Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering

Litteraturstudier: fra 1800 til 1900

Her finder du spændende bøger om Litteraturstudier: fra 1800 til 1900. Nedenfor er et flot udvalg af over 50 bøger om emnet.
Show more
Filter
Filter
Bogtype
 • (50)
 • (6)
Format
 • (36)
 • (6)
 • (6)
 • (4)
 • (4)
Sprog
 • (48)
 • (2)
Pris
DKK
Bedømmelse
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Serie
 • (2)
 • (1)
Tag
 • (23)
 • (17)
 • (17)
 • (15)
 • (15)
 • (15)
 • (10)
 • (7)
 • (7)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
 • - Dansk litteraturs historie
  af Johnny Kondrup, Knud Wentzel, Bjarne Sandstrøm, mfl.
  45,95 - 338,95 kr.

  Dette er en dansk litteraturhistorie, men det særlige er, at den ser sit emne fra så højt et fugleperspektiv, at detaljerne forsvinder og hovedkonturen - hovedsporet - træder frem. I én bog på 700 sider når vi fra Vølvens spådom og de islandske sagaer over Kingo, Holberg, Oehlenschläger og Hauch til Brandes, Blixen, Brøgger og Guldager. Arbejdsgruppen bag Hovedsporet - Jens Anker Jørgensen, Johnny Kondrup, Peter Olivarius, Bjarne Sandstrøm, Svend Skriver, Marianne Stidsen og Knud Wentzel - har skåret en principielt grænseløs historie ned til en stor, spændende fortælling om dansk litteratur.Denne e-bogsudgave er uden illustrationer.

 • af Kai Flor
  217,95 kr.

  Hornbæk har dannet ramme om mange store kunstneriske og litterære bedrifter, og i mange år flokkedes kunstnere og forfattere til den skønne nordsjællandske by. Kai Flor fortæller Hornbæks kulturhistorie, fra da kammerråd Ove Malling for første gang nævner den i sin bog "Store og gode handlinger af danske, norske og holstenere" i 1777, til P.S. Krøyer erobrede byen sammen med en gruppe andre kunstnere, og Holger Drachmann drog inspiration fra den gamle stad.Kai Flor (1886-1965) var dansk forfatter, oversætter og musik- og kunstkritiker. Flors forfatterskab omfatter bl.a. bøger om kunst, musik, poesi og arkitektur, men han er bedst kendt for sine håndbøger om klassisk musik. Som oversætter har han bl.a. oversat Vincent van Goghs breve, Darwins udødelige Tanker, Gullivers Rejse og Skatte-øen til dansk. Kai Flor var Ridder af Dannebrog.

 • - - En folkebog om N.F.S. Grundvigs tid og liv
  af Ebbe Kløvedal Reich
  45,95 - 156,95 kr.

  Bogen fortæller om Grundtvigs liv og tid så læseren rives med af spændingen, dybsindigheden og humoren i dette skæbnedrama fra romantikkens og de folkelige vækkelsers gennembrudsår, hvor hele den europæiske samtid, Goethe, Napoleon, Wienerkongressens mænd og Karl Marx, hvirles omkring bag Grundtvigs skikkelse.

 • - Mytologi, historie og kristendom hos N.F.S. Grundtvig
  af Sune Auken
  45,95 - 308,95 kr.

  Disputats om Grundtvigs brug af kristendommen og den nordiske mytologi. Sune Auken anlægger en litterær synsvinkel på Grundtvigs forfatterskab og fortolker fem af Grundtvigs hovedværker, som ikke tidligere har været genstand for så omfattende og sammenhængende fortolkning.

 • - Introduktion og tekster
  af Anders Holm
  332,95 kr.

  Udgivelsen lægger både en historisk og nutidig vinkel på Grundtvig og hans politiske, kulturelle og samfundsmæssige betydning.Der er fokus på otte sider af Grundtvigs offentlige fremtræden: romantikerenhistorikerenpolitikerenfolkeoplyserenmytologenpræstensalmedigterendanskerenMaterialet indeholder grundige introduktioner til de otte temaer og en lang række genremæssigt meget forskellige tekster. Hertil kommer en række illustrationer, der supplerer fremstillingen.Bogen kan bl.a. anvendes i fagene dansk, historie og religion, både i enkeltfaglige og tværfaglige forløb.

 • - Prosaens litterære laboratorium
  af Bergur Rønne Moberg
  234,95 kr.

  Prosaen er blevet kaldt den moderne litteraturs maskinrum, fordi den breder litteraturens virkefelt ud. Inden for nyere prosateori beskrives prosaen som verdensvendt, rummelig, operativ, genreoverskridende, virkelighedsudvidende og hybrid.Antologiens bidrag indeholder grundlæggende refleksioner over prosaen i en modernistisk kontekst og over dens forhold til lyrik og poesi. Det geografiske perspektiv i romaner og essays har særlig bevågenhed blandt bidragsyderne og kobles til en ekspanderende kontekst af opdagelsesrejser, kolonisering og globalisering og de dermed forbundne kulturmøder. I denne henseende repræsenterer bidragene et bredt udsnit af ældre og nyere, store og små litterære geografier i og uden for Europa. Prosaen spiller fint sammen med den opprioritering af sted og rum, som vi har set vokse frem inden for de senere årtiers litteratur og forskning i litteratur.Med denne antologi stiger vi ombord for at nærme os prosaens radierende felter. Der er undervejs stoppesteder i Island, Færøerne, Danmark, Norge, Sverige, Italien og Nord- og Sydamerika. Prosaen selv ser ud til at være ustoppelig.

 • af Kate Chopin
  109,95 - 128,95 kr.

  ”Ved hjælp af det nuancerede og poetiske sprog, hun var i besiddelse af, stillede Chopin nogle af de kvindelige oplevelser til skue, som ingen tidligere havde vedkendt sig. Virkningen var eksplosiv …” ”Jeg forundres stadig over Chopins realisme, hendes utålmodighed med traditionelt skønmaleri, hendes fængslende ærlighed.” -BARBARA KINGSOLVER “Rammende, begavet og uforglemmelig.” -MAGGIE O'FARRELL “Denne skelsættende, feministiske roman, udgivet første gang i 1899, er fortsat forbløffende relevant.” -JUDY BLUME, Elle, My Life in Books I løbet af en lang, apatisk sommer stifter Edna Pontellier, bastet og bundet af ægteskab og moderskab, bekendtskab med Robert Lebrun. Efterhånden som dagene bliver kortere og temperaturen falder, giver Edna efter for Roberts tilbedelse. Men fanget af dette stadigt stærkere begær begynder Edna at indse det sande omfang af sin psykologiske, sociale og seksuelle indespærring og de ødelæggende konsekvenser, den har for hendes fremtid. En kvinde vågner betragtes som en af forløberne i den feministiske litteratur på linje med Tolstojs Anna Karenina og Flauberts Madame Bovary. Da den udkom første gang i USA i 1899, sendte denne radikale fortælling chokbølger gennem det amerikanske samfund, og den fortsætter uanfægtet med at tale til læserne nu mere end hundrede år senere. Denne fremragende, følsomme og forførende roman er lige så smukt skrevet, som den er politisk engagerende. Kate Chopin (1850 – 1904) var en amerikansk forfatterinde som betragtes som en af forløberne for det 19. århundredes feministiske forfattere. Hendes værker beskæftiger sig især med livet blandt "Creoles" og "Acadians" i delstaten Louisiana i det sydlige USA. Dette værk er hendes første på dansk.

 • - Arabesk og allegori i H.C. Andersens eventyr
  af Jacob Bøggild
  296,95 kr.

  Svævende stasis sætter fokus på H.C. Andersens eventyr og historier og søger gennem en række analyser at finde ind til hvad der forener dem i deres forskellighed. Bogens argument er, at det som forener dem er, at de er blevet til i et spændingsfelt mellem den litterære arabesks uforudsigeligt svævende karakter og allegoriens på forhånd fastlagte betydningsfelt. Deraf titlen: Svævende stasis.

 • af Lise Busk-Jensen
  718,95 kr.

  Litteraturhistorikeren Lise Busk-Jensens pionerværk beskriver, hvordan skrivende kvinder i 1800-tallet forsøgte at kæmpe sig til en plads i en mandsdomineret bogverden. Værket omhandler hele periodens danske kvindelitteratur, i alt 76 forfatterskaber, og perspektiverer til samtidige europæiske forfatterskaber. Lise Busk-Jensen viser, hvordan forfatterinderne bl.a. bidrog til at videreudvikle udviklingsromanen ved at skildre deres heltinders konfliktfyldte udviklingsforløb som hustruer og mødre, selverhvervende og oprørske kvinder og deres drømme og frigørelse og selvrealisering.Første bind overflyver perioden generelt. Andet bind præsenterer og analyserer 76 danske forfatterskaber; tredje bind indeholder forfatterkatalog og bibliografi. Værket er illustreret.***** " ... et stykke skelsættende grundforskning." Jakob Levinsen, Jyllands-Posten

 • - I Vilhelm Bergsøes fodspor fra Piazza del Popolo
  af Flemming Larsen & Ellen Agerskov
  273,95 kr.

  Oplev Rom i forfatteren Vilhelm Bergsøes fodspor! Med udgangspunkt i Bergsøes roman Fra Piazza del Popolo guider bogen dig rundt i den evige stad. Bogen fortæller levende om det Rom, der var engang, nutidens italienske hovedstad og turistmål på Bergsøes tid og i dag. Det er en anderledes guide til storbyen og dens steder og personer – både fra Bergsøes eget liv i byen og fra Fra Piazza del Popolo. Læs bl.a. om:seværdighederkvarterer i Romfem forskellige Bergsøe-spadseretureden politiske situation i 1860’erne og i dagBergsøe som fortællerBergsøe og italiensk litteraturBergsøe og DekameronKatolicismen i RomKoleraHenrik Ibsende romerske jøderfodbold i Romerhverv og befolkningmafiaen.Forfatterne er begge passionerede Italien-kendere og holder bl.a. foredrag om Italiens historie. Spoiler Alert! Går du med planer om at læse Bergsøes klassiker, anbefaler vi, at du læser romanen, før du giver dig i kast med denne guide, da guiden afslører flere af de vigtigste plot i romanen.

 • af Niels Kofoed
  217,95 kr.

 • af Jørgen Haugan
  278,95 kr.

  "Min intention har været at rehabilitere kunstneren Nexø – og derigennem demonstrere, at man via et bedre kendskab til hans kunstneriske udvikling bliver sat i stand til at give en mere velfunderet biografi, hvor liv og værk kommer til at belyse hinanden på en ny og ganske uventet måde."Den store danske forfatter Martin Andersen Nexø (1869-1954) var på sin vis selv med til at skabe fortællingen om, at hans forfatterskab udelukkende var politisk inspireret. Jørgen Haugan har sammenholdt Andersen Nexøs breve, dagbøger og romaner og er kommet frem til en helt anden tolkning, nemlig at det var forfatterens erotiske liv, der drev og satte kursen for hans litterære produktion.Jørgen Haugan (f. 1941) er norsk forfatter og underviser og har skrevet en lang række biografier om skandinaviske forfattere. Han er lektor emeritus ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab ved Københavns Universitet, hvorfra han blev dr.phil. i 1977 for sin afhandling om Henrik Ibsen.

 • - Forelæsninger på Københavns Universitet
  af Stig Toftgaard Andersen (udg.)
  275,95 kr.

  I sidste halvdel af 1970’erne anstillede professor Aage Henriksen et litteraturfagligt eksperiment. Han havde da for længst skabt sig en tydelig profil, uddannet og dannet flere generationer af studerende, fået dygtige elever som kolleger. Men i akademisk sammenhæng var han stadig i manges øjne en art okapi – en outsider, om end central – fordi han altid insisterede på at sammentænke litteraturlæsning med eksistens og personlig vækst.Derfor søgte han nu dialog med tilgrænsende fagområder, videnssociologien og hermeneutikken, og genoptog i lyset heraf sit lange mellemværende med forfattere som N.F.S. Grundtvig, Søren Kierkegaard, Henrik Ibsen og Sophus Claussen, men også bl.a. Steen Steensen Blicher og Herman Bang.Resultatet fremlægges i denne bog i form af tre vægtige forelæsningsrækker, som både kan læses i deres helhed og som enkeltnedslag.Med et efterskrift om Aage Henriksen af Erik Skyum-Nielsen.Aage Henriksen (1921-2011) blev mag.art. i nordisk filologi fra Køben­havns universitet 1947 og dr.phil 1954. Han var ansat som assistent på Den store Salmonsen 1947-1949 og som dansklektor ved Lunds universitet 1949-1955. Herefter var han tilknyttet Københavns Universitet 1955-1990, først som adjunkt, siden som lektor og fra 1968 som professor.Stig Toftgaard Andersen (f. 1949) tog i 1979 magisterkonferens i nordisk litteratur fra Københavns Universitet. Efter forskellige akademiske jobs var han 1990-2014 dansklektor ved Westfälische Wilhelms-­Universität i Münster, hvor han fortsat underviser ved Institut für Nordische Philologie.

 • - Henrik Ibsens forfatterskab – fuldt og helt
  af Jørgen Haugan
  321,95 kr.

  Jørgen Haugans bog tilbyder en nylæsning af hele Ibsens forfatterskab, idet han følger Ibsens egen opfordring til at læse værkerne i kronologisk sammenhæng og ikke springe et eneste stykke over. Denne læsemåde gør det muligt at tegne et helt nyt billede af den digter, som alle tror, de kender så godt. Ibsen blev nemlig aldrig kulturradikal, men havde sine rødder i kristendommen, med vægt på kærlighedsbuddet og kravet om overensstemmelse mellem ord og handling. Det er bogens påstand, at alle Ibsens dramaer på hver deres måde ligger inden for dette univers, hvilket underbygges gennem Haugans grundige værkanalyser.

 • af Valdemar Vedel
  234,95 kr.

  Første halvdel af det 19. århundrede bød på en frodig opblomstring i dansk kulturliv, og ikke mindst digtningen nåede nye højder i stil, opfindsomhed og skønhed. Valdemar Vedels bog "Studier over guldalderen i dansk digtning" omhandler nogle af de største skikkelser og de vigtigste strømninger i denne spændende periode. I bogen nævnes blandt andre Adam Oehlenschläger, N.F.S. Grundtvig, Poul Møller og fru Gyllembourg og deres store betydning for dansk digtning.Valdemar Vedel (1865-1942) var dansk forfatter og litteraturhistoriker. Han har skrevet en lang række bøger om kultur og litteratur i renæssancen, barokken og guldalderen samt flere værker om enkeltpersoner heriblandt Dante, Holger Drachmann og Molière.

 • af Fredrik Bajer
  278,95 kr.

  Da den franske revolution satte Europa i brand i 1789 og gjorde nogle af oplysningstidens mest progressive tanker til virkelighed, gav omvæltningen i Frankrig genlyd helt op i de nordiske lande. Fredrik Bajers afhandling fortæller om opblomstringen af politisk poesi i Norden i disse skæbnesvangre år, hvor Frankrig viste, at de revolutionære ideologier kunne omsættes i handling, men at prisen for dem kunne være enormt høj og betales i blod.Fredrik Bajer (1837-1922) var en dansk forfatter, lærer, officer og politiker, der spillede en stor rolle inden for den pacifistiske bevægelse, der tog fart i Europa i anden halvdel af 1800-tallet. I 1908 modtog Fredrik Bajer Nobels Fredspris sammen med svenskeren Klas Pontus Arnoldson, der ligeledes var fredsaktivist. Fredrik Bajer udgav en lang række bøger om pacifismens filosofi, samfundsforhold, litteraturhistorie samt novellen "Skuespilleren som konge".

 • af Otto Martin Møller
  153,95 kr.

  ​Er Nina von Hohenfels verdenslitteraturens allerførste lesbiske romanhovedperson? Meget tyder på det. Det gør det ikke mindre utroligt, at hun fremstår så moderne og sikker på sig selv.​"Med et blik alene kan jeg få hvilken som helst af de unge piger, jeg kender, til at kysse mig – alle undtagen hende (...) Kan jeg ikke få, hvad jeg vil, hos den, jeg holder af, må jeg tage det hos andre. (...) Uden at kysse en kvinde kan jeg ikke leve." ​Efter at have været glemt i over hundrede år - og genopdaget nærmest ved et slumpetræf på et arkiv i Berlin - er tiden endelig inde til, at Nina træder frem i lyset og indtager sin plads i litteraturhistorien. Tag godt imod hende!​ Otto Martin Møllers NINA - en psykologisk skildring udkom i 1883 og genudgives nu for første gang siden, med indledning af Dag Heede.

 • af Mogens Knudsen
  278,95 kr.

  "Bøgernes volière" består af en lang række essays om nogle af tidens mest skelsættende forfattere og deres betydning for litteraturhistorien. Mogens Knudsen fortæller blandt andet om Giacomo Casanovas berygtede erindringsbøger, om Edith Rode og de nye kvindelige forfattere, der slog igennem i starten af det tyvende århundrede, og om nogle af de største danske litteraturpriser og deres mest prominente modtagere.Mogens Knudsen (1919-1985) var en dansk forfatter og forlagsdirektør. Han debuterede som forfatter i 1942 med "Nis Petersen" og udgav efterfølgende flere bøger i forskellige genrer. Han arbejdede blandt andet for Danmarks Radio og for Gyldendal først som oversætter og konsulent og senere som forlagsdirektør.

 • af Ida Falbe-Hansen
  234,95 kr.

  "Oehlenschlägers nordiske digtning og andre afhandlinger" er en samling foredrag, tidsskriftartikler og analyser udgivet af litteraturhistoriker Ida Falbe-Hansen. Bogen indledes med en redegørelse for Oehlenschlägers nordiske digtning og indeholder desuden en historisk oversigt over Oehlenschlägers virke og værker samt en analyse af sidstnævntes form og indhold. Ida Falbe-Hansen forholder sig til forskellige aspekter af Oehlenschlägers liv og udgivelser herunder hans forhold til tysk romantik og senere til nationale strømninger, grundtvigianske læsninger af digtene samt hovedværket "Guldhornene". Ida Falbe-Hansen (1849-1922) var lærerinde, litteraturhistoriker og kvindesagsforkæmper. I 1884 stiftede hun Vældegaard Kvindeskole i Gentofte, og i 1890 blev hun som den første kvinde i Danmark magister i nordisk filologi ved Københavns Universitet. Hun udgav flere lærebøger og antologier, var medforfatter på Emma Gads "Vort hjem" og stod desuden bag oversættelsen af Selma Lagerlöfs gennembrudsroman "Gösta Berlings Saga" fra 1892.Ida Falbe-Hansen var medlem af Kvindelig Læseforening og Dansk Kvindesamfund, hvor hun også var formand i perioden 1890-1891. Hun var desuden medstifter af Danske Kvinders Nationalråd.

 • af L.C. NIELSEN
  278,95 kr.

  Frederik V. Hegel var en af de største og mest indflydelsesrige danske forlæggere. L.C. Nielsen fortæller om årene op til Frederik V. Hegels tid på Gyldendal og de mennesker, hvis virke gjorde det muligt for ham at føre sine visioner for dansk forlagsvirksomhed ud i livet.Laurits Christian Nielsen (1871-1930) var en dansk forfatter, digter og redaktør. Han debuterede som forfatter i 1897 med digtsamlingen "Tre Mænd (Judas, Kain, Spartacus)" og udgav en lang række digtsamlinger og fortællinger i løbet af sit liv. L.C. Nielsen arbejdede på flere forskellige dagblade, men havde svært ved at holde ansættelse længere tid ad gangen. Hans liv var præget af uro, omskiftelige omstændigheder og dårligt helbred. Han døde i 1930 af en hjerneblødning under et rekonvalescensophold i Rom.

 • af L.C. NIELSEN
  278,95 kr.

  Frederik V. Hegel var en af de største og mest indflydelsesrige danske forlæggere. Hans korrespondance med sin tids store litterære og kulturelle navne siger meget om hans professionelle virke og hans særegne personlighed. Samtidig fortæller de meget om hans tid og den rivende udvikling, den danske forlagsbranche såvel som litteraturen gennemgik i det nittende århundrede.Laurits Christian Nielsen (1871-1930) var en dansk forfatter, digter og redaktør. Han debuterede som forfatter i 1897 med digtsamlingen "Tre Mænd (Judas, Kain, Spartacus)" og udgav en lang række digtsamlinger og fortællinger i løbet af sit liv. L.C. Nielsen arbejdede på flere forskellige dagblade, men havde svært ved at holde ansættelse længere tid ad gangen. Hans liv var præget af uro, omskiftelige omstændigheder og dårligt helbred. Han døde i 1930 af en hjerneblødning under et rekonvalescensophold i Rom.

 • af Christian Rimestad
  278,95 kr.

  "Det blev en poetisk periode af en usædvanlig rigdom, en lyrikkens renæssance, som ikke mange lande i Europa inden for samme tidsrum har haft mage til. Så store og så forskelligartede var disse talenter, at de ikke kan presses ind i et system, alt for levende, alt for intimt personlighedsprægede til, at de kan benyttes til at demonstrere en påstand, en bestemt idé."Christian Rimestad fortæller om dansk poesi i slutningen af 1800-tallet, hvor digtere som Helge Rode, Viggo Stuckenberg og Sophus Michaëlis løftede lyrikken op på nye højder. Digterne var vidt forskellige, og dog bandtes de sammen af det frodige poetiske klima, der blomstrede i 1880’erne i 1890’erne.Christian Rimestad (1878-1943) var en dansk forfatter, digter, oversætter og litteraturkritikker. Han debuterede som digter i 1905 med digtsamlingen "Aftnerne" og skrev foruden flere digtsamlinger en lang række bøger om litteraturhistorie. Christian Rimestad modtog både Otto Benzons Forfatterlegat og Drachmannlegatet.

 • af Christian Rimestad
  278,95 kr.

  Charles Baudelaire (1821-1867) var en af de mest indflydelsesrige franske digtere i 1800-tallet, og særligt hans digtsamlinger "Helvedesblomster" og "Parisisk spleen" er blevet klassikere, der læses overalt i verden. Digter og litteraturkritikker Christian Rimestad, som selv står bag oversættelser af Baudelaire, beskriver her den ikoniske digters liv og værker, hvad der inspirerede ham, og hvordan det kom til udtryk i hans udødelige klassikere.Christian Rimestad (1878-1943) var en dansk forfatter, digter, oversætter og litteraturkritikker. Han debuterede som digter i 1905 med digtsamlingen "Aftnerne" og skrev foruden flere digtsamlinger en lang række bøger om litteraturhistorie. Christian Rimestad modtog både Otto Benzons Forfatterlegat og Drachmannlegatet.

 • af Christian Rimestad
  217,95 kr.

  I det nittende århundrede blomstrede poesien i Frankrig, så det gav genlyd over hele Europa. En af Danmarks største litteraturkritikere Christian Rimestad fortæller her om de største navne og vigtigste strømninger inden for fransk poesi i 1800-tallet. Han beretter blandt andet om Hugo, Lamartine, Gautier, Sainte-Beuve og Baudelaire og placerer dem hver især i de litterære traditioner, de hører til.Christian Rimestad (1878-1943) var en dansk forfatter, digter, oversætter og litteraturkritikker. Han debuterede som digter i 1905 med digtsamlingen "Aftnerne" og skrev foruden flere digtsamlinger en lang række bøger om litteraturhistorie. Christian Rimestad modtog både Otto Benzons Forfatterlegat og Drachmannlegatet.

 • af Edvard Brandes
  65,95 - 234,95 kr.

  Edvard Brandes‘ "Æstetiske studier" er en samling af den store litteraturkritikkers afhandlinger og karakteristikker af det sene 1800-tals mest prominente forfattere som Henrik Ibsen, Paludans Müller og M. Goldschmidt.

 • - Villy Sørensens udvalgte artikler om Søren Kierkegaard. Red. og efterskrift af Gert Posselt
  af Villy Sørensen
  45,95 - 173,95 kr.

  En samling af udvalgte artikler om Kierkegaard, som Villy Sørensen har skrevet. Gert Posselt, der i 70’erne var Sørensens sekretær, og som er stor kender af hans forfatterskab, har udvalgt tekster fra både dagbøger, udgivne værker og aviser. Bogen er rettet mod fans af både Sørensen og Kierkegaard.

 • - Inspiration til undervisere og studerende
  af Steen Beck
  248,95 kr.

  Hvad kan inspirere lærere og elever, undervisere og studerende, når de sammen vil fordybe sig i H.C. Andersens eventyr? Med Læs Andersen! åbnes der for en genfortryllelse af den verdenskendte digters univers. Bogens analyser og fortolkninger udfordrer til skarp litteraturlæsning og gør samtidig digteren til en nærværende samtalepartner i læserens eget dannelsesprojekt. På sin pædagogiske opdagelsesrejse kommer Steen Beck på sporet af en ny og engagerende litteraturundervisning, når han nærlæser Nattergalen, Hyrdinden og Skorsteensfeieren, De røde Skoe, Skarnbassen, 'Alt paa sin rette Plads!', Sneedronningen og Skyggen.

 • af Klaus P. Mortensen
  191,95 kr.

  "Sonderinger i Herman Bangs romaner" er en samlet gennemgang af Herman Bangs romaner. I fire kapitler behandles romanernes bevidsthed om mennesket som et isoleret, beklippet væsen, hvis inderste længsler aldrig tilfredsstilles. Det sker over to fronter: Samtidig med at dette menneskebilledes opståen, faktiske beskaffenhed og æstetiske konsekvenser afdækkes som personlige – men ikke private – følger af overordnede forestillingers sammenbrud, søger bogen tillige kritisk at belyse hvorledes dette menneskebillede, i sin egenskab af fortolkning, virker skæbnedannende tilbage i romanerne. "Sonderinger i Herman Bangs romaner" er baseret på tætte læsninger af romanerne "Haabløse Slægter", "Fædra", "Ved Vejen", "Stuk", "Tine", "Ludvigsbakke", "Det Hvide Hus", "Det Graa Hus", "Mikaël" og "De Uden Fædreland" samt en række af Bangs litterære essays og udtalelser i forord og breve. Bogen afsluttes med en fyldig bibliografi over hele forfatterskabet og henvisninger til centrale behandlinger i romanerne. Klaus Peter Mortensen (f. 1942) har været lektor i dansk litteratur ved Københavns Universitet, professor ved Danmarks Lærerhøjskole og redaktør på flere store udgivelser om litteratur. Han er desuden forfatter til en lang række forfattermonografier om blandt andre H.C. Andersen, Thomasine Gyllembourg, Herman Bang og Henrik Pontoppidan.

 • af Johan de Mylius
  278,95 kr.

  "Når man læser ældre litteratur, kan man gøre det for at genfinde sig selv og sin egen tid i den. Det er en meget almindelig læserholdning, og den skrives der også mange litteraturhistorier på. Man kan gå et skridt videre og iklæde sin modernitet tunge historiske gevandter, men i sidste ende dømme og vurdere den ældre litteratur ud fra sine egne i forvejen medbragte normer." Der er mange forskellige måder at anskue litteraturen på. I "Anskuelsesformer" spørger Johan de Mylius til de helt grundliggende mønstre i tilgangen til livet og måden af opleve verden. Ved at gennemgå skelsættende værker fra renæssancen, oplysningstiden og videre op igennem det nittende og tyvende århundrede får Johan de Mylius kendte værker til at fremtræde på en ny måde og fremsætte ideer, man ikke før har læst ind i dem. Dr. phil. Johan de Mylius (f. 1944) har skrevet talrige bøger og artikler om blandt andre Sigurd Hoel, Morten Korch, H.C. Andersen, Thomasine Gyllembourg, Søren Kierkegaard og Karen Blixen samt om ældre dansk litteraturhistorie og retorik.

 • af Johan de Mylius
  278,95 kr.

  I "Hr. Digter Andersen" præsenterer Johan de Mylius den vigtigste side af H.C. Andersen, nemlig selve litteraturen, og udelukker den sædvanlige sladder om digterens privatliv. I stedet deles bogen op i fire store temaer, som har optaget forfatteren mest: den sociale erfaring, religiøsitet, kunsten og kunstnere samt teknik, videnskab og industri. "Hr. Digter Andersen" er en spændende og grundig tematisk antologi om Danmarks største digter. Dr. phil. Johan de Mylius (f. 1944) har skrevet talrige bøger og artikler om blandt andre Sigurd Hoel, Morten Korch, H.C. Andersen, Thomasine Gyllembourg, Søren Kierkegaard og Karen Blixen samt om ældre dansk litteraturhistorie og retorik.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.