Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Krigslitteratur: Første verdenskrig

Her finder du spændende bøger om Krigslitteratur: Første verdenskrig. Nedenfor er et flot udvalg af over 119 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Leif Davidsen
  97,95 - 218,94 kr.

  I 1910 er København en rede for spioner, reportere og revolutionære fra hele verden, mens Europa vakler på kanten af Første Verdenskrig og Den Russiske Revolution. Det år ankommer sønderjyden Oskar Madsen til byen fra Amerika efter år i den amerikanske hær og som vicesherif.I København installerer han sig på et lille pensionat, hvor der også bor en russer, som studerer den danske andelsbevægelse på Det Kgl. Bibliotek. En mørk aften redder Oskar tilfældigt sin medlogerende, Vladimir Uljanov, fra to overfaldsmænd, der er udsendt af Zaren. Og dermed indleder han et fortrolighedsforhold til den mand, verden senere skal kende som Lenin.Da Oskar rager uklar med ordensmagten, flygter han og forsøger at genoptage sit frie liv i Amerika. Men i 1917 får han en henvendelse fra den anden side af Atlanten: Lenin har brug for ham i Rusland, og Oskar bliver således førstehåndsvidne til verdenshistorien som Lenins bodyguard.Lenins bodyguard er en stort anlagt historisk roman, der foregår i den højspændte politiske periode, som skabte Sovjetstaten og den kommunisme som også præger Rusland i dag.

 • - Med forord af Klaus Rifbjerg
  af Erich Maria Remarque
  43,94 - 130,95 kr.

  Paperback-genudgivelse.Klassikeren om krigen og mennesket. Handlingen finder sted under Første Verdenskrig, men virker den dag i dag både enkel og overbevisende.

 • af Ernst Jünger
  43,94 - 130,95 kr.

 • af Martha Hall Kelly
  102,95 kr.

  I Blomstrende syrener lod læserne sig rive med af virkelighedens Caroline Ferriday. I Martha Hall Kellys kommende bog møder vi Carolines lige så virkelige mor Eliza i tiden lige inden første verdenskrig. Året er 1914, og verden har stået på tærsklen til krig så mange gange, at det ikke fylder det store for Eliza Ferriday. Hun er spændt på en nært forestående rejse fra New York til Sankt Petersborg i selskab med Sofya Streshnayva, som er kusine af Romanov-familien. De to lærte for flere år siden hinanden at kende i Paris og blev hurtigt hinandens fortrolige. Nu stævner Eliza ud på sit livs rejse til Sofyas hjemland for selv at opleve al Ruslands pragt. Men da Østrig erklærer Serbien krig, og det russiske zarimperium begynder at falde, undslipper Eliza med nød og næppe tilbage til Amerika, mens Sofya og hendes familie må skjule sig på deres landsted, hvor de ansætter Varinka, en lokal ung pige, som hushjælp. Samtidig gør Eliza alt hvad hun kan for at hjælpe den russiske familie i sikkerhed på vej væk fra revolutionen. Men da hun pludselig ikke længere hører fra Sofya, frygter hun det værste for sin bedste veninde. Hvor er den russiske familie? Har Varinka noget med det at gøre? Og hvad er Eliza i stand til at udrette, når Atlanterhavet skiller hende og Sofya? Fra Sankt Petersborgs travle gader til de parisiske avenuer følger vi Eliza, Sofya og Varinka, hvis veje krydses i et af verdenshistoriens mest afgørende øjeblikke.

 • - Roman om en sønderjysk soldat og hans familie under 1. verdenskrig
  af Karsten Skov
  187,95 kr.

  En aprildag i 1917 kommer frontsoldaten Esben Mikkelsen hjem på orlov efter to år ved Vestfronten. Han er mærket af de mange krigsoplevelser, og da han som sønderjyde er tvunget i tysk krigstjeneste, føler han absolut ingen lyst til at holde gang i den tyske krigsmaskine.Inden han kan nyde to ugers fred sammen med familien, skal han overbringe en vigtig besked til sin svigerinde. Men en uoverensstemmelse med den lokale grænsegendarm resulterer i en afkortning af orloven, og snart ser han sig selv igen på vej til skyttegravene i Frankrig. En pludselig indskydelse får ham til at desertere kort efter afrejsen fra kasernen. Det bliver en kamp for overlevelse, for de tyske myndigheder agter ikke at se igennem fingre med en desertør.Knacker er baseret på virkelige hændelser fra en periode i Danmarkshistorien, hvor Sønderjylland var tvunget væk fra Danmark og ind i det tyske rige. En tid, hvor den danske flertalsbefolkning var underlagt magthaverne i Berlin, og tyske udsendinge skulle forsøge at ændre befolkningens sindelag fra dansk til tysk.Uddrag af bogen:”Ved du, hvad de mangler ved fronten ud over gode soldater, Kristine?” Han gjorde et kluntet forsøg på at se hemmelighedsfuld ud. ”Ved du, hvad soldaterne mangler dernede?” gentog han og afventede hendes svar. ”Næh.” ”De mangler kvinder!” råbte han. ”Kvinder! Vi kunne så nemt som ingenting sende dig til fronten i Frankrig, Rusland eller et helt andet sted. Så kunne du hjælpe de soldater, som ikke har været sammen med en kvinde i månedsvis,” sagde han spidst. Kristine så på ham med afsky. ”Skal vi ikke blive enige om, at du tager en god snak med Esben? Vi ved godt, at du udmærket kender til hans opholdssted. Enten melder han sig, eller også kommer du til Frankrig, og så får du rigtig travlt.” Om forfatteren:Karsten Skov (f. 1963) er lektor på Erhvervsakademi Sydvest og ekstern lektor under Institut for grænseregionsforskning på Syddansk Universitet. Han debuterede i 1995 som forfatter af faglitteratur. Knacker er hans første roman.(Bogen har givet inspiration til filmen I krig & kærlighed.)

 • - Med forord af Uffe Ellemann-Jensen
  af Jaroslav Hasek
  73,95 - 152,00 kr.

  Genudgivelse i klassikerserien - med nyt forord af Uffe Ellemann-Jensen. Den gode soldat Svejks eventyr er en krigsbog, alvorligt i sit emne, grum i sin sandhed, men takket være Svejk er den først og fremmest grinagtig. I sit gamle lasede tøj, med sin uopslidelige munterhed og sine fjollede og fjantede kommentarer vil Svejk til tider appellere til den sunde fornuft med sine drillerier over for den stive militarisme. Hans våben mod al slags dumhed, vold og undertrykkelse vil altid være det stærkeste, der findes: latteren.

 • af Robert Goddard
  43,95 - 221,95 kr.

  Foråret 1919. James ‘Max’ Maxted, tidligere jagerpilot, genoptager efterforskningen af mord og forræderi, som han påbegyndte i En affære i Paris. Han forlod Paris efter hans far, Sir Henry Maxted, blev fundet myrdet. Max er nu ude efter hævn og svar, og han er overbevist om at den eneste, som kender til de mystiske begivenheder omkring mordet, er den tyske spion, Fritz Lemmer. I jagten på sandheden går Max undercover i håb om at få adgang til Lemmers netværk og rejser til Orkneyøerne, hvor den tyske flåde tilbageholdes i Scapa Flow. Hans mission: at få fat i et dokument som er gemt på et af de tyske krigsskibe. Men dét dokumentet indeholder tvinger ham til at bryde sit undercover tidligere end han ønsker det, og i stedet må han begive sig ud på en livsfarlig rejse forfulgt af mænd som med glæde vil dræbe ham for at få fingrene i dokumentet. Den hæsblæsende jagt bringer Max fra det nordlige Skotland til London og videre til Paris, hvor verdens regeringer stadig diskuterer Første Verdenskrigs ødelæggelser og eftervirkninger. Alt er på spil. Det er liv og død for alle parter. Fjerne horisonter er andet bind i Robert Goddards trilogi om James 'Max' Maxted.

 • af Gitta Bechshøft
  144,95 - 206,95 kr.

  Under 1. Verdenskrig indkaldes sønderjyder mod deres vilje til tjeneste i det tyske militær, og mange ender i Sibirien som russiske krigsfanger. På det tidspunkt opholder fru Ebba Tramp Bechshøft sig i St. Petersborg, hvor hendes mand er direktør i Dansk Russisk Handelskompagni. Her deltager hun – som eneste kvinde - i en hemmelig redningsaktion, der ved list og snilde skal vriste disse sønderjyske landsmænd ud af det russiske kaos og den tyske hærs lange fangarme. Denne, hidtil upublicerede øjenvidneberetning, løfter sløret for, hvordan det lod sig gøre og opklarer samtidig et dunkelt punkt i de dansksindede krigsfangers ”russiske eventyr”: hvad skete der, fra de slap væk fra lejrene, til de nåede det neutrale Danmark, hvor de som tyske statsborgere, måtte leve i skjul, til krigen var forbi?

 • af Jeffrey Archer
  65,95 - 127,95 kr.

  Charlie starter sin karriere tidligt som gadesælger i Londons East End. Han er meget populær, men drømmene stopper ikke der, for Charlie vil højere op og længere ud. Han drømmer også om at blive gift med Becky, den pige han elsker, men desværre er Becky håbløst forelsket i Charlies dødsfjende Guy, og forholdet til hende er derfor begrænset til et professionelt partnerskab.Skæbnen spiller hårdt ud mod de tre, og som tiden går, får det frygtelige følger for dem alle.Jeffrey Archer (f. 1940) er en engelsk forfatter, der primært er kendt for sine mange spændingsromaner, som har solgt over 250 millioner eksemplarer verden over. Udover sine spændingsromaner har Archer også udgivet noveller, fængselsdagbøger og børne- og ungdomslitteratur. Ved siden af sin forfatterkarriere har Archer været aktiv inden for engelsk politik og blandt andet været næstformand for det Konservative Parti (1985-86). Efter en sag om mened måtte Archer afsone en fængselsdom i 2001-03. Om det ophold udgav han tre bøger.

 • - Ernst Jüngers forfatterskab
  af Adam Paulsen & Anders Ehlers Dam
  256,95 kr.

  Ernst Jünger (1895-1998) er en af de største og samtidig mest omstridte tyske forfattere i det 20. århundrede. Da Første Verdenskrig brød ud i august 1914, meldte han sig straks under fanerne, og i efteråret 1918 modtog han Tysklands højeste militære udmærkelse, Pour le mérite, for sin krigsindsats.I 1920 debuterede Jünger med den selvbiografiske I stålstormen, der regnes for en af de bedste bøger, der er skrevet om Første Verdenskrig, og har begejstret læsere som André Gide, Jorge Luis Borges og herhjemme Thorkild Bjørnvig.Op gennem 1920'erne markerede Jünger sig som en af sin generations vigtigste forfattere, på samme tid ultrakonservativ og eksperimenterende avantgardist med forbindelser til bl.a. den franske surrealisme.Interessen for Jünger og hans forfatterskab, der omfatter romaner, fortællinger, essayistik, filosofi og dagbøger og strækker sig over det meste af det 20. århundrede, har siden Murens fald været støt stigende både internationalt og i Danmark.Soldat, arbejder, anark. Ernst Jüngers forfatterskab er den første samlede fremstilling af denne fascinerende århundredskikkelse på dansk. Den er skrevet af førende danske og internationale eksperter og følger forfatterskabet fra debuten om soldaterlivet i skyttegravene over mellemkrigstidens interesse for arbejderen frem til alderdomsværkets dyrkelse af den uafhængige anark.Med bidrag af Christian Benne, Karl Heinz Bohrer, Anders Ehlers Dam, Heinrich Detering, Carl-Göran Heidegren, Søren Harnow Klausen, Kathrin Maurer, Daniel Morat, Adam Paulsen, Michael Karlsson Pedersen, Jan Rosiek, Kasper Hedegård Schiølin og Frederik Stjernfelt.

 • af Charles Todd
  113,95 - 197,95 kr.

  In the aftermath of World War I, nurse Bess Crawford is caught in a deadly feud between two families in this thirteenth book in the beloved mystery series from New York Times bestselling author Charles Todd.Restless and uncertain of her future in the wake of World War I, former battlefield nurse Bess Crawford agrees to travel to Yorkshire to help a friend of her cousin Melinda through surgery. But circumstances change suddenly when news of a terrible accident reaches them. Bess agrees to go to isolated Scarfdale and the Neville family, where one man has been killed and another gravely injured. The police are asking questions, and Bess is quickly drawn into the fray as two once close families take sides, even as they are forced to remain in the same house until the inquest is completed. When another tragedy strikes, the police are ready to make an arrest. Bess struggles to keep order as tensions rise and shots are fired. What dark truth is behind these deaths? And what about the tale of an older murder?one that doesn't seem to have anything to do with the Nevilles? Bess is unaware that when she passes the story on to Cousin Melinda, she will set in motion a revelation with the potential to change the lives of those she loves most?her parents, and her dearest friend, Simon Brandon...

 • af Pip Williams
  147,95 kr.

 • af Pernille Juhl
  127,95 kr.

  Dagmar vokser op i et fattigt hjem i Sønderjylland og drømmer om et bedre liv. Derfor synes mødet med den velhavende charmør Erik Vildtoft at være svaret på alle hendes drømme. Erik burde for længst være gift, men han har forstået at leve livet. Da han pludselig indkaldes i starten af 1. verdenskrig, lader han sig impulsivt forlove med Dagmar, dagen før han tager til fronten.I løbet af krigen udvikler Dagmar sit nærevenskab med Johannes, som også kæmperved Vestfronten. Da krigen lakker modenden, må Dagmar træffe en række svære valg. Skal hun sætte sin egen sikkerhed til side og hjælpe en ven, som har båret sig dumdristigt ad? Skal hun sætte sin trygge fremtid overstyr? Hun er så tæt på at få det, hun har drømt om. Men er det egentlig det, hun vil?Dagmar og Johannes er roman om krig og kærlighed fra Genforeningens Sønderjylland.

 • af C. K. Harewood
  262,95 kr.

 • af Jerome K. Jerome
  122,95 - 237,95 kr.

 • af Carl-Otto Rieks
  114,95 - 192,95 kr.

  …. en stor fortælling fra en tidsboble, hvor Verden af i går bliver til Verden af i morgen: dét Europa vi, på hundrede års afstand, lever med i dag - oplevet af den unge danske korrespondent Ragna NordbyI fortællingen følger du Ragna Nordby, bogstavelig talt i krig og kærlighed, på sin store oplevelsesrejse gennem Europa for 100 år siden. Den københavnske avis Fremtiden sender hende sydpå for at finde ud af, hvorfor en storkrig truer kontinentet. Hun møder Frankrig i endnu et opgør med kejsertidens Tyskland. Sammen med sin canadiske kollega Chester Homeway indlever Ragna sig i den parisiske befolkning og en række af de personer, der bliver afgørende for det uhørt blodige opgør i den forestående verdenskrig.Ragna og Chester udlever deres første store elskov i verdenskrigens skygge, men de bliver enige om at tage til Italien for at følge den bitre skæbne, der truer det smukke land. Stærke kræfter ønsker romerriget genindført ved at skabe sig militære sejre og afslutte Italiens samling med tidligere besiddelser. Derfor skal landet med i den store krig, selv om statskassen er tom, hæren ikke eksisterende og hungersnøden truer flere steder. Hundredetusinder af italienere bliver ofret på slagmarkerne i Norditalien, og de overlevende har ikke noget at komme hjem til. I efterkrigstidens kaos dukker Benito Mussolini op med sit krav på magten til sine fascister. Ragna og Chester kommer tæt på opbygningen af fasciststaten med Il Duce i spidsen og følger ham ind i den næste store europæiske krig, dennegang som ydmyg allieret til Det tredje Riges fører Adolf Hitler. Ragna og Chester ender med at slå sig ned i det fredelige Danmark lige inden nazisterne besætter landet. Men de vil ikke leve under endnu et diktatur, så de sælger deres dejlige sommerhus i Klint på Sjællands nordkyst og sætter kurs mod Sverige i en fiskekutter fra Odden Havn.

 • af Kitty Zeldis
  207,95 - 297,95 kr.

  ?A haunting meditation on the bonds between mothers and daughters. Zeldis offers a fascinating look into historic New York City and New Orleans, and her skill as a storyteller is matched by her compassion for her characters. What a beautiful read.??Fiona Davis, New York Times bestselling author of The Magnolia Palace?By turns heartbreaking and heartwarming, Kitty Zeldis's The Dressmakers of Prospect Heights, set against the backdrop of the not-always-so-roaring Twenties, is an only-in-America story of reinvention, rising above tragedy, and finding family.??Lauren Willig, New York Times bestselling author of Band of SistersFor fans of Fiona Davis, Beatriz Williams, and Joanna Goodman, a mesmerizing historical novel from Kitty Zeldis, the author of Not Our Kind, about three women in 1920s New York City and the secrets they hold.Brooklyn, 1924. As New York City enters the jazz age, the lives of three very different women are about to converge in unexpected ways. Recently arrived from New Orleans, Beatrice is working to establish a chic new dress shop with help from Alice, the orphaned teenage ward she brought north with her. Down the block, newlywed Catherine is restless in her elegant brownstone, longing for a baby she cannot conceive.When Bea befriends Catherine and the two start to become close, Alice feels abandoned and envious, and runs away to Manhattan. Her departure sets into motion a series of events that will force each woman to confront the painful secrets of her past in order to move into the happier future she seeks.Moving from the bustling streets of early twentieth century New York City to late nineteenth-century Russia and the lively quarters of New Orleans in the 1910s, The Dressmakers of Prospect Heights is a story of the families we are born into and the families we choose, and of the unbreakable bonds between women.

 • af Ford Madox Ford
  152,95 - 197,95 kr.

 • af Ford Madox Ford
  122,95 - 172,95 kr.

 • af Zane Grey
  122,95 - 237,95 kr.

 • af Amanda Blackwood
  197,95 kr.

 • af Annabelle McCormack
  237,95 kr.

 • af Carrie Dalby
  292,95 kr.

 • af Jacqueline Winspear
  137,95 kr.

 • af Jacqueline Winspear
  137,95 kr.

 • af Maureen Reid
  175,95 kr.

  The day hinted of spring long overdue. It was March 25, 1911. In Greenwich Village, the Triangle Shirtwaist Factory was on fire. Nell Walker witnesses young girls jumping to their deaths to flee the flames blocking their escape. The raging inferno kills 146 and sparks an ember in Nell that burns. She vows that the world she lives in must change-a world divided by class, color, and the desires of the heart.A brave, charming, yet fiercely independent woman, Nell leaves the comfort of her brownstone in New York City to reveal the desperate lives of women and children working in the stifling factories and canneries of upstate New York. Exposing herself to real danger, her reporting introduces her to the headline grabbers of the emerging labor movement and to a reporter with a camera who brings light and shadow to his work and her life.It is the dawn of a new century. A time when women marched in picket lines, shortened their hemlines, and fought to have their voices heard.Choosing Herself is Nell's story. Told in her own words, it is the tale of a woman playing the hand she is dealt and willing to take the gamble on where her life will lead.

 • af Tony Whitefield
  212,95 kr.

  One day while cleaning out his roof attic, recently retired business consultant Angus Harrison finds a box containing typed and handwritten stories bound together in one neat pile of folders. On further inspection, he discovers that the contents contain the memoirs of his paternal grandfather and World War 1 veteran, someone he didn't know a great deal about. What is contained in those stories will change Angus' life forever, and bind him to the Greek island of his wife's family in more ways that he could have possibly imagined. He discovers that his grandfather and his two friends, Maroula and Mustafa, were active participants in, and had front row seats to some amazing globally significant events.

 • af H. C. Hewitt
  162,95 - 297,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.