Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Litteraturstudier: fra 1900 til 2000

Her finder du spændende bøger om Litteraturstudier: fra 1900 til 2000. Nedenfor er et flot udvalg af over 481 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Mit venskab med Karen Blixen
    af Thorkild Bjørnvig
    72,95 - 185,95 kr.

    Digteren Thorkild Bjørnvigs opsigtsvækkende erindringsbog der beskriver hans tætte og foruroligende venskab med Karen Blixen. En forbindelse, der efter fire år endte med et brud og fik personlige omkostninger for dem begge. PAGTEN fortæller om et utroligt venskab, en platonisk kærlighedshistorie mellem den karismatiske forfatterinde og den begavede lyriker.

  • - Dansk litteraturs historie
    af Johnny Kondrup, Knud Wentzel, Bjarne Sandstrøm, mfl.
    43,94 - 377,95 kr.

    Dette er en dansk litteraturhistorie, men det særlige er, at den ser sit emne fra så højt et fugleperspektiv, at detaljerne forsvinder og hovedkonturen - hovedsporet - træder frem. I én bog på 700 sider når vi fra Vølvens spådom og de islandske sagaer over Kingo, Holberg, Oehlenschläger og Hauch til Brandes, Blixen, Brøgger og Guldager. Arbejdsgruppen bag Hovedsporet - Jens Anker Jørgensen, Johnny Kondrup, Peter Olivarius, Bjarne Sandstrøm, Svend Skriver, Marianne Stidsen og Knud Wentzel - har skåret en principielt grænseløs historie ned til en stor, spændende fortælling om dansk litteratur.Denne e-bogsudgave er uden illustrationer.

  • - Friheden, farmen og forfatterskabet
    af Jørgen Stormgaard
    192,95 - 235,95 kr.

    Historien om Karen Blixens ophold i Kenya 1913-31 er velkendt fra forfatterindens egen beretning "Den afrikanske Farm" og fra filmen "Mit Afrika". Bogen bygger på virkelige hændelser, men er samtidig fiktion, og filmen tegner et stærkt romantiseret billede, især af kærlighedsforholdet mellem Blixen og den engelske eventyrer Denys Finch Hatton.KAREN BLIXENS AFRIKA går bag kulisserne og belyser en række væsentlige forhold i historien om, hvorfor den unge kvinde valgte at emigrere til den britiske kronkoloni. Hvordan hun på sin afrikanske farm håndterede at leve side om side med folkeslag, der var fremmede for hende. Hvad hun mente om de indfødtes traditioner – og hvad de mente om hendes. Hvordan hun forholdt sig til islam, herunder sharialoven, som hun selv kom til at dømme efter. Hvordan hun betragtede sin dobbeltrolle som repræsentant for overmagten og ven med den lokale befolkning. Og hvad hun i virkeligheden følte for de to mænd i sit afrikanske liv, storvildtjægerne Bror Blixen og Denys Finch Hatton. En lang række begivenheder og mennesker, der fik betydning for Karen Blixen, analyseres og sættes i relation til det senere så berømte forfatterskab. Sidst kommer bogen ind på de racismeanklager, som Karen Blixen efter sin død blev udsat for fra afrikansk hold.KAREN BLIXENS AFRIKA er det første danske forsøg på at give en samlet vurdering af forfatterindens ophold i Kenya. Bogen er rigt illustreret og inddrager foruden Karen Blixens egne breve til familie og venner adskillige samtidige og nutidige kilder – beundrere såvel som kritikere."I hans bog står det hele, alt hvad der er afvejet, sigtet og fundet holdbart og pålideligt, og nye og gamle læsere kan (gen)stifte bekendtskab med den efterhånden gamle slager: Karen Blixens liv.... Illustrationerne er om ikke pragtfulde så i hvert fald hyperrelevante – og de understøtter indtrykket af, at Stormgaard her har skabt en grundbog om Karen Blixen og hendes relation til Afrika." - Krist. Dagblad

  • af Alice Zeniter
    227,95 kr.

    **BESTSELLERROMAN** **SOLGT I MERE END 400.000 EKSEMPLARER I FRANKRIG****VINDER AF GONCOURT-UNGDOMSPRISEN 2017 ** **VINDER AF AVISEN LE MONDES LITTERATURPRIS 2017 **Fra sin plads på færgens dæk ser Naïma Algeriets kyst nærme sig. Bag sig har hun et Paris, der er rystet af terrorangreb, foran sig et land, som indtil nu kun har været et ubetydeligt baggrundstæppe i hendes liv.Naïmas farfar Ali var olivenbonde i Algeriet og måtte flygte ud af landet ved uafhængighedskrigens afslutning i 1962. Sådan gik det for mange algeriere, der havde samarbejdet med kolonimagten. I Frankrig blev de sat i lejre, inden de blev sluset videre til de nybyggede sociale boligområder og de dårligste jobs. Her voksede Naïmas far Hamid op, dybt splittet mellem sin gamle og nye kultur. For Naïma er alt dette fortid, men hvordan skal man forstå sin egen historie, når ingenting er blevet fortalt.Alice Zeniter har med Kunsten at miste skrevet en kraftfuld og modig fortælling, som er mere aktuel end nogensinde, om en familie, der er fanget af sin fortid. Men også om friheden til at være sig selv, på trods af personlige og sociale barrierer.Alice Zeniter (f. 1986) er forfatter, dramaturg og teaterinstruktør, uddannet fra eliteuniversitetet École normale supérieure i Paris. Hun voksede op i Normandiet med en fransk mor og en algerisk far. Kun 16 år gammel debuterede hun som forfatter. Siden da har hun skrevet yderligere fire romaner, der alle er prisbelønnede. Kunsten at miste markerede Zeniters helt store gennembrud i Frankrig. Den er solgt i mere end 400.000 eksemplarer, fik stor kritikerros og vandt bl.a. Goncourt-ungdomsprisen og avisen Le Mondes litteraturpris 2017.

  • af Eduard Thurneysen
    200,95 kr.

    Det er fra fangehuller og fra klamme knejper, fra tøjter, mordere og sindssyge, at man skal høre sandheden. Det vidste Dostojevskij – og han viste det i sine værker. Derfor er han en stor forfatter. Så paradoksalt kan det udtrykkes, når Eduard Thurneysen, en af den dialektiske teologis fædre, i eksalteret og ekspressionistisk Weimarrepublik-stil kaster sig over Dostojevskijs forfatterskab. I anledningen af 200-året for den russiske forfatter F.M. Dostojevskijs fødsel og i 100-året for bogen Dostojevskij (1921) udgives den schweiziske præst Eduard Thurneysens (1888-1974) indflydelsesrige og sprængfarlige bog om Dostojevskijs hovedværker. Undervejs i teksten møder vi et fantastisk og fanatisk persongalleri med repræsentanter fra fortid og samtid. I flæng kan nævnes Vladimir Lenin, maleren El Greco, forfatterne Stefan Zweig, Hermann Hesse, Gottfried Keller, Lev Tolstoj, Henrik Ibsen, August Strindberg, J.P. Jacobsen, Søren Kierkegaard, Nietzsches Zarathustra, apostlen Paulus, evangelisten Lukas, den kontroversielle teolog Franz Overbeck samt – væsentligst – hovedpersonerne fra Dostojevskijs store romaner.

  • - – med brevene fra Franz Xaver Kappus
    af Rainer Maria Rilke
    146,95 kr.

    Rainer Maria Rilke (1875-1926), tysksproget digter og oversætter, født i Prag. Rilke-brevene, der både er visdomslitteratur og litterær poetik, er siden deres posthume udgivelse i 1929 blevet læst vidt og bredt, men brevvekslingen har ikke tidligere været udgivet i sin helhed. Her foreligger den fulde korrespondance mellem Rainer Maria Rilke og Franz Xaver Kappus for første gang på dansk. I oversættelse ved Karsten Sand Iversen.

  • af Niels Bille Hansen
    234,95 kr.

    Musikken og især Richard Wagner spillede en meget stor rolle i Thomas Manns liv og forfatterskab. “Jeg skaber så megen musik, som man med rimelighed kan skabe uden musik”, skriver Mann. Han regner sig blandt digterne til musikerne.Denne bogs fire første hovedkapitler behandler romanen Buddenbrooks, novellerne Tristan og Vølsungeblod og romanen Trolddomsbjerget, alle ud fra synsvinklen ‘musikken’, hvilket langt hen ad vejen vil sige Richard Wagner. Det er ham, Thomas Mann tænker på, når han i sin store musikerroman Doktor Faustus skriver: “Den højeste passion gælder det absolut suspekte”, og om Manns livslange “entusiastiske ambivalens” i forhold til Wagner handler det femte kapitel, som også beskriver, hvor skæbnesvanger denne ambivalens blev for Thomas Mann og hans familie efter Hitlers magtovertagelse i 1933. Doktor Faustus er emnet for bogens sjette kapitel; romanen skildrer i en art parallelforløb komponisten Adrian Leverkühns og Tysklands skæbne i første halvdel af det 20. århundrede.Thomas Mann har gennem hele sit forfatterskab – direkte og indirekte – beskæftiget sig med musikken, dens væsen, dens gåde. Den store ironiker har fået sin livsholdning bekræftet og underbygget ved musikkens principielle tvetydighed.Niels Bille Hansen (født 1932) er cand.mag. i dansk og tysk. Har undervist i gymnasieskolen, lavet udsendelser i Danmarks Radio om Thomas Mann og musikken og undervist i Thomas Mann på Folkeuniversitetet. Medstifter af Det Danske Thomas Mann Selskab.

  • - hele historien
    af Lars Movin, Asger Schnack & Steen Møller Rasmussen
    272,95 kr.

    Storværket Dan Turèll – hele historien forener en komplet forfatterbiografi med en lang række samtaler med mennesker, der var tæt på enten forfatterikonet eller privatmennesket Dan Turèll. En flot indpakket litterær gavebog. I Dan Turèll – hele historien kommer en lang række af de mennesker, der kendte Dan Turèll personligt og kunstnerisk, til orde. Selv om hele Danmark var på kælenavn med forfatterfiguren Onkel Danny, var der paradoksalt nok meget få, som kendte Dan Turèll helt privat. I denne bog møder vi hans mor Inge Turèll, hans livsledsagerske gennem tyve år, Chili Turèll, og en lang række kendte danskere som Jørgen Leth, Per Højholt, Jan Kaspersen og Suzanne Brøgger, der kendte ham bedre end de fleste, og som alle selv spillede store roller i Dan Turèlls liv – og litteratur ikke mindst.

  • - 26 litterære fyrtårne
    af Knud Wentzel
    110,95 kr.

    En rejse fuld af storartede og dybt forskellige bekendtskaber, det er, hvad læseren her inviteres med på, fra år 800 før vor tid frem til anden verdenskrig. Litteraturforskeren Knud Wentzel har udvalgt de 26 litterære værker, som han anser for de mest uomgængelige i europæisk kulturs historie. En imponerende og udfordrende række af værker som bogen stiller skarpt på i korte, oplysende og sammenfattende fortolkninger.

  • - i dansk litteratur omkring år 1900
    af Anders Ehlers Dam
    233,95 kr.

    Kunsten skal intensivere livet. Det er grundtanken i den vitalistiske strømning, der prægede dansk litteratur og kultur omkring år 1900, og hvis dyrkelse af livets kraft og dynamik var udbredt i hele Europa. Denne bog viser, at intensiteten ikke kun opstår af lys og livslyst: Vitalistisk litteratur er også tæt forbundet med tidens dekadente dyrkelse af forfald og opløsning.Driften i det strømmende liv står i centrum for periodens største forfattere, fra digtere som Johannes V. Jensen, Thøger Larsen og Sophus Claussen til kritikere som Vilhelm Andersen og Georg Brandes. Bogen sætter i en række nylæsninger deres værker i spil med århundredskiftets billedkunst og musik, repræsenteret af J.F. Willumsen og Carl Nielsen.Den livsdyrkende kunst i Danmark sættes desuden ind i sin internationale idéhistoriske sammenhæng. Her er de tyske filosoffer Arthur Schopenhauer og Friedrich Nietzsche i fokus.

  • - En biografi om J. P. Jacobsen
    af Kristian Himmelstrup
    234,95 kr.

    J. P. Jacobsen er en af Danmarks væsentligste forfattere. Han var berømt i sin samtid og blev ført frem som fanebærer for Det Nye af tidens betydeligste kritiker, Georg Brandes. Han introducerede Charles Darwins evolutionslære for det brede publikum i Danmark og oversatte hans hovedværker til dansk. Han var en anerkendt videnskabsformidler og blev en hyldet forfatter. Marie Grubbe og Niels Lyhne var de mest omtalte udgivelser, da de udkom, ligesom novellen "Mogens" – i hvert tilfælde i bakspejlet – betegnede et skel i litteraturhistorien. Man kunne allerede i samtiden se, at noget var på færde, selv om man ikke var sikker på hvad.I årene efter sin død fandt han endelig sin plads som den Excellence, han selvironisk betegnede sig som, mens han endnu levede. Han blev dekadencens mesterdigter, berømt og tilbedt som få, især i de tysktalende lande. Han var uden sammenligning Rainer Maria Rilkes yndlingsdigter, ikke kun fordi han var sprogets mester, men fordi man simpelthen blev dybere i troen på livet ved at læse ham:"En verden vil komme over Dem, en verdens lykke, rigdom og ubegribelige storhed. Lev for en tid i disse bøger, lær af dem, hvad der synes Dem værd at lære, men frem for alt, elsk dem. Denne kærlighed vil tusind og atter tusind gange blive gengældt, uanset hvordan Deres liv måtte forme sig." En sejlbåd for vindstille er den første biografi om J. P. Jacobsen, der er udkommet siden 1911.Kristian Himmelstrup (f. 1971) er cand.mag. og M.A. i skandinavisk litteratur. Han har undervist i dansk litteratur, skrivekunst og kulturformidling på universiteter i Danmark og USA og har udgivet flere bøger inden for de samme emner. Han har desuden udgivet tre romaner.

  • - Tendenser i dansk prosalitteratur 1990-2010
    af Erik Svendsen
    66,95 kr.

    En dansk litteraturhistorie én miniature og fortæller i seks kapitler om nogle af de vigtigste kampe, der har præget dansk kultur i nyere tid. Erik Svendsen viser, hvordan litteraturen er i tæt samspil med den samfundsmæssige udvikling, og hvordan den kan udvide vores virkelighedsforståelse.Nogle kampe har primært udspillet sig i den kunstneriske arena, mens andre viser hvordan samfundsproblemer får litterær form. Der er kapitler om, hvordan biopolitik og eksklusion af marginaleksistenser praktiseres af selv intellektuelle, om hvordan middelklassetilværelsen rummer sine skyggesider, og om hvordan autofiktiv biografisme kan være mere end selvpromovering. Der er kapitler, som afliver myten om henholdsvis den litterære minimalisme i starten af 90 erne og hjemstavnsdigtningen i udgangen af 00 erne, og der er et kapitel om den sammensatte realisme, som vandt frem i anden halvdel af 00 erne. Kampe om virkeligheden. Tendenser i dansk prosa 1990-2010 rummer blandt andet analyser af værker af Helle Helle, Christina Hesselholdt, Bent Vinn Nielsen, Jan Sonnergaard, Kim Leine, Kristian Ditlev Jensen, Morten Sabroe, Jens Chr. Grøndahl, Jens Smærup Sørensen, Solvej Balle, Carsten Jensen og Naja Marie Aidt.

  • - Efter Albert Camus' roman
    af Jacques Ferrandez
    198,95 kr.

    Meursault lever et passionsløst liv i Algeriet. Hans mor dør, men hun er gammel og på plejehjem, så det rører ham ikke videre. Han registrerer kvarterets beboere, passer sit job, bliver tilfældigt ven med den småkriminelle Raymond, og da den smukke Marie spørger, om han elsker ham, svarer han ”det betyder ikke noget, men det tror jeg ikke …”Tilsyneladende uden grund skyder og dræber Meursault en mand, han aldrig har mødt før, og da retssagen mod hans udåd indledes, angrer han ikke eller søger tilgivelse.Med temaer som tilværelsens meningsløshed og jegets fremmedgørelse er Albert Camus’ (1913-1960) litterære gennembrud fra 1942 en af den moderne romans mest berømte værker. Overført til tegneseriemediet af landsmanden Jacques Ferrandez, der i lighed med Camus er født op opvokset i Algeriet, gengives her en af det tyvende århundredes vigtigste fortællinger om menneskets vilkår.

  • af Ernst Robert Curtius
    200,95 kr.

    Marcel Prousts værk er åndens uendelige strøm. Den kender hverken til stagnation eller nogen form for død, skriver Ernst Robert Curtius i sit brillante essay fra 1925, skrevet tre år efter Prousts død, to år før det sidste bind af À la recherche du temps perdu (På sporet af den tabte tid) udkom. Curtius skriver endvidere, at Prousts stil er den åndelige energis triumf over oplevelsen. Den er indsigtens præcisionsinstrument, der gjorde ham i stand til at opdage nye nuancer af væren. Med sin kritiske metode sætter Curtius fokus på metaforik, på rum og tid, på kontemplationens betydning, på kærligheden som en sygdom, på æstetik og på kunsten som forløsende kraft. Curtius’ essay er et uomgængeligt bidrag til forståelsen af Prousts sætninger og åndelige orientering.

  • - Prosaens litterære laboratorium
    af Bergur Rønne Moberg
    244,95 kr.

    Prosaen er blevet kaldt den moderne litteraturs maskinrum, fordi den breder litteraturens virkefelt ud. Inden for nyere prosateori beskrives prosaen som verdensvendt, rummelig, operativ, genreoverskridende, virkelighedsudvidende og hybrid.Antologiens bidrag indeholder grundlæggende refleksioner over prosaen i en modernistisk kontekst og over dens forhold til lyrik og poesi. Det geografiske perspektiv i romaner og essays har særlig bevågenhed blandt bidragsyderne og kobles til en ekspanderende kontekst af opdagelsesrejser, kolonisering og globalisering og de dermed forbundne kulturmøder. I denne henseende repræsenterer bidragene et bredt udsnit af ældre og nyere, store og små litterære geografier i og uden for Europa. Prosaen spiller fint sammen med den opprioritering af sted og rum, som vi har set vokse frem inden for de senere årtiers litteratur og forskning i litteratur.Med denne antologi stiger vi ombord for at nærme os prosaens radierende felter. Der er undervejs stoppesteder i Island, Færøerne, Danmark, Norge, Sverige, Italien og Nord- og Sydamerika. Prosaen selv ser ud til at være ustoppelig.

  • - Johannes Møllehave som fortæller, forkynder og fortolker
    af Johannes Værge
    44,95 - 118,95 kr.

    Et overblik over, hvad der er på færde i Johannes Møllehaves omfangsrige og mangfoldige værk.

  • - en undersøgelse af identitetsfilosofien i Henrik Pontoppidans roman Lykke-Per i lyset af Luthers teologi, Schopenhauers og Nietz
    af Børge Kristiansen
    314,95 kr.

    Henrik Pontoppidan er ikke nogen hjemmefødning, hvis forfatterskab begrænser sig til en skildring af danske forhold i slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede. Han har sit åndelige hjemsted i europæisk sammenhæng. Dette gælder ikke mindst for romanen Lykke-Per. I denne afhandling har Pontoppidans identitetsfilosofi i Lykke-Per en central placering - og med sin opfattelse af, at identitet forudsætter viljen til ikke at blive som ´de andre´, men i stedet turde være ""hiin Enkelte"", hører Pontoppidan hjemme i en tradition, der fra Heidegger, Nietzsche, Schopenhauer, Kierkegaard går tilbage til Goethe og Leibniz. Bogen er derfor ikke kun et bidrag til Pontoppidan-forskningen, men kan tillige læses som et opgør med (post)modernitetens identitetsløshed og ansvarsforflygtigelse.

  • af Peter Lodberg, Søren Dosenrode & Hans Raun Iversen
    199,95 kr.

    Kaj Munk var en central person i dansk åndsliv i 1930’erne og de første år af besættelsen, en person med mange facetter, men i dag er han mest kendt for sin dramatik (specielt Ordet), sin modstand imod den tyske besættelse og sin voldsomme død (myrdet af en SS-gruppe under Anden Verdenskrig). Kaj Munks dramatik og det brutale mord på ham skygger på sin vis for hele personen Kaj Munk og hans samlede værk.Vil man forstå Kaj Munks liv og værk, må man forstå hans kristendomsopfattelse og hans selvopfattelse som præst, for selvom han til tider vippede imellem at være præst og dramatikker, var det altid præstekaldet, der gik af med sejren. Kaj Munk forstod sig først og fremmest som præst, og det afspejlede sig i det meste af hans gøren og laden. Derfor er det påfaldende, at de teologiske facetter af Kaj Munks liv kun er blevet behandlet meget sporadisk, sammenlignet med digteren og modstandsmanden Kaj Munk. Dette specielt fordi Kaj Munk selv udgav en række prædikensamlinger såvel som andre værker af teologisk karakter imedens han levede, og dertil kommer, at det kristne livssyn gennemsyrede hans dramatik. Målet med denne bog er at bidrage til forståelsen af teologen Kaj Munk, også selvom, eller måske netop fordi Munks eget forhold til teologi til tider var anstrængt: ”Teologi er den nederdrægtigste Forvanskning af Kristendommen! Alt sandts arge Fjende!”.Bogen falder i fire dele. Første del der er en indledende; samlet analyse af Kaj Munks teologi. Anden hoveddel omhandler de åndsstrømninger og begivenheder, der i særlig grad har præget ham både i det store, og i det små, på det mere personlige niveau. Tredje del er dedikeret til teologiske aspekter i Kaj Munks Dramatik, og endelig vil fjerde del af bogen bidrage til forståelse af præsten og prædikanten Kaj Munk. Bogen afsluttes af en opsamling og perspektivering.

  • - Manden og Værket
    af Søren Dosenrode
    235,95 kr.

    Kaj Munk er en central person i det kulturelle og politiske landskab i Danmark i 1930’erne og frem til mordet i januar 1944.Få har som han delt danskerne i det 20. århundrede, både i sin levetid og efter sin død. Eksempelvis blev han på den ene side kaldt ’charlatan’ af Christian Reventlow, og på den anden side skrev Tom Kristensen:Midt i en Tid, hvor næsten alle danske Kunstnere var afkristnede, opstod der en Præst med digteriske Evner, der nærmede sig det geniale, og erobrede den danske Skueplads med en Anakronismes Voldsomhed. Han virkede splittet, for han var baade kristen og moderne og diktatorvenlig og national, ligesom han både var Præst og Journalist og Digter […].I dag tænker vi ofte kun på Kaj Munk som dramatiker og modstandsikon, men han var også meget andet: Lyriker, præst, samfundsdebattør m.m.Denne bog forsøger at tegne et bredt billede af Kaj Munk, og gør det dels ved korte introduktioner og dels ved Kaj Munks egne tekster. Introduktionerne er skrevet af forskere, der har arbejdet med Kaj Munk. Målet er at give læseren indblik i Kaj Munks værk og dermed indirekte også i hans samtid.

  • - Kaj Munk og den stærke mand
    af Bjarne Nielsen Brovst
    189,95 kr.

    I: Kaj Munk og den stærke mand.Digterpræsten i Vedersø blev myrdet den 4. januar 1944. Med sin død for Danmark, for tro og frihed, blev han en lysende skikkelse i besættelsestidens vanskelige år.Det er imidlertid i 1930’erne, at Kaj Munk har sine mest produktive år. Det er i disse år han er på alles læber, provokerende i sit forhold til de stærke mænd, Mussolini og Hitler. Han formår bedre end nogen at bringe sindene i kog. Ingen anden kulturpersonlighed i 1930’ernes Danmark afspejler så præcist som Munk årtiets tidsånd og konfrontationer. På basis af mere end 4000 avisudklip - og med Lise Munk som kommentator - har Bjarne Nielsen Brovst skabt et stort værk om den folkekære digter. En bredt anlagt beretning, som følger Kaj og Lise Munk gennem Europas skæbneår, og som uden omsvøb gør rede for de holdninger og holdningsskift, der prægede denne periode i digterens liv.Bjarne Nielsen Brovst (f. 1947) er oprindelig uddannet boghandler. Han har i en lille menneskealder været højskoleforstander på Pensionisthøjskolen i Rude Strand ved Odder. Han er en landets absolut populæreste foredraagsholdere med ca. 100 foredddrag om året. Hans forfatterskab omfatter henved 100 titler i alle genrer: digte, romaner og biografier om bl.a. H.C. Andersen, Jeppe Aakjær, Martin A. Hansen og ikke mindst Kaj Munk.

  • af Ingo Cornils & Lars Schmeink
    1.209,95 kr.

  • af Alfred Thomas
    927,95 kr.

  • af Laurence W. Mazzeno & Sue Norton
    1.127,95 kr.

  • af Rebecca B. Clark
    276,95 kr.

  • af Toni Morrison
    127,95 - 162,95 kr.

    I "Forestillingen om de andre" retter nobelprisvinder Toni Morrison sit undersøgende blik mod de emner, som har været omdrejningspunkter for hendes forfatterskab og genstand for de seneste års politiske debat: racisme, grænser, frygt og behovet for at høre til. Med udgangspunkt i erindringer, litteratur og historie gennemlyser Morrison opførelsen af ekskluderende mure, og hvordan de andre gøres anderledes. "Forestillingen om de andre" samler seks essays i et forsøg på at forstå, hvordan og hvorfor vi er endt med at forbinde disse mure med hudfarve.Toni Morrison (1931-2019) var romanforfatter, essayist og en af det 20. århundredes væsentligste stemmer. Hun har modtaget Nobelprisen, Pulitzerprisen, og i 2012 gav Barack Obama hende præsidentens frihedsmedalje, den fornemste civile hædersbevisning i USA.Med forord af National Book Award-vinderen Ta-Nehisi Coates.I serien Antiracistiske klassikere er bøgerne "Et spørgsmål om race" af Cornel West, "Fordømte her på jorden" af Frantz Fanon og "Kvinder, race og klasse" af Angela Y. Davis udkommet. Udgivelsen er støttet af Augustinus Fonden, Statens Kunstfond, Sportsgoods Fonden og Bestles Fond

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.