Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Populærkultur

Her finder du spændende bøger om Populærkultur. Nedenfor er et flot udvalg af over 854 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Dolly Alderton
  112,95 - 165,95 kr.

 • - Fra vild teenager til businesskvinde og mor
  af Katrine Memborg & Stephanie Karma Salvarli
  167,95 - 207,95 kr.

  En fantastisk selvbiografi om en af landets største influencers Stephanie Karma, bedst kendt som Geggo. Geggo som er datter til Linse kessler og niece til Mikkel Kessler, er nærmest vokset op for rullende kameraer som yngste medlem af Familien fra Bryggen. Udadtil ser det ud til at Stephanie har levet det perfekte liv, men det har ikke altid været uden problemer. I bogen fortæller hun ærligt ud om den hårde barndom med en mor i fængsel, om de vilde og udfordrende teenageår, hvad det har betydet at være mor for første gang, og hvorfor Cengiz er den rette mand for hende. I bogen beretter Stephanie også om, hvordan det har været at blive et så kendt ansigt i så tidlig en alder, og hvilke udfordringer det har medført, ved at have arbejdet så tæt sammen med hendes familie på åbent tv hele livet. Hvordan hun har skulle finde sig selv og skabe sin egen karriere som influencer, hvordan hun har skulle forholde sig til pressen, haters og fans og hvordan hun har måtte arbejde ekstra hårdt for at bevise sit værd. De kampe og udfordringer Stephanie har stået over for som teenager er blevet vendt til noget positivt, og har i dag udviklet sig til en inspirationskilde for mange unge kvinder, er underholdende og utrolig spændende for Bryggen-fans, har over en halv million følgere på Instagram og er mor med stort M.  

 • af Michael Holbek & Linse
  167,95 - 231,95 kr.

  Ærlig og åbenhjertig fortælling om de begivenheder, der har vendt op og ned på Brygge-dronningens liv de seneste år. ”Det sker stadig, når jeg kommer til at tænke på Mopper, at jeg må holde ind til siden i min bil. Så sidder jeg og tudbrøler. Andre gange har jeg sladder, jeg skal fortælle hende, og sender sms’er op i himlen.” Det er to år siden, Linse mistede sin mor, og hun savner hende fortsat forfærdeligt. Men Linse er også trådt ind i en ny fase af livet. Hun er blevet ældre, mere moden – familiens høvding – og den nye alder giver flere muligheder og oplevelser. I 2018 gjorde hun alvor af sin livslange drøm om at flytte til Spanien og starte en Bed & Breakfast. Hun knoklede og levede eventyret fuldt ud. Nu fortæller hun om modet til at realisere sine drømme og gøre det, man skal, så man ikke om mange år sidder som en sur cigar og fortryder, man ikke turde kaste sig ud fra klippen. Linse fortæller også om den største kærlighed i sit liv – barnebarnet Alba. Om at være mormor og om nu at se på sit eget liv og på sin datter, Geggo, med nye øjne. Den stærke Brygge-kvinde brænder også mere passioneret end nogensinde for de udsatte hunde – i Danmark, i Spanien, i Kina, overalt – og fortæller om sin kamp for de værgeløse dyr. Hun kaster sig stadig med stor fornøjelse under kniven for at snyde alderen, og efter års seksuel tørke dater hun åbent og leder efter en lækker duskegut, der dog ikke behøver at flytte ind. Linse har med alderen opnået mere ro og indsigt, men hun er stadig konstant i bevægelse – fremad. Passion, mod og kærlighed er nøgleord for hende – og i denne bog inspirerer hun til midtvejs i livet at leve det fuldt ud.

 • af Meik Wiking
  103,95 - 197,95 kr.

  Danmark er kendt som verdens lykkeligste land. Det skyldes i bund og grund én ting: Vi hygger.”Hygge er blevet beskrevet som alt lige fra ‘kunsten at skabe intimitet’, ‘følelsesmæssigt velbehag’ til ‘at nyde tilstedeværelsen af beroligende ting’, ‘behageligt samvær’ og − min personlige favorit − ‘kakao i skæret af levende lys’.Men hygge er svært at beskrive. Det er noget, man føler. Hygge er, når man putter sig i sofaen med en, man holder af, eller at spise god mad med nære venner. Hygge er, når morgenlyset falder helt rigtigt ind gennem dit vindue. Forfatteren Meik Wiking er direktør for Institut for  Lykkeforskning i København, og han ved alt om hygge. Han har nemlig brugt mange år på at studere det helt særlige ved danskernes måde at leve på. Meiks inspirerende  og smukke bog hjælper dig med at finde ind til hyggens mange facetter, lige fra at vælge den helt rette belysning, planlægge et hyggeligt middagsselskab til at lave dit eget hyggeførstehjælpssæt!

 • - Historien om Sisters Barrison – det dansk-amerikanske popfænomen, der rystede 1890’ernes europæiske storbyer og udfordrede synet på køn, krop og moral
  af Hans Henrik Appel
  65,95 - 297,95 kr.

  (6 stjerner) "Historikeren Hans Henrik Appel har lavet et scoop af en bog ved at fortælle søstrenes historie og kaste lys over en tid, hvor moralen blev udfordret af frække danse- og syngepiger ... Det er helt igennem strålende skrevet og illustrationerne yder de frække piger fuld retfærdighed" – Berl. T.»Bogen emmer af omfattende kildestudier og fortællelyst og er rigt illustreret. Fra første til sidste side er den en ubetinget fornøjelse.« – Information”Min kulturanbefaling i denne uge er en helt fabelagtig – jeg var lige ved at bande – jeg gør det alligevel – skidehamrende god bog (undskyld) som hedder Barrison-feberen" – Adam Holm, "4. division", P1Fin de siècle – på tærsklen til det 20. århundrede. Gamle værdier står for fald. Nye opfattelser af køn, krop og moral slår igennem. Forlystelsesindustri og forbrugerisme blomstrer, særligt i Paris, Wien, Berlin, Budapest og Bruxelles.Midt i det hele bryder Barrison-feberen ud. Folk strømmer til storbyernes varieteer for at opleve den populære pigegruppe Sisters Barrison, fem næsten identiske dansk-amerikanske søstre, der begejstrer og forarger med vovede benspjæt og tvetydige sange. Sisters Barrison skaber mode og sætter sindene i kog. Fans køber billeder af Barrisons, klæder sig som Barrisons, opfører sig som Barrisons, og den ene kopigruppe efter den anden ser dagens lys. Men i avisspalterne raser den gamle ordens forkæmpere, og kristne, konservative modbevægelser begynder at organisere sig – i deres øjne inkarnerer Sisters Barrison tidens uvæsen med kvindefrigørelse og eskalerende forlystelsessyge. I pigernes fødeland, Danmark, bliver de helt forbudt, ikke mindst på grund af deres impresario, den erklærede anarkist William Fleron, der tidligere har siddet fængslet i København for revolutionær virksomhed. I denne bog følger historiker Hans Henrik Appel Barrison-feberens udbrud og forløb i de forskellige storbyer i 1890’erne og tegner et sansemættet billede af kulturlivet og værdikampene i Europa under fin de siècles brydningstid.

 • - Technology and the End of the Future
  af James Bridle
  127,95 kr.

  ';New Dark Ageis among the most unsettling and illuminating books I've read about the Internet, which is to say that it is among the most unsettling and illuminating books I've read about contemporary life.'New YorkerAs the world around us increases in technological complexity, our understanding of it diminishes. Underlying this trend is a single idea: the belief that our existence is understandable through computation, and more data is enough to help us build a better world. In reality, we are lost in a sea of information, increasingly divided by fundamentalism, simplistic narratives, conspiracy theories, and post-factual politics. Meanwhile, those in power use our lack of understanding to further their own interests. Despite the apparent accessibility of information, we're living in a new Dark Age. From rogue financial systems to shopping algorithms, from artificial intelligence to state secrecy, we no longer understand how our world is governed or presented to us. The media is filled with unverifiable speculation, much of it generated by anonymous software, while companies dominate their employees through surveillance and the threat of automation. In his brilliant new work, leading artist and writer James Bridle surveys the history of art, technology, and information systems, and reveals the dark clouds that gather over our dreams of the digital sublime.

 • - Superheltens religiøse rødder
  af Kim Schou
  147,95 kr.

  Superhelte er større end nogensinde her 80 år efter skabelsen af Superman og Batman, de første moderne superhelte. Men historien går langt længere tilbage end 80 år. Nordisk og græsk mytologi og ikke mindst Bibelen har haft kæmpe indflydelse på, hvad en superhelt er og gør. Superheltenes rødder er religiøse, især jødiske. Om forfatteren Kim Schou er tidligere tegneserieredaktør og journalist og redaktør på Kristeligt Dagblad, i dag redaktør for DR’s digitale fortællinger. Han er medvært på det populære podcast “Supersnak med Marvel-Morten & Kim Helt”. Mark Borello er Art Director og grafisk designer og har arbejdet på internationale og danske reklamebureauer.

 • af Liv Strömquist
  182,95 kr.

  Hvem er historiens allermest provokerende boyfriend? Er Sting en lidt creepy fyr? Er alle børn højreorienterede royalister? Hvem er det, der skriger på Edvard Munchs maleri? Hvorfor skal man aldrig stole på en smilende hippie? Hvor er alle gudinderne blevet af? Var Einstein virkelig hjernen bag relativitetsteorien? Hvad skete der egentlig lige for Britney Spears? Hvad har kristendommens grundlæggere til fælles med en flok 13-årige drenge? Hvordan hænger homoseksuelle ænder sammen med Ikea? Hvorfor var det, hele verden blev så splitterravende tossede på Yoko Ono? Og hvor passer Elvis ind i alt det her? Find alle svarene i I’m every woman, hvor Liv Strömquist retter sin skarpladte satirepen mod mænd, kvinder og børn, og de forestillinger og fordomme der underkaster os alle. Mød skurke såvel som heltinder. Mød dig selv. Liv Strömquist har tidligere udgivet den prisvindende Kundskabens frugt som begejstrede både anmeldere og læsere verden

 • - Kærlighedens sommer
  af Jens Rasmussen
  235,95 kr.

  I løbet af sommeren 1967 valfartede 100.000 unge mennesker til byen, hvor de dyrkede kærligheden og sommeren ... og nu'et, friheden, fællesskabet, sex, stoffer, østlig spiritualitet, teater, happenings og masser af pop- og beatmusik. Den samme ånd og livsstil forplantede sig hurtigt til andre byer som London og København og mange andre steder.Bogen 1967 – Kærlighedens Sommer portrætterer kærlighedsåret 1967 med både tilbageblik og perspektiv primært via en række vidner, både danske og udenlandske nøglepersoner fra datidens hippie-, kunstner-, musik- og studentermiljøer samt de ældre beat-forfattere, der alle oplevede det skelsættende 1967, hvor også The Beatles blev stærkt påvirket af den indiske yogi Maharishi og af hårde bevidsthedsudvidende stoffer – og udgiver Sgt. Peppers Lonely Heart Club Band.Udviklingen i Brøndby Pop Club går i 1967 fra pigtråd til blues- og syre-rock, Danske vidner er bl.a.: Hans-Otto Bisgaard, Peder Bundgaard, Carsten Grolin, Peter Belli, Anisette, Stig Møller, Beefeaters, Peter Ingemann, Preben Devantier, Ole Grünbaum, Kim Larsen, Wili Jønsson, Franz Beckerlee m.fl.

 • af Kerby Rosanes
  132,95 kr.

  From the internationally bestselling artist Kerby Rosanes, this essential coloring book includes ninety-six double-sided pages of pure imagination and is the latest entry in Kerby’s astounding Worlds series.   Illustrator extraordinaire Kerby Rosanes is here with his most far-out book yet, Alien Worlds, the third installment in his brilliant, internationally bestselling Worlds series, in which he transports colorists back into the Kerby-verse, dreaming up new alien worlds drawn in his signature super-detailed style. Welcome to the next astounding stop in Kerby's vast universe: extraterrestrial worlds full of alien creatures and lush landscapes, Martian atmospheres, and lunar terrains. Vast worlds and encounters with creatures big and small.

 • - Fællesskaber i Danmark
  af Jane Sandberg
  197,95 kr.

  Come Together handler om de mange frivillige fællesskaber, der pibler frem i Danmark. Mennesker fra både land og by mødes for at løfte mange af de almennyttige opgaver, som velfærdsstaten tidligere har taget sig af. Når systemerne kollapser, griber vi fat i hinanden – uden om de etablerede kommandoveje. Forfatter Jane Sandberg stiller de relevante spørgsmål om, hvilke opgaver vi i fremtiden vil kunne forvente, at velfærdssamfundet stadig løfter, og hvilke der kan kun løftes, hvis frivillige hænder griber?Come Together går tæt på 24 udvalgte fællesskaber i hele landet. Fællesskaber, hvor mennesker mødes for at gøre noget sammen, fordi de kender værdien af at løfte i flok. De spiser eller motionerer sammen; de dyrker deres grøntsager i fællesskab, de hjælper hinanden med at reparere ting, der er gået i stykker, eller skabe rammer, som afhjælper ensomhed. Det er det almenmenneskelige og relationerne, der er det vigtigste. Mødet og samtalen mellem mennesker skaber kontakt på tværs af kulturelle, sociale, politiske og generationsmæssige skel. I Come Together beskrives de enkelte initiativer. Der er interviews med dem, der fik idéerne – og gode råd til andre, som gerne selv vil i gang med at skabe nye fællesskaber. Bogen skildrer også udviklingen af fællesskabs-Danmark fra andelsbevægelsen over brugsforeninger og frivillige i sportsforeninger til Folkehuset Absalon på Vesterbro. De udvalgte fællesskaber er best-practice, og de kan fungere som en guide for kommende fællesskabsinitiativer ud fra en betragtning om, at vi kan noget helt særligt med fællesskaber i Danmark.Jane Sandberg har siden 2015 været direktør for Enigma – Museum for post, tele og kommunikation. Hun er cand.phil. i kunsthistorie, journalist og har desuden en master i kommunikation. Hun har tidligere bl.a. været direktør i Akademisk Arkitektforening samt museumsdirektør på Trapholt og Øregaard Museum. Jane Sandberg har skrevet flere bøger, senest Bornholm, Bornholm, Bornholm (sammen med Pernille Gjede).

 • - How We Became Postmodern
  af Stuart Jeffries
  137,95 - 197,95 kr.

  A radical new history of a dangerous idea

 • af Jenny Odell
  149,95 kr.

  NEW YORK TIMES BESTSELLER • From the author of How to Do Nothing comes a “paradigm-destroying new book . . . about the various problems that swirl out from dominant conceptions of ‘time’” (The New York Times Editors’ Choice). “Saving Time’s real triumph lies in her road map for experiencing time outside the capitalist clock. . . . Expect to feel changed by this radical way of seeing.”—EsquireIn her first book, How to Do Nothing, Jenny Odell wrote about the importance of disconnecting from the “attention economy” to spend time in quiet contemplation. But what if you don’t have time to spend?In order to answer this seemingly simple question, Odell took a deep dive into the fundamental structure of our society and found that the clock we live by was built for profit, not people. This is why our lives, even in leisure, have come to seem like a series of moments to be bought, sold, and processed ever more efficiently. Odell shows us how our painful relationship to time is inextricably connected not only to persisting social inequities but to the climate crisis, existential dread, and a lethal fatalism.This dazzling, subversive, and deeply hopeful book offers us different ways to experience time—inspired by pre-industrial cultures, ecological cues, and geological timescales—that can bring within reach a more humane, responsive way of living. As planet-bound animals, we live inside shortening and lengthening days alongside gardens growing, birds migrating, and cliffs eroding; the stretchy quality of waiting and desire; the way the present may suddenly feel marbled with childhood memory; the slow but sure procession of a pregnancy; the time it takes to heal from injuries. Odell urges us to become stewards of these different rhythms of life in which time is not reducible to standardized units and instead forms the very medium of possibility.Saving Time tugs at the seams of reality as we know it—the way we experience time itself—and rearranges it, imagining a world not centered on work, the office clock, or the profit motive. If we can “save” time by imagining a life, identity, and source of meaning outside these things, time might also save us.

 • af Ben Smith
  262,95 kr.

  "The candid inside tale of two online media rivals, Jonah Peretti of HuffPost and Buzzfeed and Nick Denton of Gawker Media, whose delirious pursuit of attention at scale in the first two decades of the 21st century helped release the dark forces that would overtake the Internet and American society... The curtain opens in Soho in the early 2000's, in that brief moment after the first dotcom crash and before Google, Apple, and Facebook exploded, when it seemed that New York City rather than Silicon Valley might become tech's center of gravity. There, within a few square blocks, Nick Denton's merry band of nihilists at his growing Gawker empire and Jonah Peretti's sunnier crew at HuffPost and Buzzfeed were building the foundations of click-bait media. It was tech's age of innocence: the old establishment might have been discredited by the Iraq War, but digital news would facilitate the spread of truth. Progressive activists were first to the scene, and for a while it seemed they were the scene... Ben Smith, who would go on to earn a controversial reputation as Buzzfeed's editor-in-chief, was either there or talked to everyone who was, and in his trademark fashion, he chronicles it all with marvelous lucidity scored with dark wit, sparing no one--and certainly not himself... At the heart of Traffic is one of the great ironies of our time: the Internet, which was going to help the left remake the world in its image, has become the motive force of right populism. As Smith and his colleagues and rivals thought they were inventing digital media, other figures, flickering around the margins of their story, had different designs. People like Steve Bannon and Andrew Breitbart and Gavin McInnes and Chris Poole, the creator of 4chan, all seemed like minor characters in the narrative in which Nick and Jonah and crew were the stars. By 2020, any reasonable observer might wonder if the opposite wasn't the case"--

 • af Paulina Porizkova
  256,95 kr.

  “A book about a rare life, profound love, profound grief, anxiety, self-assurance, empowerment, aging, loss, and joy. It is nuanced, complex, insightful, helpful, and constantly surprising.” —Ann Patchett, New York Times bestselling author of These Precious DaysWriter and former model Paulina Porizkova pens a series of intimate, introspective, and enlightening essays about the complexities of womanhood at every age, pulling back the glossy magazine cover and writing from the heart. Born in Cold War Czechoslovakia, Paulina Porizkova rose to prominence as a model, appearing on her first Sports Illustrated Swimsuit Issue cover in 1984.  As the face of Estée Lauder in 1989, she was one of the highest-paid models in the world. When she was cast in the music video for the song “Drive” by The Cars, it was love at first sight for her and frontman Ric Ocasek. He was forty at the time, and Porizkova was nineteen. The decades to come would bring marriage, motherhood, a budding writing career; and later sadness, loneliness, isolation, and eventually divorce. Following her ex-husband’s death—and the revelation of a deep betrayal—Porizkova stunned fans with her fierce vulnerability and disarming honesty as she let the whole world share in her experience of being a woman who must start over.   This is a wise and compelling exploration of heartbreak, grief, beauty, aging, relationships, re-invention and finding your purpose. In these essays, Porizkova bares her soul and shares the lessons she’s learned—often the hard way. After a lifetime of being looked at, she is ready to be heard.

 • - 1900-2020
  af Lars Henriksen & Chantal Al-Arab
  397,95 kr.

  Lars Henriksen og Chantal Al Arab fortæller fra BØSSERNES DANMARKSHISTORIE 1900-2020:Om pionerer, provokatører og politiefterforskning. Om karavaner, kærlighed og camp. Om ligestilling, lovgivning og loyalitet. Om fejring, frihed og fisseletter. Om danseforbud, drags og døden som dagligdag. Om hemmeligheder, håb og homofobi. Om sømænd, sex og sammenhold. Om ekstase, ensomhed og eksperimenter. Om før, nu og fremtiden.Lars Henriksen (f. 1970) forperson for Copenhagen Pride, lærer, operasanger og forhenværende landmand.Chantal Al Arab er hele Danmarks nyligt fraskilte 43-årige, der af og til optræder i skikkelse af historikeren Anders Larsen (f. 1984).

 • af Sabine Hossenfelder
  97,95 - 145,95 kr.

  Do we have free will? Is the universe compatible with God? Do we live in a computer simulation? Does the universe think?Physicists are great at complicated research, but they are less good at telling us why it matters. In this entertaining and groundbreaking book, theoretical physicist Sabine Hossenfelder breaks down why we should care. Drawing on the latest research in quantum mechanics, black holes, string theory and particle physics, Existential Physics explains what modern physics can tell us about the big questions.Filled with counterintuitive insights and including interviews with other leading scientists, this clear and yet profound book will reshape your understanding of science and the limits of what we can know.

 • af Paris Hilton
  165,95 - 197,95 kr.

 • af Jarvis Cocker
  127,95 kr.

 • af Jeremy Clarkson
  95,95 - 195,95 kr.

 • af Mascha Vang & Christina Lund
  197,95 - 231,95 kr.

  En inspirerende livsberetning om en stærk kvinde, der altid har turde tænke stort og ikke blot griber chancerne, men skaber dem selv.Mascha er fortællingen om en pige, derer vokset op i en lille flække i Nordjylland. Fra sit barndomsværelse sad hun og gloede ud over markerne og drømte sig langt væk – til L.A., til København – bare så langt væk fra Jylland, hun kunne komme. Det er fortællingen om den kønne, lyshårede pige, der blev berømt for sin medvirken i den første danske sæson af realityprogrammet Paradise Hotel, kendt som en af Danmarks største pin up-modeller og elsket som blogger og influencer.Mascha er historien om at give fanden i, hvad folk tænker, og om at gå sine egne veje. Om at skabe sit eget forretningsimperium, være Danmarks mest googlede person og om hele tiden at være i bevægelse og aldrig stå stille. Det er også historien om at blive enlig mor, miste fodfæstet og lande igen. Om at leve med smertefulde migræneanfald på grund af et trafi kuheld som ung og om at bide smerten i sig og kæmpe på trods. Det er en bog om kærlighed og mænd. Om god gammeldags snusfornuft – om at arbejde sig op nedefra, være fri og økonomisk uafhængig. I 2017 solgte hun millionforretningen Blogly, som er et bloggernetværk.Det her er fortællingen om Mascha Vang.

 • af Heather Radke
  102,95 kr.

  One of Esquire’s 20 Best Books of Fall • One of Time’s Most Anticipated Books of Fall“A deeply thought, rigorously researched, and riveting history of human butts. Radke knows exactly when to approach her subject with levity and when with gravity. A pitch perfect debut.” —Melissa Febos, bestselling author of Girlhood and Body Work

 • af NBC Universal
  107,95 kr.

 • af Linda Sunshine
  457,95 kr.

  Here is a look behind the frozen fjords and ice caves of Berk at the making of the sequel to a beloved animated classic. This full-color, lavishly illustrated book features more than 650 paintings, drawings, sketches, models, film stills, lighting studies, color keys, story boards, and photographs. Along with quotes from all the principal filmmakers there is also an introduction by the writer/director Dean DeBlois and a foreword by Gerard Butler, the voice of Stoick.In this brilliantly conceived sequel, we are on a journey of exploration to new lands, four-winged dragons, long-lost love, vicious and powerful enemies, and ginormous Bewilderbeasts.How does a movie of such imagination and magnitude come into creation? Well, you begin with an incredibly talented team of artists, writers, engineers, animators, modelers, and tech wizards and you let their creativity soar. The result is a stunning, original vision?bigger, better, and fiercer than ever?of an earth-shattering, fire-breathing sequel to the legendary story of Vikings and dragons in the frozen north.Hold on to your dragons, fans and friends, you're in for the ride of a lifetime!

 • - Noter om cinematografisk skopofili
   
  132,95 kr.

  Noir Redux handler om kriminalfilm og forbrydelsens rolle i vores kultur. Med afsæt i heist-film, den franske nouvelle vague og seriemorderfilm kortlægges nogle af nutidens mest populære genrer som udtryk for en særlig livsform og kamp mod det borgerlige samfund. Derudover opridses konturerne af begæret efter at se og komme helt tæt på overskridelsen.

 • af Gavin Watson
  273,95 - 1.127,95 kr.

 • af Mark Fleischman
  197,95 kr.

 • af Chuck Klosterman
  167,95 kr.

 • af Adelle Stripe & Lias Saoudi
  127,95 - 195,95 kr.

 • af Hannah Rose Woods
  117,95 kr.

  'Rule, Nostalgia announces Woods as one of the most interesting new historians of her generation' - Dan Jones, Sunday Times'Hannah Rose Woods explores how illusory and contested golden ages have haunted Britain since medieval times... Intelligent and eminently readable' - Richard Evans, New Statesman (Book of the Day)'Our national story is so much stranger than we think: this book brilliantly insists that we look at it afresh' - James Hawes, bestselling author of The Shortest History of England____________________________________________________Britain is an island ruled by nostalgia, but nostalgia today isn't what it used to be... Longing to go back to the 'good old days' is nothing new. For hundreds of years, the British have mourned the loss of older national identities and called for a revival 'simple', 'better' ways of life - from Margaret Thatcher's call for a return to 'Victorian values' in the 1980s, to William Blake's protest against the 'dark satanic mills' of the Industrial Revolution that were fast transforming England's green and pleasant land, to sixteenth-century observers looking back wistfully to a 'Merry England' before the upheavals of the Reformation. By the time we reach the 1500s, we find a country nostalgic for a vision of home that looks very different to our own. But were the 'good old days' ever quite how we remember them? Beginning in the present, cultural historian Hannah Rose Woods takes us back on an eye-opening tour through five hundred years of Britain's perennial fixation with its own past to reveal that history is more complex than we care to remember. Asking why nostalgia has been such an enduring and seductive emotion across hundreds of years of change, Woods separates the history from the fantasy, debunks pervasive myths about the past, and illuminates the remarkable influence that nostalgia's perpetual backwards glance has had on British history, politics and society. Rule, Nostalgia is a timely and enlightening interrogation of national character, emotion, identity and myth making that elucidates how this nostalgic isle's history was written, re-written and (rightly or wrongly) remembered.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.