Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Psykologisk tryghed udfordrer både den ensomme klar-dig-selv-kultur, den ubehagelige frygt-kultur og den glædesløse ’vi-plejer’-kultur. Psykologisk tryghed gør det lettere at sige, hvad man tænker og mener, at komme med ideer og at spørge de andre til råds og bede om hjælp. Resultatet er læring, kreativitet og innovation og et godt, sundt og sikkert psykisk arbejdsmiljø for både medarbejdere og ledere. Det er målet at fortælle om alle de gevinster i denne bog. HÅNDBOG I PSYKOLOGISK TRYGHED – Tør vi? Tør vi lade være? er som udgangspunkt skrevet til fagpersoner, der har et psykisk krævende job, men andre fagfolk vil også have glæde af bogen. Psykologisk tryghed er nemlig ekstra vigtigt, hvis ens arbejde rummer mange ubekendte faktorer, hvis man er gensidigt afhængig af hinandens input for at kunne løse opgaver eller, hvis man har ansvar for beslutninger, der kan få vidtrækkende konsekvenser for andre mennesker. Alle mennesker kan imidlertid have glæde af bogen. Den handler nemlig om helt alment menneskelige forhold og gruppedynamikker på tværs af tid og sted, både i privatlivet og i arbejdslivet. HÅNDBOG I PSYKOLOGISK TRYGHED – Tør vi? Tør vi lade være? er en letlæst bog med en lang række redskaber. Nogle af redskaberne har karakter af baggrundsviden, andre har form af figurer, modeller, begreber og metaforer. Endelig indeholder bogen redskaber i form af refleksionsøvelser, forslag til ny hverdagspraksis og miniworkshops. ”Håndbog i psykologisk tryghed tager én med på en spændende rejse. En rejse, som byder på velvalgt teori, gode fortællinger og sigende citater, efterfulgt af konkrete værktøjer og øvelser, som ledere og teams kan anvende for at skabe en arbejdsplads, hvor de bedste løsninger udvikles og medarbejderne trives.” Jette Albinus, generalmajor i Forsvaret
Bogen giver en bred fremstilling af dansk fagbevægelses historie fra ca. 1870 til 1950. Udgangspunktet er arbejdet og arbejdsforholdenes udviklingbelyst gennem arbejderne og håndværkernes egne erindringer nedskrevet omkring 1950. Bogen koncentrerer sig om forholdet mellem de faglige organisationer og medlemmerne i en tid kendetegnet ved industrialiseringens og den kapitalistiske markedsøkonomis udbredelse.
Ordet psykopat kan få det til at gyse i folk. Man tænker på seriemordere og diktatorer. Men de allerfleste psykopater er ikke kriminelle. Tværtimod går de rundt blandt resten af befolkningen og gør livet surt for os.Blandt fagfolk er det en almindelig antagelse, at omkring 2-4% af alle mænd er psykopater, mens kun 1% af kvinderne er det, svarende til ca. 2% af befolkningen som helhed. Men der er endvidere en hypotese om, at blandt chefer er andelen større. Bogen gennemgår de typiske psykopatiske træk og beskriver, hvilke virksomhedstyper og organisationer, der giver bedst spillerum for psykopaten. Men nok så vigtigt giver bogen en række praktiske anvisninger på, hvordan man undgår at ansætte en psykopat - og hvad man gør, hvis han allerede er i virksomheden. Til slut en meget nyttig (og internationalt anerkendt) psykopat-test.
Efter at have lagt danske teatre og medarbejderseminarer ned med sine populære comedyshows, Djøf med Løgn, er Per Helge Sørensen tilbage med en bog om alle de idiotiske ting, der sker på vores arbejde.For det er, som om vores arbejdsliv har udviklet sig til et absurd teaterstykke, der har premiere hver morgen klokken 9, og som bliver opført med et eneste formål: At forhindre os i at passe vores arbejde.Hvorfor er det blevet sådan? Og er der slet ikke noget, man kan gøre for at begrænse absurditeten?Med sin bog går Per Helge bag kulisserne og forklarer, hvad der i virkeligheden sker, når meningsløse HR-initiativer bliver lanceret på plakater på toiletterne. Når vi samles på værdiseminarer om kerneværdier, som ingen kan huske. Når vi går til uendelige møder uden dagsorden og bliver præsenteret for verdensfjerne varmluftsstrategier, som ikke fører til noget som helst – andet end at vi naturligvis skal omstruktureres igen.Vi bliver lidt bedre til at forstå, hvad der sker. Og hvis vi forstår, hvad der sker, kan vi måske blive bedre til at hjælpe hinanden med at stoppe idiotien.
Folkeskolereformen fra 2014 har stillet øgede krav til det tværprofessionelle samarbejde mellem lærere og pædagoger og til skoleledelsens evne til at organisere samarbejdet og etablere en åben skole i samspil med det omgivende samfund.Dette øgede samarbejde betyder, at det er vigtigt at diskutere læreres, pædagogers og skolelederes professionsdannelse, da viden om de enkelte professioners faglighed og identitet skaber grundlaget for et optimalt tværprofessionelt samarbejde.I denne antologi undersøger en række forskere professionsdannelse og samarbejde i den nye folkeskole. Bogen tilbyder dermed viden om og værktøjer til folkeskolens parter, så de i højere grad kan forstå hinandens udgangspunkter og således også forbedre skolens praksis.IndholdForordKapitel 1. Indledning: Professionsdannelse i den nye folkeskoleHans Henrik Hjermitslev, Thomas R.S. Albrechtsen og Bo Morthorst RasmussenDEL 1. Historiske og teoretiske perspektiverKapitel 2. Fra kald til konkurrencestat – Pædagogernes og lærernes professionsdannelse i det 20. og 21. århundredeHans Henrik HjermitslevKapitel 3. Professionsdannelse og tværprofessionel teori og forskningBo Morthorst Rasmussen DEL 2. Samarbejde mellem lærere og pædagogerKapitel 4. Pædagogers samarbejde med lærerne – Paradokser mellem skolepraksis og skolereformen fra 2014 Cristina Daniela GulløvKapitel 5. Dramapædagogik som et fælles mål for det tværprofessionelle samarbejde mellem lærere og pædagogerBolette KvistKapitel 6. Både lærere og pædagoger underviser og opdrager!Helle Bjerresgaard og Bo Morthorst RasmussenKapitel 7. Lærer-pædagog-samarbejdet kan bidrage til at løfte dannelsesopgaven i skolenRikke Osbahr EbsenKapitel 8. Et socialkonstruktionistisk blik på pædagoger og læreres forståelser af egen og hinandens faglighedLene Krogstrup JakobsenKapitel 9. Samarbejde om børns deltagelseChristina Holm PoulsenDEL 3. Organisation og ledelseKapitel 10. Mellem skole og forvaltning – hvordan skoleledere skaber mening ud af kommunal professionsdannelseThomas R.S. Albrechtsen og Michael Normann ChristiansenKapitel 11. Ingen ledelse og intet målrettet tværprofessionelt samarbejde uden følgeskab!Helle Bjerresgaard og Bo Morthorst RasmussenKapitel 12. Den uformelle kommunikation har stor betydning for det tværprofessionelle samarbejde i skolenHelle Bjerresgaard og Bo Morthorst RasmussenDEL 4. Skolen i samfundetKapitel 13. Den åbne og den lukkede skoleAlexander von OettingenKapitel 14. 1+1=3 – Om potentialer i samarbejdet mellem folkeskolelærere og musikskolelærereElse Marie OkkelsKapitel 15. Tidlig literacy på tværsLene Illum SkovKapitel 16. Samarbejde på tværs – netværk og fællesskaber i børnehøjdeBetina Lykke Bergmann, Connie Kock og Elin Holm RasmussenBidragydere
De fleste af os ved godt, at vi indimellem presser os selv for hårdt, og at vi burde lade være. Denne bog er til alle, der gerne vil lære at stoppe op i tide. Den er skrevet af stresscoachen Lisbeth Fruensgaard, der samler sin store viden og sin mangeårige erfaring i, hvordan man kommer stress til livs og lærer at leve et godt hverdagsliv, hvor man har sig selv med og ikke er drænet for energi. At stress desværre er ved at være en folkesygdom i den vestlige verden er ikke nogen hemmelighed længere. Lisbeth Fruensgaard opsummerer, hvad årsagerne kan være, og hvor der bør sættes ind. Men hun giver fremfor alt læseren enkle og håndterlige værktøjer til at ændre egne vaner og passe på sig selv – og dermed en nøgle til at slippe stress for altid. For der findes en vej ud af et stresset og presset liv, en vej, der kan være en lang og svær rejse, men som er det hele værd. Lisbeth Fruensgaard angiver fire trin til at komme igennem stress, trin, hvor man skridt for skridt tager livet i egne hænder og holder op med at tilsidesætte sine egne behov. Bogen er let tilgængelig, har mange levende casestories og tydelige grafiske illustrationer, og rådene er lige at gå til, så enhver hurtigt kan tilegne sig dem – også stressramte. Andre tæt på en stressramt, familie, venner, kollegaer og ledere, vil også have stor glæde af de klare anvisninger i Kuren mod stress og forstå, hvad de kan gøre for den stressramte, og hvordan de takler situationen bedst muligt.
Bliver man den samme igen efter at være ramt af stress? Livet efter stress handler om, hvad der sker af forandringer med fx hukommelse, koncentration, vaner og valg i livet, når man har været ramt af stress. Bogen beskriver, og viser via cases, hvordan du kan bruge stress til at udvikle dig. Bogen giver håb og opmuntring, fordi der er et liv efter stress, og ofte et bedre og mere balanceret liv end før. Læs den hvis du har eller har haft stress tæt inde på livet, eller blot er interesseret i emnet.
A renowned economic historian traces women's journey to close the gender wage gap and sheds new light on the continued struggle to achieve equity between couples at homeA century ago, it was a given that a woman with a college degree had to choose between having a career and a family. Today, there are more female college graduates than ever before, and more women want to have a career and family, yet challenges persist at work and at home. This book traces how generations of women have responded to the problem of balancing career and family as the twentieth century experienced a sea change in gender equality, revealing why true equity for dual career couples remains frustratingly out of reach.Drawing on decades of her own groundbreaking research, Claudia Goldin provides a fresh, in-depth look at the diverse experiences of college-educated women from the 1900s to today, examining the aspirations they formed-and the barriers they faced-in terms of career, job, marriage, and children. She shows how many professions are "e;greedy,"e; paying disproportionately more for long hours and weekend work, and how this perpetuates disparities between women and men. Goldin demonstrates how the era of COVID-19 has severely hindered women's advancement, yet how the growth of remote and flexible work may be the pandemic's silver lining.Antidiscrimination laws and unbiased managers, while valuable, are not enough. Career and Family explains why we must make fundamental changes to the way we work and how we value caregiving if we are ever to achieve gender equality and couple equity.
Tidligere: LaboratoriesikkerhedLaboratoriearbejde er omfattet af mange særlige arbejdsmiljø- og sikkerhedsregler, som er essentielle forudsætninger for arbejdet i et laboratorium. Denne bog indeholder alt, du bør vide om sikkerhed og arbejdsmiljø i kemiske og biologiske laboratorier.Arbejdsmiljø i laboratoriet dækker emner fra sikkerhedsudstyr og almen sikkerhed i laboratoriet over toksikologi og førstehjælp til klassificering og mærkning af kemiske stoffer. Desuden er der kapitler om fysisk og psykisk arbejdsmiljø samt relevant lovgivning.Arbejdsmiljø i laboratoriet henvender sig til laborant- og bioanalytikerstuderende samt studerende på andre videregående uddannelser, der har laboratoriefag. Bogen er desuden velegnet som håndbog i professionelle laboratorier.Arbejdsmiljø i laboratoriet er en ny og gennemrevideret udgave af Laboratoriesikkerhed fra 2014. Ud over det nye navn har denne 7. udgave fået nyt layout, og indholdet er blevet opdateret og afspejler den nyeste lovgivning på området. Især kapitel 9 om klassificering og mærkning af kemiske stoffer har fået en redaktionel bearbejdning, så det fremstår mere overskueligt og opslagsvenligt.
Er prekariseringen kommet for at blive? Det ser denne bog på.Prekarisering handler om usikre og midlertidige ansættelsesformer, hvor de arbejdendes rettigheder, sikkerhed og arbejdsforhold nedbrydes. I dag har prekariseringen bidt sig fast og ser ud til at brede sig til hele samfundet. Den gør fremtidsudsigterne ustabile og uforudsigelige for de berørte – og i sidste ende for os alle sammen.Prekarisering – og akademisk arbejde fremlægger den hidtil mest omfattende analyse herhjemme af prekariseringens årsager, dynamikker og former. Hvad er det, der driver prekariseringen frem? Og hvor fører den os hen?Ud fra en lang række personlige historier undersøger bogen empirisk, hvordan prekarisering breder sig blandt akademikere, og hvordan man forsøger at leve med det vilkår. Den tegner et billede af usikkerhed og modgang, men også ukuelighed og vilje til forandring.Til slut rejser forfatterne en diskussion af, hvordan prekariseringen kan imødegås. Hvad kræver det af os som samfund og som mennesker at vende udviklingen?Alle fire forfattere er tilknyttet Center for Arbejdslivsforskning, Institut for Mennesker og Teknologi, RUC.
Efter 2. Verdenskrig ønskede amerikanerne at støtte det krigshærgede Europa i genopbygningen af kontinentet. Det førte i 1947 til den kendte Marshallplan, som ydede økonomisk støtte og industriel rådgivning til forskellige lande, heriblandt Danmark. Det betød en forøget forbindelse mellem den danske og amerikanske fagbevægelse. I Amerikaniseringen af den danske fagbevægelse undersøger forfatteren, på hvilken måde disse forbindelser havde betydning for den danske fagbevægelse, og hvordan den danske fagbevægelse involverede sig i Marshallhjælpen. Forfatteren skildrer begivenhederne og belyser holdningerne, motiverne og målsætningerne på både dansk og amerikansk side, og han viser, at samarbejdet mellem de to fagbevægelser også fik stor betydning for, hvordan kommunismen blev inddæmmet i Danmark. Bogen beretter blandt andet om de studierejser til USA, som forskellige danske fagfolk deltog i fra 1949 og frem. Her skulle danskerne lære af amerikanerne, så Danmark kunne opnå samme høje produktivitet, som USA havde i efterkrigstiden. Dino Knudsen viser i sin bog, at om end den danske fagbevægelse blev stærkt påvirket af samarbejdet med amerikanerne, så gjorde den det ikke altid ukritisk, og den var således også i stand til at påvirke amerikanerne den anden vej. Dino Knudsen, Ph.d. stipendiat, Saxo-Instituttet, Københavns Universitet
Vi ved alle, at det kan være farligt at gå på arbejde, og siden 1800-tallet har det været en samfundsmæssig opgave at sikre arbejderne mod ulykker og arbejdsbetingede sygdomme.Med Fabriksloven fra 1873 fik Danmark sin første arbejderbeskyttelseslov. Siden har spørgsmålet om arbejdsmiljø og sikkerhed været en kilde til stadige diskussioner og interessekonflikter mellem lønmodtagere, arbejdsgivere, sagkundskab og politikere.I Velfærdens pris sætter historikeren Kurt Jacobsen fokus på samspillet mellem industrisamfundets udvikling og sikkerheden og arbejdsmiljøet på virksomhederne, og han undersøger, hvorfor ulykkes- og sundhedsfarer øjensynlig er en permanent skyggeside ved Danmarks vækst og velstand.Med sit fokus på danskernes arbejde og arbejdsforhold er bog-en en historie om det moderne Danmark set gennem arbejdsmiljøets prisme. Bogens omdrejningspunkt er indsatsen mod arbejdsulykker og arbejdssygdomme fra midten af 1800-tallet til i dag. Bogen viser, hvordan lovgivning og andre arbejdsmiljøtiltag konstant har været genstand for politisk-ideologiske opgør og er en afgørende parameter – ikke blot for virksomhedernesøkonomiske interesser og arbejdernes vilkår, men også for befolkningens sundhedstilstand og samfundsudviklingen.Kurt Jacobsen (f. 1954) er professor i historie på Copenhagen Business School. Han blev i 1994 dr.phil. på biografien om SF's stifter Aksel Larsen og har bl.a. udgivet FOSS (2008), en biografi om industrilederen og politikeren Aleksander Foss, og Ve og Velfærd (2007) om det danske sundhedsvæsens historie 1800-2007.
Quietly and steadily, the number of women making six figures or more is increasing and continues to rise at a rate faster than for men. From entrepreneurs to corporate executives, from white-collar professionals to freelancers and part-timers, women are forging careers with considerable financial success. In Secrets of Six-Figure Women, Barbara Stanny, journalist, motivational speaker, and financial educator, identifies the seven key strategies of female highearners: A Profit Motive, Audacity, Resilience, Encouragement, Self-Awareness, Non-attachment, and Financial Know-How.Based on extensive research and hundreds of interviews, including more than 150 women whose annual earnings range from $100,000 to $7 million, Barbara Stanny turns each of the six-figure traits into a specific strategy for upping earnings. By rigorously fine-tuning them, readers can, step-by-step, climb the income ladder.
Strålebogen – for tandfagligt personale beskriver forekomst og virkning af ioniserende stråling samt stråledoser, stråleskader og strålebeskyttelse i forbindelse med røntgenundersøgelser, der ofte udføres i odontologisk praksis. Bogen indeholder desuden et kapitel om den relevante lovgivning på området og giver detaljeret information i oversstemmelse med Sundhedsstyrelsens og Styrelsen for Patientsikkerheds retningslinjer for klinisk odontologisk praksis.Bogen henvender sig til tandlægestuderende og bruges ved undervisningen i radiologi på de to tandlægeskoler i Danmark. Desuden er den en uundværlig håndbog i enhver tandlægepraksis.Strålebogen – for tandfagligt personale er en videreførelse af den tidligere udgivelse Stråledoser, stråleskader, strålebeskyttelse.
Bogen fokuserer på de elementer, der udgør det psykiske arbejdsmiljø. Og på, hvorfor det er så vigtigt at værne om det. Den beskriver og diskuterer en lang række centrale begreber, som giver overblik over de mange faktorer, der spiller ind på det psykiske arbejdsmiljø, samt den nyeste forskning på området. Sundt psykisk arbejdsmiljø er ifølge arbejdsmiljøloven en rettighed - det ligger fast. Men hvad, mange glemmer, er, at der med det sunde arbejdsmiljø også frigøres enorme ressourcer og kreativitet. Hvis man slipper medarbejderne fri, anerkender deres kompetencer og giver dem indflydelse på deres arbejdsopgaver og deres egen hverdag, vil det både give glade medarbejdere og gode resultater på bundlinjen. Læs om: - Hvad er psykisk arbejdsmiljø? - Stress - et nøglebegreb - Overbelastning/underbelastning - Frihed og indflydelse på arbejdet - Særligt belastede brancher - Vold og trusler på arbejdspladsen - Mobning - Udbrændthed - Arbejde og arbejdsløshed - Ligestilling og arbejdsmiljø - Arbejdstiden og livet uden for arbejdet - Nye måder at organisere arbejdet på - Det gode og udviklende arbejde - Demokrati og arbejdsmiljø - Et 10-punktsprogram for et bedre arbejdsmiljø - Aktions- og handlemuligheder - Arbejdspladsvurderinger - Anerkendelse af psykiske arbejdsskader Bogen er skrevet både til den enkelte medarbejder, til ledelsen og til konsulenter på området. Den er let tilgængelig i sit sprog og overskuelig i sin opbygning. Det kan naturligvis være en hård kamp at forbedre arbejdsmiljøet, men med Graversgårds mange gode argumenter er man helt sikkert bedre rustet til at komme i gang. John Graversgård er arbejdspsykolog og ansat i Arbejdstilsynet.
DER ER ET HUL I ETHVERT HEGN er en personlig fortælling om et arbejdsliv.Else Kathrine Relster bruger sine egne erfaringer til at gøre sine budskaber om stress, ledelse og arbejdsmiljø konkrete og leverer samtidig et portræt af dansk arbejdskultur gennem syv årtier. Hun peger på arbejdsgivernes og magthavernes ansvar for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø, og hun guider til,hvordan vi kan gøre tingene bedre.For der er altid et hul i hegnet – og med det en mulighed for at komme videre.ELSE KATHRINE RELSTER (f. 1940) er psykolog, ph.d., forfatter til flere bøger og ledelsescoach gennem de seneste 27 år.Hendes personlige erfaringer med ledelse og arbejdsmiljø spænder vidt: Hun startede som lærling i en manufakturforretning som 14-årig, og siden har hun blandt andet været den første psykolog i Arbejdstilsynet, personale- og uddannelseschef samme sted og administrerende direktør i Statens Filmcentral.
Bogen koger det grundlæggende ved organisering ned til 48 hemmeligheder og arrangeret dem i otte lektioner. Hver HEMMELIGHED indleder et nyt kapitel i organiseringsprocessen. Undervejs er der VIRKELIGHEDENS EKSEMPLER, der viser, hvordan organisatorer har brugt HEMMELIGHEDERNE i virkelige kampe. Bogen indeholder også vigtige TIPS, til organiseringsprocessen og ØVELSER.Bogen er skrevet til almindelige arbejdere, der vil kaste sig ud i at organisere deres arbejdsplads, men du kan bruge de grundlæggende metoder til alle typer organisering, uanset om du vil organisere et fag, en branche eller noget helt andet.Bogen indeholder en rækker øvelser som bla. Kan ses på www.solidaritet.dk/haandbog
Terapi for Mennesker i Uniform er en bog om, hvad det vil sige at være menneske bag uniformen, og de særlige udfordringer det rummer. Uanset om uniformen er blå, grøn, rød, hvid eller usynlig, er der et menneske i den, som kræver omsorg, forståelse og beskyttelse for at fungere optimalt. Noget vi ofte glemmer, fordi uniformens værdier, identitetsfølelse og intense dagligdag tager over. Men hvis ikke vi først og fremmest lærer at være menneske, risikerer vores psyke at lide et knæk, den dag livet i uniform hober sig op til noget, som vi ikke længere kan overskue. Det være sig stress, udbrændthed eller traumer.Med afsæt i sine mere end 18 år i politiet og i sin rolle som krise- og traumeterapeut fortæller Michael Molin om sin egen vej til selverkendelse, og de overvejelser han har måttet gøre sig for at blive et helt menneske igen efter sine egne traumer fra tjenesten. Samtidig giver han et unikt indblik i krise- og traumeterapien, og hvad den kan gøre for mennesker i uniform og deres pårørende. Ikke kun efter traumet er en realitet, men også som den altafgørende forebyggende indsats.
Hvad skal man gøre som leder, når ens medarbejdere har helt forskellige opfattelser af en intern konflikt? Hvad indebærer en rolle som tillids- eller arbejdsmiljørepræsentant, når kollegaer oplever mobning eller andre krænkende handlinger? Hvordan fastholdes et sundt arbejdsmiljø i forandringsperioder?Ledelse af det sociale og organisatoriske arbejdsmiljø er både en praksisbog og en inspirationsbog til ledere, arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter, som hver dag engagerer sig i at forbedre arbejdsmiljøet for deres kollegaer. Den beskæftiger sig med udadvendt ledelse, der ikke fokuserer på lederen og deres egen indre rejse, ses ledelse i bogen som en udadrettet aktivitet. Der skal udsendes et budskab og indgås i dialog, så alle medarbejdere forstår intentionen bag kommunikationen.Det er nødvendigt, at vi forbedrer arbejdsmiljøet, hvis vi vil komme de 33.000 stress-sygemeldinger til livs. For selvom der findes viden og metoder til at løfte arbejdsmiljøet, skal vi blive bedre end de nuværende initiativer på arbejdspladserne for at gøre noget ved problemet.
Den charmerende sortbørsmand Rudolf Nicolai svindlede og bedrog sig igennem tilværelsen, mens han plejede omgang med datidens mest forhærdede kriminelle personer, med korrupte politifolk og politiske fanatikere, der var parate til de mest desperate handlinger. Samtidig var sortbørsmanden utrolig gavmild og elskede at gøre folk tjenester uanset hvilken lejr, de var placeret i. Det gjorde ham afholdt og velset i efterkrigstidens spraglede natteliv. Rudolf Nicolai drømte om det helt store kup, der med et slag skulle gøre det muligt for ham at leve ubekymret i rigdom resten af livet. Han var utroligt tæt på at nå sine drømmes mål, da mørke og usete kræfter gjorde en brat ende på hans liv. I denne beretning møder vi: Frihedskæmpere, der i sabotagepauserne laver røverier. Tyske nazister, der både af idealisme og med egen vinding for øje, hjælper fængslede danske patrioter. Sortbørsfolk som også giver til de fattige og for en del af deres profit køber våben til trængende frihedskæmpere. Politifolk som om natten nyder det søde liv på de københavnske natklubber, hvorefter de langer regningen over til de samme kriminelle, de om formiddagen har forhørt på Politigården. Storborgere med ansvar for solide og velanskrevne virksomheder, der svindler og bedrager i den helt store stil. Adelige og sågar et medlem af kongehuset som smuglere og sortbørskriminelle.
Vi forhandler hele tiden. Nogle forhandlinger er vi opmærksomme på. Dem har vi forberedt og sat i bås som forhandlinger. Det gælder, når vi skal købe hus eller forhandle løn, når vi skal have en kontrakt på plads på vores arbejde eller en bedre rente i banken. Andre forhandlinger finder sted, uden at vi opdager dem. Eller i hvert fald uden at vi anerkender dem som egentlige forhandlinger. Det kan være, når vi taler med andre interessenter i et større projekt eller med politikere, eller når der skal fordeles nye kontorer på arbejdspladsen, når vi skal blive enige med vores ægtefælle om, hvad vi skal have til aftensmad, eller når en myndighed eller et forsikringsselskab blot meddeler os nogle bestemte vilkår.I de erkendte forhandlinger er vi allerede kommet bedre fra start, fordi vi har mulighed for at ruste os. I de situationer, hvor vi ikke ser forhandlingen, er der derimod stor sandsynlighed for, at vi bliver snydt.Og min erfaring er, at vi alt for ofte helt undlader at indlede en forhandling, alene fordi vi ikke ser muligheden.Om forfatterenNicolai Robinson, født 1972, er forhandlingsrådgiver og stifter af firmaet Forhandling.net. Han blev uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1997 og supplerede i 2006 med en master i konfliktmægling.
Eksperterne kalder vores mangel på bevægelse for ”det stillesiddende dødssyndrom”. Følgevirkningerne af at sidde stille kan være livstruende og det er først nu, at forskerne kan løfte sløret for, hvilke effekter stillesidning har. Sofaen brænder!Bogen "Op af stolen" tager fat i et emne, der lyder simpelt, men for mange i virkeligheden er rigtig svært - nemlig, at man skal op af stolen. Når du sidder stille, forkorter du dit liv betragteligt, og denne bog handler ikke om motion eller hård fysisk aktivitet, den handler om de små ting, der hjælper os i kampen mod det stillesiddende dødssyndrom.Vi skal slukke for skærmene, stå i stedet for at sidde, holde aktive pauser, finde syslerne frem igen. Alt hvad der kan få os op af stolen og øge vores energiforbrug bare en lille smule. For de små forandringer kan have stor betydning i sidste ende.I bogens første del får du forskningens svar på, hvorfor og hvad stillesiddende adfærd gør ved din krop og dit helbred, og hvordan det kan tage livet af dig. I bogens anden del kan du læse, hvad du kan gøre for at undgå det. Og måske skal der mindre til, end du tror.Forfatteren bag bogen Mikael Schneider er ph.d. i sundhedsvidenskab og projektkoordinator i centret Smag for livet. Tidligere har han blandt andet arbejdet i Hjerteforeningen.
Claus Jensen – formand for Dansk Metal – er udnævnt til Danmarks mest magtfulde mand, den person i Danmark, der har mest indflydelse på dansk økonomi og arbejdsmarked.Det stod ikke svejset i jern, at Claus Jensen skulle befinde sig i midt i magten. Fra sit middelklassehjem på Fyn fulgte han i sin far og farfars fodspor og blev som tusindvis af andre unge mænd uddannet smed på Odense Stålskibsværft.Han var hverken optændt af en faglig flamme eller politisk ideologi, men en blanding nysgerrighed, evner og tilfældigheder gjorde, at han kom ind i fagbevægelsen. Her arbejdede han sig op, og i 2012 overtog han posten som formand for Dansk Metal. Og med den post følger magt. Meget magt. ?Claus Jensen er en uomgængelig person, når der skal træffes store beslutninger i det politiske og organisatoriske Danmark. Han er som hovedforhandler for 600.000 privatansatte en central figur på det danske arbejdsmarked, og som medlem af et væld af råd, nævn, kommissioner og bestyrelser er hans netværk og indflydelse enestående i dansk erhvervsliv.?Modsat sin magt, netværk og indflydelse er metalformanden med det pæredanske navn dog langt fra en person, der vækker genkendelse i den brede befolkning.Men det burde han. Bogen her er Martin Flinks historie om ham.
This work has been selected by scholars as being culturally important, and is part of the knowledge base of civilization as we know it. This work was reproduced from the original artifact, and remains as true to the original work as possible. Therefore, you will see the original copyright references, library stamps (as most of these works have been housed in our most important libraries around the world), and other notations in the work.This work is in the public domain in the United States of America, and possibly other nations. Within the United States, you may freely copy and distribute this work, as no entity (individual or corporate) has a copyright on the body of the work.As a reproduction of a historical artifact, this work may contain missing or blurred pages, poor pictures, errant marks, etc. Scholars believe, and we concur, that this work is important enough to be preserved, reproduced, and made generally available to the public. We appreciate your support of the preservation process, and thank you for being an important part of keeping this knowledge alive and relevant.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.