Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hafni er rejst til Brighton i tre måneder for at genfinde glæden. Brighton er Englands fjerdelykkeligste by, men så ankommer hendes bror.For at få lidt fred tager hun på tur via en mudret flodsti til en antikvitetshandler og hans kone, et skriggrønt kollektiv, Virginia Woolfs seng, en forgotten pudding, Wish Tower, en fodterapeut og Our Billy. Hele tiden på flugt fra den tredje hånd.Undervejs skriver hun breve til sin gamle veninde, som måske er den, der skriver romanen."Hey Hafni" udspiller sig i samme univers som "de", "BOB" og "Hafni fortæller".
’Da jeg blinker, er du væk’ er en intens, direkte og ærlig oplevelse af at miste og være i sorg. Historien er autofiktion med en jeg-fortæller, og foregår primært i nutid. Den er skrevet af Jesper Munk Jakobsen.Den 29. august 2017 skulle være en dag som alle andre, da det ringer på dørtelefonen hos en ung mand. To politimænd træder ind ad døren og giver ham en besked, der ændrer hans verden. Hans kæreste gennem syv år er død i en trafikulykke.Manden indleder en ensom rejse i sig selv for at forstå, hvad der er sket, og genvinde tilliden til den verden, der har forrådt ham. Han må lede efter sin egen vej i sorgens mørke ved at forholde sig til sine inderste eksistentielle følelser og tanker, som både er irrationelle, ærlige og uendelige, imens han spørger sig selv: Hvorfor overhovedet lede?Da jeg blinker, er du væk er en skildring af forfatterens oplevelse af at miste sin kæreste. Flere af kapitlerne er direkte beretninger af følelser og tanker fra den dag, de indfandt sig. Bogen giver et ærligt indblik i et menneskes sorg.
I den historiske roman "Niebuhr fortæller" skildrer Birgitte Andersen en rejse fyldt med drama, smerte, misforståelser og et nært forhold mellem to passionerede videnskabsmænd. En udviklingshistorie om et menneske, Carsten Niebuhr, der tvinges til at tage mere og mere ansvar - og sætte spørgsmålstegn ved sin egen kultur.”Man må ikke miste sig selv, når man rejser,” siger den gamle Carsten Niebuhr til en ung eventyrer, der har opsøgt ham i Meldorf for at høre om hans rejse til Yemen, også kaldet ’Det Lykkelige Arabien’, i 1760’erne. Men det eventyr, Niebuhr skal fortælle om, viser sig at være alt andet end en dans på roser.Det er en fortælling om stjerner, der kan vise vej, om oplysningstidens forskningsmetoder og om venskaber, der udvider ens horisont – samt om svigt og uenigheder blandt ekspeditionens medlemmer. Han fortæller om gæstfrihed hos de forskellige arabiske folkeslag, om fremmedartede skikke, og om hvor vigtigt det er at lytte til de lokale og lære af dem. Men der er én ting, som Niebuhr især fortryder.Med "Niebuhr fortæller" bringer Birgitte Andersen læseren tilbage til 1700-tallets oplysningstænkning – en tid hvor jagten på viden var i højsædet. Naturvidenskaben var i fremmarch, og hele skaberværket skulle afdækkes og kortlægges – bogstavelig talt. Det er her, den tyske kartograf Carsten Niebuhr (1733-1815) kom ind i billedet. Sammen med en broget gruppe af videnskabsmænd skulle han dokumentere en ekspedition til ’Det Lykkelige Arabien’, som han aldrig ville glemme.
Trafford og Marjorie møder hinanden på dramatisk vis, da Trafford styrter ned med sit fly uden for det hus, Marjorie og hendes familie har lejet. Mod sine forældres ønsker gifter hun sig med ham, men ægteskabet kan ikke leve op til nogen af parternes forventninger. Marjorie er fuld af moderne ideer om, hvordan en selvstændig kvindes liv kan leves, og samtidig bliver Trafford mere og mere desillusioneret over sin tilværelse som forretningsmand. For at redde ægteskabet tager de til den canadiske ødemark for at overvintre i en ensom hytte alene sammen. Eksperimentet vil enten blive ægteskabets endeligt eller dets redning.”Ægteskab” udkom første gang i 1912.H.G. Wells (1866-1946) var en britisk forfatter, der skrev i flere genrer, men som primært er kendt for sine bidrag inden for science fiction. Heriblandt er ”Tidsmaskinen” (1895), ”Den usynlige mand” (1897) og ”Klodernes kamp” (1898) nogle af de mest berømte og også nogle af dem, der gentagne gange er blevet filmatiseret og været inspiration til andre forfattere og filmskabere.
Anmelderrost og prisnomineret roman om feminin seksualitet og styrke, mødre og døtre af stjerneforfatteren Deborah Levy. 25-årige Sofia arbejder som servitrice i London mens hun venter på måske at blive færdig med sit speciale. Hun har sat sit liv på standby for at tage sig af sin mor der lider af en mystisk sygdom i benene. Sammen er de taget til den andalusiske kyst for at moren kan blive behandlet på en luksuriøs klinik tilhørende den kontroversielle Doktor Gómez – en læge med tvivlsomme metoder og motiver. Beruset af varmen og de forførende kroppe, af svømmeturene og samtalerne med Dr. Gomez, indser Sofia at hun er nødt til at frigøre sig fra sin mor. Hot Milk er en hypnotisk og velkomponeret fortælling om et alt for tæt mor-datter forhold, om afhængighed og frigørelse, kvindeligt raseri og begær, og en søgen efter identitet. »Tager os med dybt ind i det sumpede terræn der udgøres af en mors kærlighed og fortvivlelse, en datters afhængighed, og af den fjendtlighed og det raseri der opstår mellem to individer der kæmper for deres liv.« Independent
"26-årig ung mand med forventet levetid på to år tilbage på grund af tidligt opstået Alzheimers ønsker en sidste rejse på åbent hav. Leder efter en ledsager m/k at dele den med."Den unge mand er Émile. Han er flygtet fra hospitalet og fra sin families og sine venners medfølelse. Til sin forbavselse modtager han et svar på annoncen, og tre dage senere, foran sin i al hemmelighed indkøbte autocamper, møder han Joanne: en ung kvinde iført en stor sort hat og med en rygsæk som eneste bagage. Hun giver ikke nogen forklaring på sin tilstedeværelse.Således tager en smuk rejse sin begyndelse. Ved hver station opstår frygt, glæde og venskab i møderne med andre mennesker, og gennem dem og Émiles opdagelse af sig selv bliver hans skal af smerte lidt efter lidt brudt åben for kærligheden til livet.MÉLISSA DE COSTA (født 1990) er en af Frankrigs bedst sælgende forfattere. Hendes forfatterskab tæller foreløbig otte romaner og har over to millioner læsere i Frankrig. AL HIMLENS BLÅ er solgt til oversættelse på 24 sprog og er forfatterens anden bog i Danmark. Da Costas første roman på dansk var MORGENDAGENE.
Denne medrivende spændingsroman er på en og samme tid en kærligt undersøgende og barsk fortælling om at komme på benene igen, når livet udfordrer os.Vivian Storm er advokat, i tidlig overgangsalder, liberalist og grundlægger af Storm Consulting, et detektivbureau i Sydhavnen. Hun har et hemmeligt crush på sin assistent, den smukke Bjørn Molin, som er antropologistuderende med specialeblokering. Storm Consulting nærmer sig konkurs, da Vivian får en indbringende opgave: at finde Ludomir Draga, en forsvunden halvbror til den hovedrige polske arving Olga Draga. Det viser sig snart, at Ludo er en ung mand, hvis farlige og ekstravagante livsstil giver ham mange fjender. Eftersøgningsarbejdet i København bringer Bjørn og Vivian i selskab med hjemløse immigranter, sugar datere, pushere og magtfulde mænd.Anne-Sophie Lunding-Sørensen skriver med både humor og stor empati i vild og underholdende roman om vores allesammens nye yndlingsdetektiv, Vivian Storm.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.