnet. Og måske har jeg i virkeligheden skrevet den bog, jeg gerne selv ville ha’ læst, inden jeg gik Caminoen.” Lene Theill er 54 år, forfatter, journalist og grafiker. Hun har skrevet flere bøger. Senest udgav hun ”Ugeskema-revolutionen” til folkeskolelærere. Den er optaget som grundbog på seminarier landet over og er gået hen og blevet en bestseller med mere end otte tusinde solgte eksemplarer.

 • - En søgen efter eventyr
  af Emil Midé Erichsen
  217,95 - 257,95 kr.

  AT VENDE SIG MOD HAVET er en bog der hylder fællesskabet, eventyret og familielivet, men også et opråb om, at man skal huske at stoppe op, kalibrere kompasset, og stille sig selv spørgsmålet; Lever jeg det liv jeg drømmer om?For 10 år siden stævnede Emil og hans lillebror Theis ud på en tre år lang jordomsejling. En rejse der også blev til TV2-serien ”Kurs mod fjerne kyster”.AT VENDE SIG MOD HAVET er Emils personlige og ærlige historie om de 10 år der gik, fra den dag han som helt ung, uden kæreste og forpligtigelser, drog ud i verden, og til i dag, hvor han er blevet gift, har fået to børn - og stadig insisterer på at tage på eventyr.TV2-ekspeditionen ”Den Sidste Breddegrad”, over ø-gruppen Svalbard til polarisens kant, satte tankerne i gang. Det er nu blevet til denne bog, som ikke er en klassisk rejsefortælling eller selvbiografi, men en fortælling om at udleve eventyret og samtidig prøve at leve op til det ansvar, voksenlivet bringer. At være en god nærværende far, en sød og kærlig kæreste, navigere i arbejde og karriereræs og samtidig huske at drømme, kræver ifølge Emil selv, at man holder tungen lige i munden. Men også at man indimellem tør at give slip, og vende sig mod havet med alt den usikkerhed, uforudsigelighed og ikke mindst de oplevelser, som det ubrudte hav symboliserer for ham.

 • af Sylvain Tesson
  198,95 kr.

  - Der er et dyr i Tibet, som jeg har forfulgt i seks år, sagde Munier. Det lever på højsletterne. Man må gå langt for at se det. Jeg skal tilbage dertil til vinter, tag med mig. - Hvad er det for et dyr? - En sneleopard, sagde han. - Jeg troede, den var forsvundet, sagde jeg. Det er det, den vil have os til at tro. Sylvain Tesson er en berejst fransk forfatter. Uddannet geograf. I 1991 begiver han sig ud på sin første ekspedition i Island, efterfulgt af en jordomrejse på cykel med Alexandre Poussin i 1993. Det er her hans liv som eventyrer begynder. Han rider på hest tværs over de centralasiatiske stepper med udforskeren Priscilla Telmon - en rejse på mere end 3000 km, der strækker sig fra Kasakhstan til Usbekistan. Fra 2003 til 2004, følger han Gulagflygtningenes rute, som den bliver beskrevet i bogen “The Long Walk” (1955) af Slavomir Rawicz. Denne rejse tager ham hele vejen fra Siberien til Indien til fods. I 2010 beslutter han sig for at leve som eneboer i seks måneder i en hytte i Siberien lige ud til Bajkalsøen. Med en passion for bjergbestigning forsøger Tesson i august 2014 at kravle op ad facaden på et hus i Chamonix og falder ved et uheld ned, hvorefter han bliver lagt i kunstig koma. Han kom sig efter ulykken. Tesson fik i 2019 den prestigiøse Prix Renaudot for “Sneleoparden".

 • - 20 fortællinger fra Eventyrernes Klub
  af Jesper Grønkjær
  230,95 kr.

  En bog om passion, kvalitetstid og rollen som far. Og om at skabe store oplevelser med sine børn. Alt sammen pakket ind i eksotiske rejseberetninger. Eventyrernes Klub er en forsamling af Danmarks mest legendariske globetrottere. Deres baggrunde er vidt forskellige, men fælles for dem er, at de er draget af udlængsel og en eventyrtrang til at opleve verden. Fra de vilde storbyer til de øde sletter. Fra dybe jungler til golde ørkener. Fra den solfyldte savanne til det iskolde Antarktis. En anden ting, de har til fælles, er, at de er familefædre. Igennem 20 fortællinger kommer vi med, når eventyr skabes i samarbejde mellem far og barn. Historierne er så levende fortalt, at det er lige før, man føler, at man selv er med i teltet i junglen, i kanoen på den fossende elv eller i firehjulstrækkeren, når den pløjer sig igennem det afrikanske vildnis i jagten på nye oplevelser hos fjerntboende stammefolk. Bogen er fyldt med vilde anekdoter om både sjove og til tider farlige situationer med far og barn sm fælles hovedpersoner. Der er sjove betragtninger, kærlige oplevelser samt refleksioner om livet, set med såvel den voksnes som barnets øjne. Alt sammen fortalt med masser af livsglæde og ledsaget af smukke fotos. Mød bl.a. direktør for Nationalmuseet Rane Willerslev, astronaut Andreas Mogensen, skipper og tv-vært Mikkel Beha, foredragsholder Daniel Rye, polarforsker John Andersen, forsker Eske Willerslev og tryllekunstner Jesper Grønkjær - og mange flere. Om forfatteren Jesper Grønkjær er en af Danmarks mest benyttede tryllekunstnere og foredragsholdere. Han drager på ekspeditioner til klodens afkroge for at vise, at smilet er det sprog, vi alle taler – på tværs af landegrænser, hudfarve, økonomi og religion. Han har besøgt vagter i Nordkorea, stammefolk i Afrika, munke i Himalaya, indianere i Amazonas, kannibaler på Ny Guinea og massemordere i Sydamerika. Han er kendt for sine bøger, hvor han interviewer bl.a. præster, kræftpatienter, toppolitikere, gangstere, prostituerede og børn på lossepladser. Sideløbende er han skuespiller, klummeskribent for aviser og samfundsdebattør på TV2-Østjylland.

 • - På kryds og tværs af kontinenter – på hjul, til hest, til fods, til søs og på vinger
  af Kvindelige Eventyreres Klub
  308,95 kr.

  Hvad ville du gøre, hvis din hundeslæde gik gennem isen? Hvordan ville du slippe væk fra en hidsig skovelefant? Hvad ville du sige, hvis din vært tilbød dig en røget abehjerne? I denne bog får du svaret på, hvad tre af medlemmerne af Kvindelige Eventyreres Klub valgte at gøre samt yderligere 45 levende beretninger fra eventyr i hele verden. Kvindelige Eventyreres Klub blev stiftet i 1954 – og har lige siden været samlingssted for kvinder, der deler en passion for at turde følge en egen og anderledes vej i livet, langt fra fladtrådte stier, og møde verden med nysgerrighed og vovemod. Klubben har i dag 64 medlemmer, heriblandt huledykkere, bjergbestigere, astronomer, polarforskere, geologer, biologer, kunstnere, journalister, læger, forfattere, musikere, piloter og fotografer, som har det til fælles, at de kaster sig ud i eventyr på vidt forskellige måder. Men en evig rejselyst og forståelse for eventyrets styrke binder dem sammen. Det er håbet, at denne bog kan inspirere andre til at give los og drage ud på eventyr – hvor end det måtte være … Bogens eventyr er skrevet af: Ahlam Chemlali, Anja C. Andersen, Anne-Cathrine Riebnitzsky, Anne-Mette Nørregaard, Benedicte Lange, Benedicte Riis, Bettina Aller, Cecilia Vanman, Charlotte Haslund-Christensen, Christina Gundgaard Pedersen, Christina Hauschildt, Christine Fentz, Danna Corke, Doris Vingaard, Dorte Stilling, Elsebeth Finnick, Helle Løvevild Golman, Ida Tin, Inge Breitenstein, Irene Greve, Judith Forbert Petersen, Jytte Engstrøm, Kamma Skaarup, Karen Hammer, Katarina Ammitzbøll, Kirsten Skaarup, Lene Frøslev, Lene Kohlhoff Rasmussen, Lene Rishede, Lene Topp, Line Friis Frederiksen, Lise Ladegaard, Liselotte Reimers, Lotte Reiter, Lucía Stacey, Maria Petri, Mette Forum, Minna Grooss, Naja Mikkelsen, Nina Rasmussen, Pernille Kløvedal Helweg, Rikke Nöhrlind, Ruth Hagerup Andersen, Sidse Simonsen, Simone Aaberg Kærn, Sisse Brimberg, Susan Moser, Vibeke Spangsberg.

 • af Walter Isaacson
  180,95 - 332,95 kr.

  Forfatteren af "Steve Jobs" og andre storsælgende biografier går tæt på en af vor tids mest fascinerende og kontroversielle opfindere – Elon Musk, en grænseoverskridende visionær, som har bragt verden ind i en æra af elbiler, privat rumforskning og kunstig intelligens.Walter Isaacson har fulgt Musk og menneskerne omkring ham gennem to år. Resultatet er blevet en fyldestgørende biografi om en excentrisk personlighed, der deler vandene med sin radikale risikovillighed og i sidste ende rejser spørgsmålet: Er Musks dæmoner også en forudsætning for nytænkning og fremskridt?Om forfatteren:Walter Isaacson (f. 1952) er professor i historie, journalist samt forfatter og er især kendt for at være en af vor tids største biografister med fokus på at portrættere visionære og innovative personligheder, der har sat deres præg på verden.

 • - En dramadokumentarisk fortælling om tomatkongen A.C. Frost (1846-1924)
  af Ib Søby
  236,95 kr.

  Dette er den utrolige og sandfærdige beretning om postdrengen fra Nordjylland, der blev en af Danmarks mest succesrige udvandrere i Amerika. Anders Christian Frost blev som iværksætter og meningsdanner et forbillede for tusinder af skandinaviske udvandrere.Trods perioder med stor modgang, ulykker og personlige tragedier grundlagde Anders Christian Frost flere bysamfund, og sideløbende åbnede den utrættelige og rastløse dansker en række hoteller, banker, kirker og skoler.I en høj alder formåede han at skabe verdens største boom indenfor tomatproduktion, hvilket gav ham status som en af fædrene bag det moderne Florida. Fortællingen strækker sig over en periode fra 1856 til1924, og den veldokumenterede beretning afspejler datidens rivende udvikling i Amerika, hvortil over 350.000 danske ud-vandrere søgte lykken og en fri tilværelse – i håbet om at bryde deres sociale arv.

 • - En hudløst ærlig beretning om at vælge eventyret til og sejle den halve jord rundt
  af Heidi Manøe
  227,95 - 242,95 kr.

  I 2021 siger Heidi Manøe sin gode stilling i finanssektoren op, sælger alt, hvad hun ejer, og stiger ombord på en 53 fods sejlbåd for at sejle den halve jord rundt. Da rejsen slutter i Fransk Polynesien, afmønstrer Heidi for at skrive. Kaptajn giver et fantastisk og unikt indblik i Heidis eventyr til søs, og du får lov til at komme med helt ind under huden på en ung kvinde, der pludselig befinder sig i sit livs hovedrolle – som kaptajn på de store verdenshave. Tag med på dyk med hajer, skildpadder og hvaler, og kom med på besøg hos de mange kulturer, som Heidi og hendes besætninger stifter bekendtskab med undervejs. Det er en hudløst ærlig skildring af livet ombord, af at være kvindelig kaptajn og af alle de udfordringer, der følger i kølvandet på at have kommandoen over skiftende og uerfarne besætninger. Bogen handler om at tage kommandoen over sit eget liv og om at turde tro på, at man kan virkeliggøre sine drømme.

 • - En Amerikansk Swamis Selvbiografi
  af Radhanath Swami
  236,95 kr.

  INTERNATIONAL BESTSELLER NU OVERSAT TIL DANSK! Den internationalt anerkendte underviser, forfatter og aktivist Radhanath Swami har været munk indenfor bhakti yoga-traditionen i snart 50 år. Han har dedikeret sit liv til at hjælpe mennesker alt imens han leder sociale initiativer, der brødføder og huser millioner i nød. Som gæstetaler på universiteter som Oxford, Cambridge, Princeton, Harvard, Columbia og Stanford, samt i virksomheder som HSBC, Microsoft, Facebook, Starbucks HQ, Google og Intel er han en vigtig moderne brobygger i et verdenssamfund præget af splittelse, ulighed og ængstelighed. Men rejsen startede mange år tilbage – og det har Radhanath Swami skrevet om i sin selvbiografi, ”Rejsen Hjem”. Eventyret, som beskrives i ”Rejsen Hjem”, dokumenterer hans rejse fra vandreture på tværs af Europa og Mellemøsten, gennem Tyrkiet, Iran, Afghanistan, Pakistan, og endelig til Indien. Dér levede han som vandrende asket, først i Himalayas skove blandt yogier og senere blandt en bred vifte af guruer og mystikere i hele Indien og Nepal. I sidste ende nåede han sin endelige destination i den hellige indiske by Vrindavan, hvor han fandt sin åndelige mester og sin livsvej blandt bhakti-yogierne. ”Rejsen Hjem” er en fortræffelig historie, der beskriver rejsen fra det ydre til det indre. Radhanath Swamis søgen efter Indiens spirituelle kongerige er et utroligt kapitel i bogen. Hans beslutsomhed som rødglødende søgende efter sandheden står helt klart og måden hvorpå han overkommer modstand er tankevækkende. Der er frygtløse beskrivelser af episoder med hvad der synes at være uoverkommelige forhindringer, som viser hvor langt mennesket kan nå ved engagement, overbevisning og dedikation.Om forfatteren: FRA UNG AMERIKANSK MAND TIL ÉN AF INDIENS STØRSTE ÅNDELIGE LEDERE Radhanath Swami (født Richard Slavin) blev født ind i en arbejder-familie i Chicago og var en aktiv deltager i borgerrettigheds-bevægelsen i slutningen af 1960’erne / start 1970’erne. Han fandt dog hurtigt ud af, at social transformation begynder med personlig forandring, så i en alder af blot 19 år begyndte han på en bemærkelsesværdig søgen efter en dybere mening med livet.

 • - Ni store opdagelsesrejsende
  af Kåre Bluitgen
  273,95 kr.

  Siden tidernes morgen er der folk, der er rejst ud for at se, hvad der lå bag nærmeste bjerg – eller opdage hele verden. I dag ses nogle af de store europæiske opdagelsesrejsende som helte, andre som skurke. Men det er næppe så enkelt, og set med samtidens øjne var der vægtige grunde til at rejse ud. De store ekspeditioner handlede om erobringer af fjerne riger, som måske rummede uudtømmelige værdier af guld, krydderier og silke. Og om at sprede det kristne budskab til alverdens hedninger. Men vigtigst af alt var, om der kunne drives handel med disse ukendte egne. I bogen fortæller Kåre Bluitgen levende om ni af de vigtigste europæiske opdagelsesrejsende, om hvad der drev dem, om deres ufattelige strabadser og om resultaterne og konsekvenserne af deres rejser – dengang som i dag. Han begynder med Marco Polo, der som stor dreng i 1271 drog ud på en over 20 år lang rejse til det fjerne Østen. Og slutter med Roald Amundsen, der i 1911 deltog i et ekstremt kapløb med englænderen Robert Scott om at nå først frem til den sidste hvide plet på verdenskortet: Sydpolen. De ni opdagelsesrejsende er: Marco Polo, Christoffer Colombus, Ferdinand Magellan, Hernán Cortés, Vitus Bering, Mungo Park, Henry Morton Stanley, Fridtjof Nansen, Roald Amundsen.Bogens forord er skrevet af direktør for Nationalmuseet, Rane Willerslev.KÅRE BLUITGEN (f. 1959) har selv rejst verden tynd og skrevet en lang række romaner, fagbøger, filmmanuskripter, børnebøger etc., heriblandt den skønlitterære danmarkshistorie Odins hvisken i fire bind samt Koranen gendigtet.

 • - Den hemmelige dagbog og hans fantastiske rejse til Amerika
  af Sten Wijkman Kjærsgaard
  230,95 - 247,95 kr.

  Christoffer Columbus var den største opdagelsesrejsende nogensinde, og alligevel fandt han aldrig nogensinde ud af, hvor han havde været henne. Med udgangspunkt i Columbus egne logbøger og dagbøger fra rejserne til Amerika, fortæller Sten Wijkman Kjærsgaard om de epokegørende rejser og mødet med det nye kontinents beboere. Det er ikke kedeligt! Her er lidt fakta: Christoffer Columbus, 1451-1506, opdagelsesrejsende. Columbus var født og opvokset i den internationalt betydningsfulde handels- og søfartsby Genova. Fra 1479 slog han sig ned i Lissabon. Det lader sig ikke afgøre med sikkerhed, hvornår Columbus fik den tanke, at en lettere vej til Asien lod sig finde ved at sejle mod vest over det ocean, der formodedes at omskylle de tre kendte kontinenter, Europa, Asien og Afrika. Men i 1487 forelagde han sin plan for det spanske regentpar, Isabella 1. den Katolske og Ferdinand 2. af Aragonien. De knyttede ham til sig som købmand, men støttede foreløbig ikke hans plan, idet deres sagkyndige med rette påpegede, at Columbus' beregninger byggede på overdrevne forestillinger om den euroasiatiske landmasses udstrækning og en undervurdering af Jordens omkreds. Ingen benægtede, at Jorden var rund, men afstanden til Asien mod vest var så stor, at rejsen var praktisk uigennemførlig. Ikke desto mindre besluttede dronningen og kongen i 1492 at gennemføre rejsen som et eksperiment og endda på de meget ekstravagante betingelser, som Columbus havde stillet med hensyn til sin egen belønning, hvis rejsen lykkedes. Den 3. august 1492 kunne han forlade den sydspanske havn Palos de la Frontera med sin lille flåde på tre skibe, Niña, Pinta og Santa María. Den 6. september forlod han De Kanariske Øer, hvor han havde taget frisk vand og proviant om bord, og 12. oktober ved daggry sigtede han land ved Bahamaøerne. I de følgende måneder besejlede han kysten af bl.a. Hispaniola og Cuba, hvor han trådte i kontakt med befolkningen. Han var overbevist om, at han havde nået Asien, men fandt til sin skuffelse ikke de rige byer, han havde ventet i storkhanens rige. Columbus' tilbagekomst i 1493 og hans beretning om opdagelserne vakte vældig opsigt i Spanien og i hele Europa. Allerede samme år ledede han sin anden rejse over Atlanten med en flåde på ikke mindre end 17 skibe med soldater, købmænd, gejstlige, bønder og håndværkere, der skulle tage opdagelserne i besiddelse for den spanske krone og grundlægge en koloni på Hispaniola. På sin tredje rejse 1498-1500 udforskede Columbus Venezuelas kyst og fandt der floder, hvis vandmængde viste, at de måtte komme fra et stort kontinent, men koloniseringen af Hispaniola voldte nu så store vanskeligheder, at Columbus blev frataget den øverste ledelse, blev sendt hjem under arrest, og de politiske og økonomiske rettigheder, han havde forhandlet sig frem til før den første rejse, reduceredes til trods for hans protester. Han gennemførte endnu en fjerde rejse 1502-04, hvorunder han udforskede store dele af den mellemamerikanske kyst, men hans sidste år plagedes af sygdom og til trods for de store rigdomme, han havde samlet sig, af bitterhed over, hvad han fandt var en tilsidesættelse af hans rettigheder. Denne bog er en udvidet og revideret udgave af forfatterens bog fra 2006.

 • - Historien om den danske kolonilæge Agner Møller
  af Jesper Kurt-Nielsen
  72,95 - 297,95 kr.

  Den danske læge og passionerede samler Agner Møller (1892-1976) havnede i 1920’erne på den lille indonesiske ø Nias ud for Sumatras kyst. Agner Møller var langt mere interesseret i kulturen og etnografien end i at passe sit arbejde som læge – og en af Møllers bedrifter for eftertiden er, at han opkøbte et stort antal kulturgenstande og et helt høvdingehus, som han fik bugseret til København og Nationalmuseet.Den egensindige Møller giftede sig desuden med en purung høvdingedatter fra Nias, som han tog med hjem til Dan-mark trods stor modstand fra myndighederne og hustruen.Museumsinspektør på Nationalmuseet og forfatter Jesper Kurt-Nielsen har skrevet et biografisk portræt af en stor, kantet personlighed, hvis liv rummede mange konflikter og dramaer.Bogen er rigt illustreret.

 • - En pilgrims tanker og oplevelser
  af Dortea Uggerhøj
  127,95 kr.

  ”To uger på Caminoen” er endnu en bog, hvor Dortea lukker os helt ind i sin verden, og gør det, som mange andre bare drømmer om. I denne bog er vi med på El Camino Francés fra León til Santiago de Compostela. Tanker, udfordringer og oplevelser beskrives, så det føles som at være med på turen. * Bliver man virkelig en bedre udgave af sig selv af at vandre? * Er vandring blevet det nye sort, og en nymodens dille? * Hvorfor går mere end 200.000 pilgrimme om året på Santiago de Compostela? Er der noget om, at fordi man angiveligt går på ruten under Mælkevejens stjernebillede, og derfor meget spirituel? Bliver man gladere af at gå? JA!Caminoen blev i den grad en udfordring og en øjenåbner for Dortea, og en af de største rejseoplevelser, og den vildeste personlige rejse, hun nogensinde har været på.”To uger på Caminoen” er ikke en rejseguide om, hvad du skal se undervejs, men en rejsebeskrivelse med inspiration til din vandring uanset, hvor du går hen.

 • - uden filter
  af Kenneth Dyrlund & Vibe Jørger Jensen
  223,95 kr.

  Albert Dyrlund er en fascinerende bog skrevet af den talentfulde forfatter Kenneth Dyrlund. Bogen, der blev udgivet af Wadskjær Forlag i 2023, tager læserne med på en uforglemmelig rejse gennem forskellige genrer. Kenneth Dyrlund har med stor dygtighed formået at skabe en bog, der er både spændende og tankevækkende. Gennem sin unikke skrivestil formår han at holde læserne fanget fra første til sidste side. Albert Dyrlund er en bog, der vil appellere til alle læsere, uanset alder eller genre præference. Den er fyldt med spændende plot twists og uforglemmelige karakterer, der vil holde dig på kanten af din stol fra start til slut. Hvis du er på udkig efter en bog, der vil underholde dig og samtidig udfordre dine tanker, så er Albert Dyrlund det perfekte valg for dig. Udgivet af Wadskjær Forlag, denne bog er et must-read for enhver bogelsker.

 • af Charles J. Doane
  212,95 - 307,95 kr.

 • af Nick Eliason
  142,95 kr.

 • af Candice Millard
  269,95 kr.

  "For millennia the location of the Nile River's headwaters was shrouded in mystery. In the 19th century, ... European powers sent off waves of explorations intended to map the unknown corners of the globe-- and extend their colonial empires. Richard Burton and John Hanning Speke were sent by the Royal Geographical Society to claim the prize for England. Burton spoke twenty-nine languages, and was a decorated soldier ... Speke was a young aristocrat and Army officer determined to make his mark ... There was a third man on both expeditions ... whose exploits were even more extraordinary. This was Sidi Mubarak Bombay, who was enslaved and shipped from his home village in East Africa to India. When the man who purchased him died, he made his way into the local Sultan's army, and eventually traveled back to Africa, where he used his resourcefulness, linguistic prowess and raw courage to forge a living as a guide. Without Bombay and men like him, ... neither Englishman would have come close to the headwaters of the Nile, or perhaps even survived"--Publisher marketing.

 • - Alaska, Yukon og Californien
  af Lars Nielsen
  183,95 - 197,95 kr.

  Navnene Alaska, Yukon og Californien emmer af GULDFEBER, uspoleret vild natur og eventyrlyst. Forfatteren af denne bog har siden midten af 80’erne været draget af disse egne af Nordamerika og cyklet utallige gange rundt ”over there”. Mutters alene over bjerge, gennem skove og ørkener. I snestorme og brændende hede. Ofte i selskab med eksemplarer af det lokale dyreliv! Denne bog handler om, hvad der nemt kan ske, når man som cyklist prøver kræfter med et kraftfuldt vejr og vild natur. Hjælpen har ikke altid været ”lige om hjørnet”. Uddrag af bogen Jeg har sommetider vel travlt, når jeg er på cykeltur! Det var gået godt hidtil på denne dag. Jeg kunne se ind mod lufthavnen og centrum på min vej mod Henderson. Pludselig kunne jeg via mit simple vejkort på styrtasken ikke finde vej uden om motorvejen. Da jeg havde prøvet flere villaveje omkring til-/frakørslerne til denne ”freeway” mistede jeg tålmodigheden! Der var da for pokker kun en håndfuld kilometer hen til den del af vejstrækningen, hvor jeg vidste, at jeg måtte cykle. Hvad kunne der ske … ? Så det gjorde jeg! Jeg aner ikke, hvordan de gør det, amerikanerne, men der er aldrig gået mere end få sekunder med min motorvejscykling, før end at der har siddet mindst to betjente i røven af mig! Således også denne gang! Om forfatteren Lars Nielsen (f. 1955) tog realeksamen på Hobro Gymnasium i 1973. Arbejdede som slagteriarbejder fra 1973 til 2017, hvor han gik på efterløn. Han har cyklet siden 1980 og har været jorden rundt fire gange. Han holder foredrag om sit cykelliv og er blevet hædret ved at blive optaget i ”Travellers Club, Oslo” og ”Adventurers Club, Los Angeles”, ligesom han har været medlem hos ”De berejstes Klub, Danmark”.

 • af Mehar Chand
  175,95 kr.

  ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿; ¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿¿¿ ¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿¿ ¿¿¿

 • af Paul Wilson
  224,95 kr.

  LA VERDADERA HISTORIA DE UN VIAJE INFERNAL A MÉXICO En el verano de 1978, Paul Wilson, de veintiún años, aprovecha la oportunidad de unirse a dos iconos locales en un viaje de surf de ensueño a México continental, sin saber que su destino final se encuentra en el corazón de los cárteles de la droga. Sin tener la menor idea de dónde sacará el dinero para pagar su parte del viaje, y decidido a demostrar su valor, hace lo único que se le ocurre: roba un supermercado. Y, por si el karma no tuviera ya suficientes motivos como para condenar el viaje, pronto se entera de que uno de sus acompañantes es un asesino convicto a la fuga y el otro un canalla sin escrúpulos. El infortunio y las desgracias imperan en el viaje, y la mera supervivencia se antepone a la práctica del surf. Fotografías originales (entre ellas la de un joven El Chapo), y el intenso estilo narrativo de Wilson, se combinan para recrear esta historia real y personal -en la línea de Hacia rutas salvajes de Jon Krakauer, y Diarios de motocicleta de Che Guevara-, salvo que esta historia tuvo que esperar a que vencieran los distintos plazos de prescripción para poder ser contada.

 • af Hugo Smienk
  220,95 kr.

  Is Healing Truly Possible Amidst the Ruins of Lost Love?Henri thought so, and his pursuit took him across continents, weaving through memories that spanned from the serene corners of Southern France to the vibrant streets of Barcelona. The Hustle of Mumbai and several countries like the USA, Mexico and many more.Yet, it wasn't just about beautiful landscapes; it was a quest of the heart...Why "The Broken Traveler" Stands ApartCrafted with the emotional depth of a memoir but narrated with the gripping engagement of a novel, Hugo Smienk offers readers a unique reading experience.You're not just passively reading about Henri's life; you're living it alongside him. Each city, each memory, and each emotion unfolds like scenes from a novel, yet they resonate with the authenticity of real experiences...The tale transcends traditional memoir boundaries, giving you a story that's as captivating as any fiction, yet deeply rooted in genuine human emotions and experiences.If You've Enjoyed These, "The Broken Traveler" Is For You:Tales of profound emotional introspection and self-discoveryVivid portrayals of captivating global landscapesStories that intertwine heartbreak and hope against the backdrop of diverse culturesLearn how you too can deal with heartbreakNarratives that blend personal growth with romance and adventurePerfect For:Hopeful romantics seeking tales that resonate with real emotionsTravel enthusiasts craving to explore the world through a unique lensReaders looking for stories of resilience and personal growthThose who have felt the sting of heartbreak and are searching for narratives of healingThe Heart of the MatterThis isn't just about a traveler. It's about every one of us who has ever felt the weight of the past while seeking a brighter future. It's about understanding that healing is a journey, one that can take us to unexpected places, both geographically and emotionally.¿¿¿¿ Experience the Power of Resilience and Rediscovery.Feel every emotion, from the cobblestone streets of France to the passionate heart of Barcelona. Discover Ashrams, Shangas, Gurus in exotic places and visit many countries through the eyes of Henri. Let "The Broken Traveler" remind you of the strength we all hold within.Immerse yourself in a tale that promises to be both a mirror to your soul and a window to the world.

 • af Larry W Jones
  375,95 kr.

  "Shipwrecked On the FeeJees" is the thrilling account from the log-book of William S. Cary, of Nantucket, the sole survivor of the crew of ship "Oeno", which was wrecked on Turtle Island, in the Pacific Ocean, on the 5th of April, 1825. It is the personal description of the loss of a Nantucket whaleship, the capture and massacre of all but one of the crew, and the incidents of the life of the survivor among the cannibals of the South Sea Islands. This book, "Shipwrecked On the FeeJees" records, in detail, accounts of nine years of shipwreck, massacre, cannibals and survival of William S. Cary in the Fiji Islands of the South Pacific.

 • af Larry W Jones
  419,95 kr.

  Bart Kennedy (1861-1930), from the age of 6 until about the age of 20, worked in cotton mills and machine shops in Manchester, England. At age 20, pennyless, he left England, working as a deckhand on a cargo ship to Philadelphia. Illiterate and with no money or formal training, he used the force of his youth to "tramp" his way westward across North America. At low-paying jobs, he worked as an oysterman, a prisoner in New Orleans, a miner, a railroad snow-shed builder in the Canadian Rockies, gold panning in the Klondike and as a singer and actor in California. This book, "Tramp Adrift - A Hobo's True Story", follows his life as a wandering hobo tramp with all its endeavors, failures and triumphs. Bart Kennedy's life story is one of the most entertaining biographies ever written. The reader will be immersed in his narratives of the tramp life of a real hobo.

 • af Larry W Jones
  361,95 kr.

  In 1917 Zane Grey went on a five month hunting and fishing trip into vast areas of the Colorado wilderness. The travel party included his brother R. C. (Romer Carl "Reddy" Grey) and Romer's wife Reba, Dorothy Ackerman, Claire Wilhelm, and Mildred Fergerson. After taking a locomotive train from Denver, on the "Moffat Road" over the Continental Divide to Yampa, with their guide Scott Teague, they traveled by horseback over many high mountain passes and through spectacular meadows, open spaces, lakes and streams. This book "Zane Grey - On Colorado Trails" traces in great detail his adventures along with his descriptions of the beauty and perils encountered. This publication is fully illustrated with many authentic images not found in other Zane Grey books.

 • af Larry W Jones
  373,95 kr.

  The Pike's Peak Gold Rush (later known as the Colorado Gold Rush) was the boom in gold prospecting and mining in the Pike's Peak Country of western Kansas Territory and southwestern Nebraska Territory of the United States that began in July 1858 and lasted until roughly the creation of the Colorado Territory on February 28, 1861. The majority of the gold was found north of Pike's Peak, up to the Denver - Boulder area. An estimated 100,000 gold seekers took part in one of the greatest gold rushes in North American history. The participants in the gold rush were known as "Fifty-Niners" after 1859, the peak year of the rush and often used the motto Pike's Peak or Bust! This book, "Pike's Peak Gold Rush - One Miner's Account" traces the path of Chalkley J. Hambleton, from Chicago, transporting a fourteen-wagon oxen train loaded with a twelve-stamp quartz rock crushing machine and all necessary tooling, food and wares to set up a gold mining operation in Colorado, a truly engaging account for any wild west reader.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.