Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Kønsstudier: mænd og drenge

Her finder du spændende bøger om Kønsstudier: mænd og drenge. Nedenfor er et flot udvalg af over 148 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Vores vrede, ansvar og potentiale
  af Sebastian Lynggaard
  177,95 - 192,95 kr.

  Det er på tide at indse, at vores kønsfællesskab trænger til en extreme home makeover. Hvis vi ikke selv er med til at fortælle hvad mænd er – og hvad mænd kan blive – så bliver det bestemt for os. Det er vigtigt, at man som mand ikke tager afstand fra andre mænd, men tager ansvar og bliver en del af løsningen på de udfordringer, der præger den moderne mandearena.I 2019 oprettede Sebastian Lynggaard den anonyme instagramprofil @Herligesvend, hvor han poster memes fyldt med glimmer, pastelfarver og nuttede dyreunger. Nogle af opslagene er harmløse, relaterbare memes om tømmermænd og modvind på cykelstien, men mange af dem tager fat på aktuelle, politiske emner som MeToo og ulighed. Hver gang profilen postede politisk indhold, blev indbakken fyldt med nedladende og direkte aggressive beskeder fra mænd, der gik ud fra, at en kvinde stod bag profilen.Det blev noget af en øjenåbner for Sebastian Lynggaard, som i denne bog dykker ned i, hvorfor nogle mænd bliver så vrede, at de sender nedladende beskeder til en memeprofil, opfører sig voldeligt eller begår overgreb. Han kigger indad og ser tilbage på de følelser, der opstår i unge drenge, efterhånden som de bliver mænd; mindreværd og skam, vrede og ensomhed.Sebastian Lynggaard aka @Herligesvend oprettede i 2019 sin memeprofil, der i dag har nået over 50.000 følgere. I 2021 stod han frem som profilens ejer, og har i den forbindelse været interviewet af DR, Femina, m.fl.

 • - mandens forhold til kvinderne - det personlige aspekt
  af Kåre Fog
  223,95 kr.

  Denne bogs grundtese er at den mand der er pænt opdraget og gør alt det rig­tige, som han har fået at vide af sin mor at han skal gøre, eller som feministerne siger at han skal gøre, han har meget lidt held med kvinderne. Han tror at kærlighed er en særlig intens form for venskab mellem to mennesker der har­monerer særlig godt; det eneste han ved, som han kan gøre for at være attraktiv for en kvinde, er at vise sig som et rigtig godt, pålideligt, venligt og hjælpsomt menneske. Hvis han bliver gift, vil hans flinkhed og især hans manglende vilje til at sætte grænser betyde at konen mister respekten for ham. Hun vil skilles, og skilsmissen skal foregå sådan at hun får mest mulig følelsesmæssig hævn over sin mand - jo flinkere han har været, jo mere hævn ønsker hun over ham. Den flinke mand forstår ikke kvinden, er dårlig til at vise og afkode kropssprog, og tager kvinders ord for pålydende. Hvis han spørger kvinder til råds om, hvordan de ønsker at en mand skal være, får han vildledende svar, for kvin­derne er ikke selv bevidste om hvad de ønsker. En fræk og kynisk fyr, derimod, har helt anderledes tag på kvinderne. Kvinder på stribe fascineres af en badboy, og de kan ikke selv forklare, hvorfor de gør det. Særlig grelt er det, når vi ser på mordere og andre voldsforbrydere. Masse-og seriemordere har utroligt store fanskarer blandt kvinder; deres tilbedelse er ikke kun udtryk for empati; hvis de kan blive gift med en sådan mand, og få børn med ham, gør de det gerne. Mest attraktiv er dog som regel en alfa-han, altså en mand der naturligt tager eller tildeles lederrollen i sociale sammenhænge. Hvad der gør alfa-hannen at­traktiv, ud over social position og penge, er ikke mindst hans kropssprog.

 • af Thomas Skov
  157,95 - 187,95 kr.

  En morsom og personlig guide med erfaringer og gode råd fra andre fædre om alle de ting, man gerne vil vide, når man skal være far. Thomas Skov har skrevet en bog om at være far. Den indeholder ikke svaret på alle dine spørgsmål om, hvordan en baby virker. Hvis dit barn pludselig drejer hovedet 360 grader og har lilla afføring, kan du ikke finde løsningen her. Da vil det være bedst at kontakte sundhedsplejersken. Eller et cirkus. Han påstår heller ikke, at bogen kan lære dig, hvordan du opdrager dit barn, så det bliver fornuftigt og forandringsparat med mod på livet … Men den her bog er til dig, der skal være far, eller som måske står midt i det. For det er ikke nødvendigvis nemt at blive far. Man underviser ikke om det i skolen. Du kan ikke gå til ”FAR” i din fritid, og som Thomas siger, satte hans egen far sig heller aldrig ned og sagde: ”Godt, sønnike, nu skal jeg lære dig at være far … ” Så at være far har han selv måtte finde ud af, og noget af det allermest betryggende, når han har været presset over, hvordan fa’en man er det, har netop været at hente erfaringer hos andre fædre. I Hvad enhver far bør vide fortæller Thomas Skov om de tanker, han har gjort sig om at få børn, og helt unikt har han inviteret medlemmer af sin fædregruppe til også at bidrage. Bogen er således fyldt med erfaringer, oplevelser og refleksioner om alt fra den første ble, babygylp og manglende søvn til uforbeholden kærlighed samt gode råd, tips og tricks. Formålet med bogen er, at du skal vide, at du som far er vigtig – at du ikke er alene. De andre fædre, har din ryg. Du har deres. Bogen er illustreret af Martin Sommer – tegneren bag den humoristiske duo @jegfinderselvud, der har over 150.000 følgere på Instagram.

 • af Lars Daneskov
  172,95 kr.

  Ny revideret udgave. Du har ikke læst Da Vince Mysteriet, men kan Lotte bager udenad. Du har ikke hørt den nye Madonna, men kender sangen fra Byggemand Bob og navnene på alle fire Teletubbies. Du har for længst glemt, hvordan det er at sove længe, men ved til gengæld, hvad en pakke libero koster og hvordan, man vasker farvekridt af tapet. Du er blevet far.At få et barn er det største bombenedslag, du vil opleve i dit liv. Din kæreste er pludselig blevet dit barns mor, dine skjorter har gylp på skuldrene, og du er fra nu af én, der får askebægre i trylledej til jul og ved, hvad ordene lækagebarriere og brystpumpe betyder.Far på færde er en underholdende og personlig beretning om at blive far og langsomt lære at være det. Det er en brugsvejleding til dem, der ikke ved, hvad de går ind til og en trøst og syndsforladelse til alle, der står midt i det: Du er ikke alene.

 • af Helene Bovin
  227,95 kr.

  En fødsel er et af højdepunkterne i livet sammen som par – men hvordan kan du som mand bedst muligt være til stede og støtte din kvinde i processen? Og hvad er det egentlig, der foregår? Hvilke faser består en fødsel af, og hvad betyder de mange fagudtryk, læger og jordemødre bruger? Alt det får du besked om i denne bog. Den er skrevet af en erfaren jordemor, der i et ligefremt og letforståeligt sprog gennemgår fødslen fra A til Z. Du lærer alt om hormoner, om smerter og smertelindring, om komplikationer, og om det udstyr og de redskaber, du ser på fødegangen. Du kan også læse korte beretninger om, hvordan andre mænd har oplevet fødslens forskellige faser. Når du har læst denne bog, ved du kort sagt, hvordan du som mand bedst kan blive en aktiv og givende part af fødslen, så den bliver en fælles oplevelse, der styrker jeres parforhold.Helene Bovin er uddannet jordemoder, sundhedsantropolog og psykoterapeut. Hun har arbejdet på føde-, barsels og svangreafdelinger på både små og store fødesteder, og hun har i en årrække haft egen klinik i Aarhus. Senest har hun specialiseret sig i arbejdet med sårbare familier. I dag er hun selvstændig jordemoder.

 • af Carl-Mar Møller
  309,95 kr.

  Leder af Par, sexolog og psykoterapeut skolen siden 1985 hvor flere end 400 Parterapeuter, Sexologer og Psykoterapeuter er blevet uddannet.www.carl-mar.dk 77@carl-mar.dk Ny og længere udgave 2016.Bogen handler om mandens udfordringer og udvikling, fra han bliver født, til han er omkring 60 år. Bogen er skrevet, så alle kan læse den. Carl-Mar Møller er leder af Par, Sexolog og Psykoterapeut Skolen. Han har uddannet flere end 400 sexologer, Sexologer, parterapeuter og psykoterapeuter siden 1985. Bogen er lavet som et opslagsværk og fungerer som et debatoplæg. Forord af Joan Ørting. Carl-Mar Møllers udgivelser siden 1996: Hvad kvinder ikke ved om mænd Bliv en bedre kæreste Seksualitet og følelser Hvordan skaber du stærke børn? Bliv en gladere kollega Aben og Rotten Selvværdets gåder Energiens Hemmeligheder Kvinder Parterapi Metoder Samtalespillet Kroppsyke Terapi Parterapi, DVD Mit liv med alkoholiske forældre, af Helle Møller Mænd Anmeldelse af Sexolog Joan Ørting Jeg har lyst til at starte dette forord med at postulere, at hvis du læser dette, er du sikkert en kvinde. Bogforlagene er enige om at mænd ikke læser bøger, og da slet ikke sådan en slags bog som denne her. Og alligevel skriver Carl-Mar en bog til mænd, oven i købet på 600 sider og uden billeder, for han er ligeglad med hvad andre siger. Bogen skal ud og det er den kommet. Og sikke en bog. Jeg tror at det er den mest indsigtsrige bog jeg nogen sinde har læst, og det selvom jeg er kvinde. Men hvilken kvinde kan ikke få noget ud af at kigge ind i mændenes omklædningsrum, og med de bedste hensigter suge til sig, og senere vise i handling hvor meget man pludselig har lært. Så er du kvinde, der læser disse linier nu, så stop endelig ikke ved forordet, for denne bog indeholder alt det du ikke vidste, at du ikke vidste. Selv er jeg blevet fan af Carl-Mar efter disse timers læsning, og jeg hører mig selv citere ham i hvert eneste foredrag jeg holder: ""Carl-Mar siger, at mænd mister deres selvværd i parforholdet, fordi deres koner glemmer at rose dem"". ""Hvis kæresten husker at rose og beundre manden hver dag, får hun en engageret og nærværende mand"". Bare det at Carl-Mar slår et slag for, at det ikke kun er kvinden, men også manden der skal roses hver dag, er noget nyt. At han videre pointerer, hvor vigtigt det er at give mandens penis opmærksomhed hver eneste dag, er som brænde til det bål, som mange kvinder gerne ville se ham grillet på. Selv er jeg overbevist om, at han har ret i, at manden har svært ved at mærke sig selv og sin kærlighed til kvinden, hvis hun ignorerer hans vigtigste legemsdel, og så simpelt er det. ""Se den nu kvinde, rør ved den og jeg er din for evigt"". At kvinden så nægter at gøre det, er der mange grunde til, og dem kan vi heldigvis også læse om i bogen; mandens 25 fejl er nemlig sirligt ridset op, og mon ikke alle kvinder kan give ham ret i dem? Carl-Mar efterlader ingen huller i bogen, alt er beskrevet ned til mindste detalje, fra mandens fødsel til han bliver 60 år gammelwww.carl-mar.dk77@carl-mar.dk48 28 11 22 fastnetINDHOLDSFORTEGNELSE Forord af Joan Ørting........................................................... 17 Indledning: Hvem er Carl-Mar Møller? .............................. 19 Hvorfor denne bog?.............................................................. 25 Nogle danske mænd er undertrykte...................................... 26 Kærlighedens gåder ............................................................. 28 Nogle forskelle på manden og kvinden................................ 30 KAPITEL 1 MANDENS BARNDOM...................................................... 33 Drengens verden .................................................................. 36 Nogle institutioner skaber feminine drenge ........................ 39 Den fremtidige børnehave.................................................... 42 Drenge og indlæring............................................................. 43 Hvordan skaber du stærke drenge?...................................... 44 De stærke børn...................................................................... 48 Hvad drenge elsker .............................................................. 49 Børn elsker kærlige skideballer............................................. 50 Den store forskel på dreng og pige....................................... 51 Forskel fra fødslen................................................................ 53 Fra 6. uge i graviditeten........................................................ 55 Nogle forskelle på dreng og pige.......................................... 56 Drengens og pigens natur...................................................... 65 Drengens og pigens følelsesmæssige behov.......................... 66 KAPITEL 2 MANDEN OG HANS FORÆLDRE................................. 68 Hvorfor nogle forældre har svært ved at lytte .................... 68 Nogle mænd er ikke interesseret i børn................................. 69 Sådan skaber man børneinteresserede fædre........................ 71 Når børnene er bange for deres far....................................... 74 Faderens manglende evne til at leve sig ind i datterens verden 76 Faderens omsorg udvikler datterens seksualitet................... 77 Når far bliver jaloux.............................................................. 78 En enlig fars beretning.......................................................... 79 Derfor undgår nogle fædre børnene efter en skilsmisse....... 84 Når jeg skal være stedfar...................................................... 85 Når barnet er tvunget til at se sin voldelige far..................... 87 Når barnet har magten over forældrene................................ 90 Negative bindinger til forældre............................................. 92 Når forældre ikke vil tage imod barnets vrede..................... 95 Når drengen er mor for sin mor............................................. 96 KAPITEL 3 MANDEN OG GRAVIDITET/FØDSEL.......................... 98 Mænd kan få fødselsdepression........................................... 98 En mands beretning om oplevelsen og følelserne under en fødsel............................................ 99 Nogle mænd bliver triste af at blive vækket om natten...... 104 Børn bliver mere syge, når de mangler omsorg................... 105 Først manden, så kvinden og til sidst børnene.................... 107 Farvel Far............................................................................ 108 Delebørn.............................................................................. 109 KAPITEL 4 UNGDOM............................................................................ 111 Misbrug og unge................................................................. 111 Mobning i skolen................................................................. 114 Misbrug i puberteten kan give forvrænget personlighedsudvikling................................................... 116 Alt for mange unge ved ikke, hvor farligt ecstasy, speed og svampe er......................................................... 118 Når forældre kommer i fængsel.......................................... 119 Hvorfor nogle børn bliver kriminelle som voksne............... 119 Unges flugt fra familien over i kriminelle miljøer............... 122 Kriminalitet blandt unge..................................................... 123 Hvordan jeg overlevede at vokse op med en alkoholiker i familien.................................................. 125 Narkomaner under 18 år .................................................... 130 Kokain og spiritus............................................................... 131 Drenge og krudt ................................................................. 132 Drengens indre kriger og hans seksualitet .......................... 133 Manden og hans mor........................................................... 135 Sønnen vil erobre sin mor fra sin far................................... 139 Manden og hans far/stedfar................................................ 140 KAPITEL 5 KUN MÆND KAN SKABE STÆRKE MÆND........... 146 Loyalitet blandt mænd........................................................ 146 Nogle kvinder skaber svage mænd..................................... 147 Nogle mødre giver deres mand lavt selvværd ................... 152 KAPITEL 6 MANDENS SEKSUALITET............................................ 154 Pikken................................................................................. 154 Behovet for seksualitet....................................................... 156 Hvad tænder manden på?................................................... 160 Følelserne tager over, når du når de 30............................... 161 Mandens orgasme............................................................... 162 Mænd har brug for totalorgasme........................................ 164 Mange mænd får ikke orgasme........................................... 167 Orgasme - tag sagen i egen hånd........................................ 168 Når pikken går sine egne veje............................................. 173 Når mandens pik er blevet omsorgssvigtet......................... 174 Hvad betyder kvindens udseende?..................................... 175 Manden og hans overvægtige kæreste................................ 177 Hvorfor har en kvinde lyst til en mand?............................. 180 Hvordan skal drømme manden så være?............................ 180 Mænd tænder gennem øjnene, kvinder gennem ørerne...... 182 En vild hingst ud over grønne enge.................................... 184 At kysse, så det svimler...................................................... 185 Den perfekte elsker............................................................. 187 Selvværd og sex hænger sammen....................................... 190 For meget svaghed dræber kvindens lyst til sex................. 193 At tage imod kærlighed er at være afhængig af sex........... 195 Når en mand skal have sex efter en lang pause................... 196 Hvorfor falder din potens?................................................. 197 Gummipik........................................................................... 201 Når den ikke vil op at stå.................................................... 202 Hvorfor bliver nogle mænd impotente?.............................. 204 Hvorfor mister kvinden lysten til manden? ....................... 206 Mangel på sex kan gøre manden overvægtig...................... 208 Hvorfor kan mænd blive overvægtige af at blive afvist seksuelt?................................................... 209 Ti kg kærlighed mod fem kg............................................... 211 Dyrker du kun sex en gang om måneden?.......................... 212 Jeg er imod utroskab........................................................... 214 Midaldrende mænd og unge piger...................................... 217 Pikkens 10 bud.................................................................... 219 KAPITEL 7 MANDENS FORHOLD TIL VENNER.......................... 220 Mænd hæver hinandens selvværd, når de er sammen........ 220 Få mænd har dybe og langvarige venskaber....................... 223 Hvordan kan du vedligeholde en god kontakt?................. 225 Alle mænd kan lære at tale frit og åbent om deres tanker og følelser............................... 227 Sætninger, der stopper en dyb samtale............................... 227 Om at tage afsked med falske forventninger...................... 229 Man overfører psykisk smerte og kærlighed på hinanden.. 231 Mænd tør ikke bede om det, de vil have fra andre............. 236 Skab din egen moral og etik................................................ 239 Terapi er ikke lavet til mænd............................................... 241 Brug psykoterapien............................................................. 245 Mænd og kriser .................................................................. 247 Mænd taler ikke om at have det dårligt.............................. 249 Hvorfor taler mænd overfladisk?........................................ 250 Du er, hvad du føler, mærker og tænker............................. 252 Hvorfor mænd ikke skal åbne helt op................................. 254 Mænd taler på de rigtige spørgsmål.................................... 256 Hvornår tager Carl-Mar afstand til en kæreste?.................. 259 KAPITEL 8 MANDEN OG HANS KOLLEGAER............................. 261 Manden og mobning........................................................... 261 Tips til hverdagskonflikter.................................................. 262 Høflig opførsel skaber nærhed............................................ 263 En god kollega, sådan......................................................... 264 Hvorfor roser nogle lærere og forældre ikke nok?.............. 265 Hvordan skal man formulere ros?....................................... 266 Konkret og generel ros........................................................ 267 Hvorfor har man svært ved at rose andre?.......................... 270 Vi undgår at rose for at undgå nærhed............................... 272 Hvorfor afviser nogle kollegaer ros?................................... 274 Angsten for at tage imod ros.............................................. 277 Hvorfor overdriver nogen rosen?........................................ 278 Hvorfor er det svært at kritisere andre?.............................. 279 Hvorfor afviser man kritik?................................................. 280 Ulemper ved at tage imod kritik......................................... 282 Kritik, der opbygger selvværdet......................................... 283 Kritik, der nedbryder selvværdet........................................ 284 Hjælp kan opfattes som kritik eller omsorg........................ 288 Når virksomheden ikke vil tage imod kollegaers kritik....... 289 Fordele og ulemper ved at sige fra/nej og ja....................... 290 Sige fra/nej på en konstruktiv måde.................................... 293 Hvorfor skal man have ros og kritik skriftligt? ......... 295 Livskvalitet på arbejdspladsen............................................ 300 Evaluering........................................................................... 303 Den moderne leder.............................................................. 304 Jagten på anerkendelse........................................................ 306 Sådan får du en kollega til at lytte...................................... 307 Hvordan kan man hæve kollegaens energi niveau?............ 308 Kollegaens energi niveau er genetisk bestemt..................... 309 Vokser dit selvværd på dit arbejde?................................... 310 Undskyldninger skaber respekt........................................... 311 Hvordan påvirker privatlivet arbejdsindsatsen?.................. 312 Tale om andre er en nødvendighed..................................... 314 Om mandens og kvindens instinkter .................................. 315 Hvorfor virksomheden anklager kollegaerne i stedet for at sige, hvad den vil have............................. 316 KAPITEL 9 MANDENS FORHOLD: TIL BOSSEN, TIL VENNEN – OG ISÆR TIL KÆRESTEN........................................ 318 Nogle forskelle på en kvinde -og mandehjerne................... 319 Kønnenes 5 forskellige sprog ............................................. 321 Manden kan kun give det, han modtager........................... 322 Sådan vises kærlighed......................................................... 324 Hvorfor er det svært at finde den rigtige kæreste?............. 326 Hvorfor holder forholdene ikke?........................................ 326 15 måder at give din kæreste selvtillid på........................... 327 Jo mere kontakt, des mere overskud................................... 328 Forlad hellere kæresten for tidligt end for sent.................. 329 Hvorfor har nogle jyske landmænd svært ved at få kærester? ............................................... 331 Om at vænne sig til kærligheden........................................ 332 Man skal vælge sin kæreste 2 gange................................... 333 Hvad mange mænd er opdraget til, svarer ikke til kvindens krav............................................ 334 Hvad mange kvinder er opdraget til, svarer ikke til mandens krav............................................ 335 Når manden er mæt af kærlighed....................................... 336 Hvorfor manden ofte har svært ved at trøste kvinden....... 339 Når mænd får afvisningsallergi........................................... 340 Jeg følte smerte ved at røre ved min kæreste...................... 342 Om at ændre kæresten ved hjælp af ondskab..................... 343 Når manden skal være veninde med kæresten.................... 344 Mandens evne til at være omsorgsfuld............................... 345 Når kvinden glemmer at give respons................................. 347 Når mænd mangler omsorg................................................. 349 Stien til mandens omsorg.................................................... 350 Hvorfor kan nogle mænd ikke stille krav til kvinden?........ 353 Hvorfor holder nogle mænd kvinden på afstand?.............. 355 Mandens gode grunde til at lukke kvinden ude................. 356 Hvorfor taler mænd kun om sport, politik og teknik?........ 361 Mit råd til alle mænd........................................................... 363 Forslag til samtaleregler i kærlighedsforholdet................... 364 Hvordan får kvinden manden til at lytte?........................... 365 Et skænderi tager 10 gange hårdere på en mand................ 367 Afslør magten i skænderiet................................................. 368 Man skal være god til at skændes for at turde være åben.. 369 Når manden bliver såret...................................................... 370 Man bliver tortur offer i et dårligt parforhold..................... 371 Når had bliver til beskyldninger.......................................... 373 Hold dig væk fra kærestens computer................................ 374 Hvorfor gider nogle mænd ikke elske med deres kæreste? 374 Hvorfor en løgn kan være nødvendig................................. 376 Mandens frygt for at miste den smukke kvinde................. 379 Sådan begrænser du jalousi ................................................ 379 Vrede mænd....................................................................... 383 Hvorfor har manden svært ved at indrømme fejl?.............. 386 Hvorfor bliver mænd ensomme?......................................... 387 Hvorfor nogle ikke kan være alene..................................... 388 Hvorfor bliver nogle mænd svagere efter, de er blevet gift? 389 Hvorfor er mange mænd lukkede?..................................... 390 Mandens fordele ved at være lukket.................................. 394 Hvordan kvinden åbner en mand........................................ 397 Gør noget ved din ensomhed.............................................. 399 Mandens angst for at åbne sig............................................ 401 Lukkede mænd skal åbnes med psykisk smerte................. 402 Smertens størrelse bestemmer, hvor meget du tør elske..... 403 Når manden bliver voldelig................................................. 404 Kvinden kan gøre manden voldelig.................................... 405 Homoseksualitet er genetisk............................................... 407 Den gode prins og den onde heks ...................................... 408 Kvindelig intuition ............................................................. 409 Hvad, der åbner og lukker mænd og kvinder..................... 409 KAPITEL 10 MANDEN OG HANS KARRIERE................................. 417 Mandens ambitioner............................................................ 417 Hvorfor nogle mænd i ledende stillinger gerne vil domineres 421 Hvorfor følelser kan skabe økonomisk gæld...................... 421 KAPITEL 11 MANDEN: KROP OG SIND............................................ 423 Mandens krop skaber begær............................................... 423 Mænd og behåring.............................................................. 424 Mænd og sygdom............................................................... 425 Når der går hul på fortiden................................................. 426 Når man fremstiller sine problemer på en ynkelig måde..... 438 Giver du andre skylden, vil du blive i smerten................... 439 Hvorfor man er bange for at sige undskyld........................ 440 Hvorfor bliver 10 procent af mænd alkoholikere?.............. 441 Derfor voldtager nogle mænd kvinder............................... 447 Den kriminelle mand........................................................... 449 Hvorfor bliver nogle psykopater?....................................... 451 Mænd med god barndom, der får psykopatiske træk......... 454 KAPITEL 12 DEN PSYKISK STÆRKE MAND ................................. 459 Ros er vejen til energi og nærhed........................................ 459 Når manden mangler ros, afviser han krav.......................... 462 Forslag til, hvordan man giver plads til jalousi .................. 463 Den, der ikke kan lyve, bliver egoist................................... 465 Mandens følelsesmæssige behov........................................ 466 KAPITEL 13 MÆND OG BØRN............................................................. 472 Hvorfor bliver nogle mænd overvægtige............................ 472 Mandens reaktion på kvindens graviditet .......................... 476 Mænd og barsel................................................................... 477 Mænd tager skade af at blive vækket om natten................ 477 Mænd og børn..................................................................... 478 Profilen på den fremtidige far............................................. 480 Hvorfor bruger nogle mænd lang tid foran computeren?... 482 Forældrenes indflydelse på pigens seksualitet.................... 484 Den lukkede og den åbne person........................................ 485 Når du afviser kæresten...................................................... 488 Sådan afviser du på en positiv måde.................................. 490 Samtaler, der lukker og samtaler, der åbner ....................... 491 Manden bliver trodsig, når han føler sig domineret ........... 493 Nedbrydning af mandens selvværd.................................... 494 KAPITEL 14 ENERGI............................................................................... 496 Livet handler om at bytte energi......................................... 496 Forældrene stjal energien.................................................... 498 Fortiden kan stjæle din energi............................................. 499 Psykiske vampyrer ............................................................. 502 Energibalancerede samtaler................................................. 506 Smerten vokser, når du giver mere, end du får .................. 510 Manden og hans hund......................................................... 513 Mandens indre vildmand.................................................... 515 Mandens behov for frihed.................................................. 516 Frihedstrangen skaber konflikter........................................ 519 Mænd og biler .................................................................... 520 Mænd og våben.................................................................. 521 Kærlighed er at støtte manden i det, der gør ham glad, og ikke vurdere det............................ 522 Hvorfor mænd har paintball -og hardball kampe................ 523 KAPITEL 15 NÅR MANDEN BLIVER GAMMEL............................. 526 40 - 60 år............................................................................. 526 De fleste mænds selvværd falder med alderen................... 528 Når manden skal skilles....................................................... 532 Når manden vil have en symbiose....................................... 533 KAPITEL 16 NOGLE ALMINDELIGE UBALANCER..................... 538 Den jaloux mand................................................................. 538 Mænd, der ikke gør arbejdet færdigt.................................. 539 Når man kommer for sent................................................... 540 Mænds behov ..................................................................... 541 Mænd, der bryder aftaler.................................................... 544 Kvinder tror........................................................................ 545 Kvinder taler....................................................................... 546 Barnlige mænd.................................................................... 547 Gulvskrubben...................................................................... 548 KAPITEL 17 4 MÆND SKRIVER OM SIG SELV.............................. 549 Mit forhold til hestekræfter................................................ 549 Om at blive suget for energi................................................ 555 Jalousi - en parforholdsdræber............................................ 559 At være søn af en u-rolig single mor................................... 564 KAPITEL 18 MANDEHØRM ................................................................. 570 MODER KUSSE................................................................ 570 FADER PIK....................................................................... 571 Pik er Gud........................................................................... 572 Kussen er Moder Jord ........................................................ 574 Pikkens 10 bud ................................................................... 578 Kussens 10 bud .................................................................. 579 At give et godt blowjob...................................................... 580 Kunsten at slikke pik........................................................... 580 Spermens smag.................................................................... 581 Kunsten at slikke fisse........................................................ 581 Pornofilm............................................................................ 582 Biseksuel............................................................................. 583 Morgenjern.......................................................................... 583 KAPITEL 19 SÅDAN KAN DU KOMME VIDERE I DIT LIV......... 584 Manden er opdraget til at:................................................... 584 Spørgsmål til lukkede mennesker........................................ 586 Spørgsmål om børn og unge................................................ 587 Spørgsmål om individet...................................................... 589 Parforholdsspørgsmål.......................................................... 603 Spørgsmål til kollegaer........................................................ 609 50 ting, der gør manden glad.............................................. 611 25 ting, der gør manden ked af det.................................... 613 25 ting, der gør manden vred.............................................. 614 25 ting, der hæver mandens selvværd ............................... 615 25 ting, der nedbryder mandens selvværd ......................... 615 Mandens fejl....................................................................... 616 Kvindens fejl....................................................................... 621 PAR, SEXOLOG OG PSYKOTERAPEUT SKOLEN. 625 Uddannelse til Par, Sexolog –og Psykoterapeut ................ 625 Par terapi............................................................................. 626 Individuel terapi.................................................................. 626 Gruppeterapi....................................................................... 626 Weekendkurser i personlig udvikling.................................. 627 Kvindekurser....................................................................... 627 Kvinde polterabend............................................................ 628 Mandekurser....................................................................... 630 Carl-Marass kursus.............................................................. 632 Mande polterabend............................................................. 632 Firma kursus........................................................................ 634 Personaletræning................................................................. 635 Børnefødselsdage............................................................... 635 Sommerhøjskole.................................................................. 636 Foredrag.............................................................................. 637 Carl-Mar Møller har udgivet følgende bøger:..................... 639 Forord til Carl-Mars bog Kvinder, af Pernille Aalund........ 641 Bagsidetekst til bogen Parterapi Metoder........................... 643 Bagsidetekst til DVD, Parterapi......................................... 645 Bagsidetekst til musik CD, Pik er Gud............................... 647 Tør du tage Carl-Mars t-shirt på i byen ???......................... 650 Mit liv med alkoholiske forældre, af Helle Møller.............. 654

 • af Ethan Wyatt
  188,95 kr.

 • af Jan Roar Leikvoll
  87,95 - 197,95 kr.

  Sangfuglen handler om drengen Jakoba, der vokser op i en by befolket udelukkende af kvinder. Der har været en samfundsmæssig revolution og alle mænd er blevet jaget på porten. De få der er tilbage bor på byens bordel, eller som jaget vildt i skovene. Jakoba er i al hemmelighed vokset op midt i alt dette, forklædt som pige. Men nu er han ved at blive en stor dreng og snart en mand, og hans mor er angst for, at det skal blive opdaget, at han er af hankøn. Jakoba er begavet med et usædvanligt sangtalent og hans mor har derfor taget ham ud af skolen og sendt ham til sangundervisning hos byens legendariske sanglærer, Malinovskaja, og planen er, at han skal kastreres og derefter leve sit liv i byen som sanger og "kvinde". Men det begynder at gå op for Jakoba, hvordan det hele hænger sammen, og han bliver desuden vild med pigen Tikva - men vil han nogensinde kunne have et forhold til hende? Jan Roar Leikvolls roman Sangfuglen blev den sidste han skrev, inden han døde i 2014, kun 40 år gammel. Hans korte forfatterskab høstede fremragende anmeldelser i Norge lige siden debuten med Eit Vintereventyr i 2008, og han har desuden modtaget en række priser, bl.a. Nynorsk Litteraturpris og Stig Sæterbakkens Minnepris, hvori juryen bemærkede, at han er en af de mest originale skribenter i norsk samtidslitteratur. Jan Roar Leikvolls værker har ikke tidligere været oversat til dansk eller nogen andre sprog i øvrigt.

 • af Caitlin Moran
  114,95 - 165,95 kr.

  A frank, funny and galvanising exploration of masculinity, and a manifesto for male allyship, from million-copy bestseller and feminist powerhouse Caitlin Moran.

 • af Russell Shuttleworth
  487,95 - 2.323,95 kr.

 • - Fra incels til scorekunstnere: sandheden om ekstreme misogyne fællesskaber og hvordan de påvirker os alle.
  af Laura Bates
  267,95 kr.

  I denne eksplosive bog, undersøger den anerkendte og roste feminist Laura Bates de fællesskaber og miljøer, som består af mænd, der hader kvinder. Med udgangspunkt i internettets mørkeste kroge og under dække af profilen Alex, observerer Laura disse grupper i aktion, fra incels og scorekunstnere til manderettighedsaktivster og mænd, der går deres egen vej, og kortlægger hvor effektivt deres idéer er blevet smuglet ind i vores fælles bevidsthed – via internettrolde, medier, kendisser og politikere – hvorefter de dukker op i skoler, arbejdspladser og i magtens korridorer, og gør dødelige skade på både kvinder og mænd.“Forstil dig en verden, hvor titusindvis af kvinder hvert eneste år voldtages, bankes, lemlæstes, misbruges eller myrdes, alene fordi de er kvinder. Forstil dig en verden, hvor der aktivt opfordres til had mod kvinder via udbredte, målrettede mandlige fælleskaber, som kun går op i at hælde benzin på bålet og opildne “sagen” ... Forstil dig en verden, hvor tusindvis af mænd finder sammen i en ætsende vrede, hvor de dæmoniserer og klager over onde, sjæleløse og grådige kvinder, som de malende planlægger at voldtage og ødelægge i et storslået, fanatisk oprør. Forstil dig en verden, hvor nogle mænd faktisk udlever disse fantasier. Hvor de dræber kvinder i massemord og efterlader sig manifester ... Forestil dig en verden, hvor sårbare mænd, fortabte drenge og forvirrede, bange teenagere jages og samles op af fællesskaber, der stimuleres af deres angst og skubber dem i retning af had, vold og selvdestruktion.Faktisk behøver du ikke at forstille dig den verden: du lever allerede i den.” Bogen omfatter eksklusive interviews med tidligere medlemmer af nogle af disse grupper og de mænd, der bekæmper dem, og med deres hjælp forsøger Laura at forstå, hvori tiltrækningskraften består, hvordan de opererer og ikke mindst, hvad vi skal og kan gøre for at stoppe dem.

 • af Robert Bly
  212,95 kr.

  In this timeless and deeply learned classic, poet and translator Robert Bly offers nothing less than a new vision of what it means to be a man. Bly's vision is based on his ongoing work with men, as well as on reflections on his own life. He addresses the devastating effects of remote fathers and mourns the disappearance of male initiation rites in our culture. Finding rich meaning in ancient stories and legends, Bly uses the Grimm fairy tale "Iron John",in which a mentor or "Wild Man" guides a young man through eight stages of male growth,to remind us of ways of knowing long forgotten, images of deep and vigorous masculinity centreed in feeling and protective of the young. At once down-to-earth and elevated, combining the grandeur of myth with the practical and often painful lessons of our own histories, Iron John is an astonishing work that will continue to guide and inspire men,and women,for years to come.

 • af Ole Vedfelt
  492,95 kr.

  Inspireret af C.G. Jungs psykoterapi og drømmetolkning beskrives den "moderne" mands psykologi, hans problemer med manderollen og muligheder for udvikling i en kultur på vej væk fra patriarkatet. Bogen tager således udgangspunkt i den moderne mands position i et samfund, hvor traditionelle kønsrollemønstre og forholdet mellem mænd og kvinder har ændret sig markant på få årtier. Gennem Jungs psykoanalytiske teorier, analyserer og diskuterer Ole Vedfelt de forskellige perspektiver af manderollen og giver sit bud på, hvad der sker med denne i vores kultur. "Det kvindelige i manden" er en spændende bog for alle, der interesserer sig for manderollens udvikling og kønnenes relation til hinanden. Bogen blev oprindeligt udgivet i 1985, men må siges at have fået en fornyet aktualitet i dag. "Ud over at give et billede af en bestemt mandstype og hans forvandling – der ikke blot er et hamskifte – er Det Kvindelige i Manden en glimrende beskrivelse af den jungianske analyse, der her næsten beskrives som en indre rejse til det ubevidste tur/retur." – Politiken, 1985 "Vedfelt gør en masse spændende og originale iagttagelser, bl.a. at der hos mange moderne mænd hersker ’for megen påstået accept af kvindens frigørelse’, og det skyldes den fortrængte og undertrykte ’anima’. At livet beror på det harmoniske samspil mellem kvindelige og mandlige kræfter redegør bogen glimrende for, og Vedfelt bruger Jungs psykologi på bedste vis." – Kristeligt Dagblad, 1985 "At bogen ud over at være interessant i sit tema også kan anbefales til anskaffelse er imidlertid ikke noget, der følger af sig selv. Dét følger af, at Ole Vedfelt dels har de faglige kvalifikationer i orden, dels er forfatter og magter at formulere sit interessante materiale i et klart og flydende dansk, der gør læsningen fængslende." – Fyens Stiftstidende, 1985idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlOle Vedfelt (f. 1941) er dansk psykoterapeut og forfatter. Han er oprindeligt uddannet tandlæge, men i 1968 uddannede han sig som jungiansk analytiker og har siden 1977 haft privat praksis som psykoterapeut med fokus på psykoanalytiske principper. Vedfelt er medlem af Dansk Psykoterapeutforening, og i 1980 var han en af hovedkræfterne bag stiftelsen af Jung Instituttet i København. I 1996 stiftede han sammen med sin kone, Lene Vedfelt, "Vedfelt Instituttet", der tilbyder professionelle kurser og uddannelser inden for psykoterapi. Vedfelt har desuden udgivet en lang række bøger og artikler om psykologiske og psykoterapeutiske emner, som af fagfolk er blevet anerkendt for deres omfattende viden, originale tænkning og høje faglige niveau.

 • af Klara Goedecke
  1.030,95 kr.

 • af Jacques Rothmann
  930,95 - 1.203,95 kr.

  This book explores the experiences of self-identified heterosexual and gay men in contemporary South African gym contexts, particularly as it relates to how the intersection of spornosexual and inclusive masculinities inform their views and enactment of their masculine and sexual identities. Chapters engage with findings from an in-depth qualitative sociological exploration on issues surrounding these masculinities among men living in South Africa who engage in gym work. The author demonstrates that men, when given the opportunity to reflect on their own and the masculinity of others, acknowledge how they promote softer, kinder, disciplined, playful, and sexually agentic masculinities through their look and touch.

 • af Änne Söll
  535,95 kr.

  Die Publikation widmet sich dem Wandel von Männlichkeit(en), den Bildende Künstler:innen seit den 1970er Jahren und aktuell mehr denn je verhandeln. Die vielfältigen künstlerischen Prozesse, in denen die Vorstellung von Männlichkeit als scheinbar universale, unumstößliche Konstante sukzessiv durch die Annahme einer Pluralität von Männlichkeiten abgelöst wird, beleuchten die kunst- und kulturwissenschaftlichen Beiträge des Bandes in vier Sektionen: Postphallische Männlichkeit, Queering Masculinities, Optimierte Männlichkeit(en) und Verletzlichkeit. Ausgehend von der Prämisse, dass Männerkörper keinen intrinsischen Wesenskern besitzen, sondern sozial konstruiert und somit transformierbar sind, werden Visionen zukünftiger Männlichkeit(en) diskutiert und greifbar gemacht.

 • af Jackson Katz
  114,95 kr.

  The paradigm-shifting book about men's violence against women, how it affects us all, and how men are the only ones that can stop it. Until now, violence against women has been seen as a women's issue that some good men help out with but Jackson Katz argues that, in fact, it is a men's issue and every man has a role to play in preventing it. As the world-leading writer, speaker and educator on men's violence, Jackson unpicks the causes of gender violence and shows how we can dismantle them, revealing a path to a brighter future. There are sections on:- The triad of men's violence that affects us all: women, other men and themselves, through suicide- The importance of inviting rather than inciting men to act out of responsibility rather than guilt- Men's responsibility as leaders and role models for young men- The Bystander Approach: how we can all speak up against misogyny safely and effectively.In a world where the headlines are continually filled with stories of sexual violence and misogynistic hate WHY NOT ALL MEN? is an urgent and vital read for anyone who wants to make the world a safer place.

 • af Thomas Socha
  362,95 - 905,95 kr.

 • af Anália Torres
  2.201,95 kr.

  This handbook is a fundamental contribution to the recent history and contemporary context of feminist, gender, and women¿s studies in a global perspective.

 •  
  473,95 kr.

  This book explores the evolving social, physical, and economic character of the suburbs and how structural processes, market dynamics, and government policies have shaped and transformed suburbia around the world. It highlights the continuing importance of the suburbs and the suburban dream, which lives on albeit under increasing challenges.

 •  
  462,95 kr.

  This volume explores existing and emerging sexual cultures of contemporary India and the predicaments faced by abjected and sexual marginalities.

 •  
  522,95 kr.

  The Routledge Companion to Masculinity in American Literature and Culture offers scholarly examinations of representations of masculinities in American literary and cultural artifacts from the early colonial period to the present, with a focus on contemporary crises, possibilities, and opportunities.

 • af Karl Figlio
  366,95 - 1.299,95 kr.

 •  
  1.476,95 kr.

  This volume examines gendered and heteronormative norms embedded within early childhood education (ECE) in the Global South including Brazil, China, Pakistan, South Africa, and Vietnam.

 •  
  462,95 kr.

  This book presents a new approach to the understanding of non-normative sexuality and gender transgressive modes in South Asia and South Asian diaspora by exploring culture, class, ethnicity, identity, intersectionality, migration, borders, diaspora, modernity and cosmopolitanism across various local, regional, and global contexts.

 •  
  462,95 kr.

  This book is an introduction to Femme Theory, showcasing how femme can be used as a theoretical framework across a variety of contexts and disciplines, such as Film & Media Studies, Psychology, Sociology, or Critical Disability Studies; from countries, including Canada, China, Guyana and the USA.

 •  
  473,95 kr.

  This book focuses on the diverse tapestry of families in contemporary U.S. culture. Each chapter explores a different kind of family and examines their specific communication behaviors.

 •  
  473,95 kr.

  Studies young people that are not in education, employment, or training (NEETs); a prime concern among policy makers. Analyses diverse school-to-work patterns of young NEETs in five typical countries, and investigates the role of individual characteristics, countries¿ institutions and policies, and their complex interplay.

 • af J R Yussuf
  159,95 kr.

  "An unapologetic guide for readers who are Black, masc, and bi-unlearning biphobia, coming out, combatting erasure, and embodying your whole self"--

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.