Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Samfundsteori

Her finder du spændende bøger om Samfundsteori. Nedenfor er et flot udvalg af over 70 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Meik Wiking
  118,95 - 163,95 kr.

  Danmark er kendt som verdens lykkeligste land. Det skyldes i bund og grund én ting: Vi hygger.”Hygge er blevet beskrevet som alt lige fra ‘kunsten at skabe intimitet’, ‘følelsesmæssigt velbehag’ til ‘at nyde tilstedeværelsen af beroligende ting’, ‘behageligt samvær’ og − min personlige favorit − ‘kakao i skæret af levende lys’.Men hygge er svært at beskrive. Det er noget, man føler. Hygge er, når man putter sig i sofaen med en, man holder af, eller at spise god mad med nære venner. Hygge er, når morgenlyset falder helt rigtigt ind gennem dit vindue. Forfatteren Meik Wiking er direktør for Institut for  Lykkeforskning i København, og han ved alt om hygge. Han har nemlig brugt mange år på at studere det helt særlige ved danskernes måde at leve på. Meiks inspirerende  og smukke bog hjælper dig med at finde ind til hyggens mange facetter, lige fra at vælge den helt rette belysning, planlægge et hyggeligt middagsselskab til at lave dit eget hyggeførstehjælpssæt!

 • - hvordan orienterer vi os politisk?
  af Bruno Latour
  145,95 - 200,95 kr.

  "Opfindsom, engageret, velskrevet" ♥♥♥♥♥ – Politiken I dette flammeskrift nytænker den anerkendte, franske antropolog Bruno Latour forbindelserne mellem ulighed, globalisering og klimakrise. Ironisk takker han Donald Trumps klimafornægtelse og USA's udtrædelse af Paris-aftalen for at overbevise mange om, at nu må der handles. Klodens velstand koncentreres på færre og færre hænder, nationalismen blomstrer og hundredetusinder af mennesker er på flugt som følge af naturkatastrofer, superstorme og oversvømmelser Ifølge Latour er nationalstaten forældet som løsningsmodel for samtidens problemer med klima, migration og finansspekulation. Sociale og territoriale spørgsmål om, hvad vi er knyttet til og hvad vi kæmper for, hænger sammen, og det europæiske samarbejde – som historisk, innovativt eksperiment – må være rammen for at besvare politisk presserende spørgsmål på tværs af traditionelle, ideologiske skel. OM FORFATTEREN Bruno Latour (f. 1947) er antropolog og filosof og regnes for en af de største, nulevende franske tænkere. Han er professor ved Sciences-Po i Paris og har udgivet et utal af bøger og artikler.

 • - Fællesskaber i Danmark
  af Jane Sandberg
  163,95 kr.

  Come Together handler om de mange frivillige fællesskaber, der pibler frem i Danmark. Mennesker fra både land og by mødes for at løfte mange af de almennyttige opgaver, som velfærdsstaten tidligere har taget sig af. Når systemerne kollapser, griber vi fat i hinanden – uden om de etablerede kommandoveje. Forfatter Jane Sandberg stiller de relevante spørgsmål om, hvilke opgaver vi i fremtiden vil kunne forvente, at velfærdssamfundet stadig løfter, og hvilke der kan kun løftes, hvis frivillige hænder griber?Come Together går tæt på 24 udvalgte fællesskaber i hele landet. Fællesskaber, hvor mennesker mødes for at gøre noget sammen, fordi de kender værdien af at løfte i flok. De spiser eller motionerer sammen; de dyrker deres grøntsager i fællesskab, de hjælper hinanden med at reparere ting, der er gået i stykker, eller skabe rammer, som afhjælper ensomhed. Det er det almenmenneskelige og relationerne, der er det vigtigste. Mødet og samtalen mellem mennesker skaber kontakt på tværs af kulturelle, sociale, politiske og generationsmæssige skel. I Come Together beskrives de enkelte initiativer. Der er interviews med dem, der fik idéerne – og gode råd til andre, som gerne selv vil i gang med at skabe nye fællesskaber. Bogen skildrer også udviklingen af fællesskabs-Danmark fra andelsbevægelsen over brugsforeninger og frivillige i sportsforeninger til Folkehuset Absalon på Vesterbro. De udvalgte fællesskaber er best-practice, og de kan fungere som en guide for kommende fællesskabsinitiativer ud fra en betragtning om, at vi kan noget helt særligt med fællesskaber i Danmark.Jane Sandberg har siden 2015 været direktør for Enigma – Museum for post, tele og kommunikation. Hun er cand.phil. i kunsthistorie, journalist og har desuden en master i kommunikation. Hun har tidligere bl.a. været direktør i Akademisk Arkitektforening samt museumsdirektør på Trapholt og Øregaard Museum. Jane Sandberg har skrevet flere bøger, senest Bornholm, Bornholm, Bornholm (sammen med Pernille Gjede).

 • - Om vejene fra katastrofen, kriserne og vreden til en bedre verden
  af Rune Lykkeberg
  174,95 - 236,95 kr.

  ”Ideer forandrer ikke verden i sig selv, og intellektuelle kan ikke opråbe sig til fremskridt og frigørelse. Men alle, der er udsat for uretfærdighed som person eller som tilskuer til samfundet, har brug for ideer. De intellektuelle, der formulerer deres indsigter, så andre kan bruge dem, bidrager til at forandre verden langsomt.” – Fra forordetFra efteråret 2020 og gennem hele 2021 har Rune Lykkeberg talt med 41 internationale intellektuelle om klima, frihed, punk, ulighed, kapitalisme, demokrati, racisme – om verdens tilstand.De langsomme samtalers præmis er, at der er en forbindelse mellem ideer og magt. Bogen er 41 bidrag til den fælles påtrængende samtale om, hvordan vi ændrer verden – også selv om det går langsomt.

 • af Theodor W. Adorno
  96,95 - 131,95 kr.

  Den 6. april 1967 holdt den store tyske filosof Theodor W. Adorno et foredrag ved universitetet i Wien efter at være blevet inviteret af en studenterforening. I dette foredrag beskriver Adorno sin dybe og smertende bekymring ved at se, hvordan højreradikalismen i 1960’erne igen er ved at vinde fodfæste i Tyskland og Europa – og så kort efter Holocaust og dermed et af verdenshistoriens mørkeste kapitler har udspillet sig.En 50 år gammel filosofisk flaskepost fra en tænker, der kendte til konsekvenserne af radikal populisme og accelererende højredrejning. Og en privilegeret indgang til en af de vigtigste filosoffer i det 20. århundrede.

 • - Verdensmålene som kompas
  af Steen Hildebrandt
  84,95 kr.

  Fås i ny 2. udgave.

 • af Lars Albinus
  236,95 - 271,95 kr.

  Tro og tænkning er gået hånd i hånd gennem det meste af den europæiske idéhistorie, men aldrig uden en indre spænding. Man kan sige, at denne spænding udelades i det 18. århundredes religionskritik, men det betyder ikke, at religion forsvinder fra filosofiens horisont. Tværtimod udgør religion et tilbagevendende tema i moderne sprogfilosofi, hermeneutik og samfundsteori. 'At være tanken tro' er en idéhistorisk fremstilling af den europæiske filosofis forhold til myte og religion fra Antikken til i dag. Den hviler på en humanistisk grundanskuelse, hvorfor indfaldsvinklen er tænkningens forhold til religion snarere end religionens forhold til tænkningen. Bogens anliggende er at præsentere filosofiske opfattelser af religion i form af tro, fortælling og praksis. Som sådan står den i modsætning til den traditionelle religionsfilosofis undersøgelse af religiøse udsagns gyldighedskriterier. Bogen kan anvendes som ledsager til et udvalg af filosofiske tekster, fra Anselm til Agamben.

 • af Ezio Manzini
  158,95 kr.

  Many of us feel powerless to resolve problems in our own lives and in the life of our community. Social and political problems such as affordable housing, immigration, and regenerating economies in decline affect us all, but in the absence of a clear pathway many people seek simplistic answers in populist, racist politics. Ezio Manzini puts forward a plan to improve our individual lives and those of our communities by means of a collaborative, democratic design practice. Drawing on precedents of innovative projects and practices that have successfully used design thinking to address social challenges, Manzini argues that the very existence of these examples indicates the real possibility of changing the rules of the game: of acting politically on everyday life, not by demanding something, but by putting into practice new ways of doing things.

 • af Andreas Dvorak
  150,95 kr.

 • af Alison Bedford & Naomi Barnes
  1.210,95 kr.

 • af Bojana Kunst
  236,95 kr.

  For at forstå, hvordan nutidens billed- og scenekunst er flettet sammen med kapitalismen, må vi forstå forholdet mellem kunst og det moderne arbejdsliv. I Kunstner i arbejde undersøger Bojana Kunst kunstproduktionen som kritisk, projektorienteret og forandringsparat – egenskaber, der står i centrum af tidens værdiskabelse og arbejdsmarked. Kunst argumenterer for, at der sker en gennemgribende udbytning af menneskets kreative kræfter i det postindustrielle arbejdsliv, og diskuterer, hvordan kunsten alligevel kan hævde sig selv og sin plads i offentligheden. Bojana Kunst er performanceteoretiker og professor ved Institut for Anvendt Teatervi- denskab ved Justus-Liebig-Universität i Giessen, Tyskland. Bibliotek for ny kunstteori er en bogserie med oversættelser af international kunst- og kulturteori udgivet i samarbejde mellem Ny Carlsbergfondet og Informations Forlag. Kunstner på arbejde er den sjette titel i serien. Tidligere er bøger af Eyal Weizman, Sianne Ngai, Jacques Rancière, Juliane Rebentisch og Hito Steyerl udkommet.

 • af Maurizio Ferraris
  591,95 kr.

 • af William Kerr
  1.210,95 kr.

 • af Jan E. Stets, Richard T. Serpe & Philip S. Brenner
  1.320,95 kr.

 • af Stuart J. Murray
  412,95 - 1.448,95 kr.

 • af Ariadna Estévez
  999,95 kr.

 • af Tanja Bogusz
  1.047,95 kr.

  This book is based on the understanding that the diversity and heterogeneity of science and society are not only issue of critique, but engender experimental forms of collaboration. Building on John Dewey's experimental theory of knowledge and inquiry, practice theory, science and technology studies and the anthropology of nature, the book offers a trenchant redefinition of a present-focused sociology as a science of experience in the spirit of experimentalism. Crisis, instead of being a mere problem, is understood as the baseline for creativity and innovation. Committed to the experimental pursuit, the book provides an experience-based methodological approach for an inter- and trans disciplinary sociology. Finally, it argues for a globalized and transformative sociological outreach beyond established epistemic and national borders. This book is of interest to sociologists and other social scientists pursuing experimentalism in theory, method and/or practice.

 • af David James Bright
  347,95 kr.

 • af Zygmunt Bauman
  143,95 kr.

  Zygmunt Bauman entwirft das Bild einer Moderne, die sich durch exterritorial und mobil gewordene Machtstrukturen auszeichnet. Das Individuum ist zwar in die Freiheit entlassen, muß das soziale Gewebe jedoch in Heimarbeit selbst herstellen. Es gibt kein Schaltzentrum der Macht mehr, die Strukturen sind flüchtig, die Freiheit beliebig. In seiner mitreißenden Analyse wagt Zygmunt Bauman einen Ausblick auf eine Zeit nach der Zweiten Moderne; die Risikogesellschaft mit ihren flexiblen Menschen läuft auf eine flüchtige Moderne zu, in der Revolutionen, die ja etwas Bestehendes auflösen sollen, keinen Ansatzpunkt mehr haben.

 • af Henrik Gutzon Larsen, Peter Jakobsen & Erik Jonsson
  367,95 - 452,95 kr.

 • - Colloquium in Honor of Terence K. Hopkins by His Former Students and the Fernand Braudel Center for the Study of Economies, Historical Systems, and Civilizations
  af Immanuel M. Wallerstein
  635,95 - 951,95 kr.

  Terence Kilbourne Hopkins (1929-1997) was a hidden gem of the field of world-systems studies who contributed indispensably to its foundation amid a lifelong collaboration and friendship with Immanuel Wallerstein. His pedagogical humanism, methodological rigor, and scientific commitment to social change, merged with his creatively flexible administrative skills to found the Graduate Program in Sociology at Binghamton University (SUNY). The student-centered, autonomous program fostered the formation of critically-minded scholars who pursue transdisciplinary sociology while fusing deeply personal commitments to long-term, large-scale social change.In this significantly updated twentieth anniversary second edition of Mentoring, Methods, and Movements, Terence K. Hopkins's former students organizing and contributing to a colloquium in his honor a few months before his untimely passing in January 1997 share key insights about what made him so unique and impactful in shaping their practices of engaged sociologyinformed by an always open, dynamic, and self-reinventing World-Systems Analysis.Editors: Immanuel Wallerstein and Mohammad H. TamdgidiContributors: Lu Aiguo, Rod Bush, Nancy Forsythe, Walter L. Goldfrank, Terence K. Hopkins, Resat Kasaba, Richard E. Lee , William G. Martin, Philip McMichael, Ravi Arvind Palat, Elizabeth McLean Petras, Beverly Silver, Evan Stark, Mohammad H. Tamdgidi, Immanuel WallersteinCONTENTS:Immanuel Wallerstein: Introduction ixI. Graduate Education: The Formation of Scholars1. Walter L. Goldfrank: Deja Voodoo All Over Again: Rereading the Classics 32. William G. Martin: Opening Graduate Education: Expanding the Hopkins Paradigm 93. Ravi Arvind Palat: Terence Hopkins and the Decolonization of World-Historical Studies 274. Immanuel Wallerstein: Pedagogy and Scholarship 35II. Methods of World-Historical Social Science5. Resat Kasaba: Studying Empires, States, and Peoples: Polanyi, Hopkins, and Others 436. Richard E. Lee: Thinking the Past/Making the Future: Methods and Purpose in World-Historical Social Science 517. Philip McMichael: The Global Wage Relations as an Instituted Market 578. Elizabeth McLean Petras: Globalism Meets Regionalism: Process versus Place 639. Beverly Silver: The Time and Space of Labor Unrest 83III. Scholars and Movements10. Rod Bush: Hegemony and Resistance in the United States: The Contradictions of Race and Class 8911. Nancy Forsythe: Theorizing About Gender: The Contributions of Terence K. Hopkins 10112. Lu Aiguo: From Beijing to Binghamton and Back: A Personal Reflection on the Trajectory of Chinese Intellectuals 11513. Evan Stark: Sociology as Social Work: A Case of Mis-Taken Identity 12714. Terence K. Hopkins: Coda 143Mohammad H. Tamdgidi: The Utopistics of Terence K. Hopkins, Twenty Years Later: A Postscript 145Colloquium Photos 169About the Contributors 193Terence K. Hopkins Bibliography 205Index 309

 • af Clare (Edge Hill University Kinsella
  411,95 kr.

 • af Elina (Boston University Tochilnikova
  411,95 kr.

 • af Giorgos (University of Crete Tsiolis & Michalis (University of Patras Christodoulou
  204,95 kr.

 • af Ryan Gunderson
  411,95 kr.

 • af Pedro T. Magalhaes
  411,95 kr.

 • af David Roberts
  411,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.