Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Landbrugserhverv og primære erhverv

Her finder du spændende bøger om Landbrugserhverv og primære erhverv. Nedenfor er et flot udvalg af over 1.000 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Fiskeri, skovbrug, minedrift osv.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Bent Muus & Jørgen G. Nielsen
    252,95 kr.

    En overskuelig og meget omfattende guide til Nordeuropas havfisk. Bogen beskriver og illustrerer mere end 300 forskellige fiskearter, deres byttedyr, fiskemetoder og hvad de anvendes til. Bogen omhandler samtlige de fisk man finder i de danske farvande og viser ved udbredelseskort, hvor de i øvrigt findes i Europa. Bogens mange hundrede tegninger står stadig efter over 40 år siden udgivelsen af 1. udgaven, som det ypperste blandt fisketegninger i verden.

  • - En fortælling fra de engelske bjerge
    af James Rebanks
    217,95 kr.

    Nogle mennesker har frihed til at vælge deres egen vej i livet. Det gjaldt ikke for James Rebanks. Han er fåreopdrætter på en gård i Lake District i England, der har været i familiens eje i mere end seks århundreder.James Rebanks bog, The Shepherd’s Life: A Tale of the Lake District, er allerede en stor succes hos både anmeldere og læsere. Hans skildringer af livet som fårebonde er både engagerende, rørende og ærlige. I en stemningsmættet tekst guider Rebanks os gennem et får-år. Bogen er en unik fortælling om livet på landet – et liv, som er fjernt for de fleste af os. Det er en historie om Rebanks arbejdsliv og menneskene omkring ham, hans barndom, hans forældre og bedsteforældre. Det er historien om at være vedholdende på trods af et vanskeligt erhverv, og den er fortalt med stor kærlighed til naturen.For Rebanks og hans familie danner vejret og årstiderne de altafgørende rammer om livet. Om sommeren er fårene på bjerget og høet i laden, om efteråret går man på markedet og bringer nye dyr til besætningen, om vinteren skal dyrene holdes i live, og med foråret kommer nye lam.

  • - mild, moden, mangfoldig. Lav din egen ost
    af Kirsten Iversen & Lone Hindø
    217,95 kr.

    Mennesket har fremstillet og spist ost igennem årtusinder. Indtil for 150 år siden foregik ostefremstillingen hovedsageligt i de enkelte husholdninger ude på gårdene. Efter industrialiseringen skete fremstillingen i stadig stigende på mejerier og hjemmeproduktion blev undtagelsen. Vores ambition med denne bog er at få flere danskere til at mærke glæden ved at fremstille deres egne oste.”Bogen om oste” kan bruges på mange forskellige måder. Hvis man især er interesseret i kulturhistorie og ønsker at få et indblik i osteproduktionens historie, så er det en god idé at læse kapitel 1. Hvis ens interesse især er naturvidenskabelig, kan man læse om ostens biologi og kemi i kapitel 2. I kapitel 3 kan man læse om historierne bag verdens bedste oste fra mange forskellige lande.De næste to kapitler handler om, hvordan man selv kan lave oste. I kapitel 4 giver vi en generel beskrivelse af, hvilke remedier man skal bruge, og hvordan man går frem. I kapitel 5 beskriver vi, hvordan man fremstiller syrnede mælkeprodukter. I kapitel 6 følger de helt præcise opskrifter på, hvordan man fremstiller de enkelte ostetyper. I kapitel 7 kan du læse om, hvordan man røger oste. I kapitel 8 har vi samlet en lang række spændende opskrifter på retter, hvor man bruger ost. Vi har for nemheds skyld inddelt opskrifterne i småretter, hovedretter, desserter og kager. Holder man af at læse en lille historie, har vi i kapitel 9 samlet en række menneskers oplevelser med ost.Som det fremgår af det ovenstående, kan man nøjes med at læse et enkelt eller nogle få kapitler og således bruge bogen som opslagsværk. Men det er naturligvis vores håb, at læserne finder bogen så interessant, at de læser det hele. Vi håber i det hele taget, at man bliver lige så glade for at læse og bruge ”Bogen om oste”, som vi har været for at lave den.

  • - Så det kan smages, ses og mærkes...
    af Carsten Graff & Niels Stokholm
    187,95 kr.

    Måske kender du allerede landmanden fra den prisvindende dokumentar ”Så meget godt i vente”. Med denne bog får du lejlighed til at komme længere ind i denne pioners fascinerende tankeverden. Bogen er vokset frem af en lang række samtaler mellem Niels Stokholm og filosoffen Carsten Graff og indeholder også kapitler af kokkene Claus Meyer, Rasmus Kofoed fra Geranium og klimakokken
Jesper Møller. Niels driver sit landbrug ud fra en særlig indsigt i jorden, dyrene og planterne og lever i overensstemmelse med dem. Udgangspunktet er en kærlighed til alt levende, og det kan både ses, mærkes og smages i de grøntsager og dyr, han fremelsker på gården Thorshøjgaard. Dette betyder blandt andet, at verdens bedste restaurant, Noma, og mange af de bedste danske kokke henter inspiration og råvarer hos Niels.Ifølge kokken Claus Meyer er Thorshøjgaard hjemstedet for Danmarks lykkeligste ko, og ifølge klimakokken Jesper Møller laver Niels verdens bedste mælk.”Menneskeheden er i puberteten. Vi er i oprør imod naturen, vil ikke samarbejde med den og i stedet spejder vi imod fjerne planeter, imens vi drømmer om at ytte væk hjemmefra.” Niels StokholmMere om Niels Stokholm www.landbruget-thorshoejgaard.dk www.facebook.com/nielsstokholmbog

  • - Hådbog i skovrejsning og skovudvikling
    af Jørgen Nimb Lassen & Jørgen Bo Larsen
    317,95 kr.

    Denne bog sammenfatter mere end 20 års erfaring med nyere tids skovrejsning i Danmark og er uundværlig læsning for alle, der beskæftiger sig med, overvejer eller planlægger skovrejsning. Bogen viser, hvordan man rejser og udvikler nye skove, og giver også indblik i skovens historie, muligheder og flersidige formål. Bogen indeholder desuden et idékatalog, der skal give inspiration til anlæg af nye skove, og en tjekliste med de overvejelser, man bør gøre sig, når man anlægger en skov. Bogen er skrevet af eksperter i skovrejsning og -udvikling, Jørgen Nimb Lassen og Jørgen Bo Larsen. Siden Folketingets beslutningen i 1989 om at fordoble det danske skovareal har de to forfattere fulgt skovrejsningen i Danmark, og deres erfaringer viderebringes i denne ambitiøse, lærerige og rigt illustrerede bog. Bogen kan læses af alle med interesse i skovrejsning, træer, natur, skov og landskab og skal især medvirke til forbedret skovrejsning i Danmark. Se i øvrigt Landskabsværkstedets hjemmeside www.landskab.nu.

  • af Ditlev Tamm & John Erichsen
    327,95 kr.

  • - om slægten og folket
    af Ove Korsgaard
    43,94 - 247,95 kr.

    Bogen tager udgangspunkt i Ove Korsgaards eget liv og hans egen familie, og han bruger ”familien som metode”, som han selv siger. Det bliver på en måde også en beskrivelse af Danmarks forvandling fra landbrugsland til industriland, og bogen føjer sig på smukkeste vis til den beskrivelse af det nordlige Jylland, som Knud Sørensen, Jens Smærup Sørensen og Hans Edvard Nørregård-Nielsen har påbegyndt.

  • af Helle Juhl
    247,95 kr.

    Der var så dejligt ude på landet tager dig i billeder og ord med tilbage til det 20. århundredes bondeland. Fra tiden omkring første verdenskrig til slutfirserne og med vægten lagt på de mennesker, der fødtes, levede og døde i det. Forudsætningerne for livet på landet er i dag nogle helt andre, og det har sat sig tydelige spor overalt, om man nu kan lide eller ej.

  • af Lars Bo Kirk
    187,95 - 207,95 kr.

    En fascinerende rejse gennem et stykke dansk herhvervs- og kulturhistorie.De sidste fiskere er en dramatiseret dokumentarisk fortælling om fiskeriets udvikling på den jyske vestkyst. Med udgangspunkt i blandt andre tidligere fiskeriminister Kent Kirks erindringer beskrives fiskeriet fra dengang i 1920’erne, hvor Hans Kirk udgav sin gennembrudsroman Fiskerne, og op til nutidens kvotekonger.Det er en fascinerende rejse gennem et stykke dansk kultur- og erhvervshistorie. Fra de hårde 1950’ere, hvor kutterne var lavet af træ og mændene af jern, op gennem de turbulente 1970’ere og ind i 1980’erne, hvor dansk fiskeri for alvor blev underlagt myndighedernes reguleringer og kvotesystemer. Og til i dag, hvor havfiskeriet herhjemme er en industri fordelt på ganske få hænder, hvoraf meget få er danske.Bogen er også en menneskelig skildring om at leve på og af havet, opleve voldsomme storme og 100-års bølger, om FN-konferencen i Caracas, flodfiskeriet i Afrika og torskekrigen ved Island. Og om at være i skudlinjen på en protestsejlads mod England med den royale engelske flåde som modstander.Den følger også et af de mest vellykkede, kommercielle omskolingsprojekter af fiskere, sø- og redningstjenesten Esvagt, der blev stiftet af tidligere fiskere, og som den dag i dag beskæftiger nogle af de bedste søfolk i nationen.Bogen er blevet til i tæt samarbejde med tidligere fiskeriminister Kent Kirk, der, udover at være morbror til forfatteren, også er hovedkilde i bogen.

  • af Steen Ulnits
    230,95 kr.

    I den nye Steen Ulnits-bog, Laks & havørred, øser han ud af al sin viden om disse kongefisk. Undertitlen er Opgangsfisk, da der er særligt fokus på de forhold, der gør sig gældende, når man vil fange de fisk, der er på vej op i vandløb for at gyde. Desuden inddrages andre arter, fx Røding og Stalling, som har samme opgangsadfærd som Laksefisk.Bogen indeholder alt, hvad en fluefisker har brug for at vide, om standpladser, grejet, fluerne, fiskenes adfærd, teknikker og meget andet. Det hele er krydret med tipsbokse og rigtige lystfiskerhistorier!Både nybegyndere og øvede vil finde gode råd og ny viden i denne guldgrube af en lystfiskerbog.

  • af Tyge W. Kjær
    295,95 kr.

  • af Tim Spector
    125,95 - 165,95 kr.

  • af Mathilde Walter Clark
    68,94 - 72,95 kr.

    "Det blev en slags besættelse for mig at se de svin som levede i min skygge ...”I ET MIDTJYSK landskab går Mathilde Walter Clark rundt og undres. I verdens mest dyretætte land, hvor er så alle dyrene? I det vidt læste og diskuterede essay Hvordan man laver dyr kommer vi tættere på det der foregår inde i industrianlæggene når dansk landbrug ”laver dyr”. Hvilke liv lever dyrene? Hvad bruges dyrene til? Og hvordan taler vi om dem?

  • af George Monbiot
    107,95 kr.

    Regenesis is a captivating book penned by the acclaimed author, George Monbiot. Published in 2023 by Penguin Books Ltd (UK), this masterpiece is a must-read for those who are intrigued by innovative thoughts and ideas. The genre of the book is not specifically mentioned, but Monbiot's works usually revolve around environmental and political themes. Regenesis, like his other works, is likely to challenge your perspectives and provoke thought. It's a book that promises to take you on a journey, exploring new dimensions of understanding. So, if you are looking for a book that is compelling and intellectually stimulating, Regenesis by George Monbiot is the one for you.

  • af Steen Ulnits
    277,95 kr.

    I den nye Steen Ulnits-bog, Tørflue og nymfe, behandler han med sædvanlig kyndig hånd den fiskemetode, som regnes for den fineste inden for fluefiskeri. Fluefiskeri med tørflue og nymfe er en kunstart, der kræver indgående kendskab til insekternes liv, adfærd og formering.Bogen indeholder detaljeret viden om de for fisk – og fiskere – vigtigste insekter og deres levevis. Med indsigt i livet under vandet bliver fluefiskeren i stand til at vælge både rette tid, sted og flue, hvilket fører til flere fangede fisk!I Tørflue og nymfe er der ud over dybdegående kapitler om insekterne også kapitler om grejet, særlige teknikker, ørrederne og fluemønstre, så man kan binde sine egne tørfluer.De mange tipsbokse giver ekstra viden om særlige emner, og lystfiskerhistorierne fra så godt som hele verden gør Tørflue og nymfe til en sand læseoplevelse.

  • af Kjeld Hansen
    177,95 - 205,95 kr.

    Flæskfødevarer skal ikke længere produceres for enhver pris. Produktionen skal bidrage til at løse klimakrisen, ikke forværre den, vende naturens nedtur til optur og forsyne os med fødevarer uden at frembringe livstruende virus. Sundhed, klima og biodiversitet står øverst på dagsordenen for fremtidens agroindustri.Den helt store disruption af den traditionelle agroindustri kommer i løbet af det næste tiår. Vi står over for den dybeste, hurtigste og mest konsekvensskabende forandring af fødevare- og landbrugsproduktionen, siden de første planter og dyr blev domesticeret for 10.000 år siden.Til trods for at vi kan købe stort set alle fødevarer til lavere priser fra udlandet, fortsætter vi med at højglanspolere myten om Danmark som et landbrugsland. Erhvervet selv går til yderligheder, som når Tulip i Randers sender sine svin til Tyskland for at få dem opskåret af østarbejdere på sulteløn, for derefter at reimportere de samme svin, nu forklædt som Tulip Danish Bacon.Vi holder stadig fast ved masseproduktionen af billigt flæsk og mælk i stedet for at bevæge os opad i værdikæden, som et højtudviklet land burde være i stand til. Ikke mindst økonomien taler for at ophøre med en 120 årgammel tradition for at eksportere bacon og smør til lave udsalgspriser.At det blev netop coronavirus, der lagde en hel verden ned, betragter virologerne som en tilfældighed. Den næste pandemi er allerede under opsejling, og det bliver en influenza A-virus. Med al sandsynlighed vil den spredes fra svinefabrikkerne, og ingen kan forudsige, hvor dødelig den kan blive. Sidst den ramte verden, kostede den 500.000 mennesker livet. Prisen for billigt flæsk kan blive skæbnesvanger høj, hvis vi tøver for længe. Velkommen til fremtidens bedste landmænd.

  • af J. M. Buch Kristensen & J.M. Buch Kristensen
    484,95 kr.

  • af Helle Juhl
    259,95 kr.

    En krønike i ord og billeder om forvalterne og deres lige så hårdtarbejdende hustruer, som gerne havde elever og karle på kost og logi. Det er en lettilgængelig og populærhistorisk fortælling om hverdagen på godserne – med perspektivering til den øvrige samfundsudvikling.Engang var godsinspektører og herregårdsforvaltere de ’store mænd’ med betydelig indflydelse på såvel den enkelte bedrift som det omgivende samfund. De var ofte et aktiv for både næringsliv og sognekasse, for ikke at tale om landskabskulturen.Javel, hr. baron! er blandt andet baseret på interviews med en række nulevende landbrugsledere og deres ægtefæller, hvoraf enkelte har været med helt fra hestenes tid, og på erindringshistorisk materiale fra foreningen Landbrugslederen, der blev grundlagt i 1943.

  • af Will Harris
    254,95 kr.

    "From a pioneer of the regenerative agriculture movement, a memoir-meets-manifesto on betting the farm on a better future for our food, animals, land, local communities, and our climate. Featured in Food and Country, premiering at Sundance 2023. Raised as a fourth-generation farmer, when Will Harris inherited White Oak Pastures he was a full-time commodity cowboy who played hard and fast with every tool the system offered - chemicals, antibiotics, steroids, and more. His ancestors had built a highly profitable, conventionally-run machine, but over time he found himself disgusted with the excess, cruelty, and smalltown devastation this system entailed. So he bet the farm on forging a different way of doing things. One that works with nature not against it, and bridges the quickly widening delta between consumers and their food. Armed with tenacity, conviction and an outsized tolerance for risk, Harris called his approach "radical traditional" and it made him the pioneer of regenerative agriculture long before the phrase existed. At once an intimate, multi-generational memoir and a microcosm of American agriculture at large, A BOLD RETURN TO GIVING A DAMN offers a pathway back to producing food the right way. At a time when food supply chains are straining, climate-induced catastrophes are playing havoc with harvests, and concern around who owns America's farmland are more prescient than ever, Will Harris urges us to consider where the food we eat really comes from, and to re-connect to the places and people who raise what we eat each day. With keen storytelling, a good dose of irreverence, and an unflinching willingness to speak truth to power, Harris shows us why it's never been more important to know your farmer than now"--

  • - Den danske landbrugsfortælling – til tælling
    af Hans Jacob Petersen
    227,95 kr.

    Hvor var Danmark i dag, hvis landbruget havde haft mulighed for at udvikle sig åbent og spraglet igennem de seneste 100 år? Frisat fra centralstyring og et planøkonomisk andelssystem? Havde Danmarks indre farvande været døde?Havde minilandet Danmark været verdens fjerdestørste svineeksportør?Havde danske landmænd været klodens mest forgældede?Havde Danmark haft levende gårde i samme antal som i vores nabolande?Når enighed gør svag giver dig bedre forudsætninger for at navigere i landbrugsdebattens heftige bølger. En debat, hvor argumentationen ofte tangerer verbal borgerkrig. Dansk landbrug er dybt forankret i sit enighed gør stærk-tankesæt, og det er en forankring, der har ført det gamle erhverv ud på en global solosejlads. Bogens formål er ikke at angribe dansk landbrugs ubestrideligt effektive fodfolk, men at belyse blinde pletter i en indadvendt, dansk landbrugsvirkelighed og samtidig rejse påtrængende spørgsmål. Med mange års erfaring som landmand har Hans Jacob Petersen været med hele vejen fra slægtsgård til massiv, industriel stordrift og kender erhvervet og andelsbevægelsen inde fra maskinrummet. Forfatteren skriver med et glimt i øjet, og der er også fundet plads til skæve vinkler og hjemmebagte sønderjyske bondesange.

  • af Den Grønne Ungdomsbevægelse
    167,95 kr.

    Levedygtigt Landbrug er et bud på, hvordan vi kan løse de ­økologiske, ­økonomiske og sociale kriser, som det ­danske ­landbrug står i. I bogen skildrer Den Grønne Ungdoms­bevægelse en fremtids­vision for et jord­forbundet og retfærdigt ­land­brug og præsenterer de ­konkrete politiske tiltag, der kan føre os dertil. Et utopisk opråb for alt det, vi har at vinde.

  • af David Asher
    647,95 kr.

    With recipes for over 80 natural cheeses and complimentary ferments, this groundbreaking, comprehensive book guarantees high-quality results and perfect flavors for every season. Cheese is milk's destiny. In Milk Into Cheese, cheesemakers at every scale will learn to produce a broad range of traditional cheeses, entirely naturally. Experienced educator, activist, and celebrated natural cheesemaker David Asher introduces the reader to the cultures and practices of cheesemakers, the role our agricultural practices play in making cheese, the biological evolution of cheese, and the transformation of milk into cheese through fermentation. A perfect companion to David's The Art of Natural Cheesemaking, Milk Into Cheese expands the cheesemaker's tool kit through an exploration of cheesemaking styles from around the world. These natural cheesemaking processes are made simple, in contrast to the complicated, controversial, and confusing world of industrial cheesemaking, with its reliance on freeze-dried cultures, chemical additives, and ever-expanding use of expensive technology. Milk Into Cheese also celebrates the world's most delicious seasonal hand-made cheeses, including alpine, blue, and milled cheeses. Through gorgeous photography, helpful illustrations, and detailed recipes, David prepares the reader for their own journey into traditional natural cheesemaking. He also shares simple recipes for fermented foods that complement and help us understand cheesemaking better, including pickles, sourdough bread, butter, and salami. For home, small-scale, and larger-scale cheesemakers, Milk Into Cheese delivers a sophisticated look at the biological science that informs--and the ecological principles that guide--natural cheesemaking. Praise for The Art of Natural Cheesemaking "The wisdom [Asher] shares is complex in nature, but satisfyingly simple in practice." --Edible Manhattan

  • - Brødet og øllets historie
    af Åsmund Bjørnstad
    331,95 kr.

    Åsmund Bjørnstad er professor emeritus i planteforædling i Norge. I Kornbogen – brødets og øllets historie bygger han på det seneste tiårs indsigter indenfor genomforskning, arkæologi, kulturhistorie og bæredygtighedsforskning.Vi tæmmede kornet, og det os! Åsmund Bjørnstad formidler med kulturhistorisk spændvidde kornenes – det vil sige majsens, risens, hvedens, sorghums, hirsens, havrens og rugens – historie, fra vi begyndte at tæmme de vilde frø - og de tæmmede os. For ti, tolv, fjorten tusind år siden. Gennem denne kultivering opstod skriftsprog, tidsregning, religioner og klassesamfund – og den mangfoldighed af mutationer, som vi dagligt, uafvidende sætter på tallerkenerne. Eller svinger kruset med øl! Korn nok? Det var spørgsmålet for stenalderkvinden, som tæmmede kornet og frem til spørgsmålet ligesom gik i glemmebogen, og så lød det: Kød nok? Men nu er kornet igen kommet på den internationale dagsorden: Korn nok? At hver andet korn i dag går til dyrefoder eller til bioenergi, beskriver den nuværende udvikling. Kan den mon fortsætte – i et ændret klima, i en ny verdensorden? Bogens billedside er i absolut særklasse. Omkring 300 illustrationer rummer bogen.

  • af Stein Torleif Bjella
    96,95 - 227,95 kr.

    Onkel Ivar Helgasson Aal har udpeget sin nevø Jon Aslesson Aal til at overtage fiskesøen Storsenn.”Onkel Ivar ser direkte på mig. Selvom panden er drivvåd, sidder den amerikanske sideskilning perfekt. Vi står på græsstykket ved bådehuset. Søen Storsenn breder sig mod vest. Den er større, end jeg husker. Ivar kniber øjnene sammen i det strålende efterårsvejr. Han er klædt i højskaftede kondisko, feltjakke, strikvanter og varm hue med øreklapper. Der er kun fire kilometer fra parkeringspladsen, men for Ivar var det fire mil.”Romanen Fiskehuset handler om en uges fiskeri, om kunstens indre væsen, naturen, som dundrer frem, kærlighed, sandhed – og en mands skelsættende ændring af sit liv. STEIN TORLEIF BJELLA er en kendt norsk musiker og sangskriver. I 2017 debuterede han som forfatter med den anmelderroste digtsamling Jordsjukantologien. For romanen Fiskehuset blev Stein Torleif Bjella tildelt Nynorsk Litteraturpris 2021. Han var desuden nomineret til P2-lytternes romanpris.

  • af Verner Brink
    197,95 kr.

    Bogen handler om landbrugets udvikling. Ideen, tanken om bogen tog sin begyndelse i 2011 ved en sammenkomst i forbindelse med udgivelsen af min erindringsbog ”En bondedrengs udflugter, følelser og fortællinger,” hvor flere opfordrede mig til at skrive om landbrugets udvikling i den tid, jeg kunne huske. Det sidste har jeg dog ikke helt fulgt, idet et træ altid har rødder, dermed mener jeg et udspring eller en oprindelse. Som mennesker gerne vil vide noget om deres familiemæssige rødder, når det gælder slægtsforskning, må det i forbindelse med landbrugets udvikling være passende at begynde med jordbruget, som vore forfædre påbegyndte, da de opdagede, at man kunne leve af andet end jagt og fiskeri. Bogen er dels bygget op af egne erfaringer og oplevelser fra det praktiske landmandsliv i en periode, hvor de største fremskridt har fundet sted (jeg er født i 1927). Dels har jeg skelet lidt til mine lærebøger fra Landbohøjskolen i København. Ellers har jeg tyet til kompetente personer og instanser, der indenfor hver deres fagområde beredvilligt har givet mig stof og billeder til bogen, de oplysninger, som jeg har bedt om.Verner Brink

  • af Niels Gangsted-Rasmussen
    117,95 kr.

    Denne lille bog om østers er for den nysgerrige, der kan lide, eller ønsker at kunne komme til at lide, østers. Det er ikke videnskab om, men venskab med østers.Bogen tager læseren med til de steder i Frankrig, hvor man høster og spiser østers – lige fra Normandiet over Bretagne og Arcachon til Middelhavet. Og der er ingen grund til ikke at tage med på turen, for som de franske østersproducenter siger:”Havets styrke lever videre i Dem ved indtagelsen af denne vitamin-cocktail – en sand perle for Deres vitalitet.”

  • af Chris Smaje
    145,95 kr.

    âEUR¿If you want real food, food security and a truly biodiverse countryside, please, please read this book.âEUR(TM) John Lewis-Stempel, author of Meadowland âEUR¿[A] timely response to those who are constructing a dystopia of farms without farmers, food without farms, while promoting more industrialisation of the food system.âEUR(TM) Vandana Shiva, activist and author of Terra VivaâEUR¿Brilliant and compelling âEUR¿ at once hopeful and persuasive about the future of food.âEUR(TM) Dan Barber, chef at Blue HillNamed the Inc. Non-Obvious Book Awards 'Best Books of 2023'Saying NO to a Farm-Free Future is a powerful and timely response to the ongoing search for our sustainable food future. In the face of ongoing food, energy and environmental crises, Chris Smaje, farmer and social scientist, has become one of the most prescient voices on the future of farming. In his new book, he explores the false promises and unconsidered consequences of food techno-solutions advocated by ecomodernists like George Monbiot, arguing that we should not divorce ourselves from rural living and must embrace a future that includes farming. Saying NO to a Farm-Free Future passionately argues for scaling up the pro-nature principles of low-energy, biodiverse and agroecological farming, and for putting the power back into the hands of small-scale farmers and producers, and the local communities that support them. âEUR¿A case for a rural agricultural landscape that delivers food without wrecking the planetâEUR(TM). Jake Fiennes, author of Land HealerâEUR¿Everyone in the food business needs to read this âEUR¿ lively and superbly written polemic.âEUR(TM) Joel Salatin, co-founder of Polyface Farm

  • af Josh Niland
    307,95 kr.

    "James Beard award-winning author and culinary game-changer Josh Niland returns with the ultimate guide to the art of Fish Butchery, with expert techniques and ground-breaking recipes that are an urgent call for action on culinary sustainability. Josh's multi award-winning debut The Whole Fish Cookbook created a new blueprint for fish cookery, while its bestselling sequel Take One Fish unpacked 15 different species to reveal their true gastronomic potential. In this latest book, Josh continues to open our eyes to the potential of fish in the kitchen. Presented in three stunning sections - Catch, Cut and Craft - and illustrated by legendary artist and musician Reg Mombassa, it's both a challenge to the food industry to do things differently and a dazzling manual to the eye-popping potential in each and every fish. Featuring detailed instructions on how to prepare fish - from reverse butterfly to double saddle - as well as over 40 brilliant recipes for everything from fish sticks to pies, sausage and chorizo, Fish Butchery will disrupt, challenge and inspire the next generation"--Publisher's description.

  • af Jack Lazor
    394,95 kr.

    "The Organic Grain Grower is the best resource we've seen for small-scale grain growers everywhere. . . . [Lazor's] passion comes alive in this fine guidebook's depth of detail."--Mother Earth News The ultimate guide to growing organic grains on a small and ecological scale The Organic Grain Grower is invaluable for both home-scale and commercial producers interested in expanding their resiliency and crop diversity through growing their own grains. Longtime farmer and organic pioneer Jack Lazor covers how to grow and store wheat, barley, oats, corn, dry beans, soybeans, pulse crops, oilseeds, grasses, nutrient-dense forages, and lesser-known cereals. In addition to detailed cultivation and processing information, Lazor argues the importance of integrating grains on the organic farm (not to mention for the local-food system) for reasons of biodiversity and whole farm management. Including extensive information on: The history of grain growing and consumption in North America The twenty-first century and the birth of the local-food movement Considering your farm's scale and climate Understanding soil fertility and structure Planting your crop (including spring vs. fall cereals and preparing your soil) The growing and ripening process (reproductive, milk, hard-and-soft dough stages) The grain harvest Preparing grain for sale, storage, or end use (drying, cleaning seed, grain handling) Seed breeding and saving Machinery, infrastructure, and processing (both home-scale tools and larger farm equipment) Grinding grains for livestock rations (including how to put together a ration based on protein content) and sample rations for dairy cows, pigs, and chickens Processing grains for human consumption Additional resources and information for new grain farmers, and more... Beginners will learn how to grow enough wheat for a year's supply of bread flour for their homestead, and farmers will learn how to become part of a grain co-op, working alongside artisan bakers and mills. Never before has there been a guide to growing organic grains applicable both for the home-scale and professional farming scale. This will be a classic for decades to come and a crucial addition to any farmer's, homesteader's, gardener's, agronomist's, or seed-saver's library.

  • af Kjetil Ostli
    222,95 kr.

    "In a prizewinning five-year investigation, authors Simen Sµtre and Kjetil [stli took an in-depth look at Norway's role in the global salmon industry and, for the first time, produced a comprehensive evaluation of the detrimental effects of salmon farming. From lice to escapees, from concentrating the waste of sea pens in the fjords through which wild salmon swim to their natal streams to the fact that salmon farming causes a net reduction of protein reaped from the ocean, the results don't look good. Recent victories, such as the banning of net-pen fish farms in the waters of Washington State, are an indication that we are awakening to the environmental price of engineered fish. It is said that we will continue to make the same mistakes unless we understand them. The New Fish combines nature writing from Norwegian fjords, the coast of Canada, Icelandic landscapes and the far south of Chile with character-driven literary non-fiction and classic muckraking. The authors started with this question: What happens when you create a new animal and place it in the sea? This book will tell you the answer"--

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.