Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Krigsforbrydelser

Her finder du spændende bøger om Krigsforbrydelser. Nedenfor er et flot udvalg af over 94 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - En overlevendes beretning
  af Eddy de Wind
  197,95 - 219,95 kr.

  Uomgængeligt vidnesbyrd og gribende læseoplevelse. Eddy de Winds ‘Endestation Auschwitz’ er den eneste bog, der faktisk blev skrevet i lejren, og sammen med Anne Franks dagbøger det vigtigste hollandske vidnesbyrd om Anden Verdenskrig – de Winds bog blev aldrig oversat til andre sprog, men i forbindelse med 75-året for befrielsen af Auschwitz i januar 2020 udkommer den på udvalgte forlag igennem Europa. Efter overstået eksamen meldte den unge jødiske læge Eddy de Wind sig straks til frivillig tjeneste i den hollandske transitlejr Westerbork. Han var nemlig blevet lovet, at hans mor så ikke ville blive sendt videre til Auschwitz. Det løfte blev ikke holdt. I stedet blev også han selv og han nyfundne hustru (hun var sygeplejerske med kloge øjne og smukt hår, og de blev gift i lejren) sendt til den mest berygtede af alle koncentrationslejrene. Og alene Eddys psykologiske iagttagelsesevne i den visuelle beskrivelse af ankomsten til Auschwitz løfter denne bog til noget unikt. I Auschwitz bliver Eddy skilt fra sin unge hustru – han bliver ført til hospitalet, hvor han både skal lindre smerte og udføre dødstjeneste, hun bliver ført til kvindehuset, hvor hun udsættes for fysiske og medicinske forsøg. Det bliver en vej igennem mørke og tab. Senere, da tyskerne forlader Auschwitz, fordi russerne nærmer sig, gemmer Eddy sig i en barak – og her begynder han at skrive. I ‘Endestation Auschwitz’ benytter de Wind sig af en let romanhinde – kalder sig selv for Hans, hans kone for Friedel, og den forfærdende Mengele ved pseudonym – og skriver med stor indsigt og lyrisk pen om de næsten uudsigelige oplevelser, mens teksten dirrer af erfaringen og tabenes kraft. En meget vigtig bog.

 • af Jack Fairweather
  127,95 - 269,95 kr.

  Sand, velfortalt og vanvittigt spændende historie om den polske modstandsmand, Witold Pilecki, der under 2. Verdenskrig frivilligt lod sig internere i udryddelseslejren Auschwitz. I lejren blev han på egen krop udsat for og vidne til nazisternes ufattelige grusomheder, og det lykkedes ham at skabe organiseret modstand blandt fangerne og smugle sine øjenvidneberetninger om nazisternes grusomheder ud til verden udenfor. Bogen er en beretning om en af Verdenskrigens ukendte helte og om troen på den menneskelige solidaritet og værdighed midt i ufattelig ondskab. Bogen modtog den prestigiøse Costa Award for sin grundige research og stærke page-turner kvalitet.

 • af Anders Otte Stensager
  127,95 - 269,95 kr.

  Franz Stangl, født i Østrig i 1908, var en af de mest eftersøgte krigsforbrydere fra Anden Verdenskrig. Han startede i kriminalpolitiet i Linz, var involveret i nazisternes eutanasiprogram med drab på sindslidende og blev derefter lejrkommandant for to af de mest berygtede udryddelseslejre, Sobibor og Treblinka i Polen. Efter tyskernes kapitulation flygtede han til Brasilien, men blev mange år senere fundet og retsforfulgt i Vesttyskland. I 1970 blev han dømt for medvirken til mord på mindst 400.000 mennesker. Ved siden af beretningen om Stangls liv og karriere giver bogen en detaljeret beskrivelse af eutanasiprogrammet og af gennemførelsen af jødeudryddelserne i Polen under Aktion Reinhardt. Samtidig præsenteres læseren for en række af de gerningsmænd og -kvinder, som sammen med Stangl deltog i ”medlidenhedsdrabene” og derefter medvirkede til gennemførelsen af “Die Endlösung”. Endelig gives et indblik i nazisternes flugtruter ud af Europa og de diplomatiske forviklinger, der førte til Stangls udlevering og dom. Bogen er den første samlede biografiske skildring, der er skrevet om Gestapomanden og familiefaderen Franz Stangl. Den baserer sig på forfatterens gennemgang af et særdeles omfangsrigt og ikke tidligere offentliggjort historisk kildemateriale fra en lang række udenlandske arkiver, herunder vidneudsagn fra overlevende og medgerningsmænd. ANDERS OTTE STENSAGER (født 1968) er uddannet arkæolog fra Københavns Universitet med speciale i holocaustarkæologi. Han har skrevet flere artikler om nazisternes propagandamisbrug af dansk oldtid og den arkæologiske udforskning af de tyske kz- og udryddelseslejre. Har desuden skrevet bøgerne Dødens engel – Josef Mengeles liv og forbrydelse (2011), Kvinderne i Ravensbrück – danske skæbner i en tysk kzlejr (2011) og Sunneva – dame af sjældent mod (2013).

 • af Owen Matthews
  112,95 - 245,95 kr.

  *A Telegraph Book of the Year* An astonishing investigation into the start of the Russo-Ukrainian war - from the corridors of the Kremlin to the trenches of Mariupol.

 • af Philip Kerr
  107,95 - 218,94 kr.

  Året er 1943. Bernie Gunther har fået ansættelse ved Wehr­machts Krigsforbrydelseskontor i det krigshærgede Berlin. Der har længe floreret rygter om en massegrav skjult i Katyn­skoven, og da rygterne bliver bekræftet af en ulvs fund af menneskeknogler, kræver både Wehrmacht og den tyske propagandamaskine med Goebbels i spidsen at få svar på spørgsmålene: Hvilken nationalitet har ligene i graven, og hvilket land står bag forbrydelsen? Et nagelfast bevis for, at det er russernes værk, vil være perfekt propaganda for Tyskland, og Gunther bliver beordret til det vestlige Rusland for at skaffe dette bevis.EN MAND UDEN ÅNDEDRÆT er niende bind i Philip Kerrs Berlin Noir-serie. Denne gang er det Katynmassakren, der danner rammen for Kerrs veldrejede krimiplot.Med sit niende bind i sagaen om den tyske strømer Bernie Gunther har Kerr skrevet sin bedste omgang Berlin noir[...]Hvor Kerr faktisk ud over en krimi leverer en traurig og tragisk, men fascinerende fortælling om hændelser, som stadigvæk skaber debat. Både om et historisk traume i nyere polsk historie, hvor stakkels Polen blev svigtet af alle. Og om en flok fine folk med titler, von og doktor foran navn, stand og rang, der med førereden som latterligt alibi faktisk fejt svigtede deres fædreland alt for længe.Politiken ★★★★★ Den ufattelige ligstank og retsmedicinernes arbejde bliver levende for øjnene af læserne. Det er modbydeligt velskrevet.Berlingske ★★★★★Kerr kan sætte problemer under debat, også dem, der hører historien til.Jyllands-Posten ★★★★★Er man til en modsætningsfyldt hovedperson, et fascinerende univers af krig, politik og mord - kort sagt, menneskelig forråelse - samt en del sjove bemærkninger, vil man ikke kede sig i Bernie Gunthers selskab.Weekendavisen

 • - Bobruisk 1941-44. Frikorps Danmark og det tyske besættelsesherredømme i Hviderusland
  af Therkel Stræde & Dennis Larsen
  269,95 kr.

  Danskere, som i 1942 og 1943 meldte sig til det nazistiske Frikorps Danmark, kom først til rekrutuddannelse, derefter til fronten. Rekruttiden tilbragte de i "Waldlager", en SS-militærbase i Bobruisk (Hviderusland). Her blev de oplært til at kæmpe i Henrich Himmlers Waffen-SS side om side med værnemagten på Østfronten.   I krigen mod Sovjetunionen gjaldt det for tyskerne om at tilintetgøre den "jødiske bolsjevisme". I den "skæbnekamp" (Adolf Hitler) gjaldt folkerettens og krigens love ikke. Jøderne skulle udryddes, andre civile behandles med hensynsløshed, modstand fra partisaner og andre slås ned med hårdeste hånd. I alle tysk-besatte dele af Sovjetunionen bredte der sig et voldsherredømme uden sidestykke i historien.   Frikorps Danmark befandt sig midt i dette regime af vold og folkedrab – og deltog aktivt. Rekrutternes oplæring inkluderede "kamp mod partisaner", som primært bestod i blodige straffeaktioner imod civilbefolkningen. I "Waldlager" deltog danske frikorpsmænd i driften af en slavearbejdslejr og var med til at dræbe de jøder, som ikke længere var i stand til at arbejde: af 1.500 fanger omkom mere end 1.400 på under et år. I bogen dokumenterer Dennis Larsen og Therkel Stræde danskernes andel i de ofte ubeskriveligt brutale forbrydelser.   For at forstå, hvordan unge danske frivillige - nazister og andre - kunne involvere sig i så hæmningsløs voldsudøvelse, må man se på den større sammenhæng: hvad var det for et miljø, de kom til i "østområderne"? Therkel Stræde og Dennis Larsen beskriver i bogen usminket den politik, som udgør forståelsesrammen for frikorpsfolkenes virke og indskoling i den "voldskultur", som gennemsyrede det tyske herredømme i de besatte sovjet-områder.

 • - Holocaust før gaskamrene
  af Simon Schultz van Engeland
  218,94 - 218,95 kr.

  Den uhyggelige historie om den kaotiske første fase af Holocaust, hvor tyske soldater og politifolk likviderede over en million civile ved nedskydninger bag Østfronten."Da den første lastbil ankom, rystede min hånd en smule. Men mens jeg skød, blev jeg vant til det. Efter den tiende lastbil sigtede jeg roligt og skød med præcision på de mange kvinder og børn – ja endda spædbørn. Jeg huskede mig selv på, at jeg også har to børn derhjemme, og at disse horder ville behandle dem på præcis samme måde – måske ti gange værre."Walter Mattner, politisoldat og familiefar på 36 år, skrev disse linjer hjem til sin kone i Tyskland den 5. oktober 1941. Han var havnet ved en muddergrøft i Hviderusland, midt i nedskydningen af 2.208 jøder. Med blod på hænderne skrev han om sin dagligdag. Om indkvartering og feltrationer. Om rusen under et massemord. Kan ondskab på én gang være så banal og brutal?Gennem øjenvidneberetninger og skæbneskildringer introducerer denne bog patronernes Holocaust – den første kaotiske fase af folkedrabet bag Hitlers Østfront, hvor skrig og skud lød i afsides slugter og skove, og hvor over en million ofre forsvandt i den løse jord mellem Karelske Næs i nord og Krimhalvøen i syd. Journalist og historiker Simon Schultz van Engeland skildrer fem berygtede enheder i den 35.000 mand store hær af dødsgrupper, som udryddelsesarkitekten Heinrich Himmler sendte mod øst, i hælene på det nazistiske felttog mod Sovjet. Det er nådesløs historieskrivning om et barbarisk blodbad af ubegribelige dimensioner – og et absolut lavpunkt i den menneskelige moral.

 • af Frank Bøgh & Povl Rasmussen
  97,95 kr.

  DE DANSKE FANGER I BUCHENWALD følger minutiøst de danske politifolks historie fra ankomst til afrejse og hjemkomst. Men bogen er også en stor fortælling om Buchenwald, bøgeskoven, som Reichsführer-SS Heinrich Himmler personligt navngav det plørede helvede, som koncentrationslejren ved Weimar i virkeligheden var.Frank Bøgh er tidligere kriminalassistent og forfatter til en række bøger om besættelsestidens historie, bl.a. K.B. Martinsen, De dødsdømte og Peter-gruppen. Povl Rasmussen er journalist og tidligere leder af Politihistorisk Museum.

 • af John Sweeney
  122,95 - 165,95 kr.

 • - Operation overlord 6. juni 1944
  af Jakob Sørensen
  97,95 kr.

  Europas fremtid stod på spil, da næsten 150.000 allierede soldater blev landsat på Normandiets kyst den 6. juni 1944. Det blev startskuddet til den største landgangsoperation nogensinde. Med D-dag fortæller historien om Operation Overlord og giver et overblik over invasionen af Normandiet, hvor over 800 danske søfolk deltog, og et indblik i, hvordan den konkret forløb på dagen den 6. juni, og hvilken betydning den havde for Anden Verdenskrigs udfald. Jakob Sørensen (f. 1973), historiker og forfatter. Har skrevet For Danmarks ære (2011) om danskere i allieret krigstjeneste, redigeret og bidraget til flere antologier og er medforfatter til Påskekrisen 1948 (2000) og Danmark besat (2005).

 • af Frank Bøgh
  97,95 kr.

  Himmlers hævntogt i Danmark blev varetaget af Petergruppen, en tysk terrorcelle, som også fik danske medlemmer få måneder inde i 1944. Gruppen nåede inden krigsslutningen at dræbe mere end 160 uskyldige danskere ved koldblodige likvideringer på klos hold på åben gade, i almindelige menneskers hjem eller ved store bombeattentater mod passagertog.Tidligere kriminalassistent og forfatter Frank Bøgh fortæller i denne bog hele historien om den tysk terror i Danmark 1944-45.

 • - historien om en forbrydelse
  af Thomas Urban
  257,95 kr.

  I det tidlige forår 1943 opdagede tyske soldater en række massegrave ved den lille by Katyn i nærheden af den russiske by Smolensk. Gravene viste sig at indeholde flere end fire tusinde lig i polske officersuniformer. De tyske undersøgelser indikerede, at det drejede sig om polske officerer, som efter Sovjetunionens korte krig mod Polen i september 1939 var havnet i sovjetisk krigsfangenskab, og at de var blevet dræbt med nakkeskud i foråret 1940. Tyskerne øjnede en mulighed for at skabe splid blandt de allierede, men sovjet­russerne påstod hårdnakket, at polakkerne var blevet dræbt af tyskerne i sommeren 1941 efter det tyske angreb på Sovjetunionen.Katyn-massakren – begrebet dækker over Sovjetunionens mord på 22-24.000 polske officerer og andre tjenestemænd – skabte gennem et halvt århundrede stærke internationale kontroverser, idet Sovjetunionen frem til dets opløsning i 1991 fastholdt, at tyskerne stod bag forbrydelsen. Først i 1992 udleverede Rusland kopier af de dokumenter, der lå til grund for drabene.På grundlag af et bredt kildemateriale beretter Thomas Urban om begivenhederne før og efter massakren og redegør for de uafklarede forhold, der fortsat stiller sig i vejen for en forsoning mellem Polen og Rusland.

 • af Anders Otte Stensager
  269,95 kr.

  Rystende portrætter af de almindelige mennesker som udførte nazisternes mord.Denne bog præsenterer læserne for et katalog af udvalgte nazistiske gerningsmænd og kvinder, der deltog i mordet på regimets sindslidende og handikappede og på de europæiske jøder i de tre udryddelseslejre Belzec, Sobibor og Treblinka fra 1940-43.I denne periode ledede ’T4’ i Berlin ’eutanasi’-aktionen og ’Aktion Reinhardt’ indtil organisationens officielle ophør som ’mordcentral’ i 1943. Anders Otte Stensager gør detaljeret rede for nazisternes morderiske organisation. Hvordan var den indrettet? Hvilke opgaver skulde udføres? Men han sætter samtidig ansigt på de mennesker, som havde mord som deres daglige arbejde. Hvem var de, og hvad var deres baggrund?

 • - danskere i allieret krigstjeneste 1939-1945
  af Jakob Sørensen
  97,95 kr.

  Under Anden Verdenskrig deltog hen ved tusind danske statsborgere som frivillige i de allierede styrker i kampen for Danmarks frihed og ære – de fleste i britisk tjeneste. I London forsøgte danskerne at omorganisere sig i håbet om at kunne rekruttere til en særlig dansk militærenhed under britisk flag. Blandt danskerne uden for det besatte hjemland var der et udtalt ønske om at vise, at man støttede den allierede sag og gerne støttede op om kampen – også den militære. Dette er historien om de få modige danske frivilliges kamp. Jakob Sørensen (f. 1973), historiker og forfatter. Har skrevet D-dag. Operation Overlord 6. juni 1944 (2004) om Anden Verdenskrigs mest berømte slag, redigeret og bidraget til flere antologier og er medforfatter til Påskekrisen 1948 (2000) og Danmark besat (2005).

 • af Anders Otte Stensager
  81,95 kr.

  Den berygtede læge fra Auschwitz, der blandt andet udførte eksperimenter på tvillinger, er vel nok den mest eftersøgte krigsforbryder i det 20. århundrede, men også den, som om nogen er blevet indbegrebet af nazismens rædsler og gru. Anders Otte Stensagers bog er den første detaljerede biografi om den unge idealist, læge og krigsforbryder, som forsvandt til Sydamerika efter krigen, hvor han også døde i 1979. Foran næsen på alle de efterretningstjenester, der havde ledt efter ham i 35 år. Bogen indeholder både detaljerede beskrivelser af Mengeles livshistorie, karriere og skæbne og har tillige interviews med sønnen, der først lærte sin far at kende, kort før Mengele døde i Argentina.

 • af Frank Bøgh
  97,95 kr.

  Torben Wulff var én af de 46 danske krigsforbrydere – eller landsforræddere i den tids ordvalg – som efter besættelsen blev idømt ”livsstraf” og henrettet. Frank Bøgh afdækker i denne bog alle 46 skæbner – fra forbrydelse til straf. Bogen bygger på omfattende research i sagsakter og retshandlinger samt en række vidnesbyrd fra personer, som tog del i henrettelserne. Frank Bøgh er tidligere kriminalassistent og og er forfatter til en række bøger om besættelsestidens historie.

 • - Et eventyr
  af Jean-Claude Grumberg
  190,95 kr.

  DET DYREBARESTE STYKKE JERNBANEGODS er et eventyr for voksne og større børn. Et eventyr, der her i 75-året for befrielsen af Auschwitz slår til lyd for større tolerance mellem mennesker og alle menneskers ret til at leve – skrevet med lune midt i alle grusomhederne og i en anden form, end vi er vant til. Under anden verdenskrig er et godstog med deporterede franske jøder på vej mod en grusom skæbne, da faderen til et par nyfødte tvillinger i afmagt beslutter at kaste den ene tvilling ud fra toget. En beslutning, der bliver ved at hjemsøge ham, men barnet, det lille stykke jernbanegods, bliver opfostret af et fattigt skovhuggerpar, som kommer til at elske det over alt på jorden. Bogen har siden januar 2019 solgt over 73.000 eksemplarer i Frankring.

 • af Frank Bøgh
  97,95 kr.

  Præcis klokken 11 hylede sirenerne ildevarslende over hele landet. Det skulle blive en af de mest dramatiske dage under besættelsen. Da den 19. september 1944 var omme, var dansk politi sat ud af funktion, mens 2.000 betjente var på vej til en uvis skæbne i tyske koncentrationslejre. Af dem vendte mange hjem, men ingen uden ar på sjælen. Tidligere kriminalassistent og forfatter Frank Bøgh fortæller i denne bog historien om den 19. september 1944, som de danske politifolk selv huskede den. Time for time følger vi deres oplevelser under tyskernes ”Aktion Möwe”, som forandrede danskernes hverdag under besættelsen – til det værre. Frank Bøghs bog om 19. september 1944 er lettilgængelig, oplysende og fyldt med uafrystelige øjebliksbilleder fra en både kaotisk og skelsættende dag i Danmarkshistorien.

 • af Flemming Søeborg
  81,95 kr.

  Hitlers mægtige hær over for nogle få tusind jenser. Endeløse tyske panserkolonner mod danske cyklistkompagnier, udrustet med geværer model 1889 – støttet af en regering, der allerede puslede med overgivelsens ordlyd. Hvad skulle det nytte at gøre modstand? Men da Værnemagten tidligt om morgenen den 9. april 1940 rullede ind over grænsen fra syd, kæmpede de danske tropper med åben pande. 13 soldater betalte med livet i den ulige kamp for Danmarks neutralitet. De var besættelsens første helte. 9. APRIL er en lettilgængelig og oplysende bog om danskernes første modstand under Anden Verdenskrig. Om tyskernes indmarch den 9. april, time for time, by for by. Om den storpolitiske og militære situation, der formede dette skæbnedøgn. Og om hverdagen i tiden derefter, med trædebiler og bybusser, der kørte på bøgetræ. Bogen er fyldt med billeder og baseret på samtidige beretninger, artikler, breve og samtaler med danskere, der oplevede – og overlevede – det tyske angreb. FLEMMING SØEBORG (f. 1954) har skrevet en række historiske bøger, bl.a. om Anden Verdenskrig. Er desuden togentusiast, udgiver af magasinet Spor og baner og senest forfatter til Der kommer tog om togdriftens guldalder i Danmark.

 • af Abdulkadir Ali
  359,95 kr.

  The Covert Genocide is the first comprehensive account of the horrors that befell Ethiopia's Somali region during the reign of Abdi Mohamoud Omar-commonly known as Abdi iley-who ruled over the Somali inhabited parts of Ethiopia between 2010 and 2018. In this book Abdulkadir Ali 'Bureida' offers an incisive assessment of the Abdi iley years. His reign of terror claimed the lives of thousands of Somalis in Ethiopia. It lastingly damaged-physically, mentally and socially-a good part of the community. As the federal government's main pillar of the counter-insurgency against the reel Ogden National Liberation Front (ONLF) Abdi iley acted as a state within the state. On his and his officials' orders countless civilians, political competitors and suspected and real ONLF supporters were arrested, tortured and killed across the region. Drawing over 700 interviews with witnesses and survivors, The Covert Genocide provides the reader with an insider's account of the atrocities, arbitrary violence and terror that were the hallmark of the Abdi iley period. Making use of history, philosophy, psychology and his first-hand observations as a prisoner of conscience in the infamous Jail Ogaden, the author sheds light both on the systematic human rights abuses by Abdi iley's officials and paramilitary 'Liyu' or special police and the broad political context, which enabled it. Equal part historical account, political account, political analysis and human rights reporting, the book offers crucial testimony of the Abdi iley period. A powerful tribute to the victims of state sponsored violence, the Covert Genocide is a reminder that accountability for the many injustices committed continues to be wanting. Some readers will be tempted to discard or downplay the findings of this book as essentially a Somali problem. Nothing could be further from the truth. Ethiopia' former EPRDF government not only tolerated, but enabled the many atrocities against civilians that took place as part of the governments' counterinsurgency. The ongoing impunity of former and current officials and security forces-including parts of the ONLF-continues to be a major obstacle for reconciliation and healing not only in Somali region, but in Ethiopia altogether. Recent atrocities by warring parties in the Tigray conflict are a spark reminder that Ethiopia has so far failed to address or learn from its recent past. The Covert Genocide is a stark reminder that as long as political elites refuse to acknowledge these past injustices and their victims, they are likely to repeat themselves in the future.Tobias Hagmann, visiting professor, Roskilde University (Denmark) and Senior Programme Officer, Swisspeace (Switzerland).

 • af Américo Moreira
  175,95 kr.

  A Segunda Guerra Mundial, um dos eventos mais impactantes da história moderna, é desvendada de forma profunda e abrangente neste livro fascinante. Ao longo das suas páginas, o leitor é conduzido por uma análise multifacetada que explora as origens profundas do conflito, as estratégias das potências envolvidas e as consequências duradouras que moldaram o nosso mundo.

 • af Rishab Kapoor
  130,95 kr.

  This book is about the 1971 indo pak war and conspiracy. And the beginning of a new era for East Pakistan which later known as bangladesh. The brutality and hinious behaviour by West pakistan to their another continent and the dedication and sacrifices done by Mukti bahini is the main plot of the story.. Arround 25 lakh people were killed and 5 lakhs woman were dead. World media and UN strictly refused to help Bangladesh and restricted India to do any movement but India bravely moved an moment with support of Russia and Israel.

 • af Azhar Ul Haque Sario
  186,95 kr.

  In a world that is often marred by conflicts, strife, and misunderstandings, the question that rings in the air is "War or No War?" This groundbreaking book dives deep into the complexities that surround this dilemma. The meticulously organized chapters unravel the various facets of war and peace, laying a pathway for informed decisions and constructive dialogues. What makes this work particularly compelling is its blend of rigorous research with heartfelt narrative, inviting readers from all walks of life to engage with the content.Chapter 1 sets the stage by providing an in-depth yet accessible introduction to the subject. Here, the reader is eased into the contours of debates around war and peace. It serves as a prelude to the riveting exploration that follows, making it a gripping opening for both experts and newcomers alike.The second chapter hits hard by showcasing the "Human Cost of War." The sorrow, the pain, and the loss - they are more than numbers or statistics. These are stories that need to be told, for they bear testament to the impact of war on individuals, families, and communities. This chapter serves as a crucial emotional and ethical checkpoint for anyone contemplating the viability of armed conflict.However, the book is not merely a critique of war; it also glorifies the gifts that peace can offer. In Chapter 3, the focus shifts to the "Economic Benefits of Peace," shedding light on how tranquil times can not only mend but elevate society. This chapter works to build a strong, evidence-based case for peace, using data, case studies, and compelling arguments.The chapters that follow are equally enlightening. They cover topics from diplomacy, international organizations, and even nonviolent resistance. Do you ever wonder how leaders negotiate to prevent wars? Chapter 4 delves into the art of "Diplomacy and Negotiation," demystifying the skills and strategies employed by statesmen around the world. This chapter is a guidebook in itself, providing a deeper understanding of how peaceful resolutions can be achieved even in the face of towering disagreements.The discourse further widens to include subjects like gender equality, environmental sustainability, and youth engagement in peacebuilding. Chapter 16, focusing on "Youth Engagement in Peacebuilding," is a heartening reminder that the younger generation is not just the future but also the active present. Their voices and actions can sculpt the peace landscapes of tomorrow.Religion, education, grassroots movements, and even technology make appearances in this extensive work, each contributing unique insights and solutions to the ever-important question of war or peace. For instance, Chapter 11 on "Technology and Conflict Resolution" is a futuristic outlook on how modern innovations can be used as tools for peace."War or No War" is more than just a book; it is an invitation to think, question, and contribute to a subject that touches us all. The final chapter, Chapter 21, serves as a conclusion but also as a call to action, urging us all to partake in creating a world where peace isn't just an option but a priority.So, if you are someone who believes that the complexities of war and peace need to be dissected, discussed, and understood, then this book is for you. Embark on this enlightening journey and let us explore together the avenues through which war can be avoided, and peace can be embraced.

 • af Roberto Miguel Rodriguez
  212,95 kr.

  "Unmasking al-Qaeda Role" presents a meticulous exploration of the extremist group's profound influence on the political, social, and military landscapes of Afghanistan, Iraq, and Syria. As one of the most formidable and influential jihadist organizations, al-Qaeda's ideologies and operations have significantly shaped the trajectories of conflicts in these nations, leaving an indelible mark on their histories.Central facets of the book include:Origins and Ideology: A deep dive into the emergence, foundational beliefs, and objectives of al-Qaeda, setting the groundwork for understanding its global ambitions.Afghanistan and the Birthplace of al-Qaeda: Exploration of the group's early days, its relationship with the Taliban, and its role in shaping the Afghan conflict post-Soviet invasion.Iraq After Saddam: Detailed analysis of al-Qaeda's infiltration into Iraq following the U.S. invasion, its evolving strategies, and its transformation into ISIS, resulting in a complex web of insurgency and sectarian violence.Syria's Civil War: Examination of al-Qaeda's infiltration and influence amidst the Syrian uprising, its rivalries with other jihadist factions, and its role in the broader Syrian conflict landscape.Tactics and Strategies: A look into al-Qaeda's evolving modus operandi, including its recruitment techniques, propaganda outlets, and its ability to adapt and regroup in the face of setbacks.Global and Regional Ramifications: Understanding the wider implications of al-Qaeda's actions on international relations, regional alliances, refugee crises, and global counter-terrorism initiatives.The Future of al-Qaeda: Speculative insights into the potential trajectories of al-Qaeda as global dynamics shift, counter-terrorism efforts intensify, and regional conflicts evolve.Combining comprehensive historical research with current events analysis, "Unmasking al-Qaeda Role" offers readers an insightful journey into the complex interplay of extremism, geopolitics, and regional conflict. The book stands as a critical resource for policymakers, security experts, historians, and anyone seeking a deeper understanding of the persistent challenge posed by extremist groups in the quest for regional stability and global peace.

 • af Anna (Associate Professor of Modern European Continental History Hajkova
  237,95 - 337,95 kr.

  The Last Ghetto is a social and cultural history of Terezín, or Theresienstadt, a transit ghetto for Central and Western European Jews prior to their deportation for murder in the East. It offers the first analytical case study of a Holocaust victim society that explains human behavior in extremis, and demonstrates how prisoners created new social hierarchies, reshaped their conceptions of family, and developed new loyalties. Based on extensive research in archives around the world and empathetic reading of victim testimonies, this history of everyday life in a prisoner society reveals the many forms of agency and adaptation in Nazi concentration camps and ghettos.

 • af Emil Filtenborg
  206,95 kr.

  Russerne fyldte en fredelig forstads gader med død. Her er de overlevendes historie.Den aldrende bedstefar kravlede forsigtigt frem og mærkede efter i lommerne. De fire håndgranater lå klar.Ude på vejen hørte han de russiske kampvogne køre forbi. Han kiggede forsigtigt over hegnet og affyrede sin eneste anti-tank raket. Lige bagefter kastede han også sine håndgranater mod kolonnen, men stoppede, da han kom til den sidste. ”Den her gemmer jeg til mig selv,” tænkte han.Bedstefaren Valentins kamp mod russerne var startskuddet på Ruslands besættelse af Butja - en ellers fredelige forstad til Kyiv. Da den ukrainske hær generobrede Butja fandt grufulde videoer vej til mediernes sendeflader. Verden blev vidne til massakren på Æblevej og andre gader i Butja. Det flød med lig, og flere hundrede civile var blevet dræbt af russiske soldater i blodrus. Kvinder var blevet voldtaget. Mød skæbnerne, som blev fanget i den massakre, der vendte op og ned på Vestens forståelse af Vladimir Putins krig imod Ukraine. De overlevende fortæller hele historien om den månedlange besættelse. Om vold og overgreb. Om død og tilfældighed. Om håb og befrielse.

 • af Elizabeth F. Drexler
  382,95 - 1.697,95 kr.

  "A study of the stalled/non-existent process of legally reckoning with the 1965 state-sponsored genocide in Indonesia"--

 • af Peter Harmsen
  212,95 kr.

  The story of how Bernhard Sindberg single-handedly saved thousands of civilians during the Japanese orgy of violence in the Chinese capital in late 1937 and early 1938.

 • af Charles Jean Jacques . . . Ardant du Picq
  197,95 kr.

  "Battle Studies: Ancient and Modern Battle" is a seminal military history book written by Charles Ardant du Picq, a colonel in the French Army who was killed in 1870 during the Franco-Prussian War. The book is divided into two main parts. In the first part, Ardant du Picq discusses the psychological and emotional aspects of warfare, such as courage, fear, and morale. The second part of the book examines the tactics and organization of ancient armies, with a focus on the Roman legions. Ardant du Picq draws on his extensive knowledge of ancient history to analyze the strengths and weaknesses of different types of units, such as infantry and cavalry, and to offer insights into the tactics and strategies that were most effective in ancient warfare. The final section of the book focuses on modern warfare and the challenges faced by modern armies. Moreover, "Battle Studies: Ancient and Modern Battle" is a highly influential work that offers valuable insights into the nature of warfare and the factors that contribute to success or failure in battle.

 • af Andrew R. Basso
  897,95 kr.

  Destroy Them Gradually reframes forced displacement as an annihilatory process, rather than as an event that precedes an atrocity. Displacement crimes are defined as the unique fusion of forced displacement with systemic deprivations of vital daily needs to destroy populations.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.