Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Folkesundhedsvidenskab

Her finder du spændende bøger om Folkesundhedsvidenskab. Nedenfor er et flot udvalg af over 1.076 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Værker for professionelle om sundhedsuddannelse og patientundervisning.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Jerk W. Langer & Ditte Ingemann
    187,95 - 237,95 kr.

    Få succes med periodisk faste. Her er lægens guide til, hvordan man skal faste for at opnå de bedste resultater. Regelmæssig faste, hvor man f.eks. typisk ikke spiser morgenmad, men får dagens første måltid ved frokosttid, kan give et boost af sundhed og energi og gøre det lettere at opnå en sund vægt, uden at man er plaget af sult.Men de gode resultater afhænger meget af, om kroppen får det rigtige brændstof til de måltider, man spiser. Griber man dem rigtigt an, kan man opleve større mentalt overskud og velvære og undgå at blive drænet for energi og muskelkraft."Når man faster, er det ekstra vigtigt at pakke sine få måltider med sundhed, så man ikke kommer i underskud på vigtige næringsstoffer. Med antiinflammatoriske fastemåltider står gevinsterne i kø," siger læge, foredragsholder og forfatter Jerk W. Langer. Han har selv fastet i årevis ved at springe morgenmaden over.Med afsæt i videnskab og årelang erfaring med klienter giver han i sin nye bog et opdateret overblik over den periodiske fastes mange muligheder, uanset om man drømmer om mere overskud i hverdagen, vægttab eller et sundere og længere liv. En række fasteglade danskere fortæller om deres gode resultater.Madskribent og kogebogsforfatter Ditte Ingemann har lavet alle bogens skønne antiinflammatoriske opskrifter, der dækker kroppen ind med alt, den har brug for, når man faster.

  • - Løft dit ansigt og overskud – helt naturligt
    af Susanne Dyhr
    252,95 kr.

    Denne bog er til dig, der … vil reducere rynker og slap hud naturligt ønsker at forebygge aldringstegnvil reducere spændingerøge dit overskud og velvære styrke et positivt selvbilledeAnsigtsyoga er et naturligt alternativ til botox og kirurgi. Ved at træne og afspænde dit ansigt kan du reducere og forebygge aldringstegn i ansigtet. Ansigtsyoga gavner dog mere end rynker og slap hud. De fleste oplever både indre og ydre forandringer. Det er aldrig for tidligt eller for sent at starte.”Jeg har fået et friskere look og fået reduceret min bekymringsrynke. Ansigtsyoga er stærkt vanedannende og vældig afstressende. Jeg føler mig mere glad og afslappet.” Helle, 44 år”Jeg elsker ansigtsyoga, og vil fortsætte med det resten af livet. Øvelserne gør mig afslappet og godt tilpas. Jeg kan se forandringerne i mit ansigt og i huden.” Henriette, 50 år ”Ansigtsyoga har gjort min hud flottere, reduceret rynker i panden og mellem bryn og løftet min hængende mundvig. Jeg har fået mere energi og en følelse af kontrol og mindre stress.” Rita, 80 år.Med denne bog, som er en begynderguide, føres du skridt for skridt ind i metoden. Om forfatterenSusanne Dyhr (f. 1977) inspirerer og hjælper kvinder med at skabe forandringer ved hjælp af ansigtsyoga. Hun er certificeret underviser i ansigtsyoga, men har også selv brugt metoden til både at skabe et nyt udseende og liv.

  • af Jane Faerber
    132,95 - 214,95 kr.

    LCHF - Low Carb High Fat er en kostmodel, som har taget Danmark med storm. Principperne er enkle, maden er nem og velsmagende, og effekten mærkes øjeblikkeligt!Spis dig mæt og tab dig samtidig! Det lyder næsten for godt til at være sandt. I alt for mange år har vi lært, at vægttab er ensbetydende med afsavn, lidelse og sult. Men ingen kan holde ud at være sulten i længere tid af gangen, og derfor er det projekt dømt til at mislykkes. Med LCHF starter vi et helt andet sted. Vi starter med at spise rigtig mad. Mad, som kroppen kan forstå og genkende som mad, og som vi kan spise os mætte i med god samvittighed. Når vi lægger kosten om til STRIKS LCHF og spiser få kulhydrater og mere fedt, sker der nemlig det fine, at kroppens maskineri skifter brændstof. Og i stedet for at bruge kulhydrater som energi, forbrænder kroppen nu fedt som energi. Det har den åbenlyse fordel, at kroppen nu har fri adgang til de reserver, vi i årenes løb har bygget op og lagret rundt omkring på vores krop. Med bogen her får du en livsstil, som på én gang regulerer dine hormoner, dit blodsukker og din appetit. Og kan du gætte hvad der så også sker? Så regulerer din vægt sig også! I bogen her får du:" En nem og hurtig guide, der hjælper dig i gang med LCHF" En indføring i, hvilke håndtag du kan dreje på, hvis du gerne vil gåned i vægt" Forslag til, hvordan du kan få din LCHF-kost til at spille sammen meddin træning" Hjælp til at gøre de nye vaner varige" Masser af lækre opskrifter til både hverdag og når du har gæsterOm forfatteren:Jane Faerber er 36 år, uddannet cand. mag. og kostrådgiver med speciale i LCHF og Paleo. Jane er også forfatter til bestselleren LCHF – SPIS DIG MÆT & GLAD og blogger til dagligt på Danmarks største LCHF-blog Madbanditten.dk

  • af Jane Faerber
    132,95 - 207,95 kr.

    Står der bare altid en fødselsdag, en påskefrokost, en sommerferie eller en julemåned imellem dig og dine sunde vaner, så er dette den rigtige bog for dig. Jane Faerber viser dig, hvordan du navigerer igennem kalenderårets mange arrangementer og højtider og forener LCHF-livsstilen med både familieliv, ferier og fester - uden at du nemt falder tilbage i gamle vaner. Du får hjælp til at gøre de sunde vaner til en livsstil, og ad den vej lykkes du med at opnå dine mål for både din vægt og sundhed. Få: •Hjælp til at slippe slankekurstankerne og alligevel gå ned i vægt•Inspiration til et familieliv uden sukker og kornprodukter•Praktiske tip til sommerens grillmiddage, ferier og fester•Forslag til sukkerfri børnefødselsdag•Julemåned og nytårsfest uden afsavn og uden ekstra kilo•Over 150 nye opskrifter tilpasset sæsonens højtider og råvarerVi starter i januar og spiser os igennem de mørke måneder i varmende vintermad. Vi lærer om, hvordan vi ved at give slip på idéen om en ny restriktiv slankekur i stedet får held med at gøre de sunde vaner varige og derved lykkes med at regulere vægten ned en gang for alle. Så kommer foråret og de mange helligdage, og vi spiser varme hveder og holder påskefrokost for familien. Vi taler om, hvordan vi navigerer i en verden, hvor hygge er lig med brød. Så går vi ind i sommeren, og her skal vi grille på terrassen og spise masser af grøn mad. Vi skal også tale om, hvordan vi kommer igennem sommerferien uden at falde tilbage i de gamle vaner. I efteråret tager vi på svampejagt, laver efterårsmad og holder børnefødselsdag uden sukker. Så rammer december, hvor vi går all in på LCHF-julegodteriet og inviterer til julehygge og laver sundere julemad med et twist. Vi lægger strategi for, hvordan vi kommer igennem december måneds mange arrangementer uden flere kilo på sidebenene. Til sidst runder vi året af med et brag af en festmiddag, når vi holder nytårsaften for vennerne med en overlækker 4-retters menu.

  • af Jane Faerber
    132,95 - 207,95 kr.

    LCHF – spis dig mæt og glad er en bog til alle, der er trætte af humørsvingninger, sukkertrang, dårlig appetitregulering og ikke mindst elevatorvægt. Den er til folk, der gerne vil tabe sig, men også til dem, der har en helt normal vægt, men som døjer med uforklarlig træthed, indre uro og mangler overskud til hverdagen. Den er også til alle, der er trætte af at skulle ”passe på” og tælle kalorier, og som længes efter et liv, hvor fokus ikke hele tiden er på mad. Med LCHF – spis dig mæt og glad kan man spise sig mæt i lækker mad med god samvittighed og samtidig tilegne sig en helt ny, sund livsstil med større velvære. LCHF (Low Carb High Fat – på dansk også kendt under begrebet ”lavcarbo”), der nu er kommet til Danmark, har længe været en utrolig populær måde at spise på i vores nabolande Norge og Sverige. Op mod hver fjerde svensker spiser efter metoden, og det er fordi, der ikke er tale om en kur. Low Carb High Fat betyder bare, at man skal undgå det, som indeholder mange kulhydrater, men ikke naturlige fedtstoffer. Når man spiser LCHF, vender man på mange måder madpyramiden, som vi kender den med kød og fedt øverst, på hovedet, og spiser sig i stedet mæt i gode proteiner, bunker af grøntsager, naturligt fedt fra kød, smør, olier og fede mejeriprodukter suppleret med en smule nødder og bær – samtidig med, at man spiser mindre brød, pasta, ris osv. Hvis man gør det, vil det med det samme indvirke på ens sundhed. Med stor sandsynlighed vil man slippe af med de overflødige kilo, føle sig friskere og få andre gode flere helbredsgevinster. I Danmark har Jane Faerber, der på nettet kendt for sin utroligt populære blog madbanditten.dk, i flere år levet efter principperne i LCHF og på egen krop mærket de gode helbredsmæssige effekter. Hun giver nu sine erfaringer videre i denne bog. Her får læseren en grundig introduktion til LCHF-begrebet og samtidig 70 lækre opskrifter fra Janes eget køkken, så man selv kan komme i gang med at spise efter LCHF-principperne det samme.

  • af Chris van Tulleken
    165,95 kr.

    THE NUMBER ONE SUNDAY TIMES BESTSELLERA TIMES AND SUNDAY TIMES SCIENCE BOOK OF THE YEAR 2023AN ECONOMIST, DAILY MAIL, GOOD HOUSEKEEPING and AMAZON BEST BOOK OF THE YEAR 2023SHORTLISTED FOR WATERSTONE'S BOOK OF THE YEAR 2023SHORTLISTED FOR FORTNUM & MASON'S DEBUT FOOD BOOK OF THE YEAR 2024Chosen by the SUNDAY TIMES, GUARDIAN, FT and DAILY MAIL as one of their BEST SUMMER BOOKS OF 2023'If you only read one diet or nutrition book in your life, make it this one' Bee Wilson'A devastating, witty and scholarly destruction of the shit food we eat and why' Adam Rutherford---An eye-opening investigation into the science, economics, history and production of ultra-processed food.It's not you, it's the food.We have entered a new 'age of eating' where most of our calories come from an entirely novel set of substances called Ultra-Processed Food, food which is industrially processed and designed and marketed to be addictive. But do we really know what it's doing to our bodies?Join Chris in his travels through the world of food science and a UPF diet to discover what's really going on. Find out why exercise and willpower can't save us, and what UPF is really doing to our bodies, our health, our weight, and the planet (hint: nothing good).For too long we've been told we just need to make different choices, when really we're living in a food environment that makes it nigh-on impossible. So this is a book about our rights. The right to know what we eat and what it does to our bodies and the right to good, affordable food.The Number 1 Sunday Times bestseller, August 2023

  • - Grundbog
    af Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, mfl.
    230,95 kr.

    Low FODMAP diet går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, de såkaldte FODMAPs (Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyoles), der giver problemer, når man har irritabel tarm (IBS). Ved at følge en Low FODMAP diet vil de fleste opleve mindre oppustethed, færre mavesmerter, mindre maverumlen og luftudvikling i tarmen. Symptomer, som for de fleste medfører en række begrænsninger, fx i det sociale liv.Low FODMAP diet henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, men også pårørende og fagfolk, der vejleder patienter med diagnosen, kan med fordel anvende bogen.Ny opdateret udgave med bl.a. energiberegninger på alle opskrifter.Om forfatterne: Cæcilie Gamsgaard Seidel. Født i 1984 og uddannet klinisk diætist i 2010 samt cand.scient. i klinisk ernæring fra Københavns Universitet i 2014. Hun har gennem sin uddannelse en god teoretisk viden om kost og tarmsygdomme. Hun har siden 2012 vejledt i kost ved mave-tarm-sygdomme på Aleris-Hamlet og i eget firma, DiætistCentret. Cæcilie afsluttede i november 2013 uddannelse i Low FODMAP Diet på King’s College, London.Lisbeth Jensen. Født i 1963 og uddannet klinisk diætist i 1989. Lisbeth har arbejdet med ernæringsbehandling ved mave-tarm-kanalens sygdomme på Køge Sygehus i 14 år. Siden 2008 har Lisbeth været ansat på Herlev Universitetshospital med speciale i mave-tarm-kanalens sygdomme. I januar 2013 afsluttede hun uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London.Marianna Lundsteen Jacobsen. Født i 1963 og uddannet klinisk diætist i 1989. Marianna er ansat på Sygehus Sønderjylland. Marianna er medforfatter på bogen Boghvede 2 i 2012 sammen med læge Hans Gert Jakobsen. I januar 2013 afsluttede hun uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London.Mette Borre. Født i 1959 og uddannet klinisk diætist i 1992. Mette er ansat på Aarhus Universitetshospital med speciale i mave-tarm-kanalens og leverens sygdomme. Hun er underviser på uddannelsen af kliniske diætister i Aarhus og på cand. scient.-uddannelsen i klinisk ernæring i København. Mette er bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Klinisk Ernæring og medlem af Sundhedsstyrelsens Godkendelsespanel for ernæringspræparater. Derudover er hun medforfatter til bogen Kræft og ernæring, genvind styrke og livskvalitet, lærebøgerne Ernæring og Klinisk Ernæring samt bøgerne Low FODMAP diet 1, 2 og 3. Hun har gennemført uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London, og underviser andre diætister i Low FODMAP-diæten.Stine Junge Albrechtsen. Født i 1979 og uddannet klinisk diætist i 2008. Stine har primært arbejdet med overvægtige, men har siden december 2011 vejledt i tarmsygdomme. Hun har i januar 2013 afsluttet uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London, og er vejleder i egen klinik, Guided by Stine. Stine er medforfatter på flere bøger, bl.a. bøgerne Low FODMAP diet – giver ro i maven; Gastric Bypass – inspiration til livet og maden efter operationen sammen med Den Skaldede Kok; Tab 12 kilo på 12 uger med Henrik Duer samt en bog om madpakker, Superhelten og Prinsessen på ærten spiser også madpakker.

  • - Forstå din biokemi – sig ja til livet
    af Luuna Sommer
    197,95 kr.

    Vægttabs- og livskvalitetsekspert Luuna Sommer har gjort en opdagelse, der for altid har ændret hendes – og mange andres – liv. De har tabt sig og kiloene er ikke vendt tilbage. Den afgørende nøgle til vægttabet ligger i biokemien. Det er den, der spænder ben, hvis overvægt er et tilbagevendende problem. Da Luuna Sommer ved hjælp af en sund og næringsrig kost fik biokemien under kontrol, slap hun ikke blot 18 kilo. Hendes energi og livsglæde blev markant forbedret.Pludselig var det nemt at tabe sig At nå dertil handler ikke kun om at få styr på biokemien og få kroppen i fedtforbrænding, så man kan tabe sig. Der skal mere end en ny kostplan til for at opnå et varigt vægttab. Derfor er bogen heller ikke en køreplan til at tabe sig, men præsenterer vigtig viden om det samspil mellem krop og psyke, der er forudsætningen for at lykkes. “Når du ændrer kostens sammensætning, ændrer kemien i kroppen sig 
 øjeblikkeligt, og sulten samt lysten til søde ting forsvinder på en dag 
eller to. Det lyder vildt, men det er sådan det er.” Gennem sin egen historie med de ekstra kilo beskriver Luuna Sommer processerne i kroppen samt det mentale arbejde, der skal til for at slippe kiloene for altid og sige JA til livet. Det har flere hundreder deltagere i hendes forløb gjort, og i bogen fortæller 10 cases også om deres erfaringer. Større livskvalitetLuuna Sommer ønsker med bogen at være med til at sætte en ny standard for vores sundhed, der ikke blot handler om færre kilo på kroppen, men også om større livskvalitet. To områder hun brænder for, da hun selv har erfaret, hvor livsforandrende det har været at slippe kampen med kiloene en gang for alle.

  • af Dr Michael Greger
    72,95 - 269,95 kr.

  • - Drik dine grøntsager
    af Mads Bo Pedersen
    171,95 kr.

    High on Smoothies er til dig der ønsker mere end sukkerholdige dessert smoothies. Opskrifterne er inspirerende og lokker dig til at drikke dine grøntsager på en sjov og velsmagende måde. Med udgivelsen fortæller Mads Bo Pedersen, hvordan man med lækre smoothies kan få masser af næringsstoffer, antioxidanter, vitaminer og mineraler, som sikrer et stabilt blodsukker, mental skarphed og et overlegent energioverskud. Bogens første del indeholder masser af information, tips og tricks til sunde smoothies og sidste halvdel er 30 velsmagende smoothies fyldt med grøntsager. Bogen er anbefalet af Chris MacDonald fra Radiodoktoren samt Carsten Vagn-Hansen og Oscar Umahro Cadogan fra Sundhedsrevolutionen. Mads Bo Pedersen er Danmarks førende juicemester og har tidligere udgivet bestselleren og opskriftsbogen 'High on Juice', som giver en forståelse for, hvad der sker, når man drikker friskpresset grøntsagsjuice.

  • af Tove Hvid
    107,95 - 172,95 kr.

    Kroppen fortæller om det liv, vi har levet. Kroppen fortæller om de uudnyttede muligheder, vi har, og dermed om mulighederne for at gøre livet bedre. Kroppen husker vores historie, og derfor kan man ved at lytte til dens fortællinger nå oplevelser, der fandt sted, før sproget kom til. Tove Hvid forstår sammenhængen mellem krop og psyke helt konkret. Ud fra den forståelse fortæller hun om, hvordan vi i barndommen udviklede og formede vore kroppe på forskellig vis, afhængigt af om vi blev mødt med kærlighed eller ligegyldighed, om der blev stille for store eller for små krav til os, om vi blev gjort godt for eller fortræd imod.

  • af Karina Baagø
    228,95 kr.

    Denne bog er til dig, der er træt af tørt, kedeligt og klægt glutenfrit brød, der smager skarpt af hirse og boghvede. Og til dig, der er frustreret over ikke at kunne bage godt glutenfrit brød til én, du holder af.I et letforståeligt sprog hiver Karina Baagø glutenfri bagning ned på et niveau, hvor alle kan være med. Opskrifterne tager udgangspunkt i naturligt glutenfrie meltyper, som er lette at få fat på, ikke koster en formue og indeholder den næring, din krop har behov for.Karina guider dig igennem fire simple trin til at bage et godt glutenfrit brød, som hele familien kan samles om.Med udgangspunkt i Strukturmetoden forklarer Karina, hvordan dit glutenfrie brød bliver luftigt og smagfuldt. Knæk selv koden til Glutenfrit Brød og forstå, hvorfor dit glutenfrie brød før blev tørt, smagte kedeligt, faldt sammen og blev klægt.Med denne bog i hånden kan du se frem til glutenfrit brød med let og saftig krumme og den gode brødsmag!Alle opskrifter er naturligt glutenfrie, mælkefrie og low FODMAP.Om forfatterenKarina Baagø er mor til et barn, der ikke tåler gluten, og lever selv glutenfrit. Siden 2016 har hun afholdt kurser i glutenfri bagning for glutenintolerante, køkkenansatte og andre med ønske om at bage et godt glutenfrit brød. Karina har udviklet Strukturmetoden, som giver et luftigt glutenfrit brød hver gang.Med udgangspunkt i personlige erfaringer og faglige kompetencer fra sin uddannelse i ernæring og sundhed, rådgiver Karina familier om hverdagen med glutenfri diæt.

  • - Din smutvej til sundhed
    af Martin Bonde Mogensen & Jakob Rubin
    198,95 - 207,95 kr.

    Vågner du om morgenen og føler dig dødtræt? Slæber du rundt på lidt for mange kilo? Har du ondt i ryggen? Ømme,stive led? Hovedpine? Oppustet mave? Så vil du – og din overarbejdede krop – have stor fornøjelse af ”Den fede faste”! Den fede faste er en kur, hvor du kan forvente et sundhedsboost af din generelle tilstand! Med udgangspunkt i bogen her sender du din krop på ferie i 3, 7, 14 eller 24 dage. Du spiser alt, hvad du kan, fra en velsmagende, vita­minrig vegetar-buffet. Opskrifterne til den letfordøjelige mad finder du bag i bogen. Når du har tygget af munden, går du på grønsagssaft, vand og urtete i en, to eller fire dage. Din krop vil sige ”tak for turen” ved at rense din hud, lever, nyrer, lunger og tarmsystem. Resultat: Du føler dig let og fyldt med energi. Din hud og dine øjne stråler, dine skavan­ker svinder bort, og du har sikkert også tabt nogle kilo. Nu kan du nyde livet indtil næste år, hvor du måske vil af sted igen. Og så er bogens opskrifter både enkle og nemme at gå til – du behøver ikke at fare rundt i 10 forskellige specialbutikker for at indfange ingredienserne!Din guide er indehaver af Kropsinstituttet, Martin Bonde Mo­gensen, der selv har taget turen mange gange. På en op­muntrende og overskuelig måde deler han alle sine tips og tricks til din første – men garanteret ikke sidste – fede faste. God tur!

  • - Basiskøkkenet og flere opskrifter
    af Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, mfl.
    230,95 kr.

    En inspirerende efterfølger til succes bogen Low FODMAP diet – giver ro i maven. Hvor den første bog er en grundbog der beskriver principperne bag Low FODMAP diet, og kombinerer disse med en række opskrifter, så er bog 2 en guide til basiskøkkenet med mange spændende ideer og forslag til, hvordan hverdagen enkelt og nemt kan implementeres og følges i diæten. Det hele er garneret med en række velsmagende opskrifter med få ingredienser, som gør det nemt at bruge Low FODMAP diet. Bogen henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, der ønsker at få et bedre helbred og en lettere hverdag ved at spise rigtigt, sundt og godt. Bogen kan også med fordel anvendes af pårørende og fagfolk der vejleder patienter med diagnosen. Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, Marianna Lundsteen Jacobsen og Cæcilie Gamsgaard Seidel er alle uddannede kliniske diætister og har yderligere en tillægsuddannelse i low FODMAP diet fra King’s College London.

  • - Giver ro i maven. Lev godt med IBS.
    af Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen & mfl.
    230,95 kr.

    Low FODMAP diet går ud på at begrænse en gruppe af kulhydrater, de såkaldte FODMAPs (Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyoles), der ofte giver problemer, når man lider af irritabel tarm (irritable bowel syndrome eller IBS). Ved at følge Low FODMAP diet vil de fleste med IBS reducere oppustethed, have færre mavesmerter, mindre maverumlen og luftudvikling. Denne bog er nummer tre i rækken af de populære bøger Irritabel tarm – Low FODMAP diet – giver ro i maven. Low FODMAP diet følger man normalt i 4-6 uger, hvorefter fødevarer med et højt indhold af FODMAPs reintroduceres eller genindføres. Denne bog giver dig enkle og brugbare redskaber til, hvorledes man bedst følger diæten og efterfølgende reintroducerer de enkelte FODMAPs. Man kan herved danne sig et overblik over, hvilke fødevarer der tolereres, og i hvilke mængder. Bogen giver mange gode råd om livsstil og andre behandlingsformer ved IBS baseret på den nyeste forskning og forfattergruppens mangeårige erfaring og viden om behandling af IBS. Ved at følge de mange råd i bogen kan man selv bidrage til at opnå en bedre livskvalitet (self-care), selvom man har IBS. Low FODMAP diet henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, men også pårørende og fagfolk, der vejleder patienter med diagnosen, kan med fordel anvende bogen. Alle forfatterne er uddannede kliniske diætister og har yderligere en tillægsuddannelse i low FODMAP diet fra King’s College, London.

  • af Mads Bo
    171,95 kr.

    VERDENS GRØNNESTE JUICER OG SMOOTHIES er en fantastisk bog skrevet af den talentfulde Mads Bo. Udgivet i 2017, har denne bog hurtigt blevet en favorit blandt sundhedsbevidste læsere. Genren er sundheds- og wellness, og den er fyldt med opskrifter på sunde og velsmagende juicer og smoothies. Mads Bo har brugt sin ekspertise til at sammensætte en samling af de grønneste, mest næringsrige drikkevarer. Udgivet af High on Life, er denne bog en must-have for alle, der ønsker at inkorporere mere grønt i deres kost. Den er også en fantastisk gaveide til dem, der elsker at eksperimentere i køkkenet. Så hvis du leder efter nye måder at booste din sundhed på, er VERDENS GRØNNESTE JUICER OG SMOOTHIES bogen for dig.

  • - Verdens hurtigste fastfood
    af Mads Bo
    171,95 kr.

    Så er Mads Bo, bedre kendt som bestsellerforfatter og Danmarks førende juice- og smoothiemester fra Go’ Morgen Danmark på banen med sin 7. bog. Denne gang helt uden juice og smoothies. I stedet er der fokuseret på plantebaserede opskrifter lavet på en powerblender. ’Power Blending’ Verdens hurtigste og måske SUNDESTE fastfood.50 opskrifter i kategorier fra rygende varme supper, salat & tilbehør, plantemælk, dips og dressinger, mel, dej og bagværk, nøddesmør, virgin cocktails til is og desserter. Med denne bog vil jeg gerne vise dig, at sundhed og velsmag ikke behøver at være tidskrævende og kedeligt. Langt fra faktisk. Jeg vil byde dig velkommen til en verden af smag, farve og tekstur. Jeg har været en tur i køkkenet og eksperimenteret med mad lavet på blenderen. Opskrifter som rækker langt ud over de silkebløde smoothies. Og jeg indrømmer det gerne, der gik rigtig lang tid fra jeg købte min første powerblender til, at jeg lavede andet end smoothies. Ja, jeg kunne faktisk næsten ikke tro, at det var muligt at lave hummus, suppe og nutella på denne måde. Men heldigvis kom jeg i gang - og jeg kan slet ikke fatte, hvor meget jeg elsker denne form for simpel, sund og lynhurtig madlavning. Formålet med denne bog er at dele min begejstring og inspirere dig, så du også kommer i gang med at udnyttet din power blenders fulde potentiale. Af samme grund, har jeg bevidst valgt at undlade at fylde bogen med smoothieopskifter. Faktisk finder du ikke en eneste. Jeg har altid sagt, at hvis man vil have succes med at integrere en sund livsstil i en travl hverdag, ja, så skal det være nemt, enkelt og praktisk. Og når det drejer sig om at få planter og næring, er blenderen en sand velsignelse. Det er både hurtigt, nemt og effektivt. Blenderen har personligt reddet mig mange dage, hvor jeg ikke lige har fået prioriteret tiden til at få spist mine 600-800 g frugt og grønt. Min blender hjælper mig ganske simpelt med at hæve bundniveauet.

  • af Adam Arent
    51,95 - 112,95 kr.

    Går du rundt og tror, at god sex mest af alt handler om at opbygge den rette stemning med en romantisk middag med levende lys, kan du godt tro om igen. Det kan godt være, at middagen baner vejen til soveværelset, men hvis du ikke er i stand til at komme med en blot rimelig præstation på lagnerne, kan du kun være sikker på én ting: der kommer aldrig en romantisk middag nummer to med den udkårne.Det handler grundlæggende om at være en god elsker/elskerinde, og det kan denne bog lære dig. Prøv blot at forestille dig din udkårnes ansigt, når du lægger an til “den flyvende sommerfugl” eller “den store bi”.Med langt over 60 forskellige stillinger og teknikker, alle præsenteret med både forklaringer og fotografier, er dette sandsynligvis den mest omfattende guide til sex, du nogensinde vil se.

  • af Tine Tjørnhøj-Thomsen, Susan Reynolds Whyte, Signild Vallgårda, mfl.
    387,95 kr.

    I denne tredje reviderede udgave af Forskningsmetoder i folkesundhedsvidenskab beskriver seksten forskere forskellige folkesundhedsvidenskabelige forskningsmetoder, der spænder fra interviews, diskursanalyse og antropologisk feltarbejde til statistiske metoder, spørgeskemaundersøgelser og registerstudier. Bogen henvender sig til dem, der står over for en folkesundhedsvidenskabelig forskningsopgave, og som ønsker hjælp i valget af metoder. Nye forskere og studerende på de sundhedsfaglige professionsbacheloruddannelser, fx sygepleje-, jordemoder-, ergo- og fysioterapeutuddannelserne, samt studerende på universitetsuddannelser i medicin, folkesundhedsvidenskab og andre sundhedsfaglige kandidat- og masteruddannelser vil kunne have glæde af bogen.

  • af Stine Buje
    127,95 - 235,95 kr.

    Femten danskere fortæller, hvad de har lært om livet, efter at de er blevet ramt af uhelbredelig sygdom.Den ældste medvirkende er politikeren Ritt Bjerregaard på 77 år, som har uhelbredelig tarmkraft. Den yngste er Steffie på 25 år, som har kronisk nyresvigt. De medvirkende er vidt forskellige steder i deres liv, men alle har de gjort sig tanker om det gode og vigtige i tilværelsen, og i bogen deler de rundhåndet ud af deres indsigter. Indsigter, som vi alle kan lære noget af.Bogen tager ikke patent på en rigtig eller forkert måde at leve på men vil inspirere dig til selv at mærke efter, hvad der giver mening for dig, så du ikke først ved livets afslutning indser, at du kunne have brugt din tid bedre.

  • - 9 Trin til at spise dig fri
    af Jane Kudsk
    211,95 kr.

    Spis dig fri for Type 2 diabetes er en banebrydende bog skrevet af Jane Kudsk. Udgivet i 2019 af Forlaget Forfatterskabet.dk, denne bog falder ind under genren af sundhed og velvære. Jane Kudsk, en anerkendt forfatter på området, præsenterer en ny tilgang til at håndtere Type 2 diabetes gennem kost. Bogen er fyldt med velskrevne råd og praktiske tips, der kan hjælpe læserne med at navigere i deres daglige kost og livsstil for at forbedre deres sundhed. Denne bog er et must for alle, der kæmper med Type 2 diabetes eller bare ønsker at forbedre deres generelle sundhed. Udgivet af Forlaget Forfatterskabet.dk, er det en værdifuld tilføjelse til enhver sundhedsbevidst persons bibliotek.

  • - bryd dit tankemønster og nå dine mål
    af Inge Vinding
    183,95 kr.

    ‘Vejen til vægt i balance – bryd dit tankemønster og nå dine mål’ er en bog til dig, der er træt af slankekure, men gerne vil have et sundere forhold til mad, vægt og spisning. Det er en bog til alle, der én gang for alle vil tabe sig og leve sundere!Vejen frem mod et afbalanceret forhold til mad og vægt går gennem tre principper: Alt er tilladt – med måde: Det handler om at få ændret vores spisevaner på en måde, der ikke er forbundet med afsavn og strikse regler. Mindful spisning: Vi skal spise med nærvær og nydelse og uden dårlig samvittighed. Kognitiv terapi: Vores tanker er med til at fastholde os i uhensigtsmæssige mønstre og kan spænde ben for os, når vi vil noget nyt. Det handler om at få hjernen som medspiller og ikke modspiller. Bogen indeholder to dele. Første del giver dig indsigt i de forhindringer, der står i vejen for at ændre spisevaner – det kan spænde fra uhensigtsmæssige vaner og hyggespisning til trøstespisning og forstyrret spisning. Anden del er et program, der hjælper dig til at få styr på din spisning og vægt. Du får en række redskaber, der hjælper dig til at bryde dit gamle mønster og nå dine mål.Bogen bygger på dokumenteret viden om sammenhængen mellem følelser, tanker, spisevaner og overvægt – og på viden om motivation og forandringsprocesser.Bogen er en praktisk efterfølger til Inge Vindings bog ‘Vægt i balance - tag magten over dine spisevaner’.

  • - En guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle
    af Ilse Sand
    171,95 kr.

    Magasinet Psykologi skrev: "I Elsk dig selv - en guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle af Ilse Sand er der gode konkrete bud på, hvordan man tackler sin sensitivitet i hverdagen. Budskabet er blandt andet, at det er helt ok at leve livet langsomt og insistere på nærvær og dybde - man behøver ikke at brænde igennem og powerpræstere. Ilse Sand er selv blandt de særligt sensitive og hendes pointer virker troværdige og relevante. En fin lille og letlæst bog, som kan være en øjenåbner og en hjælpende hånd til følsomme væsner. "Psykologi 8/11 – 2010 Anden udgave indeholder et nyt kapitel om forskningen på området. I bogen kan du teste din egen sensitivitet i Ilse Sands test, som er udviklet specielt til danske særligt sensitive. Du kan desuden finde en liste med forslag til sysler, som giver dig glæde og velvære, hvis du er en følsom natur. Bogen er oversat til 19 sprog. Den henvender sig også til psykoterapeuter, psykologer og andre behandlere - og pårørende til særligt følsomme mennesker. Læs mere på ilsesand.dk

  • - Få styr på dit blodsukker
    af Jessie Inchauspé
    187,95 - 231,95 kr.

    10 enkle hacks til et sundere blodsukker – og et nyt og bedre liv.Glem alt om at forsage pasta, kartofler, brød, kager og andre dejlige madvarer for at få et mere stabilt blodsukker og et sundere liv. Det er nemlig muligt at ’hacke’ kroppen til at håndtere disse legendariske blodsukkerskurke, så man roligt kan spise dem, uden at blodsukkeret får voldsomme og usunde rutcheture.Gevinsterne ved at få styr på blodsukkeret står i kø: Mere energi, bedre søvn, vægttab, mindre sukkertrang, pænere hud, bedre fertilitet – og lavere risiko for type 2-diabetes og en række andre livsstilssygdomme. Det lover den franskfødte biokemiker Jessie Inchauspé, hvis nye, banebrydende metode til at tæmme blodsukkeret har vakt genlyd over hele verden, hvor millioner og atter millioner af mennesker kæmper med usunde og ubehagelige udsving i deres blodsukker og risikerer at blive alvorligt syge af det.Metoden kræver på ingen måde, at man lægger hele sit liv om. Faktisk kan man koncentrere sin indsats om 10 enkle råd. Det kan f.eks. være rækkefølgen af de madvarer, man spiser, eller hemmelige ingredienser, som gør selv de sødeste desserter markant sundere eller får morgenmaden til at mætte længere. Et ekstra plus ved metoden er, at den virker samme dag, som man går i gang. Jessie har hjulpet titusindvis af mennesker over hele verden til et sundere liv ved at gøre den nyeste videnskab til at forstå og let at bruge for alle.

  • af Lisbeth Villemoes Sørensen, Nete Hornnes, Mads Kamper-Jørgensen, mfl.
    167,95 - 287,95 kr.

    I lov om uddannelse til professionsbachelor er det beskrevet, at ud over at give viden om og forståelse for et fagområdes teori og praksis, skal uddannelse til professionsbachelor også kvalificere den studerende til relevant videreuddannelse. Siden loven kom har de fleste af de mellemlange videregående uddannelser fået bekendtgørelser, der bl.a. indeholder krav om, at de studerende skal blive i stand til at fortsætte teoretisk og klinisk kompetencegivende videreuddannelse. For at opfylde disse krav er det nødvendigt, at de sundhedsprofessionelle professionsbachelorer kan bruge af den kolossale mængde af sundhedsvidenskabelig forskningslitteratur, der findes. Det kræver en grundlæggende viden om sundhedsvidenskabelige forskningsmetoder og en af retningerne i sundhedsvidenskabelig forskning, som det er vigtigt, at studerende introduceres til, er forskningen i folkesundhed. Til denne forskning anvendes i særlig grad epidemiologi som metode, og denne bog er en indføring i grundlæggende forskningsmetoder i folkesundhed og epidemiologi.Professionernes udvikling går mod øget akademisering og krav om evidensbasering af det kliniske arbejde. Det er derfor et håb, at bogen vil finde anvendelse i den kliniske praksis. Det er også et håb, at bogen kan inspirere til videreudvikling af professionerne til gavn for hele befolkningen og sundhedsvæsenet.Formålet med denne bog er derfor at introducere både studerende på de mellemlange videregående sundhedsuddannelser, studerende på diplomuddannelse samt klinikerne til folkesundhed og epidemiologi samt epidemiologiske forskningsdesign samt kritisk læsning og analyse af forskningsartikler. Bogen tilstræber en samlet helhed, idet begreber og metoder ofte forklares ved eksempler ud fra de samme to videnskabelige epidemiologiske artikler, som analyseres eksemplarisk sidst i bogen. Der er dog enkelte overlapninger, idet nogle få begreber naturligt har skullet beskrives i flere kapitler. Derved gives læseren mulighed for at læse kapitlerne uafhængigt af hinanden.Den primærmålgruppe er studerende på professionshøjskolernes sundhedsuddannelser dvs. sygepleje-, fysioterapi-, ergoterapi-, jordemoder-, bioanalytiker- og radiografstuderende samt studerende i ernæring og sundhed.

  • af Pia Norup
    187,95 - 207,95 kr.

    Aldrig før har så mange følt sig trætte og udmattede. MITO-kosten, der kombinerer det bedste fra middelhavskost og KETO-kost, sætter gang i alle kroppens små energiceller og giver en masse kræfter, man ikke anede, man havde. Både fysisk og mentalt.En moderne hverdag med arbejde og familieliv rummer masser af ting, der skal gøres, som dræner os for energi og i perioder kan efterlade os med en følelse af total udmattelse eller ligefrem udbrændthed. Løsningen er ikke sort kaffe. Vil man sin træthed til livs, skal man finde ind til årsagerne – og erstatte alt det, der udmatter, med energiskabende ting.Og det kan sagtens lade sig gøre, lover læge og Functional Medicine Practitio- ner Pia Norup. Hun opsøges dagligt af patienter, som på tværs af sygdomme har det til fælles, at de føler sig hæmmet i at leve det liv, de ønsker, fordi de er for trætte.I Aldrig mere træt hjælper hun læserne med at identificere, hvor lige præcis deres træthed kommer fra. Og så har hun en plan, der fyrer op under den energi, vi alle har så hårdt brug for. Bl.a. introducerer hun os for vores vigtigste og dybt fascinerende medspillere, mitokondrierne. Det er cellernes mikroskopiske kraftværker, som giver kroppen energi og styrke, og dem kan vi skrue op for, hvis vi ved hvordan.Maden spiller en afgørende rolle for mitokondrierne, og derfor lancerer bogen den såkaldte MITO-kost. Der er tale om en overvejende grøn antiinflammatorisk måde at spise på med få kulhydrater og masser af fedtstoffer af høj kvalitet. Bogen rummer en komplet kostplan til fire uger med de lækreste opskrifter, spækket med næring til at løfte energiniveauet.Desuden kommer den rundt om små og store livsstilsvalg, der påvirker ens energi: Naturligvis søvn og døgnrytme, men også motion og bevægelse, sociale vaner, arbejdsvaner og selvomsorg. De mange gode råd er til at overkomme - også når man er træt.

  • - Juicer & Smoothies til børn
    af Mads Bo
    171,95 kr.

  • - Få styr på din tarmflora og bliv rask
    af Signe Gad
    197,95 - 230,95 kr.

    GAPS ® er lanceret af neurolog, ernæringsekspert og mor til en forhenværende autist, Natasha Campbell-McBride. Det står for Gut and Psychology Syndrome, en fælles betegnelse for diagnoser og symptomer med rod i en tarmflora, der er ude af balance. Ud over sin egen kliniske erfaring og forskning har Natasha Campbell-McBride udviklet kuren på baggrund af kollegers erfaringer, der er indsamlet og/eller dokumenteret gennem knap 100 år. GAPS-kogebogen handler om den køkkenmæssige side af GAPS-kuren. Ud over at udstikke de overordnede retningslinjer bringer bogen de lækreste opskrifter på hjemmelavet mad af gode råvarer, hvor trends som økologi, dyrevelfærd, gamle madlavningsteknikker, fermentering, fondkogning, juicing samt brug af smør og masser af andre gode, gammeldags fedtstoffer er i højsædet. Man lærer, hvordan man i en periode af sit liv kan lave velsmagende sukker- og stivelsesfri GAPS-mad til hverdag og fest året rundt – med et bedre helbred som gevinst. Nyere tids boom i forskning i tarmmikrober slår fast, at grundlaget for sundhed og trivsel skal findes i fordøjelsen. Det er altså her, vi skal sætte ind, hvis vi ønsker at reparere helbredet. Vælger du at følge GAPS-kuren, er denne kogebog din bedste ven i køkkenet! Om forfatteren Signe Gad er selvlært madentusiast og udvikler af opskrifterne i GAPS-kogebogen. Uddannet skuespiller, lærer i alexanderteknik samt freelance speaker. Blogger og artikelskribent i forskellige tidsskrifter. Efter 4 intense år med GAPS-mad, research og eksperimenteren springer hun nu ud som kogebogsforfatter , idet hun har skrevet den kogebog, som hun selv manglede, da hun for 4 år siden tog sagen i egen hånd for at hjælpe sin datter af med den mavepine, der havde hjemsøgt hende i 7 år. Som en sidegevinst har hun også selv fået has på diverse fysiske plager ved at følge GAPS-kuren.

  • - Selvindsigt og samtalepraksis
    af Ole Fogh Kirkeby
    517,95 kr.

    Bagsidetekst:Protreptik selvindsigt og samtalepraksis er afrundingen på Ole Fogh Kirkebys mangeårige projekt med at genskabe og forny den protreptiske tradition og er uomgængelig læsning for enhver, som ønsker at arbejde som protreptiker.I bogen går Ole Fogh Kirkeby i dybden med de bærende tanker bag den nye protreptik. Læseren får således en teoretisk indføring i translokutionaritetens princip; den grundlæggende erkendelsesteori baseret på funktionen af vores indre stemmer; ordets rolle i erkendelsen og etymologiens betydning; værdiernes funktion i bevidstheden; fornuftens hierarkier og deres forhold til magt; såvel som selvets struktur og metaforik samt relationen til psykoanalysens bevidsthedsmodel.Protreptik selvindsigt og samtalepraksis er også en brugsbog, der gennem diverse tematikker, analyser af erfaringen af det andet menneske og eksempler på samtaler giver vejledning i, hvordan man gennemfører protreptiske dialoger. Bogen behandler en række temaer, herunder den psykologiske sans, kroppen, fortællingen, myten, allegorien, analogien, metaforen, den dialogiske begivenhed, retorikken, samtalesymmetrien og det protreptiske ethos. Kommentar/statement: Ole Fogh Kirkeby gennemførte to samtaler med to frivillige. Jeg meldte mig og oplevede at blive suget ind i en samtale om værdier, der tog udgangspunkt i begrebet at gæste , men som på 20 minutter kom omkring mange vigtige grundsten i et menneskeliv, så som kærlighed, omsorg, livsmod og drivkraft. Jeg oplevede at glemme alt om tilstedeværelsen af plus/minus 30 fremmede mennesker i lokalet. Med fare for at lyde overdrivende og omvendt , vil jeg betegne denne samtale som et vigtigt (vende)-punkt i mit lederskab (og i mit liv). Jeg har siden den dag oplevet en nysgerrighed på det sagte ord og et fokus på værdibegrebet i mit samvær med andre i faglig såvel som i privat regi. Inspirationen efter mere viden og erfaring med det protreptiske grundlag er drevet af stor indre motivation: Et stort ønske om at tage mit liv såvel som mit lederskab alvorligt. (Overlæge Thea Kølsen Fischer)

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.