Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Om at skrive" er en samling refleksioner over skrivekunsten af en af de største amerikanske forfattere.Bogen består af Hemingways tanker om forfatterens væsen og rummer målrettede og brugbare råd til andre forfattere om det håndværk, som skrivekunsten er, om arbejdsvaner og selvdisciplin, og Hemingways personlighed gennemstråler det hele med en ophøjet visdom, en humor, en indsigt og et tindrende vid.Hemingway holdt hele livet stædigt fast ved troen på, at det betyder ulykke at tale om at skrive og at vise det, man skriver, til andre. På trods af denne overtro havde han ved slutningen af sit liv gjort netop det, som han svor, at han ikke ville gøre: I sine romaner og noveller, i sine breve til redaktører, venner, andre kunstnere og kritikere, i interviews og i diverse bestillingsarbejder omkring emnet, fik Hemingway skrevet om at skrive ret så ofte. Og han skrev lige så godt og lige så skarpsindigt om dette emne, som nogen anden forfatter, der har levet.
"Profetens bog" er en samlet udgave af klassikerne "Profeten" og "Profetens have". I "Profeten" er Profeten Almustafa på vej væk fra den lands by, hvor han har opholdt sig tolv år. Før han stiger om bord på det skib, der skal føre ham hjem til hans fødeø, taler han til folket om livet mellem fødsel og død; kærlighed, ægteskab, børn, glæde og sorg, forbrydelse og straf, religion og død. I "Profetens have" vender den oplyste Profet Almustafa hjem til sin fødeø efter sit lange fravær. Han samler ni disciple, og i korte kapitler belærer han sine disciple og lokalbefolkningen om livets sande mening og om det at være menneske.
Karl Ove Knausgård er en eftertragtet essayist, også internationalt, og det essayistiske er en drivende kraft i hele hans forfatterskab. I denne samling følger vi ham på en rejse gennem Amerika og ind på en operationsstue i Albanien, hvor der udføres hjernekirurgi. Samlingen består tillige af tekster om litteratur, maleri, fotografi, om kunstens tilblivelse og vilkårene for at skabe, altid med det underliggende ønske om at se bag de kategorier, der former vores blik på os selv og verden. Han skriver blandt andre om Anselm Kiefer, Anna Bjerger, Jon Fosse, om Michel Houellebecq og Laurie Anderson. "Knausgård er et enormt essayistisk talent." The New York Times
"Evigheden i et siv" er en hyldest til bogen – denne fantastiske opfindelse, der blev lavet til at kunne bære ord og tanker på tværs af tid og rum, og her er muligheden for at tage med på en rejse gennem bogens historie. Langs ruten er der stop ved Alexander den Stores slagmarker og i Pompeji på tidspunktet for udbruddet af Vesuv, ved Cleopatras paladser og ved de første kendte biblioteker. Undervejs forbinder Vallejo klassiske skrifter med den moderne verden og nutidige debatter: Papyrus som kostbart råstof og mobiltelefoner, Sapfo og kvinders litterære stemme, Seneca og politik."Evigheden i et siv" fortæller også eventyret om tusindvis af mennesker, som har sikret bogens overlevelse gennem århundrederne: fortællere, kopister, illustratorer, oversættere, gadesælgere, skriftkloge, spioner, oprørere, nonner, slaver, eventyrere og boghandlere. En smuk beretning om, hvordan vi som mennesker og samfund gennem tiderne er blevet påvirket og formet af bøger.Om forfatteren:Irene Vallejo (f. 1979 i Spanien) har en Ph.d. i klassisk filologi fra universiteti Zaragoza og Firenze. Her, mens hun sad fordybet i gamle skrifter på nogle af Europas ældste biblioteker, fik hun lysten til at skrive "Evigheden i et siv". Irene Vallejo har en ugentlig klumme i El Pais og har skrevet to romaner og to børnebøger, inden hun brød igennem med "Evigheden i et siv", som indtil videre er solgt i over 100.000 eks. i Spanien og til udgivelse i 30 lande.
Minder om fremtiden er historien om den unge forfatterspire S.H. og hendes første år i New York i slutningen af 1970'erne. S.H. kender ikke en sjæl i storbyen. Sulten efter selskab indleder hun en lang række tilfældige forhold - og om natten lytter hun igennem de papirtynde vægge i sin Manhattan-lejlighed til sin mystiske nabo Lucys bizarre og ildevarslende monologer. Hun noterer de brudstykker, hun kan høre, i en notesbog - indtil en skæbnesvanger aften, hvor Lucy braser ind i S.H.s lejlighed på en redningsmission. Fyrre år senere genfinder S.H. sin gamle notesbog - og det første udkast til en aldrig færdiggjort roman. S.H. er i mellemtiden blevet en etableret forfatter, og ved at sammenstille teksterne fra hendes ungdom med hendes ældre jeg tegnes et mangefacetteret billede af en kvinde gennem fire årtier. Minder om fremtiden samler mange af de temaer, Hustvedt har behandlet igennem sit forfatterskab: spørgsmål om køn, erindring, erkendelsens luner, de tvetydige grænser mellem fornuft og vanvid - og vores primale drifter som sex, kærlighed, sult og raseri.
Fra den Pulitzer-prisvindende forfatter bag Alt det lys vi ikke ser, en af de mest anerkendte og bedst sælgende bøger i nyere tid, kommer nu en triumf af fantasi: En skyhøj roman om børn, der træder ind i de voksnes rækker i en ødelagt verden.I det femtende århundredes Konstantinopel vokser forældreløse Anna op i et hus befolket af kvinder, der alle ernærer sig ved at brodere kåber til byens præster. Da Anna ved et tilfælde får fingre i et antikt manuskript, fortrylles hun af fortællingen om Aithon, drengen der drømmer om at flyve op til Byen i skyerne. Men Konstantinopel er under fjendtligt angreb udefra, og Annas søster er dødeligt syg. På den anden side af de høje bymure står bondedrengen Omeir, milevidt hjemmefra. Han er tvunget i krig af den invaderende hær, og ved Konstantinopels mure krydses hans veje med Annas. Fem hundrede år senere, på et bibliotek i Idaho, er den tidligere krigsfange Zeno i færd med at instruere fem skolebørn i et skuespil baseret på Aithons historie. Blandt hyldernes mange bøger har den forstyrrede klimaaktivist Seymour plantet en bombe. Og i en ikke så fjern fremtid skriver Konstance fortællingen om Aithon ned fra erindringen, som hendes far fortalte hende den. Hun har aldrig set Jorden, kun hørt historier om den, om bord på fartøjet Argos. BYEN I SKYERNE er en episk roman om kærlighed, længsel og omsorg for Jorden og de sjæle, der befolker den. Med virtuos fornemmelse for komposition væver Anthony Doerr skæbnetrådene sammen til et varmt sanset portræt af menneskelivets mest hjertegribende aspekter.
Bogen, der er den første af sin art for pædagoger, giver viden om, hvordan pædagoger kan arbejde reflekteret med deres brug af børnelitteratur, hvordan de kan indrette gode læsemiljøer og hvorledes de kan bruge arbejdet med børnelitteratur til at udvikle barnets personlige, sociale, kulturelle og sproglige kompetencer. Bogen kommer også med forslag til, hvilke genrer samlingen af børnebøger i daginstitutionen bør indeholde. Pædagogens grundbog om børnelitteratur henvender sig ikke alene til pædagogstuderende og undervisere på pædagogseminarerne, men også til uddannede pædagoger, der ønsker at blive klædt bedre på til at udvælge og arbejde med børnebøger i daginstitutioner. Hvert kapitel afsluttes med refleksionsspørgsmål og litteraturliste til yderligere fordybelse. Refleksionsspørgsmålene vil være oplagte at bruge i en undervisningssammenhæng, så de studerende får mulighed for at drøfte holdninger og iagttagelser om formidling af børnelitteratur med hinanden eller som oplæg til et personalemøde i institutionerne, hvor drøftelserne kan give pædagoger mulighed for sammen at udvikle deres institutions litteraturpædagogik.
PERFEKT JULELÆSNING, DER FØLES SOM EN KOP VARM KAKAO PÅ EN SNEKOLD DAG!Carmen føler sig fortabt. Stormagasinet, hvor hun arbejder, må lukke, og nu ved hun ikke, hvad hun skal gøre. Hun har i hvert fald slet ikke lyst til at flytte hjem til sin perfekte søster Sofia i hendes perfekte hus med de perfekte børn og det fuldkommen perfekte liv i Edinburgh.Sofia har ærlig talt heller ikke lyst til at byde Carmen velkommen. Hendes søster har altid været sarkastisk og umedgørlig. Men Sofia venter sig igen, boghandlen mangler hænder, og deres mors største ønske er, at de to søstre kommer bedre ud af det med hinanden. Måske skulle hun give Carmen en chance?På Sofias foranledning hvirvles Carmen snart ind i den gamle boghandels daglige trummerum. Det viser sig dog, at det vil kræve et sandt julemirakel at få den på rette kurs igen. Kan Carmen mon overraske dem alle denne jul? Og kan hun klinke skårene med de vigtigste mennesker i hendes liv – sin familie?Pressen skriver:"Som varm kakao med bourbon: varm, sød og med et overraskende twist.”– The Times“Colgans bøger er hjertevarme og fintfølende … Hver gang man læser en af hendes historier, får man følelsen af at have fundet nye familiemedlemmer.”– Book Reporter“Jenny Colgans herlige bøger er altid en fornøjelse at læse.”– All About Romance“Fuldkommen sublim ... Den har humor, kløgt, suspense og et fuldkommen gennemført trekantsdrama."– USA Today“Feel good og julestemning i rå mængder.”– Lektørudtalelse
Alex Schulman har skrevet en meget personlig bog om medafhængighed og længslen efter at forsone sig med sin alkoholiserede mor. Glem mig var en anmelderrost bestseller i Sverige og blev kåret som Årets bog 2017.Det er sommer. Alex Schulman er på familiens ødegård og forsøger at overtale sin mor til at lade sig indlægge på en afvænningsklinik. For nu er det nok. Han vil have sin mor tilbage, men hvad gik der egentlig galt mellem dem? Med et smertefuldt tilbageblik på sin barndom følger læseren det problematiske forhold mellem mor og søn og Alex' desperate længsel efter at forstå og reparere forholdet."Det her er virkelig godt." - Dagens Nyheter"Fantastisk skrevet, Schulman tager os med helt ind i smerten." - Svenska Dagbladet"Sørgelig og gribende." - Expressen"Hjerteskærende, skarp og stærk." - Aftonbladet"Jeg har sjældent læst en så skarp skildring af medafhængighedens modbydelige mørke." - Accent Magasin"Kan ikke stoppe med at læse ... Det er en fortælling, som virkelig går ind under huden. Det er virkelig godt. Så stærkt og gribende." - Bokspegeln
Empati er bøgernes særlige kraft!En fascinerende, inspirerende og varm fortælling med stærkt budskab om, at bøger bidrager med empati og forståelse for andre mennesker, kulturer og tider.Den lidt nørdede enspænder, gymnasieeleven Rintaro Natsuki, er vokset op hos sin bedstefar. Da bedstefaren pludselig dør, arver Rintaro hans antikvariat. Rintaro skal bo hos sin tante og er nødt til at sælge antikvariatet. Men få dage inden flytningen, dukker der pludselig en rødstribet kat op. Og den kan tale! Og så vil den have Rintaro til at hjælpe med at redde nogle bøger … Rintaro bliver hvirvlet ind i en magisk verden af portaler, labyrinter og mysterier, og med sig på sin dannelsesrejse har han både katten og pigen Sayo, som han går i klasse med.Hvad skal Rintaro stille op for at redde bøgerne? Og værre endnu: Hvad skal han gøre for at redde Sayo, da hun bliver bortført?Fascinerende japansk univers for unge og voksne. Med et strejf af Studio Ghibli-stemning.Oversættelsesrettighederne til Katten, der ville redde bøgerne er solgt verden over.
I 1967 udkom fem børnebøger, som skulle vise sig at få afgørende betydning for den danske børnelitteraturs udvikling. De fem bøger var Ole Lund Kirkegaards Lille Virgil, Cecil Bødkers Silas og den sorte hoppe, Halfdan Rasmussens Halfdans ABC, Flemming Quist Møllers Cykelmyggen Egon og Benny Andersens Snøvsen og Eigil og katten i sækken. Med udgangspunkt i de fem værker giver Trine May en status over børne- og ungdomslitteraturen anno 2017. Bogen afsluttes med et fagdidaktisk efterskrift.Pressen skriver: »Dansk børnelitteratur fremstår hos Trine May som noget helt særligt, og bogens katalog af forfattere og illustratorer fortjener bestemt stor opmærksomhed […]«- Anna Karlskov Skyggebjerg, Weekendavisen »En fremragende, dybdegående og fyldestgørende bog om den danske børnelitteraturs fødsel og udvikling. […] En bog ethvert bibliotek bør have stående.«- Mette F. F Dyreborg, Lektør
Charlotte bor i Stockholm og har pludseligt mistet sin elskede. Men midt i sorgen får hun en uventet nyhed om, at hun har arvet et hus i London efter en nærmest ukendt moster. Huset rummer også en gammel boghandel, der dog er faldefærdig og tæt på konkurs.Charlotte ved ikke, hvordan man driver en boghandel, men et spirende venskab med de lettere excentriske medarbejdere giver hende mod og håb. Sammen kan de måske få det til at lykkes?Mens Charlotte kæmper for at redde boghandlen, går det langsomt op for hende, at der er noget, der ikke stemmer. Hvorfor har Charlotte aldrig mødt sin moster? Og hvad er det for en mørk hemmelighed, huset gemmer på?Boghandlen ved Themsens bred er en varm og håbefuld feel good-roman om, hvordan et hus fyldt med bøger, en uventet forelskelse og en buttet gammel hankat kan blive en ny begyndelse i livet.
Vores bogkultur oplever store omvæltninger på et støjende mediemarked. Bogmennesker er en bog om, hvad litteraturen kan. I 100 essays fortæller litteraturprofessor Hans Hertel om bøger i sit eget liv og om bøgernes liv i den store verden frem til 2010’erne – med biblioteksaktivister og bognørder i front mod biblioteksslagtere og fjender af ”papirbogen”. Her er portrætter af kritikere og forskere fra Georg Brandes til dagens formidlere, af det 20. århundredes store forlæggere, af boghandlere og bogens andre aktører. Og her er personlige essays om litteraturhistoriens nytte og læsningens glæder, fra Odysseen og Dekameron til Henry Miller og forbudte klassikere, dyrket af en illegal kvinde-læsekreds under det iranske præstestyre. Tonen er optimistisk. Bogverdenen har masser af problemer, men skal nok tumle de mange nye mediemuligheder. Det afgørende er passionen – for litteratur og bøger. ”Bogen vil aldrig dø. Den er ligesom skeen, saksen, hammeren, hjulet: en gang opfundet kan den aldrig forbedres. Man kan ikke lave en ske der er bedre end en ske.” Umberto Eco 2011 ”Hvis der er nogen retfærdighed til, vil Himlen ligne et kæmpestort antikvariat, med en virkelig god café i det ene hjørne.” Michael Dirda 2015 Hans Hertel (f. 1939), professor i nordisk litteratur ved Københavns Universitet 1980-2009, medarbejder ved Politiken, redaktør af Gyldendals Verdens Litteraturhistorie 1-7 (1985-95). Forfatter til en lang række bøger om litteratur- og kulturhistorie, bl.a. PH – en biografi (2012). Har modtaget en lang række priser
Den unge forsker Jo er på feltarbejde i Illinois dybe skove, da et slemt tilredt barn dukker op ved den hytte, hun har lejet hen over sommeren. Den barfodede pige i den lilla pyjamas kalder sig Ursa og fortæller en mystisk historie om sig selv. Sammen med den lokale landmand Gabe tager Jo sig af Ursa, imens de forsøger at finde frem til sandheden om hendes fortid. Jo og Gabe har dog deres egne ar på sjælen, som de må slås med undervejs.Hvor skoven møder stjernerne er en varm og bjergtagende fortælling om at leve med det svære i livet og alligevel vælge kærligheden til.
Ny og gribende roman fra forfatteren bag Den sidste boghandel i London. Inspireret af den virkelige historie om amerikanske biblioteksspioner under Anden Verdenskrig.Ava troede, hendes job som bibliotekar på Library of Congress i Washington DC ville være ensbetydende med et stille og rutinepræget liv. Men et uventet tilbud fra det amerikanske militær fører hende til Lissabon på en betydningsfuld mission.Samtidig må franske Elaine ofre sin sikkerhed for at finde sin mand, som er blevet anholdt af besættelsesmagten. Hun får til opgave at arbejde med en skjult trykpresse styret af modstandsbevægelsen i det besatte Lyon. Mens krigen raser i Europa, finder de to kvinder frem til hinanden gennem kodede beskeder, og håbet om sejr vokser.
Med Jesper Wung-Sung. Et forfatterskab tegner Søren Fanø et portræt af en af tidens mest læste forfattere i skolens ældste klasser.Bogen er ikke alene en præsentation og analyse af forfatterskabets romaner, noveller og billedbøger, Søren Fanø kommer også med konkrete bud på, hvordan der kan arbejdes med de enkelte værker i undervisningen.Pressen skrev:»Bogens store styrke er imidlertid, at den betragter litteraturen som et uomgængeligt dannelses- og udviklingsredskab for børn og unge … Efter mange år med nedprioritering og mistænkeliggørelse af humanistiske værdier og deres potentiale i samfundslivet er det velgørende at se, at der stadig findes nogen derude, som tør og vil slå et slag for litteraturens kraft - og som samtidig gider introducere danske læsere til nogle af de tanker, der tænkes andre steder end her på bjerget.«**** - Jens Eichler Lorenzen, Fyens Stiftstidende»Det fornemmeste ved Søren Fanøs monografi er, at man som dansklærer kan slå oppå et hvilket som helst Jesper Wung-Sung-værk, få en kortfattet og klog gennemgang af værket, og i tilgift kan man så hente ideer til undervisning … en smuk og interessant bog om et vigtigt – og stadig ungt – forfatterskab i dansk børne- og ungdomslitteratur.«- Bent Rasmussen, Skolebiblioteket »Det er et imponerende arbejde, Søren Fanø har udført med denne solide gennemgang af et overordenligt væsenligt forfatterskab […] Bogen bør stå på ethvert pædagogisk læringscenter på lærerhylden. I virkeligheden bør den stå på enhver dansklærers egen reol, men det er måske at tage munden lidt for fuld.«- Eiler Jensen, Børn & Bøger
Både folkebibliotekaren og skolebibliotekaren spiller en nøglerolle, når det gælder formidling af litteratur. Børne- og ungdomslitteratur. Grundbog for folke- og skolebibliotekaren er en guide rundt i det børne- og ungdomslitterære landskab, der kan øge den faglige bevidsthed og inspirere og kvalificere til valg af børne- og ungdomslitteratur, som den udfolder sig i skoleverdenen og i folkebiblioteksverdenen. Bogen er tænkt som en hjælp og inspirationskilde både for praktikeren, som måske befinder sig i en trængt dagligdag, og for den studerende, som vælger børnelitteraturen til i sin uddannelse.Pressen skrev:»Med denne bog vil enhver bibliotekar (skole- eller folke-) være godt rustet, hvad enten den læses og bruges som ”lærebog”, eller man blot har den stående som opslagsbog.«– Bo Gottlieb, Klodshans»En uomgængelig anskaffelse, som ingen kan undvære.«- Karsten Boll, Lektør»En både faglig veldokumenteret og velskrevet begynderguide i det børnelitterære landskab.«- Søren Fanø, Skolebiblioteket
Hvad gør man, når ens verden falder sammen?En ung mand, der mister sin far og forlader sin første store kærlighed, en litterat besat af erotisk litteratur, forfatteren til en labyrintisk succesroman, en ung kvinde, som var sin generations mest lovende violinist, og en tidligere universitetslektor, der måske er blevet vanvittig. Alle er de mærket af det, de har mistet, og alle længes de efter at slippe ud af sig selv og genfinde forbindelsen til menneskene omkring sig. Deres veje krydses, da de rejser ud på jagt efter mening i en verden, der ikke er, som de forestillede sig – og en dag beslutter to af dem, at de vil ændre den med en aktion, der skal lyse alt op. SPEJLTRÆET er en roman om ensomhed og kærlighed, og om at litteraturen kan redde os. Hans Henrik Rasmussen er født i Hadsund i 1980. Spejltræet er hans debutroman.
Joachim lives in a huge metropolis, in London, today. A few years ago, he lived in another world... a very small village in Southern Spain. The place where he was born and raised. Two different worlds, nothing strange. The strange thing is that Joachim, today, feels like an alien in both of them. Why? He still loves to do something that most of the people, including his best friends, don't do anymore, in both of the worlds. A simple human habit in danger of extinction. He misses this something so much... that he is, almost, losing the hope to be able to do it again on this planet. He misses this something so much... that he almost convinces himself that he has new friends, new best friends, not real ones, who replaced those of flesh and blood. Will anyone understand him? Will someone help him save the "e;human"e; world? Who will comfort him? His best friends...?
After a chance meeting with a surrogate mother in downtown New York, dissatisfied business woman Catherine Brown decides to use surrogacy as a means of financing a new career pathway. The novel follows her journey and that of the recipient family, the McAllisters. However, several years after giving birth to a surrogate child, Catherine, now happily married and settled in her chosen career, is faced with an ethical dilemma when she learns her husband is infertile. Should she tell him what the doctor has said, or can she solve the problem herself and save him a lot of heartache? She still has some fertilised eggs in storage. She makes her emotional decision quickly. Catherine's web of deceit becomes even more tangled. Having moved interstate several times and with changes of name to suit her new persona, she comes face to face unknowingly with the McAllister family some time later. She stands to lose so much if and when the truth is revealed. Who knows? Who recognises the truth? The outcome is surprising.
What value can an old man have, who no longer leaves his bed and seldom leaves his room located in the attic of his retirement home? He's irascible and impatient with his room-mate and any other residents who happen to call by his room. Inside his head are memories which are alive. Life in a country town after migrating from Scotland at the age of five. Of his birth family he is the last man standing; there is no one who remembers things quite the way that he does. To Andy, his parents, his brothers and his cousins live on, if only in his memory. For eighty years he lived a full life, but a runaway horse ten years ago, put a stop to his meanderings beside Sydney Harbour. He feels all but forgotten by all his own kith and kin who are busy living their own lives. This might have been the end of his story, if not for the arrival of Maggie who inspires Andy to write again.
After losing both parents in a car crash and his little sister, Lindy, to illness, Jasper moves away in search of a better life. In doing so, he is faced with new challenges, all while trying to find the forgiveness he needs.
Nadezjda Mandelstams memoirer er ikke blot en skildring af Stalintidens rædsler. De er et indfølende portræt af digterens skabende kraft og en højaktuel refleksion over forholdet mellem litteratur og politik, i et skarpt opgør med 1920’ernes Sovjetkultur, som vækker til eftertanke i 2020’ernes Europa.Nadezjda Mandelstam var gift med en af Ruslands store digtere, Osip Mandelstam, der døde i en Gulag-lejr i 1938. Det var sovjettidens ønske, at hans fysiske udslettelse skulle følges af total glemsel, men han genopstod i hendes erindringsværk, udsendt i Vesten i 1970. Med håb imod håb stadfæster hans – og hendes – litterære arv for moderne russisk litteratur og den vestlige litteraturhistorieskrivning.Med håb imod håb er et hovedværk i det 20. århundredes erindringslitteratur. Det er en kompromisløs kvindes vidnesbyrd om overlevelse og død i Sovjetstaten under Stalins udryddelser. Og et portræt af en undertrykt generation af russiske kunstnere, der værnede om landets åndsliv med poesi som bindemiddel, på én gang skrøbeligt og unedbrydeligt.Med forord af Samuel Rachlin.
Ved siden af sin skønlitterære produktion har Siri Hustvedt gennem årene skrevet en lang række essays. Nu samles to af værkerne, En bøn for Eros og At leve, at tænke, at se, i ét bind. At leve, at tænke, at se består af 32 essays skrevet mellem 2006 og 2011, hvori forfatteren plukker og samler viden og indsigter fra filosofien, neurovidenskaben, psykologien, psykoanalysen og litteraturen. En bøn for Eros består af en række selvbiografiske og kritiske essays om forfattere og kunsten at skrive, og hvad enten det handler om opvæksten i Minnisota eller om stor romankunst, er Hustvedt en mester til på eleganteste vis at kombinere intellekt, følelse, vid og lidenskab i sine altid vedkommende essays.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.