Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Sammenlignende politik

Her finder du spændende bøger om Sammenlignende politik. Nedenfor er et flot udvalg af over 1.018 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Angrebet på Kongressen var ikke afslutningen. Det var begyndelsen.
  af Steffen Kretz
  235,95 kr.

  "Velskrevet diagnose af USA's splittede tilstand," 5 A'er, Altinget.dk"... på alle måder god at få forstand af." 4 stjerner, Kristeligt Dagblad4 hjerter, PolitikenSTORM PÅ VEJ er en dybdegående og personlig beretning fra DR’s mangeårige USA-korrespondent Steffen Kretz om en stormagt, der er slået ud af kurs og ligner en nation i opløsning. Engang var USA et land med en befolkning, der stod sammen om en fælles optimisme. I dag deler amerikanerne en kynisme rettet mod et politisk system, som i vidt omfang styres af milliardærer. Hvordan er USA havnet her? Steffen Kretz har rejst i alle dele af landet og tilbage i historien for at finde svaret på det største politiske spørgsmål i vores tid, for USA’s skæbne er også vores. Undervejs har han mødt høj og lav – fra tidligere præsident Barack Obama, som advarer om, at demokratiet er i fare, til familien Reffitt i Texas, der om nogen er symbol på det sammenbrud, verden er vidne til. I mange år var familien Reffitt en all american-kernefamilie med klassiske værdier og stærkt sammenhold. Men så blev faren politisk ekstremist og deltog i stormen på Kongressen. Sønnen meldte ham til FBI, og nu er familien lige så splittet som resten af USA. Det kom som et chok for familien, at ekstremisme og væbnet oprør mod regeringen voksede ud af deres parcelhus i et søvnigt kvarter i forstæderne. På samme måde har demokratiet i USA vist sig overraskende skrøbeligt og balancerer i disse år på en knivsæg.Steffen Kretz er særligt kendt for sit lange virke for Danmarks Radio, hvor han bl.a. har været vært for de store debatter op til folketingsvalg og mangeårig vært og redaktør på programmet Søndagsmagasinet. Han har været DR’s korrespondent i Mellemøsten og siden 2017 korrespondent i Washington. Steffen Kretz har tidligere udgivet bogen Brændpunkter – reporter på kanten af verden.

 • - Politiske ideer i det tyvende århundredes Europa
  af Jan-Werner Muller
  207,95 - 297,95 kr.

  Europas nyere intellektuelle historie fortalt af en af Europas førende intellektuelle.Jan-Werner Müller blander både intellektuel, politisk og kulturel historie og kaster lys over de ideer, der formede perioden kendetegnet af ideologiske ekstremer før 1945. En periode som vi i lyset af nutidens samfundsudvikling i den grad kan lære af. Hvilke personer, kulturelle strømninger, ideologiske nybrud og generelle samfundstanker prægede Europa op til, under og efter de to store krige, som rystede Europa, og som vi indtil for nylig aldrig troede, vi skulle frygte igen? ANMELDELSER"Jan Werner Müller tegner et fabelagtigt panorama over de intellektuelle og magtgriske kræfter, der formede den styreform, der i dag hævder sig som den mest retfærdige." ♥♥♥♥♥♥ – Politiken "Den hidtil bedste bog om moderne europæisk politisk idehistorie er udkommet på dansk. " – Dagbladet Information "En interessant og oplysende gennemgang af demokratiets udfordringer og kriser i det 20. århundrede" – Per Stig Møller, Flensborg Avis "En beundringsværdig, grundig og vidtfavnende bog" - Jürgen Habermas "Et imponerende overblik over det 20. århundredes europæiske politiske tænkning" - Financial Times "Der er ikke et eneste kapitel af det 20. århundredes europæiske politiske tænkning, der ikke er oplysende analyseret i denne overlegent skrevne, klart argumenterede og usigeligt engagerende bog." - International Affairs OM FORFATTERENTysk idehistoriker og professor i politisk teori på Princeton University. Han er en af Europas førende intellektuelle og forfatter til en lang række politiske og idéhistoriske bøger, senest Hvad er populisme? (2016).

 • af Lars Olsen
  73,95 - 198,95 kr.

  Hvor mange danskere har fysisk krævende arbejde? Tænk på et tal, før du læser svaret: 39 procent. Flere end de fleste gætter på. Tallet omfatter ikke kun håndværkere og slagteriarbejdere, men også for eksempel dagplejere og pædagoger, der løfter og bærer børn utallige gange på en arbejdsdag. Meningsdannere antager, at vi lever i et »videnssamfund«, hvor kinesere og polakker tager sig af alt det, der støjer og sviner. Dem, vi tidligere kaldte arbejderklassen, er forsvundet under radarskærmen. De er langt mere utrygge end før - og har større mistillid til politikere, medier og eliter. I Det forsvundne folk kortlægger Lars Olsen de nye brudflader – set fra "folkets" perspektiv.

 • - Om verdens største udfordringer
  af Per Stig Møller
  72,95 - 108,95 kr.

  Verden har altid stået foran store udfordringer, men i disse år synes panderynkerne hos magthavere og meningsdannere i Vesten at være dybere end tidligere. Kan vores nationer og institutioner klare presset fra den voldsomme migration, de stigende klimaudfordringer, religionskonflikter og en ustyrlig global økonomi? Per Stig Møller giver i De fire isbjerge – en fortælling om verdens tilstand sin analyse af disse fire, ifølge den tidligere udenrigsminister, mest presserende dagsordener. Ved hjælp af økonomiske nøgletal, kulturanalyser og historiske sammenligninger giver forfatteren et rids af de fire store isbjerge, magthavere og befolkningerne i Vesten skal navigere rundt om de kommende år. Læseren efterlades med håbet om, at så længe vi tør se udfordringerne i øjnene, skal det nok blive lysere tider. ”Valget er læserens,” slutter Per Stig Møller.

 • af Lykke Friis
  236,95 - 267,95 kr.

  En russisk invasion af Ukraine, sabotage af gasledninger, energikrise, en frygt for tredje verdenskrig - læg dertil Brexit, nationalistiske bevægelser, pandemi og et selvsikkert Kina. Det håb om en fri og fredelig verden, der voksede frem, da Berlinmuren faldt, er godt tre årtier senere lagt endeligt i graven. Den verdensorden, vi i Europa troede, vi kendte, er ved at blive en helt anden. Men hvilken? Og hvad betyder det?Lykke Friis har altid haft det europæiske som omdrejningspunkt. TÅRERNES EUROPA er hendes personlige beretning om en ny tid i Europa og i verden. En opdagelsesrejse, der tager læseren med til Moskva og Rom, til London og Kyiv, til Tallinn og det centrale Tyskland.Undervejs trækker Lykke Friis på sin store viden og på et utal af samtaler med væsentlige personer, fra den polske frihedshelt Lech Walesa til Ruslands tidligere præsident Dmitrij Medvedev. Alt sammen for at forklare hvad der bragte os til dette vendepunkt i historien og for at give kvalificerede bud på, hvad der venter os.

 • - 50 års socialdemokratisk udlændingepolitik
  af Mattias Tesfaye
  43,94 - 207,95 kr.

  Mattias Tesfaye, folketingsmedlem for Socialdemokratiet og forfatter, fortæller i Velkommen Mustafa historien om 50 års socialdemokratisk udlændingepolitik. Han inddrager omfattende arkivresearch og har interviewet politikere fra partiets stridende fløje og vestegnsborgmestre m.fl. Ligesom magtkampe, der har fået partimedlemmer til at smække med døren og forlade partiet, lægges frem.

 • - Når politik spiller fallit, og venners veje må skilles
  af Anne Applebaum
  88,95 - 198,95 kr.

  Den Pulitzerprisvindende historiker og internationalt anerkendte politiske kommentator Anne Applebaum ser opløsningstendenser i den vestlige verdens liberale demokratier.Især regeringerne i Polen, Ungarn, Storbritannien og USA har ladet sig forføre af det, hun kalder demokratiets tusmørke. Zoner, hvor demokratiske spilleregler sættes ud af kraft, og hvor nationalisme og populisme vinder fodfæste.Det, der kendetegner disse magthavere, er en søgen efter entydige og simple systemer. Modsætningen er det åbne samfund, hvor der er plads til en bred vifte af synspunkter. Resultatet er, at den politiske og personlige frihed begrænses. Magthaverne og deres medløbere bruger her konspirationsteorier, politisk polarisering, nostalgiske forestillinger og sociale medier til at sætte den politiske dagsorden – og ændre strukturen i samfund.Demokratiets tusmørke er både en indgående analyse af en skræmmende politisk tendens og Applebaums dybt personlige beretning om, hvordan tidligere venner og allierede har vendt demokratiet ryggen. Den politiske splittelse går igen på det menneskelige plan. Applebaum viser dog gryende tegn på en vej tilbage på rette spor.Anne Applebaum (født 1964) er amerikansk journalist, historiker og forfatter. Professor ved London School of Economics. Skribent på Washington Post og tidligere redaktør på The Economist. Har i en årrække forsket i Sovjetunionens historie, hvilket i 2004 indbragte hende Pulitzerprisen for bogen Gulag – historien om de sovjetiske straffelejre. Har også udgivet de anmelderroste bestsellere Rød sult – Stalins hungersnød i Ukraine (2018) og Jerntæppet – Østeuropas fald 1944-1956 (2. udgave, 2020).

 • - Power, Profit and the American War Machine
  af Andrew Cockburn
  197,95 kr.

  Why Does America Go to War?

 • - USA, Kina, Japan, Tyskland, Indien, Brasilien, Rusland
  af Asger Røjle Christensen, Niels Bjerre-Poulsen, Lykke Friis, mfl.
  357,95 kr.

  “Generelt en af de bedste og mest grundige aktuelle globale analyser […] Bør anskaffes i de fleste biblioteker der ønsker aktuel litteratur” – Dansk Biblioteks Center om den første udgave af Verdens Magter i 2014I 2014 lancerede RÆSON bogen “Verdens Magter”, der løbende opdateres og genudgives (senest i 2017). Den nye udgave – som udkom fredag 24. marts 2023 – er skrevet af 7 eksperter, der på bogens 352 sider giver et fuldstændigt overblik over verdens syv mest magtfulde stater. Formatet er nyt: 155 x 230 mm. Ny på forfatterholdet er Flemming Splidsboel Hansen (f.1968), hvis kapitel om Rusland afslutter bogen.

 • af Alberto Toscano
  177,95 kr.

  In a world shaken by ecological, economic and political crises, the forces of authoritarianism and reaction seem to have the upper hand. How should we name, map and respond to this state of affairs?

 • af Naoíse Mac Sweeney
  147,95 - 217,95 kr.

 • af John Mccormick
  329,95 - 1.166,95 kr.

 • af Lene Rachel Andersen
  95,95 - 534,95 kr.

 • af Angela Y. Davis
  127,95 - 210,95 kr.

  A powerful and commanding account of the life of trailblazing political activist Angela DavisEdited by Toni Morrison and first published in 1974, An Autobiography is a classic of the Black Liberation era which resonates just as powerfully today. Long hard to find, it is reissued now with a new introduction by Davis, for a new audience inspired and galvanised by her ongoing activism and her extraordinary example.In the book, she describes her journey from a childhood on Dynamite Hill in Birmingham, Alabama, to one of the most significant political trials of the century: from her political activity in a New York high school to her work with the U.S. Communist Party, the Black Panther Party, and the Soledad Brothers; and from the faculty of the Philosophy Department at UCLA to the FBI's list of the Ten Most Wanted Fugitives. Told with warmth, brilliance, humour, and conviction, it is an unforgettable account of a life committed to radical change.

 • af Marie Kolling & Clement Behrendt Kjersgaard
  265,95 kr.

  I de første årtier af det 21. århundrede har Latinamerika set både demokratiske, sociale og økonomiske fremskridt – men det er alt sammen i opbrud. Coronapandemien har ramt kontinentet hårdt med store menneskelige omkostninger – og har forværret de demokratiske og økonomiske kriser på kontinentet. LATINAMERIKA NU viser omfanget og kompleksiteten af disse omvæltninger – i en del af verden, der alt for ofte bliver overset i den danske nyhedsstrøm.Indhold:BRASILIEN: MARIE KOLLINGVENEZUELA: PEDER ØSTEBØARGENTINA: ÓSCAR GARCÍA AGUSTÍNCOLOMBIA: LINE J. JAKOBSEN, JULIE WETTERSLEV OG NINA LENDAL ECUADOR: STINE KRØIJERNICARAGUA: HELLE MUNK RAVNBORG OG RIKKE BRANDT BROEGAARDEL SALVADOR: VLADIMIR DOUGLAS PACHECO CUEVABOLIVIA: MARIA ELENA ANSOTEGUI MARTINEZPERU: KARSTEN PÆRREGAARDCUBA: JAN GUSTAFSSONMEXICO: HELENE BALSLEV CLAUSENCHILE: HELENE RISØR

 • - Populisme og den nye verdensorden
  af Samuel Rachlin
  127,95 kr.

  Vi lever i en tid med voldsomme politiske opbrud. Den øgede polarisering i vestlige demokratier efterlader mange i tvivl om retning, identitet og værdier. Den usikkerhed er med til at nære populismen. Siden FOLKET OG MAGTEN udkom første gang i 2017, er populisme blevet et endnu mere genkendeligt fænomen, overalt hvor populistiske politikere får fodfæste. Trump, Johnson, Orbán og Le Pen er blot nogle af de vestlige populister, der sætter dagsordenen. Kombattanterne i et af tidens vigtigste politiske opgør – det liberale demokrati og populismen – har grebet hinanden i et livtag. Et verdenspolitisk drama udspiller sig foran alles øjne. Med den nye udgave af FOLKET OG MAGTEN undersøger journalist og mangeårig korrespondent Samuel Rachlin populismens væsen, historie og betydning. Hvad der hidtil har været en opposition til de etablerede systemer, er i de seneste år rykket helt ind i magtens centrum. Mest markant i Det Hvide Hus i Washington.

 • af Toshiyuki Kono
  1.130,95 - 1.464,95 kr.

  This book successfully represents the indispensable interdisciplinarity of viewpoints by its authors combining legal perspectives with architectural and anthropological approaches. With the observation and analysis presented here, this book is the first to demonstrate research-based governance solutions for cultural heritage within the process of recovering from traumatic events. Its opening statement is that universal international standards are not effective enough for the specific situations of disaster-struck places.A major objective of this monograph is to allow its readers to go through a learning experience, from plural cases where reconstruction of cultural heritage became central to rebuilding a post-disaster society. This book introduces Japan as the most disaster-prone country, with a long history of confronting and overcoming the power of nature, resulting in its unique solutions for cultural heritage resilience and sustainability. But how do leadership and decision making become efficient in times of recovery? Bearing in mind what may be lacking in Japanese practices, this work also presents comparable governance models from other countries which indicate alternative solutions.While a traumatic event may occur within one night, the process of recovery could last for decades. Such disasters also tend to recur. In order that directly affected communities can sustain resilience throughout the long recovery period, and that equally severe social trauma will not be repeated, a continuous, well-maintained governance response is required, whether grounded in local knowledge or national policy frameworks. At the heart of this book is the matter of the reconstruction process involving networks of small and large communities. Each of those has a role that becomes operational through linkages of contacts, the interchange of knowledge and skills, and above all through the sharing of common goals.

 • af Kennet Lynggaard
  1.207,95 - 1.464,95 kr.

  This book examines similarities and differences in 31 European governments' responses to the COVID-19 pandemic. The COVID-19 pandemic hit Europe in early 2020. It spread across the continent during the Spring while anxious electorates were treated to news reports about health systems under duress and frustrated attempts by public procurement officials to obtain adequate supplies of medical and protective equipment. Over the next 15-18 months considered by this book, national responses exhibited both similarities and profound variations as the different endeavours to regulate social interactions constituted a stress test for political systems across Europe.

 • af Johannes Becke
  1.130,95 kr.

 • af Denis Diderot
  245,95 kr.

 • af Jules Verne
  302,95 kr.

 • af Giovanni Cena
  256,95 kr.

  DISCENDEVA la sera su l'erta solitaria. Io ristetti. Non era una voce nell'aria. Solo nel fondo il fiume dava un lamento roco scintillando nel lume del tramonto di fuoco...

 • af Nathaniel Hawthorne
  245,95 kr.

 • af Algernon Charles Swinburne
  302,95 kr.

  "William Blake: A Critical Essay" is indeed a work by Algernon Charles Swinburne, a Victorian poet, critic, and playwright. Algernon Charles Swinburne wrote this essay as an analysis and appreciation of the life and works of the English poet and artist William Blake.Swinburne, known for his own contributions to English literature, was an advocate of the Romantic movement, and he admired the visionary and mystical qualities in Blake's poetry and art. "William Blake: A Critical Essay" reflects Swinburne's perspective on Blake's significance in the literary and artistic landscape of his time.The essay is considered a notable contribution to Blake scholarship and a testament to the enduring influence of William Blake on subsequent generations of writers and artists.

 • af Prince Osei-Wusu Adjei
  1.130,95 - 1.406,95 kr.

  Drawing on field-based data and experiences from the practice of democratic decentralization and local governance over the last three decades in Ghana, this book examines whether and how democratic decentralization and local governance reforms in developing countries have produced the anticipated development outcomes.In seventeen related contributions, the authors present four relevant focal themes, including conceptual and historical trajectories of decentralization and local governance; institutional choice, democratic representation, and poverty reduction; local governance, resource capacity, and service delivery; and non-state actors, local governance and sustainable development. The book blends perspectives of scholars, practitioners, and policy-makers to provide a holistic analysis of linkages between decentralization, local governance, and sustainable development efforts, presenting a novel and useful guide for science, policy, and practice of bottom-up governance and development. It provides relevant lessons and experiences for scholars, policy-makers, and development practitioners in Africa in particular and developing countries in general.

 • af Christoph Martin Wieland
  302,95 kr.

  "Die Geschichte des Agathon" (The History of Agathon) is a novel written by Christoph Martin Wieland, a German poet and writer. It was first published in two parts, with the second part being published in 1767.The novel follows the life and adventures of Agathon, a young Greek man. It explores themes of love, philosophy, and personal development. Wieland's work is considered a significant example of German literature from the Enlightenment era.

 • af Oscar Wilde
  245,95 kr.

  "Vera; or, The Nihilists" is not a work by Oscar Wilde. The play "Vera; or, The Nihilists" was written by the Russian playwright Oscar Wilde in 1880, prior to Wilde's emergence as a prominent figure in English literature and drama.Oscar Wilde, the Irish playwright, poet, and author, is best known for his later works such as "The Picture of Dorian Gray," "The Importance of Being Earnest," and various essays and poems. "Vera" is not part of Wilde's major works and is often considered a relatively minor and early piece in his literary career.

 • af Guy de Maupassant
  359,95 kr.

  "Une Vie" is a novel written by the French author Guy de Maupassant. It was first published in 1883 and is one of Maupassant's most well-known works. The English translation of the title is "A Life."The novel follows the life of Jeanne de Lamare, a young woman from a noble family in Normandy, from her youth to old age. It explores the challenges, joys, and disappointments she experiences throughout her life, providing a detailed portrayal of French society during the 19th century.In addition to "Une Vie," Guy de Maupassant wrote numerous short stories that showcase his mastery of the form. His stories often depict the complexities of human nature, relationships, and the influence of social and economic factors on individuals.The collection "Une Vie and Other Stories" likely includes a selection of Maupassant's short stories in addition to the titular novel "Une Vie." His short stories are celebrated for their keen observations of human behavior and the vivid depiction of life in 19th-century France.

 • af William Shakespeare
  245,95 kr.

  "Venus and Adonis" is a narrative poem written by William Shakespeare. It was first published in 1593 and is one of Shakespeare's early works. The poem consists of 1,194 lines and is dedicated to Henry Wriothesley, the Earl of Southampton.The poem is based on the classical myth of Venus, the goddess of love, and Adonis, a handsome young man. In the narrative, Venus becomes infatuated with Adonis and tries to seduce him. Adonis, however, is more interested in hunting and rejects Venus's advances. The poem explores themes of love, desire, and the fleeting nature of beauty."Venus and Adonis" is written in a narrative and descriptive style, showcasing Shakespeare's poetic skills. While it may not be as well-known as his plays, it remains a significant work in his literary oeuvre, providing insights into the themes and styles that would later be developed in his dramatic works.

 • af Louisa May Alcott
  302,95 kr.

  "Under the Lilacs" is a novel written by Louisa May Alcott, the American author best known for her classic work "Little Women." "Under the Lilacs" was first published in 1878.The novel tells the story of two young girls, Bab and Betty Moss, who discover a magical world "under the lilacs" in the garden of their home. The girls befriend a circus runaway named Ben Brown and his dog, Sancho. Together, they embark on imaginative adventures and form a bond that brings joy and excitement to their lives.Unlike Alcott's more well-known works that often focus on family and coming-of-age themes, "Under the Lilacs" is a children's novel that emphasizes the importance of imagination, friendship, and the simple pleasures of childhood. The lilac bush in the story becomes a symbol of the magical escape from reality that the characters experience.While "Little Women" remains Louisa May Alcott's most celebrated work, "Under the Lilacs" is appreciated for its charming and whimsical narrative, offering a delightful read for both children and those who enjoy classic literature.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.