Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Sociale klasser

Her finder du spændende bøger om Sociale klasser. Nedenfor er et flot udvalg af over 122 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af F. Scott Fitzgerald
  44,95 - 186,95 kr.

 • - et portræt af det danske klassesamfund
  af Jørgen Goul Andersen, Lars Olsen, Lars Andersen, mfl.
  119,95 - 218,95 kr.

  Til overraskelse for mange er arbejderklassen stadig langt den største klasse i Danmark. 41 procent er faglærte og ufaglærte med almindelige job. Og 21 procent af danskerne i den erhvervsaktive alder står langvarigt uden for arbejdsmarkedet.Det er kun 1,6 %, der tilhører overklassen: selvstændige, topledere og nøglemedarbejdere med indkomster over 1,2 million. Men det er dem, der bestemmer på de store arbejdspladser, i kultur og medier og generelt i samfundslivet. De bor for sig selv i parallelsamfund især omkring Københavnsområdet og foretrækker skattelettelser frem for velfærd, regner debatten om fattigdom for noget pjat og tror ikke på velfærdsstatens fremtid. Toppen i beslutninger og meningsdannelse har med andre ord mistet troen på den samfundsmodel, som det store flertal sætter deres lid til.Gennem data og egne journalistiske reportager zoomer forfatterne ind på forskellige bydele i Danmark, deres sociale klasser og om bydelene før og nu. Især går de i dybden med Als og Aalborg. Her ligger Hasseris, det klassiske villakvarter for overklasse og højere middelklasse, og Aalborg Øst, et arbejderkvarter i fare for ghettoisering. Vi kommer tæt på områdernes skoler og kultur og indbyggernes sundhedstilstand og får dermed tegnet et konkret billede af de forskelle – økonomisk, geografisk og holdningsmæssigt – der præger vores land. 

 • af Pia Fris Laneth
  44,95 - 269,94 kr.

  Med sit helt særlige talent for at gøre fortiden levende, fortæller Pia Fris Laneth i 1915 historien om, hvordan kvinder og tyende blev borgere. Det er historien om, hvordan det danske folkestyre blev demokratisk, fra Enevældens afskaffelse i 1849 og frem til 1915 - 66 års hårdt arbejde for opnåelsen af retten til at uddanne sig, drive selvstændig virksomhed, organisere sig og deltage i politik samt juridisk ligestilling i ægteskabet. Rigt illustreret.

 • - Den danske samfundsmodel under pres
  af Jørgen Goul Andersen, Lars Olsen, Lars Andersen, mfl.
  44,95 - 161,95 kr.

  Bogen "Det danske klassesamfund" gør op med myten om, at 90 procent af danskerne er én stor middelklasse. Knap halvdelen af befolkningen tilhører »den glemte arbejderklasse« – sosu-assistenter, håndværkere, chauffører, butiksansatte og andre. En arbejderklasse, der har et mere brutalt og nedslidende arbejdsliv end de højtuddannede, som sætter den offentlige dagsorden.Det danske klassesamfund præsenterer en ny og omfattende statistisk kortlægning og tegner hermed et aktuelt socialt Danmarksportræt. Samtidig er bogen spækket med interviews og hverdags-beretninger, som sætter kød og blod på klasserne og deres levevis. Forfatterne runder af med kontroversielle bud på, hvordan vi træder op mod klasseskellene. 

 • - Et systembarns rå fortælling
  af Anders Ryehauge & Henriette Karlsen
  160,95 - 172,95 kr.

  En iskold aften stak Henriette Karlsen af fra sin mors lejlighed og løb på bare tæer gennem Amagers gader. Hun var 15 år og havde fået nok af de voksnes druk og vold — og af, at ingen troede på hende, når hun fortalte om sit liv. I flere måneder levede hun på Christiania, indtil hun blev anbragt på et kommunalt bosted og mistede den sidste gran af tillid til systemet, for her forvandlede tilværelsen sig hurtigt til en endeløs narkofest. Nu er hun 27 år gammel og tager ordet. Ama'r halshug er hendes rå og ærlige fortælling om at vokse op i et hjem og i et miljø, hvor børn ikke har en stemme , selv om de i årevis bliver svigtet af både forældre og myndigheder.Hun beskriver, hvordan hun allerede i sine tidlige barndomsår lærte at gebærde sig blandt uforudsigelige voksne på Amagers brune værtshuse, og hvordan den fysiske og psykiske vold hele tiden lå på lur derhjemme. Hun overlevede ved selv at blive en hård, voldelig og opmærksomhedskrævende pige, der forgæves forsøgte at råbe de sociale myndigheder op med sandheder og løgne.Ama'r halshug giver et sjældent indblik i en verden, som de færreste kender til, og er en ung kvindes modige opgør med sin families sociale arv — og med et velfærdssamfund, der svigter.

 • af Søren Kolstrup, Anette Eklund Hansen & Lars K. Christensen
  158,95 kr.

  Danskerne er en nation af lønarbejdere. Tre ud af fire voksne under pensionsalderen er erhvervsaktive. Af de erhvervsaktive er mere end 90% lønarbejdere. 1,7 mio. danskere er i dag medlemmer af en fagforening. Vil man forstå ikke bare Danmarkshistorien, men også baggrunden for tidens aktuelle diskussioner om f.eks. arbejdstid, velfærdsreformer og solidaritet, kommer man ikke uden om at beskæftige sig med arbejderklassens og arbejderbevægelsens historie. Der er gennem årene skrevet mange bøger om specielle sider af denne historie, fra arbejdernes kultur og levevilkår til biografier over kendte politikere. Denne bog samler hele historien på en let tilgængelig, men samtidig grundig måde. Værket kan fungere som en uundværlig håndbog i kraft af dens veludbyggede indeks og temaartikler, som sætter læseren ind i tværgående temaer som kultur og demokrati. Bogen er tænkt som et oversigtsværk, som henvender sig både til almindeligt interesserede læsere såvel som til de, der ønsker en introduktion til et nærmere studium. Bogen er rigt illustreret og kan læses blot for den gode histories skyld...

 • af Tom Thinggaard Pedersen
  295,95 kr.

  At være mentor for socialt udsatte er en fantastisk opgave og et spændende læringsrum. Det er også en alvorlig opgave, som kræver, at man forstår sin rolle og har de rigtige værktøjer. Denne bog er en komplet guide til dig, der skal være mentor. Du får konkrete værktøjer og brugbar viden, der kan hjælpe dig i dit arbejde som mentor. Lær blandt andet: De tre hovedområder inden for mentoring af socialt udsatte Hvilken rolle du skal udfylde som mentor Faserne, som et mentorforløb gennemgår, og hvordan du får det bedste ud af hver fase Hvorfor din forberedelse er afgørende for resultatet af mentorforløbet Hvordan du sammen med mentee sætter mål og fastholder motivationen De fem kompetenceområder, som mentor og mentee bør arbejde med Samtaleteknikker, der gør mentorarbejdet nemmere Hvordan du håndterer konflikter Hvad du skal gøre, hvis der opstår problemer undervejs Den gode mentors 10 bud Samtidig får du en veludstyret værktøjskasse med alle de skemaer, modeller og tjeklister, du har brug for som mentor. Bogen er tænkt som en brugsbog. Læs den i sin helhed eller i bidder. Hav den på hylden og brug den, når du oplever problemer og udfordringer eller står i et dilemma som mentor. Der er god plads i margen til dine personlige notater.

 • af Oded Galor
  108,95 - 198,95 kr.

 • af Frede Bräuner & Tom Thinggaard Pedersen
  177,95 kr.

 • af Angela Y. Davis
  174,95 - 236,95 kr.

  Kvinder, race og klasse er Angela Davis hovedværk fra 1981 om sorte kvinders undertrykkelse og kvindebevægelsens udfordringer og muligheder.Denne banebrydende historie om race, køn og klasseulighed fra slaveriets tid til aktuelle uretfærdigheder tilbyder et alternativt syn på kvinders kamp for frigørelse. Ved at spore de sammenflettede kampe for slaveriets afskaffelse og kvinders stemmeret, undersøger Angela Davis racismen og de klassefordomme, der er forbundet med den hvide feminismes elitisme. Kvinder, race og klasse er også fortællingen om de heltinder, der gjorde modstand og nægtede at acceptere det liv, de blev født ind i.Udgivelsen er støttet af Augustinus Fonden, Statens Kunstfond, Sportsgoods Fonden og Bestles Fond.

 • af Claudia Goldin
  176,95 - 221,95 kr.

  A renowned economic historian traces women's journey to close the gender wage gap and sheds new light on the continued struggle to achieve equity between couples at homeA century ago, it was a given that a woman with a college degree had to choose between having a career and a family. Today, there are more female college graduates than ever before, and more women want to have a career and family, yet challenges persist at work and at home. This book traces how generations of women have responded to the problem of balancing career and family as the twentieth century experienced a sea change in gender equality, revealing why true equity for dual career couples remains frustratingly out of reach.Drawing on decades of her own groundbreaking research, Claudia Goldin provides a fresh, in-depth look at the diverse experiences of college-educated women from the 1900s to today, examining the aspirations they formed-and the barriers they faced-in terms of career, job, marriage, and children. She shows how many professions are "e;greedy,"e; paying disproportionately more for long hours and weekend work, and how this perpetuates disparities between women and men. Goldin demonstrates how the era of COVID-19 has severely hindered women's advancement, yet how the growth of remote and flexible work may be the pandemic's silver lining.Antidiscrimination laws and unbiased managers, while valuable, are not enough. Career and Family explains why we must make fundamental changes to the way we work and how we value caregiving if we are ever to achieve gender equality and couple equity.

 • af Tom Thinggaard Pedersen
  244,95 kr.

 • af Tom Thinggaard Pedersen
  148,95 kr.

 • af Marc Angélil, Charlotte Malterre-Barthes, Julian Schubert, mfl.
  229,95 kr.

 • af Scott Galloway
  145,95 kr.

 • af Bernie Sanders
  218,95 kr.

  THE SUNDAY TIMES AND NEW YORK TIMES BESTSELLER'Galvanizing and uplifting' The Guardian'Bernie Sanders has changed US politics forever' Owen JonesIt's OK to be angry about capitalism. It's OK to want something better. Bernie Sanders takes on the 1% and speaks blunt truths about a system that is fuelled by uncontrolled greed, and rigged against ordinary people. Where a handful of oligarchs have never had it so good, with more money than they could spend in a thousand lifetimes, and the vast majority struggle to survive. Where a decent standard of living for all seems like an impossible dream.How can we accept an economic order that allows three billionaires to control more wealth than the bottom half of our society? How can we accept a political system that allows the super-rich to buy elections and politicians? How can we accept an energy system that rewards the fossil fuel corporations causing the climate crisis? How can we let it happen any longer? We must demand fundamental economic and political change. This is where the path forward begins.It's OK To Be Angry About Capitalism presents a vision of what would be possible if the political revolution took place. If we would finally recognize that economic rights are human rights, and work to create a society that provides them. This isn't some utopian fantasy; this is democracy as we should know it. Is it really too much to ask?

 • af Cory Doctorow & Rebecca Giblin
  108,95 kr.

  A FINANCIAL TIMES BOOK OF THE YEARA call to action for the creative class and labour movement to rally against the power of Big Tech and Big Media.Corporate concentration has breached the stratosphere, as have corporate profits. An ever-expanding constellation of industries are now monopolies (where sellers have excessive power over buyers) or monopsonies (where buyers hold the whip hand over sellers) ¿ or both.Scholar Rebecca Giblin and writer and activist Cory Doctorow argue we¿re in a new era of `chokepoint capitalism¿, with exploitative businesses creating insurmountable barriers to competition that enable them to capture value that should rightfully go to others. All workers are weakened by this, but the problem is especially well illustrated by the plight of creative workers.By analysing book publishing and news, live music and music streaming, screenwriting, radio, and more, Giblin and Doctorow deftly show how powerful corporations construct `anti-competitive flywheels¿ designed to lock in users and suppliers, make their markets hostile to new entrants, and then force workers and suppliers to accept unfairly low prices.In the book¿s second half, Giblin and Doctorow explain how to batter through those chokepoints, with tools ranging from transparency rights to collective action and ownership, radical interoperability, contract terminations, job guarantees, and minimum wages for creative work.Chokepoint Capitalism is a call to workers of all sectors to unite to help smash these chokepoints and take back the power and profit that¿s being heisted away ¿ before it¿s too late.

 • af Yuval Noah Harari
  163,95 kr.

  Hvad er de største udfordringer i verden i dag? Hvad er den dybere betydning af disse udfordringer? Og hvordan kan vi hver især finde vores vej igennem dem? 21 HISTORIER OM DET 21. ÅRHUNDREDE undersøger nogle af de vigtigste problemer og begivenheder lige nu, blandt andet terrorisme, fake news, immigration, global opvarmning og Donald Trump. Yuval Harari tager også fat på mere nære emner som menneskelig modstandskraft, beskedenhed og meditation. Yuval Hararis forrige bøger er blevet verdensomspændende bestsellere. I Sapiens skrev han om vores fortid, og i Homo Deus skrev han om vores fremtid. I 21 historier om det 21. århundrede kigger han på her og nu - og hjælper os med at fokusere på de vigtigste spørgsmål, vi bør stille os selv i dag.

 • af Andrea Elliott
  104,95 kr.

  PULITZER PRIZE WINNER • NATIONAL BESTSELLER • A “vivid and devastating” (The New York Times) portrait of an indomitable girl—from acclaimed journalist Andrea Elliott “From its first indelible pages to its rich and startling conclusion, Invisible Child had me, by turns, stricken, inspired, outraged, illuminated, in tears, and hungering for reimmersion in its Dickensian depths.”—Ayad Akhtar, author of Homeland ElegiesONE OF THE TEN BEST BOOKS OF THE YEAR: The New York Times • ONE OF THE BEST BOOKS OF THE YEAR: The Atlantic, The New York Times Book Review, Time, NPR, Library JournalIn Invisible Child, Pulitzer Prize winner Andrea Elliott follows eight dramatic years in the life of Dasani, a girl whose imagination is as soaring as the skyscrapers near her Brooklyn shelter. In this sweeping narrative, Elliott weaves the story of Dasani’s childhood with the history of her ancestors, tracing their passage from slavery to the Great Migration north. As Dasani comes of age, New York City’s homeless crisis has exploded, deepening the chasm between rich and poor. She must guide her siblings through a world riddled by hunger, violence, racism, drug addiction, and the threat of foster care. Out on the street, Dasani becomes a fierce fighter “to protect those who I love.” When she finally escapes city life to enroll in a boarding school, she faces an impossible question: What if leaving poverty means abandoning your family, and yourself? A work of luminous and riveting prose, Elliott’s Invisible Child reads like a page-turning novel. It is an astonishing story about the power of resilience, the importance of family and the cost of inequality—told through the crucible of one remarkable girl.  Winner of the J. Anthony Lukas Book Prize • Finalist for the Bernstein Award and the PEN/John Kenneth Galbraith Award • Longlisted for the Baillie Gifford Prize

 • af George Orwell
  193,95 kr.

  “Ægte genialitet … al hans vrede og frustration fandt deres første rigtige udtryksmiddel i Vejen til Wigan Pier.” – Peter Ackroyd, The TimesVejen til Wigan Pier er en berømt reportageroman af George Orwell. Bogen har ikke tidligere været oversat til dansk og udkommer her for første gang på dansk.Bogens første del er en af Orwells mest berømte reportager fra hans ophold blandt kulminearbejdere i Nordengland i vinteren 1936. I sin usædvanligt klare og enkle stil beskriver han minearbejdernes hårde arbejde, den usle løn og de elendige boligforhold, som han også prøvede på egen krop.Bogens anden del er et essay, hvor Orwell beskriver og analyserer det engelske klassesamfund med afsæt i skildringer af sit eget liv og opvækst. Med et eminent blik for detaljerne viser han, hvordan de skarpe klasseskel står i vejen for socialismens fodfæste i England, hvilket han anser for et tvingende nødvendigt værn mod fascismens fremmarch.Opholdet i Wigan gjorde Orwell til overbevist socialist, idet han så den økonomiske ulighed, kapitalismen kunne medføre. Han var dog kritisk overfor flere af de socialistiske bevægelser og spidder i bogen den overfladiske socialisme, hvor man sympatiserer med arbejderne, men ikke omgås dem. Resultatet var, at Orwell provokerede både det politiske venstre og højre, der begge tog afstand fra ham eller brugte ham ved at tage ham til indtægt for egne synspunkter.Vejen til Wigan Pier er nr. 39 på The Guardians liste '100 best nonfiction books of all time'."... fremragende reportage fra Nordenglands barske kulminer (...) Kulminekapitlerne vokser til en blændende karakteristik af det britiske klassesamfund (...) hvis man vil ind under huden på manden, som skrev nogle af det tyvende århundredes væsentligste romaner – 'Animal Farm' (senest udsendt på dansk under titlen 'Dyregården') samt '1984', hans klassiker om Storebror-samfundet – er det denne bogs anden halvdel, man skal læse." – Jes Stein Pedersen, Politiken ❤❤❤❤❤ Langt om længe udkommer George Orwells The Road to Wigan Pier på dansk. En kras reportage fra klassesamfundets mørkeland og et sylespidst opgør med salonsocialismen … reportagejournalistik i mesterklassen … en kongenial oversættelse af Lærke Pade og med et indsigtsfuldt efterord af Per Stig Møller … Hvis man holder af 1984 og Dyregården, som begge blev genudgivet i fjor, vil man ved læsningen af Vejen til Wigan Pier se tegningen til den kritik af masseforførelse og underkastelse, som begge disse klassikere på forskellig vis kredser om.” – Adam Holm, Weekendavisen“I dette år, 1936, blev George Orwell med sine rejser til Wigan og Barcelona til den George Orwell, der skrev sig ind historien.” – Per Stig Møller, Efterord, Vejen til Wigan Pier“Orwells originalitet som forfatter består i uvilligheden til at acceptere udsagn og teorier, som ikke har bund i det selvoplevede. (…) Som en vigtig påmindelse om, at vores samfundsmæssige virkelighed nok er mere speget og indfældet, og vi mennesker repræsenterer langt mere kultur og vaner og religion, end vi normalt er klar over, er Orwells bog pligtlæsning.” – Henrik Gade Jensen, indblik.dk“Lyden af en stor forfatter, der finder sin autentiske stemme.” – Robert McCrum, The Guardian“Reportageromanen er intensiv læsning fra start til slut, og der er uden tvivl meget visdom at hente i Orwells ord (...) Det intense i livet, der bliver beskrevet, er eviggyldigt, og hans tanker om vores verden og samfund er lige så gyldige nu, som de var det dengang.” ­– Louise Trankjær, Skriv for livet“Orwell er en forfatter med en exceptionel umiddelbarhed, friskhed og energi – han er påståelig og dristig, skiftevis vred og meget blid … kvaliteterne i Orwells prosa er først og fremmest, at den normalt er forbilledlig klar og enkel.” – Richard Hoggart, Introduction, The Road to Wigan Pier, Penguin, 1989“Afskyeligheden i indledningen … er uovertruffen. Han synes at påvirke den moderne verden, som Engels påvirkede 1840-50’ernes verden. Men med den forskel, at Orwell er en født forfatter, hvor Engels, trods sin fyrige og strålende karakter, ganske enkelt ikke var forfatter.” – Edith Sitwell

 • - How Millennials Became the Burnout Generation
  af Petersen Anne Helen Petersen
  168,95 - 258,95 kr.

  An incendiary examination of burnout in millennialsthe cultural shifts that got us here, the pressures that sustain it, and the need for drastic change

 • af Jamaica Kincaid
  163,95 kr.

  Den caribiske teenagepige Lucy kommer til New York for at arbejde som au pair hjemme hos Lewis og Mariah og deres fire børn. Parret lever på over- fladen et velsignet liv, de er smukke, rige og fremstår glade. Men alligevel fornemmer Lucy fra starten revner i facaden. Med en blanding af vrede og medfølelse gransker Lucy fejlslutnin- ger og sandheder i sine arbejdsgiveres tilværelse og sammenligner dem med virkeligheden hvor hun kommer fra. Lucy har ingen illusioner om sin fortid, men er heller ikke indstillet på at blive ført bag lyset af den amerikanske drøm. Selv bærer Lucy på en fortælling om opbrud fra hjemmet og et stærkt ønske om at skabe sin egen skæbne – en fortælling som ingen andre end hun selv kender til. Lucy er en af Kincaids mest læste romaner, et stærkt og originalt portræt af en ung kvinde som opdager og opfinder sig selv.Lucy er smukt oversat af Camilla Christensen og udkom første gang på dansk i 1993.

 • af Tom Thinggaard Pedersen
  148,95 kr.

 • af Tom Thinggaard Pedersen
  148,95 kr.

 • af Tom Thinggaard Pedersen
  98,95 kr.

  Being a mentor to disadvantaged and marginalised people is a wonderful job and an exciting learning opportunity. It is also a serious task, demanding that you fully understand your role and have precisely the right tools. This book is a complete guide for anyone who wants to be a mentor. It is full of practical tools and useful knowledge to help you in your work as a mentor. The book is intended to be a user's manual. Read it through, or read it bit by bit. Put it on your bookshelf as a reference when you encounter problems or challenges or find yourself in a dilemma as a mentor. The book has ample margin space for your personal notes. Learn: The three main areas within mentoring for the disadvantaged and marginalised people Your role as a mentor The phases in a mentoring processand how to get the best out of each phase How to prepare in order to secure a successful mentoring process How to set goals with the mentee and maintain motivation The five important areas of competence for the mentor and mentee Interview techniques to make for a smoother mentoring process Conflict management What to do about problems during the process The mentor's ten commandments.

 • af Thomas Piketty
  92,95 kr.

  Ofte diskuteres det om racisme overhovedet eksisterer, men faktum er at racisme kan måles. Ifølge Thomas Piketty er racismen indlejret i de samfundsmæssige og økonomiske strukturer. Men selvom der overalt kan observeres ulighed, som har at gøre med menneskers ophav, er der meget lidt politisk vilje til at sætte ind overfor diskrimination og racisme. Vil vi bekæmpe racialiseret eller identitetsmæssig ulighed, er det nødvendigt at bekæmpe klassemæssig ulighed i bredere forstand. Udfordringen bliver at udtænke en transnational model, som giver os mulighed for at måle og modvirke racisme. Thomas Piketty (født 1971) er professor ved École d’économie de Paris, som han i 2006 var med til at etablere. Han er forfatter til hovedværkerne Kapitalen i det 21. århundrede (2013) og Kapital og ideologi (2019), essaysamlingen Mod en ny socialisme (2021) og En kort historie om lighed (2022).

 • af Brian Elliott
  355,95 - 1.326,95 kr.

 • af Erik Olin Wright
  141,95 - 256,95 kr.

 • af Anya Ahmed, Deirdre Duffy & Lorna Chesterton
  349,95 - 1.026,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.