Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Socialisme og venstreorienterede ideologier

Her finder du spændende bøger om Socialisme og venstreorienterede ideologier. Nedenfor er et flot udvalg af over 1.314 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - 7. Bind
  af Jan Guillou
  107,95 - 218,94 kr.

  1968: Modstanden mod Vietnamkrigen vokser til en venstreradikal bølge, der skyller ind over det politiske og kulturelle landskab og ændrer det for altid. Eric Letang, tredje generation af familien Lauritzen, er nyuddannet jurist og glødende politisk engageret. Som ung fuldmægtig i det berygtede advokatfirma Henning Sjöstrand oplever han, hvordan juraen kan bruges til både godt og ondt. Hans første store sag fører ham ud i Europa den varme sommer, da de røde faner dominerer gaderne i Paris, og drømmen om socialisme med et menneskeligt ansigt bliver knust i Prag.En langvarig arvestrid har splittet familien Lauritzen og sat en stopper for de fælles juleaftner i Villa Bellevue og sommerferierne på Sandhamn, men Eric og Henning, der tilhører hver sin gren af familien, mødes til en Vietnamdemonstration og bliver venner. For dem er den fælles kamp for socialismen vigtigere end gamle arvestridigheder. 1968 er en roman om en omstridt epoke, skrevet af en forfatter, der selv befandt sig midt i begivenhedernes centrum. "Med vanlig selvironi og fortællelyst gør Jan Guillou det igen: Fryder, fængsler og fascinerer sine læsere til blandt andet at interessere sig for Thalidomid-skandalen, til Vietnamkrigen, til socialismen set gennem juraens øjne." ★ ★ ★ ★ ★ 5 stjerner, Nordjyske Stiftstidende "1968 er ganske enkelt god, fængende og lærerig underholdning. Guillou kan skrive, så man flyver gennem siderne." Bogblogger.dk "Jeg (er) sikker på, at Jan Guillous romanserie vil fremstå som endnu mere unik og storslået samt som et blivende og personligt hovedværk i nordisk litteratur." DrustrupsBogblog.dk, 5 af 5 stjerner "Som altid er Jan Guillou en velskrivende og underholdende fortæller." Lektør ”Politisk aktivisme versus traditionel borgerdyd.” 4 stjerner i Jyllands-Posten "Guillou mestrer som altid det slagkraftige …" Ekstra Bladet

 • - På vej mod en demokratisk økonomi
  af Pelle Dragsted
  118,95 - 231,95 kr.

  Finanskrise, klimaforandringer og voksende social og økonomisk ulighed har de seneste år fået stadig flere til at sætte spørgsmålstegn ved den kapitalistiske økonomi. Samtidig er socialistiske idéer om en demokratisering af økonomien igen sat på dagsordenen. Men hvordan kan økonomien styres mere demokratisk? Hvad betyder det at demokratisere ejerskabet, og hvem skal egentlig eje virksomheder og banker? Hvilken rolle skal markedsmekanismer spille? Og hvordan skaber vi en økonomi, der sikrer mest mulig frihed og indflydelse for den enkelte. Det er nogle af de spørgsmål, som Pelle Dragsted giver svar på i denne bog, hvor han argumenterer for, at kimen til en fremtidig demokratisk økonomi allerede findes i de nordiske landes velfærdssamfund og erfaringer med demokratisk ejerskab. 

 • - et portræt af det danske klassesamfund
  af Jørgen Goul Andersen, Lars Olsen, Lars Andersen, mfl.
  118,95 - 220,95 kr.

  Til overraskelse for mange er arbejderklassen stadig langt den største klasse i Danmark. 41 procent er faglærte og ufaglærte med almindelige job. Og 21 procent af danskerne i den erhvervsaktive alder står langvarigt uden for arbejdsmarkedet.Det er kun 1,6 %, der tilhører overklassen: selvstændige, topledere og nøglemedarbejdere med indkomster over 1,2 million. Men det er dem, der bestemmer på de store arbejdspladser, i kultur og medier og generelt i samfundslivet. De bor for sig selv i parallelsamfund især omkring Københavnsområdet og foretrækker skattelettelser frem for velfærd, regner debatten om fattigdom for noget pjat og tror ikke på velfærdsstatens fremtid. Toppen i beslutninger og meningsdannelse har med andre ord mistet troen på den samfundsmodel, som det store flertal sætter deres lid til.Gennem data og egne journalistiske reportager zoomer forfatterne ind på forskellige bydele i Danmark, deres sociale klasser og om bydelene før og nu. Især går de i dybden med Als og Aalborg. Her ligger Hasseris, det klassiske villakvarter for overklasse og højere middelklasse, og Aalborg Øst, et arbejderkvarter i fare for ghettoisering. Vi kommer tæt på områdernes skoler og kultur og indbyggernes sundhedstilstand og får dermed tegnet et konkret billede af de forskelle – økonomisk, geografisk og holdningsmæssigt – der præger vores land. 

 • af Hans-Jørgen Nielsen
  186,95 kr.

  Frank og Frands er barndomsvenner, opvokset i generationen efter krigen i et arbejderkvarter på Amager, hvor fodbold udgjorde en central del af deres drengeverden. Begge rives løs fra det oprindelige miljø: Arbejdersønnen Frank bliver professionel fodboldspiller i udlandet, Frands studerende, veteran fra 68 og aktiv på den nye venstrefløj. Da deres veje krydses igen i 1970’ernes sidste år, får det dramatiske følger. Bagefter prøver Frands fortvivlet at udrede alle de tråde, der løber sammen i mødet. Hans selvransagende beretning handler selvfølgelig meget om fodbold og dens betydning for mænd. Men samtidig kommer den til at handle om mandligt kønsliv og mænds oplevelse af verden under pres af 1970’ernes nye kvindebevægelse. Fodboldenglen handler i høj grad om det kriseagtige forhold mellem kønnene i generationen, der var unge i 1960’erne, men nu har passeret de 30. Det er kort sagt en roman om 68-generationen. Men det er også en roman om det personlige liv, om drømmens veje og vildveje, om dødelighedens kendsgerning og evnen til at kunne tage vare på sit liv. En fortælling, der rækker fra det dokumentarisk realistiske til det mytiske. Hans-Jørgen Nielsen (1941-1991) var indtil sin tidlige død en kulturdebattør med stor gennemslagskraft. I aviser, tidsskrifter, radio og tv skrev og talte han om en bred vifte af emner fra litteratur, musik og eksperimenterende kunst til politik, mode, populærkultur og fodbold. Generationsromanen Fodboldenglen (1979) blev hans store gennembrud som forfatter. Den genudgives nu som bind 1 i forlaget Tiderne Skifters nye serie Evergreens.

 • - 50 års socialdemokratisk udlændingepolitik
  af Mattias Tesfaye
  43,94 - 237,95 kr.

  Mattias Tesfaye, folketingsmedlem for Socialdemokratiet og forfatter, fortæller i Velkommen Mustafa historien om 50 års socialdemokratisk udlændingepolitik. Han inddrager omfattende arkivresearch og har interviewet politikere fra partiets stridende fløje og vestegnsborgmestre m.fl. Ligesom magtkampe, der har fået partimedlemmer til at smække med døren og forlade partiet, lægges frem.

 • - Hvorfor Venstrefløjen skal omfavne Europa og demokratisere Verden
  af Malte Frøslee Ibsen
  117,95 - 123,95 kr.

  Malte Frøslee Ibsen tegner et øjebliksbillede af det politiske verdensbillede, som det ser ud lige nu. Fire krisetendenser har især hans opmærksomhed: Demokratiets krise, den stigende ulighed, klimakrisen og flygtningekrisen. Hans påstand er, at vi kun kan tage hånd om disse fire kriser gennem et langt mere demokratisk EU, og at den europæiske venstrefløj skal stifte en ny Internationale, som kan demokratisere det europæiske samarbejde. Den Første Internationale blev grundlagt i 1864 af blandt andre Karl Marx. Den havde til formål at organisere den spirende arbejderbevægelse på tværs af landegrænser og hvilede på den overbevisning, at arbejderbevægelsen kun kunne bekæmpe en internationalt organiseret kapitalisme gennem en international faglig og politisk organisering. Bogen argumenterer for, at vi i dag står over for udfordringer, der ligner dem, der oprindeligt motiverede idéen om en internationale. Håbet ligger i dag i internationalismen – i grænseoverskridende civilsamfundsorganisationer, i faglig organisering over landegrænser, i europæiske modoffentligheder og i dannelsen af slagkraftige politiske alliancer på tværs af det europæiske kontinent.

 • af Bertolt Brecht
  287,95 kr.

  "Svendborgdigte" blev skrevet under Bert Brechts eksil fra nazityskland 1933-39, hvor han boede i Karen Michaëlis hus i Svendborg. Digtene har ikke før i sin helhed været udgivet på dansk, men foreligger derimod på alverdens andre sprog. Den udkommer i forbindelse med en dramatisering af digtene på BaggårdTeatret.Med tysk og dansk tekst.Bertolt Brecht (1898-1956) er i Danmark mest kendt for sin dramatiske, men internationalt regnes han også for at være en stor lyriker – på linje med Goethe, Schiller og Heine.

 • af Katja Hoyer
  185,95 kr.

  AN INSTANT SUNDAY TIMES BESTSELLERCHOSEN AS A BOOK OF THE YEAR BY THE TIMES * SUNDAY TIMES * TELEGRAPH * SPECTATOR * PROSPECT * IRISH INDEPENDENT 'Utterly brilliant . . . Authoritative, lively and profoundly human, it is essential reading for anyone seeking to understand post-World War II Europe' Julia Boyd'One of the best young historians writing in English today. . . Well-researched, well-written and profoundly insightful, Beyond the Wall explodes many of the lazy Western cliches about East Germany' Andrew RobertsIn 1990, a country disappeared. When the iron curtain fell, East Germany simply ceased to be. For over forty years, from the ruin of the Second World War to the cusp of a new millennium, the GDR presented a radically different German identity to anything that had come before, and anything that exists today. Socialist solidarity, secret police, central planning, barbed wire: this was a Germany forged on the fault lines of ideology and geopolitics.In Beyond the Wall, acclaimed historian Katja Hoyer offers a kaleidoscopic new vision of this vanished country. Beginning with the bitter experience of German Marxists exiled by Hitler, she traces the arc of the state they would go on to create, first under the watchful eye of Stalin, and then in an increasingly distinctive German fashion. From the building of the Berlin Wall in 1961, to the relative prosperity of the 1970s, and on to the creaking foundations of socialism in the mid-1980s, Hoyer argues that amid oppression and frequent hardship, East Germany was yet home to a rich political, social and cultural landscape, a place far more dynamic than the Cold War caricature often painted in the West.Powerfully told, and drawing on a vast array of never-before-seen interviews, letters and records, this is the definitive history of the other Germany, the one beyond the Wall.LONGLISTED FOR THE BAILLIE GIFFORD PRIZE BEST BOOKS OF SUMMER 2023: THE TIMES * SUNDAY TIMES * FINANCIAL TIMES * INDEPENDENT * DAILY TELEGRAPH * NEW STATESMANThe instant Sunday Times bestseller, April 2023

 • af Ole Grünbaum
  73,95 - 164,95 kr.

  BRYD IGENNEM er et manifest om det Danmark, vi ikke kender, fordi vi ikke har skabt det endnu. I 1989 faldt Berlinmuren. Men nu står der en ny mur foran os, som spærrer for vores udsyn, så vi ikke kan forestille os en anderledes fremtid end det system vi lever under. Der hærger en mig-mig-mig epidemi over hele verden i form af en enorm grådighed og en stigende ufordragelighed, hvor de rige stjæler fra de fattige, og de magtfulde tryner de magtesløse. Og hvor den usynlige mur, som forhindrer os i at løse problemerne, synes ubrydelig.Men vi kan bryde igennem, siger den gamle provo og 60’er-oprører Ole Grünbaum. Vi kan skabe et samfund, som er godt for alle – og ikke blot de få. Han sender i 50-året for 68 et brev til sine børn og børnebørn om verdens tilstand, og om hvad vi er nødt til at gøre noget ved, hvis vi skal bevæge os ud af klimakrisen og den voksende ulighed, der truer selve demokratiets eksistens.

 • af Nancy Fraser
  112,95 kr.

 • - Historien om Enhedslistens første 25 år i Folketinget
  af Kim Kristensen
  297,95 kr.

  I bogen "Det hærdede stål" fortæller Kim Kristensen den dramatiske historie om Enhedslistens første 25 år i Folketinget.I begyndelsen kæmpede Enhedslisten med at nå spærregrænsen, men nu er det lykkedes partiet at få tæt på hver tiende danskers stemme. Hvad ligger bag denne positive udvikling? Det forsøger Kim Kristensen at finde svar på gennem historisk indsigt, interviews med vigtige personer samt hemmelige papirer.I "Det hærdede stål" kan du bl.a. høre om Søren Søndergaards nedsmeltning, Pelle Dragsteds plan, Johanne Schmidt-Nielsens nervøsitet og Pernille Skippers valg om at blive statsminister.

 • - Er opgør med velfærdssocialismen
  af Martin Ågerup
  177,95 - 192,95 kr.

  Denne bog er en lynskarp diagnose af vores samtids borgerlige krise og dens rødder helt tilbage til Hartlings, Schlüters og Foghs tid. Men den er også en lettilgængelig indføring i den borgerlige tankegang – som en opmuntrende vitaminpille til alle i Danmark, der føler sig hjemløse i tidens konsensustyranni.Den gode nyhed er, at borgerligheden lever – og er den eneste ideologi, der virker. Velfærdssocialismen, derimod, er skrøbelig, fordi den bygger på et falsk fundament. Tiden er moden til at levere et borgerligt alternativ, der giver ansvaret tilbage til borgerne og deres familier.Martin Ågerup (f. 1966) er medstifter af og adm. direktør for IT-virksomheden Popoulos Analytics. Han var fra 2004 til september 2023 direktør for den borgerlige tænketank CEPOS og har ifølge Berlingske “formet den borgerlige idédebat mere end næsten nogen anden de sidste to årtier”. Han er formand for Instituttet for Fremtidsforskning og medlem af bestyrelsen i Den Berlingske Fond og i Johan Schrøders Fond. Han er Bachelor of Science i økonomi og økonomisk historie fra University of Bristol samt MA i økonomi fra University of Exeter.

 • - Hverdagslivet og kapitalismens økologiske krise
  af Markus Wissen & Nina Ulrich Brand
  165,95 kr.

  Forfatterne viser hvordan den imperiale levemåde trænger ind i alle kroge af vores hverdagsliv i det globale Nord, og bygger på udbytning af mennesker og naturressourcer i det globale Syd.Det er en bog som rammer ind i den forvirring, stress og ængstelse mange mennesker føler i dag med de mangfoldige kriser vi står midt i. Den uden tvivl mest påtrængende krise er klimaforandringerne, som langt de fleste politikere lader som om ikke findes. Forfatterne bruger begrebet den socio-økologiske krise til at forbinde den økologiske krise, tab af biodiversitet m.m. med den voksende sociale ulighed både i de enkelte lande og på globalt plan. For at ændre på verdens tilstand er et opgør med kapitalismen og den imperiale levemåde nødvendig. Forfatterne giver også bud på en solidarisk levemåde, og en politik fra neden. En politik og en levemåde hvor også de ekskluderede kan få et godt liv.

 • - – EN HÅNDBOG FOR FAGLIGE BALLADEMAGERE
  af Jane Slaughter, MARK BRENNER & Alexandra Bradbury
  165,95 kr.

  Bogen koger det grundlæggende ved organisering ned til 48 hemmeligheder og arrangeret dem i otte lektioner. Hver HEMMELIGHED indleder et nyt kapitel i organiseringsprocessen. Undervejs er der VIRKELIGHEDENS EKSEMPLER, der viser, hvordan organisatorer har brugt HEMMELIGHEDERNE i virkelige kampe. Bogen indeholder også vigtige TIPS, til organiseringsprocessen og ØVELSER.Bogen er skrevet til almindelige arbejdere, der vil kaste sig ud i at organisere deres arbejdsplads, men du kan bruge de grundlæggende metoder til alle typer organisering, uanset om du vil organisere et fag, en branche eller noget helt andet.Bogen indeholder en rækker øvelser som bla. Kan ses på www.solidaritet.dk/haandbog

 • af Domenico Losurdo
  207,95 - 317,95 kr.

 • af Slavoj Zizek
  139,95 kr.

  In a characteristically explosive barrage, Ljubljana's most famous philosopher takes a passionate stance on the war in Ukraine, surveys the latest Hollywood blockbusters, and delivers detonations into a range of contemporary issues, from sexual politics in India to the prospects for a new Cold War. Ever attentive to moments where the bizarre and the epic join forces, among the questions Žižek considers here are: Is the giant orgy, planned to take place in Ukraine in the event of a Russian nuclear attack, really all that morbid? And what should society do, whether on the big screen or the battlefield, in preparation for the end of the world?Agree with him or not, Žižek rarely fails to provoke in a productive fashion. By examining matters through a lens that is bold and original, and often joyfully outlandish, Žižek helps us to better grasp a world in which, increasingly, the dominant motif is one of madness.

 • af Georges Sorel
  372,95 kr.

  Reflections on Violence was an explosive and controversial book in 1906, and it remains so today. In it, Georges Sorel rejects the decadence of bourgeois democracy and calls for a heroic vitalism of the working class, to be brought about by any means necessary, including violence.Sorel chastises the republicanism and parliamentary socialism of his day, but his insights apply to any vanguardist movement, making him of interest beyond the left, and a precursor to fascism. Drawing on Bergson, Renan, Vico, and others, Sorel underlines myth as the driving force behind political action, and offers the myth of the general strike as the way forward for the syndicalist movement.Sorel's insistence on the myth of the general strike can easily be transposed on to any group's quest for self-determination, and so his critiques of politicians, of utopians, and of moderates are as relevant today as they were a century ago.In the Imperium Press edition, the original translator's preface, which defends Sorel's purging of democracy from socialism, has been restored, along with two of Sorel's essays not included in the original Hulme translation. This edition also includes a foreword by Thomas777 and an essay on the historical context in which Sorel was writing

 • af George Orwell
  197,95 kr.

  “Ægte genialitet … al hans vrede og frustration fandt deres første rigtige udtryksmiddel i Vejen til Wigan Pier.” – Peter Ackroyd, The TimesVejen til Wigan Pier er en berømt reportageroman af George Orwell. Bogen har ikke tidligere været oversat til dansk og udkommer her for første gang på dansk.Bogens første del er en af Orwells mest berømte reportager fra hans ophold blandt kulminearbejdere i Nordengland i vinteren 1936. I sin usædvanligt klare og enkle stil beskriver han minearbejdernes hårde arbejde, den usle løn og de elendige boligforhold, som han også prøvede på egen krop.Bogens anden del er et essay, hvor Orwell beskriver og analyserer det engelske klassesamfund med afsæt i skildringer af sit eget liv og opvækst. Med et eminent blik for detaljerne viser han, hvordan de skarpe klasseskel står i vejen for socialismens fodfæste i England, hvilket han anser for et tvingende nødvendigt værn mod fascismens fremmarch.Opholdet i Wigan gjorde Orwell til overbevist socialist, idet han så den økonomiske ulighed, kapitalismen kunne medføre. Han var dog kritisk overfor flere af de socialistiske bevægelser og spidder i bogen den overfladiske socialisme, hvor man sympatiserer med arbejderne, men ikke omgås dem. Resultatet var, at Orwell provokerede både det politiske venstre og højre, der begge tog afstand fra ham eller brugte ham ved at tage ham til indtægt for egne synspunkter.Vejen til Wigan Pier er nr. 39 på The Guardians liste '100 best nonfiction books of all time'."... fremragende reportage fra Nordenglands barske kulminer (...) Kulminekapitlerne vokser til en blændende karakteristik af det britiske klassesamfund (...) hvis man vil ind under huden på manden, som skrev nogle af det tyvende århundredes væsentligste romaner – 'Animal Farm' (senest udsendt på dansk under titlen 'Dyregården') samt '1984', hans klassiker om Storebror-samfundet – er det denne bogs anden halvdel, man skal læse." – Jes Stein Pedersen, Politiken ❤❤❤❤❤ Langt om længe udkommer George Orwells The Road to Wigan Pier på dansk. En kras reportage fra klassesamfundets mørkeland og et sylespidst opgør med salonsocialismen … reportagejournalistik i mesterklassen … en kongenial oversættelse af Lærke Pade og med et indsigtsfuldt efterord af Per Stig Møller … Hvis man holder af 1984 og Dyregården, som begge blev genudgivet i fjor, vil man ved læsningen af Vejen til Wigan Pier se tegningen til den kritik af masseforførelse og underkastelse, som begge disse klassikere på forskellig vis kredser om.” – Adam Holm, Weekendavisen“I dette år, 1936, blev George Orwell med sine rejser til Wigan og Barcelona til den George Orwell, der skrev sig ind historien.” – Per Stig Møller, Efterord, Vejen til Wigan Pier“Orwells originalitet som forfatter består i uvilligheden til at acceptere udsagn og teorier, som ikke har bund i det selvoplevede. (…) Som en vigtig påmindelse om, at vores samfundsmæssige virkelighed nok er mere speget og indfældet, og vi mennesker repræsenterer langt mere kultur og vaner og religion, end vi normalt er klar over, er Orwells bog pligtlæsning.” – Henrik Gade Jensen, indblik.dk“Lyden af en stor forfatter, der finder sin autentiske stemme.” – Robert McCrum, The Guardian“Reportageromanen er intensiv læsning fra start til slut, og der er uden tvivl meget visdom at hente i Orwells ord (...) Det intense i livet, der bliver beskrevet, er eviggyldigt, og hans tanker om vores verden og samfund er lige så gyldige nu, som de var det dengang.” ­– Louise Trankjær, Skriv for livet“Orwell er en forfatter med en exceptionel umiddelbarhed, friskhed og energi – han er påståelig og dristig, skiftevis vred og meget blid … kvaliteterne i Orwells prosa er først og fremmest, at den normalt er forbilledlig klar og enkel.” – Richard Hoggart, Introduction, The Road to Wigan Pier, Penguin, 1989“Afskyeligheden i indledningen … er uovertruffen. Han synes at påvirke den moderne verden, som Engels påvirkede 1840-50’ernes verden. Men med den forskel, at Orwell er en født forfatter, hvor Engels, trods sin fyrige og strålende karakter, ganske enkelt ikke var forfatter.” – Edith Sitwell

 • - En grundbog
  af Dolors Marin
  198,95 kr.

  ANARKISME er et begreb og et ideologisk tankesæt, der dækker over en lang række af samfundskritiske idéer og politiske visioner. Navne som Kropotkin, Bakunin, Proudhon hører til de mere kendte. Anarkismen har sat mange aftryk i store dele af verden, især fra midten af det 19. og op gennem det 20 århundrede. I denne bog får mange i dag ukendte historiske personer og begivenheder nyt liv, og nye sammenhænge fremlægges. Den første bog på dansk om anarkismen og dens tænkere i mange år. Fælles for alle anarkister er et absolut krav om en herskabsfri orden, kamp mod enhver ulighed og et liv i nære fællesskaber, med lige fordeling af alle goder til alle. Anarkismen har som politisk ideologi en lang historie og udmærker sig af én særlig grund: Hvis ikke praksis er forenet med teori, er det ikke anarkisme.Bogen bygger på forfatterens årelange research som historiker med speciale i spansk anarkisme og er en vild og forgrenet beretning om anarkismens nedslag i historie og litteratur op til i dag, hvor anarkistiske idéer kan synes nok så påkrævede. Der kan da også spores et vist anarkistisk aftryk i mange nutidige grønne natur- og miljøbevægelser, i nye former for arbejdsorganisering og politiske projekter, som er inspireret af anarkistiske tanker.

 • af Rosa Luxemburg
  77,95 kr.

  Den tyske socialist Rosa Luxemburg nyder stigende anerkendelse. Hendes samlede værker er nu næsten færdige i en tysk udgave og en engelsk udgave er på vej, langsomt. Der er tale om et stort materiale – hun skrev på tysk uafbrudt i 20 år. På dansk findes hendes hovedværker: Kapitalens akkumulation, Socialreform eller revolution, Massestrejke, parti og fagforeninger og Den russiske revolution. Men næsten ingen af hendes artikler.Det udvalg, vi her bringer, stammer fra tiden omkring 1. Verdenskrig, hvor kampen mod imperialismen og krigen stod i centrum. Altså analyse af imperialismen og forslag til arbejderklassens kamp, herunder kvindekamp. Men centralt står de fem artikler om krigen, dens oprindelse og kampen mod militarisme og ufred. Tilsammen giver de et godt billede af, hvordan hun sammen med Karl Liebknecht formulerede den tyske venstrefløjs holdning til krig.Bogen har et forord af Peter Hudis om Luxemburgs to sider: Luxemburgs holdning til den antiimperialistiske og den demokratiske kamp. Den afsluttes af Judy Cox, der detaljeret går ind på Luxemburgs imperialismeopfattelse.Luxemburgs essays udsendes på dansk til minde om 100-året for hendes død den 15. januar 1918 ved fascistiske morderbander.

 • af Jens-Martin Eriksen & Frederik Stjernfelt
  347,95 kr.

  Hvad taler vi om, når vi taler om multikulturalisme? Er det alles ret til frit at vælge sin religion og kultur og kritisere respektløst i et demokratisk samfund? Eller er det tværtimod kulturernes ret til at leve beskyttet mod krænkelser og upåvirket af deres tid?Denne bog undersøger disse spørgsmål i forhold til multikulturalismens virkelighed og dens ideologi. Vi rejser til et multikulturalistisk land og undersøger, hvad der ligger bag dette omstridte begreb i virkeligheden. Hvad er fordele og ulemper ved den reelt eksisterende multikulturalisme?Inden for de seneste tyve år er kulturbegrebet kommet på den politiske dagsorden i den grad, hvor "kultur" i sig selv er blevet en ideologi. Hvor kommer dette kulturbegreb egentlig fra? Hvilke rødder har det i antropologi, filosofi og politik? Hvad betyder det for vores måde at tænke på, når vi uafvidende overtager dette begreb?Kontroversen om multikulturalisme har ændret de politiske fronter. Det synes, som om venstrefløjen forsvarer respekten for mindretalskulturer – mens højrefløjen, især Dansk Folkeparti, står vagt om majoritetskulturen, den nationale kultur. Men er disse frontlinjer reelle? Er de to fronter virkelig så forskellige? Eller udgør de bare to varianter af en og samme måde at forstå kultur på? Forfatterne opfordrer til et opgør med begge fløjes tendens til at spærre mennesker inde i deres kultur.Gateway /title /head body center h1 502 Bad Gateway /h1 /center /body /htmlJens-Martin Eriksen (f.1955) er skønlitterær forfatter og modtager af bl.a. Statens Kunstfonds livsvarige hæderslegat, Adam Oehlenschläger-prisen for litteratur og Jeanne og Henri Nathansens Mindelegat. Han har skrevet romaner som "Vinter ved daggry" og "Timernes bro"Frederik Stjernfelt (f.1957) er professor ved Center for Semiotik ved Aarhus Universitet og var redaktør for kulturtidsskriftet KRITIK fra 1993 til 2012. Stjernfelt har udgivet et væld af kulturkritiske bøger som "Formens betydning" og "Rationalitetens himmel" og har bl.a. samarbejdet med Hans Siggaard og Ole Knudsen. Sammen med Jens-Martin Eriksen har han skrevet "Hadets anatomi", "Krigens scenografi" og "Adskillelsens politik".

 • af Ismail Kadare
  189,95 kr.

  Albanien 1943. De tyske tropper står foran byen Gjirokastra i det sydlige Albanien som første etape i en omhyggeligt planlagt invasion. Den nazistiske øverstbefalende viser sig at være en gammel ven af byens fremtrædende kirurg doktor Gurameto. Oberst von Schwabe er begejstret over gensynet og Gurameto inviterer ham til middag. Men tyskerne har taget gidsler blandt byens indbyggere og mens musikken og champagnen flyder forsøger Gurameto - velvidende at han nu anses for at være landsforræder - at overtale obersten til at frigive gidslerne. Det lykkes og Gurameto hyldes som byens helt. Mange år senere da krigen er slut og kommunismen for længst er indført dukker sagen imidlertid op igen. Stalins paranoia er på sit højeste og pludselig ser han den gådefulde middag som et klart bevis på at Gurameto ja hele byen Gjirokastra står bag et verdensomspændende komplot med det formål at udrydde socialismen og Stalin selv. Ismail Kadaré (f. 1936) er født og opvokset i Gjirokastra i det sydlige Albanien men deler nu sin tid mellem Albanien og Frankrig. Han har udgivet mere end 30 romaner som er blevet oversat til mere end 40 sprog. På dansk er udgivet flere romaner. Senest Agamemnons datter (2007). Kadaré modtog i 2005 Den Internationale Man Booker pris for romanen Efterfølgeren (på dansk 2006).

 • af Matthew Longo
  114,95 - 145,95 kr.

  In August 1989, a group of Hungarian activists organized a picnic on the border of Hungary and Austria. But this was not an ordinary picnic-it was located on the dangerous militarized frontier known as the Iron Curtain. Tacit permission from the highest state authorities could be revoked at any moment. On wisps of rumor, thousands of East German "vacationers" packed Hungarian campgrounds, awaiting an opportunity, fearing prison, surveilled by lurking Stasi agents. The Pan-European Picnic set the stage for the greatest border breach in Cold War history: hundreds crossed from the Communist East to the longed-for freedom of the West.Drawing on dozens of original interviews-including Hungarian activists and border guards, East German refugees, Stasi secret police, and the last Communist prime minister of Hungary-Matthew Longo tells a gripping and revelatory tale of the unraveling of the Iron Curtain and the birth of a new world order. Just a few months after the Picnic, the Berlin Wall fell, and the freedom for which the activists and refugees had abandoned their homes, risked imprisonment, sacrificed jobs, family, and friends, was suddenly available to everyone. But were they really free? And why, three decades since the Iron Curtain was torn down, have so many sought once again to build walls?Cinematically told, The Picnic recovers a time when it seemed possible for the world to change. With insight and panache, Longo explores the opportunities taken-and the opportunities we failed to take-in that pivotal moment.

 • af Anders Bo Rasmussen
  1.827,95 kr.

  PIO – FLUGTEN TIL AMERIKA er fortællingen om en ildsjæl og en fantast, hvis kamp for retfærdighed fik en enorm betydning for samtiden og eftertiden. Det er en beretning om personlig og samfundsmæssig udvikling, om lighed og ulighed, inklusion og eksklusion, og samtidig historien om et af de helt store spørgsmål inden for de seneste 100 års historieskrivning: Why is there no socialism in the United States? Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

 • af Richard Pipes
  257,95 kr.

  Pipes is a widely recognized authority on Russia and is currently Baird professor of History at Harvard University. This is the final volume in his magisterial history of the Russian Revolution, covering the period from the outbreak of the Civil War in 1918 to Lenin's death in 1924.

 • af Enrico Heitzer
  472,95 kr.

  From the moment of its inception, the East German state sought to cast itself as a clean break from the horrors of National Socialism. Nonetheless, the precipitous rise of xenophobic, far-right parties across the present-day German East is only the latest evidence that the GDR's legacy cannot be understood in isolation from the Nazi era nor the political upheavals of today. This provocative collection reflects on the heretofore ignored or repressed aspects of German mainstream society--including right-wing extremism, anti-Semitism and racism--to call for an ambitious renewal of historical research and political education to place East Germany in its proper historical context.

 • af Allan Louis Benson
  207,95 - 254,95 kr.

  The Truth About Socialism is a book written by Allan Louis Benson in 1913 that explores the concept of socialism and its potential impact on society. The author begins by defining socialism and its various forms, including Marxist socialism, Christian socialism, and syndicalism. He then delves into the history of socialism, tracing its roots back to ancient Greece and Rome, and examining its development in Europe and the United States.Benson also discusses the arguments for and against socialism, including the belief that it would lead to greater equality and social justice, as well as the concern that it would stifle individual freedom and initiative. He analyzes the economic and political implications of socialism, looking at issues such as property rights, taxation, and the role of government in the economy.Throughout the book, Benson offers his own perspective on socialism, arguing that while it may have some positive aspects, it ultimately poses a threat to individual liberty and the free market system. He advocates for a society that values both individualism and cooperation, and that allows individuals to pursue their own interests while also working towards the common good.Overall, The Truth About Socialism is a thought-provoking and informative exploration of one of the most important political and economic ideologies of the modern era. It offers a nuanced and balanced perspective on the strengths and weaknesses of socialism, and provides valuable insights into the ongoing debate about the role of government in society.This scarce antiquarian book is a facsimile reprint of the old original and may contain some imperfections such as library marks and notations. Because we believe this work is culturally important, we have made it available as part of our commitment for protecting, preserving, and promoting the world's literature in affordable, high quality, modern editions, that are true to their original work.

 • af Robert Hare Hutchinson
  197,95 - 244,95 kr.

  ""The Socialism of New Zealand"" is a book written by Robert Hare Hutchinson in 1916. The book provides a comprehensive analysis of the socialist movement in New Zealand during the early 20th century. Hutchinson explores the historical, political, and economic factors that led to the rise of socialism in New Zealand, as well as the key figures and organizations that were instrumental in its development.The book covers a wide range of topics, including the origins of the New Zealand Labour Party, the role of trade unions in the socialist movement, and the impact of socialist policies on the country's economy and society. Hutchinson also examines the challenges and obstacles faced by the socialist movement, such as opposition from conservative politicians and business interests.Overall, ""The Socialism of New Zealand"" provides a detailed and insightful look at the history and development of socialism in New Zealand, and its impact on the country's political and social landscape. It is a valuable resource for anyone interested in the history of socialism, political movements, and the development of New Zealand society.This scarce antiquarian book is a facsimile reprint of the old original and may contain some imperfections such as library marks and notations. Because we believe this work is culturally important, we have made it available as part of our commitment for protecting, preserving, and promoting the world's literature in affordable, high quality, modern editions, that are true to their original work.

 • af Vida Dutton Scudder
  322,95 - 384,95 kr.

  Socialism and Character is a book written by Vida Dutton Scudder and published in 1912. The book explores the relationship between socialism and the development of individual character. Scudder argues that socialism is not only a political and economic system, but also a moral and ethical one that can shape the character of individuals and society as a whole. She believes that the principles of socialism, such as cooperation, equality, and social justice, can help individuals develop a sense of responsibility towards their fellow human beings and the environment. Scudder also critiques capitalism and its negative impact on the character of individuals, such as greed and individualism. The book is a thought-provoking analysis of the social and moral implications of socialism and capitalism, and it remains relevant today as debates about economic systems and social justice continue.This scarce antiquarian book is a facsimile reprint of the old original and may contain some imperfections such as library marks and notations. Because we believe this work is culturally important, we have made it available as part of our commitment for protecting, preserving, and promoting the world's literature in affordable, high quality, modern editions, that are true to their original work.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.