Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Sammenlignende politik

Her finder du spændende bøger om Sammenlignende politik. Nedenfor er et flot udvalg af over 479 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - Politiske ideer i det tyvende århundredes Europa
  af Jan-Werner Müller
  203,95 - 273,95 kr.

  Europas nyere intellektuelle historie fortalt af en af Europas førende intellektuelle.Jan-Werner Müller blander både intellektuel, politisk og kulturel historie og kaster lys over de ideer, der formede perioden kendetegnet af ideologiske ekstremer før 1945. En periode som vi i lyset af nutidens samfundsudvikling i den grad kan lære af. Hvilke personer, kulturelle strømninger, ideologiske nybrud og generelle samfundstanker prægede Europa op til, under og efter de to store krige, som rystede Europa, og som vi indtil for nylig aldrig troede, vi skulle frygte igen? ANMELDELSER"Jan Werner Müller tegner et fabelagtigt panorama over de intellektuelle og magtgriske kræfter, der formede den styreform, der i dag hævder sig som den mest retfærdige." ♥♥♥♥♥♥ – Politiken "Den hidtil bedste bog om moderne europæisk politisk idehistorie er udkommet på dansk. " – Dagbladet Information "En interessant og oplysende gennemgang af demokratiets udfordringer og kriser i det 20. århundrede" – Per Stig Møller, Flensborg Avis "En beundringsværdig, grundig og vidtfavnende bog" - Jürgen Habermas "Et imponerende overblik over det 20. århundredes europæiske politiske tænkning" - Financial Times "Der er ikke et eneste kapitel af det 20. århundredes europæiske politiske tænkning, der ikke er oplysende analyseret i denne overlegent skrevne, klart argumenterede og usigeligt engagerende bog." - International Affairs OM FORFATTERENTysk idehistoriker og professor i politisk teori på Princeton University. Han er en af Europas førende intellektuelle og forfatter til en lang række politiske og idéhistoriske bøger, senest Hvad er populisme? (2016).

 • - Om verdens største udfordringer
  af Per Stig Møller
  74,95 - 114,95 kr.

  Verden har altid stået foran store udfordringer, men i disse år synes panderynkerne hos magthavere og meningsdannere i Vesten at være dybere end tidligere. Kan vores nationer og institutioner klare presset fra den voldsomme migration, de stigende klimaudfordringer, religionskonflikter og en ustyrlig global økonomi? Per Stig Møller giver i De fire isbjerge – en fortælling om verdens tilstand sin analyse af disse fire, ifølge den tidligere udenrigsminister, mest presserende dagsordener. Ved hjælp af økonomiske nøgletal, kulturanalyser og historiske sammenligninger giver forfatteren et rids af de fire store isbjerge, magthavere og befolkningerne i Vesten skal navigere rundt om de kommende år. Læseren efterlades med håbet om, at så længe vi tør se udfordringerne i øjnene, skal det nok blive lysere tider. ”Valget er læserens,” slutter Per Stig Møller.

 • - 50 års socialdemokratisk udlændingepolitik
  af Mattias Tesfaye
  44,95 - 201,95 kr.

  Mattias Tesfaye, folketingsmedlem for Socialdemokratiet og forfatter, fortæller i Velkommen Mustafa historien om 50 års socialdemokratisk udlændingepolitik. Han inddrager omfattende arkivresearch og har interviewet politikere fra partiets stridende fløje og vestegnsborgmestre m.fl. Ligesom magtkampe, der har fået partimedlemmer til at smække med døren og forlade partiet, lægges frem.

 • - Når politik spiller fallit, og venners veje må skilles
  af Anne Applebaum
  89,95 - 200,95 kr.

  Den Pulitzerprisvindende historiker og internationalt anerkendte politiske kommentator Anne Applebaum ser opløsningstendenser i den vestlige verdens liberale demokratier.Især regeringerne i Polen, Ungarn, Storbritannien og USA har ladet sig forføre af det, hun kalder demokratiets tusmørke. Zoner, hvor demokratiske spilleregler sættes ud af kraft, og hvor nationalisme og populisme vinder fodfæste.Det, der kendetegner disse magthavere, er en søgen efter entydige og simple systemer. Modsætningen er det åbne samfund, hvor der er plads til en bred vifte af synspunkter. Resultatet er, at den politiske og personlige frihed begrænses. Magthaverne og deres medløbere bruger her konspirationsteorier, politisk polarisering, nostalgiske forestillinger og sociale medier til at sætte den politiske dagsorden – og ændre strukturen i samfund.Demokratiets tusmørke er både en indgående analyse af en skræmmende politisk tendens og Applebaums dybt personlige beretning om, hvordan tidligere venner og allierede har vendt demokratiet ryggen. Den politiske splittelse går igen på det menneskelige plan. Applebaum viser dog gryende tegn på en vej tilbage på rette spor.Anne Applebaum (født 1964) er amerikansk journalist, historiker og forfatter. Professor ved London School of Economics. Skribent på Washington Post og tidligere redaktør på The Economist. Har i en årrække forsket i Sovjetunionens historie, hvilket i 2004 indbragte hende Pulitzerprisen for bogen Gulag – historien om de sovjetiske straffelejre. Har også udgivet de anmelderroste bestsellere Rød sult – Stalins hungersnød i Ukraine (2018) og Jerntæppet – Østeuropas fald 1944-1956 (2. udgave, 2020).

 • - Power, Profit and the American War Machine
  af Andrew Cockburn
  120,95 - 178,95 kr.

  Why Does America Go to War?

 • - An Introduction
  af UK) Landman & Todd (University of Notthingham
  488,95 - 1.957,95 kr.

  Offers an introduction to the strategies of comparative research in political science. This book examines different methods, then highlights some of the big issues in comparative politics, using examples. It is suitable for those interested in comparative politics and research methods.

 • af Lene Rachel Andersen
  200,95 - 534,95 kr.

 • af Marie Kolling & Clement Behrendt Kjersgaard
  266,95 kr.

  I de første årtier af det 21. århundrede har Latinamerika set både demokratiske, sociale og økonomiske fremskridt – men det er alt sammen i opbrud. Coronapandemien har ramt kontinentet hårdt med store menneskelige omkostninger – og har forværret de demokratiske og økonomiske kriser på kontinentet. LATINAMERIKA NU viser omfanget og kompleksiteten af disse omvæltninger – i en del af verden, der alt for ofte bliver overset i den danske nyhedsstrøm.Indhold:BRASILIEN: MARIE KOLLINGVENEZUELA: PEDER ØSTEBØARGENTINA: ÓSCAR GARCÍA AGUSTÍNCOLOMBIA: LINE J. JAKOBSEN, JULIE WETTERSLEV OG NINA LENDAL ECUADOR: STINE KRØIJERNICARAGUA: HELLE MUNK RAVNBORG OG RIKKE BRANDT BROEGAARDEL SALVADOR: VLADIMIR DOUGLAS PACHECO CUEVABOLIVIA: MARIA ELENA ANSOTEGUI MARTINEZPERU: KARSTEN PÆRREGAARDCUBA: JAN GUSTAFSSONMEXICO: HELENE BALSLEV CLAUSENCHILE: HELENE RISØR

 • - Populisme og den nye verdensorden
  af Samuel Rachlin
  135,95 kr.

  Vi lever i en tid med voldsomme politiske opbrud. Den øgede polarisering i vestlige demokratier efterlader mange i tvivl om retning, identitet og værdier. Den usikkerhed er med til at nære populismen. Siden FOLKET OG MAGTEN udkom første gang i 2017, er populisme blevet et endnu mere genkendeligt fænomen, overalt hvor populistiske politikere får fodfæste. Trump, Johnson, Orbán og Le Pen er blot nogle af de vestlige populister, der sætter dagsordenen. Kombattanterne i et af tidens vigtigste politiske opgør – det liberale demokrati og populismen – har grebet hinanden i et livtag. Et verdenspolitisk drama udspiller sig foran alles øjne. Med den nye udgave af FOLKET OG MAGTEN undersøger journalist og mangeårig korrespondent Samuel Rachlin populismens væsen, historie og betydning. Hvad der hidtil har været en opposition til de etablerede systemer, er i de seneste år rykket helt ind i magtens centrum. Mest markant i Det Hvide Hus i Washington.

 • af Lykke Friis
  151,95 - 253,95 kr.

  En russisk invasion af Ukraine, sabotage af gasledninger, energikrise, en frygt for tredje verdenskrig - læg dertil Brexit, nationalistiske bevægelser, pandemi og et selvsikkert Kina. Det håb om en fri og fredelig verden, der voksede frem, da Berlinmuren faldt, er godt tre årtier senere lagt endeligt i graven. Den verdensorden, vi i Europa troede, vi kendte, er ved at blive en helt anden. Men hvilken? Og hvad betyder det?Lykke Friis har altid haft det europæiske som omdrejningspunkt. TÅRERNES EUROPA er hendes personlige beretning om en ny tid i Europa og i verden. En opdagelsesrejse, der tager læseren med til Moskva og Rom, til London og Kyiv, til Tallinn og det centrale Tyskland.Undervejs trækker Lykke Friis på sin store viden og på et utal af samtaler med væsentlige personer, fra den polske frihedshelt Lech Walesa til Ruslands tidligere præsident Dmitrij Medvedev. Alt sammen for at forklare hvad der bragte os til dette vendepunkt i historien og for at give kvalificerede bud på, hvad der venter os.

 • af Susanne Pickel, Erik Baltz & Sven Kosanke
  605,95 kr.

  The book focuses on the traditional view of party-voter representation, parties and their respective positions, and party systems as central actors, the role of governmental institutions as well on policy inputs, outputs, and outcomes and the agenda setting process. The fundamental characteristics of the political actors such as political parties and the party system and their ideological composition are dealt with. The role governmental institutions play in the policy making process are exemplified covering the characteristics of the agenda-setting power and the consequences for the government¿s survival. The results of these mechanisms are analyzed while focusing on some classical policies of comparative research such as social and environmental policy.

 • af Jonathan (University of Toronto) Craft & John (University of Canberra) Halligan
  266,95 - 805,95 kr.

 • - Begrib det 21. århundrede
  af Lene Rachel Andersen
  96,95 - 301,95 kr.

  Kunstig Intelligens, klimaforandringer og masseuddøen af arter er ved at ændre fundamentet for vores civilisation. Ikke blot er der nye vindere og tabere i den globale konkurrence, det er selve menneskets status, vores eksistens og forhold til naturen, der er under omkalfatring.Hvordan kan vi begribe det og håndtere det?Libertisme: Begrib det 21. århundrede præsenterer naturens og kulturens rammer og systemer, som vi er nødt til at forstå for at kunne overleve og trives. Den sætter friheden som det centrale omdrejningspunkt, og den giver os en begrebsramme og et sprog for at kunne forholde os til de problemer, vi står i. Bogen foregiver ikke at have alle løsningerne, men den gør det muligt at tænke og planlægge ud over den begrebsverden og samfunds­model, vi kender.

 • af Stella M. Rouse, Richard N. Engstrom & Jared McDonald
  207,95 - 880,95 kr.

 • af Moises Naim
  168,95 - 279,95 kr.

  "An authoritative and intelligent portrait of the global spread of authoritarianism and its dangers...what sets [this] work apart from books like Timothy Snyder's On Tyranny and Michiko Kakutani's The Death of Truth is its unusually comprehensive armada of facts about the international drift over the past two decades toward authoritarian leaders, whether old-style dictators like Kim Jong Un or nominally elected presidents like Vladimir Putin." -KirkusAn urgent, thrilling, and original look at the future of democracy that illuminates one of the most important battles of our time: the future of freedom and how to contain and defeat the autocrats mushrooming around the world.In his bestselling book The End of Power, Moisés Naím examined power-diluting forces. In The Revenge of Power, Naím turns to the trends, conditions, technologies and behaviors that are contributing to the concentration of power, and to the clash between those forces that weaken power and those that strengthen it. He concentrates on the three "P"s-populism, polarization, and post-truths. All of which are as old as time, but are combined by today's autocrats to undermine democratic life in new and frightening ways. Power has not changed. But the way people go about gaining it and using it has been transformed.The Revenge of Power is packed with alluring characters, riveting stories about power grabs and loses, and vivid examples of the tricks and tactics used by autocrats to counter the forces that are weakening their power. It connects the dots between global events and political tactics that, when taken together, show a profound and often stealthy transformation in power and politics worldwide. Using the best available data and insights taken from recent research in the social sciences, Naím reveals how, on close examination, the same set of strategies to consolidate power pop up again and again in places with vastly different political, economic, and social circumstances, and offers insights about what can be done to ensure that freedom and democracy prevail.The outcomes of these battles for power will determine if our future will be more autocratic or more democratic. Naím addresses the questions at the heart of the matter: Why is power concentrating in some places while in others it is fragmenting and degrading? And the big question: What is the future of freedom?

 • af Marcel Lewandowsky
  237,95 kr.

  Das Lehrbuch bietet eine einfuhrende Darstellung des Populismus in allen relevanten Facetten. Namentlich adressiert das Buch seine unterschiedlichen Manifestationen (als Ideologie, Parteiprogramm und individuelle Einstellung), stellt den Populismus in vergleichender Perspektive vor und analysiert die Ursachen fur den Wahlerfolg populistischer Parteien. Ferner diskutiert das Buch die Auswirkungen populistischer Parteien auf die Demokratie und den Parteienwettbewerb.

 • af Peter Becker
  703,95 kr.

  Alle sieben Jahre bestimmt der Streit uber den EU-Haushalt die europaische Politik. Im Jahr 2011 ist es wieder soweit, wenn die Verhandlungen uber den Finanzrahmen der EU fur den Zeitraum 2014 bis 2020 beginnen werden und uber Sinn und Zweck der Gemeinsamen Agrarpolitik und der EU-Strukturfonds debattiert wird. Hinter allem steht stets die Frage nach dem nationalen Nettosaldo - also, wie viel muss ein Staat nach Brussel in das EU-Budget abfuhren, und wie viel flieen davon wieder zuruck? Das Buch beleuchtet dieses Dickicht unterschiedlicher Interessen und zeichnet die Entstehung dieses hochst komplexen Systems aus Einzahlungen und Ruckflussen nach, mit besonderem Blick auf die deutsche Europapolitik.

 • af Md. Nazmul Islam
  1.077,95 kr.

  This book comparatively assesses the China and India's soft power strategy in Iran. By employing Joseph S. Nye's "e;Soft Power"e; theory and forming the new concept of "e;Power of Bonding"e;, this book formulated China and India's soft power narratives and applied it through the empirical analysis in Iran. Based on this theory, this book seeks explanations for the question of "e;How China and India respectively, strategically and comparatively use the soft power strategy in Iran?"e;. To reach the find-out, this book compares the understanding, resources, strategies, influences and uses of China and India's soft power in Iran under three thematic areas, including "e;power of bonding through cultural attractions, and attributions"e;; political and diplomatic engagement"e; and "e;economic partnerships"e;. By analysing China and India's soft power strategy in Iran, this book seeks to contribute to the soft power literature through a theoretical replication based on non-Western soft power strategy, the concept and its empirical application in China and India.

 • af Luke Telford
  460,95 kr.

  This book contributes to emerging debates about Levelling Up the UK Economy, considering these alongside the nature of, and trends in, both the political economy and spatial disparities. Drawing on a complex systems framing, the book pulls together a range of evidence to provide insights about the agenda from macro, meso and micro levels of analyses, including utilising qualitative data from a small scoping study with Directors of Regeneration across several 'left behind' places and 25 residents of 'left behind' Redcar & Cleveland in Teesside. The book outlines phases in capitalism's development, particularly the shift from post-war capitalism to a post-industrial and neoliberal society and the implications for spatial inequalities. The 2022 Levelling Up White Paper is analysed alongside a focus on the role of local government relative to the agenda. The book offers an empirical case study of 'left behind' Redcar & Cleveland, exposing deindustrialisation, insecure employment, crime, anti-social behaviour and sentiments on a North South divide and Levelling Up. We suggest that only a transformative change in the political economy, including significant and sustained investment at different spatial levels, is likely to achieve the ambition to Level Up.

 • af Kennet Lynggaard
  1.177,95 kr.

  This book examines similarities and differences in 31 European governments' responses to the COVID-19 pandemic. The COVID-19 pandemic hit Europe in early 2020. It spread across the continent during the Spring while anxious electorates were treated to news reports about health systems under duress and frustrated attempts by public procurement officials to obtain adequate supplies of medical and protective equipment. Over the next 15-18 months considered by this book, national responses exhibited both similarities and profound variations as the different endeavours to regulate social interactions constituted a stress test for political systems across Europe.

 • af Simon Hakim
  1.761,95 kr.

  Second in a two-volume set, this book discusses the role of public-private partnerships (PPPs) in global transportation infrastructure, specifically focusing on roads, bridges, and parking. To provide vital services in an era of shrinking government budgets, public-private partnerships have become an increasingly important part of travel infrastructure worldwide. This book describes and analyses the structure of various models of PPPs in several countries, evaluating their effectiveness, and drawing policy implications for future use. The chapters were written by leading international researchers and practitioners in the transportation field where each chapter is a case study on the adoption, implementation, and outcome of transportation services. Taken together, these diverse case studies provide an integrated framework for evaluating, using PPPs, and suggesting policy implications to both the public and the private sectors in transportation. Providing rigorous empirical analysis of PPPs in transportation, this volume will be of interest to researchers in public administration, political science, public choice, and economics as well as practitioners and policymakers involved in establishing and monitoring PPPs in transportation.

 • af Salome Minesashvili
  990,95 kr.

  This book provides an up--to--date discussion of the effect of crises on European identities in the post--Soviet states. In doing so, the book presents an original study on dynamics of European identities during four crises in Georgia and Ukraine. More specifically, it considers the comparative impact of two colour revolutions and wars involving Russia on European identity constructions in Georgian and Ukrainian public identity discourses, studied through national mass media. It compares outcomes of change and continuity during such "e;big bang"e; events in identity discourses and establishes scope conditions that allow or inhibit change. The major finding of the study is that the selected events can indeed instigate sudden shifts in European identity discourses but only when the elite power structure also changes in such hybrid regimes, as Ukraine and Georgia. These changes include shifts in elite groups and in the relative power they hold in the overall power structure.

 • af Michael Kaeding
  605,95 kr.

  This book sheds light on how Member States and EU neighbours relate to Russia. It includes their historical, financial and political ties, as well as the public perception of the national population vis-a-vis Russia. Each chapter builds on these factors to elucidate the country's position towards Russia and provides a prediction on the future of these relations. This volume shows the diverse relations that the EU member states and neighbours have with Russia, spanning from tense and confrontational to more eased and friendly, highlighting the contrasts between the national state and the EU as a whole. The book also presents the reader with concrete aspects in different policy areas, via recommendations on how single countries and the EU should deal with Russia. Russia's invasion of Ukraine on 24th February 2022 will change the relationship between the West and Putin's Russia for decades to come. No doubt that this blatant violation of International Law and the incomprehensible human suffering of Ukrainian citizens will massively change the attitude of the countries analysed in this book.

 • af Ana Catalano Weeks
  917,95 kr.

  Do gender quota laws - policies that mandate women's inclusion on parties' candidate slates - affect policy outcomes? Making Gender Salient tackles this crucial question by offering a new theory to understand when and how gender quota laws impact policy. Drawing on cross-national data from high-income democracies and a mixed-methods research design, the book argues that quotas lead to policy change for issues characterized by a gender gap in preferences, especially if these issues deviate from the usual left/right party policy divide. The book focuses on one such issue, work-family policies, and finds that quotas shift work-family policies in the direction of gender equality. Substantive chapters show that quotas make gender more salient by giving women louder voices within parties, providing access to powerful ministerial roles, and encouraging male party leaders to compete on previously marginalized issues. The book concludes that quotas are one important way of facilitating congruence between women's policy preferences and actual policy outcomes.

 • af Christian F. (University of Copenhagen) Rostboll
  329,95 - 978,95 kr.

 • - A Social Psychological Approach
  af C Hewer
  434,95 - 765,95 kr.

  A research-based guide to political psychology that is filled with critical arguments from noted expertsPolitical Psychology is solidly grounded in empirical research and critical arguments. The text puts the emphasis on alternative approaches to psychological enquiry that challenge our traditional assumptions about the world. With contributions from an international panel of experts, the text contains a meaningful exchange of ideas that draw on the disciplines of social psychology, sociology, history, media studies and philosophy. This important text offers a broader understanding of the different intellectual positions that academics may take towards political psychology.Comprehensive in scope Political Psychology provides a historical context to the subject and offers a critical history of common research methods. The contributors offer insight on political thought in psychology, the politics of psychological language, narrating as political action, political decision-making and much more. This important text:* Offers contributions from a panel of international experts on the topic* Includes a review of some political ideas associated with the work of Karl Marx, Erich Fromm, R.D. Laing, Michel Foucault and others* Presents information on prejudice, stereotypes and discrimination in the context of mass migration* Reviews a wide range of relevant topics such as identity, social exclusion and foreign policy and more* Contains questions for group debate and discussion at the end of each chapterWritten for academics and students of political psychology, Political Psychology is a comprehensive resource that includes contributions from experts in a variety of fields and disciplines.

 • - Foreign Policy Ideas, Identity, and Institutions in India and South Africa
  af Vineet Thakur
  591,95 kr.

  India and South Africa, two states that bookended the process of twentieth century decolonization, punched above their weight in global politics in their initial years of liberation. Postscripts on Independence analyses and compares the making of foreign policy ideas, identities, and institutions of postcolonial India and South Africa. It shows how both countries have responded to the contradictory demands of their freedom struggles against colonialism and pragmaticchallenges of international politics. By undertaking a comparative analysis, he explores a framework to understand the foreign policymaking fears, aspirations, and international behaviour of these two states.

 • af David J. Smith, Flavia Ghencea & Ivan Dodovski
  362,95 - 458,95 kr.

 • af Guy D. (Texas A, M University) Whitten, Christine S. (Texas A, mfl.
  329,95 - 978,95 kr.

 • af Thomas C. Wright
  286,95 - 779,95 kr.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.