Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Aldersgrupper: ældre

Her finder du spændende bøger om Aldersgrupper: ældre. Nedenfor er et flot udvalg af over 153 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - En hånd- og inspirationsbog for vordende efterlønnere og pensionister
  af Peter Faber
  114,95 kr.

  Når du siger farvel til jobbet for at gå på efterløn, eller når du bliver pensioneret, får du foræret en uvurderlig gave, nemlig 1672 timer, som du kan bruge til det, du har allermest lyst til. Problemet er måske, at du ikke aner, hvad du skal stille op med den megen fritid og frihed.Du er ikke i tvivl, når du har læst denne bog. Den er sprængfyldt med gode ideer til, hvordan du kan designe dit nye liv efter arbejdslivet. Bogen er skrevet med et glimt i øjet og uden løftede pegefingre, og du må stjæle al den inspiration, du har lyst til. Forfatteren udsteder garanti for, at du bliver udfordret, og at dit arbejdsfrie liv bliver meget sjovere, hvis du bruger bogens værktøjer. Og så vil dine omgivelser elske den nye version af dig.Bogen er den ideelle afskedsgave til kollegaen, din ægtefælle eller – allerbedst – dig selv.Uddrag af bogen:Den første dag efter du er gået på pension, går du ud i haven og graver et dybt, dybt hul. Hidkald familie, venner, bekendte og forhåndenværende naboer og delagtiggør dem i, at du har besluttet at begrave ”plejer”. Inden du lægger nedenstående manifest i en skotøjsæske, oplæser du det med klar og stålsat røst:”Jeg, pensionist Else Hansen, proklamerer hermed, at jeg i dag tager hul på mit nye liv. Jeg vil tilstræbe at gøre det så spændende som muligt, og jeg lover mig selv, at jeg vil være nysgerrig og opsøgende. Statistisk set har jeg en lille tredjedel tilbage af mit liv, og nu kan jeg – i modsætning til tidligere – gøre, lige hvad jeg har lyst til. Og det har jeg lyst til. I er inviteret med i dag for at tage afsked med “Else Plejer”, og skulle I fremover fange mig i at synke hen i melankoli og inaktivitet, beder jeg jer her og nu love mig, at I fastholder mig på det løfte, jeg hermed afgiver om, at jeg vil gøre mit yderste for at skabe mig selv et sjovt, spændende, udfordrende og indholdsrigt liv.”Om forfatteren:Peter Faber, årgang 1948, er uddannet journalist og har i over 40 år beskæftiget sig med alle genrer inden for journalistikken. Han er født i København, men har haft sit arbejdsliv på Sydfyn. I 2010 gik han på efterløn, og her opstod ideen til at skrive en guide til et bedre liv som efterlønner og pensionist.

 • - Sådan bevarer du en skarp hjerne i en stærk krop
  af Henning Kirk
  43,94 - 107,95 kr.

  Det er langt hen ad vejen op til os selv om vi kommer til at leve længe og samtidig holder hjernen skarp og kroppen stærk.Det er nemlig ikke så meget vores gener der bestemmer hvor gamle vi bliver. Vores livsstil er meget vigtigere, og selv små ændringer i vores daglige rutiner og indgroede vaner kan få stor betydning for hvor mange gode år vi har tilbage at leve i.EN KORT GUIDE TIL ET LANGT LIV er en lettilgængelig øjenåbner, fyldt med praktiske, jordnære råd til at forlænge livet og bevare livskvaliteten. Læs bl.a. om hvorfor jonglering gør underværker for hjernen, hvorfor franskundervisning forebygger demens, hvorfor en daglig morgengåtur gør mere godt for kroppen end alverdens raw food – og hvorfor et glas rødvin om dagen burde være en del af de officielle kostråd for alle der er fyldt 50.Henning Kirk (f. 1947) er aldringsforsker og har brugt det meste af sit liv på at forske i hvad der sker med os når vi bliver ældre. Han er dr.med. og forhenværende leder af Gerontologisk Institut. Tidligere har han skrevet bogen Afskaf alderdommen – bliv i de voksnes rækker (2012) sammen med Lone Kühlmann og er desuden forfatter til en lang række andre bøger om aldring, hjerne og sundhed. 

 • af Lone Kühlmann & Henning Kirk
  43,94 - 220,95 kr.

  Aldringsforskeren Henning Kirk og bestsellerforfatteren og debatøren Lone Kühlmann gør op med vores forældede syn på alder. Man går ikke i stå af at blive gammel; man bliver gammel af at gå i stå. Man bliver heller ikke automatisk syg af at blive gammel. Bogen opfordrer og inspirerer til at blive i de voksnes rækker uanset alder og til at holde fast i ansvaret for sit eget liv.

 • - om hjernens livskarriere og voksenlivets vækstmuligheder
  af Henning Kirk
  197,95 kr.

  Der er bud efter seniorerne!I en tid med økonomisk vækst er der behov for mere arbejdskraft. Og udbuddet af yngre arbejdskraft er utilstrækkeligt. Samfundsøkonomisk er der meget at vinde ved at fastholde de mest erfarne på arbejdsmarkedet – og eventuelt få dem til at vende tilbage, når de er gået på pension.I den situation er det vigtigt, at der samles viden om, hvorfor seniorer på arbejdsmarkedet udgør en helt særlig ressource. Der er brug for, at vi får udbredt den nyeste viden om, hvorfor ældre medarbejdere besidder kvalifikationer og kompetencer, som yngre medarbejdere (endnu) ikke har.Der er brug for kendskab til, hvordan man som arbejdsgiver kan få gavn af den mest erfarne del af arbejdsstyrken. Der er brug for viden om, hvordan man som enkeltindivid kan udvikle seniorkompetencer, som kan give én et righoldigt, inspirerende og givende liv langt op i årene. Der er brug for et overblik over den biologiske og psykologiske viden om hjernen og dens livskarriere, som er forklaringen bag fænomenet seniorkompetencer.Og først og fremmest er der brug for, at det bliver slået fast, at det for samfundet er spild at blive ved med at betragte seniorer som en arbejdskraftreserve, man til nød kan aktivere for at lukke hullerne på et arbejdsmarked, der efterspørger arbejdskraft.De aktive silverbacks er kommet for at blive. I fremtiden vil vi se mange flere 80-årige konsulenter, 90-årige virksomhedsledere og 100-årige faldskærmsudspringere med helbredet og hjernen i behold.

 • - The life-affirming bestseller that will brighten your day
  af Fredrik Backman
  94,95 - 105,95 kr.

  Perfect for fans of Gail Honeyman's Eleanor Oliphant is Completely Fine; Ruth Hogan's The Keeper of Lost Things and Graeme Simsion's The Rosie Project, A Man Called Ove is one of the best-loved and most life-affirming novels of the decade. This multi-million-copy phenomenon is a funny, moving, uplifting tale of love and community that will leave you with a spring in your step. 'Warm, funny, and almost unbearably moving' Daily Mail 'Rescued all those men who constantly mean to read novels but never get round to it' Spectator Books of the Year At first sight, Ove is almost certainly the grumpiest man you will ever meet. He thinks himself surrounded by idiots - neighbours who can't reverse a trailer properly, joggers, shop assistants who talk in code, and the perpetrators of the vicious coup d'etat that ousted him as Chairman of the Residents' Association. He will persist in making his daily inspection rounds of the local streets. But isn't it rare, these days, to find such old-fashioned clarity of belief and deed? Such unswerving conviction about what the world should be, and a lifelong dedication to making it just so? In the end, you will see, there is something about Ove that is quite irresistible . . .

 • - roman
  af Jacob Koch Sørensen
  189,95 kr.

  Velkommen til Ullas Verden. Ulla er en ældre, bramfri dame, der ikke lader sig trække rundt ved næsen. Hun går ofte til grænsen og indimellem over den, men alligevel er det svært ikke at heppe på hende …„Hvad i alverdens rigere lande tror du, du foretager dig, menneske?“Ulla til ’Kukkeren’Ulla fortæller om hændelserne i sit liv til Margrethe: Hun møder en mand, der vist nok har fået kikkertøjne, og diskuterer indædt med indehaveren af et supermarked om, hvorvidt det kan være rimeligt at hamstre urimelige mængder pølser på tilbud. Ulla laver en masse fejl, og er måske af samme årsag let at genkende sig selv i. Men der står også mere mellem linjerne i Ullas Verden, og her er de underspillede relationer mellem menneskene værd at lægge mærke til. Ullas Verden er Jacob Koch Sørensens debut som forfatter. Han er født i 1982 i Horsens, opvokset i Skanderborg og uddannet cand. mag. i litteraturhistorie. Siden 2013 har han arbejdet som administrator på et lager.

 • af Lars Hyldstrup & Jens Erik Beck Jensen
  217,95 - 273,95 kr.

  Op mod 650.000 danskere lider af osteoporose – langt størstedelen uden selv at vide det. Osteoporose har ingen symptomer, før det første brud indtræffer. Denne bog om en af de store folkesygdomme i Danmark er skrevet til alle, der har osteoporose inde på livet – som ramt, påvirket eller fagperson – og som ønsker at blive klogere. Bogen igennem tages der udgangspunkt i de spørgsmål, som forfatterne Lars Hyldstrup og Jens-Erik Beck Jensen i årevis har fået fra osteoporosepatienter, og de svar, man aktuelt kan give herpå. Bogen er rigt illustreret af uddybende faktabokse, forklarende figurer og visuelle grafer, der hjælper med at formidle al den data og forskning, som ligger til grund for den aktuelle viden om osteoporose.Bliv fx klogere på:Knoglernes biologiForskellige typer af knoglebrudÅrsager og risikofaktorerSymptomer og differentialdiagnoserDiagnostik og undersøgelsesmetoderRåd til knoglesund livsstilMedicinsk behandlingVejledning om fysisk aktivitetForsknings- og patientmiljøerBogen er opslagsvenlig, så man nemt kan finde svar på specifikke spørgsmål, men den kan ligeledes læses i sin helhed for en grundig indføring i sygdommen. Gennemgående i bogen findes derudover henvisninger til relevant litteratur, der giver mulighed for at dykke dybere ned.

 • af Ben Aitken
  107,95 - 167,95 kr.

 • - Nature's Secrets to Longevity
  af Nicklas Brendborg
  107,95 - 217,95 kr.

  THE INTERNATIONAL BESTSELLER: a deep dive into the science and nature of aging

 • - Lad os tale om det nu – du er ikke alene
  af Tina Theilgaard
  115,95 - 197,95 kr.

  Oplever du indimellem at være lidt trist, men pakker følelsen væk, for hvad har du dog at være trist over?Løber du mellem job, plejekrævende forældre og hidsige børnebørn?Er bekymringsgenet vokset med alderen, og står grundvandet højt i øjneneDrømmer du om at være fri og flytte derhen, hvor du vil, men oplever, at noget står i vejen?Hvis du er i 60’erne, lykkeligt gift, har penge på pensionskontoen og sunde børn og børnebørn, der smiler (ægte) til dig fra fotorammerne, er du en heldig persillerod. Så er den her bog ikke skrevet til dig. Den er til gengæld til dig, der måske er gået hen og blevet lidt trist. For ikke alle surfer lykkeligt derudad på positive seniorbølger. Måske virker Mataspigernes cremer og urtetabletter ikke. Kroppen har fået skavanker, jobmulighederne er svundet ind, og der er mere undergang end overgang i tilværelsen. Vi taler bare ikke om det. For hvad har danske kvinder i 60’erne eller derover dog at være triste over? Gennem humoristiske samtaler med veninden Elisabeth sætter forfatteren spot på emner som blandt andet helbred og hukommelse, penge, pension og prestige og seniorer og sociale medier og kombinerer dem med hverdagsoplevelser og tanker, som får det ofte tabubelagte seniorunivers sat ind i en større kontekst.TRESÅRIG TRISTESSE er både underholdende og eftertænksom læsning. Den giver stemme til de lidt – eller meget – triste 60’ere i dagens Danmark. Samtidig er den et opråb til at sætte gang i debatten om ældre menneskers liv – især dem i 60’erne, der på én gang er næsten pensionerede og mindre attraktive og skal kunne performe på arbejdsmarkedet og i privatlivet, som om de var 40 ...

 • af Leonie Rosenstiel
  237,95 kr.

 • af Angela R Edwards & Marlowe R Scott
  354,95 kr.

 • af Alejandro Klein
  961,95 kr.

  This book documents, verifies and brings to life the issues and debates that are created around the aging society. It carefully offers a series of opinions that attempt to illuminate the fact that the aging society goes beyond aging and includes a series of changes in terms of family, social ties, relationships, and the way human beings perceive society. The book contributes substantially to the discussion of this new type of aging, the new types of families, and the new types of relationships, as well as in the application of cutting-edge analytical strategies to understand the trends and patterns of these new modes of social structures.The book includes detailed perspectives on how decisions need to be made, mindsets need to be changed, and precautions need to be taken to positively deal with these new realities. The evidence presented in this book suggests that if this does not happen, the danger of thanato-politics appears, which, denying reality, will lead humanity into difficult labyrinths, perhaps without any "e;Ariadne's thread"e; that will allow a glimpse of the way out.The translation from Spanish to English was done with the help of artificial intelligence (machine translation by the service DeepL.com). A subsequent human revision was done primarily in terms of content.

 • af Yuval Palgi
  910,95 kr.

  This book focuses on the concept of subjective views of aging. This concept refers to the way individuals conceptualize and perceive the aging process. Social and cultural perceptions regarding older adults are incorporated and internalized into views people hold regarding their own aging process. The book contains three parts which present theoretical, empirical, and translational perspectives about subjective views of aging. The theoretical section expands the framework of subjective views of aging with the inclusion of additional concepts, and further integrates these concepts by accounting for their synergistic effects. The empirical section presents recent developments in the field starting at the intra-individual level as assessed by ecological momentary assessments, going through the level of interpersonal relationships, and concluding at the social and cultural levels. Finally, the translational section presents recent endeavours to develop interventions aimed at advancing favourable views of aging. This cutting-edge edited book includes chapters written by internationally renowned scholars in the field and serves as an up-to-date resource for scholars in the field as well as a textbook for students in courses like social gerontology, lifespan psychology, and life course sociology.

 • af Dora Sampaio
  998,95 kr.

  This book is the first comprehensive ethnographic study of the diversity of living and ageing experiences of three groups of older migrants - return, lifestyle and ageing-in-place labour migrants - from a comparative perspective. It explores the motivations, ageing experiences and aspirations of transnational ageing migrants in the context of the Portuguese islands of the Azores and situates the research within debates of the ageing-migration nexus. The book's interdisciplinary approach to transnational embodied and emplaced experiences of ageing facilitates a dialogue between various fields concerned with ageing and mobilities, including geography, anthropology, sociology, social gerontology, social work, and studies of health and wellbeing. 

 • af Mark Brennan-Ing
  972,95 kr.

   With the development of effective antiretroviral therapies (ART) in the mid-1990s, HIV became a treatable although serious condition, and people who are adherent to HIV medications can attain normal or near-normal life expectancies. Because of the success of ART, people 50 and older now make up a majority of people with HIV in high-income countries and other places where ART is accessible. The aging of the HIV epidemic is a global trend that is also being observed in low- and middle-income countries, including countries in sub-Saharan Africa, where the greatest number of older people with HIV reside (3.7 million). While globally over half of older adults with HIV are in sub-Saharan Africa, we have little information about the circumstances, needs, and resiliencies of this population, which limits our ability to craft effective policy and programmatic responses to aging with HIV in this region. At present, our understanding of HIV and aging is dominated by information from the U.S. and Western Europe, where the epidemiology of HIV and the infrastructure to provide social care are markedly different than in sub-Saharan Africa. Aging with HIV in Sub-Saharan Africa addresses this gap in our knowledge by providing current research and perspectives on a range of health and psychosocial topics concerning these older adults from across this region. This volume provides a unique and timely overview of growing older with HIV in a sub-Saharan African context, covering such topics as epidemiology, health and functioning, and social support, as well as policy and program implications to support those growing older with HIV.There are very few published volumes that address HIV and aging, and this is the first book to consider HIV and aging in sub-Saharan Africa. Most publications in this area focus on HIV and aging in Uganda and South Africa. This volume broadens the scope with contributions from authors working in West Africa, Botswana, and Kenya. The range of topics covered here will be useful to professionals in a range of disciplines including psychology, epidemiology, gerontology, sociology, health care, public health, and social work.

 • af Rae Mansfield
  1.145,95 kr.

  Theatre for Lifelong Learning is a step-by-step guide for anyone interested in teaching theatre courses and creating theatre with older adults.This book provides instructors with syllabi, discussion questions, classroom management strategies, resource lists, and activities to teach courses from beginning to end. Special topics include Playwriting, Play Development, Storytelling, Theatre Appreciation, Theatre Criticism, Theatre History, and Theatre Theory.This book helps readers become confident, informed instructors of older adult learners. Theatre for Lifelong Learning is a tool for anyone who wants to build theatrical communities and support the emotional well-being of older adults through education, practice, and experimentation while also having fun.Theatre for Lifelong Learning is a complete guide to navigate the theatre classroom from beginning to end. Anyone can become a theatre expert and educator with practice. If you already have a background in performing arts, this book provides strategies that are useful for you as well. If you have experience as an educator, this book will enrich your current skill set with interdisciplinary approaches. Tips and examples throughout assist you in creating and maintaining an accessible environment and making courses your own.So how can teaching and learning about theatre help us live in the moment? When we are not engaged, it's easy to forget that we are capable, curious, creative people who can expand our knowledge and experiences every day. Theatre encourages finding meaning in small things, chance encounters, and the tapestry of life. All the material provided in this book will motivate instructors and students to get involved.It will be most useful for arts practitioners, participatory practitioners, institutional educators and community outreach officers, independent theatre instructors. Of potential interest to scholars and researchers in age studies, or in teaching and learning. May also be useful for community arts organizations, regional theatres, and non-profit organizations working with older adults.

 • af Patricia Huff
  172,95 kr.

  True, amazing stories from the owner of a home care company in New England on life-its purpose and proof of divine intervention. Stories of families in crisis and the incredible turn of events. Inside, you will read how the divine shows life the sign of an afterlife. You will read about the life of one client who was saved with a miracle that defied the odds and evidence-yes, absolute proof of divine intervention in our lives.

 • af Brian Morton
  177,95 kr.

 • af James F. (University of Leeds) Stark
  265,95 - 898,95 kr.

 • af Christine (University of Alberta) Ceci & Mary Ellen (University of Victoria) Purkis
  328,95 - 977,95 kr.

 • af Hanne Faldborg
  200,95 kr.

  Hanne Faldborg har holdt foredrag om den 3. alder siden 2011. I samarbejde med forskere, fagfolk og kendisser har hun skabt en værktøjskasse, hvor seniorer kan finde hjælp, og det uanset om man er ensom, trist eller savner inspiration og nye vinkler. Bogen er skabt for at ændre og berige livet for seniorer - men der er også tale om spændende læsning.

 • af Keren` Etkin
  332,95 kr.

 • af Jaime L. Roberts
  332,95 kr.

 • af Liz O'Donnell
  197,95 - 279,95 kr.

 • af Carol Cannon
  147,95 kr.

 • af Carol Cannon
  147,95 kr.

 • af Peter O. Steiner & Robert Dorfman
  435,95 - 736,95 kr.

 • af Jacqueline Melgren
  225,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.