Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Dyr og samfund

Her finder du spændende bøger om Dyr og samfund. Nedenfor er et flot udvalg af over 65 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Dyreetik, vivisektion, dyremishandling, jagt, osv. Behandlet som et problem.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Jonathan Safran Foer
  119,95 - 133,95 kr.

  Som så mange andre svingede Jonathan Safran Foer som helt ung mellem at være skiftevis altædende og vegetar. Men da han selv skulle være far og dermed snart ville komme til at tage nogle vigtige beslutninger omkring mad på sit barns vegne blev hele spørgsmålet pludselig mere akut påtrængende. Foer besluttede derfor selv at forsøge at finde svarene. En søgen der blandt andet fik ham til at snige sig ind på industrielle fjerkræfarme dissekere de følelsesladede ingredienser fra barndommens middagsborde samt undersøge nogle af sine mest instinktive sondringer imellem rigtigt og forkert. Med sin sammenfletning af filosofi litteratur videnskab og personlige erindringer samt et større detektivisk arbejde griber Foer fat om de mange historier vi benytter for at retfærdiggøre vores spisevaner. Om at spise dyr er en på en gang oplysende generøs og stærkt animerende bog men skrevet med en forsonende humor: En bog der med garanti vil få enhver der læser den til i al fremtid at betragte deres middagstallerken i et andet lys

 • af Ed Yong
  148,95 - 198,95 kr.

 • - Fra en foruroliget verden
  af Mickey Gjerris
  226,95 kr.

  ❤︎ ❤︎ ❤︎ ❤︎ Svend Brinkmann, Politiken --- ★ ★ ★ ★ Lotte Kirkeby Hansen, Kristeligt Dagblad"Jeg kender ikke Mickey Gjerris personligt, men efter at have læst hans ny bog, ville jeg ønske at jeg gjorde" Svend Brinkmann, Politiken"Det handler om at tage hænderne op af den fælles kagedåse og dele ud af småkagerne i stedet for at proppe munden," skriver Mickey Gjerris i en af denne bogs 52 små tekster om bl.a. liv, meningsfuldhed og etik.I Skildpaddetanker skriver Mickey Gjerris fra en foruroliget verden – om det, der er så banalt, at det burde være let at få øje på, men alligevel hele tiden flimrer bort i hverdagens hamsterhjul.Læs blandt andet om at håbe på, at de voksne nok skal komme og ordne det hele – og indse, at man selv er voksen; om morgenkaffe og skyld; om dyrevelfærd og klima; om amerikansk fodbold og aktiv dødshjælp – og om at finde overskud til at sige ”pyt”.

 • af Sylvain Tesson
  200,95 kr.

  - Der er et dyr i Tibet, som jeg har forfulgt i seks år, sagde Munier. Det lever på højsletterne. Man må gå langt for at se det. Jeg skal tilbage dertil til vinter, tag med mig. - Hvad er det for et dyr? - En sneleopard, sagde han. - Jeg troede, den var forsvundet, sagde jeg. Det er det, den vil have os til at tro. Sylvain Tesson er en berejst fransk forfatter. Uddannet geograf. I 1991 begiver han sig ud på sin første ekspedition i Island, efterfulgt af en jordomrejse på cykel med Alexandre Poussin i 1993. Det er her hans liv som eventyrer begynder. Han rider på hest tværs over de centralasiatiske stepper med udforskeren Priscilla Telmon - en rejse på mere end 3000 km, der strækker sig fra Kasakhstan til Usbekistan. Fra 2003 til 2004, følger han Gulagflygtningenes rute, som den bliver beskrevet i bogen “The Long Walk” (1955) af Slavomir Rawicz. Denne rejse tager ham hele vejen fra Siberien til Indien til fods. I 2010 beslutter han sig for at leve som eneboer i seks måneder i en hytte i Siberien lige ud til Bajkalsøen. Med en passion for bjergbestigning forsøger Tesson i august 2014 at kravle op ad facaden på et hus i Chamonix og falder ved et uheld ned, hvorefter han bliver lagt i kunstig koma. Han kom sig efter ulykken. Tesson fik i 2019 den prestigiøse Prix Renaudot for “Sneleoparden".

 • - Natur, mennesker, dyr og drab
  af Mickey Gjerris, Sune Borkfelt, Jes Lynning Harfeld, mfl.
  200,95 kr.

  For mange er jagt noget af det mest naturlige, et menneske kan foretage sig. Jagt er at vende tilbage til urtilstanden. At blive et oprindeligt menneske i tættere kontakt med naturen – både vores egen og den, som vi lever af og med, men sjældent i.For andre er jagten drab på uskyldige væsener og en tilbagevenden til en unødigt grusom måde at skaffe sig føden på. Jagt er årsag til indædte diskussioner om værdier, dyr og natursyn.Denne bog forsøger at kaste lys over fænomenet jagt. Hvad skyldes den store interesse for at tage på jagt? Hvilke former for jagt findes der? Hvordan har jagten ændret sig gennem historien? Hvad sker der, når vi dræber dyret? Er der forskel på inuittens hvaldrab og byboerens drab af fasanen? Hvad betyder jagtens ritualer og sprog for forståelsen af den? Hvilken opfattelse af mænd, kvinder, dyr og natur udtrykker jagten? Hvilke værdier er det, som jagten understøtter og udfordrer?

 • af Redaktion Carsten Egevang
  401,95 kr.

  ”QIMMEQ – Den Grønlandske Slædehund” er en hyldest i tekst og billeder til en helt unik hunderace og de mennesker der omgiver den.Med tekstbidrag fra 14 eksperter, beskrives den grønlandske slædehunds oprindelse, dens kulturelle betydning, den nutidige brug af hunden i Grønland samt hundens sundhed. Igennem bogen optræder desuden citater fra, og interview med, grønlandske slædekuske, der beskriver deres forhold til slædehunden. Bogen indledes med forord af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik.Bogen er rigt illustreret med prisvindende fotograf Carsten Egevangs sort-hvide fotos. I et indbydende layout portrætteres slædehunden, det specielle bånd mellem slædekusk og hundene samt hundens funktioner i dagens Grønland – alt sammen med det storslået grønlandske natur-sceneri som baggrund. Bogen findes desuden i en engelsk (ISBN 9788797178010) og grønlandsk (ISBN 9788797178027) version.

 • af Oscar Coop-Phane
  186,95 kr.

  I en kort tekst skildrer Oscar Coop-Phane processen mod en gris ligesom dem, der blev ført mod dyr helt frem tilslutningen af 1700-tallet.En praksis, der er lige så mærkværdig, som den i dag er ukendt. En fortælling i fire akter.Vi følger Forbrydelsen, herefter Processen, der er skrevet som et retssagsdrama, hvor man møder de to parters advokater, offerets familie, vidnerne og eksperterne, publikum og nævningene samt grisen, der, som læseren vil se, gebærder sig på bedste beskub, og endelig retsformanden, der til sidst fælder sin dom: død ved hængning.Herefter følger Ventetiden, hvor alle hver især forbereder sig på svinets død: bødlen Jean, fader Paul, som skal skriftedyret, den grådkvalte familie og grisen, som Pinslen snart vil frigive.Coop-Phane kulegraver menneskets følelser, frygten, vrede, grusomheden og hævntørsten, men også medfølelsen eller sorgen. Det er en allegorisk tekst, hvor vi alle i dyret vil kunne genkende vores eget svin.

 • af Peter Bavnshøj
  115,95 - 270,95 kr.

  Bier spiller en vigtig rolle i det moderne samfund. De bestøver frugttræer, blomster og kornafgrøder. Beregninger fra EU-kommissionen viser, at biernes indsats ude i markerne øger høstudbyttet med helt op til tre milliarder kroner årligt alene i Danmark. Det tænker de færreste af os nok over, når talen falder på dette sort-gule fire centimeter lange insekt. Det er snarere honning, der falder os ind. Denne søde, klæbrige og gyldne masse, som bierne danner ud af blomsternes nektar, er da også hovedårsagen til, at bier og mennesker har haft et nært forhold i årtusinder. Og helt frem til at sukker i 1800-tallet blev tilgængeligt for almindelige danskere, var honning et uundværligt sødemiddel i madlavning, ølbrygning og naturligvis honningkager.I Biavlens kulturhistorie i Danmark fortæller museumsinspektør Peter Bavnshøj om danske biavlere fra oldtiden til i dag. Fra de første bistader i hule træstammer til nutidens opmærksomhed på vilde bier, sprøjtemidler og bæredygtighed. Bogen er den første udgivelse om biavlens udvikling i Danmark og portrætterer både professionelle biavlere og fritidsavlere. Honning er stadig det primære produkt, men bivoksen som man engang brugte til vokslys og til bronzestøbernes produktion af kirkeklokker, benyttes i dag også i alt fra kosmetik til overtræk til granater og moderne jagerfly.

 • af Gareth Steel
  98,95 - 148,95 kr.

  Gareth Steel wants you to understand vets in a way you never could have before.How it feels to watch a healed dog bound into their owner's arms. The joy of breathing life into the fluid-filled lungs of a newborn calf after a difficult labour. The satisfaction of rescuing a distressed sheep from the high-tide line.What it's like to work 100-hour weeks for less than the minimum wage. How it can scar your soul to euthanize a beloved puppy with its grieving family beside you. The pressure of having to know such a diverse range of medicine, that one hour you can be protecting yourself from a dangerously distressed horse and the next you can be performing delicate surgery on a tiny mouse. How all these pressures have built up to the extent that vets have four times the national suicide rate, and why.Gareth Steel has been a vet for nearly twenty years and has worked all over the UK, across both rural and city practices, dealing with all manner of household pets and farm animals. This is his fascinating raw account of just how involved the job is and the toll the extreme emotions that come with it can take, but it also a heart-warming and often humorous story of the desperate lengths we go to for the love of animals.

 • af Jean-Marc Rochette
  162,95 kr.

  I nationalparken Les Écrins i de franske Alper har den egenrådige Gaspard valgt tosomheden med sin hund Max. Han er jæger og fårehyrde, og en dag nedlægger han en stor hvid ulv, der kommer tæt på hans fåreflok.Men ikke længe efter dukker dens afkom op, og snart opstår en dødelig rivalisering mellem mand og ulv om retten til territoriet.En medrivende fortælling om mennesket og dyrets kamp for hver sin plads i naturen med et smukt og barsk bjerglandskab som scene.

 • af Redaktion Carsten Egevang
  401,95 kr.

  "QIMMEQ - The Greenland Sled Dog" is a tribute in text and images to a unique dog breed and the people surrounding it. With text contributions from 14 experts, the origin of the sled dog, its cultural significance, the contemporary use of the dog in Greenland and the dog's health, is described. Throughout the book, quotes from, and interviews with, Greenlandic mushers, emphasize their relationship with the sled dog. The book opens with preface by His Royal Highness Crown Prince Frederik of Denmark.The book is richly illustrated by award-winning photographer Carsten Egevang's black and white photos. In an intriguing layout, the sled dog is portrayed, the special bond between musher and the dogs as well as the dog's functions in today's Greenland is documented - all with the magnificent Greenlandic scenery as background. The book is also available in Danish (ISBN 9788797178003) and Greenlandic (ISBN 9788797178027) version.

 • af Gitte Kjær
  78,95 kr.

  Vi kalder ofte hunden for menneskets bedste ven. Hunde kan dog være meget mere end det. De kan være statussymboler, kollegaer, royale, film- og tv-personligheder samt stjerner på de sociale medier. Der findes mange unikke hunde i verden, og i en ny forunderlig bog fortæller Gitte Kjær om ekstraordinære hunde fra verdenshistorien og frem til i dag. Hunde der har markeret sig på en betydelig måde eller sat deres aftryk gennem historien. Bogen hedder ”Kongelige, kloge og kendte hunde”. Der tages afsæt i forskellige historier om hunde. Det kan være royale hunde, der har sat små og store poteaftryk på kongelige familier eller hunde der har skabt særstatus for dem selv og deres kendte ejermand. ”Kongelige, kloge og kendte hunde” gør dig klogere på de skæve, skøre og spændende historier der gemmer sig i hundenes univers. Læs f.eks. om: Hunden der fangede Osama Bin Laden; Pavens lille tæve; Wagners sære hunde; Christian VIIs gigantiske grand danois; Rumhvalpen Pushinka og mange flere. Om forfatterenGitte Kjær er journalist og har været redaktør på Børsen i flere år. Hun er hundeelsker og har stor interesse i at fortælle om de firebenede dyr.

 • - 'The nature book of the year'
  af Sam Lee
  113,95 - 148,95 kr.

 • af Katherine Rundell
  148,95 kr.

 • af Charis Mather
  78,95 kr.

 • af Karen Lykke Syse, Reingard Spannring & Toma¿ Gru¿ovnik
  549,95 kr.

 • af Pierre Le Neindre & Bertrand Deputte
  1.089,95 kr.

 • af Nikki Savvides
  224,95 kr.

  The experience of being charged at by a bull elephant is one of both abject fear and sublime wonder: fear at the sight of tusks and hulking body powering towards you matched with wonder in the presence of such strength, beauty and intelligence. But not all of Dr. Nikki Savvides' experiences working with captive elephants were frightening. Most were exciting and thought-provoking, all part of her decade-long quest to unravel the complex history of human-elephant relationships in Thailand. 'After The Forests: Thailand's Captive Elephants and Their People' explores the difficult matter of elephant welfare in tourism through the author's experiences as a passionate animal lover, volunteer tourist and academic. Nikki tells captivating stories about the awe-inspiring elephants she met on her journey and the dedicated people who are fighting to create a better future for them through ethical tourism ventures. This includes Indigenous mahouts, who - like their elephants - have suffered greatly as a result of deforestation, and whose unique life stories teach us much about what life was like before and after Thailand's forests were destroyed, for both elephants and their people.

 • af Joanna Bagniewska
  128,95 - 168,95 kr.

  From the familiar to the improbable, the gross to the endearing, The Modern Bestiary is a compendium of curious creatures. It includes both animals that have made headlines and those you've probably never heard of, such as skin-eating caecilians, harp sponges, or zombie worms - also known as bone-eating snot flowers. Arranged by elements (Earth, Water, Air), The Modern Bestiary contains well-known species told from new, unexpected angles (rats that drive cars; fish that communicate by passing wind), as well as stranger and lesser-known creatures, including carnivorous mice that howl at the moon, cross-dressing cuttlefish, and antechinuses - small marsupials that literally mate themselves to death. Finally, there are the 'aliens on Earth' - the incredible, the surreal, the magical - such as tardigrades, tongue-eating lice and immortal jellyfish, creatures so astonishing that they make unicorns look rather commonplace.Written by a zoologist with a flair for storytelling, this is a fascinating celebration of the animal kingdom.

 • af Kate J Kuligowski
  499,95 kr.

 • af Albert Leffingwell
  143,95 - 209,95 kr.

 • af Anna Carner
  205,95 kr.

  This true story describes the astonishing bond between a wild deer and the woman who fights to save her life. Named Blossom, the fawn thrives and matures into a sleek doe with a big personality. Their adventures are full of fun, at times, terrifying, as awareness blurs nature's wildlife boundaries, and love grows. Notoriety makes Blossom a target-to look at-or shoot at. Newspaper articles started the conversation. Neighbors and hunters joined up to protect the "Wild Ambassador of Tewksbury." Others bragged about using Blossom as bait and laughed about "Blossom burgers."

 • af Dawne Mccance
  1.141,95 kr.

 • af Chris Derose & Steve Tiger
  661,95 kr.

 • af Henry S. Salt
  213,95 kr.

 • af Kate J Kuligowski
  525,95 kr.

 • af Francoise Malby-Anthony
  108,95 - 188,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.