Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Om morgenen den 8. april 2009 fortalte Thomas Oldrups kæreste ham, at to blå streger på en lille strimmel pap netop havde meddelt hende, at hun var gravid – og at han skulle være far. I deres søgen efter information om, hvad der nu lå foran dem, blev kæresten mødt af talrige bøger om emnet. Tykke og tynde, alvorlige og sjove, af jordemødre og kendte mødre i al almindelighed. Han selv blev derimod mødt af et forkølet lille udvalg, hvor mænd som regel er sådan nogle anstrengende og distraherende typer, der flakser rundt i periferien og mest er til besvær, fordi de hele tiden vil have sex.Med Du skal være far har Thomas Oldrup taget sagen i egen hånd og skrevet den bog, han selv manglede. Det er en bog, som tager det at blive far seriøst, og som uhøjtideligt og med masser af lune og humor fortæller om alt det, man går og tumler med i den situation: Vil ens liv nu forandre sig fuldstændigt? Hvornår skal man fortælle sine venner og forældrene, at man skal være far? Og hvad er egentlig en nakkefoldsscanning…? Og hvad er det man skal igennem, når ens søde kæreste rammes af kvalmeanfald, voldsomme humørsvingninger og uimodståelig trang til kl. 2 om natten at få nogle lune frikadeller med asier – NU! Om man læser bogen uge for uge eller ud i ét stræk kan være lige godt. Men bogen er skrevet, så mænd gider læse med, selvom der sikkert også er nogle vordende mødre, som kunne lære noget…Bogen er smækfyldt med information om barnets og kærestens udvikling – og om alt det, som de fleste kommende fædre gennemlever i løbet af de 40 uger på vej på mod den nye titel som FAR!
En fantastisk selvbiografi om en af landets største influencers Stephanie Karma, bedst kendt som Geggo. Geggo som er datter til Linse kessler og niece til Mikkel Kessler, er nærmest vokset op for rullende kameraer som yngste medlem af Familien fra Bryggen. Udadtil ser det ud til at Stephanie har levet det perfekte liv, men det har ikke altid været uden problemer. I bogen fortæller hun ærligt ud om den hårde barndom med en mor i fængsel, om de vilde og udfordrende teenageår, hvad det har betydet at være mor for første gang, og hvorfor Cengiz er den rette mand for hende. I bogen beretter Stephanie også om, hvordan det har været at blive et så kendt ansigt i så tidlig en alder, og hvilke udfordringer det har medført, ved at have arbejdet så tæt sammen med hendes familie på åbent tv hele livet. Hvordan hun har skulle finde sig selv og skabe sin egen karriere som influencer, hvordan hun har skulle forholde sig til pressen, haters og fans og hvordan hun har måtte arbejde ekstra hårdt for at bevise sit værd. De kampe og udfordringer Stephanie har stået over for som teenager er blevet vendt til noget positivt, og har i dag udviklet sig til en inspirationskilde for mange unge kvinder, er underholdende og utrolig spændende for Bryggen-fans, har over en halv million følgere på Instagram og er mor med stort M.
I november 2016 døde Peter Øvig Knudsens mor. Allerede samme dag besluttede forfatteren, at han ville skrive en bog om hende – og om at være barn af en psykisk syg. I de følgende måneder gik han i gang med sit dokumentariske arbejde som så mange gange før: Han opsøgte dem, der havde kendt hans mor, og bad om aktindsigt i hendes psykiatriske journaler. Planen var nøgternt og sagligt at undersøge årsagerne til morens depressioner. Samtidig skulle bogen give et billede af de traumatiserende hemmeligheder bag parcelhuskvarterernes pæne facader. Men under arbejdet med bogen begyndte noget at gå i skred i forfatteren: Peter Øvig Knudsen blev ramt af en svær depression og måtte til sidst indlægges på en lukket, psykiatrisk afdeling. Min mor var besat fortæller et stykke danmarkshistorie: Om den generation af kvinder, der trods begavelse og drømme blev husmødre, før kvindekampen slog igennem. Og om de børn, der voksede op i et miljø, hvor de borgerlige normer var vigtigere end børnenes trivsel. Samtidig er bogen en stærkt personlig beretning om at skifte syn på psykisk sygdom og psykiatri, på sin mor og sig selv.
‘Casper’ tager læseren med om bag facaden på en af Danmarks største komikere og entertainere. Martin Kungstad har fået lov til at dykke ned i intime og personlige dagbøger og har talt med Casper Christensens nærmeste. I fællesskab har de to igennem en 3-årig lang skriveproces forsøgt at finde frem til essensen af manden bag komikeren Casper Christensen. Den særlige selvbiografi holder intet tilbage og viser både de gode og dårlige stunder frem og skildrer på ærlig vis et menneske, hvis liv har været præget af en turbulent karriere, drukture og uheld i kærlighed. Det er heldigvis også en skildring af et menneske, som i dag har fundet kærligheden igen, har lagt sit liv om til det bedre og forsøger som os alle at agerer i alle sine menneskelige roller; som far, som ægtemand, som ven og som samarbejdspartner. I den forbindelse tages læseren også med på den bølge af succes, som Klovn red på dengang, men også hvad den gjorde med mennesket bag succesen.Biografen er unik i sin form, hvor Casper Christensen fungerer som både fortæller og karakter i sin egen fortælling. Undervejs tages vi med på en rejse, der skal vise sig at afsløre sider af Caspers liv, som han ikke selv kendte til. Han får med bogen lov at holde et spejl op over sin egen tilværelse - og han kan ikke lide, hvad han ser. Han beskriver dog, at han aldrig ville have været denne oplevelse foruden. At skrive bogen har været en livsændrende proces for Casper, der i dag har lagt sit liv fuldstændig om. På den måde bliver bogen en fortælling om, hvordan det aldrig er for sent at stoppe op og overveje den vej, som man har valgt i livet, og at det aldrig er for sent at ændre kurs.
Endelig udkommer bogen, der tager parforholdet alvorligt – før det går galt. Med stor forståelse for de forventninger, pres og udfordringer vi oplever i et moderne parforhold, giver psykolog Mattias Stølen Due gode råd til, hvordan vi bedst passer på hinanden.Mange er gode til at passe på helbredet, tage sig af vennerne og give karrieren fokus. Men midt i hverdagen bliver parforholdet ofte glemt. Det gode parforhold er en relation, der skal dyrkes og vedligeholdes ligesom alt andet. Hvis vi holder op med at tale om vores samliv – det gode såvel som det svære – risikerer vi at blive fremmede for hinanden.Bogen leverer ingen quick fixes, men gør læseren i stand til gennem eksempler og øvelser at få øje på fastlåste mønstre og nye handlemåder i parforholdet. Når vi først er opmærksomme på, hvordan vi påvirker hinanden, kan vi begynde at ændre måden, vi kommunikerer og er sammen på. Kort sagt: en bog, der tager fat på relationsudvikling – ikke selvudvikling.Mattias Stølen Due er psykolog og afdelingsleder ved Center for Familieudvikling i København. Han har gennem parkurser, parterapi og foredrag hjulpet utallige par til bedre kommunikation og større trivsel i forholdet.
How to Love the Difficult People in Your LifeMost of us know someone who, for whatever reason, always seems to cause problems, irritate others, or incite conflict. Often, these people are a part of our daily lives. The truth is that these trouble makers haven't necessarily asked to be this way. Sometimes we need to learn new approaches to deal with people who are harder to get along with or love.How to Hug a Porcupine: Easy Ways to Love Difficult People in Your Life, explains that making peace with others isn't as tough or terrible as we think it is-especially when you can use an adorable animal analogy and apply it to real-life problems.How to Hug a Porcupine provides tips for calming the quills of parents, children, siblings, strangers, and other prickly people you may encounter. Among other tips, How to Hug a Porcupine includes: *Three easy ways to end an argument*How to spot the porcupine in others *How to spot the porcupine in ourselvesWith a foreword by noted psychotherapist Dr. Debbie Ellis, widow of Dr. Albert Ellis, How to Hug a Porcupine is a truly special book.
De ville skabe et nyt samfundDe fejlede og forandrede verden. På en sandet og forblæst mark i Thy forsøgte tusindvis af unge hippier i sommeren 1970 at skabe et nyt samfund med totalt demokrati og fri lyst. Eksperimentet, der varede i 74 dage, blev kulminationen på tre års bevidsthedsudvidende oprør indledt over hele den vestlige verden med Summer of Love med love-ins, beat, hash og lsd. Mens ungdomsoprøret for Blekingegadebanden blev en voldelig kamp mod magthaverne, ville hippierne frigøre sig selv og skabe en ny og kærligere verdenHippiernes oprør kom til at forandre vores måde at leve på for altid. I sin danmarkskrønike udnævner Paul Hammerich Thylejren i sommeren -70 til at være en af de tre vigtigste begivenheder i det 20. århundrede.Dag for dag fortæller Peter Øvig Knudsen i Hippie historien om hippierne og det store eksperiment i Thy. For de fleste deltagere blev de tre år og 74 dage et euforisk højdepunkt i deres liv. For andre endte det i nedtur med druk, junk, sindssyge og drab.E-bogen indeholder samme tekst, smukke billeder og collager, som også findes i bogen.
Chefpsykolog Lars J. Sørensen skriver i forordet: ”Pas på! Dette er en underholdende fagbog.” Der er i den rig mulighed for at identificere sig med de krinkelkroge, som kærligheden kan fare vild i, når det vedrører et parforhold. Samtidig lykkes det forfatteren at komme godt igennem den yderst vanskelige praksis, som det kan være at hjælpe og give gode råd uden hverken at blive belærende eller dogmatisk.” Bogen tager dig således med på en spændende og til tider forunderlig rejse i et univers med to menneskers yo-yo tur gennem et kærlighedsforhold. En historie fra det virkelige liv. Du lærer om de stærke impulser, følelser og reaktioner i kærlighedslivet. Hvordan du håndterer disse og om psykologien bag. Blandt andet den udbredte måde at indgå i forhold på, nemlig Den ambivalente/nervøse tilknytningsform. Den, som resulterer i vil/vil-ikke kærester. Du får konkrete råd til at styrke dine kærlighedsevner. Du får samtidig nøglen til at åbne din kærlighedskode, så du kan styrke Din trygge tilknytning. Den, der giver dit kærlighedsliv meget større mulighed for at blomstre! Connie Kragelund (f. 1961), cand.med.vet. er en erfaren kærlighedsrådgiver, par- og psykoterapeut med egen praksis siden 1992. Dagligt hjælper hun mennesker med selvværdet og kærlighedslivet.
Da Provo-Knud med sin røde kniv myrder vennen Cola, bliver alle klar over, at hippiefesten er forbi. Indtil da har den dansende Provo-Knud været et ikon for det syrede kærlighedsoprør.I ’den sorte bog’ Hippie 2 fortsætter Peter Øvig Knudsen dag for dag-beretningen om det nye samfund i Thy i sommeren 1970. Bagsiden af de vilde eksperimenter med sex, stoffer og religiøs magi bliver tydelig, da stadig flere kommer ud over vanviddets kant og ind i narkomani, selvmord og drab.Samtidig kulminerer Thylejren på Dag 58 med besættelsen af Hjardemål Kirke. Manden bag er den karismatiske kunstner Peter Louis-Jensen, der har dannet et broderskab med Per Kirkeby og Bjørn Nørgaard.?Snart ligger besætterne i blodig kamp mod lokale bønder og fiskere og politistyrker fra hele Jylland. Volden og angsten var blevet en del af hippiernes nye samfund.
Familiefred med dine forældre er en bog til dig, der har brudt med dine forældre eller "bare" føler dig fastlåst i en uløselig konflikt og skuffede forventninger. Her får du hjælp til at skabe fred - først og fremmest for dig selv men forhåbentlig også med dine forældre.Familieforståelse er hovedtema i bogens første del af psykolog Camilla Carlsen Bechsgaard, der i lettilgængelig form giver indsigt ind familiedynamikker. Hovedfokus er de på overfladen helt almindelige familier, der er fyldt med uhensigtsmæssige mønstre. Som læser får du praktiske redskaber til at forstå og tackle egne udfordringer og relationer og bud på handlemuligheder, der kan hjælpe dig til at rumme dine forældre samtidig med, at du holder fast i dig selv.Familiefortællinger i bogens anden del er autentiske beretninger, hvor cases gengiver konkrete oplevelser. Journalist Katrine Krebs har interviewet fire personer fra – på overfladen – helt almindelige familier, der fortæller ærligt og åbent om deres udfordringer i forholdet til deres forældre op gennem barndommen og som voksne i dag. Det gør de i håb om, at andre kan genkende følelser og opnå større selvforståelse.Barndommens sår kan ikke heles uden tilbageblik, men fremtiden bliver forhåbentlig præget af familiefred. Bogen er bevidst ment som et modspil til tidens tendens til 'quick-fix' af livets kriser og udfordringer. Forståelse kan skabe forandring - det gør det forhåbentlig for dig.Peter Ingemann, journalist og tv-vært fra DR serien 'Hammerslag' og forfatter til bogen 'Ingemanns Land' har skrevet det barske forord til FamilieFred med dine forældre.Se mere om bogen og forfatterne bag på FamilieFred.dk.
JA, JALOUSI ER EN DEL AF LIVETAt være jaloux er pinefuldt og stadig et stort tabu. Følelsen findes i de fleste forhold og kan ødelægge rigtig meget, hvis den får lov. Men sådan behøver det ikke være. Denne brugsbog giver dig: • indsigt i jalousien i alle dens varianter • forslag til måder at rumme og håndtere jalousi på • idéer til hvordan du kan vende den svære følelse til noget positivtI bogen finder du også førstehjælp ved akut jalousi og trædesten til dig med en jaloux partner. Dette er brugsbogen, som klæder dig på til at leve med jalousi, ikke bare overleve.Bogen er også oplagt læsning for lærere, pædagoger, terapeuter, sexologer, psykologer m.fl., der møder følelsen i deres arbejde.JAlousi - kunsten at leve med jalousi er den anden bog i 'Kunsten at...' serien, en serie af livsbekræftende brugsbøger med en bred appel.
Denne bog er til dig, der har et kompliceret forhold til dine voksne børn. Måske har I mistet kontakten? Måske føler du dig låst fast i en konflikt, i skuffede forventninger eller i følelsen af, at respekten er forsvundet? Der er hjælp at hente.Familiefred med dine voksne børn tager fat på et tabubelagt emne, som mange går alene med i årevis. Bogen sætter fokus på de problemer, der kan ligge til grund for konflikter og brud mellem forældre og deres voksne børn. Det kan være uforløst vrede, den svære løsrivelse, håndtering af skilsmisse og stedforældre samt psykisk sygdom og misbrug.I bogen fortæller en række forældre deres gribende personlige historier om, hvordan det er at miste kontakten til sit voksne barn – og måske også til børnebørnene.Psykolog Camilla Carlsen Bechsgaard forklarer mekanismerne bag de forskellige typer konflikter mellem forældre og deres voksne børn og giver gode råd til, hvordan man kan arbejde med at løse konflikterne og finde fred med situationen. Både når der er håb om forsoning, og når der ikke er.Bogen indeholder også en række samtaler, hvor Katrine Krebs taler med biskop Tine Lindhardt, sociolog Henrik Dahl og fremtidsforsker Liselotte Lyngsø om familiens rolle for den enkelte, i samfundet – nu og i fremtiden.Af samme forfattere er tidligere udkommet FamilieFred med dine forældre. Se mere om bøgerne og forfatterne bag på FamilieFred.dk.
Julie-Elsebeth har et af Danmarks bedste blikke for den absurde dagligdag med småbørn. Nu debuterer hun med humoristiske historier fra sit liv som mor.90.000 engagerede danske instagram-brugere følger Julie-Elsebeths dagligdag med små børn, hus og mand. Og det gør de, fordi hun kaster et friskt lys på alt det uforudsigelige og utænkelige ved at være mor. Som hun siger: ”Vi ved alle sammen, det er hårdt arbejde at have små børn, men det hjælper at kunne grine af det.”I Ring til en voksen – jeg er nogens mor deler hun generøst ud af de situationer, hun har stået i. Fra jordemodersamtalerne, ammehjernen, mælkebabserne, den desperate søgen på nettet og de vågnenætter til det akavede sexliv som nybagte forældre.Bogen åbner med den positive graviditetstest og følger derefter den totalt uerfarne Julie-Elsebeths vej ind i morlivets kaos. Hendes stærke forbindelse til sine følgere understreges af, at de bidrager med nogle af deres erfaringer, ligesom hendes mand har en gæsteoptræden med sit syn på sagerne.Julie-Elsebeth skaber ganske enkelt den bog, som kommende og nybagte mødre kan spejle sig i og ikke mindst grine med.
En ung pige flygter fra konflikten i Somalia med sin mor og søskende, og de ender i Roskilde. Efter en tid som overbevist muslim og somalier vil den begavede, smukke Baraka assimileres. Hun har mødt Esther, en ældre jødisk kvinde, der betror hende historien om sin egen forvandling fra tjekkisk holocaust-overlever til den danske overklassekvinde Rosa. Baraka vil forvandle sig selv, koste hvad det vil. Hun bliver til Maria og bor i en lille ærkedansk provinsby, gift med en ansat fra det lokale byggemarked. Efter nogle år som husmor og studerende dér leder hendes stærke opdrift og udlængsel hende til USA, hvor hun bliver stjerne i en stor tv-serie. Men hun længes efter sin muslimske kultur og vender hjem til sin mor, der nu bor på Nørrebro. I København arbejder hun i Røde Kors, og her møder hun den asylsøgende dreng Umar med palæstinensisk baggrund. Hun føler sig uforståeligt stærkt knyttet til Umar. Lidt efter lidt tegner der sig et ubrydeligt mønster imellem de tre mennesker fra hver sin verdensdel og fra hver sin tidsalder. Et andet menneske, et andet liv er skrevet i tre spor: Barakas/Marias, Esthers/Rosas og Umars, men Baraka er fortæller igennem hele bogen. Hun er stærkt troende muslim, omskåret, som den somaliske tradition byder, og stolt af det. Omskæringen har ikke dæmpet hendes seksuelle begær, tværtimod, og hun mærker hele sit liv andres stærke begær efter hende. Sofie Jama er født i Somalia i 1982 og kom til Danmark, da hun var 14 eller 15 år. Hun har studeret kulturformidling og arabiske sprog på Aarhus Universitet og arbejder i dag som oversætter for de danske myndigheder og som forfatter. Hun skriver jævnligt for Dagbladet Information. Sofie Jama bor i Sydhavnen i København. Et andet menneske, et andet liv er hendes litterære debut.
KÆRLIGHEDNI BOGSTAVER. NI REGLER.Kærlighed er noget af det skønneste ved livet. Vi vil rigtig gerne den dybe, passionerede kærestekærlighed. Alligevel er replikker som ”Ikke i aften, skat” og ”Er det mig eller computeren, du er gift med?” blevet hyppige i mange parforhold. En historisk høj skilsmisseprocent taler sit klare sprog – den varige kærlighed er svær og ikke vedligeholdelsesfri.Selv om kærlighed er en følelse, kan du ikke føle dig til alle svar, viden er en stor fordel. Den får du her med De 9 kærlighedsregler, der viser, hvordan du opbygger og plejer kærestekærligheden. Er du single og kæreste-søgende, kan bogen også klæde dig på til parforholdet.Bogen er skrevet af parterapeut Ingrid Ann Watson og læge og klinisk sexolog Jesper Bay-Hansen. Med seriøsitet og humor giver de dig nøglerne til den dybe og varige kærlighed og til kunsten at leve i parforhold.
*A New Statesman and Daily Mail BOOK OF THE YEAR**Longlisted for the 2024 Women's Prize for Non-Fiction*'The best book I've ever read about motherhood' Jude Rogers, Observer'I kept scribbling in the margins: 'We need to know this stuff!'' Joanna Pocock, SpectatorA radical new examination of the transition into motherhood and how it affects the mind, brain and bodyDuring pregnancy, childbirth, and early motherhood, women undergo a far-reaching physiological, psychological and social metamorphosis.There is no other time in a human's life course that entails such dramatic change-other than adolescence. And yet this life-altering transition has been sorely neglected by science, medicine and philosophy. Its seismic effects go largely unrepresented across literature and the arts. Speaking about motherhood as anything other than a pastel-hued dream remains, for the most part, taboo.In this ground-breaking, deeply personal investigation, acclaimed journalist and author Lucy Jones brings to light the emerging concept of 'matrescence'. Drawing on new research across various fields - neuroscience and evolutionary biology; psychoanalysis and existential therapy; sociology, economics and ecology - Jones shows how the changes in the maternal mind, brain and body are far more profound, wild and enduring than we have been led to believe. She reveals the dangerous consequences of our neglect of the maternal experience and interrogates the patriarchal and capitalist systems that have created the untenable situation mothers face today.Here is an urgent examination of the modern institution of motherhood, which seeks to unshackle all parents from oppressive social norms. As it deepens our understanding of matrescence, it raises vital questions about motherhood and femininity; interdependence and individual identity; as well as about our relationships with each other and the living world.
"Kunsten at leve sammen"En inspirerende bog fyldt med nyttig viden og effektive øvelser, så alle selv kan styrke og udvikle deres parforhold.Produceret som hardback i høj kvalitet, og med masser af lækker grafik.Også singler kan have glæde af bogen, som kan hjælpe med at skabe indsigt i, hvad der går galt, og hvad man skal holde øje med, når den næste potentielle partner "banker på"En bog alle bør eje!Tjek: www.kunstenatlevesammen.dk
Bliv tryg i din rolle som far“Fremragende” og “Bogen enhver far bør læse” skrev anmeldere om første udgave. Dette er den opdaterede anden udgave. En oplagt gave både til babyshower, til far på barsel, når graviditeten skal fejres eller fra de nybagte bedsteforældre til deres unge. Læs om erfaringer med barsel, parforholdet og tillidssnoren. Bliv inspireret af syv ledetråde for din opdragelse, de tre cirkler for dannelse og ærlige historier fra seks forskellige fædre og en medmor med stærke far værdier. Forskningen er med den far, der vælger at være nærværende. "Alle vinder," skriver Center for Børneliv i et kapitel, der gennemgår de senere års forskning om fædre. ”Bogen til far er ganske enkelt fremragende, en interessant blanding af debatbog og hjælp til at være en god far på det helt jordnære plan,” skrev Tom Ekeroth om første udgave. “Den adresserer både fars ofte uklare rolle i et samfund med opbrud i kønsrollerne, og kommer med helt konkrete hverdagseksempler og råd til, hvordan man kan agere i de mange situationer, som definerer relationerne og efterlader varige aftryk på dem, man er far for,” skrev forfatter Mikael Lindholm. Bogen er oplagt som gave til den nybagte far, og inspiration til den far, der har ambition om at være nærværende for sine børn. Med bidrag fra: Center for Børneliv om forskning i fædres betydningFar til fire og topleder Thomas TorpFar til to og pædagog Kim Them SimonsenFar på orlov og karrieremand Janus SandsgaardFar med moderne værdier Jesper Dalgaard PøhlerFar og fædregruppe-stifter Daniel Nygaard JensenFar og ekspert i daginstitutioner Andreas Rasch ChristensenMedmor og journalist Christina Gerion
Denne bog er til jer, der er parat til positive forandringer i jeres parforhold. Den er skrevet for de af jer, der savner helt konkrete værktøjer til at håndtere de udfordringer, der kan opstå i jeres parforhold. Hvis I mener, at der er plads til forbedringer, skal I nok i gang med at gøre noget andet, end det I har gjort hidtil. Den bedste måde at ændre noget på, er først at blive enige om, at der er noget, der ikke fungerer, og at I begge ønsker at ændre på det. Dernæst skal I se på, hvad der ikke virker, hvorefter I skal lægge en strategi for, hvordan I gerne vil have, at det skal være. Til sidst skal I gøre noget aktivt for at nå målet. Bogen her viser jer, hvordan I kan prioritere hinanden og jeres egne roller som henholdsvis mand og kvinde, for at de uundgåelige problemer i parforholdet bliver så små som muligt. Det er en selvhjælpsbog, der primært koncentrerer sig om årsagsbearbejdning og problemløsning.Alle prioriterer deres tid, opmærksomhed og energi, men der kan være nogle måder at prioritere på, der er mere hensigtsmæssige end andre.Tidligere var parforholdet ligesom en tjenestemandsstilling. Man skulle bare lade være med at dumme sig alt for voldsomt; så var man sikker på at kunne hæve sin faste månedsløn og pension resten af livet, uanset hvad der skete. Nu er parforholdet mere ligesom at være selvstændig, hvilket vil sige hele tiden at være unik, kreativ, omstillingsparat og skabe værdi for kunderne. Hver dag er som en eksamenssituation, hvor du skal være opmærksom og nærværende. Din partner skulle gerne blive ved med at mene, at du er den rette.I bogen giver jeg gode råd og anvisninger på, hvordan I kan genvinde det gode, lykkelige parforhold med tillid, tryghed og respekt for hinanden. Det handler om lederskabet i parforholdet og familien, samt moderskabet.Denne bog har fokus på, at du bliver i stand til at tage ansvar for dit eget liv, i stedet for at blive ignoreret eller lade dig koste rundt med af din partner og alle andre.Formålet med bogen er at give enkel, men uundværlig, viden om, hvordan I videreudvikler et unikt og kærligt parforhold. Du vil opnå forståelse for, hvad der kan ændres, for at du og din partner kan få det gode parforhold, I længes efter.Gør det let at vinde og svært at tabe!www.parforhold-parterapi.dk
The revolutionary guide to show couples how to create an emotionally intelligent relationship - and keep it on track
Bjørn Hansen er 77 år, nærmest en olding. En gammel stivnakke med dårlig hørelse. Han bor alene i en tarvelig etværelses lejlighed på Grønland i Oslo, mens hans tilværelse stille og roligt lakker mod enden. Nyheder interesserer ham ikke længere. Hans liv centrerer sig omkring en omfattende bogreol som er ordnet systematisk. Af frygt for at gå glip af dødens alvor, griber han til sine himmelske forestillinger og fører samtaler med sine afdøde forældre, men omgås ikke andre mennesker. Han er med andre ord en gnaven gammel mand hvis liv er kørt af sporet. En dag banker svigerdatteren på døren. Med sig har hun Bj. Hansens sønnesøn Wiggo. Wiggo er 20 år og bogorm og skal begynde at studere litteratur på universitetet i Oslo, og svigerdatteren har besluttet at Wiggo skal bo hos farfaren. De gør plads til en madras ved siden af sovesofaen i den lille lejlighed, og den unge fåmælte Wiggo flytter ind. Wiggos beundrer sin farfar og betragter ham som en slags oprører. Det sætter fut i den gamle, som følger sig ganske oplivet. En dag får Wiggo en kæreste, en succesfuld idrætsstjerne-blogger som også læser litteraturvidenskab. Hvordan Bj. Hansen møder sit endeligt skal ikke afsløres her, blot at dette vitterlig ér den ”Tredje, og sidste, roman om Bjørn Hansen”.Dette er Dag Solstads 19. roman, og den tredje roman om Bjørn Hansen. Hermed vil trilogien om kommunaldirektøren fra Kongsberg blive stående som Solstads hovedværk. ”Et højdepunkt i Solstads forfatterskab … virtuos og gribende.”Stavanger Aftenblad ”Dag Solstads seneste bog er en fuldt opladet energibombe! Han holder sit eget høje niveau hele vejen igennem.”VG
Denne bog adskiller sig fra andre lignende bøger på markedet ved at have en coachende tilgang til og et helt konkret fokus på, hvad 'ekstramødre' kan gøre for at overvinde de udfordringer, der er, når man bliver kæreste med nogens far. ’Ekstramor’ er forfatterens bud på en ny definition af stedmor, papmor eller bonusmor. Som kæreste med et barns far er du ikke ’i stedet for’ børnenes mor, du er heller ikke en ’pap-udgave’ af dig selv, og det er desværre heller ikke sikkert, at barnet synes, at du er en ’bonus’. Men du er en ekstra ressource, en ekstramor, børnene har til rådighed, når de er hos deres far. Førstehjælp til ekstramødre giver masser af inspiration til dig, der drømmer om at blive bedre til at takle kærestens børn, deres biologiske mor, højtider, ferier og alle de andre svære situationer. Bogen er baseret på forfatterens erfaringer som coach for sammensatte familier og på egne oplevelser med livet i en sammensat familie.
Hvem er de mænd, der lever et dobbeltliv? Hvad driver dem, og hvad får de ud af det?I efteråret 2021 havde Amalie Mathiassen lige fejret fem års bryllupsdag med sin mand, da en mail landede i hendes indbakke. En anden kvinde skrev, at hun var kæreste med Amalies mand. Ingen af de to kvinder havde indtil da vidst noget om, at de gennem knap to år havde delt den samme mand. Ligesom med Amalie havde han med den anden kvinde været til parmiddage, på ferierejser og til familiearrangementer. Chokket var stort, bedraget endnu større, og de to kvinder konfronterede manden, Per Christensen, der i offentligheden var kendt som 3F´s formand.Tiden efter brugte Amalie på at få styr på sig selv og sit liv igen. Nu har hun i samarbejde med journalist og forfatter Kristina Antivakis skrevet bogen Løgnen, hvor hun fortæller sin egen historie om ægteskabet og prøver at forstå. Hvorfor opdagede hun det ikke? Hvad overså hun? Og hvorfor lige hende?I jagten på en forklaring af fænomenet og mekanismen bag det at leve et dobbeltliv har Amalie Mathiassen og Kristina Antivakis desuden opsøgt tre eksperter, der sætter ord på de generelle personlighedstræk ved mennesker, som lever et dobbeltliv, drivkraften bag den manipulerende adfærd samt hvorfor løgnen kan være et spil for de pågældende mænd.I bogen fortæller fem andre kvinder også om deres oplevelser med dobbeltliv og sætter fokus på mændenes fællestræk og den skam og det tabu, der forfølger dem.
Fusionsfamilien er en bog til inspiration. Bogen er baseret på forfatterens egne erfaringer og interviews med familier. Bogen giver konkrete løsningsforslag og redskaber til de mange og krævende udfordringer, man støder ind i, når man enten lever eller er på vej ind i en sammenbragt familie. Også for dem som ikke har børn med.Der er tankevækkende inspiration at hente for jer, der står over for udfordringer som:• Et elendigt samarbejde med eks’en• Jalousi over for kærestens børn og eks• At det er svært, når weekendbørnene kommer i weekenden og fylder• Ikke at måtte eller ville blande sig i kærestens opdragelse af børnene• At ”formane” sine børn i forholdet til kæresten• Børn der ikke respekterer ens tilstedeværelseEks’en (eks’erne), samværsaftaler, økonomi, den dårlige samvittighed, opdragelse, fødselsdage, sociale arrangementer, forskelsbehandling, bedsteforældrene er blot nogle af de emner, som bogen går i dybden med. Fusionsfamilien tager stilling, konkluderer og udtrykker holdninger, der kan hjælpe dig med at støbe et stærkt fundament til dit sammenbragte liv. Holdninger du og din kæreste kan læne jer op ad, når I er i tvivl.
Det handler om kærlighed – ikke mindst om selvkærlighed – så simpelt er det faktisk. For hvordan kan man forvente, at et andet menneske kan elske én, hvis man ikke elsker sig selv? … Og måske slæber rundt på en pukkel af destruktive livsmønstre, illusioner om kærligheden og troen på, at det altid er den andens skyld?Hemmeligheden afsløres her af parterapeut og kærlighedscoach Charlotte Fruergaard, som vil revolutionere dit syn på kærligheden, dig selv, dit kærlighedssprog, din evne til tilgivelse, din partner og … din kærlighedstype.Hvor mange af os har ikke ønsket at finde den eneste ene, elske prinsen på den hvide hest eller at kysse Tornerose og så leve lykkeligt til vores dages ende – ligesom i de eventyr, vi som børn fik læst som godnathistorie. Hvor mange af os har ikke siddet midt i vores kaotiske kærlighedsliv uforstående og frustrerede over, at det ikke gik, som vi ønskede? Men du kan netop blive fri for at gentage den kedelige historie. Den, hvor prinsen ikke kom på sin hvide hest. Den, hvor I ikke levede lykkeligt til jeres dages ende.Der er en anden mulighed og en anden vej, du kan gå. Med hjælp fra Charlotte Fruergaard løser du kærlighedens mysterier og finder en helt ny vej til kærligheden; en vej, der starter i og med dig selv.Den ultimative livsguide til alle, der tør kærligheden ... Tør du?* * * * *"Velskrevet og uhøjtidelig, og så er der en god blanding af enkle, effektive øvelser og værktøjer og genkendelige eksempler fra forfatterens eget liv og fra hendes klienter."Bogklubben Psyke & Sjæl* * * * *"Charlotte Fruergaard er indsigtsfuld og kommer til at gøre en fantastisk forskel for mange forhold og mange mennesker med denne bog. Kan anbefales enhver og især de af os, der tumler med kærligheden til os selv og andre fra tid til anden."Thomas Rydahl, forfatter* * * * *"Bogen giver mig på kærligste vis nogle uhøjtidelige og letforståelige redskaber til at erkende mine destruktive kærlighedsmønstre og tilgive mig selv, således at min kærligheden til mig selv og andre nu igen kan blomstre frit. I dag tør jeg kærligheden igen."Rasmus Grosell, coach
At stifte familie, at få mand og børn – det er lidt som et ludospil. Man ved ikke, om man vinder, hvor lang tid et spil tager, hvor mange gange man bliver slået hjem, eller om man bliver overhalet indenom. Anne Nim Pedersen havde en forestilling om, at hun ville have mand og to børn, når hun var i begyndelsen af 30’erne. Men uforudsete ting sker i livet. Til sidst tog hun beslutningen selv og gik fra at være ufrivilligt single til at blive selvvalgt solomor. Bogen tager afsæt i beslutningen om at blive forælder selv og processen, der følger – med høj vægt på forfatterens tanker og oplevelser undervejs. For Anne Nim Pedersen var det i sidste ende en let beslutning, for spørgsmålet var simpelt. Ville hun have børn eller ej? Det ville hun. Først ved sidste IVF-forsøg på Rigshospitalet – efter at have været tilknyttet fertilitetsklinikken i to et halvt år – stod hun i april 2016 som 38-årig med en positiv blodprøve. I 2017 er der 37 registrerede familieformer i Danmark, og flere kvinder vælger at få et barn selv. Tendensen er stigende, og de fleste har en i omgangskredsen, der har truffet det valg. Bogen rejser nogle af de spørgsmål, der er forbundet med beslutningen om at blive forælder alene. Forfatteren berører de tanker og udfordringer, som mange kvinder, der vil have børn, i dag står med. Lykkes det? Hvad hvis det gør, og hvad hvis det ikke gør? Når graviditeten så endelig er en realitet, kommer spørgsmålene også. Bekymringen/angsten for livet alene med barn. At blive mor alene er ikke et fravalg af en mand, men et tilvalg af et barn. Bogen er en personlig beretning tilsat fakta og interviews med læger, sygeplejersker, en familieadvokat og en psykolog. Kvinder der står i en situation, hvor de overvejer, om de skal kaste sig ud i en familieform som selvvalgt solomor, kan bruge bogen som et opslagsværk, og både familier, venner, kolleger og personer i sundhedsvæsenet kan få udbytte af at læse med. Om forfatterenAnne Nim Pedersen (født 1977) er uddannet journalist og arbejder med PR i TV2’s kommunikationsafdeling. Hun er adopteret fra Korea, enebarn og vokset op i Vejle. I januar 2014 trådte hun ind på Rigshospitalets fertilitetsklinik for første gang. I december 2016 blev hun mor til Anders Vincent. De bor sammen med katten Pernille i en lejlighed på Frederiksberg.
Kan man nå at have otte papsøskende i løbet af en barndom? Kan man dele en dværghamster i to? Og har man lov til at blive en lille smule træt af papfar nummer fire? Generation 7/7 er tanker og barndomserindringer fra Emilie Stein Thorsen og 25 andre skilsmissebørn fra 90’erne. Nogen var skilsmissebørn, før de kunne tale, andre blev det først, efter de var konfirmerede. Men fælles for dem alle er, at de er blevet gode til at navigere i de voksnes følelser og konflikter i familiekonstellationer med både højt til loftet, stort humoristisk potentiale og total forvirring.”De fleste er bekendte med forskellige variationer af 9/5, 10/4 og 12/2. For nogen ligner det talkoder. For os er det systematikken i vores barndom.” - Uddrag fra bogen”Skilsmisselivet var besværligt, både praktisk og følelsesmæssigt. Det gjaldt om at være omstillingsparat og passe ind og til tider følte jeg mig som den midterste firkant i et kludetæppe.” - Uddrag fra bogen
Hvad er LGBT+ og det seksuelle alfabet? Hvad er forskellen på seksuel orientering og kønsidentitet? Og hvordan kan man forstå og definere køn på en måde, der også rummer de mennesker, der ser sig som noget andet end mand eller kvinde, han eller hun? KORT & GODT OM LGBT+ giver konkret viden om LGBT+, hvad de enkelte bogstaver står for,og hvor mangfoldigt køn og kønsforståelse, kønsidentitet og seksuel orientering i virkeligheden er. Du kan også læse om minoritetsstress, regnbuefamilier ogom udfordringer på arbejdspladsen, livet for unge LGBT+-personer og om LGBT+ og religion. Endelig er der gode råd til, hvordan pårørende og fagpersoner bedst kan støtte LGBT+-personer. Bogen henvender sig til alle, der vil vide mere om seksualitetens og kønnenes mangfoldighed. Den er oplysende læsning for pårørende og for alle faggrupper, der arbejder med mennesker. Bogen er også til dem, der er undersøgende i forhold til køn og seksualitet.
Aldringsforskeren Henning Kirk og bestsellerforfatteren og debatøren Lone Kühlmann gør op med vores forældede syn på alder. Man går ikke i stå af at blive gammel; man bliver gammel af at gå i stå. Man bliver heller ikke automatisk syg af at blive gammel. Bogen opfordrer og inspirerer til at blive i de voksnes rækker uanset alder og til at holde fast i ansvaret for sit eget liv.
Når mor og far går fra hinanden, er det en helt ny og ukendt livssituation for deres børn. De skal omstille sig til nye hverdage med to hjem, mange skift og nye relationer, alt imens de skal lære at forstå og tackle de mange følelser, som uundgåeligt dukker op, så som savn og skyld, lettelse og bekymring. Bruddet er også et stort skridt for forældre, der gennemlever nogle af de samme følelser af forskellig grad samtidig med, at de skal tage vare på deres børn. Denne antologi er en inspiration og vejledning til både forældre, der skal samarbejde om en så tryg barndom for deres børn som muligt, og til fagfolk, der i sit daglige arbejde møder børn eller voksne, som har oplevet et brud. Bogen vil også være relevant for familie og venner til dem, som går igennem en skilsmisse. Far, mor og skilsmissen rummer bl.a. bidrag fra erfarne fagfolk som professor i socialpsykologi Per Schultz Jørgensen, leder af BørneTelefonen i Børns Vilkår Bente Boserup, psykolog Renée Toft Simonsen og formand for børnerådet Lisbeth Zornig Andersen. I personlige interviews fortæller skuespiller Peter Myging og forfatter Katrine Marie Guldager om deres barndomserfaringer med familiebrud.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.