Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering

Landbrug og madproduktion

Her finder du spændende bøger om Landbrug og madproduktion. Nedenfor er et flot udvalg af over 7 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Titler om landbrugs- og madproduktionssektoren fra et indutri-/brancheperspektiv. Se også TV* Landbrug og havbrug.
Show more
Filter
Filter
Bogtype
  • (7)
  • (3)
Format
  • (3)
  • (3)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
Sprog
  • (7)
Pris
DKK
Bedømmelse
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
  • (2)
Serie
  • (1)
Tag
  • (3)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
  • - Historien om 20 års nedtur for dansk natur og miljø
    af Kjeld Hansen
    155,95 - 165,95 kr.

    Historien om 20 års nedtur for dansk natur og miljø Dansk landbrug har gennem to årtier udviklet sig til et økonomisk såvel som moralsk fallitbo: Gælden er enorm, beskæftigelsen i bund og landbokulturen stort set udslettet. Trods omfattende liberaliseringer og milliarder af støttekroner kører de fleste bedrifter på pumperne og overlever kun takket være EU-støtten. Alligevel opretholder vi med alle midler verdens mest intensive landbrug. Prisen er et vandmiljø, der flyder med gylle og sprøjtegifte i hver anden drikkevandsboring, mens landmændene truer med retssager, hvis ikke de må sprøjte videre. I de stadigt større bedrifter lider malkekøer, grise og kyllinger, der presses til det yderste, mens MRSA-stafylokokker og salmonellabakterier breder sig. Startskuddet til landbrugets dybe økonomiske og moralske nedbrud blev affyret i 2001, da den nyudnævnte fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) opfordrede til kamp mod »stokroseidyllen i dansk landbrug«. Siden da er det kun lykkedes at sætte turbo på landbrugets gældsætning. I 2001 skyldte de danske jordejere 190 mia. kroner væk, i dag har de næsten fordoblet gælden til 360 mia., hvilket gør de danske landmænd til de mest forgældede i EU. Stik imod hensigten blev det til en tragisk afvikling i stedet for en gylden udvikling. Sådan ligger landet i 2019. Hvordan er det kommet så vidt? Hvorfor har det fået lov at ske, og hvem står bag? Og endelig– kan den onde cirkel brydes, så det atter bliver dejligt at bo ude på landet? Det leverer bogen klare svar på i en letforståelig form.

  • - En fortælling fra de engelske bjerge
    af James Rebanks
    202,95 kr.

    Nogle mennesker har frihed til at vælge deres egen vej i livet. Det gjaldt ikke for James Rebanks. Han er fåreopdrætter på en gård i Lake District i England, der har været i familiens eje i mere end seks århundreder. James Rebanks bog, The Shepherd’s Life: A Tale of the Lake District, er allerede en stor succes hos både anmeldere og læsere. Hans skildringer af livet som fårebonde er både engagerende, rørende og ærlige. I en stemningsmættet tekst guider Rebanks os gennem et får-år. Bogen er en unik fortælling om livet på landet – et liv, som er fjernt for de fleste af os. Det er en historie om Rebanks arbejdsliv og menneskene omkring ham, hans barndom, hans forældre og bedsteforældre. Det er historien om at være vedholdende på trods af et vanskeligt erhverv, og den er fortalt med stor kærlighed til naturen. For Rebanks og hans familie danner vejret og årstiderne de altafgørende rammer om livet. Om sommeren er fårene på bjerget og høet i laden, om efteråret går man på markedet og bringer nye dyr til besætningen, om vinteren skal dyrene holdes i live, og med foråret kommer nye lam.

  • - Så det kan smages, ses og mærkes...
    af Carsten Graff & Niels Stokholm
    165,95 kr.

    Måske kender du allerede landmanden fra den prisvindende dokumentar ”Så meget godt i vente”. Med denne bog får du lejlighed til at komme længere ind i denne pioners fascinerende tankeverden. Bogen er vokset frem af en lang række samtaler mellem Niels Stokholm og filosoffen Carsten Graff og indeholder også kapitler af kokkene Claus Meyer, Rasmus Kofoed fra Geranium og klimakokken Jesper Møller. Niels driver sit landbrug ud fra en særlig indsigt i jorden, dyrene og planterne og lever i overensstemmelse med dem. Udgangspunktet er en kærlighed til alt levende, og det kan både ses, mærkes og smages i de grøntsager og dyr, han fremelsker på gården Thorshøjgaard. Dette betyder blandt andet, at verdens bedste restaurant, Noma, og mange af de bedste danske kokke henter inspiration og råvarer hos Niels. Ifølge kokken Claus Meyer er Thorshøjgaard hjemstedet for Danmarks lykkeligste ko, og ifølge klimakokken Jesper Møller laver Niels verdens bedste mælk. ”Menneskeheden er i puberteten. Vi er i oprør imod naturen, vil ikke samarbejde med den og i stedet spejder vi imod fjerne planeter, imens vi drømmer om at ytte væk hjemmefra.” Niels Stokholm Mere om Niels Stokholm www.landbruget-thorshoejgaard.dk www.facebook.com/nielsstokholmbog

  • af Kjeld Hansen
    158,95 - 202,95 kr.

    Flæskfødevarer skal ikke længere produceres for enhver pris. Produktionen skal bidrage til at løse klimakrisen, ikke forværre den, vende naturens nedtur til optur og forsyne os med fødevarer uden at frembringe livstruende virus. Sundhed, klima og biodiversitet står øverst på dagsordenen for fremtidens agroindustri.Den helt store disruption af den traditionelle agroindustri kommer i løbet af det næste tiår. Vi står over for den dybeste, hurtigste og mest konsekvensskabende forandring af fødevare- og landbrugsproduktionen, siden de første planter og dyr blev domesticeret for 10.000 år siden.Til trods for at vi kan købe stort set alle fødevarer til lavere priser fra udlandet, fortsætter vi med at højglanspolere myten om Danmark som et landbrugsland. Erhvervet selv går til yderligheder, som når Tulip i Randers sender sine svin til Tyskland for at få dem opskåret af østarbejdere på sulteløn, for derefter at reimportere de samme svin, nu forklædt som Tulip Danish Bacon.Vi holder stadig fast ved masseproduktionen af billigt flæsk og mælk i stedet for at bevæge os opad i værdikæden, som et højtudviklet land burde være i stand til. Ikke mindst økonomien taler for at ophøre med en 120 årgammel tradition for at eksportere bacon og smør til lave udsalgspriser.At det blev netop coronavirus, der lagde en hel verden ned, betragter virologerne som en tilfældighed. Den næste pandemi er allerede under opsejling, og det bliver en influenza A-virus. Med al sandsynlighed vil den spredes fra svinefabrikkerne, og ingen kan forudsige, hvor dødelig den kan blive. Sidst den ramte verden, kostede den 500.000 mennesker livet. Prisen for billigt flæsk kan blive skæbnesvanger høj, hvis vi tøver for længe. Velkommen til fremtidens bedste landmænd.

  • - Hvori det vises, at kapitalen har taget kontrol over maden til skade for klimaet og alt levende, og at vi derfor står i en livsnødvendig kamp for at skabe en anden økologi
    af Eskil Halberg
    108,95 kr.

    I Eskil Halbergs anden tumultibog, Madpakker til revolutionen, undersøges sammenhængen mellem landbrug, klima og kapitalisme. Det er en fortælling om landbrugets helt centrale rolle i forhold til den igangværende klimakrise. En krise vi kun kommer ud af ved at forholde os til samfundets generelle indretning, samt hvordan vi producerer vores mad: kort sagt, hvordan laver vi madpakker til revolutionen? "I vores del af verden, men i stigende grad overalt i verden, er mad i dag formidlet gennem verdensmarkedet. Vi er, paradoksalt nok, livsvigtigt afhængige af det system, som samtidig smadrer vores egne livsbetingelser." Hvad kunstgødning og billige svinekoteletter har med klassekampen at gøre? Hvad det vil sige at være økonomisk belejret? Hvad er egentlig en spiselig barrikade? Og havde fødevareminister Esben Lunde Larsen i virkeligheden ret, da han sagde at en rapsmark er natur?Eskil Halberg er uddannet cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet og har i de senere år gjort sig bemærket som blogger, debattør og arbejdskritiker. Bogen er den sjette udgivelse på Forlaget Nemos debatserie Tumulti.

  • af Anna-Kaya Frello & Henrik Leach
    234,95 kr.

    For snart 100 år siden rullede den første pølsevogn ud på gaden, og Danmarks nationale gadekøkken var født. Siden har pølsemænd serveret en ristet med det hele, når danskerne skulle stille den lille sult. Denne bog er en hyldest til pølsevognens plads i danskernes kulinariske hjerter – med et omfangsrigt billedmateriale og interviews med forfattere, kokke, billedkunstnere, forskere og ikke mindst pølsemænd og -damer. Hvordan har madkultur, industriel udvikling og arkitektur påvirket pølsevognen – fra 1920’ernes kogte pølse med rundstykke til 2010’ernes økologiske ristede med rodfrugtmos? Der er sket lidt af hvert, men er der alligevel sket for lidt nyt til at redde vores allesammens pølsevogn? Pølsevognen, som vi kender den, er døende, og endnu har ingen beskrevet dette unikke klenodie så gennemført som denne bog. Du står nu med en del af Danmarkshistorien i hånden.

  • af Lone Vitus
    209,00 - 348,95 kr.

    Med denne bog starter rejsen mod et bedre liv for dig og for kloden. Hvad sker der i kroppen, når vi spiser? Hvad har mennesker brug for, så de trives? Og hvad sker der, når maden er af underlødig karakter? Det handler første del af denne bog om. Næste del omhandler tilblivelsen af de forskellige grupper af fødevarer og ikke mindst, hvordan oprindelsen af fødevarerne sætter præg på vores omgivelser - jord, luft, klima, planter, husdyr, insekter samt andre vildtlevende dyr, medmennesker og vand. Med den viden du har fra første del, er du rustet til at forstå, hvorfor det ikke er ligegyldigt, hvad det er, du spiser og drikker. Dine valg former ikke blot dit eget liv, men er med til at afgøre klodens fremtid. Den sidste del af bogen indeholder 54 opskrifter på nemme retter, brød, kager og tilbehør, som kan laves af hele familien. Opskrifterne er uden kød, for det får de kommende generationer brug for at kunne håndtere. Formålet med bogen er at informere unge som ældre om, hvordan vores fødevaresystem fungerer og indvirker på os. Også hvad det har af betydning, om vi vælger at fylde kurven med friske grøntsager dyrket giftfrit eller højtforarbejdede færdigretter fra supermarkedets køledisk. Det kan være sjovt at lave mad, men man skal også motiveres til det. Det er denne bogs fornemste opgave. Vi lever i en tid, hvor der bliver lavet mindre og mindre mad derhjemme. Industrien leverer færdigretterne og halvfabrikata, og træffer dermed valget om, hvad der skal i vores maver. Den kamp må og skal vi tage op! Vi skal have selvbestemmelsen tilbage, og der er kun én måde: Lav din egen mad. Denne bog er et glimrende sted at begynde.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.