Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Alderdommens psykologi

Her finder du spændende bøger om Alderdommens psykologi. Nedenfor er et flot udvalg af over 173 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Noget om livet med Alzheimers
  af Thomas Bredsdorff
  72,95 - 197,95 kr.

  Lene Bredsdorff levede en aktiv pensionisttilværelse med litteratur, musik og rejser, da hun i 2012 fik konstateret Alzheimers. Her fortæller hendes mand, Thomas Bredsdorff, om hendes sygdomsforløb, fra de første symptomer viser sig, til hun fire år senere kommer på plejehjem. Det er en fortælling om tab – af hukommelse, sprog, tids- og rumfornemmelse og ikke mindst samliv. Men det er også en fortælling om uventede lyspunkter, om det uundværlige aktivitetscenter Klarahus, om timerne med musikterapeuten Hugo og om pludselige glimt af klarhed og glæde. Tøsne og forsytia er et personligt vidnesbyrd om alderdom og Alzheimers, men det er også en litteraturkritikers undersøgelse af aldringens filosofi og Alzheimers’ idéhistorie – en bog, der nærmer sig det store og smertelige spørgsmål: Hvad er et menneske uden hukommelse?

 • - Hvordan mit liv blev forvandlet af samværet med døende
  af Bronnie Ware
  255,95 kr.

  De fem ting, døende fortryder mest: 1. Jeg ville ønske, at jeg havde haft modet til at leve et liv, hvor jeg var mere tro mod mig selv. 2. Jeg ville ønske, at jeg ikke havde arbejdet så meget. 3. Jeg ville ønske, at jeg havde haft modet til at udtrykke mine følelser. 4. Jeg ville ønske, at jeg havde holdt kontakten med mine venner. 5. Jeg ville ønske, at jeg havde tilladt mig selv at være mere lykkelig. Sådan lyder de fem sætninger, Bronnie Ware hørte igen og igen i de år, hvor hun arbejdede med at pleje døende mennesker. Oplevelser, der forvandlede hendes liv. I bogen deler Bronnie sin egen livshistorie med læseren og reflekterer over, hvordan man kan lære af de døendes erfaring og blive bedre til at tilrettelægge sit liv, så man fortryder mindre, lever mere intenst og bliver et friere og gladere menneske. Hendes erfaring er, at det er muligt at dø med fred i sindet, hvis man er bevidst om at træffe de rigtige valg undervejs i livet. Ved at fortælle inspirerende og ærligt om sin egen livsrejse giver Bronnie Ware læseren mod og lyst til at leve det liv, den enkelte fortjener. Hun viser på en måde, der går til hjertet, at det er muligt at skabe en bedre verden. Både for den enkelte og for vedkommendes omgivelser. Disse dejlige, letlæste erindringer er både en modig fortælling og en bog, der har ændret mange menneskers liv.

 • af Jørgen Leth
  72,95 - 136,95 kr.

  DET BLIVER IKKE VÆK er en samling vilde og vrisne, desperate, humoristiske og veloplagte digte om at blive gammel og træt, om at få sorte huller i hukommelsen, om at undres og forarges, blive væltet omkuld af vestenvinden og miste grebet og ævred og inspirationen - en digtsamling som trækker linjer tilbage til Jørgen Leths 1960’er volapykdigte, men nu med den rå desperation, der kommer af at skrive sig op imod døden.

 • - Sådan bevarer du en skarp hjerne i en stærk krop
  af Henning Kirk
  43,94 - 107,95 kr.

  Det er langt hen ad vejen op til os selv om vi kommer til at leve længe og samtidig holder hjernen skarp og kroppen stærk.Det er nemlig ikke så meget vores gener der bestemmer hvor gamle vi bliver. Vores livsstil er meget vigtigere, og selv små ændringer i vores daglige rutiner og indgroede vaner kan få stor betydning for hvor mange gode år vi har tilbage at leve i.EN KORT GUIDE TIL ET LANGT LIV er en lettilgængelig øjenåbner, fyldt med praktiske, jordnære råd til at forlænge livet og bevare livskvaliteten. Læs bl.a. om hvorfor jonglering gør underværker for hjernen, hvorfor franskundervisning forebygger demens, hvorfor en daglig morgengåtur gør mere godt for kroppen end alverdens raw food – og hvorfor et glas rødvin om dagen burde være en del af de officielle kostråd for alle der er fyldt 50.Henning Kirk (f. 1947) er aldringsforsker og har brugt det meste af sit liv på at forske i hvad der sker med os når vi bliver ældre. Han er dr.med. og forhenværende leder af Gerontologisk Institut. Tidligere har han skrevet bogen Afskaf alderdommen – bliv i de voksnes rækker (2012) sammen med Lone Kühlmann og er desuden forfatter til en lang række andre bøger om aldring, hjerne og sundhed. 

 • - - et livslangt perspektiv
  af Dion Sommer, Lars Larsen, Marianne Eg & mfl.
  358,95 kr.

  Udviklingspsykologi er en psykologisk disciplin, der beskæftiger sig med forandringer over tid af det enkelte menneskes følelser, perception, tænkning, adfærd og sociale liv, og med ordvalget ’den nye udviklingspsykologi’ dækkes et behov for en opdateret og ajourført præsentation på dansk med rod i ny international forskning og teoridannelse.Over otte kronologiske kapitler, som dækker aldersspektret for foster til sen alderdom, sætter bogen fokus på centrale livs- og kernetemaer – det gælder blandt andet tidlig tilknytning hos det nyfødte barn, mentalisering og moraldannelse i den tidlige barndom, personlighed og temperament i den mellemste barndom, identitetsudvikling i pubertet og ungdom, arbejds- og familierelationer i voksenalderen og livets afslutning ved sen voksenalder.Bogen er skrevet af professorer i udviklingspsykologi, Dion Sommer og Lars Larsen, og forskningssygeplejerskerne Marianne Eg og Susanne Friis Søndergaard, og bogen henvender sig til studerende på pædagog-, lærer-, socialrådgiver- og sygeplejerskeuddannelserne samt til bachelor- og kandidatstuderende på psykologistudier.

 • af Suresh Rattan
  43,95 - 63,95 kr.

  1955. Det er det tal, Suresh Rattan kan læse på sin fødselsattest. I den alder banker forfaldet på hos enhver, men han føler sig ikke så gammel. Faktisk har han det som en tyve år yngre vårhare, og han ved godt hvorfor, men han er jo også aldersforsker ved Aarhus Universitet. Takket være evolutionen kan vi ikke forestille os selv ældre end 45, og biologisk set burde vi bare opgive ånden, når vi har opdraget et par tro kopier af os selv. Til alle os, der gerne vil leve lidt længere, har Suresh opfundet formlen for evigt liv. Lad os håbe, den virker.

 • - Nature's Secrets to Longevity
  af Nicklas Brendborg
  114,95 - 217,95 kr.

  THE INTERNATIONAL BESTSELLER: a deep dive into the science and nature of aging

 • af Lasse Rydberg
  159,95 kr.

  Lasse Rydberg begyndte først at skrive digte da han var 78 år. Da skrev han i en raptus 34 digte på fem sommeruger. 28 af digtene blev til hans debutdigtsamling BARNEVOGNSCAFEEN og andre digte om alderdom. En åben og også humoristisk fortælling om at være gammel. Udgivet i 2019.Lasse Rydberg har aldrig drømt om at se sig selv som digter. Da han blev ramt af Parkinsonsygdommen oplevede han, at hans veltalenhed og velformulering tabte pusten. Han opdagede, at når han skrev på computeren (han kunne ikke mere skrive læseligt med en pen) så kom der ord og tekster ud af fingrene, han ikke synes at have dikteret. Der voksede en sproglig verden op i skriveprocessen, der var ved at forlade ham i talen. Hans nye vej til at finde sproget blev i fingrenes kluntede rystende vej over tasterne. Der mødte han en uset evne til at udtrykke sig i digtning.ER DET LIDT FORBUDT AT DØ Digte skrev Lasse Rydberg en stor del af digtene på vej mod de 80 år under Coronakrisens karantæne.Digtsamlingen handler om at blive ældre, livet som gammel, mødet med døden – en fortælling om livsglæde, om at leve nært med livet, tilfreds og udfordrende men først og fremmest at møde sig selv og alderdommen med humor. Der er mange smil i bogen og sød eftertænksomhed.Lasse Rydberg har arbejdet som lærer, forsker, universitetslærer, skoleinspektør og skribent og redaktør. Han er født i 1940. Bor på Østerbro med sin kone Ellen Georg der er billedkunstner.

 • af Aase Schmidt
  209,95 kr.

  "Netop det bedagede ord 'blidelig' passer så fint til stemningen i Aase Schmidts sæbeboble af en roman, om overgangen mellem liv og død og om det basale grundvilkår at blivegammel" - Weekendavisen Romanens fortæller indvilliger tøvende i at følge den aldrende Rigmor på matriklen ved havet. Det bliver et døgn med drømme om Patagonien og samtaler om fototeknik, et døgn med karrysild, kaffe og chokolade i tusmørke ... et døgn med barnelatter og hjerteflimmer. Et døgn på jorden er en stille, smuk sommerroman om at turde give slip, når tid er. Om at turde dø.

 • af Dr Morgan Elyse Levine
  114,95 - 167,95 kr.

 • af Ralph Montague
  127,95 kr.

 • af Evonne Miller
  418,95 - 1.361,95 kr.

 • af Arsénio da Conceição Tesoura
  457,95 kr.

 • af Armando Barraza
  457,95 kr.

 • af McKay Moore Sohlberg, Lyn S. Turkstra & Justine Hamilton
  555,95 kr.

 • af Luis Alberto Alvarez D.
  457,95 kr.

 • af Joanna Jaaniste
  344,95 - 1.361,95 kr.

 • af Evgenia Dmitrievna Zemlyankina
  1.017,95 kr.

 • af Jacques Kambale Batenga
  417,95 kr.

 • af Anais Gabriela Vasquez Salazar & Viviana Santolalla Gálvez
  417,95 kr.

 • af Oluwbunmi Ajayi, Ruth Tsuaa & Ene Okoro
  314,95 kr.

 • af Edgar Alfonso Acuña Bermúdez & Ricardo Gutiérrez Martínez
  477,95 kr.

  In a psychotherapeutic process it is essential in the communication of patient and therapist the verbal language, in free association or speech, together with the nonverbal language, where the gestures and actions play an important role and with the results that well used favor the advance in favor of the cure of each patient, together with the own elements of psychoanalysis and dynamic psychotherapy.It is for this reason that here is described based on experience and research in this regard that in the clinical work represent a more effective process, sometimes related and sometimes contradictory that leads to ensure that if the word mind, the body is not deceived. In addition, in every person in the daily life and in consultation are valuable tools worthy of being taken into account.

 • af Edgar Alfonso Acuña Bermúdez, Daisy Silva Caraballo & Víctor Manuel Pardo Maza
  612,95 kr.

  The study of dreams is of vital contribution in the clinical processes of psychoanalysis and psychotherapy, starting from the classic discoveries of Freud in his work and research on the interpretation of dreams and its different components present in the human psyche in healthy and pathological processes, especially in neurosis.In addition, there are later investigations that describe the whole emotional and neuropsychic process, which corroborate the effectiveness of this method in the psychotherapy processes between psychotherapist and patient, which are elements that provide an advance in the intervention process with a view to the cure of the patient, together with all the clinical components, as well as in the transferential relationship.As science advances, questions and studies arise that nurture this complex process of manifest and latent oneiric expressions that take place in clinical experiences.

 • af Suhina Bhaduri
  423,95 kr.

  The present investigation was conducted with a view to assessing gender differences among officers on Quality of Life,Job satisfaction and Coping strategies in the IT sector and to see the interrelationships among these variables in both male and female officers.The investigation used incidental sampling techniques and the sample consisted of 30 male and 30 female officers in the IT sector.The study unravels important facts for both academicians and practitioners in organizational behavior.

 • af Miguel Montañez Romero & Elisama Beltran de la Rosa
  457,95 kr.

 • af Neelu Goyal, Smita Vijayvargiya & Ed. Hemlata Goyal
  343,95 kr.

 • af Nadezhda Tsybizova
  382,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.