Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Historien om 20 års nedtur for dansk natur og miljø Dansk landbrug har gennem to årtier udviklet sig til et økonomisk såvel som moralsk fallitbo: Gælden er enorm, beskæftigelsen i bund og landbokulturen stort set udslettet. Trods omfattende liberaliseringer og milliarder af støttekroner kører de fleste bedrifter på pumperne og overlever kun takket være EU-støtten. Alligevel opretholder vi med alle midler verdens mest intensive landbrug. Prisen er et vandmiljø, der flyder med gylle og sprøjtegifte i hver anden drikkevandsboring, mens landmændene truer med retssager, hvis ikke de må sprøjte videre. I de stadigt større bedrifter lider malkekøer, grise og kyllinger, der presses til det yderste, mens MRSA-stafylokokker og salmonellabakterier breder sig. Startskuddet til landbrugets dybe økonomiske og moralske nedbrud blev affyret i 2001, da den nyudnævnte fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) opfordrede til kamp mod »stokroseidyllen i dansk landbrug«. Siden da er det kun lykkedes at sætte turbo på landbrugets gældsætning. I 2001 skyldte de danske jordejere 190 mia. kroner væk, i dag har de næsten fordoblet gælden til 360 mia., hvilket gør de danske landmænd til de mest forgældede i EU. Stik imod hensigten blev det til en tragisk afvikling i stedet for en gylden udvikling. Sådan ligger landet i 2019. Hvordan er det kommet så vidt? Hvorfor har det fået lov at ske, og hvem står bag? Og endelig– kan den onde cirkel brydes, så det atter bliver dejligt at bo ude på landet? Det leverer bogen klare svar på i en letforståelig form.
Nogle mennesker har frihed til at vælge deres egen vej i livet. Det gjaldt ikke for James Rebanks. Han er fåreopdrætter på en gård i Lake District i England, der har været i familiens eje i mere end seks århundreder. James Rebanks bog, The Shepherd’s Life: A Tale of the Lake District, er allerede en stor succes hos både anmeldere og læsere. Hans skildringer af livet som fårebonde er både engagerende, rørende og ærlige. I en stemningsmættet tekst guider Rebanks os gennem et får-år. Bogen er en unik fortælling om livet på landet – et liv, som er fjernt for de fleste af os. Det er en historie om Rebanks arbejdsliv og menneskene omkring ham, hans barndom, hans forældre og bedsteforældre. Det er historien om at være vedholdende på trods af et vanskeligt erhverv, og den er fortalt med stor kærlighed til naturen. For Rebanks og hans familie danner vejret og årstiderne de altafgørende rammer om livet. Om sommeren er fårene på bjerget og høet i laden, om efteråret går man på markedet og bringer nye dyr til besætningen, om vinteren skal dyrene holdes i live, og med foråret kommer nye lam.
Måske kender du allerede landmanden fra den prisvindende dokumentar ”Så meget godt i vente”. Med denne bog får du lejlighed til at komme længere ind i denne pioners fascinerende tankeverden. Bogen er vokset frem af en lang række samtaler mellem Niels Stokholm og filosoffen Carsten Graff og indeholder også kapitler af kokkene Claus Meyer, Rasmus Kofoed fra Geranium og klimakokken Jesper Møller. Niels driver sit landbrug ud fra en særlig indsigt i jorden, dyrene og planterne og lever i overensstemmelse med dem. Udgangspunktet er en kærlighed til alt levende, og det kan både ses, mærkes og smages i de grøntsager og dyr, han fremelsker på gården Thorshøjgaard. Dette betyder blandt andet, at verdens bedste restaurant, Noma, og mange af de bedste danske kokke henter inspiration og råvarer hos Niels.Ifølge kokken Claus Meyer er Thorshøjgaard hjemstedet for Danmarks lykkeligste ko, og ifølge klimakokken Jesper Møller laver Niels verdens bedste mælk.”Menneskeheden er i puberteten. Vi er i oprør imod naturen, vil ikke samarbejde med den og i stedet spejder vi imod fjerne planeter, imens vi drømmer om at ytte væk hjemmefra.” Niels Stokholm Mere om Niels Stokholm www.landbruget-thorshoejgaard.dk www.facebook.com/nielsstokholmbog
I århundreder var Danmark et landbrugsland befolket af bønder. Men siden 1940’erne har landbruget forandret sig voldsomt. Dansk landbrug 1945-2020 er fortællingen om, hvordan livet i marken, stalden og stuehuset har udspillet sig siden 2. Verdenskrig. Landbruget skiftede gear, da den grå Ferguson kørte ud på markerne. Snart samlede selvbindere og håndredskaber støv i laderne, og mere avancerede maskiner og sofistikeret teknologi lettede det hårde arbejde og øgede produktiviteten. Mens gårdene blev færre og større, og landbokvinderne tog arbejde uden for hjemmet, gik gødning og pesticider fra succes til skandale, og dyrevelfærd, bæredygtighed og lavere klimaaftryk blev både krav og nødvendighed. 11 eksperter fortæller i Dansk landbrug 1945-2020 om en tid med store forandringer for mennesker og husdyr, planter, landskab og dyrkning – og for andelsbevægelse, fællesskab, uddannelse, økologi og madkultur. Dansk landbrug 1945-2020 er udgivet i samarbejde med Det Grønne Museum.
Flæskfødevarer skal ikke længere produceres for enhver pris. Produktionen skal bidrage til at løse klimakrisen, ikke forværre den, vende naturens nedtur til optur og forsyne os med fødevarer uden at frembringe livstruende virus. Sundhed, klima og biodiversitet står øverst på dagsordenen for fremtidens agroindustri.Den helt store disruption af den traditionelle agroindustri kommer i løbet af det næste tiår. Vi står over for den dybeste, hurtigste og mest konsekvensskabende forandring af fødevare- og landbrugsproduktionen, siden de første planter og dyr blev domesticeret for 10.000 år siden.Til trods for at vi kan købe stort set alle fødevarer til lavere priser fra udlandet, fortsætter vi med at højglanspolere myten om Danmark som et landbrugsland. Erhvervet selv går til yderligheder, som når Tulip i Randers sender sine svin til Tyskland for at få dem opskåret af østarbejdere på sulteløn, for derefter at reimportere de samme svin, nu forklædt som Tulip Danish Bacon.Vi holder stadig fast ved masseproduktionen af billigt flæsk og mælk i stedet for at bevæge os opad i værdikæden, som et højtudviklet land burde være i stand til. Ikke mindst økonomien taler for at ophøre med en 120 årgammel tradition for at eksportere bacon og smør til lave udsalgspriser.At det blev netop coronavirus, der lagde en hel verden ned, betragter virologerne som en tilfældighed. Den næste pandemi er allerede under opsejling, og det bliver en influenza A-virus. Med al sandsynlighed vil den spredes fra svinefabrikkerne, og ingen kan forudsige, hvor dødelig den kan blive. Sidst den ramte verden, kostede den 500.000 mennesker livet. Prisen for billigt flæsk kan blive skæbnesvanger høj, hvis vi tøver for længe. Velkommen til fremtidens bedste landmænd.
An eye-opening investigation into the science, economics, history and production of ultra-processed food.It's not you, it's the food.We have entered a new 'age of eating' where most of our calories come from an entirely novel set of substances called Ultra-Processed Food, food which is industrially processed and designed and marketed to be addictive. But do we really know what it's doing to our bodies?Join Chris in his travels through the world of food science and a UPF diet to discover what's really going on. Find out why exercise and willpower can't save us, and what UPF is really doing to our bodies, our health, our weight, and the planet (hint: nothing good).For too long we've been told we just need to make different choices, when really we're living in a food environment that makes it nigh-on impossible. So this is a book about our rights. The right to know what we eat and what it does to our bodies and the right to good, affordable food.
Scientific Study from the year 2017 in the subject Agrarian Studies, grade: 4.3, , language: English, abstract: This paper conducted a survey in five villages in 5 wards of Kibaha Town Council (KTC) to examine poultry production and predation causes of poultry losses in communal village areas. Qualitative and quantitative data were captured through a structured questionnaire administered to 94 households, then summarized and analyzed using the Statistical Package for Social Sciences (SPSS) and Microsoft Excel to depict descriptive statistics.From those findings it shows that combined efforts should start immediately to eliminate IHCs and their preferred habitats, including use of environmentally friendly chemicals that totally eradicate them since they were singled out as the major predator causing many financial losses in poultry industry.
The global halal market has emerged as a new growth sector in the global economy and is creating a strong presence in developed countries. The halal industry has now expanded well beyond the food sector further widening the economic potentials for halal. This book aims to provide an introduction to applying Blockchain for halal supply chains and outline some potential areas for consideration for the all sectors of the halal industry. The book will help to deepen understanding of the concepts of Blockchain technology and halal industry and explores the concept of Halal industry along with the components which constitute the industry. The book Provides and discusses existing halal supply chains usage of Blockchains... The opportunities and challenges in developing and Halal industry are also discussed...
International Journal of Food Engineering Research (IJFER) is an international , peer reviewed journal devoted to the publication of high quality original studies and reviews concerning a broad and comprehensive view of fundamental and applied research in food science&technology and their related subjects as nutrition, agriculture, food safety, food originated diseases and economic aspects.IJFER is an international periodical published twice a year (April and October). The journal is published in both print and electronic format.About the publisher (IAU International)Istanbul Aydin University (IAU) has been providing flexible and relevant education to students, giving them both knowledge and opportunities. IAU is one of the best Turkish Universities that improves lives by producing leaders to society need, has programs suitable for and relevant to all life stages.
Discover the stories behind Kansas City's delicious and diverse fleet of food trucks. Kansas City's claim to food fame has come from a long-standing tradition of stellar barbeque. As the city continues to grow and evolve, so does the food scene. Budding entrepreneurs and foodies have launched innovative food trucks that deliver trendy and worldly dishes to the community, all from kitchens on wheels.Chrissy Nucum cooks up decades-old family recipes to offer customers authentic, scratch-made Filipino fare. Kim Niebaum and Michelle Ferguson left cushy office jobs to own and run Coffee Cake KC. Brandon Simpson was a piano salesman before he launched one of Kansas City's first food trucks, Jazzy B's.In this book, explore the stories behind many of these small businesses, and the love they pour into their recipes. Each food truck owner shares tales of their struggles and victories, and what made them take the leap to start their own mobile food businesses. They even give readers exclusive recipes that keep their customers coming back for more.About Alex LevineLevine is an award-winning food truck blogger from Chicago. Her work has been featured on KCTV5, ABC, NBC, Mobile Cuisine Magazine, WGN radio, and more.
For those who think-or dream-of opening a restaurant, this book is a must read.Author Ron Salisbury started out running his parents' venerable Los Angeles landmark El Cholo (founded 1923) and went on to successfully own and operate eight more popular Southern California restaurants over the ensuing decades. The author offers up his experience on how to not just survive, but thrive, in a fickle and competitive business. Want to know why you shouldn't waste money on advertising? Why you should always check in with the dishwasher? How not to lose $10,800 in annual sales? The role that women play in restaurant selection?It's all here, written in short readable vignettes with Salisbury's incisive wisdom and wit. He guarantees that at least one idea will more than save you the cost of the book, repeatedly.More than a restaurant manual, the book is filled with universal insights into good business practices.And diners in search of a great restaurant experience will appreciate Salisbury's insights into what gets people to return to their favorites.
Åsmund Bjørnstad er professor emeritus i planteforædling i Norge. I Kornbogen – brødets og øllets historie bygger han på det seneste tiårs indsigter indenfor genomforskning, arkæologi, kulturhistorie og bæredygtighedsforskning.Vi tæmmede kornet, og det os! Åsmund Bjørnstad formidler med kulturhistorisk spændvidde kornenes – det vil sige majsens, risens, hvedens, sorghums, hirsens, havrens og rugens – historie, fra vi begyndte at tæmme de vilde frø - og de tæmmede os. For ti, tolv, fjorten tusind år siden. Gennem denne kultivering opstod skriftsprog, tidsregning, religioner og klassesamfund – og den mangfoldighed af mutationer, som vi dagligt, uafvidende sætter på tallerkenerne. Eller svinger kruset med øl! Korn nok? Det var spørgsmålet for stenalderkvinden, som tæmmede kornet og frem til spørgsmålet ligesom gik i glemmebogen, og så lød det: Kød nok? Men nu er kornet igen kommet på den internationale dagsorden: Korn nok? At hver andet korn i dag går til dyrefoder eller til bioenergi, beskriver den nuværende udvikling. Kan den mon fortsætte – i et ændret klima, i en ny verdensorden? Bogens billedside er i absolut særklasse. Omkring 300 illustrationer rummer bogen.
Worldwide regulatory agencies perform many inspections annually, and all too often investigation and CAPA system violations are at the top of the list of infractions. Life-sciences regulated companies (not only FDA-regulated ones) must ensure their investigation and CAPA systems look beyond the 'usual suspects' to identify other quality issues in order to minimize risks (including safe ones) and reduce costs.Enhancements to this third edition include:A new section linking the investigation and CAPA programs with the overall quality culture of the companyFully updated, current versions of regulations including U.S. FDA, EU, ISO 9001, and ISO 13485Updated inspectional observations from the U.S. FDA and U.K. MHRAA revised investigation and CAPA processes chapter, which has an improved barrier analysis section, including detailed flowcharts describing the barrier analysis processNew charts and information related to the investigation of human errors; the human factor section includes information about training and competenceA new chapter devoted to analytical laboratory investigations, including a section covering the invalidation of testing resultsUpdated forms and examples of the different elements of the investigation and CAPA plan, including new case studies; a revised diagnostic tool used for investigating human errorJose(Pepe) Rodrguez-Perez, PhD, is president of Business Excellence Consulting, Inc., (BEC), a Puerto Rico-based, consulting, training, and remediation firm that focuses on the areas of regulatory compliance, FDA-regulatory training, and risk management. He is a biologist with a doctoral degree in biology from the University of Granada (Spain). Over his career, he has served as an educator, a technical services manager, and as a science advisor to the FDA.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.