Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Makroøkonomi

Her finder du spændende bøger om Makroøkonomi. Nedenfor er et flot udvalg af over 440 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Lars Tvede
  292,95 kr.

  Hvorfor økonomier og børsmarkeder er ustabile, og hvordan du kan forudsede største opsving og nedture.Økonomier er stærkt turbulente. Et år kan vi opleve højkonjunktur med boom i aktier og ejendomspriser ledsaget af fester, champagne og kaviar. Flere og flere tror, at opsvinget nærmest vil vare evigt. Blot et par årsenere kan vi være sunket ned i en dyb krise med konkurser og børskrak.Mange frygter nu, at økonomien aldrig bliver bedre.Lars Tvede tager i denne bog læseren med på en fascinerende rejse gennem økonomiens historie og præsenterer de mest centrale teorier om økonomiske konjunkturer. Lige siden John Law indførte papirpenge i Europa i 1700-tallet, har eksperter prøvet at forstå, hvad der skaber de store udsving, og hvordan regeringer og centralbanker kan styre nogenlunde sikkert gennem høj- og lavkonjunkturer. Hvor tæt er vi nu på en viden, der kan afbøde de største skader? 'Kriser, krak og kaviar' er fagligt velfunderet og samtidig skrevet i et let sprog krydret med anekdoter og historier. Hvem skulle fx have troet,at de første gennembrud i nationaløkonomi og kriseteori blev skabt af en skotsk gambler, skørtejæger og morder og en hårdkogt irsk storspekulant?Og hvad var dramaet bag den store depression i 1930'erne og dotcom-krakket ved årtusindskiftet? Om forfatteren: Lars Tvede er uddannet som ingeniør, økonom og derivatives trader. Gennem sin karriere har han stiftet, medstiftet og finansieret en række virksomheder inden for primært informationsteknologi og finansvæsen.Lars er meget efterspurgt af internationale medier og har bl.a. optrådt på TEDTalks og som guest host på CNBC, ligesom han ofte er key note taler på erhvervsseminarer. Han har desuden skrevet bøger om bl.a. markedsanalyse, strategisk markedsføring, informationsteknologi, nationaløkonomi, entrepreneurship, børshandel, psykologi, fremtiden og vestlig civilisation. De mest kendte i Danmark er 'Børshandelens Psykologi' (2012), 'Børshaj' (2010) samt 'Det Kreative Samfund' (2014). Hans bøger er tilsammen udgivet i over 50 oplag og på 11 sprog. Han bor i Schweiz med sin familie og holder af at stå på ski, sejle og samle på italienske sportsvogne samt vin.

 • - En ny tilgang til globaliseringens tidsalder
  af Branko Milanovic
  235,95 kr.

  Et hovedværk inden for den moderne økonomi henvendt til alle, der ønsker at for- stå, hvad global ulighed er, hvor vi er på vej hen, og hvilke politiske redskaber vi kan vælge at tage i brug, hvis vi vil skabe en mere økonomisk retfærdig verden. Global ulighed sætter den økonomiske ulighed i et historisk perspektiv og viser, hvordan uligheden – på baggrund af den teknologiske udvikling, omfordeling og adgang til uddannelse – kommer til udtryk i cykliske forløb. Bogen har i højere grad fokus på den globale ulighed fremfor den nationale. Selvom uligheden er steget inden for den enkelte nation, er uligheden mellem nationerne faldet drastisk, som resultat af Indien og Kinas voksende middelklasse. Global ulighed baserer sig på den nyeste økonomiske forskning og undersøger, hvem der i virkeligheden står som vindere og tabere i den heftige globalisering, som kendetegner den moderne verden – og hvilke helt konkrete politiske tiltag, der ville kunne ændre kursen i retning af større økonomisk retfærdighed. Branko Milanovic (f. 1953) er en serbisk-amerikansk økonom, en af verdens førende udviklings- og ulighedseksperter og er i dag tilknyttet Graduate Center, CUNY. ANMELDELSER:”Fortæller os mere om verdens tilstand end nogen anden nyere bog og tilbyder tankevækkende indsigt om den verden, vi kunne få på et tidspunkt, hvor vores behov for håb er akut” – Guardian ”En enestående bog, som væsentligt udbygger Thomas Pikettys, Anthony Atkinsons and François Bourguignons nyeste værker” – Financiel Times ”Genial og tankevækkende” – LSE Review of Books

 • - How Covid Shook the World's Economy
  af Adam Tooze
  127,95 - 247,95 kr.

 • af Warren Mosler
  162,95 kr.

  En banebrydende tekst om forståelsen af den globale økonomi og hvordan valuta og stat hænger sammen, samt en introduktion til MMT (Modern Monetary Therory) af en af teoriens ophavsmænd. Med introduktion af Lars Jørgensen og efterskrift af William Mitchell, professor i økonomi (Australien). "Mosler er spændende og udfordrende. Det har vi meget brug for. Der er et vældigt behov for velargumenteret modsigelse af de dominerende økonomiske doktriner, der har gjort stor skade på den sociale og politiske stabilitet i de vestlige samfund." - Mogens Lykketoft.

 • - En respektløs monolog om krisen, et selvdestruktivt system og politisk uformåenhed
  af Preben Wilhjelm
  90,95 kr.

  Preben Wilhjelms pamflet-bestseller KRISEN OG DEN UDEBLEVNE SYSTEMKRITIK er udsolgt. Til gengæld kan man nu læse denne udvidede version, som bygger på forfatterens mange foredrag i kølvandet på krisen, krydret med hans selvoplevede detaljer og anekdoter fra et langt liv som politiker og engageret debattør – med den indstilling, at ‘selv om det er alvorlige spørgsmål, behøver det jo ikke at gøres kedeligt'. Udgivelsen er desuden en markering af forfatterens 80 års fødselsdag den 30. januar 2015, bogens udgivelsesdato.

 • af James Dale Davidson & Lord William Rees-Mogg
  217,95 kr.

 • - Historien om hvordan vi blev rige og endte ulige
  af Oded Galor
  118,95 - 231,95 kr.

  For et par hundrede år siden sker der noget afgørende i menneskets historie. Lige pludselig bliver vores levealder fordoblet og velstanden stiger eksplosivt. Op til da levede de fleste mennesker gennem tusindvis af år et liv, der kunne sammenlignes med deres forfædre. En landmand i begyndelsen af det 16. århundrede havde stort set samme levevilkår som en egyptisk landmand for 5.000 år siden eller en hyrde i Jeriko for 11.000 siden.Hvad forklarer den næsten utænkelig forvandling af livskvaliteten både hvad angår sundhed, rigdom og uddannelse? En ændring, der totalt overgår alt andet siden fremkomsten af homo sapiens.I DA MENNESKEHEDEN BLEV TIL tager den anerkendte økonomiprofessor Oded Galor os med ud på en rejse fra menneskehedens tidlige eksistens og frem til i dag. Han undersøger hvorfor mennesket er den eneste art, som nyder en levestandard, der langt overstiger andre arter. Samtidig går han i dybden med, hvorfor vi alligevel ser så megen ulighed verden over.

 • af Seth Godin
  147,95 kr.

  When it comes to the climate, we don't need more marketing or anxiety. We need established facts and a plan for collective action.The climate is the fundamental issue of our time, yet it seems we can barely agree on what is really going on, let alone what needs to be done. We urgently need facts, not opinions. Insights, not statistics.The Carbon Almanac is a once-in-a-lifetime collaboration between hundreds of writers, researchers, thinkers, and leaders that focuses on what we know, what has come before, and what might happen next. With thousands of data points, articles and charts explaining carbon's impact on everything in our society, from our the economy to extreme weather events, it is the definitive source for facts and the basis for a global movement to fight climate change. This book isn't what the oil companies, marketers, activists, or politicians want you to believe. This is what's really happening, right now. Our planet is in trouble, and no one concerned group, corporation, country, or hemisphere canaddress this on its own. We are in this together. And it's not too late for concerted, collective action for change.

 • - Den korteste og sikreste vej til at forstå basal økonomi
  af Henry Hazlitt
  229,95 kr.

  Bogen Økonomi i En Lektion, som er en dansk oversættelse af den internationale bestseller, Economics in One Lesson.Med over en million solgte eksemplarer er Økonomi i En Lektion en vigtig guide til det grundlæggende i økonomisk teori. Bogen er en international bestseller og er stadig den hurtigste måde at lære, hvordan man tænker som økonom. Bogen er skrevet i et meget let læseligt sprog, som gør det enkelt at forstå grundlæggende økonomiske teorier, og den anvendes derfor stadig bredt som lærebog blandt universitetsstuderende i hele verden. Bogen regnes blandt de absolut mest populære indenfor økonomisk teori, nogensinde skrevet. Økonomiske kommentatorer på tværs af det politiske spektrum har senest krediteret Hazlitt for at forudse sammenbruddet af den globale økonomi, som fandt sted mere end 50 år efter den første udgivelse af Economics in One Lesson. Hazlitts fokus på ikke-statslige løsninger og hans generelle vægt på frie markeder, individers økonomiske frihed og farerne ved statslig indgriben gør Økonomi i En Lektion lige så relevant og værdifuld i dag, som den har været siden udgivelsen. Bogen indgår i serien fra Paludans forlag som klassiske 5 stjernede bestsellere for ledelse, som ligeledes tæller: Vind venner, indflydelse og fremgang af Dale Carnegie, Peter Plys om ledelse af Roger E. Allen og En sælgers vej til Succes af Frank Bettger

 • af Kåre Grønbæk
  166,95 kr.

  Konservative 2.0 beskriver og forklarer en moderne forståelse af konservatismen – solidt funderet på konservatismens grundlæggende DNA. Kernen er kulturen, nationen og ansvarligheden – og målet er en nation, som fungerer for alle borgere. Bogen redegør for hvorfor netop konservatisme i version 2.0 er det bedste bud på bæredygtig politik - ikke mindst i turbulente tider.Ideologierne sendes i skammekrogen, de politiske manipulationer udstilles og der manes til ansvarlighed, ordentlighed og pragmatisme. Konservative 2.0 placerer konservatismen centralt i midten af det danske politiske spektrum – hverken venstredrejet eller højresnoet, men favnende. Hvor ellers, når fokus er på en nation, som fungerer for alle?Bogen bringer også en stærk opfordring til større politisk engagement fra danskerne. Hvis vi vil have troværdige politikere og slippe for politikerleden, så må vi selv pege på ordentlige politikere og dømme de manipulerende og egennyttige politikere ud. . Vi skal have politikere, som vi kan stole på og som informerer/svarer ærligt og sandfærdigt. Det er demokratiet, som står på spil.

 • af Olivier Blanchard
  120,95 kr.

  Rethinking fiscal and monetary policy in an economic environment of high debt and low interest rates.Policy makers in advanced economies find themselves in an unusual fiscal environment: debt ratios are historically high, and—once the fight against inflation is won—real interest rates will likely be very low again.  This combination calls for a rethinking of the role of fiscal and monetary policy—and this is just what Olivier Blanchard proposes in Fiscal Policy under Low Interest Rates.There is a wide set of opinions about the direction that fiscal policy should take. Some, pointing to the high debt levels, make debt reduction an absolute priority. Others, pointing to the low interest rates, are less worried; they suggest that there is still fiscal space, and, if justified, further increases in debt should not be ruled out. Blanchard argues that low interest rates decrease not only the fiscal costs of debt but also the welfare costs of debt. At the same time, he shows how low rates decrease the room to maneuver in monetary policy—and thus increase the benefits of using fiscal policy, including deficits and debt, for macroeconomic stabilization. In short, low rates imply lower costs and higher benefits of debt.Having sketched what optimal policy looks like, Blanchard considers three examples of fiscal policy in action: fiscal consolidation in the wake of the Global Financial Crisis, the large increase in debt in Japan, and the current US fiscal and monetary policy mix. His conclusions hold practical implications for economic and fiscal policy makers, bankers, and politicians around the world.

 • af Ben Armstrong
  207,95 kr.

  A fun and authoritative guide to bitcoin and the future of moneyIn Catching Up to Crypto: Your Guide to Bitcoin and the New Digital Economy, celebrated crypto and Bitcoin expert Ben Armstrong delivers an exciting and fresh new exploration of Bitcoin and digital currencies. He explains what Bitcoin is, how it works, and how and why we're all transitioning to a digital economy as we speak. He discusses the deficiencies of traditional fiat currency, how it's commonly manipulated, and how we can all benefit from the adoption of new, digital assets.In the book, you'll discover how Bitcoin operates in the real-world and how the underlying technology--known as the blockchain--operates. You'll also learn about:* The importance of decentralization, trust-less commerce and cryptographic consensus.* The humble origins of Bitcoin, as well as how it nearly died out, and how it went on to take over the world* How monetary and financial policy is being revolutionized by the introduction of Bitcoin and other crypto-assets.An essential and engaging review of Bitcoin, digital assets, and the new digital economy, Catching Up to Crypto is the hands-on and comprehensive introduction to crypto that investors, enthusiasts, the crypto-curious, and finance professionals have been waiting for.

 • af Esther Duflo & Abhijit Banerjee
  162,95 kr.

  From the award-winning founders of the Abdul Latif Jameel Poverty Action Lab at MIT: A transformative reappraisal of the world of the extreme poor, their lives, desires, and frustrations

 • af Neva Goodwin, USA) Harris, USA) Nelson, mfl.
  618,95 - 1.686,95 kr.

 • - Noter om det igangværende sammenbrud
  af Mikkel Bolt
  148,95 kr.

  Krisen er dyb. Uanset hvad der sker, vil den næste periode blive barsk. Økonomierne i USA og Europa er i krise, og eksportøkonomierne i Sydøstasien er også begyndt at mærke situationens alvor. Overalt er det arbejderne, der betaler prisen for krisen. Den bliver socialiseret, og der bliver skåret i velfærdsydelserne. Samtidig bliver krisen brugt som løftestang til at fjerne hårdt tilkæmpede rettigheder. Kapitalen har med andre ord skruet op for klassekampen, den kører nu i højeste gear. Men proletariatet er begyndt at røre på sig. Revolterne i Mellemøsten og Nordafrika har udfordret den nuværende verdensorden og dens opdeling af verden, og de indignerede i Sydeuropa og besættelsesbevægelsen i USA forsøger at udvide protesterne. Selvom diktatorerne er blevet væltet i Tunesien, Ægypten og Libyen, tager utilfredsheden blot til i styrke. Det samme er tilfældet i Grækenland, Spanien og Portugal, hvor befolkningerne med stor energi afviser spareplanerne. Det samme gør studenter i Chile og Canada. I Syrien raser borgerkrigen. Og i Kina vokser antallet af strejker. I Tyrkiet afviser de unge Erdogans neoliberale ‘succes’, og i Brasilien har ‘de farlige klasser’ indtaget gaderne. Der er stor forskel på protesterne, de er i udgangspunktet defensive i Vesten og offensivt reformistiske i andre dele af verden som Kina, men der er blevet brudt hul i det neoliberale verdensbillede. Klassekampen er ikke længere en ensidig affære. Den gamle muldvarp er igen i bevægelse.

 • af Bojana Olgi¿ Dra¿enovi¿, Stella Sulji¿ Nikolaj & Vesna Buterin
  1.131,95 kr.

 • af Patrick L. (University of Massachusetts Mason
  257,95 - 804,95 kr.

 • af Dinabandhu Bag
  512,95 kr.

  This textbook provides a first-hand account of impact of volatility on valuations. It focuses on valuation of the investment with fair, practical and insightful explanations. Volatility in markets can form the foundation of fair value. A marginal change in volatility has a significant impact on the effective cost of borrowing (capital). Portfolio managers, fund managers and corporates continue to watch as prices plunge due to volatility and can impose future restrictions on their skillful maneuver. The book highlights the approaches, design of tests, comparison and matching or making of models. It delves into techniques for measuring the contours and boundaries of risk and translating the losses to end impact. It explains the post facto and post period nuances to recover from money loss. The book further elaborates combining positions and hedging, to evaluate and choose to conduct tests of effectiveness. It provides guidance on benchmarks of portfolios, tax implications and carrying forward benefits of losses. The text includes examples and business use cases that build on analysis, common tools and highlights the end use of volatility for stakeholders.

 • af Peter Nijkamp, Yoshiro Higano, Karima Kourtit & mfl.
  1.131,95 kr.

  This collection of essays presents insight and methodology that are highly relevant for readers today as they consider the future of the world they live in. Experiencing the COVID-19 pandemic, people have realized how fragile the current economy is and the necessity for reconstructing the socio-economic system. That system, which was considered the default for so long, was succeeded by the analytical framework of economics and regional science. The contents of this book are diversified, as are the achievements of Prof. Yasuhiro Sakai, to whom this volume is dedicated, and cover a wide area from mathematical and experimental economics to conventional and emerging fields of regional science. Some are timeless topics that have had new life breathed into them. Part I deals with, among other areas, risk management with uncertain events; the effectiveness and impacts of regulation and friction related to trading; the stability of strategic behavior and market equilibrium; and sustainable regional development and urban planning from the long-term perspective. Part II also presents a diversity of subjects, including input¿output analysis and computable general equilibrium (CGE) modelling for internal as well as external structure and network linkage, such as a value chain; openness and creativity as related to competition among cities and regions; dispersion versus concentration; and inequality versus equality.

 • af David Gelles
  97,95 - 197,95 kr.

  New York Times BestsellerNew York Times reporter and “Corner Office” columnist David Gelles reveals legendary GE CEO Jack Welch to be the root of all that’s wrong with capitalism today and offers advice on how we might right those wrongs.

 • af Mark K. Pyles
  512,95 kr.

 • af Stefan Meretz & Simon Sutterlütti
  367,95 kr.

 • af Milo Wilk
  283,95 - 356,95 kr.

  Are you sick of being a freelancer with an irregular income? Do you ask yourself every single month how much you'll earn? Worried you won't have any new upcoming clients at all?My Creative (Side) Business is a book for smart creatives who desire to focus on their creative output and monetize their work. Whether you're trying to figure out a slow strategic way to become a creative freelancer and want to kick off a real plan, or whether you're determined to find ways to create regular income streams doing what you enjoy, this book will help you do just that.¿Inside, you'll learn about the business objectives and marketing decisions that drive your creative work. The curtain's been pulled away as marketing-speak and business jargon are translated into tools to help you:Understand client requests from a business perspectiveBuild a strategic framework to inspire visual conceptsIncrease your relevance in an evolving industryRedesign your portfolio to showcase strategic thinkingWin new accounts and grow existing relationshipsYou already have the creativity; now it's time to gain the business insight. Once you understand what the people across the table are thinking, you'll be able to think how they think to do what we do.This practical guide offers stories of entrepreneurial women within the creative industries who turned their side projects into full-time businesses with multiple income streams. Filled with tips, tricks, stories, and interviews, it's a book you'll go back to multiple times in the future.

 • af Jesper Jespersen
  269,95 kr.

  Introduktion til Makroøkonomi er en indføring i de grundlæggende teorier til forståelse af drivkræfterne bag den samfundsøkonomiske udvikling.Det gennemgående tema i bogen er betydningen af makroøkonomiskpolitik til opnåelse af høj beskæftigelse, ligevægt på betalingsbalancen og prisstabilitet. I bogen forklares sammenhængen mellem produktion, efterspørgsel og beskæftigelse i et makroøkonomisk perspektiv.Desuden illustreres betydningen af internationalt økonomisksamarbejde, den europæiske monetære union og gældskrise samt udnyttelsen af det finanspolitiske potentiale uden Covid19-epidemien.I denne 4. udgave er tabeller og figurer opdateret, og der er tilføjet et afsnit om finansiel ustabilitet.Jesper Jespersen er cand.polit., ph.d. fra Det Europæiske Universiteti Firenze, professor(em) i samfundsøkonomi på Roskilde Universitet og dr.scient.adm. med disputatsen Makroøkonomisk Metodologi i 2007.Jesper Jespersen har udgivet adskillige bøger og videnskabelige artikler om samfundsøkonomiske emner.

 • af Milo Wilk
  283,95 - 365,95 kr.

  Are you sick of being a freelancer with an irregular income? Do you ask yourself every single month how much you'll earn? Worried you won't have any new upcoming clients at all?My Creative (Side) Business is a book for smart creatives who desire to focus on their creative output and monetize their work. Whether you're trying to figure out a slow strategic way to become a creative freelancer and want to kick off a real plan, or whether you're determined to find ways to create regular income streams doing what you enjoy, this book will help you do just that.This practical guide offers stories of entrepreneurial women within the creative industries who turned their side projects into full-time businesses with multiple income streams. Filled with tips, tricks, stories, and interviews, it's a book you'll go back to multiple times in the future.

 • af Yoichi Matsubayashi
  910,95 kr.

  This book covers many aspects of excessive expansion of cross-border capital flows underlying the global financial crises that occurred in succession in the form of the subprime mortgage crisis, the collapse of Lehman Brothers, and the European debt crisis. Obtaining a broader picture of financial flows at the global level from various perspectives is essential to comprehensively understand the fundamental causes for a series of global-scale financial crises and to formulate effective policy responses in the future. The topics addressed here include a basic concept and overview of global liquidity in a broad sense, domestic and international credit activities of financial institutions in both advanced and emerging countries, and global demand for US dollars. Offshore bond issuance in BRICs countries, including its implications for the Chinese shadow banking sector, uncovered interest rate parity puzzle, and related policies such as capital controls are covered as well. This book is highly recommended to readers who seek an in-depth and up-to-date integrated overview of the dynamics of today's globalized financial markets.

 • af Pelma Rajapakse
  912,95 kr.

  The revolution in financial technology (FinTech) has created many advancements in the lending and investment space across the world. Law and Practice of Crowdfunding and Peer-to-Peer Lending in Australia, China, and Japan is a timely publication as FinTech grows up and moved into the mainstream of finance in the last decade. Financial services is a highly regulated industry as it is the lifeblood of a modern economy. Pelma Rajapakse, Hatsuru Morita, and Yinxu Huang have done very solid work blazing a new trail in what is a new industry and how to regulate it properly instead of stifling innovation. They have carried out a deep exploration and a thorough compilation of research that will bring everyone up to date on what Australia, China, and Japan are planning and doing in the field of crowdfunding and peer-to-peer lending. In addition to peer-to-peer lending, the book focuses on laws and practices related to Central Bank digital currencies, cryptocurrency, Bitcoin, and Initial Coin Offerings (ICOs) which is very meaningful and forward-looking.   The authors presented their thoughts in such clarity that, even those who lack familiarity with Asia-Pacific, will see how FinTech was growing in various ways driven by different factors. For example, peer-to-peer lending in Japan is mostly for small and medium enterprises. It was popular in China but cracked down by the authorities for a few years. It provides an alternative fundraising channel for the capital market in Australia. We also see a set of regulatory approaches among jurisdictions. Some countries draft new regulations, while others amend existing laws. The mechanism of the regulatory sandbox was introduced. As we know, one size does not fit all. What kind of best practices or lessons learned can we apply to our own jurisdiction? This book covers all available answers to date. This volume speaks highly of the quality and foresight of Pelma Rajapakse and her co-authors.

 • af Asian Development Bank
  368,95 kr.

  The Pacific region is expected to grow by 4.7% in 2022 and 5.4% in 2023 as most economies emerge from the worst of the pandemic-induced downturn. This issue of the Pacific Economic Monitor focuses on building and financing resilience to climate change and disasters. It also explores the impacts on the region of the Russian invasion of Ukraine, such as higher commodity prices.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.