Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Sociologi: sport og fritid

Her finder du spændende bøger om Sociologi: sport og fritid. Nedenfor er et flot udvalg af over 37 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Henrik Mølbjerg
  316,95 - 359,95 kr.

  Hvis du føler, at du, som fodboldtræner, klubleder, aktiv spiller eller forælder til en aktiv spiller,får det allerbedste ud af fodboldspillet, så har du umiddelbart ikke brug for at læse dette bud på vejen til vækst og trivsel i et svært frafaldsplaget FodboldDanmark. Hvis du derimod er nysgerrig på mere og føler, at du, eller andre i og omkring dine nærmiljøer, misser afgørende dele af den samlende og udviklende urkraft, som fodbolden tilbyder, så er denne bog skrevet til lige præcis dig. Du vil finde begrundede vinkler på fodboldens største aktuelle problemstillinger og bud på en meget mere bæredygtig dansk talentudvikling – og du vil forholdsvis enkelt kunne omsætte bogens budskaber til sprudlende liv og opgraderet værdi på din videre færd i fodboldens forunderlige verden. /Henrik Mølbjerg

 • af Else Borch
  168,95 - 192,95 kr.

  Opfatter du den 3. alder som en gave? Livsfasen, hvor vi ikke længere behøver at arbejde, giver stor frihed og overvældende mange muligheder. Denne bog giver seniorer inspiration til at se nye muligheder og finde sig godt til rette med den store forandring, som arbejdslivets ophør er. Det er et privilegium, at vi i dag kan tale om den 3. alder. Tænk blot på sangen om Jens Vejmand, som tabte ham'ren brat – han måtte arbejde for føden, indtil han døde. I Danmark har efterlønnere eller pensionister mulighed for at nyde en periode i livet uden at være tvunget til at arbejde. Om den 3. alder opleves positivt afhænger i høj grad af den enkelte seniors forberedelse og indstilling. Det gælder om at udnytte mulighederne, før man eventuelt kommer i den 4. alder, hvor man er afhængig af andres hjælp. Mange seniorer på vej til at forlade arbejdsmarkedet stiller sig spørgsmålene: Hvordan vil det gå mig, når jeg ikke skal arbejde? Hvad skal jeg foretage mig i min 3. alder? Nogle frygter at forlade arbejdsmarkedet, andre glæder sig og har store forventninger. Seniorer er lige så forskellige som alle andre aldersgrupper. Bogen giver derfor ikke nogen standardsvar, men en mangfoldighed af eksempler og ideer, så læseren kan vælge sin egen vej. Bogen er en introduktion til emnet den 3. alder med sin uformelle blanding af fakta, erfaringer og synspunkter. Der er interviews med udvalgte seniorer, der inspirerer med deres personlige valg og engagement, samt referencer til litteratur, undersøgelser m.v. om den 3. alder, hvor læseren kan finde mere information. Om forfatteren Else Borch er startet som selvstændig i sin 3. alder, hvor hun tilbyder foredrag, workshops og coaching af seniorer. Efter at have lagt en lang it-konsulent-karriere bag sig, har hun taget coach-uddannelser og interesserer sig nu for emnet livskvalitet med fokus på den 3. alder. Hun er desuden engageret i frivilligt socialt arbejde for forskellige grupper: ensomme voksne, ældre, sårbare unge kvinder.

 • af Ibrahim Faour & Alper Sahin
  88,95 - 155,95 kr.

  Hvordan får vi flere unikke personligheder i sport og erhvervsliv, som tør bryde med Janteloven Det spørgsmål stiller denne bogs to forfattere. De kalder vejen frem for ­mangfoldighedsledelse og kommer med flere bud på, hvordan man i Danmark kan frembringe unikke personligheder med kant og kreativitet, Zlatan-typer, som uforfærdede tør gå efter guldet. Forfatterne går samtidig i dialog med en række kendte fodboldikoner, som f.eks. Nicklas Bendtner og ­Nadia Nadim, og interviewer succesfulde topledere fra erhvervslivet for at undersøge, hvordan for eksempel DBU og de danske fodboldklubber kan lære af de erhvervsvirksomheder, som klarer sig allerbedst i den knivskarpe, internationale konkurrence. HER ER KORT SAGT en nytænkende og provokerende bog om ledelsesfilosofi – og om vigtigheden af at se potentiale og talent, der hvor andre kun ser problemer og besvær.

 • - En sæson i cykelsportens verdenstop
  af Rasmus M. Bech
  144,95 kr.

  "Michael Valgren" Danmark har de senere år fostret en lang række særdeles dygtige cykelryttere, der har gjort sig flot bemærket i flere udenlandske, store løb. Således også i Tour de France, hvor Michael Valgren efterhånden med de fem deltagelser, kan betragtes som "veteran". Inden Valgrens helt store gennembrud for få år siden udkom hans biografi, forfattet af Rasmus Bech, og i denne kommer man bagom den tidligere "tykke" dreng fra folkeskolens baggrund for dennes opstigen til cykelrytter i verdenstoppen. Legimus og Rasmus Bech har valgt at sende bogen på gaden igen, da interessen for Valgren ikke er blevet mindre med årene.

 •  
  227,95 kr.

  Hårde bokseslag i ansigtet, vandring gennem fossende floder og muskelkramper i benene efter 42 kilometers maratonløb. Mange mennesker er drevet af en lyst til at udfordre sig selv, og idræt giver mulighed for at overskride kropslige og mentale grænser på en måde, som kan føre til større velvære og livsmening. I Lidenskab og livskvalitet gennem idræt fortæller idrætsforskere og udøvere, hvordan forskellige idrætsgrene trods krav om store anstrengelser kan gøre en positiv forskel i menneskers liv. Vi går på banen med eksmisbrugerne, der finder et frirum i fodbolden med ligesindede. Vi løfter vægte i motionscentret, hvor unge mænd bygger deres kroppe og selvtillid op. Og vi cykler op ad bjerget med den midaldrende motionsrytter i lycra. Forfatterne undersøger idrætsudøvernes motivation, øjeblikkenes intensitet og idrættens socialiserende og identitetsdannende potentiale for den enkelte og for fællesskaber – i en tid, hvor vi konstant presser os selv i en foranderlig jagt på livskvalitet. Højere, dybere, bedre.

 • af Grant Farred
  120,95 kr.

 • af Yair Neuman
  321,95 kr.

 • af Joshua Woods
  999,95 kr.

 • af Claude Sobry, Kazem Hozhabri & Rahim Ramzaninejad
  792,95 kr.

 • af S. Frawley & D. Adair
  1.087,95 kr.

 • af Bernard (University of Waterloo Suits
  390,95 - 1.336,95 kr.

 •  
  1.272,95 kr.

  This book provides an interdisciplinary collection of theoretical and methodological contributions critically exploring the connections between leisure and wellbeing.

 • af Tim Delaney
  487,95 kr.

 • af Tania Wiseman
  1.107,95 kr.

 • af Rebekka Lang Fuentes
  568,95 kr.

  Olympic Education is tasked by both Olympism (Olympic Movement's underlying philosophy) and the United Nations to educate on human rights. This study explores how present this call is in contemporary European Olympic Education. National Olympic Education programmes from twelve countries are examined and compared: Armenia, Austria, Belarus, Croatia, Hungary, Israel, Germany, Lithuania, Portugal, Russia, Slovenia, and Spain. Responses by individuals with NOAs' leadership positions to a semi-standardized research questionnaire as well as written information by NOAs on implemented national Olympic Education programmes, collected during February-May 2021, are subjected to a content analysis. Results indicate that human rights are explicitly and implicitly included as an educational theme in contemporary Olympic Education programmes. Parallels between human rights education and Olympic Education can be drawn.  

 • af Gary Armstrong, James Rosbrook-Thompson & Iain Lindsay
  258,95 kr.

 • af Niklas Rådström
  218,95 kr.

  ”Jeg blev uventet opmuntret af Rådströms refleksioner. Han har en sans for ideer og ironi, der holder det hele på sporet” – Dagens NyheterN.B:Denne lille bog kan læses både af de, der ikke helt kan se pointen med fodbold, og de der ikke forstår førstnævnte gruppe. En lille bog om fodbold er på én gang en lidenskabelig kærlighedserklæring til fodbold og et glødende forsvar for demokratiet. Fodboldspillet betragtes som et eksperimenterende rum, der gang på gang tester, hvordan et velfungerende samfund kan skabes.Demokrati og åbne samfund er drevet af den samme dynamik som fodbold; paratheden til at revurdere holdninger og strategier i lyset af en verden i konstant forandring. Mange af bogens tanker er opstået på Söderstadions ståpladser – hvorfra de relaterer sig til foldboldens natur på globalt plan.Niklas Rådström (f. 1953 i Stockholm) er forfatter til en lang række udgivelser indenfor lyrik, prosa, skuespil, essay m.m.; I 2019 modtog han den prestigefulde Övralidspriset for ”sin evne til at rejse i alle litteraturens retninger” og i 2021 modtog Selma Lagerlöfs litteraturpris "for et fantastisk forfatterskab, en hyldest til fantasiens evne til at genoplade vores gejst og få os til at leve videre".

 •  
  411,95 kr.

  This book explores the interrelationships between nations, regions and states in the landscape of contemporary international sport, focusing on identity. Using case studies, the book explores themes such as the geopolitics of sports events, contested identities, and ownership of sport.

 • af Jan Andre & Lee Ludvigsen
  494,95 kr.

  This is the first book to look closely at the concept of 'risk' in elite and professional football from a social scientific perspective. Drawing on the wider sociological, criminological and management literature on risk, it shows how football helps us to understand global risk more generally in present-day society.

 • af Jasmijn Rana
  1.174,95 kr.

 • af Jenny Odell
  141,95 kr.

  AN ALLE FOLLOWER UND INFLUENCER: EROBERT EUER LEBEN ZURÜCK! Wir leben in einer Welt voller süchtig machender Technologien, die noch in den letzten Winkel unseres Privatlebens vorgedrungen sind. Unser gesellschaftlicher Wert scheint heute nur noch zu steigen, wenn wir auf diversen Social-Media-Kanälen rund um die Uhr präsent sind. In ihrem inspirierenden Leitfaden zeigt uns die Künstlerin und Kritikerin Jenny Odell, wie wir uns dieser destruktiven Aufmerksamkeitsökonomie entziehen und unser Leben zurückgewinnen können. Unsere Aufmerksamkeit stellt die wertvollste Ressource dar, über die wir verfügen. Im Effektgewitter kommerzieller Internetplattformen wie Facebook, Twitter, Instagram oder TikTok wird sie jedoch permanent überspannt. Jenny Odell plädiert in ihrem Buch auf eindrückliche Weise für ein radikales Innehalten, statt unsere kostbare Freizeit weiter an die kurzfristigen Verlockungen der Aufmerksamkeitsökonomie zu verschwenden. Nur über bewusste Formen des Nichtstuns finden wir heute noch zu uns selbst: etwa wenn wir uns phasenweise wieder in unsere natürliche Umgebung zurückzuziehen lernen, die Kunst der Naturbeobachtung kultivieren und authentische Begegnungen mit anderen zulassen. Odell versteht ihre Anleitung zum Nichtstun gleichsam als Akt des politischen Widerstands, um der notorischen Selbst- und Naturzerstörung im Kapitalismus etwas entgegenzusetzen und die Forderung nach demokratischer Partizipation und Solidarität mit Leben zu erfüllen. Eine fulminante Kritik an unserem Umgang mit sozialen Medien Wir wir uns leichtfertig von Twitter, Instagram und Co. instrumentalisieren lassen Auf der Liste von Barack Obamas "Favorite Books of 2019" THE NEW YORK TIMES-Bestseller

 • af Norman Mailer & J. Michael Lennon
  605,95 kr.

  "Ich sehe Alligatoren mit Posaunen!" - Muhammad Ali; Kinshasa, 1974 Die Zutaten hätten dramatischer nicht sein können: Inszeniert von einem kriminellen Boxpromoter mit Sturmfrisur (Don King) im Reich eines Diktators mit Leopardenfellmütze (Mobutu), trafen am 30. Oktober 1974 in Kinshasa im damaligen Zaire zwei Boxer aufeinander, um sich einen epischen Kampf zu liefern. Der eine war Muhammad Ali, der seine besten Jahre hinter sich hatte, aber entschlossen war, den verlorenen Weltmeistertitel zurückzuerobern. Der andere war George Foreman, der so wortkarg war wie Ali wortgewaltig und als klarer Favorit gehandelt wurde. Millionen Fernsehzuschauer auf der ganzen Welt verfolgten diese spektakuläre Titanenschlacht mit überraschendem Ausgang, die als Rumble in the Jungle in die Geschichte einging. In Kinshasa mit dabei war auch das "Enfant terrible" der amerikanischen Literaturszene, der Starautor und Pulitzer-Preisträger Norman Mailer, der seine Eindrücke und Beobachtungen ein Jahr später unter dem Titel The Fight veröffentlichte, eine literarische Reportage von rund 250 Seiten. In unserer Hommage an das legendärste Boxereignis aller Zeiten erscheint Mailers Text in einer gekürzten Fassung, eingeleitet von einem Essay des Mailer-Experten J. Michael Lennon und erstmals bebildert mit Farb- und Schwarz-Weiß-Fotografien jener beiden Männer, die wie keine anderen Ali sowohl im Ring als auch im Privatleben im Bild festhielten: Howard L. Bingham und Neil Leifer.

 • af Eva Illouz
  186,95 kr.

 • af Kelsey Miller
  140,95 kr.

  Sie war die erfolgreichste Serie der Neunziger: Friends. 1994 flimmerte sie das erste Mal über die Bildschirme und machte die Charaktere Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey und Phoebe schlagartig berühmt. Obwohl 2004 Schluss war, hat die Sitcom bis heute Kultstatus. Die Popkultur-Expertin Kelsey Miller hat mit den Machern der Serie und ihren unzähligen Gaststars gesprochen. Sie erzählt ikonische Momente, Anekdoten von den Dreharbeiten und spannende Hintergrundgeschichten; zeigt, wie stilbildend Friends war - vom Aufstieg der Coffee-Shop-Kultur bis zur berühmtesten Frisur der Welt: The Rachel -, und erklärt, warum eine Sitcom über sechs Twentysomethings das Fernsehen für immer verändert hat. Das ultimative Fanbuch zur besten Serie aller Zeiten!

 • af Kolbjørn Rafoss, Carsten Gade Rolland, Herbert Zoglowek & mfl.
  373,95 kr.

  This book is aimed at an international readership. Friluftsliv is a Norwegian form of living outdoors in harmony with nature. The book demonstrates how friluftsliv is central to Norwegian social and cultural practices in the outdoors. The purpose of this book is to provide you with knowledge, ideas and perspectives that can enhance your understanding of nature and help make your stay in nature more purposeful and meaningful. Key themes addressed throughout the book include:. Friluftsliv as a social and cultural phenomenon. Friluftsliv as an educational approach. Nature guiding and leadership in nature. Outdoor adventure education. Friluftsliv activities

 • - Fjellskiløping og Snø, snøskred og redningstjeneste
  af Nils Faarlund
  81,95 - 161,95 kr.

  Dette bindet inneholder de to vinterfjell-bøkene av Nils Faarlund: 'Fjellskiløping - en håndbok i friluftsliv' og 'Snø, snøskred og redningstjeneste'.'Fjellskiløping' er en klassisk instruksjonsbok fra vegleder vegledertradisjonens formative år, og i form derfor ikke reprentativ for den senere Nils Faarlund. Men innholdet holder, også for nutidens fjellskigåing.'Snø, snøskred og redningstjeneste' er mildere i formen, tettere på vegledningspedagogikken (i skriftlig form!), men minst like så faktuell og handlingsvegledende som 'Fjellskiløping'.Til sammen gir de to bøkene et godt fundament for den, der ønsker å leve sitt friluftsliv i vinterfjellet. Klassisk læreboksmateriale!

 • af Heather Reid
  332,95 - 1.409,95 kr.

  Introduction to the Philosophy of Sport begins with the history of sport, delves into both the metaphysics and ethics of sport, and also addresses dimensions of the social and political elements of sport. This book is a comprehensive introduction to the philosophy of sport with a straightforward layout that professors can plan and build their courses around.

 • - Glimt fra en løbers univers
  af Peder Troldborg
  236,95 kr.

  "Hvor er vi nu? Er, med afsæt i en aldrende konkurrenceløbers oplevelse af tilbagegang og fysisk forfald, en samling af fortællinger om det der rækker videre end rekorder og mesterskaber. Det er glimt fra fyrre år på vejen med uddrag fra den indre løberhunds dagbog. Det er løberen, der ser sig selv som en dinosaurus, et tamt tigerdyr eller en brølende løve på sightseeing i udlandet eller på vej til arbejde. Det er løberen der søger efter formål og mening fra øst til vest, fra solopgang på den endeløse bro til solnedgang på en vesterhavsstrand. Peder Troldborg (f. 1963) var i eliten under dansk mellem- og langdistanceløbs guldalder i slutningen af 80’erne og starten af 90’erne. I 00’erne gjorde han come back, og gjorde sig især bemærket på maratondistancen, som fortaler for hyppige korte træningsture (særligt velegnet i et travlt familie- og arbejdsliv). I dag er han gymnasielærer, foredragsholder og motionist. Bogen er dragende læsning for alle der løber."

 • - Aage Jensen: Naturverdfilosofien og vegledning i friluftsliv og Petter Erik Leirhaug: Friluftsliv i Nils Faarlunds tekster
  af Nils Faarlund
  89,95 - 172,95 kr.

  Dette bindet i serien av Nils Faarlunds 'Samlede Verker' er tilegnet to akademiske oppgaver, der hver på deres måte tegner et bilde av Nils Faarlund og det han har stått for i alle årene fra midt på 1960-tallet til i dag. Første delen er Aage Jensen avhandling om veglederpedagogikken og dens forankring i den dype økologiske bevegelse. Andre delen er Petter Erik Leirhaug idéhistoriske avhandling om Nils Faarlunds skrifter primært med fokus på deres forståelse av friluftslivet. Til sammen gir de to avhandlinger både overblikk over og fordypelse i personen Nils Faarlund og hans handlinger og tanker.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.